|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
MUFFINKO oby przelozy ten egz na inny dzien...a wogole to chodzisz prywatnie czy panstwowo...
|
#4563 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja myśle że nie ma problemu, musi sobie przemyśleć po prostu wiele spraw,. Bo ludzie maja gorzej, nie mają pracy, nie mają mieszkania,mąż umiera niedajboże. A ty sie nie cieszysz , że masz kogoś. Jest wiele kobiet które oddało by te twoje szalone wygibasy za to dziecko. Chyba nie doceniasz tego szczescia co masz. ---------- Dopisano o 01:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ---------- Cytat:
ja z moim tż dzis bedzie 2 lata i 4 miesiaca razem. ale małzeński staż zaczne w polowie lipca na razie zareczona ![]()
|
|
|
#4564 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie, niestety nie mam czasu dzisiaj rpzejrzeĆ co tam naskrobałyście.. ale do rzeczy....
poraził mnie prąd w czwartek przed południem(z 5x mnie popieściło w rękę... normalnie włożyC chciałam wtyczkę do kontaktu ) - okazało się że to od kabla, bo miał rpzebicie czy jak to sie tam nazywa... wygooglowałam sobie "porażenie prądem a ciąża" a tam wszędzie "poronienie, poronienie". Tak się wystraszyłam, ze zadzwoniłam do swojego gina, a on natychmiast kazał jechaĆ do szpitala tam mnie na cito przyjęli i odrazu miałam usg czy serduszko bije wystraszyłam się na maxa ![]() serduszko całe szczęscie biło... ale nie chcieli mnie wypuściĆ i kazali zostaĆ na obserwacji... tak wiec zrobili mi badania krwi- wyszła mi leukocytoza 16tys. leukocytów ... dostałam Duphaston 3x1 i przebadali na fotelu kilka razy... mieli mnie wypuśicĆ w poniedziałek ale wyszłam na własne żadanie wczoraj bo wolę poleżeĆ w domu niz w tym upale wśród chorych...i jutro mam robiĆ morfologię, bo moze parę dni po porażeniu dojśĆ do hemolizy... także 3majcie kciuki jutro. Odezwę się w środę, dopiero. Co ja się nerwów najadłam... czy na własne życzenie... czy los tak chciał... |
|
|
|
#4565 |
|
Raczkowanie
|
Ja z moim Tż jestesmy razem 9,5 roku razem, znamy się prawie całe życie, a 17 czerwca będziemy obchodzić 5 rocznicę ślubu.
Mam pytanie czy was też tak meczą upały, ja wczoraj byłam na zakupach, bo moje dziecko miało prawie wszystkie spodnie nad kostki, strasznie się zmęczyłam bo byłam tylko z Matim. A dzisiaj maja wpaść do nas moi rodzice i siostra Tż także czeka mnie jeszcze troche pracy. U mnie truskawki po 6 zł, a czereśnie za płotem u sąsiada z których korzystają tylko szpaki więc czsem wysyłam Tż-ta. Nikaa2 współczuje przeżyć, mam nadzieję że będzie dobrze.
Nasze małe cuda ... Mateuszek i Danielek http://suwaczki.slub-wesele.pl/20060617310123.html" http://suwaczki.maluchy.pl/li-28264.png http://s4.suwaczek.com/201110121756.png Edytowane przez Paula__22 Czas edycji: 2011-06-05 o 07:06 |
|
|
|
#4566 |
|
Zadomowienie
|
U Nas w lipcu jak jesteśmy razem minie 5 lat. 8 sierpnia Nasza 2 rocznica ślubu. Ale dziś upał się zapowiada 30 stopni chyba się rozpuszczę :-(
Truskawki były po 6,50zł Czereśnie po 12zł
|
#4567 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() u nas we Wrocławiu zapowiada sie niezły upał, a tu do szkoły trzeba isc - ostatnie egzaminy, zdanie pracy magisterskiej milego dnia wszystkim zycze
|
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry.
Tz jedzie w srode, wiec jeszcze 2 dni nam zostają. No i dzisiejszy. co do fotek ja wstawiam fotki malej, zreszta jak kazda dumna mamusia na mamusiowym, jakos nie mam z tym problemu, swoje tez wstawiamy , znamy sie z niektorymi laskami osobiscie , wiem ze kazdy moze zobaczyc, ale ci co mnie znaja -nie przeszkadza mi to, ci co nie lubia- mam ich gleboko. Jakos tak...nie mam z tym wiekszego problemu. ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- ja chyba obrone przeloze na wrzesien, nie wyrobie sie na 9 lipca;/ ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- ja warzyw i owocow nie jadam, no jablko, gruszka,arbuz, slonecznik, ziemniaki, marchewka( tylko surowa) i kapustka na slodko i to by bylo na tyle. A na dzialce u mamy sa wisnie, truskawki, czeresnie i te inne paskudy. U nas tez upal dzisiaj masakryczny.
|
|
#4569 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie witam niedzielnie, ja dziś do pracy na popołudnie
![]() Nika serdusio bije a to najważniejsze ale co przeżyłaś to Twoje Agnieszka napisałam długasnego posta i mi wcięło, ale piszę jeszcze raz Ja posadziłam swojego syna na drugi dzień po roczku czyli 31października, teściowa była złośliwa i śmiała się na całe gardło że to dla dziecka koszmar a ja nie dam rady. Ale moi znajomi nauczyli syna jak miał 7mcy, wiec parłam naprzód ![]() Początki były koszmarne, głowa bolała mnie od rana, sikał bez przerwy, zazwyczaj w majty. Ale z czasem wiecej nam się udawało złapać w nocnik. Czasem chciał wstawac ale zabawiałam go zawsze, miał masę zabawek wokoło siebie, raz to siedziałam z nim 2h, aż usnął ale udało sie. Dwa miesiące później załapał, byłam happy!!! Potem jeszcze zdarzały się wpadki, aż do wiosny w sumie. koleżanki które były w temacie twierdziły że sama byłam temu winna bo na niedzielę dawałam mu pieluchę jak gdzieś jechaliśmy i czasem dziecko było zdezorientowane nie wiedząc czy ma siusiać w pieluchy czy w nocnik. Generalizując moje opowiadanie to im wcześniej tym lepiej, moja ciocia pielęgniarka tak twierdzi, jak dziecko ma poniżej roku to nie wstanie samo z nocnika, nie marudzi że mu źle itp, ma zabawki i git. A starsze ucieka, rzuca nocnikiem i ma awersję do tego przedmiotu. Mojej koleżanki Córeczka ma 2 latka i nie ma mowy o nocniku. Ja jak byłam na bilansie dwulatka to pielęgniarka była w szoku że dziecko nie ma pieluchy. Stwierdziła że teraz mamy są wygodne i nie chce im się nocnikować dzieci. A jeśli chodzi o moje dziecko to od pierwszego dnia załapało kupke, nigdy więcej nie było w majtki. Agnieszko to cięzka praca, ale wystarczy Twoje samozaparcie, mała jak poczuje że ma mokro w majciach to z czasem się nauczy, i będzie super. U mnie też względy finansowe decydowały, przez zimę nie mieliśmy pracy, masakra. Zyczę Ci powodzenia kochana. Zaraz mnie przegonicie z forum bo się rozpisałam strasznie
|
|
|
|
#4570 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Na zaparcia:
Aby suszone śliwki czy inne suszki pomogły trzeba wypić min.0,5 litra wody! Małymi łyczkami, popijać te suszki,w innym przypadku efekt jest przeciwny, bo w jelitach robi się wielki glut To tylko 2 szklani, ale te suszki muszą rozmoczyć się i zadziałać. Na zaparcia spróbujcie: kefir na czczo. Wypić, pochodzić i sru Działa jak torpeda. W ostateczności jest syrop Lactulosum, można w ciąży pić. Cytat:
, że jak sobie wrócą to nie trzeba szukać![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Och jakie to życie jest niesprawiedliwe, jedni nie planują i nie chcą być w ciąży, inni modlą się o cud, aby ciąża się utrzymała![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wiadomo, że forum jest publiczne i trzeba się liczyć z wklejanie zdjęć, że każdy może sobie obejrzeć, skopiować, ale skoro tyle dziewczyn tu zaczęło pisać a nie w klubie, to znaczy, że wiedzą jaka jest różnica i co "może grozić". Cytat:
Basiula, współczuję Ci tego rozstania z mężem. Po jego wyjeździe zamierzasz się przeprowadzić do swoich rodziców? A jak wróci to z powrotem do jego? Będziecie kupować dom czy budować, bo budowa to potrwa kilka lat i przez te kilka lat będziesz musiała się jeszcze męczyć z bratem cholerykiem....
|
|||||||||
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
nikaa2 zaczęłam czytać Twojego posta ze strachem...ale jak serduszko bije,w szpitalu Cię przebadali to uffff......
dobrze,że pwyooglałaś sobie o tym prądzie... a mi się dziś śniło,że kupowałam ubranka dla dziecka-ja,która w ogóle o tym nie myślę...
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-06-05 o 09:24 |
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
uff nadrobilam Was chyba
no moze kilka postow przegapilam.Mi sie skonczyl transfer w necie i teraz chodzi mi strasznie powoli Co do stazu z Tż: znamy się i jesteśmy razem: 3lata 8miesięcy. U nas początek był typowo gówniarski więc od razu jak się poznaliśmy to zaczęliśmy chodzić ze sobą ale powodem też była odległość dzieląca nas: ponad 400km. W wieku 17/18lat.Messuah przykro mi, ale mam nadzieję, że niedługo dołączysz do jakiegoś wątku zaciążonych i będziesz cieszyć się zdrową ciążą Nikka2 o kurde, współczuję takich przeżyć. Mnie nigdy prąd nie poraził. Co do zrobienia listy zaginionych zgadzam się jak najbardziej. Nie raz jak przeglądam obecną listę to jestem zdziwiona, że ok 60% dziewczyn w ogóle nie kojarzę ![]() Aaaaa brzuch mi wywaliło na taki ciążowy już. Wczoraj na zakupach nawet jeden facet pokazywał mnie córeczce i mówił: patrz, ta Pani będzie miała dzidziusia ![]() a tak się składało, że jechali wózkiem Jedo Fyn więc Tż poleciał zagadać jak się sprawdza w ogóle w centrum handlowym same Jedo Fyn i Xlandery jeździły. Więc my na 95% Jedo bierzemy.I jeszcze jeden krępujący news... od wczoraj rana mam siarę w piersiach śmieszne uczucie, ale dzięki temu ciąża wydaje mi się bardziej realna
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
dreamnes- mnie osobiście nie pociesza fakt,że ktoś ma gorzej...
gdybym ja zaszła w ciążę w wieku 20 lat to najpierw tata by mnie obdarł ze skóry,a potem być może zmusił nawet do ślubu-tyle,że ja mam bardzo bardzo despotycznego tatę,którego wiele lat się bałam....ale psikusa mu zrobiłam i potrafiłam zadbać o siebie i przez kolejne lata nie zajść w ciążę,aż wreszcie rodzice zaczęłi się zastanawiać i marwić czy w ogóle będziemy z tż mieli dzieci... elu to uważasz,ze lepiej przed skończeniem roku sadzać dziecko na nocnik....chciałabym by się udało... a jak sobie radzić z bliźniakami...to dopiero przeprawa...
|
#4574 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam niedzielnie mamusie
Messuah-przykro mi.Daj znac,jak tylko zagniezdzi sie fasoleczka .Nikaa-rany,ale przezylas!!Dobrze,ze wszystko jest w porzadku. Odnosne stazu-jestesmy razem prawie 8 lat,a malzenstwem 6.Jak ten czas leci... Tez slyszalam o tym,ze te skazone warzywa nie pochodza niby z Hiszpanii.Jest mi to obojetne,po prostu w ogole teraz ich nie jem.Nie ma konkretnych dowodow,ze pochodza,ani,ze nie pochodza. Wiecie co,skleroza ze mnie...Bylam wczoraj w sklepie po bagietki i zapomnialam o kefirze i sliwkach |
|
|
|
#4575 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno wszystko będzie dobrze,trzymam kciuki |
|
|
|
|
#4576 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie znowu upał dzisiaj, aż się wychodzić nie chce ![]() ela3010 to wcale tak daleko nie mam do Ciebie to się załapię ![]() Nika najważniejsze, że serduszko biję, a kciuki trzymam , żeby wszystko się dobrze skończyło. Nerwów współczuje, dobrze, że jednak zareagowałaś bo przynajmniej pod opieką lekarza jesteś.Seona bardziej miałam na mysli, żeby zaprosić wszystkie dziewczyny, które się udzielają, a jak nasze zaginione mamy się odnajdą to je też, żeby nie czuły się pokrzywdzone ![]() OlusiaS to dobrze, że pomogło. Nic innego nie zostaje jak picie ![]() goldika gratuluję brzuszka ![]() życzę miłej niedzieli
|
|
#4577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiecznie mi zimno, więc teraz chociaż nie trzęse się Ale w samym słońcu nie mogę dreptać, chowam się pod drzewka Dziś jedziemy nad jeziorko ze znajomymi ![]() Nikaa najwazniejssze, ze teraz jest dobrze, mysl pozytywnie, juz będzie dobrze! musi!
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-06-05 o 10:10 |
|
|
|
|
#4578 |
|
Raczkowanie
|
nikaa ale się strachu najadłaś. Dobrze że z dzidzią ok.
Ja też zaczęłam wcześnie sadzać na nocnik, jeszcze przed roczkiem. Codziennie rano i nawet nie wiem jak się sama nauczyła. Teraz sama chodzi po nocnik albo jak gdzies jesteśmy to daje mi znać że chce.
|
|
|
|
#4579 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
My z Tż powolutku dochodzimy do porozumienia...ciekawe na jak dlugo???? Ale widze, ze sytuacja ze szpitalem chyba cos mu wbila od bani i przestraszyl sie i o filipcia i o dzidziusia, ze cos mu sie stanie. Ale spoko- bede twarda, aby dac nauczke Poki co- jedziemy dzis na spacer do ciechocinka- pooddychac jodami troszke.Milego dnia kobitki!
|
|
#4580 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja oglądam "ciąża z zaskoczenia" i cały czas słysze, że ból porodu w skali od 1 do 10, to 10!!! że nie do wytrzymania... itd... i wcale mnei to nie przeraża
hehe... godika, to gdziescie się poznali z Tżtem jak tyle km was dzieliło? jesli moge zapytac ![]() Ja kompletnie nie wiem jaki chce wózek, tzn mniejwiecej mam wyobrażenie o wyglądzie, ale parametry itd... jeszcze nie wiem, ale ten JEDO FYN mi się podoba
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-06-05 o 10:31 |
|
|
|
#4581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamusie
Messuah kochana współczuje jeszcze raz i bardzo mi przykro ale wiesz co?? na moim straczkowym wątku była dziewczyna która poroniła naturalnie i lekarz po badaniach powiedział, że od razu może się starać bo wszystko ładnie się oczyściło, i zaszła bardzo szybko, bo to jest jakoś tak, że jeszcze przez jakiś czas utrzymuje sie poziom hormonu HCG w organizmie i ona tak jakby pomaga w zagnieżdżeniu i utrzymaniu się zarodka i zaraz po poronieniu są duże szanse na ciąże. Dużo też zależy od psychiki, bo jedne kobiety będą się starać od razu a inne wolą odczekać. Musisz jeszcze dopytać się lekarza, bo ja nie jestem pewna czy to tak jest naprawdę.Ja trzymam kciuki że u Ciebie możliwie jak najszybciej sie udałoPaula mnie też męczą upały nikaa współczuję przeżyć, dobrze że pojechałaś do szpitala i Cię zbadali, najważniejsze że dzidzia żyje, trzymam kciuki żeby było dobrze nadal Jeżeli chodzi u nas o staż związku to w sierpniu będzie 4 lata jak jesteśmy razem a we wrześniu będziemy mieć pierwszą rocznice ślubu ![]() Co do klubu, to ja nie mam nic przeciwko, należę już do jednego i klimat na pewno jest bardziej intymny niż na forum, także jak ktoś założy to chętnie się będę w nim udzielać ![]() Darusia ja mam obronę 7 lipca i też nie wiem czy się wyrobie, wolałabym sie teraz obronić niż czekać do września, ale zobaczymy na ile pozwoli mi mój brzusio - od piątku na szczęście jest spokój i nie boli bardzo, ale jak mnie złapie to znów leżenieWłaśnie mama mi przyniosła z ogródka świeżutkich truskawek prosto ze słońca ![]() U mnie dzis też zapowiada się upał, na szczęście nie mamy żadnych planów, tzn. po południu jak co niedziela pojedziemy pewnie do tesciów na kawke i placek a tak to leniuchowanie w domku miłej niedzieli |
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie póki co to chłodno w mieszknaiu,ale koło południa słońce się pojawi to będzie upalnie;/
|
#4583 |
|
Zadomowienie
|
Dygotka właśnie tak, dziecko najlepiej wysadzać przed rokiem, to najlepszy czas, potem to zanim samo się nauczy to do 3 lat schodzi, anie wyobrażam sobie trzylatka z pieluchą
![]() Z blizniakami to niełatwo, podwójna męka. Ona spiesz sie, mało zostało!!! Tinciu Ty pisałaś o tych bliżniakach brata? A jakie imionka będą? Dobrze Kami że mnie wsparłaś z tym nocnikiem przed rokiem bo myślałam że tylko ja taka hardkorowa
|
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle wysłała go po mnie na dworzec i w sumie chociaż się nie znaliśmy to przywitaliśmy się uściskiem i od razu coś zaiskrzyło ![]() u mnie potworny upał Kurde nadal mam odrosty na głowie i nie wiem co robić Tż coś przebąkuje, że fajnie byłoby jakbym znowu była blondynką ale nie wiem czy obecnie mogę użyć farby z amoniakiem?Do tego postanowiłam podciąć włosy o ok 7cm i wycieniować wokół twarzy
|
|
|
|
|
#4585 |
|
Zadomowienie
|
NIka trzymam mocno kciuki żeby z Tobą i Dzieciaczkiem było wszystko dobrze.
A ja kończę nystatynę, mam nadzieję "kapelusznik" zlikwidowany a lek nie zaszkodził Dzidzi. Pijecie jakąś kawę w ciąży? mnie mama ostatnio zwróciła uwagę, że powinnam przestać, a pijam rzadko i rozpuszczalną z mlekiem. nie wiem, może zamienić na jakąś w stylu Ricore albo Inkę... |
|
|
|
#4586 |
|
Wtajemniczenie
|
Natalia i Hubert
|
#4587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
w mieszkaniu taki skwar (mieszkam na ostatnim pietrze ) mam nadzieje na burzeCytat:
![]() Cytat:
produkcja oficjalnie rozpoczeta![]()
|
||
|
|
|
#4588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sweet przywitanie A ja zamierzam niedlugo się zapisać do fryzjera- jak luźniej mi się w pracy zrobi. Pofarbować i pocieniować włosy, żeby lżejsze się wydawały
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kawkę można 1 dziennie-bez obaw.a jak sama piszesz,że pijasz rzadko to spokojnie można ![]() też brałam lek parę tygodni temu jak miałam jakieś zapalenie(na ulotce było chyba,że pierwszym trymestrze nie mozna,ale to był chyba 12 tydzień. głodna jestem. czy konserwę mozna??chyba tak??przecież to nie jest surowe
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-06-05 o 11:00 |
|
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Muffinka dziekuje
![]() Ale ten czas leci... wczoraj wspominaliśmy z Tż jak 9marca siedzieliśmy w kuchni przy stole z dwoma osikanymi testami i czekaliśmy na II kreseczki a tu już dziś zaczynamy 18tydzień ![]() Tincia na jaki kolor się farbujesz?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

) wieku, jesteś jeszcze nastolatką (
No a znamy się tak jak pisałam, kawałek czasu... 10lat jakoś będzie
na razie zareczona
) - okazało się że to od kabla, bo miał rpzebicie czy jak to sie tam nazywa... wygooglowałam sobie "porażenie prądem a ciąża" a tam wszędzie "poronienie, poronienie". Tak się wystraszyłam, ze zadzwoniłam do swojego gina, a on natychmiast kazał jechaĆ do szpitala

Działa jak torpeda. 
nic z mojego malenstwa nie bedzie 

, żeby wszystko się dobrze skończyło. Nerwów współczuje, dobrze, że jednak zareagowałaś bo przynajmniej pod opieką lekarza jesteś.

) mam nadzieje na burze