|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Czytałam, ze te miski maja za mdłe kolory i się nimi dzieci nie interesują specjalnie, wiec ja z tych dwóch bym brala rainforest.
a koleżanka chciała ci chyba dokuczyć po prostu
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-05 o 15:20 |
|
|
|
#1382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1383 |
|
Wtajemniczenie
|
patrycja, ja bym rainforest wzięła
też się zastanawiam, czy w końcu nowej małemu nie kupimy, bo ta co mamy ma tylko jedną melodyjkę, na razie jest nią zachwycony od dwóch dni leży i kwiczy ale w końcu może mu się znudzić; wydaje mi się że jeszcze długo się mogą dzieci interesować karuzelką, więc i 3miesięcznemu bym kupiła![]() a czy ja Ci gratulowałam skończenia pracy mgr? jeśli nie, to teraz gratuluję ![]() dzisiaj Krzyś gadał całe 5 minut z żyrafą na macie!
|
|
|
|
#1384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
takie filmiki sa super pamiątka, mi już się dysk zapcha za niedlugo ![]() siedzę i szukam tej maty, niełatwo znaleźć dużą, z wieloma zabawkami i jeszcze w normalnej cenie.
|
|
#1385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chyba się zdecyduję na tą Rainforest Super, że Krzyś już się interesuje matą
|
|
|
|
|
#1386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie widzę różnicy między uniemożliwieniem zagnieżdżenia a usunięciem - w jednym i drugim wypadku pozbywa się dziecka, które już jest...Już nie pali tak słońce i idziemy na spacerek
|
||
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście każdy ma swój pogląd na te kwestie i to szanuję. ma któraś z was te mate? http://allegro.pl/mata-kick-discover...638991501.html
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-05 o 16:31 |
|
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro nie widzisz różnicy i uniemożliwienie zagnieżdżenia nie jest zgodne z twoją etyką to dlaczego stosujesz tabletki anty? wszystkie tabletki działają na 3 sposoby
|
|
#1389 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja mam te karuzele maly fakt pare razy przy niej przysnal/mata z tej serii mu sie nie podoba max 5min polezy najbardziej lubi lezaczek ;-) przeczytałam ze niektore z Was wybieraja sie na ped. wczesnoszkolna i przedszkolna-TAK JAK CHCECIE NIE MIEC PRACY TO TO WYBIERZCIE ja akurat po tym jestem masakra ciezko z praca PS DZIEWCZYNY myslicie ze malego moge bez czapki/w wozku/ na dwor wyprowadzic??/jest skwar/ boje sie bo corka po takiej eskapadzie miala zapalenie ucha jak byla mala... |
|
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
krusiak my jak jest ciepło nie zakładamy małemu czapki. Jedynie jeśli bierzemy go w nosidełko, żeby mu w oczy nie świeciło.
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy to to samo co naczyniak ![]() ja odkąd się zrobiło ciepło nie zakładam małej czapki
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
krusiak ja zakladam tylko opaske na glowke,a jak nie wieje,to ją też ściągam
patrycja_22 my mamy rainforest i jest świetna! polecam!
|
|
#1393 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja codziennie nagrywam 1-3 filmiki;pCytat:
co do karuzyeli my mamy rainforest i mala uwielbia te malpki itp zawsze je chwyta jak jest na przewijaku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzis jadla sofe![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepszego![]() Ale prezent moja pospala 8h i 40 minut wiec to nasz rekord .Ale przystojniak i jakie ma gadżety ;p My bylismy sie dzis wspinac i na malych zakupach ale strasznie spiaca bylam mimo ze mala ladnie spala;p i srendio mi sie chcialo wspinac. Lenka przesypia caly dzien;p Aha dzis zauwazylam w jej bujnej czuprynie ze ma troche ciemieniuchy, kupilismy oliwe z oliwek i przed kapiela posmarujemy... tak czy siak malo widac w tych kudelkach. Coraz wiecej ma wlsokow tka mi sie wydaje tylko rozjasnily sie troszke
|
|
#1394 | ||
|
Wtajemniczenie
|
a ja zakładam - cieniuteńką czapkę z daszkiem - żeby mu buzię ochraniała, jeśli jest w chuście albo jeśli odsłaniam daszek wózka, żeby był przewiew, bo niestety parasolka do wózka jest trochę badziewna
i się przekrzywia czasem...Montii, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! ![]() Iza, teraz zobaczyłam zdjęcie - śliczna Idalka i ładnie główkę podnosi ![]() Krzyś ma takiego krwiaka na szyi z tyłu... podobno ma się wchłonąć do 3 roku życia...Cytat:
![]() z tą matą to niesamowita ulga, bo może za jakiś czas go to na jeszcze dłużej wciągnie a matka będzie mogła czymś się zająć![]() Cytat:
więc podobna bardzo fajna, żyrafa dziś ulubieńcem była, choć ciekawe, czy Krzyś nie myślał, że to ona wydaje dźwięki, bo jak machał rączką, to uderzał w tę dzwoniącą zabawkę (u nas to ptak a w tej co Ty pokazałaś słoń)![]() swoją drogą bardzo ładnie dzwoni ten dzwoneczek, donośnie ale nie agresywnie i muzyczka z panelu też ładna tajka, no właśnie coś czuję, że więcej tych filmików niedługo będzie
Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2011-06-05 o 18:24 |
||
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
przed chwila Idalia na macie podniosła bardzo wysoko główkę i trzymała tak ja z 4 minuty Cytat:
dziękujemy a wypukłego? właśnie czytałam o tych krwiakach w necie i wychodzi na to, że to dość powszechne, często powstaje podczas porodu sn, u dużej liczby dzieci znika już w pierwszych miesiącach życia, u nas na razie to rośnie zamiast się zmniejszać
|
|
#1396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czy będziesz studiowała prawo czy łopatologię ja idę na pedagogikę bo muszę zrobić mgr a to mi się najłatwiej uczy wiem bo tż studiował tyle że reso, ale i tak fajnie się to uczy lepiej niż np kodeks cywilny cały czy uchwały, ustawy na pamięć...Izabela brawo ![]() my byliśmy dziś u przyjaciół i poszliśmy na ryneczek na lody mały tak się rozdarł wyciągnęłam go z fotelika dałam pić a ten znów ryk uciekliśmy spod parasola dopiero jak poszliśmy pospacerować to się uspokoił...
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-06-05 o 19:05 |
|||
|
|
|
#1397 | |
|
Wtajemniczenie
|
mamuski sliczne wasze pociechy
nie wiem co jeszce mialam napisac bo dwa dni jak chce odpisac to Rafałowi sie przypomina mama Cytat:
|
|
|
|
|
#1398 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój syn zjadł dziś tylko 85ml mm o godz 17:30, a tak cały dzień tylko na cycku tak jakby przez ten upał mu się jeść nie chciało, nie wiem co mu jest ![]() idę bo muszę przed kąpielą dać mu cyca ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- aha zapomniałabym Montii wszystkiego najlepszego!!!!!! |
||
|
|
|
#1399 |
|
Rozeznanie
|
Iza mój młodszy kuzyn do 3 roku życia miał znamię na środku czoła o średnicy chyba z 4 cm tyle, że płaskie. Każdy myślał, że mu to zostanie a z miesiąca na miesiąc bladło i teraz nie ma żadnego śladu
Eirene ta koleżanka też ma malutkiego synka tyle, że 2 miesiące młodszego od Alanka. Może chciała mi dogryźć pokazując w ten sposób, że tylko jej syn jest najpiękniejszy. Zresztą cały czas mi dogadywała, że jaki Alan wielki w porównaniu do jej kruszynki a przecież to logiczne skoro jest dwa miesiące starszy A jak jej mąż powiedział do mnie, że Alanek ma śliczną buźkę to tamta taką minę zrobiła, że myślałam, że męża wzrokiem zabije. Na razie nie zamierzam się z nią spotykać...wystarczy mi. Ciągle mi rady dawała, o które nie prosiłam bo ona ma już dwójkę dzieci a ja to nic nie wiem...wyglądało to tak jakby ona wiedziała co jest lepsze dla mojego dziecka
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że pracowałam już w 4 miejscach, i żadnej pracy nie dostałam po znajomości, i nigdy nie miałam problemów ze znalezieniem pracy ![]() odpukać, żeby nie zapeszyć, bo niedługo pewnie znowu będę szukać
|
|
#1401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak wyglada ta ciemieniucha? byłyśmy na spacerze w parku i widziałam chłopczyka trochę starszego od Naduni w polarowej grubej czapie Przy 28 stopniach i wózku wystawionym na słońce z postawiona budka.Iizabela- dokładnie tak Nigdy nie liczyłam na żadne znajomości, normalnie wysyłałam cv, chodziłam na rozmowy kwalifikacyjne i w końcu znajdowałam prace.
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-05 o 19:27 |
||
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja leżałam na sali po porodzie przez kilka godzin z 2 dziewczynami, jedna miała synka, który ważył 2,9kg a druga córcie 4kg, no i moja Idalka 3,2, i ta co miała synka przez te kilka godzin chyba do każdego kto wchodził do sali powtarzała, że jej synek jest najmniejszy z duma w głosie
|
|
#1403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze że póki co ma te włosy i dość długie to mu zakrywają...4 minuty - wow! brawo!
|
|
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
a wy używacie tego śmiesznego oparcia w gondolce? Bo mi się na razie wydaje, ze ono ma zbyt duży kąt pochylenia ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]() moja tez ma na linii włosów z tyłu taką czerwona plamę ale to ponoć od leżenia
|
|
#1405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zamiast się cieszyć, że dziecko zdrowe to się cieszy, że najmniejszeJakiego oparcia takiego co reguluje się aby dziecko mogło być trochę wyżej? Szczerze to o tym zapomniałam i dopiero teraz mi przypomniałaś, że w ogóle takie coś jest w gondoli
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-06-05 o 19:33 |
|
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
dla Idalkipatrycja- co niektórzy to sobie wymyślają takie dziwne powody do dumy, jak ta babka, co się chwaliła, ile to jej wnuczek am butów, a Nadia ws amych skarpetkach (nie wiem, po co miesięcznemu dziecku buty koniecznie)
|
#1407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1408 |
|
BAN stały
|
Bylismy bez czapki ;-) wpadlam tylko powiedziec ;-)
|
|
|
|
#1409 |
|
Wtajemniczenie
|
traicionera, po zapięciu narożników 75x85 cm
iza, Krzysiek to ma od urodzenia i powiedziano nam, że to krwiak; ma też naczyniaka między brwiami, ale mało widocznego |
|
|
|
#1410 |
|
Wtajemniczenie
|
patrycja my mamy karuzele z misiami. Nie narzekam, melodyjki fajne, a misie interesją Natalkę więc nam akurat te kolory nie przeszkadzają a ja od siebie podowieszałam zabawek na karuleze, cud że się jeszcze kręci
![]() Montii STO LAT STO LAT A nam się Natala tak rozgadała dzisiaj że jesteśmy w szoku. Gada i gada. Teraz też zamiast spać po kąpieli to gada ![]() wstawiam foty: 1. Pierwszy raz w sukience 2. Ach te nasze sekrety ![]() 3. Luśka zobaczyła ptaka na balkonie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.

ale w końcu może mu się znudzić; wydaje mi się że jeszcze długo się mogą dzieci interesować karuzelką, więc i 3miesięcznemu bym kupiła

A przecież nie ma płaskiej tylko wiadomo, że już nie jest taka okrąglutka jak na początku.

podobno ma się wchłonąć do 3 roku życia...
Przy 28 stopniach i wózku wystawionym na słońce z postawiona budka.