|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
A ja też wczoraj laczki kupiłam za 35zł ładne i wygodne Matko natka 10tyg. co to jest... ach jesteśmy coraz bliżej bycia z naszymi kruszynkami |
|
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
znów się melduję, znów w dołku
, no ale trzeba jakoś przez to przejść, nawet o dziecku nie mam siły myśleć Nigdy nie sądziłam, że będę się tak czuć, a już na pewno nie w ciąży
|
|
|
|
#2194 | ||
|
Zadomowienie
|
Natka- Twój zestaw też śliczny
Mnie te 10 tygodni przeraża-czeka nas remont a mój TŻ na wyjeździe, potem wyjazdy służbowe krajowe i doopa, a sama nic nie zrobie, a jeszcze znając słomiany zapał mojego TŻ, to mnie krew zalewa, bo boje się ze nie zdążymy a biore pod uwage rodzenie pod koniec sierpnia.A czas lecii... Cytat:
,ale nie żałuje że zaryzykowałam, troszke na tym straciłam, ale zyskałam pewnego rodzaju nowe doświadczenia![]() Cytat:
![]()
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
No i znowu prawie nie czuję dziecka...
Dziś dostałam może dwa kopniaczki, albo mi się wydawało... Zaczęłam czuć ruchy w 18 tc., byłam zdziwiona, bo to moja pierwsza ciąża i jestem dosyć hmmm "duża", więc nie spodziewałam się, że tak szybko to poczuję... No ale codziennie czułam kilka puknięć od środka (pisałam zresztą wtedy...), więc przyjęłam, że to dzidziuś... W dodatku wg usg mam łożysko na przedniej ścianie, więc teoretycznie mogłabym jednak mniej odczuwać ruchy, no ale ja naprawdę to czułam... A od kilku dni czuję zdecydowanie mniej tego, co wcześniej odczytywałam jako ruchy (a w piątek wogóle, więc poszłam na pogotowie, tak jak pisałam...) i nie wiem, może dzidziuś się jakoś obrócił...albo to przez tą pogodę (chociaż wcześniej też było gorąco...), jak wmawiały mi wszystkowiedzące babole w izbie przyjęć ("tak gorąco to dziecko śpi, albo ma mamę w du.pie"... ), w dodatku od jakiegoś czasu w całym ciele czuję swoje tętno... , normalnie wszędzie bije mi serce, w stopach, w brzuchu, pod gardłem, nie wiem o co chodzi...
|
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Na początku te ruchy nie są systematyczne, raz czujemy je mocniej, innym razem słabiej. Dopiero po 26 czy 28 tygodniu należy martwić się jak dziecko długo nie daje znać.
|
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli właśnie od 18tcJakoś się tym nie martwię, że czuję swoje tętno. Maż czasem przykłada ucho do brzusia i mówi że fajnie tam chlupie ![]() wczoraj byliśmy na USG i wszystko jest Ok, a to najważniejsze
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#2198 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i pocieszą kobitki tutaj trochę, a to zawsze coś no chyba, że w nocy solidnie pokopie to wtedy sobie tłumaczę, że śpi rano hehe i też się denerwuję jak go dłużej nie czuję... mucka, ale masz przeboje... ja póki co nie mam jeszcze nic i nic się nie dzieje, ale mojej koleżance od 6miesiąca mleko dosłownie tryskało, znaczy się będziesz miała duuuuuużo jedzonka dla dzidziusia - ciesz się ![]() poza tym dzień dobry w niedzielę
|
|
#2199 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pomóc na długo nie pomoze, ale i nie zaszkodzi...a ja zaraz mam spotkanie z przyjaciołką
|
||||
|
|
|
#2200 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej...
Pralka wstawiona... Ide zaraz wygrzebac walizki i zaczynam je komletowac... U nas pada No ale w sumie moze to i lepiej bo mam duzo roboty w domu![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem za duzo oczekujesz od takiego malenstwa... Tak jak juz napisala cotka.... Jest za wczesnie na regularne ruchy... Dopiero w pozniejszym okresie ciazy maja byc iles tam razy na dzien.. Teraz wazne ze z cos tam Ci bulgnie raz na dzien ![]() Nie ma co popadac w paranoje.... Wyczuwanie tetna to tez normalne... Masz wiecej krwi w organizmie... Jak jest sie w ciazy to rózne dziwne rzeczy sie z nami dzieja ![]() Rozluzniej sie kobieto i ciesz sie stanem blogosławionym i nie wyszukuj sobie i dzidziolkowi powodów do zmartwien.. |
|||||
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Zamiast nasłuchiwać i niepotrzebnie się nakręcać chodź mi pomóż w doszywaniu kokardek
ja to od rana taka zaaferowana jestem że nawet nie wiem czy dzisiaj się coś uaktywniało moje dziecko czy nie
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
może hormony dodatkowo nasilają ten stan ,ale gdyby nie nawał problemów wokół, jestem pewna, że cieszyłabym się, żyła pełnią życia i wszystko byłoby ok,a tak-czarna rozpacz
|
|
|
|
#2203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam pierwszą ciążę i też wszystko przeżywam podwójnie, wiem że pewnie przy kolejnym dziecku będzie łatwiej i wszystko będzie jakoś tak bardziej na luzie, póki co stres za stresem ![]() kellysss zabierz mnie do włoch coooo ![]() grzeczna będę u mnie jeszcze nie pada, ale zdecydowanie chłodniej jest niż wczoraj... i te szare chmury
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To też moja pierwsza ciąża i też panikuję, ale przecież No Air była na pogotowiu, lekarz powinien jej powiedzieć o nieregularności ruchów. Sama ta wizyta powinna ją uspokoić bo skoro ruchów było mało a z dzieckiem było ok ... więc też nie przesadzajmy w drugą stronę ![]() Poza tym nawet te słabe kopniaczki to przecież już kopniaczki.
|
|
|
|
|
#2205 |
|
Zadomowienie
|
Jak to dobrze mieć mamę tego samego wzrostu i podobnej budowy
![]() Kilka dni temu stwierdziłam, że mam sporo fajnych bluzek, tylko w spodnie do nich pasujące już się nie mieszczę Jedyne co mi pozostało to dresy, ale nie do wszystkiego pasują i całkiem spora ilość sukienek Nie wiem jak to sie stało ale wychodzi na to, ze poza 2 kieckami w reszcie przechodzę całe lato No i koniec mojego lenistwa na dziś Taki upał, a ja mam jeżdżenie po całym mieście. Trzymajcie z mnie kciuki - muszę znaleźć abażury do klientki i mają pasować do zasłon, które już kopiłyśmy kiepska sprawa.To już ostatni punkt w tym projekcie, jak mi się dziś uda, a nie ma wyjścia być inaczej, to od wtorku mam z głowy wszystkie dodatkowe zlecenia. Zostaje tylko praca w biurze i wolne wieczory
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja rozumiem naprawde ze w pierwszej ciazy mozna byc bardziej przewrazliwionym bo wszystko jest nowe itd. ... Ale teraz z perspektywy drugiej ciazy ( w sumie to trzeciej liczac aniołkowa to jest tak jakbym była w pierwszej Wszystko jest inne (samopoczucie, odczucia, humor itd.)Róznica jest taka ze wiem jak wyglada poród a ciaża to juz inna bajka bo jest naprawde całkiem inna.... Z Alanem odkad poczulam pierwszego kopa czułam je juz regularnie i były naprawde mocne No ale staram sie nie stresowac i po prostu wszystkim to radze bo stres na pewno nie poleprza sprawy i wiem ze łatwo pisac ale mysle ze jak troszke okrzyczymy ta nasza no air to sie przestanie zamartwiac i inne mamusie tez![]() Przetrwałysmy wszystkie pierwszy trymestr w którym to moze zdarzyc sie wszystko wiec teraz to musi byc dobrze i tego sie trzymajmy wszystkie |
|
|
|
|
#2207 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamy wielu chętnych na kupno naszych "pierdułek" ale zbytnio nam się to po znajomych nie opłaca... zamiast zarabiać, dokładamy do interesu... Musimy trochę rzeczy na allegro powystawiać i rozeznać się czy będziemy miały wzięcie... Cytat:
Cytat:
Czasem naprawdę mam wrażenie, że pogoda - to jak się czuję ma wpływ na odczuwanie ruchów... ciężko mi je wyczuć gdy jestem bardzo zmęczona albo się denerwuję. Cytat:
|
||||
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Nie krzyczcie, bo będę płakać.
Wiem, że może być nieregularnie, ale chodzi o to, że wcześniej czułam coś codziennie, w miarę systematycznie, a od kilku dni spokój i cisza... No a ja jestem panikara... ![]() Cotynato, nie chciałabyś mojej pomocy, jestem tak roztrzepana, że wczoraj... przyszyłam skarpetkę (którą miałam zacerować...) do swojej nogawki... Potem wstałam i zaczęłam szukać tej skarpetki... Patrzę, a ona mi przy kolanie powiewa. |
|
|
|
#2209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z tym szyciem się udałaś... ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- No a czasami wcale dłuuugo się Amelka nie odezwie...
|
|
|
|
|
#2210 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski, szybko Was nadrobiłam i zmykam do mamci na kawkę i spacerek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za 6 miesiącCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Miłego dzionka laski i duuużo spacerów
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za pocieszenie...
|
|
|
|
#2212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kasiuleczkakuleczka- fajny pomysł uciekam do cienia z książką..
|
|
#2213 |
|
Rozeznanie
|
z własnymi robótkami w stylu decoupage (już link podawałam jak te pierdółki wyglądają.... http://www.google.pl/search?q=decoup...B&ved=0CFQQsAQ)
No właśnie... musimy nauczyć się wystawiać rzeczy na allegro - wytestować czy będzie nam się ten interes opłacał... |
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
witam niedzielnie
u nas jest taki gorąc i ukrop ze koniec, zreszta wczoraj bylo to samo a na grillu bylo mega, jescze teraz mnie boli brzuch i gardlo ze smiechu i zeby nie bylo-cale towarzystwo pilo a ja sobie wzielam swoje Picollo
|
|
#2215 | |
|
Zadomowienie
|
witam w niedziele
współczuje przebojów z zębem Cytat:
natka pani prof. to Ci się udała nie ma co, ale chyba nie będziesz jej musiała już więcej oglądać? ![]() małgosia dobrze, że po tej "stłuczce" wszytko ok Kasia fajne to Twoje hobby kocham upały, ale ten dzisiaj to mnie zaczyna denerwować
|
|
|
|
|
#2216 |
|
Rozeznanie
|
Ale miałam pecha
kuzynka się dowiedziała że dzisiaj są zawody wędkarskie dla dzieci z okazji dnia dziecka, a miałam nadzieję że zapomni i oczywiście zadzwoniła do nas żeby z jej dziećmi jechać. tż musi projekt robić więc ja jechałam. Łowiłam jednej jej córce a znajomy na drugim końcu łapał z drugą starszą. dość że się musiałam namęczyć bo kuzynka chciała łapać a tylko więcej szkód z tego było, miejsca mało i w błocie, Ola ciągle się kręciła pod nogami, masakra w ogóle to takie zawody to jest oszukaństwo, dzieci nie łowią tylko dorośli, ale nie o to chodzi bo dużo osób przychodzi z wędką a nawet nie łapie, bo dzieci i tak dostają słodycze picie i jakąś zabawkę mogą sobie wybrać. Miałam nadzieję że nie zajmiemy żadnego miejsca a jak na złość zajęliśmy 1 i nawet nie podziękowała tylko się wszystkim chwali jaka jej córka jest dobra w łowieniu ryb (wędkę trzymała tylko do zdjęcia) i że może wszystkim lekcje dawać. Za rok pójdę ze swoim dzieckiem, zajmę pierwsze miejsce a ona niech się wypcha, bo ona uczy swoje dzieci tylko wygrywać (chociaż nie zdziwiłabym się jakby chciała mi zapłacić za oddanie pucharu)na poprawę humoru od znajomych nasłuchałam się jaka laska jestem
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-06-05 o 16:28 |
|
|
|
#2217 |
|
Rozeznanie
|
Weszłam na chwilę Was podczytać i mój synuś zauważył ludka o tego
że ludek mu machał i mu odmachiwał
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też miewał różnie. Teraz codziennie da znać, ale często jakoś od niechcenia w stylu " masz mamo i się ciesz". A co do skarpety |
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- A pozatym to hej Wam =))) Wczoraj w końcu narzeczony zobaczył jak dzidzi kopie =))) dzisiaj i wczoraj przesiedziałam całe dnie na dworze, oglądając siatkówkę =))) |
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Bez przesady
![]() Tzn rozumiem, że masz gorszy dzień i współczuję. Ja sama też mam masakrę, jestem niewyspana, rozdrażniona, mam full roboty- tak że nie wiem w co ręce włożyć, ale nie ma sensu się dołować. Popłakałam sobie dzisiaj i żyjemy dalej. Polecam tę metodę. ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
Ja się cieszę że to już za mną bo ten stres z sukienką i ogolnie mnie wykańczał. Podziwiam że tak późno chcesz. A nie chcieliście przyśpieszyć terminu przez ciążę? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

Tylko powyliczaj wszystko, przekalkuluj czy będzie to dochodowy interes
Odzoeż miałam super, duńska marka Vila, gatunkowo bez zarzutu. Niestety u mnie w miście miałam za mało, że tak powiem stylowych klientek
Kupiłam sobie sandałki za aż 17 zł i klapki na basen za 6 hihih

, no ale trzeba jakoś przez to przejść, nawet o dziecku nie mam siły myśleć

Dziś dostałam może dwa kopniaczki, albo mi się wydawało...
, normalnie wszędzie bije mi serce, w stopach, w brzuchu, pod gardłem, nie wiem o co chodzi... 

Patrzę, a ona mi przy kolanie powiewa. 
I generalnie powinna mi nie zaliczyć tego i liczyła, ze kobieta w ciąży poważnie podejdzie do tej sprawy (a co ma ciąża do studiów?
za 6 miesiąc