|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#4502 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Tinciu ja się z Tobą zgadzam, że na wszystko przychodzi kolej i każdy ma jakiś inne cele itp. Ale jak mleko już się rozlało, to trzeba stawić czoła sytuacji i dać jej jakoś radę. Bardziej to miałam na myśli ![]() Cytat:
A zwierzak sierść sam zbiera i wyrzuca Jednak bym nie usuwała dziewczyn, może czasu nie mają, może pod koniec się uaktywnią, nigdy nic nie wiadomo. Nie każdy ma możliwość pisania codziennie ![]() OlusiaS powinnaś troszkę więcej wody pić, jak nie wody to soków. Zwłaszcza przy takiej pogodzie ![]() Tak jak napisała Dygotka to może mieć wpływ na wyniki Twoje
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-06-04 o 11:46 |
|
|
|
|
#4503 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki, ale dzis upal
trzeba na jekies zapuky by sie wybrac, moze sobie legginsy ciazowe kupie... jak znajde cos oczywiscie![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do dziewczyn, ktore sie nie udzielaja, to moznaby je dopisac pod lista, cos w stylu: mamusie zaginione czy jakos tak, bo faktycznie sporo sie nie udziela, ale moze jak kiedys zobacza sie tam, to dadza znac? Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-06-04 o 12:16 |
||||
|
|
|
#4504 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki w ten kolejny upalny dzień
![]() A propo problemów w toalecie, to sama właśnie wczoraj szukałam w necie jak sobie z tym radzić w ciaży i co wyczytałam: - dużo płynów (u mnie niestety z tym problem, bo jakos mi się w ciązy wcale nie chce pić , no ale zmuszam sie)- błonnik (owoce, warzywa) - kefiry, jogurty - ziarna, kasze, otręby, musli - suszone śliwki - ciemne pieczywo Ja zaczełam jeść jogurty ze zbozami do których dorzucam jeszcze pestki dyni, albo słonecznika, tudzież jedno i dugie. Wcinam też same pestki i staram się jeść sliwki (choć ich nie lubię), no i pić więcej. Zobaczymy jak efekty ![]() nie wiem czemu Dygotka odradzała soki owocowe i warzywne bo mnie sie zdaje, że one też mogą zawierać błonnik.. chiba że się mylęco do siusiaków u bobasów to jak miałam ostatnio usg (12 tydzień skończony) to lekarz powiedział że w tej chwili to każde dziecko ma siusiaka Tzn organy żeńskie są na tyle duże, że i dziewczynki i chłopcy wyglądają na facetów.Darusia i Basiula współczuję rozstania z facetami Edytowane przez marli Czas edycji: 2011-06-04 o 13:02 |
|
|
|
#4505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam wizytę 13 czerwca i też się nie mogę doczekać, mam nadzieje że będzie widać czy chłopaczek czy dziewuszka . Myszeczka Ty mi nic nie mów o kurzeniu się ![]() Popieram pomysł muffinki żeby mamusie które się nie udzielają wpisać niżej jako ,,zaginione" a nie wykreślać ich całkowicie kupiłam kilo truskawek i nektarynki czekam na meczyk i będę ze smakiem pałaszować |
|
|
|
|
#4506 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wiem,ze za malo pije :/.Zawsze tak pilam.Ale weszlyscie mi na sumienie,wlasnie pije 3 szkl.wody
.A wyniki mam bardzo dobre.Warzyw za duzo teraz nie jem ze wzgledu na ta bakterie EHEC.Ale gotuje sporo zup i zjadam marchewe i por z nich.O moim ukochanym pomidorku i ogoreczku moge sobie tylko pomarzyc .Ktoras z was niedobra ,normlnie chyba sie wsciekne,taka mam ochote...W ogole proponuje,zebysmy temat jedzenia omijaly baaaaaaardzo szerokim lukiem ,tzn wyszczegolniania konkretow,np co ktora robi na obiad lub jadla.Mi to strasznie wzbudza apetyt wlasnie na te wymieniane pysznosci ![]() .A propo tematu ''zbyt mloda mama'',ja mialam 21 lat,jak wyszlam za maz i urodzilam syncia.Zawsze uwazalam,ze wyjde za maz krotko przed 30,a dzieci daleko po 30.Ale poznalam obecnego TZ'ta i wszystko sie odmienilo.I nie zaluje,ze w takim wieku zostalam mama.Pierwsze miesiace ciazy tez bardzo przezywalam,balam sie,ze jestem za mloda,ze sobie nie poradze,ze jeszcze moglam w zasadzie poszalec.Ale wlasnie,jak piszecie,jak patrzylam na ta pikajace serduszko na monitorze,rosnaca dzidzie,a potem uslyszalam serduszko,to po prostu wszystko peklo i nie moglam sie doczekac,az sie dzidzia urodzi.Takze glowa do gory Zosiasamosia,uwazam,ze wszystko Ci sie ulozy .
|
|
|
|
#4507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja właśnie wróciłam od Bratowej i Brata Pierwszy raz zobaczyłam ich bliźniaki kruszyni kochane Słodziaki ciotuni ukochane Mogłabym siedzieć i sie gapić na nie. To są nasze kochane wcześniaczki, maja 2 tyg Takie malutenkie stopki, jak od nich wyszlam to polecialam po najmniejsze skarpetki jakie produkują, ale pewnie i tak za duże będą
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-06-04 o 13:45 |
|
|
|
|
#4508 |
|
Raczkowanie
|
Witam dzisiaj serdecznie. Ja jak miałam chore gardło to też brałam tantum verde w areozolu.
Wczoraj przekopałam ebaya w poszukiwaniu ciuszków ciążowych bo nie mam się w co ubrać. Chyba kupię rzeczy używane ale w dobrej kondycji. Widziałam niektóre w sklepach i ceny mnie zabijają. Ostatnio kupiłam spodnie i zapłaciłam aż 26 funtów. Zgrozo!!!!! |
|
|
|
#4509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczymy na kolejnej wizycie.Gin mówił,że bardziej wiarygodne usg będzie koło 14 tyg
|
|
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wróciłam z 2 torbami zakupów-cięzkie cholercia;/
Olusia- o małosolnym wspomniałam ja-ale niestety nie zjadłam bo nie znam tutaj miejsc gdzie sprzedają dobre;/ pamietaj by wodę pić małymi łykami!! ja też się zmuszam....ale np zjadłam teraz arbuza i myślę,że woda z niego też jest oki. a na obiadek napiszę co będzie-roladki schbowe-tylko ten sos w proszku muszę kupić-wiem,że to chemia itd,ale czasem trzeba coś takeigo zjeść ![]() Olusia,a czemu nie jesz pomidorków????????ja jem. może teraz będę obierać ze skórki,ale uważam,że nie należy panikować bo niedługo niczego nie zjem.... a zaraz będę przygotowywała deserek dla tż-galaertki ![]() a propo Twojej wypowiedzi Olusia to gdybym ja swego męza poznała w wieku 20 lat to też bym wyszła za niego za mąz i do tej pory to już pewnie byśmy mieli 2 dzieci,a tak to cóż...
|
#4511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.A wszedzie w sklepach widzialam tylko z Hiszpanii,nie znalazlam z innego kraju.I nadal pomidory,ogorki i salata stoja na tzw "czerwonej liscie"
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2011-06-04 o 14:00 |
|
|
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co dziwne-niby warzywa z hiszpanii a większość zachorowań w niemczech....pewnei oni czymś tam spryskali warzywa i moze to dlatego... ja ostatnio jadłam brzoskwinie z hiszpanii,ale prawdę powiedziawszy nie zwróciłam uwagi bo jak mówili ogórki to ogórków nie jem-żeby mi tż dziury w brzuchu nie wiercił..... tz zrobię na obiadek to co napisałam,a właściwei t na kolację,a sobie ziemniaczki podgotowane a potem podsmażone posypane jakąs vegetką potem koperkiem i do tego kefirek
|
|
#4513 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego,co sie orientuje tylko te warzywa jakims nawozem spryskiwali,w ktorym zmutowaly sie 2 bakterie.I stad te bakterie coli.Reszta ponoc ok,wczoraj kupilam brzoskwnie z Hiszpanii,bo tu po prostu innych nie ma.Widocznie trafily akurat do Niemiec z tej jednej plantacji,a konkretnie do Hamburga,a juz stamtad sie rozprzestrzenia
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Ide podgrzac kluseczki i na slodko bedziemy jedli z maselkiem i cukrem ,a o 16 na grilla lecimy.
|
|
|
|
#4514 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie śmigam na obiadek do rodziców
Dla Tżta wezmę na wynos, bo w szkole siedzi Mamcia specjalnie dla mnie robi fasolkę szparagową mniam, mniam... Ja mojego Tż'ta poznałam przed maturą, 5 lat byliśmy przyjaciółmi, pisaliśmy listy (ja wyjechałam na studia), później troszku nam się kontakt urwał, bo jego dziewczyna była zazdrosna, a później się okazało że sie rozeszliśmy z naszymi "byłymi" w tym samym miesiącu Rok się widywaliśmy jak przyjeżdżałam, aż pojechaliśmy na wakacje i po powrocie już nie chcieliśmy być bez siebie hehe... tak mnie na wspomnienia wzięło Tyle, że ja nadal mieszkałam 230km dalej. Skończyłam staż i wróciłam
|
#4515 |
|
Raczkowanie
|
ja dziś na obiad zjadłam placki ziemniaczane. Mam ochotę na jeszcze mimo że jestem najedzona
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- A jaki kobietki jest wasz staż małżeński i nie małżeński? My jesteśmy razem 11,5 roku, a małżeństwem prawie 5 |
|
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
placki ziemiaczane to i ja bym zjadła....
a najchętniej to też bym poszła na obiadek do kogoś niż samej gotować
|
#4517 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was dziewczyny serdecznie.
Mam nadzieję, że wybaczycie mi to, iż nie przyswajam sobie całego wątku,ale 151 stron to troszkę za dużo Mój 16 tyg. właśnie dobiega końca. Choć nabrałam masy a piersi urosły mi tak, że już mi przeszkadzają; choć brzuszek na tyle mi urósł, że się odznacza i nikt nie ma wątpliwości, że jestem w ciąży to ja nie do końca tak się czuję. Z niecierpliwością czekam na pierwsze ruchy płodu. kami5 mnie też przerażają ceny ubrań ciążowych i też zastanawiałam się nad kupnem używanych jednak ich cena jak dla mnie tez jest zaporowa. Chyba sama sobie uszyję i to dosłownie kilka sztuk, bo w końcu ciąża nie trwa wiecznie. Co do zaparć to na szczęście problemu z tym nie mam. nawet jak mnie przyblokuje to po 1 do 2 godzinach puszcza. Tyle, że ja pikę od 1,5 do 2 litrów płynów dziennie, zwiększyłam ilość pochłanianych owoców i warzyw (ale i tak uważam, że jem ich za mało), dużo spożywam potraw smażonych (niestety takie przyzwyczajenie) i radykalnie ograniczyłam słodycze - tylko dlatego, że po słodkim mnie mdli - oczy by jadły, ale dzidziuś nie chce. |
|
|
|
#4518 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cześć Mamusie
byłam na usg u innego lekarza i to samo.... nic z mojego malenstwa nie bedzie Dziekuje za wsparcie |
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
hej Chawa-ja podonie jak Ty czekam na pierwsze ruchy by wreszcie poczuć i zrozumieć ,że jestem w ciązy...
ja zaczęlam właśnie 16 tydz,więc na te ruchy jeszcze poczekam... a dużo Ci sie przybrało na wadze?u mnie to właściwie tylko z pół kg w porównaniu sprzed ciąży. u mnie apetyty na słodycze to różnie bywa...teraz nie mam ochoty,ale potem może mnie coś najść-kupiłam delicje więc pewnie nie wytrzymam,ale jakby ich w domu nie było to byłoby oki. co do ubrań to mam tunikę,leginsy i bluzkę-i to wszytsko,z tym,że tunika i bluzka to śmiało i na później mogą być
|
#4520 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Chawa
Wybaczymy, ale tylko dlatego że to już 151 stron Olusia, a u nas z kolei są informacje, że nie ma żadnego potwierdzenia że to akurat hiszpańskie warzywa sieją takie spustoszenie, no i Hiszpania będzie się domagała odszkodowania od Niemiec za podanie takiej informacji, bo dla nich to przecież milionowe straty Messuah trzymaj się Kochana i powodzenia w przyszłych staraniach o zdrową fasolkę i szczęśliwy finał
Edytowane przez marli Czas edycji: 2011-06-04 o 15:55 |
|
|
|
#4521 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Messuah;27302882]Cześć Mamusie
byłam na usg u innego lekarza i to samo.... nic z mojego malenstwa nie bedzie Dziekuje za wsparcie Bardzo mi przykro. Trzymaj się i zobaczysz z następną ciążą będzie ok i doczekasz się swojego maleństwa. Ja to sobie tłumaczyłam, że tak miało być. Bądz dzielna |
|
|
|
#4522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja za pierwsze zapłaciłam 40f a chciałam tż namówić na inne za 60f ale się nie dał i dzięki Bogu bo drugą parę kupiłam w innym sklepie za 20f ale musze skrócić nogawki w nich bo przydeptuję ![]() Ja mam już stażu 7 lat a 4 lat małżeństwa minie za 3 tyg ![]() Chawa witaj ![]() co do usuwania ludzi z listy to nie pamiętam kto się udzielał a kto nie ![]() Messuah bardzo mi przykro daj znać raz na jakiś czas co u ciebie
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-06-04 o 15:40 |
|
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Messuah-trzymam kciuki by następnym razem się udało
lekarz pewnie zalecił Wam przerwwe w staraniach,ale potem myśle,że lepiej próbować niż odkładać starania ze względu na strach.... ściskam mocno
|
#4524 | |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
jeszcze raz wam dziekuje kochane jestescie |
|
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
a co to za spodnie za 26 funtów?
ja na Polskę to nie jest to cena wygórowana...wg mnie to nie jest dużo dlatego żałuję,że jak byłam w UK to się bardziej nie obkupiłam,ale to było chyba z 6 lat temu....
|
#4526 |
|
Zadomowienie
|
Meshua wszystko się jeszcze ułoży widocznie tak miało być
kami5 może przekop nasze allegro, bo ceny niektórych spodni są bardzo przystępne. A i czasem za granicę też wysyłają ![]() OlusiuS może jakbym mojego TŻ wcześniej poznała to i pewnie bym się wcześniej na założenie rodziny zdecydowała. Chociaż z drugiej strony nie wiem, czy wtedy by to tak wyszło jak wyszło. Na każdego przychodzi odpowiedni czas i miejsce ![]() Chawa witamy
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-06-04 o 15:55 |
|
|
|
#4527 | ||||
|
Zadomowienie
|
Wrocilam. Bylam na 12-sta godzine w kosciele.Nie naleze do religijnych osob, ale tesciowa mnie zaciagnela , bo bylo blogoslawienstwo dla dzieci i matek ciezarnych i msze proadzili zakonnicy- bardzo fajnie. Pozniej pojechalam do auchana i kupilam malemu spodenki, bo brudas z niego sie zrobil i juz nie nadarzam z praniem
Ale sie objadlam! Dziewczyny....70 cm zapiekanka! pychota...mialam na nia ochote jak tylko zobaczylam rano w gazetce . A tak mi wywalilo teraz brzuch , ze az mnie ciagnie bardzo skore.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymaj sie i nie poddawaj w walce o dzidziusia![]() ![]() a teraz z wielkim oporem musze podniesc swe leniwe dupsko i zaczac cos robic w domu, bo zarasta brudem
|
|
#4528 |
|
Rozeznanie
|
Nasz staż znajomości w październiku to juz 9 lat małżeństwa również w paźnierniku 5 lat.
Upał jest przerażajacy...
|
#4529 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski, ale sie zdeptalam... i kupilam tylko legginsy ciazowe, dyskryminacja jakas, nic porzadnego dla ciezarowek sklepach nie ma, zalamka...
Ale za to wpadlam na ryneczek, uwielbiam o tej porze roku, pysznosci prosto z ogrodow za grosze, mmmmniammm Kupilam czeresni reklamowke, truskawek swiezo z pola, jeszcze piachem obsypane niby wczesniej byly polskie, ale te sa o niebo lepsze![]() Ale upal dobijajacy, z tej okazji dzis na obiad zapiekana bagietka z maselkiem czosnkowym i mizeria mix: ogoreczki gruntowe, pyszna rzodkiewy, szczypiorek i swieza bazylia... ktora ma ochote? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieje, ze jak tylko bedziecie gotowi zawita u was malenka fasolka, powodzenia |
|||||
|
|
|
#4530 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ale mamy przemeblowanie w sypialni
przestawiamy już pod łóżeczko w ogóle wszystko będzie inaczej będzie więcej miejsca zastanawiałam się czy nie zostawić łóżeczka już złożonego ale boję się zapeszać i składam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

precz z wirusami !!!!! 

trzeba na jekies zapuky by sie wybrac, moze sobie legginsy ciazowe kupie... jak znajde cos oczywiscie
?Od przeszlo tygodnia mam straszny problem.Juz zaczelam wiecej owocow jesc,pije duzo mleka i nic 
, no ale zmuszam sie)
.Ktoras z was niedobra 
.

daj znać raz na jakiś czas co u ciebie