Jaka wódka\alkohol na wesele? - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-20, 20:44   #1081
skimos
Zakorzenienie

Dot.: Weselny alkohol

ja zakupiłam w Piotrze i Pawle na spróbowanie 19,99zł

skimos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-21, 13:04   #1082
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
ja zakupiłam w Piotrze i Pawle na spróbowanie 19,99zł
U nas nie ma tych Marketów
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-21, 17:19   #1083
skimos
Zakorzenienie

kurka, my mamy już 60 butelek Krupnika z grudnia, i chcieliśmy dokupić resztę (wesele przewidywane na 130 osób) ale mój wujek stwierdził że Krupnik się już popsuł.

Nie wiecie może jak z białą żubrówką i żołądkową de luxe?

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Motylku może w carrefourze będzie, tam dość duży wybór mają.

Stary 2011-05-21, 17:51   #1084
wika82
Zakorzenienie

A co powiecie na żubrówkę czystą? Niedawno widziałam w sklepie.
Ile wódki liczyć na osobę? Mam wesele na 103 osoby od 18:00-5:00.
Stary 2011-05-21, 17:55   #1085
skimos
Zakorzenienie

szukałam właśnie na necie ile wódki liczyć przeważa ilość 0,5l na osobę, ale to zależy ile masz ludzi młodszych a ile starszych (więcej się przeważnie liczy dla młodszych).

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

ja mam za to zgryz ile wina na wesele dwudniowe...

Stary 2011-05-21, 18:41   #1086
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
szukałam właśnie na necie ile wódki liczyć przeważa ilość 0,5l na osobę, ale to zależy ile masz ludzi młodszych a ile starszych (więcej się przeważnie liczy dla młodszych).

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

ja mam za to zgryz ile wina na wesele dwudniowe...
Ja wino tylko na wesele, bo na poprawiny serwujemy piwo z beczki przy grillu.
Myślę, że nie będzie to jakaś porażająca ilość, zwłaszcza że chcemy zrobić barek z kolorowymi alkoholami.
Stary 2011-05-21, 21:45   #1087
skimos
Zakorzenienie

my chcemy też głównie piwo (zauważyłam że w mojej rodzinie właśnie piwa najwięcej na poprawiny schodzi), ale przeliczyłam że bardziej nam się opłaca kupić w puszkach/butelkach niż beczkę.
Ale właśnie nie wiem jak z winem, jak będzie dobre i zasmakuje to i na poprawinach zejdzie

Stary 2011-05-22, 10:28   #1088
moloszek
Raczkowanie

Cytat:
kurka, my mamy już 60 butelek Krupnika z grudnia, i chcieliśmy dokupić resztę (wesele przewidywane na 130 osób) ale mój wujek stwierdził że Krupnik się już popsuł.

Nie wiecie może jak z białą żubrówką i żołądkową de luxe?

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Motylku może w carrefourze będzie, tam dość duży wybór mają.
Uważam, że dwie rózne wódki na weselu to zły pomysł. Część gości może poczuć się urażonych Oo
moloszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-22, 10:38   #1089
skimos
Zakorzenienie

u mnie w rodzinie z tego co pamiętam to na każdym weselu były po 2 rodzaje wódki

Stary 2011-05-22, 12:18   #1090
Aangelek
Rozeznanie

wczoraj bylismy na zakupach i w koncu zdecydowalismy sie na wino varna.poczatkowo chcielismy carlo rossi w 1,5 litrowuch butelkach ale stwierdzilismy ze bedzie problem z jego rozlozeniem.za varne zaplacilismy niecale 16 zl.otworzylismy jedna butelke i jest calkiem dobra.ale w zasadzie nei pijemy alkokolu wiec nie mamy porownania.a co wy myslicie o tym winie?
Aangelek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 07:51   #1091
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aangelek Pokaż wiadomość
wczoraj bylismy na zakupach i w koncu zdecydowalismy sie na wino varna.poczatkowo chcielismy carlo rossi w 1,5 litrowuch butelkach ale stwierdzilismy ze bedzie problem z jego rozlozeniem.za varne zaplacilismy niecale 16 zl.otworzylismy jedna butelke i jest calkiem dobra.ale w zasadzie nei pijemy alkokolu wiec nie mamy porownania.a co wy myslicie o tym winie?
Nie wiem jak czerwona Varna, ale biała mi smakuje
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 08:42   #1092
pati1750
Raczkowanie

Dot.: Jaka wódka na wesele?

my zakupiliśmy Żubrówkę Białą tylko z tego co czytam po forach to ludzie czasem na nią narzekają.. ale wiadomo wszystkim się nie dogodzi pozdrawiam
pati1750 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 17:46   #1093
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aangelek Pokaż wiadomość
dziewczyny mam prosbe: w czerwcu mamy wesele na ok 120 osob doroslych. wodke juz kupilismy palace jakies 150 butelek po 0,5. chcielibysmy kupic jeszcze wino ale nie mam pojecia ani ile ani jakie widze ze czesto wymienia sie carlo rossi wiec moze to?ale pojecia nie mam jakie dokladnie i ile?czy ktos moze mi pomoc?a piwko? kupujecie?a jesli tak to ile tego?
My tylko na poprawiny przy grillu. Mamy beczkę Bosmana i jedną w zapasie.
Stary 2011-05-23, 18:07   #1094
skimos
Zakorzenienie

ja wyliczyłam że się bardziej opłaca kupić piwo w puszkach (w hurtowni lub porządnej promocji) niż w beczce, a i smak lepszy
ale nie wiem ile kupić, powoli kompletuję

Stary 2011-05-23, 21:36   #1095
Elfir
Zakorzenienie

U nas zachwalali "Krupnik". Podobno wchodził jak woda a nie jak wóda
Zero kaca rano - na porannym śniadaniu mogliśmy to sprawdzić u gości.

Z win była różowa, słodka Varna (wybór teściów) oraz jakieś czerwone francuskie półsłodkie (poszło całe) i półwytrawne (poszła połowa - ale było najwięcej butelek) - nie pamiętam nazwy, a butelki zostały u teściów :/

Na 46 pełnoletnich gości było 40 butelek wódki, z czego zostało 16.
Wina czerwonego półwytrawnego kupiliśmy 12 butelek 1 l, półsłodkiego 3 butelki 1 l, Varna 6 butelek 0,7 l

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett

Edytowane przez Elfir
Czas edycji: 2011-05-23 o 21:39
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 00:17   #1096
Elfir
Zakorzenienie

U nas był Krupnik - goście ewidentnie byli zadowoleni. Podobno wchodził jak woda i nie było po nim kaca (na śniadaniu rzeczywiście nie wyglądali na skacowanych)

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 12:54   #1097
Aniusia1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
U nas zachwalali "Krupnik". Podobno wchodził jak woda a nie jak wóda
Zero kaca rano - na porannym śniadaniu mogliśmy to sprawdzić u gości.

Z win była różowa, słodka Varna (wybór teściów) oraz jakieś czerwone francuskie półsłodkie (poszło całe) i półwytrawne (poszła połowa - ale było najwięcej butelek) - nie pamiętam nazwy, a butelki zostały u teściów :/

Na 46 pełnoletnich gości było 40 butelek wódki, z czego zostało 16.
Wina czerwonego półwytrawnego kupiliśmy 12 butelek 1 l, półsłodkiego 3 butelki 1 l, Varna 6 butelek 0,7 l
My też mamy krupnik i cieszę się, że to dobry wybór Kupowany jeszcze w tamtym roku, więc powinien być ok
Aniusia1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-26, 23:15   #1098
Angel Eyes
Rozeznanie

GG do Angel Eyes

Zrobilismy dzisiaj z Tż-em i rodzicami degustacje wódki nad którą się zastanawialismy:
Żubrówka biała(18,99zł)
Pan Tadeusz (23zł)
Absolut (27zł)

Żubrówka wywołała u nas duże rozczarowanie,myślałam po tylu dobrych opiniach na forum ,że będzie to naprwdę dobra wódka niestety wogóle nie przypadła nam do gustu

Pan Tadeusz bardzo dobry ale otwór w butelce jest dosć duży przez co nie mozna kontrolować wlewania wódki do kieliszka :/

Absolut rewelacja, dobry w smaku, wygodna butelka same plusy niestety cena dość wysoka , choc i tak promocyjna...

Przystaliśmy na Panu Tadeuszu
Czy ktoś gdzieś widział ta wódkę w cenie niższej niz 23 zł???
Będę wdzięczna za informację

Zdeklarowana kociara
Angel Eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 11:29   #1099
iwwet
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Angel Eyes Pokaż wiadomość
Zrobilismy dzisiaj z Tż-em i rodzicami degustacje wódki nad którą się zastanawialismy:
Żubrówka biała(18,99zł)
Pan Tadeusz (23zł)
Absolut (27zł)

Żubrówka wywołała u nas duże rozczarowanie,myślałam po tylu dobrych opiniach na forum ,że będzie to naprwdę dobra wódka niestety wogóle nie przypadła nam do gustu

Pan Tadeusz bardzo dobry ale otwór w butelce jest dosć duży przez co nie mozna kontrolować wlewania wódki do kieliszka :/

Absolut rewelacja, dobry w smaku, wygodna butelka same plusy niestety cena dość wysoka , choc i tak promocyjna...

Przystaliśmy na Panu Tadeuszu
Czy ktoś gdzieś widział ta wódkę w cenie niższej niz 23 zł???
Będę wdzięczna za informację
Uważam, że Pan Tadeusz to super wybór, sami od kilku lat byliśmy pewni że na weselu naszym na pewno będzie (jeszcze znajomych namówiliśmy ale niestety cena nas skierowała ku innej wódce
Ale wracając do zakupów PT, rozglądaliśmy się za cenami i raczej poniżej 23zł ciężko będzie, dlatego możesz jeszcze spróbować wyszukać w Googlach ogłoszeń o sprzedaży, czasem jak komuś zostanie po weselu to próbuje odsprzedać w niższej cenie Powodzenia i na zdrowie
iwwet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 14:09   #1100
Milenka999
Przyczajenie

Jeżeli ktoś posuzkuje wódki w przeciętnej cenie to polecam wódkę STOCK. nie znam nikogo kto by był po niej chory. natomiast wódka WYBOROWA jest tragiczna. Jeżeli ktoś ma większe fundusze to wiadomo, że Finlandia zasmakuje wszystkim.
Milenka999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 14:14   #1101
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milenka999 Pokaż wiadomość
Jeżeli ktoś posuzkuje wódki w przeciętnej cenie to polecam wódkę STOCK. nie znam nikogo kto by był po niej chory. natomiast wódka WYBOROWA jest tragiczna. Jeżeli ktoś ma większe fundusze to wiadomo, że Finlandia zasmakuje wszystkim.

Nie zgadzam się Wyborowa jest jedną z najlepszych polskich wódek. Co do Stocka to powiem Ci, że niedawno mieliśmy ją na imprezce i mój kolega się po wypiciu go pochorował, następnego dnia cały czas wymiotował. Dlatego najlepiej przed wyborem wódki na wesele po prostu zakupić kilka i ze znajomymi czy rodzinką po prostu popróbować
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 15:10   #1102
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Ja również stanę w obronie Wyborowej Mi najbardziej smakuje byłam 2 tygodnie temu na weselu i właśnie była Żubrówka Biała i była taka sobie, a w zeszlym roku na weselu była Żołądkowa Gorzka...

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 19:36   #1103
skimos
Zakorzenienie

My juz mamy zapas Krupnika, na przewidywane 130 osób mamy jakieś 132 butelki kupowane w 2 rzutach więc mam nadzieję że połowa nie będzie ta gorsza :/

Do tego smakowaliśmy wino Freegold różowe i rzewczywiście świetne na upały!!! Bardzo ciekawy zapach (kwiatowy), przy owocowym smaku, i jest takie lekkie orzeźwiające, nie siada na żołądku. Motylku jesli nadal szukasz to w Leclercu jest teraz za 16,99zł, jest w ogóle festiwal win w tym supermarkecie

My chyba zdecydujemy się na 3 rodzaje win, z przewagą różowego... ale w sumie ten Freegold jest taki dobry że aż się boję czy nie zbraknie go
Jak myślicie ile butelek kupić? Myśleliśmy o 20 Freegold, 10 jakiegoś białego i 5 czerwonego, osób 130, raczej pijących wódkę. Ale teraz przeczytałam o weselu Moloszka ile wina poszło to zgłupiałam

Stary 2011-06-05, 12:27   #1104
Malinum
Zakorzenienie

Cześć
Orientujecie się może jak sprawa wygląda z winami z Biedronki? Czy znacie może jakieś godne uwagi? Teraz przykładowo mają wina portugalskie.
Jeśli chodzi o wina Carlo Rossi jest róznica w smaku/jakości między winem w zwykłej butelce a tym "bańaczku" 1,5l ? Raczej wielkich smakoszy wina na swoim weselu się nie spodziewam, dlatego też nie chcę szaleć z winami, bo podejrzewam, że czy będzie ono za 15zl czy za 100zl gościom sporej różnicy nie zrobi. Tego polecanego przez Was wina Freegold nie mogę póki co znaleźć, stąd moje pytanie do skimos'a czy można wiedzieć w jakim mieście w Leclercku te wino można spotkać?

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Malinum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-05, 12:53   #1105
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malinum Pokaż wiadomość
Cześć
Orientujecie się może jak sprawa wygląda z winami z Biedronki? Czy znacie może jakieś godne uwagi? Teraz przykładowo mają wina portugalskie.
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

My mamy francuskie Le Carillon - butelki 1l, półsłodkie za 13,99. Jest świetne. Poza Biedronką występuje jako Beauvillon http://www.wineo.pl/wino/Beauvillon-...odkie,354.html
Producent ten sam, ale cena niższa o parę złotych
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-05, 13:04   #1106
wika82
Zakorzenienie

My na pewno bierzemy Smirnoffa. Zastanawialiśmy się nad Absolutem, ale cena powala. Jeśli wódka jest odpowiednio schłodzona, to tak naprawdę prawie każda jest taka sama, za wyjątkiem tych zupełnie najtańszych.
Stary 2011-06-05, 15:20   #1107
luci118
BAN stały

a ja wymyśliłam że u mnie to z alkoholem to zrobimy tak,wódka czysta i wino czerwone i białe wytrawne będa stały na stołach a obok będzie stolik na którym będa stały inne alkohole np.wermuty,likiery,koniac zki i jakies słodkie wina i kto będzie chciał jakiś inny alkohol to sobie sam naleje,tylko nie wiem czy to dobry pomysł
luci118 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-05, 16:32   #1108
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malinum Pokaż wiadomość
Tego polecanego przez Was wina Freegold nie mogę póki co znaleźć, stąd moje pytanie do skimos'a czy można wiedzieć w jakim mieście w Leclercku te wino można spotkać?
W Elblągu
Obowiązuje tam gazetka "Festiwal alkoholi" czy coś takiego (ważna do 30.06) i w niej m.in. jest właśnie różowy Freegold. Już w sklepie widziałam też białego Freegolda Więc jeśli u Ciebie jest też ta gazetka, to powinien Freegold być (u mnie co prawda na półce były już tylko 2 butelki, ale Pani nam z magazynu przywiozła zapas ).

Stary 2011-06-05, 17:32   #1109
Malinum
Zakorzenienie

Cytat:
W Elblągu
Obowiązuje tam gazetka "Festiwal alkoholi" czy coś takiego (ważna do 30.06) i w niej m.in. jest właśnie różowy Freegold. Już w sklepie widziałam też białego Freegolda Więc jeśli u Ciebie jest też ta gazetka, to powinien Freegold być (u mnie co prawda na półce były już tylko 2 butelki, ale Pani nam z magazynu przywiozła zapas ).
dziękuję za odpowiedź Winko z Biedronki chętnie wypróbuję, a za Freegoldem jeszcze się porozglądam. Tu u mnie Pani sprzedawczyni o promocji ani o winie nie słyszała (mowa o Gliwicach) widocznie promocje różnią się. Jak już ktoś wspominal spróbuje jeszcze w Carrefourze. A jeśli chodzi o wina półwytrawne i wytrawne macie jakieś sugestie?
Wino będę brać głównie z myślą o kobietach, także rozumie, że głównie kupować słodkie i półsłodkie? I kilka butelek dla wielbicieli półwytrawnych i wytrawnych?
Co do wódki to będzie to albo Stock, Żubrówka biała ostatecznie Wódka Czysta de lux żołądkowa gorzka. Niestety o tej ostatniej znajomi wypowiadali się niepochlebnie, choć przez ostatnie półtora roku wiodła prym na weselach w rodzinie. Póki co szukam Stock'a i Żubrówkę w atrakcyjnych cenach.
Malinum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-05, 17:37   #1110
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luci118 Pokaż wiadomość
a ja wymyśliłam że u mnie to z alkoholem to zrobimy tak,wódka czysta i wino czerwone i białe wytrawne będa stały na stołach a obok będzie stolik na którym będa stały inne alkohole np.wermuty,likiery,koniac zki i jakies słodkie wina i kto będzie chciał jakiś inny alkohol to sobie sam naleje,tylko nie wiem czy to dobry pomysł
Robię identycznie. Na stołach wódka, białe i czerwone wino. Na stoliku z boku: koniak, żubrówka, whiskey, krupnik, martini.
Byłam na weselu, na którym taki układ się super sprawdził.

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości