|
|||||||
| Notka |
|
| Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Weselny alkohol
ja zakupiłam w Piotrze i Pawle na spróbowanie
19,99zł
|
|
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
kurka, my mamy już 60 butelek Krupnika z grudnia, i chcieliśmy dokupić resztę (wesele przewidywane na 130 osób) ale mój wujek stwierdził że Krupnik się już popsuł.
Nie wiecie może jak z białą żubrówką i żołądkową de luxe? ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Motylku może w carrefourze będzie, tam dość duży wybór mają. |
|
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
A co powiecie na żubrówkę czystą? Niedawno widziałam w sklepie.
Ile wódki liczyć na osobę? Mam wesele na 103 osoby od 18:00-5:00.
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
szukałam właśnie na necie ile wódki liczyć
przeważa ilość 0,5l na osobę, ale to zależy ile masz ludzi młodszych a ile starszych (więcej się przeważnie liczy dla młodszych).---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- ja mam za to zgryz ile wina na wesele dwudniowe...
|
|
|
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że nie będzie to jakaś porażająca ilość, zwłaszcza że chcemy zrobić barek z kolorowymi alkoholami.
|
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
my chcemy też głównie piwo (zauważyłam że w mojej rodzinie właśnie piwa najwięcej na poprawiny schodzi), ale przeliczyłam że bardziej nam się opłaca kupić w puszkach/butelkach niż beczkę.
Ale właśnie nie wiem jak z winem, jak będzie dobre i zasmakuje to i na poprawinach zejdzie
|
|
|
|
|
#1088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w rodzinie z tego co pamiętam to na każdym weselu były po 2 rodzaje wódki
|
|
|
|
|
#1090 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj bylismy na zakupach i w koncu zdecydowalismy sie na wino varna.poczatkowo chcielismy carlo rossi w 1,5 litrowuch butelkach ale stwierdzilismy ze bedzie problem z jego rozlozeniem.za varne zaplacilismy niecale 16 zl.otworzylismy jedna butelke i jest calkiem dobra.ale w zasadzie nei pijemy alkokolu wiec nie mamy porownania.a co wy myslicie o tym winie?
|
|
|
|
|
#1091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1092 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaka wódka na wesele?
my zakupiliśmy Żubrówkę Białą
tylko z tego co czytam po forach to ludzie czasem na nią narzekają.. ale wiadomo wszystkim się nie dogodzi pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
ja wyliczyłam że się bardziej opłaca kupić piwo w puszkach (w hurtowni lub porządnej promocji) niż w beczce, a i smak lepszy
ale nie wiem ile kupić, powoli kompletuję
|
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
U nas zachwalali "Krupnik". Podobno wchodził jak woda a nie jak wóda
![]() Zero kaca rano - na porannym śniadaniu mogliśmy to sprawdzić u gości. Z win była różowa, słodka Varna (wybór teściów) oraz jakieś czerwone francuskie półsłodkie (poszło całe) i półwytrawne (poszła połowa - ale było najwięcej butelek) - nie pamiętam nazwy, a butelki zostały u teściów :/ Na 46 pełnoletnich gości było 40 butelek wódki, z czego zostało 16. Wina czerwonego półwytrawnego kupiliśmy 12 butelek 1 l, półsłodkiego 3 butelki 1 l, Varna 6 butelek 0,7 l
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2011-05-23 o 21:39 |
|
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
U nas był Krupnik - goście ewidentnie byli zadowoleni. Podobno wchodził jak woda i nie było po nim kaca (na śniadaniu rzeczywiście nie wyglądali na skacowanych)
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#1097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1098 |
|
Rozeznanie
|
Zrobilismy dzisiaj z Tż-em i rodzicami degustacje wódki nad którą się zastanawialismy:
Żubrówka biała(18,99zł) Pan Tadeusz (23zł) Absolut (27zł) Żubrówka wywołała u nas duże rozczarowanie,myślałam po tylu dobrych opiniach na forum ,że będzie to naprwdę dobra wódka niestety wogóle nie przypadła nam do gustu ![]() Pan Tadeusz bardzo dobry ale otwór w butelce jest dosć duży przez co nie mozna kontrolować wlewania wódki do kieliszka :/ Absolut rewelacja, dobry w smaku, wygodna butelka same plusy niestety cena dość wysoka , choc i tak promocyjna... Przystaliśmy na Panu Tadeuszu ![]() Czy ktoś gdzieś widział ta wódkę w cenie niższej niz 23 zł??? Będę wdzięczna za informację
|
|
#1099 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ale niestety cena nas skierowała ku innej wódce![]() Ale wracając do zakupów PT, rozglądaliśmy się za cenami i raczej poniżej 23zł ciężko będzie, dlatego możesz jeszcze spróbować wyszukać w Googlach ogłoszeń o sprzedaży, czasem jak komuś zostanie po weselu to próbuje odsprzedać w niższej cenie Powodzenia i na zdrowie![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#1100 |
|
Przyczajenie
|
Jeżeli ktoś posuzkuje wódki w przeciętnej cenie to polecam wódkę STOCK. nie znam nikogo kto by był po niej chory. natomiast wódka WYBOROWA jest tragiczna. Jeżeli ktoś ma większe fundusze to wiadomo, że Finlandia zasmakuje wszystkim.
|
|
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zgadzam się
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również stanę w obronie Wyborowej
Mi najbardziej smakuje byłam 2 tygodnie temu na weselu i właśnie była Żubrówka Biała i była taka sobie, a w zeszlym roku na weselu była Żołądkowa Gorzka...
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
My juz mamy zapas Krupnika, na przewidywane 130 osób mamy jakieś 132 butelki
kupowane w 2 rzutach więc mam nadzieję że połowa nie będzie ta gorsza :/Do tego smakowaliśmy wino Freegold różowe i rzewczywiście świetne na upały!!! Bardzo ciekawy zapach (kwiatowy), przy owocowym smaku, i jest takie lekkie orzeźwiające, nie siada na żołądku. Motylku jesli nadal szukasz to w Leclercu jest teraz za 16,99zł, jest w ogóle festiwal win w tym supermarkecie ![]() My chyba zdecydujemy się na 3 rodzaje win, z przewagą różowego... ale w sumie ten Freegold jest taki dobry że aż się boję czy nie zbraknie go ![]() Jak myślicie ile butelek kupić? Myśleliśmy o 20 Freegold, 10 jakiegoś białego i 5 czerwonego, osób 130, raczej pijących wódkę. Ale teraz przeczytałam o weselu Moloszka ile wina poszło to zgłupiałam
|
|
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Orientujecie się może jak sprawa wygląda z winami z Biedronki? Czy znacie może jakieś godne uwagi? Teraz przykładowo mają wina portugalskie. Jeśli chodzi o wina Carlo Rossi jest róznica w smaku/jakości między winem w zwykłej butelce a tym "bańaczku" 1,5l ? Raczej wielkich smakoszy wina na swoim weselu się nie spodziewam, dlatego też nie chcę szaleć z winami, bo podejrzewam, że czy będzie ono za 15zl czy za 100zl gościom sporej różnicy nie zrobi. Tego polecanego przez Was wina Freegold nie mogę póki co znaleźć, stąd moje pytanie do skimos'a czy można wiedzieć w jakim mieście w Leclercku te wino można spotkać? ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- |
|
|
|
|
#1105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My mamy francuskie Le Carillon - butelki 1l, półsłodkie za 13,99. Jest świetne. Poza Biedronką występuje jako Beauvillon http://www.wineo.pl/wino/Beauvillon-...odkie,354.html
Producent ten sam, ale cena niższa o parę złotych ![]() |
|
|
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
My na pewno bierzemy Smirnoffa. Zastanawialiśmy się nad Absolutem, ale cena powala. Jeśli wódka jest odpowiednio schłodzona, to tak naprawdę prawie każda jest taka sama, za wyjątkiem tych zupełnie najtańszych.
|
|
#1107 |
|
BAN stały
|
a ja wymyśliłam że u mnie to z alkoholem to zrobimy tak,wódka czysta i wino czerwone i białe wytrawne będa stały na stołach a obok będzie stolik na którym będa stały inne alkohole np.wermuty,likiery,koniac zki i jakies słodkie wina i kto będzie chciał jakiś inny alkohol to sobie sam naleje,tylko nie wiem czy to dobry pomysł
|
|
|
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obowiązuje tam gazetka "Festiwal alkoholi" czy coś takiego (ważna do 30.06) i w niej m.in. jest właśnie różowy Freegold. Już w sklepie widziałam też białego Freegolda Więc jeśli u Ciebie jest też ta gazetka, to powinien Freegold być (u mnie co prawda na półce były już tylko 2 butelki, ale Pani nam z magazynu przywiozła zapas ).
|
|
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Winko z Biedronki chętnie wypróbuję, a za Freegoldem jeszcze się porozglądam. Tu u mnie Pani sprzedawczyni o promocji ani o winie nie słyszała (mowa o Gliwicach) widocznie promocje różnią się. Jak już ktoś wspominal spróbuje jeszcze w Carrefourze. A jeśli chodzi o wina półwytrawne i wytrawne macie jakieś sugestie? Wino będę brać głównie z myślą o kobietach, także rozumie, że głównie kupować słodkie i półsłodkie? I kilka butelek dla wielbicieli półwytrawnych i wytrawnych? Co do wódki to będzie to albo Stock, Żubrówka biała ostatecznie Wódka Czysta de lux żołądkowa gorzka. Niestety o tej ostatniej znajomi wypowiadali się niepochlebnie, choć przez ostatnie półtora roku wiodła prym na weselach w rodzinie. Póki co szukam Stock'a i Żubrówkę w atrakcyjnych cenach. |
|
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam na weselu, na którym taki układ się super sprawdził.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

19,99zł