Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-05, 01:17   #2731
Ceith
korzonek

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Aaa, przykład z dnia dzisiejszego. Poszłam do sklepu i akurat kończy mi się kaszka, więc podeszłam na dział dziecięcy, znalazłam ulubioną malinową i do kasy. A tam wszystkie panie się odwróciły i popatrzyły na mnie jak na ufo... Jedna nawet to jakoś skomentowała. Nie rozumiem, dlaczego po pierwsze, ludzi tak dziwi, że dorosła osoba może jeść kaszkę dla dzieci, w końcu górnej granicy wieku jej spożywania nikt nie określił, jest zdrowa i smaczna. Po drugie, skąd taka sensacja, przecież równie dobrze mogłabym ją brać dla swojego dziecka
Dziwne... Może te babki coś innego komentowały, czy tam coś innego im nie podpasiło, a nie kaszka akurat?
Stary 2011-06-05, 01:35   #2732
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ceith Pokaż wiadomość
Dziwne... Może te babki coś innego komentowały, czy tam coś innego im nie podpasiło, a nie kaszka akurat?
Kaszkę, jedna powiedziała wprost, że przydałoby się wydorośleć i przestać być dzieckiem...Bo to wstyd... Ale ludzie są dziwni... Mojej sąsiadce przeszkadza, ze tato słucha rosyjskich piosenek, powiedziała, że nie przeszkadza jej, że słucha muzyki, ale móglby słuchać w innych językach
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 01:40   #2733
muszynianka
Zakorzenienie

Jakby ktoś głośno słuchał niemieckiej muzyki też bym się nie cieszyła
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 01:41   #2734
Ceith
korzonek

Cytat:
Kaszkę, jedna powiedziała wprost, że przydałoby się wydorośleć i przestać być dzieckiem...Bo to wstyd... Ale ludzie są dziwni... Mojej sąsiadce przeszkadza, ze tato słucha rosyjskich piosenek, powiedziała, że nie przeszkadza jej, że słucha muzyki, ale móglby słuchać w innych językach
To jakieś dziwne te babole, bo niby po czym wywnioskowały, że to dla Ciebie, a nie rzeczywiście dla Twojego dziecka?
Stary 2011-06-05, 08:53   #2735
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez Indescriptible Pokaż wiadomość
Kiciulec - dasz adres bloga?
Mam nadzieję, że nie będzie to traktowane jako reklama, ale w sumie to blog i nikt na tym nie zarabia więc może nie :P
http://www.kblox.pl/

Cytat:
Napisane przez peggy_blue Pokaż wiadomość
ja w gimnazjum zajęłam czwarte miejsce w powiatowym konursie ortograficznym, po prostu wszystkie zasady musiałam mieć na blachę
btw, pozdrawiam panią z mojego rodzinnego miasta
Pozdrawiam również
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 09:13   #2736
Paulinka675
Zakorzenienie

wkurza mnie że ludzie jako tako tolerują dyslektyków, natomiast wszelakie dysfunkcje matematyczne traktują jako objaw choroby psychicznej...

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 09:28   #2737
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Chyba nie zdają sobie z tego sprawy, bo też to często słyszę
I jeszcze to zdziwienie jak sama idę na jakieś spotkanie/ imprezę ze znajomymi np. z studiów (czyli jakby nie patrzeć moi znajomi, nie wspólni). "O, a dlaczego przyszłaś bez TŻ?". Czy ja naprawdę muszę go wszędzie za sobą ciągnąć? On woli w tym czasie np. iść z kumplem na piwo. Poza tym nie musi lubić wszystkich moich znajomych, a ja jego. Do wspólnych znajomych wychodzimy razem. Proste.
Dlatego nie rozumiem ludzi którzy nawet na podkreślone stwierdzenie "spotkanie klasowe", zorganizowane by powspominać stare dobre czasy, zabierają swoje połówki, które to tylko siedzą i się gapią bo nikogo nie znają, ani nie są w temacie...
Zgadzam się w 100%! Ja i TŻ to nie bliźnięta syjamskie, ale niektórzy tego nie pojmują

Byłam wczoraj na imprezie, na której byłam świadkiem rozmowy dwojga zakochanych. Parę tę poznałam dopiero wczoraj. Jakiś chłopak chciał zatańczyć z dziewczyną tego pana. Na to on: "ona jest k***a moja i k***a nikt z nią tańczyć nie będzie!". Mina dziewczyny - zachwyt, że takiego macho ma Potem jeszcze mówił nam zadowolony z siebie, że "on to k***a może szkoły nie ma, może k***a pracy też nie, ale k***a jak zaimponować kobiecie to on wie doskonale" Sypał też tekstami w stylu: "kobieta zawsze narzekać będzie, to chociaż niech przy tym zmywa". I mnie dziwi - jak z takim troglodytą można być?
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 09:31   #2738
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość

A już kompletnie rozwaliła mnie moja kuzynka, kiedy dowiedziała się, że mam depresję: "niby dlaczego chorujesz na depresję? ty nie masz problemów, to JA mam problemy"
Dokładnie. Ja tez powiedziałam o mojej chorobie kilku bliższym znajomym i odpowiedzią były na przykład głupawe uśmieszki Podziękowałam za te znajomości, teraz mam kilku przyjaciół na krzyż, (ale to są przyjaciele, a inni mogą mnie solidarnie cmoknąć w ).
Rzeczywiście, pewnie wymyślam sobie za mała ilość neuroprzekaźników w mózgu, który to niedobór spowodował, że załamałam się jakimś drobiazgiem ... (jak teraz tak na to patrzę).
Bo przecież inni wiedzą lepiej- nie ma czegoś takiego jak depresja, jest tylko chandra, wystarczy iść na spacer i przejdzie....

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2011-06-05 o 09:32
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 09:35   #2739
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Dokładnie. Ja tez powiedziałam o mojej chorobie kilku bliższym znajomym i odpowiedzią były na przykład głupawe uśmieszki Podziękowałam za te znajomości, teraz mam kilku przyjaciół na krzyż, (ale to są przyjaciele, a inni mogą mnie solidarnie cmoknąć w ).
Rzeczywiście, pewnie wymyślam sobie za mała ilość neuroprzekaźników w mózgu, który to niedobór spowodował, że załamałam się jakimś drobiazgiem ... (jak teraz tak na to patrzę).
Bo przecież inni wiedzą lepiej- nie ma czegoś takiego jak depresja, jest tylko chandra, wystarczy iść na spacer i przejdzie....
Ech... Ogólnie mam wrażenie, że wszyscy narzekają, ale przyznać się do problemu "nie wypada". Ja uchodzę za osobę bardzo wesołą, praktycznie zawsze się uśmiecham, ale zdarzają się dni, że mam ochotę nie wstawać z łóżka. I kiedyś mówię koleżance, że mam strasznie zły humor i złapałam doła. Ona na to: "oj weź, jakie Ty możesz problemy mieć? Zaliczasz wszystko przecież" Nie pomyślą, że poza studiami mogę mieć też inne sprawy, które mnie martwią...
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 10:52   #2740
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ech... Ogólnie mam wrażenie, że wszyscy narzekają, ale przyznać się do problemu "nie wypada". Ja uchodzę za osobę bardzo wesołą, praktycznie zawsze się uśmiecham, ale zdarzają się dni, że mam ochotę nie wstawać z łóżka. I kiedyś mówię koleżance, że mam strasznie zły humor i złapałam doła. Ona na to: "oj weź, jakie Ty możesz problemy mieć? Zaliczasz wszystko przecież" Nie pomyślą, że poza studiami mogę mieć też inne sprawy, które mnie martwią...
Oj, tak. Niektórzy myślą, że poza szkołą człowiek nie ma prywatnego życia.
Też przechodziłam etap depresji i cały czas borykam się ze skutkami tej choroby. Nawracający płacz bez powodu, niechęć do pracy, czy brak ochoty na wstanie z łóżka- ale nie rozumiem ludzi, którzy wmawiali mojej mamie, że cytuje: 'W dupie jej się poprzewracało. Depresje wymyśla. Raz poszłaby na dyskotekę od razu by jej przeszło.'

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 13:54   #2741
640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość
Oj, tak. Niektórzy myślą, że poza szkołą człowiek nie ma prywatnego życia.
Też przechodziłam etap depresji i cały czas borykam się ze skutkami tej choroby. Nawracający płacz bez powodu, niechęć do pracy, czy brak ochoty na wstanie z łóżka- ale nie rozumiem ludzi, którzy wmawiali mojej mamie, że cytuje: 'W dupie jej się poprzewracało. Depresje wymyśla. Raz poszłaby na dyskotekę od razu by jej przeszło.'
Dokładnie to samo usłyszałam, tylko zamiast pójścia na dyskotekę miałam "wyjść do ludzi"
640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 14:05   #2742
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
wkurza mnie że ludzie jako tako tolerują dyslektyków, natomiast wszelakie dysfunkcje matematyczne traktują jako objaw choroby psychicznej...
Z matmy bylam wiecej niz noga. Wszystkto zdarzalo mi sie robic 'swoimi' sposobami Nic mi do glowy nie wchodzilo, magia i juz. Najbardzije mnie wkurzalo jak jedna taka matematyczka czasami zaczynala lekcje mowiac: 'matematyka jest latwa, prosta i przyjemna'
Oczywiscie zdalam sobie dawno sprawe, ze mam umysl humanisty.

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 18:16   #2743
201804271242
Konto usunięte

GG do 201804271242

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
Z matmy bylam wiecej niz noga. Wszystkto zdarzalo mi sie robic 'swoimi' sposobami Nic mi do glowy nie wchodzilo, magia i juz. Najbardzije mnie wkurzalo jak jedna taka matematyczka czasami zaczynala lekcje mowiac: 'matematyka jest latwa, prosta i przyjemna'
Oczywiscie zdalam sobie dawno sprawe, ze mam umysl humanisty.
Dyslektycy również bardzo często mają problemy z matmą Po prostu mają inny sposób myślenia, zazwyczaj nie tolerowany przez program edukacji.
Odkąd pamiętam rozwiązywałam wszystko 'swoimi' sposobami, jak dla mnie metody pokazywane na lekcji były zbyt skomplikowane, przez co np. w podstawówce wolałam rozwiązywać zadania w pamięci i pisać samo sprawdzenie, co oczywiście skutkowało oskarżeniem o ściąganie Próby rozwiązywania 'tak jak trzeba' spełzły na niczym, więc mają 2 i 3 z matmy stwierdziłam, że jestem słaba z nauk ścisłych.
Na studiach jednak mam większe pole manewru i okazało się, że nauki ścisłe nie są złe Więc ja- humanistka- dobra z polskiego, uwielbiająca historię i z łatwością przyswajająca języki obce... wymiatam na studiach ekonomicznych

Z rzeczy które mnie dziwią:
Czemu ludzie z większych miast (typu Warszawa, Kraków, Łódź, Wrocław) uważają, że jak ktoś jest z poza ich miasta to już na 100% jest ze wsi? Ile razy wspomnę, że nie jestem 'stąd', od razu pada pytanie "a z jakiej wsi jesteś"? Jak tylko powiem, że jestem z miasta, pada odpowiedź "a tam miasto- postawili Wam kościół i szkołę i zaraz miasto". Nosz ja pierdziele.... 14 miejsce w Polsce co do wielkości i wieś?
201804271242 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 19:22   #2744
201610310857
Konto usunięte

Dzisiaj byłam wielkim markecie, bardo mnie irytowało, że kobity stojące przede mną w kolejce w ogóle sie nie przesuwały, ich produkty były skanowane, a one sterczały przy początku tej całej taśmy;/ lol, aż się bałam, ze mi podkradną jakiś produkt i będę musiała iść znów na sklep
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 19:23   #2745
peggy_blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że nie będzie to traktowane jako reklama, ale w sumie to blog i nikt na tym nie zarabia więc może nie :P
http://www.kblox.pl/

Pozdrawiam również
wow, dzieki za linka! :slnia:przeglądnęłam wstępnie przepisy i już czuję, że będę często korzystać, pozdrowienia dla brata
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 19:38   #2746
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Tak jakby po pierwsze, posiadanie faceta było celem każdej kobiety.
Oj tak... Ile kobiet myśli, że "lepszy byle jaki facet niż żaden" I potem mają takich beznadziejnych i się dziwią

Cytat:
[...]że powinnam się malować, bo faceci lubią zadbane kobiety.[...]
Swoją drogą nie rozumiem osób, które dziwi, że się w ogóle nie maluję. Jedna koleżanka wyleciała z tekstem: co ci się stało?Inna orzekła, ze jak to tak, nawet oczu nie podmalować... A ja po prostu lubię sobie pospać, nie przejmować się za dnia, czy mi już podkład się odkleja, czy kredka się rozmazała i wyglądam jak kung-fu panda, poza tym mój facet woli mnie niepomalowaną. No i kondycja cery, rzęs się polepszyła
Ja też już kilka razy usłyszałam, że powinnam się malować... I to od osób, którym tynk spadał z twarzy Ja rozumiem pytania typu: "Dlaczego się nie malujesz? Nie lubisz makijażu?", rozumiem, że ktoś może uważać, że lepiej wyglądałabym w makijażu... Ale wylecenie z tekstem, że "powinnam się malować" to naprawdę przesada

A ta Twoja pani doktor to naprawdę jakaś dziwna... Ona serio myśli, że faceci uwielbiają tylko pomalowane kobiety? I że tylko kobieta umalowana jest zadbana?

Cytat:
Aaa, przykład z dnia dzisiejszego. Poszłam do sklepu i akurat kończy mi się kaszka, więc podeszłam na dział dziecięcy, znalazłam ulubioną malinową i do kasy. A tam wszystkie panie się odwróciły i popatrzyły na mnie jak na ufo... Jedna nawet to jakoś skomentowała. Nie rozumiem, dlaczego po pierwsze, ludzi tak dziwi, że dorosła osoba może jeść kaszkę dla dzieci, w końcu górnej granicy wieku jej spożywania nikt nie określił, jest zdrowa i smaczna. Po drugie, skąd taka sensacja, przecież równie dobrze mogłabym ją brać dla swojego dziecka
Sama lubię jeść kaszkę Jest przepyszna I naprawdę nie wiem co komu do tego czy ktoś je kaszkę czy nie

Cytat:
Z rzeczy które mnie dziwią:
Czemu ludzie z większych miast (typu Warszawa, Kraków, Łódź, Wrocław) uważają, że jak ktoś jest z poza ich miasta to już na 100% jest ze wsi?
Na szczęście nie wszyscy tak uważają
Stary 2011-06-05, 22:10   #2747
malwinac
Zadomowienie

Ja po operacji musiałam chodzić w takim buciorze ortopedycznym zamiast gipsu. Rozumiem,ok, ktoś się spoojrzy z ciekawości bo to nie jest częsty widok,ale... kiedy jade autobusem lub tramwajem a babka która siedzi na przeciwko / na wprost gapi się na niego przez 10 minut to na prawdę można się wściec.
Kolejna sprawa że kiedy idę np. w spodenkach z blizną po w/w operacji ludzie potrafią się odwracać,szturchać, przyglądać i to tak długo że na prawdę czuje się niezręcznie.

malwinac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 00:26   #2748
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Oj tak... Ile kobiet myśli, że "lepszy byle jaki facet niż żaden" I potem mają takich beznadziejnych i się dziwią
Też nie rozumiem idei polowania na siłę, żeby tylko był... Przecież życie w pojedynkę jest często o wiele lepsze od użerania się z troglodytą/pijakiem/damskim bokserem/narkomanem/facetem bez ambicji. Albo po prostu bycia z kimś, kogo się nie kocha... No chyba że ktoś chce ewidentnie taki układ... Jak widzę moje niektóre koleżanki polujące na faceta, a potem przeżywające to, jak się do nich odnosi, że je traktuje jak idiotki, to jest mi ich bardzo szkoda... Bo widzę, że są inteligentne, a facet już teraz zabrania im tego albo tamtego, muszą się spowiadać z każdej chwili, nie wolno im przyjeżdżać na uczelnię albo iść na wykład, jak ich misio pysio nie idzie...

Cytat:
Ja też już kilka razy usłyszałam, że powinnam się malować... I to od osób, którym tynk spadał z twarzy Ja rozumiem pytania typu: "Dlaczego się nie malujesz? Nie lubisz makijażu?", rozumiem, że ktoś może uważać, że lepiej wyglądałabym w makijażu... Ale wylecenie z tekstem, że "powinnam się malować" to naprawdę przesada

A ta Twoja pani doktor to naprawdę jakaś dziwna... Ona serio myśli, że faceci uwielbiają tylko pomalowane kobiety? I że tylko kobieta umalowana jest zadbana?
Niestety, pani doktor sama należy do osób niepotrafiących się malować, zbyt ciemny źle roztarty podkład, który sam odłazi i na dodatek nie jest nim pokryta szyja, do tego obwódka ust wymalowana ciemnoczerwoną konturówką a usta wypełnione zupełnie inną szminką, która potem złazi i zostaje sama konturówka. Zauważyłam, że o tym malowaniu mówią osoby, które niekoniecznie są w tym dobre. Np. moje koleżanki, które naprawdę potrafią się dobrze pomalować, nie mówią nic, a osoby, którym tusz odpada z rzęs albo zatynkowane na amen, lubią sobie pokomentować, że powinno się malować, bo jak to tak...

Cytat:
Sama lubię jeść kaszkę Jest przepyszna I naprawdę nie wiem co komu do tego czy ktoś je kaszkę czy nie
Zauważyłam, że ludzi czasem aż skręca jak ktoś kupuje rzeczy, które powinny podobno jeść dzieciaki. Moja mama kiedyś kupiła sobie czekoladki takie z mlecznym nadzieniem z dziećmi na opakowaniu, to babka w sklepie skomentowała, ale to są czekoladki dla dzieci, czekoladki dla dorosłych to na półkach naprzeciwko, te nie mają alkoholu A kaszka jest przepyszna, nie wiem może mój radosny wzrok zdradził, że planuję zjeść kaszkę, dlatego nawet nie wzięły pod uwagę, że kupuję je dla swojego dziecka
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 08:06   #2749
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Też nie rozumiem idei polowania na siłę, żeby tylko był... Przecież życie w pojedynkę jest często o wiele lepsze od użerania się z troglodytą/pijakiem/damskim bokserem/narkomanem/facetem bez ambicji. Albo po prostu bycia z kimś, kogo się nie kocha... No chyba że ktoś chce ewidentnie taki układ... Jak widzę moje niektóre koleżanki polujące na faceta, a potem przeżywające to, jak się do nich odnosi, że je traktuje jak idiotki, to jest mi ich bardzo szkoda... Bo widzę, że są inteligentne, a facet już teraz zabrania im tego albo tamtego, muszą się spowiadać z każdej chwili, nie wolno im przyjeżdżać na uczelnię albo iść na wykład, jak ich misio pysio nie idzie...
Też nie rozumiem skąd to polowanie na byle jakie spodnie Zwłaszcza, że w obecnych czasach to dla kobiety żadna ujma, że nie ma faceta...
Chociaż teraz to się wszystko usprawiedliwia słowem "kocham". Dziewczyna nie odejdzie od troglodyty, bo go kocha

No, a poza tym to ona ma nadzieję, że Misio się zmieni. Tego podejścia to już w ogóle nie rozumiem. Jak się Misio przez kilka lat nie zmienił, a partnerka mu na wszystko pozwalała... To dlaczego Misio miałby się zmieniać, skoro jemu jest teraz wygodnie?

Cytat:
Niestety, pani doktor sama należy do osób niepotrafiących się malować, zbyt ciemny źle roztarty podkład, który sam odłazi i na dodatek nie jest nim pokryta szyja, do tego obwódka ust wymalowana ciemnoczerwoną konturówką a usta wypełnione zupełnie inną szminką, która potem złazi i zostaje sama konturówka. Zauważyłam, że o tym malowaniu mówią osoby, które niekoniecznie są w tym dobre. Np. moje koleżanki, które naprawdę potrafią się dobrze pomalować, nie mówią nic, a osoby, którym tusz odpada z rzęs albo zatynkowane na amen, lubią sobie pokomentować, że powinno się malować, bo jak to tak...
Wkurza mnie, że ludzie ciągle myślą, że tylko pomalowane (najlepiej mocno) kobiety, są zadbane... A z malowaniem się jest tak jak z malowaniem paznokci i farbowaniem włosów - można, ale nie trzeba. I bez tego można być zadbanym i atrakcyjnym
Stary 2011-06-06, 09:47   #2750
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Napisane przez malwinac Pokaż wiadomość
Ja po operacji musiałam chodzić w takim buciorze ortopedycznym zamiast gipsu. Rozumiem,ok, ktoś się spoojrzy z ciekawości bo to nie jest częsty widok,ale... kiedy jade autobusem lub tramwajem a babka która siedzi na przeciwko / na wprost gapi się na niego przez 10 minut to na prawdę można się wściec.
Kolejna sprawa że kiedy idę np. w spodenkach z blizną po w/w operacji ludzie potrafią się odwracać,szturchać, przyglądać i to tak długo że na prawdę czuje się niezręcznie.
Mam coś podobnego... jestem alergikiem od dzieciństwa i od jakiegoś czasu bardzo dokuczają mi różnego rodzaju wysypki. W tym roku wyskoczyła mi na stopach (na wierzchu) i na łydkach. Strasznie to swędziało i niestety rozdrapywałam w konsekwencji mam w tych miejscach różne strupki, przebarwienia, blizny... nie wygląda to ciekawie... fakt. W pracy kiedy ubieram krótkie spodnie i klapki lub japonki budzę ogólne zainteresowanie, a kiedy tłumaczyłam co to jest i z jakiego powodu to słyszałam komentarze: no jak tak można się drapać?!, nie mogłaś się powstrzymać?! no chyba gdybym mogła to bym tego nie robiła. Dobrze komentować komuś kto nigdy tego nie doświadczył. Od jakiegoś czasu gdy ktoś zapyta co mi jest mówię, że to tylko hiv, aids lub świerzb... i już nikt nie komentuje

Edytowane przez aga_tka_2
Czas edycji: 2011-06-06 o 10:19
aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 11:59   #2751
mrt900
Raczkowanie

Bardzo mnie dziwią zachowania kierowców autobusów, którzy widząc jak ktoś biegnie co sił w nogach, by jeszcze załapać się na otwarte drzwi i móc wsiąść do autobusu, zamykają je tuż przed samym nosem. Czy coś strasznego by się stało, gdyby kierowca otworzył drzwi jeszcze na 5 sekund? Z tramwajami jest podobna sytuacja.

mrt900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 12:20   #2752
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrt900 Pokaż wiadomość
Bardzo mnie dziwią zachowania kierowców autobusów, którzy widząc jak ktoś biegnie co sił w nogach, by jeszcze załapać się na otwarte drzwi i móc wsiąść do autobusu, zamykają je tuż przed samym nosem. Czy coś strasznego by się stało, gdyby kierowca otworzył drzwi jeszcze na 5 sekund? Z tramwajami jest podobna sytuacja.
o właśnie - ja biegłam z małym dzieckiem na ręku zimą i mi kierowca dosłownie przed nosem drzwi zamknął i odjechał (gdybym miała dłuższy nos to by mi go przytrzasnął wg mnie to zwykłe chamstwo jest

mnie dzisiaj zdziwiło jak obcym ludziom z łatwością przychodzi "wychowywanie" cudzych dzieci, takim glupimy komentarzami do matek przykład
wsiadłam do autobusu z moim prawie trzyletnim synkiem, usiedliśmy i syn wyjął czerwony samochodzik, pani siedząca naprzeciw nas pyta się go jaki to kolor, syn odpowieda "nie powiem" i pani do mnie z pretensją że jak to takie dziecko kolorów nie zna, na to druga pani mówi że przecież jest mały, że teraz głupia moda na uczenie dzieci od maleństwa kolorów, literek, cyferek to ta pierwsza jakby nie słyszała tamtej od razu do mnie "chyba nie chce pani mieć głupiego dziecka, trzeba uczyć żeby później wstydu nie było że dziecko w tyle za innymi wstyd że tak nie dbamy o młode pokolenia i później tyle nieuków i tumanów" na to z tyłu odzywa się facet i mówi - "jaka pani mądra, a czemu pani swego syna nie nauczyła co dobre a co złe i teraz siedzi w więzieniu" kobieta zrobiła się bordowa, wstała i pognała do drzwi mimo, że autobus do kolejnego przystanku miał jeszcze trochę drogi
naprawdę bardzo mnie dziwi, że tak łatwo jest obcym udzielać "dobrych rad"

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 13:03   #2753
201610310857
Konto usunięte

strasznie mnie zirytowało zachowanie moich koleżanek.
wczoraj do mnie przyszły, na biurku leżał nowiutki tusz do rzęs z max factora, kredka biała do oczu i paleta cieni.
Jedna z koleżanek, czy może sobie zobaczyć tusz, ja, że nie, bo ma umalowane rzęsy, a potem będę miała grudy, sorry 50 zł to mi droga nie chodziki żebym sobie często w ten tusz inwestowała.
Zwłaszcza, ze ja ma fioła na punkcie tuszy, ja niczyich kosmetyków nie używam i nie życzę sobie by ktoś używał moich, zwłaszcza, ze mówie: jak chcesz to sobie zmyj Twój tusz i nałóż ten, ale jako kolejna warstwa:NIE!
Odwracam się i patrze, maluje sie tym tuszem;/
Nic nie powiedziałam. Kolejna: wkładała i wyjmowała szczoteczkę 743264326 razy. Cienie wszystkie obejrzane, wypróbowane na rękach.
ta od rzęs mówi: M. Ty używasz revlona, co nie? ja, że tak, ona czy dobry, ja, ze jako taki, ona czy może wypróbować: ja że spoko, ale ja mam najjaśniejszy odcień (ona jest bardzo ciemna), a ona, ze no spoko, okok, masz rację. Poszłam do kuchni i po drodze weszłam do łazienki, jedna wącha wszystkie moje żele pod prysznic, druga balsamy, a ta od pokładu się własnie nim maluje.

Nosz K* m* ja nie pracuję i wszystkie moje kosmetyki pochodzą z mojej mamy wypłat.
Nie rozumiem takiego zachowania, nosz kurde, to są moje rzeczy i jak ja do kogoś idę, nawet do bliskich koleżanek to nikomu nie myszkuje po łazience i nie dotykam kosmetyków, w życiu by mi nie przyszło do głowy, iść do łazienki i oglądać, dobrze, ze miałam perfumy pochowane.
Stary 2011-06-06, 13:07   #2754
Ceith
korzonek

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
wczoraj do mnie przyszły, na biurku leżał nowiutki tusz do rzęs z max factora, kredka biała do oczu i paleta cieni.
Jedna z koleżanek, czy może sobie zobaczyć tusz, ja, że nie, bo ma umalowane rzęsy, a potem będę miała grudy, sorry 50 zł to mi droga nie chodziki żebym sobie często w ten tusz inwestowała.
Zwłaszcza, ze ja ma fioła na punkcie tuszy, ja niczyich kosmetyków nie używam i nie życzę sobie by ktoś używał moich, zwłaszcza, ze mówie: jak chcesz to sobie zmyj Twój tusz i nałóż ten, ale jako kolejna warstwa:NIE!
Nic nie powiedziałam. Kolejna: wkładała i wyjmowała szczoteczkę 743264326 razy. Cienie wszystkie obejrzane, wypróbowane na rękach.
ta od rzęs mówi: M. Ty używasz revlona, co nie? ja, że tak, ona czy dobry, ja, ze jako taki, ona czy może wypróbować: ja że spoko, ale ja mam najjaśniejszy odcień (ona jest bardzo ciemna), a ona, ze no spoko, okok, masz rację. Poszłam do kuchni i po drodze weszłam do łazienki, jedna wącha wszystkie moje żele pod prysznic, druga balsamy, a ta od pokładu się własnie nim maluje.

Nosz K* m* ja nie pracuję i wszystkie moje kosmetyki pochodzą z mojej mamy wypłat.
Nie rozumiem takiego zachowania, nosz kurde, to są moje rzeczy i jak ja do kogoś idę, nawet do bliskich koleżanek to nikomu nie myszkuje po łazience i nie dotykam kosmetyków, w życiu by mi nie przyszło do głowy, iść do łazienki i oglądać, dobrze, ze miałam perfumy pochowane.
Ja bym chyba **rwicy dostała i wywaliła je na zbity pysk, a już na pewno się z nimi pokłóciła Na pewno bym im zwrócila porządnie uwagę, co z ich mózgami jest nie tak, że nie rozumieją słów "NIE RUSZAJ, NIE POZWALAM" ?
Stary 2011-06-06, 13:13   #2755
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:

to strasznie chamskie zachowanie
w ogóle co do za moda na buszowanie po cudzych rzeczach, kosmetykach?

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 13:19   #2756
201610310857
Konto usunięte

Jeszcze o te cienie czy zele to zła nie jestem wściekłam się tym tuszem i podkładem, bo kurde tak sie nie robi, teraz już wiem, ze muszę wszystko chować.
Stary 2011-06-06, 13:24   #2757
peggy_blue
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym takie wywaliła z mieszkania w sekundzie, jak zaczęły brać moje rzeczy bez zgody
mnie nawet trzęsie, jak ktoś bierze mój piórnik i przegląda, co tam mam
ja u najbliższych koleżanek czasem patrzę, co mają na półkach, ale tylko oglądam, jak chcę koniecznie wypróbować, czy powąchać, to pytam, nie wyobrażam sobie tak grzebać
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 13:37   #2758
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:

Faktycznie, bardzo niekulturalne zachowanie... Może powinnaś bardzo stanowczo dać im do zrozumienia, że nie powinny grzebać w Twoich rzeczach? Wyprosić nawet? Wiem jak to jest, gdy odwiedza nas ktoś, kto nie umie się zachować, ale pewnego dnia zebrałam się na odwagę i wyprosiłam, a potem przestałam wpuszczać I miałam święty spokój
Takie podbieranie kosmetyków może zaszkodzić Twojemu zdrowiu, mam na myśli na przykład zapalenie spojówek
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 15:35   #2759
muszynianka
Zakorzenienie

czemu moja mama chowa nutellę do lodówki?
czemu w ogóle ludzie to robią? proszę, tłumaczę, powtarzam MAMO nie rób tego nie ma potrzeby to się nie rozpuści to musi być takie kremowe...
ona dalej swoje :- P
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 15:48   #2760
201604190949
Konto usunięte

Ja chowam Nutellę do lodówki bo nie jem jej z chlebem (bleee) tylko wyżeram łyżką. I wolę ją gryźć taką chłodną i twardszą
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości