|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
A ja mam pytanie o Effuniak Strapless. Oraz o HP Garden.
Co byście doradzały? Pod biustem 74cm. W biuście 89cm w staniku; w pochyle 91-92cm. Z kalkulatora wychodzi 75C. ![]() ___________ I czy Strapless ma sens przy dość wiotkim biuście, wysyśniętym karmieniem? Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-06-03 o 11:20 |
|
|
|
|
#542 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Możesz spokojnie zwrócić. Cytat:
One podobno wypadają mniejsze.
|
||
|
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcialabym koronkowy, np. motyla. Jak wypada przy Toffiku CH . Brac tez 65C, czy mniej? mialam kupic jeden stanik, a teraz chcem kolejnyyy. Effuniaki wciagaja ;>
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2011-06-03 o 13:10 |
|
|
|
|
|
#544 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
rzeczywiscie, Effuniakowe cudenka maja nieco inna rozmiarowke - a to za sprawa bardzo scislych - odpowiadajacych rzeczywistym wymiarom - obwodom. a ile masz na luzno pod biustem? ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- a z moich wynika, ze 70D albo 75C^^ (mam straplessa 75D, zas w brytyjczykach nosze 32E badz wieksze 30F, a kilianna nosi troche mniejsza miske - tym sie sugerowalam). i rozumiem, ze pomylka z tym 70E - mialo byc 70DD? (ew. 75D i 70E).
|
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że nie. Nosze 65 i dla mnie są za luźne...
|
|
#546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
te 72 pod biustem to jest mierzone tak ani za ciasno ani za luzno, po prostu tak "akurat" w maksymalnym mocnym scisku wychodzi prawie 70, a luzem - 73. Takze co radzicie, dziewczyny, brac 70 D? A czy Wy jestescie zadowolone ze swoich straplessow? Polecacie je? |
||
|
|
|
|
#547 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!!!
Czy któraś ma z was biustonosze firm Triumph i Kinga i może stwierdzić czy rozmiary tych dwóch firm się różnią czy może są takie same? Bo wiem że tak teoretycznie powinny być takie same ale praktycznie wiadomo że to różnie bywa. Bo właśnie się zastanawiam nad zakupem biustonoszy w sklepie internetowym i biustonosze z Triumpha mam już i w nich mam 70 F i wypatrzyłam fajny z firmy Kinga ale nigdy z tej firmy nie miałam i teraz nie wiem czy zamawiać czy nie... A nie chce mi się później odsyłać
|
|
|
|
|
#548 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzyma jak marzenie, ale biust się w nim poci. A kiedy jest gorąco... Nie jestem szczególnie obdarzona przez naturę (strapless effuniakowy 75C), ale we wtorek, kiedy miałam straplessa przez cały dzień odparzyłam się tak na piersiach, że jeszcze dziś widać czerwone plamy. Na szczęście już prawie zeszły, ale NIGDY nie zdarzyło mi się coś takiego, w żadnym ciuchu, w żadnym miejscu na ciele
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny musze się pochwalić, że w ciągu 2 lat noszenia dobrze dobranych biustonoszu pozbyłam się prawie definitywnie bułek pod pachami.
|
|
|
#550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jednak stawiałabym na 70dd, 70d to ryzykowałabym dla siebie, a mam wymiary 66/84 i z brytyjczyków noszę 30dd.
|
|
|
|
|
|
#551 |
|
Konto usunięte
|
Naprawdę nikt nigdzie nie widział tych biustonoszy? Albo proszę o radę, jeżeli normalnie noszę rozmiar D, w biuście mam ok 100-101, a z rozmiarówki wynika, że od 101-102 jest 85 C, a z kolei pod biustem mam ok 87-5=80, to wybrać 80 C ?
|
|
|
|
|
#552 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Cytat:
hm, to ja juz zupelnie glupieje... ja nosze standardowo, jak pisalam, w brytyjczykach, 32E, czyli dobre 2 rozmiary wiecej od Ciebie, zas w Effuniakach nosimy jedynie rozmiar inaczej. jako, ze to juz drugi taki przypadek, zaczynam podejrzewac, ze nosze za male Effuniaki - choc z drugiej strony, w Mlecznym sie pokazywalam dziewczynom (75D, przypominam) i uznaly, ze rozmiar dobry...
|
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nie mam wprawy w dobieraniu rozmiarów , dlatego wolę spytać kogoś doświadczonego w tych sprawach. Wobec tego zamówię 70D i 70 DD, zobaczymy co z tego wyjdzie |
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam pytanie o te same biustonosze. Z tym, że chodzi mi o strapplesa Toffi. Wymiary: pod biustem ciasno:80 luźno:85 w biuście na stojąco, bez stanika:96 w pochyleniu, bez stanika:99-100 Wychodzi 80C? W 80D raczej bym się utopiła, ale 80C nie będzie jeszcze za duży? Dodam, że biust jest młody, bez kamienia, ale trochę płaski od góry, rowek jest łatwy do uzyskania, ale jabłuszka już nie Marzy mi się taki krągły cyc od samej góry, taka hmm "subtelna piłeczka" ![]() Jeśli mam problem z za szerokimi mostkami to lepiej brać Gardena PL niż HP? Przyznam, że HP bardziej mi się podoba. Edytowane przez madziaaa2012 Czas edycji: 2011-06-04 o 11:20 |
|
|
|
|
|
#555 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, mało dziewczyn ma tak idealnie krągłe piersi, trzeba się cieszyć tym co się ma.Ja mam jednego Hp i ma wąziutki momstek niewiele wyższy od plunga, a też mam zawsze problemy z mostkami. |
||
|
|
|
|
#556 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
ale nie wykluczam, ze mamy inne doswiadczenia z uwagi na slynna loterie rozmiarowa^^
|
|
|
|
#557 |
|
Przyczajenie
|
Jeżeli strapless to radzę zamówić 85b i c. Nie wiem czy osiągniesz efekt jabłuszek, ja też bym chciała a nie mam
, mało dziewczyn ma tak idealnie krągłe piersi, trzeba się cieszyć tym co się ma.Ja mam jednego Hp i ma wąziutki momstek niewiele wyższy od plunga, a też mam zawsze problemy z mostkami.[/QUOTE] Czyli dobrym pomysłem byłby strapless 85B i Garden 80C? |
|
|
|
|
#558 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że to dobry pomysł, ale gwarancji nie daje
|
||
|
|
|
|
#559 |
|
Przyczajenie
|
Czyli dobrym pomysłem byłby strapless 85B i Garden 80C?[/QUOTE]
Myślę, że to dobry pomysł, ale gwarancji nie daje [/QUOTE]Najwyżej czeka mnie zabawa w odsyłanie, dzięki za pomoc
|
|
|
|
|
#560 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() tez slyszalam o Chabrze, ze duzomiskowy i rozciagliwy dosc - a trafil mi sie model co najmniej miske mniejszy, do tego baardzo scisliwy^^ a co do obwodow i roznic w scisliwosci - wystarczy poczytac opisy stanikow na Balkonetce. wychodzi, ze mozesz trafic na 70 - tke ciagnaca sie do 79 cm badz na 75 - tke ciagnaca sie do 77 cm... uwielbiam Effuniaki za konstrukcje (obecnie takze coraz bardziej podoba mi sie stylistyka), ale kiepski interes jest przy tej loterii i tak drogich kosztach wysylki, z zabawa w wymiany
|
|
|
|
#561 |
|
Raczkowanie
|
a ja offtopowo trochę: wiecie, że ostatnio kupiłam sobie na allegro porcelankę straplessa nową (tylko bez metki papierowej) za całe szalone 26 +5 zł ?
i nawet dobra jest
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
Martwi mnie trochę mój effunikowy strpless toffi.
Plamki mi się robią dookoła tych czterech nitek, którymi jest złapana koronka na misce. Uprałam go ponowni, mam nadzieję, że znikną ![]() Coraz częściej myślę nad pozbyciem się koronki., albo zmniejszeniem jej. |
|
|
|
|
#563 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Wedlug kalkulatora powinnam nosic rozmiar 65C. Jednak okazalo sie ze nigdzie nie moge znalezc takiego rozmiaru, bylam w H&M, reserved, new yorker i innych sieciowkach. Na kupowanie bielizny w drogich butikach niestety mnie nie stac wiec tam nie zagladalam. Na braffitierke rowniez mnie nie stac, istnieje jakas cieciowka z takim rozmiarem ?
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#565 |
|
Zadomowienie
|
Help, znowu
Przymierzyłam tego nieszczęsnego Effu-straplessa z przedłużką, miski leżały dobrze (a więc winą za małości było naciągnięcie przez obwód) ALE obwód wtedy czułam jako mało stabilny (nawet nie tyle za luźny co właśnie MAŁO STABILNY). Wnioskuję więc że dobre by było albo 75C (oczko większy obwód i taka sama miska jak była - w końcu obwód to obwód, a nie przedłużka, zwłaszcza dwuhaftkowa na model z tak szerokim obwodem, więc może sam stanik będzie się trzymał lepiej niż stanik z przedłużką?) albo 70DD (tylko czy właśnie obwód mi wtedy nie wyciśnie znowu bułek pod pachami?). 75C jest w KAROline więc mogłabym wymienić, 70DD nie ma ani tam, ani w sklepie Effuniaka (tj. jest, ale musiałabym czekać a nie mam tyle czasu :P) więc oznaczałoby rezygnację z tego staniora. To co, próbować z tym 75C czy rezygnować i odsyłać całkiem?
|
|
|
|
|
#566 |
|
Rozeznanie
|
Witam..
Widze ze tu w wiekszosci osoby bedace mocno "w temacie" wiec nie wiem czy to dobre miejsce na moje "poczatki"..ale do rzeczy Dziewczyny pomierzylam sie,nie wiem nadal jaki mam rozmiar bo wiadomo ze pomiary sa +/- 1cm poniewaz nie wychodza rowne centymetry,miarka sie inaczej ulozy itp.A taka roznica 1cm to juz mi zmienia rozmiar stanika wg tego kalkulatora.raz mi wychodzi 75 A,potem 65 DD..;/Mam 87-88cm w biuscie i 75-76 pod.Moj najlepszy stanik kupiony przypadkiem (mierzylam nie patrzac na rozmiar bo mi sie b podobal-65 D,oczywiscie bylam w szoku ale go kupilam jak juz wiedzialam ze ladnie lezy) Druga sprawa ze tych sklepow internetowych jest tak duzo,i nie wiem co wybrac.Dotychczas nosilam usztywniane staniki,z delikatnym push up.Teraz bym chciala cos lekko usztywnianego ale zeby nie bylo wrazenia ze w staniku jest glownie gąbka a nie piersi;/Dodam ze mam dosc sdzeroko rozstawione piersi i wiekszosc sklepowych stanikow dlatego nie pasuje.Zauwazylam ze lepsze sa takie ktore maja hmm jakby zabudowane szerzej to miejsce fiszbinow ktore lezy na mostku,miedzy piersiami. Nie wiem ktore beda ladnie wygladaly,w sklepach internetowych widze na zdjeciach laski z duzym biustem,pozatym wiadomo ze fotki sa odpowiednio poprzerabiane.. Pomozcie,co mam robic.Juz sie zapalilam do tego zeby w koncu kupic sobie super odpowiednia bielizne,ale teraz zapal mija powoli bo nie wiem jak sie do tego zabrac.. |
|
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#568 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Mogłybyście mi doradzić ? Kompletnie nie znam się na tych tablekach itp.W biuście mam 87 cm a pod biustem 76 cm. Jaki będzie to rozmiar ? (jestem drobna) Pozdrawiam i dziękuję za pomoc !
|
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#570 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Nadszedł w końcu czas kiedy porządnie zainteresowałam się moim biustem i zamierzam kupić pierwszy dobrze dobrany stanik- lepiej późno niż wcale. Według kalkulatora wyszło mi 75G.
Mam pytanie do dziewczyn ze Śląska? Ile kosztuje najtańszy, dobry biustonosz w Katowicach na 3 maja? Tak orientacyjnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

One podobno wypadają mniejsze.

Marzy mi się taki krągły cyc od samej góry, taka hmm "subtelna piłeczka"