Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-05, 15:18   #1381
traicionera
Zakorzenienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Czytałam, ze te miski maja za mdłe kolory i się nimi dzieci nie interesują specjalnie, wiec ja z tych dwóch bym brala rainforest.

a koleżanka chciała ci chyba dokuczyć po prostu
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-06-05 o 15:20
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 15:49   #1382
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Czytałam, ze te miski maja za mdłe kolory i się nimi dzieci nie interesują specjalnie, wiec ja z tych dwóch bym brala rainforest.

a koleżanka chciała ci chyba dokuczyć po prostu
Też przyszło mi na myśl, że ta z misiami troszkę taka uboga w te kolory

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 15:50   #1383
prunelle
Wtajemniczenie

patrycja, ja bym rainforest wzięła
też się zastanawiam, czy w końcu nowej małemu nie kupimy, bo ta co mamy ma tylko jedną melodyjkę, na razie jest nią zachwycony od dwóch dni leży i kwiczy ale w końcu może mu się znudzić; wydaje mi się że jeszcze długo się mogą dzieci interesować karuzelką, więc i 3miesięcznemu bym kupiła
a czy ja Ci gratulowałam skończenia pracy mgr? jeśli nie, to teraz gratuluję

dzisiaj Krzyś gadał całe 5 minut z żyrafą na macie! aż filmik nakręciłam, coś pięknego

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 16:03   #1384
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Też przyszło mi na myśl, że ta z misiami troszkę taka uboga w te kolory
niektóre zabawki to maja chyba kolorystykę taka, aby się rodzicom podobało, a niekoniecznie dzieciom, które w tym wieku lubią pstrokaciznę

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
też się zastanawiam, czy w końcu nowej małemu nie kupimy, bo ta co mamy ma tylko jedną melodyjkę, na razie jest nią zachwycony od dwóch dni leży i kwiczy ale w końcu może mu się znudzić; wydaje mi się że jeszcze długo się mogą dzieci interesować karuzelką, więc i 3miesięcznemu bym kupiła

dzisiaj Krzyś gadał całe 5 minut z żyrafą na macie! aż filmik nakręciłam, coś pięknego
a jaka masz karuzelke?

takie filmiki sa super pamiątka, mi już się dysk zapcha za niedlugo

siedzę i szukam tej maty, niełatwo znaleźć dużą, z wieloma zabawkami i jeszcze w normalnej cenie.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-05, 16:13   #1385
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:

Dziękuję kochana za gratulacje tylko to niestety jeszcze nie magister a inżynier, magister za dwa lata jak się uda
Chyba się zdecyduję na tą Rainforest
Super, że Krzyś już się interesuje matą

Stary 2011-06-05, 16:17   #1386
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
z tymi minipigulkami chodzi o to, ze w przypadku ich stosowania może dojść do owulacji i zapłodnienia, tylko uniemożliwiają one zarodkowi zagnieżdżenie się w macicy, wiec oprócz działania anty maja również wczesnoporonne.
Nie chciałam wczesnoporonnych tabletek. W ulotce wyczytałam, że wpływają na śluz i hamują owulację.

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
z tego co mi wiadomo wszystkie tabletki mają takie działanie, nie tylko jednoskładnikowe,
takie są 3 podstawowe działanie tabletek antykoncepcyjnych:
- zagęszczenie śluzu żeby plemniki miały utrudnioną drogę
- zatrzymanie owulacji
- uniemożliwienie zagnieżdżenia

ale uniemożliwienie się zagnieżdżania to nie jest działanie wczesnoporonne (no może w doktrynie katolickiej)

tabletek wczesnoporonnych nie dostaniesz w Polsce, bo są u nas nie legalne
I każdy co innego powie Nie widzę różnicy między uniemożliwieniem zagnieżdżenia a usunięciem - w jednym i drugim wypadku pozbywa się dziecka, które już jest...

Już nie pali tak słońce i idziemy na spacerek
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 16:29   #1387
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Nie chciałam wczesnoporonnych tabletek. W ulotce wyczytałam, że wpływają na śluz i hamują owulację.

I każdy co innego powie Nie widzę różnicy między uniemożliwieniem zagnieżdżenia a usunięciem - w jednym i drugim wypadku pozbywa się dziecka, które już jest...

Już nie pali tak słońce i idziemy na spacerek
ja myślę podobnie Dlatego wole, żeby nie powstawały żadne zarodki, bo nie potrafię ocenić, czy to jzu człowiek, czy jeszcze nie.

oczywiście każdy ma swój pogląd na te kwestie i to szanuję.

ma któraś z was te mate?
http://allegro.pl/mata-kick-discover...638991501.html
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Czas edycji: 2011-06-05 o 16:31
Stary 2011-06-05, 17:04   #1388
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

skoro nie widzisz różnicy i uniemożliwienie zagnieżdżenia nie jest zgodne z twoją etyką to dlaczego stosujesz tabletki anty?

wszystkie tabletki działają na 3 sposoby

1. Uniemożliwia dojrzewanie komórek jajowych w jajnikach. Bez jajeczkowania nie może dojść do zapłodnienia, a więc i do ciąży.
  2. Uniemożliwia upłynnienie śluzu zamykającego szyjkę macicy. Wskutek tego plemniki nie mogą się przez nią przedostać.
  3. Uniemożliwia przygotowanie błony śluzowej macicy do zagnieżdżenia się w niej zapłodnionej komórki jajowej.
Stary 2011-06-05, 17:18   #1389
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Monti 100 lat kochana!!!!!!!!!!! : roza:
Fabianek uroczy i widzę, że powolutku robią mu się wałeczki na nóżkach

Wczoraj się wkurzyłam, byliśmy u znajomych na grillu i koleżanka do mnie mówi, że Alan ma płaską głowę z tyłu i tak mu już zostanie a ja do niej, że nie prawda i jak zacznie się sprawniej i częściej obracać to mu się zrówna a poza tym układam go na boczki a ona i tak dalej swoje, że mu tak zostanie A przecież nie ma płaskiej tylko wiadomo, że już nie jest taka okrąglutka jak na początku.
Doradźcie mi kochane czy opłaca mi się wymieniać karuzelę na nową czy 3 miesięcznemu maluchowi nie warto już kupować nowej? Ta którą mamy jest bardzo uboga i szybko się małemu nudzi. Podobają mi się te dwie i nie wiem, którą ewentualnie wybrać. http://allegro.pl/fisher-price-karuz...645600426.html lub http://allegro.pl/fisher-price-karuz...637148099.html Co polecacie?

Ja mam te karuzele maly fakt pare razy przy niej przysnal/mata z tej serii mu sie nie podoba max 5min polezy najbardziej lubi lezaczek ;-)

przeczytałam ze niektore z Was wybieraja sie na ped. wczesnoszkolna i przedszkolna-TAK JAK CHCECIE NIE MIEC PRACY TO TO WYBIERZCIE ja akurat po tym jestem masakra ciezko z praca

PS DZIEWCZYNY myslicie ze malego moge bez czapki/w wozku/ na dwor wyprowadzic??/jest skwar/ boje sie bo corka po takiej eskapadzie miala zapalenie ucha jak byla mala...
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 17:23   #1390
Tity
Zakorzenienie

krusiak my jak jest ciepło nie zakładamy małemu czapki. Jedynie jeśli bierzemy go w nosidełko, żeby mu w oczy nie świeciło.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 17:25   #1391
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
izabella , a twoja córcia ma naczyniaczka czy inne znamię? Tymek ma 3 naczyniaczki, ale raczej płaskie bo zbladły.
pediatra nazwał do krwiakiem,
nie wiem czy to to samo co naczyniak

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
PS DZIEWCZYNY myslicie ze malego moge bez czapki/w wozku/ na dwor wyprowadzic??/jest skwar/ boje sie bo corka po takiej eskapadzie miala zapalenie ucha jak byla mala...
ja odkąd się zrobiło ciepło nie zakładam małej czapki
Stary 2011-06-05, 18:13   #1392
87czarna
Zakorzenienie

krusiak ja zakladam tylko opaske na glowke,a jak nie wieje,to ją też ściągam

patrycja_22 my mamy rainforest i jest świetna! polecam!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 18:17   #1393
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mala w czapce praktycznie nigdy nie jest chyba ze bardzo wieje albo bardzo zimno, co rzadko sie zdarza. czesciej ma kapturek na glowie ale tez tylko jak wieje.
Cytat:

Fajnie jak dzieciaki zaczynaja byc bardziej kontaktowe Ja codziennie nagrywam 1-3 filmiki;p
Cytat:

Wczoraj się wkurzyłam, byliśmy u znajomych na grillu i koleżanka do mnie mówi, że Alan ma płaską głowę z tyłu i tak mu już zostanie a ja do niej, że nie prawda i jak zacznie się sprawniej i częściej obracać to mu się zrówna a poza tym układam go na boczki a ona i tak dalej swoje, że mu tak zostanie A przecież nie ma płaskiej tylko wiadomo, że już nie jest taka okrąglutka jak na początku.
Doradźcie mi kochane czy opłaca mi się wymieniać karuzelę na nową czy 3 miesięcznemu maluchowi nie warto już kupować nowej? Ta którą mamy jest bardzo uboga i szybko się małemu nudzi. Podobają mi się te dwie i nie wiem, którą ewentualnie wybrać. http://allegro.pl/fisher-price-karuz...645600426.html lub http://allegro.pl/fisher-price-karuz...637148099.html Co polecacie?
Kolezanka niehc epiej patrzy na swoj lepek...

co do karuzyeli my mamy rainforest i mala uwielbia te malpki itp zawsze je chwyta jak jest na przewijaku
Cytat:
Wyciągnęłam siedzenie spacerowe i zobaczyłam,z e na szczęście się da rozłożyć na dość płasko, tak mniej więcej, jak leżaczek, uff
Ja probowalam wyjsc z mala w spacerowce jakis miesiac temu;p i byla za mala ... tzn Lena byla za mala;p

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Chciałam Wam się pochwalic,że Maja dwa dni temu zaczęła interesowac się wystającym materiałem z boku wózka i chwytała,dotykała go rączkami. To samo jest z zabawkami na karuzeli-jak położę ją na przewijaku,mała zaczyna podnosic rączki do góry i obmacuje swoich kolegów A dzisiaj wdała się w gadkę z misiem Kubusiem puchatkiem..jeszcze nigdy nie widziałam jej takiej rozgadanej! Takie postępy robi moje dziecko

Aaa,no i zaczyna oglądac sobie rączki
Jaka madra dziewczynka

Cytat:
a w jakim wieku dziecko powinno zacząć przedmioty chwytać, bo moja mała jakoś w tym tyg zaczęła, głównie w celu wkładania ich sobie do buzi szczególnie smakują jej nogi zawieszek i kołnierzyk misia
moja zaczyna chwytac kocyk i wkladac do buzi i pieluche tetrowa a od kilku tygodni je wszystko co blisko buzi dzis jadla sofe
Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość

A my na urlop do Polski cieple kraje odpadaja mala jest za malutka a i podroz do Pl.bedzie pewnie meczaca
U nas w tym roku cieple kraje;p ale to na stale Hiszpania i jakos mala musi sobie rade dac bo tam bedzie zyc w tej temperaturze 30-45C
Cytat:
Moje małej udało się podnieść główkę na macie
co prawda nie za wysoko ale zawsze
Gratuluje
Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Jestem dzisiaj w świetnym humorze, moje dziecko spało 9h 40 minut !
taki mi zrobił prezent urodzinowy mój synuś a miałam fuksa bo zasnęłam praktycznie razem z nim, a nad ranem do 9 jeszcze drzemaliśmy.

a tu zdjęcia ze wczoraj
1. zajadamy sowę
2. rozmowa z drzewami, ale była radocha kiedy drzewo się ruszało
3.zajadam rączki
Sto lat Najlepszego

Ale prezent moja pospala 8h i 40 minut wiec to nasz rekord.
Ale przystojniak i jakie ma gadżety ;p

My bylismy sie dzis wspinac i na malych zakupach ale strasznie spiaca bylam mimo ze mala ladnie spala;p i srendio mi sie chcialo wspinac. Lenka przesypia caly dzien;p

Aha dzis zauwazylam w jej bujnej czuprynie ze ma troche ciemieniuchy, kupilismy oliwe z oliwek i przed kapiela posmarujemy... tak czy siak malo widac w tych kudelkach. Coraz wiecej ma wlsokow tka mi sie wydaje tylko rozjasnily sie troszke

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 18:22   #1394
prunelle
Wtajemniczenie

a ja zakładam - cieniuteńką czapkę z daszkiem - żeby mu buzię ochraniała, jeśli jest w chuście albo jeśli odsłaniam daszek wózka, żeby był przewiew, bo niestety parasolka do wózka jest trochę badziewna i się przekrzywia czasem...

Montii, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

Iza, teraz zobaczyłam zdjęcie - śliczna Idalka i ładnie główkę podnosi
Krzyś ma takiego krwiaka na szyi z tyłu... podobno ma się wchłonąć do 3 roku życia...

Cytat:
Dziękuję kochana za gratulacje tylko to niestety jeszcze nie magister a inżynier, magister za dwa lata jak się uda
Chyba się zdecyduję na tą Rainforest
Super, że Krzyś już się interesuje matą
inżynier, dla mnie to jeszcze poważniej brzmi niż mgr

z tą matą to niesamowita ulga, bo może za jakiś czas go to na jeszcze dłużej wciągnie a matka będzie mogła czymś się zająć

Cytat:
ja myślę podobnie Dlatego wole, żeby nie powstawały żadne zarodki, bo nie potrafię ocenić, czy to jzu człowiek, czy jeszcze nie.

oczywiście każdy ma swój pogląd na te kwestie i to szanuję.

ma któraś z was te mate?
http://allegro.pl/mata-kick-discover...638991501.html
my mamy taka: http://allegro.pl/mata-edukacyjna-pl...640712526.html
więc podobna bardzo fajna, żyrafa dziś ulubieńcem była, choć ciekawe, czy Krzyś nie myślał, że to ona wydaje dźwięki, bo jak machał rączką, to uderzał w tę dzwoniącą zabawkę (u nas to ptak a w tej co Ty pokazałaś słoń)
swoją drogą bardzo ładnie dzwoni ten dzwoneczek, donośnie ale nie agresywnie
i muzyczka z panelu też ładna

tajka, no właśnie coś czuję, że więcej tych filmików niedługo będzie

Edytowane przez prunelle
Czas edycji: 2011-06-05 o 18:24
Stary 2011-06-05, 18:49   #1395
iizabelaa
Zakorzenienie

Dziewczyny,

przed chwila Idalia na macie podniosła bardzo wysoko główkę i trzymała tak ja z 4 minuty

Cytat:
Krzyś ma takiego krwiaka na szyi z tyłu... podobno ma się wchłonąć do 3 roku życia...

dziękujemy

a wypukłego?
właśnie czytałam o tych krwiakach w necie i wychodzi na to, że to dość powszechne, często powstaje podczas porodu sn,
u dużej liczby dzieci znika już w pierwszych miesiącach życia,

u nas na razie to rośnie zamiast się zmniejszać
Stary 2011-06-05, 19:04   #1396
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co taka koleżanka zazdrosna może była ja tak raz miałam jak mi koleżanka zaczęła wmawiać że mały ma oko spuchnięte tak była pewna tego że masakra... az sama już potem zaczęłam sobie wmawiac że oko jest spuchnięte a wcale tak nie było...wredoty i tyle

Cytat:

no to w ogóle na twoim miejscu nie używałabym tabletek bo każda tabletka ma takie działanie... każda zabija plemniki uniemożliwia ich przedostanie się dalej czy jak to zwać...nie nazwałabym plemnika dzieckiem...

Cytat:
przeczytałam ze niektore z Was wybieraja sie na ped. wczesnoszkolna i przedszkolna-TAK JAK CHCECIE NIE MIEC PRACY TO TO WYBIERZCIE ja akurat po tym jestem masakra ciezko z praca

wiesz co ja już jestem po administracji i powiem tak - tak czy tak trzeba mieć znajomości czy będziesz studiowała prawo czy łopatologię ja idę na pedagogikę bo muszę zrobić mgr a to mi się najłatwiej uczy wiem bo tż studiował tyle że reso, ale i tak fajnie się to uczy lepiej niż np kodeks cywilny cały czy uchwały, ustawy na pamięć...

Izabela brawo

my byliśmy dziś u przyjaciół i poszliśmy na ryneczek na lody mały tak się rozdarł wyciągnęłam go z fotelika dałam pić a ten znów ryk uciekliśmy spod parasola dopiero jak poszliśmy pospacerować to się uspokoił...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-06-05 o 19:05
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 19:13   #1397
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

mamuski sliczne wasze pociechy

nie wiem co jeszce mialam napisac bo dwa dni jak chce odpisac to Rafałowi sie przypomina mama

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Jestem dzisiaj w świetnym humorze, moje dziecko spało 9h 40 minut !
taki mi zrobił prezent urodzinowy mój synuś a miałam fuksa bo zasnęłam praktycznie razem z nim, a nad ranem do 9 jeszcze drzemaliśmy. )
Monti sto lat sto lat sto lat : roza:Fabian śliczny
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 19:18   #1398
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
egoego-wspołczuje,niezle Cie synek nastraszył!

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego młoda od mniej więcej 1 w nocy zawsze ląduje u nas w łóżku.
wiesz co ja się boję go kłaść w nocy, bo mój mąż strasznie mocno śpi i mógłby go np ręką uderzyć lub coś innego, więc czasami w niedzielę biorę go do łóżka ale ok 7 rano, a wtyg to jak mąż idzie do pracy to małego biorę do siebie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
współczuję nocki...

Cytat:
ja w ogóle nie zakładam czapki w takie upały, ale my małego od początku lekko ubieramy

mój syn zjadł dziś tylko 85ml mm o godz 17:30, a tak cały dzień tylko na cycku tak jakby przez ten upał mu się jeść nie chciało, nie wiem co mu jest

idę bo muszę przed kąpielą dać mu cyca

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

aha zapomniałabym
Montii wszystkiego najlepszego!!!!!!
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 19:22   #1399
patrycja_22
Rozeznanie

Iza mój młodszy kuzyn do 3 roku życia miał znamię na środku czoła o średnicy chyba z 4 cm tyle, że płaskie. Każdy myślał, że mu to zostanie a z miesiąca na miesiąc bladło i teraz nie ma żadnego śladu

Eirene ta koleżanka też ma malutkiego synka tyle, że 2 miesiące młodszego od Alanka. Może chciała mi dogryźć pokazując w ten sposób, że tylko jej syn jest najpiękniejszy. Zresztą cały czas mi dogadywała, że jaki Alan wielki w porównaniu do jej kruszynki a przecież to logiczne skoro jest dwa miesiące starszy A jak jej mąż powiedział do mnie, że Alanek ma śliczną buźkę to tamta taką minę zrobiła, że myślałam, że męża wzrokiem zabije. Na razie nie zamierzam się z nią spotykać...wystarczy mi. Ciągle mi rady dawała, o które nie prosiłam bo ona ma już dwójkę dzieci a ja to nic nie wiem...wyglądało to tak jakby ona wiedziała co jest lepsze dla mojego dziecka

Stary 2011-06-05, 19:23   #1400
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
wiesz co ja już jestem po administracji i powiem tak - tak czy tak trzeba mieć znajomości czy będziesz studiowała prawo czy łopatologię ja idę na pedagogikę bo muszę zrobić mgr a to mi się najłatwiej uczy wiem bo tż studiował tyle że reso, ale i tak fajnie się to uczy lepiej niż np kodeks cywilny cały czy uchwały, ustawy na pamięć...
no to ja się pochwalę,
że pracowałam już w 4 miejscach,
i żadnej pracy nie dostałam po znajomości,
i nigdy nie miałam problemów ze znalezieniem pracy

odpukać, żeby nie zapeszyć,
bo niedługo pewnie znowu będę szukać
Stary 2011-06-05, 19:25   #1401
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
a ja zakładam - cieniuteńką czapkę z daszkiem - żeby mu buzię ochraniała, jeśli jest w chuście albo jeśli odsłaniam daszek wózka, żeby był przewiew, bo niestety parasolka do wózka jest trochę badziewna i się przekrzywia czasem...

Montii, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

inżynier, dla mnie to jeszcze poważniej brzmi niż mgr

z tą matą to niesamowita ulga, bo może za jakiś czas go to na jeszcze dłużej wciągnie a matka będzie mogła czymś się zająć

my mamy taka: http://allegro.pl/mata-edukacyjna-pl...640712526.html
więc podobna bardzo fajna, żyrafa dziś ulubieńcem była, choć ciekawe, czy Krzyś nie myślał, że to ona wydaje dźwięki, bo jak machał rączką, to uderzał w tę dzwoniącą zabawkę (u nas to ptak a w tej co Ty pokazałaś słoń)
swoją drogą bardzo ładnie dzwoni ten dzwoneczek, donośnie ale nie agresywnie
i muzyczka z panelu też ładna

tajka, no właśnie coś czuję, że więcej tych filmików niedługo będzie
jaki ma rozmiar ta twoja mata?

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Moja mala w czapce praktycznie nigdy nie jest chyba ze bardzo wieje albo bardzo zimno, co rzadko sie zdarza. czesciej ma kapturek na glowie ale tez tylko jak wieje.

Fajnie jak dzieciaki zaczynaja byc bardziej kontaktowe Ja codziennie nagrywam 1-3 filmiki;p

Kolezanka niehc epiej patrzy na swoj lepek...

co do karuzyeli my mamy rainforest i mala uwielbia te malpki itp zawsze je chwyta jak jest na przewijaku
Ja probowalam wyjsc z mala w spacerowce jakis miesiac temu;p i byla za mala ... tzn Lena byla za mala;p

Jaka madra dziewczynka

moja zaczyna chwytac kocyk i wkladac do buzi i pieluche tetrowa a od kilku tygodni je wszystko co blisko buzi dzis jadla sofe

U nas w tym roku cieple kraje;p ale to na stale Hiszpania i jakos mala musi sobie rade dac bo tam bedzie zyc w tej temperaturze 30-45C

Gratuluje

Sto lat Najlepszego

Ale prezent moja pospala 8h i 40 minut wiec to nasz rekord.
Ale przystojniak i jakie ma gadżety ;p

My bylismy sie dzis wspinac i na malych zakupach ale strasznie spiaca bylam mimo ze mala ladnie spala;p i srendio mi sie chcialo wspinac. Lenka przesypia caly dzien;p

Aha dzis zauwazylam w jej bujnej czuprynie ze ma troche ciemieniuchy, kupilismy oliwe z oliwek i przed kapiela posmarujemy... tak czy siak malo widac w tych kudelkach. Coraz wiecej ma wlsokow tka mi sie wydaje tylko rozjasnily sie troszke
ja czapki nie zakładam, tylko kapelusik, jeśli mała jest w nosidełku.
jak wyglada ta ciemieniucha?

byłyśmy na spacerze w parku i widziałam chłopczyka trochę starszego od Naduni w polarowej grubej czapie Przy 28 stopniach i wózku wystawionym na słońce z postawiona budka.

Iizabela- dokładnie tak
Nigdy nie liczyłam na żadne znajomości, normalnie wysyłałam cv, chodziłam na rozmowy kwalifikacyjne i w końcu znajdowałam prace.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Czas edycji: 2011-06-05 o 19:27
Stary 2011-06-05, 19:26   #1402
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22;27321091
[B
Eirene[/B] ta koleżanka też ma malutkiego synka tyle, że 2 miesiące młodszego od Alanka. Może chciała mi dogryźć pokazując w ten sposób, że tylko jej syn jest najpiękniejszy. Zresztą cały czas mi dogadywała, że jaki Alan wielki w porównaniu do jej kruszynki a przecież to logiczne skoro jest dwa miesiące starszy A jak jej mąż powiedział do mnie, że Alanek ma śliczną buźkę to tamta taką minę zrobiła, że myślałam, że męża wzrokiem zabije. Na razie nie zamierzam się z nią spotykać...wystarczy mi. Ciągle mi rady dawała, o które nie prosiłam bo ona ma już dwójkę dzieci a ja to nic nie wiem...wyglądało to tak jakby ona wiedziała co jest lepsze dla mojego dziecka
o rany ... ludzie są dziwni ...

ja leżałam na sali po porodzie przez kilka godzin z 2 dziewczynami, jedna miała synka, który ważył 2,9kg a druga córcie 4kg,
no i moja Idalka 3,2,

i ta co miała synka przez te kilka godzin chyba do każdego kto wchodził do sali powtarzała, że jej synek jest najmniejszy z duma w głosie
Stary 2011-06-05, 19:27   #1403
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny,

przed chwila Idalia na macie podniosła bardzo wysoko główkę i trzymała tak ja z 4 minuty

dziękujemy

a wypukłego?
właśnie czytałam o tych krwiakach w necie i wychodzi na to, że to dość powszechne, często powstaje podczas porodu sn,
u dużej liczby dzieci znika już w pierwszych miesiącach życia,

u nas na razie to rośnie zamiast się zmniejszać
krwiak jest płaski ale dość rozległy, właściwie na całej linii włosów z tyłu
dobrze że póki co ma te włosy i dość długie to mu zakrywają...

4 minuty - wow! brawo!

Stary 2011-06-05, 19:31   #1404
iizabelaa
Zakorzenienie

Dziewczyny,

a wy używacie tego śmiesznego oparcia w gondolce?
Bo mi się na razie wydaje, ze ono ma zbyt duży kąt pochylenia

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
krwiak jest płaski ale dość rozległy, właściwie na całej linii włosów z tyłu
dobrze że póki co ma te włosy i dość długie to mu zakrywają...

4 minuty - wow! brawo!
dziękujemy

moja tez ma na linii włosów z tyłu taką czerwona plamę ale to ponoć od leżenia
Stary 2011-06-05, 19:32   #1405
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
o rany ... ludzie są dziwni ...

ja leżałam na sali po porodzie przez kilka godzin z 2 dziewczynami, jedna miała synka, który ważył 2,9kg a druga córcie 4kg,
no i moja Idalka 3,2,

i ta co miała synka przez te kilka godzin chyba do każdego kto wchodził do sali powtarzała, że jej synek jest najmniejszy z duma w głosie
hehe ludzie to mają dziwne powody do dumy zamiast się cieszyć, że dziecko zdrowe to się cieszy, że najmniejsze

Jakiego oparcia takiego co reguluje się aby dziecko mogło być trochę wyżej? Szczerze to o tym zapomniałam i dopiero teraz mi przypomniałaś, że w ogóle takie coś jest w gondoli

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-06-05 o 19:33
Stary 2011-06-05, 19:35   #1406
traicionera
Zakorzenienie

dla Idalki
patrycja- co niektórzy to sobie wymyślają takie dziwne powody do dumy, jak ta babka, co się chwaliła, ile to jej wnuczek am butów, a Nadia ws amych skarpetkach (nie wiem, po co miesięcznemu dziecku buty koniecznie)
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-05, 19:40   #1407
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
dla Idalki
patrycja- co niektórzy to sobie wymyślają takie dziwne powody do dumy, jak ta babka, co się chwaliła, ile to jej wnuczek am butów, a Nadia ws amych skarpetkach (nie wiem, po co miesięcznemu dziecku buty koniecznie)
dokładnie a jej wnuczek na pewno skorzysta z tych butów tak, że aż podeszwy zedrze

Stary 2011-06-05, 19:55   #1408
Krusiak
BAN stały

Bylismy bez czapki ;-) wpadlam tylko powiedziec ;-)
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 19:59   #1409
prunelle
Wtajemniczenie

traicionera, po zapięciu narożników 75x85 cm

iza, Krzysiek to ma od urodzenia i powiedziano nam, że to krwiak; ma też naczyniaka między brwiami, ale mało widocznego

Stary 2011-06-05, 20:02   #1410
blackrose4u
Wtajemniczenie

patrycja my mamy karuzele z misiami. Nie narzekam, melodyjki fajne, a misie interesją Natalkę więc nam akurat te kolory nie przeszkadzają a ja od siebie podowieszałam zabawek na karuleze, cud że się jeszcze kręci

Montii STO LAT STO LAT

A nam się Natala tak rozgadała dzisiaj że jesteśmy w szoku. Gada i gada. Teraz też zamiast spać po kąpieli to gada

wstawiam foty:
1. Pierwszy raz w sukience
2. Ach te nasze sekrety
3. Luśka zobaczyła ptaka na balkonie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00106.jpg (95,8 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00017.jpg (73,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00090.jpg (72,7 KB, 31 załadowań)

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości