|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
to przeciw Odrze Ospa Różyczce i Śwince to jest ta szczepoionka na 12 miesięcy Tetra inaczej my też nią szczepiliśmy ale u Dany z powikłań wystąpiła tylkko ostra biegunka przez 10 dni na 12 dzień po szczepieniu
April współczuje całej sytuacji i życzę dużo zdrówka dla maluszka u nas w rodzinie małopłytkowość jest dziedziczna wiem czym to grozi |
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
I dlatego właśnie ja nie trawie tej szczepionki .
Mam nadzieję że Oli nic nie będzie bo dostała ją przed wczoraj . Szymek nic po niej nie miał na szczęście
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
my idziemy dopiero w przyszlym tygodniu
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mu jeszcze czasami naczynka się takie nabrzmiałe robią na tym oczku już jak się skończy szkoła to pójdę z nim na badanie dna oka i od razu niech sprawdzi czemu mu tak nabrzmiewają te naczynka W piątek idziemy na szczepienie na pneumo - to już chyba ostatnia dawka?? zostanie nam 5 w 1 ale to pewnie końcem sierpnia będzie i po 2 latach chyba na meningo go zaszczepię . April współczuję przeżyć, biedny mały oby było tylko lepiej![]() Ja już doszłam nieco do siebie po wycieczce...mały właśnie usnął, ja mu gotuję pomidorową z ryżem na obiadek, a potem idę się legnąć - oczywiście zakładając, że wcześniej nie wstanie Po południu robimy grilla - zimne piwko już na mnie łypie z lodówki
|
|
#3155 |
|
Wtajemniczenie
|
April jejciu współczuję bardzo
dobrze,że już wszystko unormowane ucałuj Misia.Daniel miał tą szczepionkę i kompletnie nic się nie działo-na szczęście ![]() Pogoda piękna,zaraz zmykamy na grilla,ma się mały kąpać w baseniku ale jakoś pękam czy się nie przeziębi kąpiecie swoje dzieci na zewnątrz?Ana chyba pisała,ze Ninka się moczy w baseniku? Miłego weekendu!! |
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekam jak zaszczepimy w piątek, nie chcę, żeby się przeziębił Moja siostra rok temu małą chlapała w basenie w ciepłej wodzie i mała dostała anginy ropnej i 2 tyg na 2 antybiotykach była...
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
dawidek juz 2 razy kapal sie na dworze w baseniku
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale narazie to taki mały ma, bo tylko druga część z piaskownicy. Po niedzieli rozstawiam już duży basen dla starszego to tam sam nie wejdzie.
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba dużo jak na nasz jeden watek , a jeszcze wszystkie dzieciaki nie zaszczepione , wczoraj przy mnie babka odmówiła tej szczepionki i zapisała się na 5w1 tylko , aż mnie zimny pot oblał jak miałam wejść do gabinetu. Zresztą w necie też się można nieźle naczytać A no i carolajki mała miała biegunkę ![]() Moje dzieciaki się chlapią prawie codziennie dziś też Ola ze dwie godziny już była w baseniku , no i my na termy też chodzimy a to basen odkryty , ale niech się chlapią bo na wakacjach zaraz będzie dwa tyg ciągłego chlapania więc chcę żeby siedzieli w wodzie i na słońcu też . a nie potem takie nie przyzwyczajone na cały dzień na plażę puszcze
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na moment. Mala padła po wygłupach i babcia również. Nie przyzwyczajona do tego, że tyle się dzieje
Ale babcia powiedziała, że nie widziała jeszcze takiego trzpiota ![]() Wczoraj i dziś mała siedziała na balkonie w baseniku. Chociaż tyle możemy jej zorganizować ![]() No to kilka fotem z odwiedzin babci: 1-2- wczorajsze pływanie ![]() 3- no mamo, zakładaj buta i idziemy 4- Wertolina z babcią 5,6,7- spacer 8- dzisiejsze chlapaniny 9- DZIECKO WOJNY
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
c.d.
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
a jak z woda dolewacie co troche cieplej wody czy jak??
|
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko już śpi po dzisiejszych emocjach
.april - trzymam kciuki żeby kontrola wypadła pomyślnie i nie zazdroszczę takich "przygód" Ja na wszelki wypadek nie czytałam nic o tej szczepionce żeby się nie denerwować. Słyszałam tylko że różnie się moze dziać i to mi wystarczyło ![]() Wercia jak zwykle urocza .Asia możesz się pocieszyć bo my nawet na balkonie nie możemy basenu zorganizować. Jeszcze jest nieczynny z powodu ocielania budynku
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dolewam ciepłej .
Ola też już padła , TZ wytaszczył taki wielki namiot co z nim jeździł na studiach na wakacje i go rozłożył w ogrodzie , Szymek oczywiście już chce tam spać . Ola też się fajnie w srodku bawiła . więc pewnie będzie stało całe lato .
|
#3166 |
|
Raczkowanie
|
Michałek dziękuje za miłe słowa
Mam nadzieję, że to już się nie powtórzy. W tej chwili wygląda na to, że wszystko jest ok . Siniaki i wybroczyny prawie zniknęły, nowych brak, a niejeden upadek był. Gdyby nie, już sobie wyobrażam wzrok przechodniów i być może myśl... ona maltretuje dziecko. Tylko stres szpitalny jeszcze nie minął . Płacz na widok fartucha, gryzienie, szczypanie, histerie bez konkretnej przyczyny (owszem, to zdarzało się wcześniej, ale nie w tak dużym stopniu). A ja niestety nie mam balkonu i nici z basenowej kąpieli Mieliśmy dziś bawić się na weselu, lecz ze względu na Michasia zrezygnowaliśmy. Poza tym, po tym pobycie w szpitalu, nie mamy odpowiedniego nastroju na tego typu zabawę
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie na weselichu mieliscie sie bawic
??
|
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry.
Tz jedzie w srode, wczor4aj bilet kupilismy. ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Oliwia sie razy kąpała, ale teraz bedzie czesciej , raz na dzialce u szwagierki jak jeszcze nie mislismy baseniku i wczoraj w swoim, ( gora od piaskownicy) wiec jak michal pojedzie to my pewnie na podworku cale lato spedzimy to bedzie sie pluskała.
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
łoj, chyba pogoda was odciąga od wizażu - strona od wczoraj ta sama
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Baobebek mój SZymek o dziwo coli nie lubi kiedyś dostał mocno zgazowaną bąble poszły nosem i teraz unika he he
|
#3171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ninka kąpie się w basenie prawie codziennie i nic jej nie jest.Jak słońce dużo to basen stoi pod wielkim parasolem.Wody dolewam jej ciepłej Asia po Werci to widać,że łobuziak z niej
|
|
#3172 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzis wyjątkowo zacznę od tego co u nas.
Dziewczyny ARMAGEDON!!!! Epidemia jakiegoś rota wirusa u nas w domu, Lenusia w szpitalu! Najpierw w czw. mojego ojca od dołu zaczęło czyścić, potem w pt. ja zaczęłam wymiotować i tak całą noc nie spałam. W sb. rano lenuś zaczęła wymiotować, mariusz pojechał z nią najpierw do lekarza, potem do szpitala,wyszło małe odwodnienie, ale po drodze już nie wymiotowała i pozwolili ją zabrać, a jakby się pogorszyło to kazali przywieżć. I wrócił, położył ją spać i po spaniu zaś zaczęła wymiotować i od razu do szpitala pojechali. I jego też zaczęło łapać....i tak przeleżeliśmy całą sobotę.... ja w ryk, i od razu tel do teściowej żeby tam z nią była, i też teście od razu do szpitala pojechali. Mariusz przyznał się, że się poryczał jak ją tam musiał zostawić... a ja nie mogę wytrzymać, że nie mogę tam z nią być... I wiecie jaka ona ruchliwa, a wczoraj miała dwie kroplówy co jej cały dzień kapały i nie mogła wstawać, i to było okropne. Na szczęście biegunki nie miała wcale, już nie wymiotuje i ponoć wyniki już dobre ma. Mąż poczuł się lepiej i do nich teraz pojechał, a mnie tak żołądek boli, że wstawać z łóżka nie mogę...i tak mi źle....miałam nadzieję, że dziś pojadę teściową zmienić.... i teraz tam leży już 4 dzieci i się drą i lenkę budzą (a u niej i tak kłopoty ze spaniem zawsze są...) I mówił tż że jak ją zawoził to ona w aucie taka marudna, żywa jest, to jechała jak na skazanie, taka słabiutka była....i takie smutne oczka miała..i ze te oczka cały czas widzi..... Mówię wam, strasznie się czuję, że nie mogę tam z nią być i jest mi bardzo smutno...mam nadzieję, że jutro już będzie w domku..... Dobrze, ze babcia z nią jest, ale nie ma mamy, i ona biedna nie rozumie czemu musi być bez mamy w obcym miejscu gdzie ją kłują i inne paskudztwa robią... W sobotę mieliśmy mieć ze starym wolne i zrobić podrzutka do teściowej na cały dzień.... i mieliśmy, ale zdecydowanie ni o takie wolne nam chodziło..... Cytat:
i łobuziara świetna jest z juli gratuluję mieszkanka. A ile czasu tam będziecie mieszkać zanim się do domku wyprowadzicie? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
M.kupuje od paru lat w mbanku, ponoć najtaniej Cytat:
i to te pierwsze, następne to nawet nie czekałam aż zacznie boleć, bo od razu dentysta mi powiedział, że będzie tak samo lub gorzej, bo nie mam na nie miejsca. I wyrywał je jak je ledwo było widać (prawie wcale), wtedy to się nazywa z dłutowaniem, ale pocieszam od razu NIC to nie boli, znieczulenie działa dobrze. Ale drogie to było strasznie, chyba ze 300zł od zęba april28, bardzo mi przykro z powodu michasia i pobytu w szpitalu.... asiulek, weronisia jak zwykle śliczna. Basenik super i dziecko wojny też
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
April - witam ma długiej przerwie. Nie ciekawie przeżycia mieliście z Michasiem. Mam nadzieję zę teraz będzie już ok.
Evita - wam też życzę zdrowia. I oby szybko wszystko przeszło. Moje dziecko od rana ma gorączkę. i właśnie sie obudziła więc lecę ja nakarmić
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
a mam prozbe do ktorejs dziewczyny co ma ikea blisko ale nie ta wroclawska.... te pojeminiki bym chciala http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90163257 i to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90163262 we wroclawkiej ikei wogole nie maja tego w sprzedazy.... w warszawie bez problemu dostepne , w łodzi tez, katowice i gdansk tez dostepne.... kupila by mi ktoras?? plissss
|
|
|
|
#3175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sczepiłaś ją na rota??Cytat:
Cytat:
![]() A my z tż mamy jutro 2 rocznicę ślubu a konto jutrzejszego dnia miniona nocka była suuuuper - nie spałam prawie do rana![]() Kubuś zasnął godzinkę temu, rosół łykał migiem tak mu się zachciało spać - o dziwo myślałam, że jak śpiący to będzie marudził, a tu cała micha wtrąbiona Tż odsypia nockę na tarasie, ja zrobiłam rosół, teraz teściowa robi zupę owocową i drugie a ja się chwilowo obijam Jutro jak się dostanę to idę z małym znowu do okulisty nadal to oczko nie jest takie jak być powinno, dalej mu czerwienieją te naczynka i chwilami ma taką jakby powłoczkę - błonkę co mu nachodzi na źrenice - ale on tego jakoś nie czuje, bo nie widzę, żeby mu to przeszkadzało al e niech mu wyleczy te oczka całkiem
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tylko na chwile
EVITKA nie jedz zadnych mlecznych rzeczy. rob sobie kleik ryzowy na wodzie,platki owsiane na wodzie i marchwianke jak znow zaczniesz wymiotowac idz prywatnie do lekarza i poros o szczepione antywymiotna.w sumie w szitalach tez ja maja. my to samo mielismy jak w pl bylismy. a ta szczepionke mozna podac nawet dzieciom takim jak nasze.Karinka taka dostala i od razu wymioty przeszy...a niestety wczesniej nawet ciutke wody wypila i po niej zwracala. buziaki dla Was i szybko do zdrowia wracajcie my dzis na 16 na usg polowkowe...trzymajcie kciuki
|
#3177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja akonto wszystkiego najkochanszego z okazji rocznicy u nas w tym roku 6-ta bedzie Cytat:
ja juz dzis nie wymiotowałam, ale boli mnie tylko żołądek okropnie i muszę leżeć, bo jak wstaje to mnie gorzej boli i w głowie mi sie kręci daj znac po usg i wklej skana
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam mocno
Evitka współczuje strasznie wam
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
evitka kurde wspolczuje strasznie...
![]() ![]()
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ty młoda byłaś jak ślub brałaś?? hmmmm no i jaki jest sens tych szczepień?? a to na pewno rota??a może jakieś zatrucie coś zjedliście wszyscy??
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

teraz mu jeszcze czasami naczynka się takie nabrzmiałe robią na tym oczku
już jak się skończy szkoła to pójdę z nim na badanie dna oka i od razu niech sprawdzi czemu mu tak nabrzmiewają te naczynka
Po południu robimy grilla - zimne piwko już na mnie łypie z lodówki
kąpiecie swoje dzieci na zewnątrz?

. Płacz na widok fartucha, gryzienie, szczypanie, histerie bez konkretnej przyczyny (owszem, to zdarzało się wcześniej, ale nie w tak dużym stopniu).
a sczepiłaś ją na rota??