|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słonko świeci, ptaszek kwili- może byśmy się zaręczyli? zazdrośnic część 37
Cytat:
no i nie wiem, dla mnie to normalny, tylko mocniejszy alkohol, fajnie pali w gardle, ma ładny posmak i jak się zagryzie cytryną, to jest smaczny jazd po nim nie miałam ani nikt z obecnych Cytat:
a pierścionek widziałaś, bo co? Poszliście oglądać? ![]() Cytat:
powiedz mi, Ty biegłaś 5 km? To znaczy, ja bym tyle nie przebiegła na pewno, ale tak sobie myślę, że mama mieszka jakieś 4 km ode mnie i w 45 minut spokojnie do niej dochodzę piechotą. No ale jak mam adidasy to w sumie szybko chodzę... Ech, zawsze, jak wracam od mamy, to mi źle dziś sie z nią z P. prawie pokłóciliśmy. nawet nie czuję się winna, bo racja była po naszej stronie, a ze ona narzuca swoje zdanie, to jej sprawa, ale ogólnie nie lubię takich kwasów. potem będzie mi wypominać przez pół roku. |
|||
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słonko świeci, ptaszek kwili- może byśmy się zaręczyli? zazdrośnic część 37
Najeczko, o co poszło?
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Simply napisała na fb, że biegła 3 km a potem szła spokojnie do mety dlatego tyle to wyszło ![]() a kłótni/wymiany zdań z mamą współczuję cholercia..wierzcie mi, że jakbym miała zdolność kredytową to bym kupiła mieszkanie, a nie wynajęła..przynajmniej byłoby moje i nie musiałabym komuś płacić takich sum za wynajem..stanowczo wolalabym tą kasę na ratę kredytu przeznaczyć.. |
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
O Włochy
Wczoraj dzwoni do mnie i mówi, że rozmawiała z ciocią o naszym wyjeździe i że ciocia proponuje, żebyśmy celowali do Rzymu, że mama ją spytała, czy nam może kupić bilety, bo ona się na tym zna (tu powiedziałam, że wiem, jakie mam kupić bilety, a jak będę potrzebować pomocy, to zadzwonię do cioci), no i takie tam, że ten Rzym to ogólnie cud miód i orzeszki. Powiedziałam, że przemyślimy to. Na stronie przewoźnika bilet do Rzymu jest 150 zł droższy, więc się nie opłaca, tym bardziej że wylot jest o 6 rano, więc czarno widzę siebie po nieprzespanej nocy zwiedzającą Rzym. Dziś mama poruszyła temat i jej mówię, że raz, że drożej (”Ale Patka, za to autobus lub pociąg do Civitanovy macie taniej i bez przesiadek!”), dwa, że będę wykończona, znam siebie i wiem, że tak będzie (”Ale przestań, przeżyjesz”), trzy, że nie lubię kombinować. Ona co chwilę, że ten Rzym to superpomysł (”No mówię Wam!”, ”Ola, sprawdź im te autobusy”) i tu sie P. wkurzył (już wcześniej mówił: ”Nie rozumiem, czemu wszyscy się tyle wcześniej tym wyjazdem ekscytują”) i powiedział, że to jest nasz wyjazd i sami zdecydujemy, gdzie pojedziemy, że akurat przesadzam z ceną biletu, bo póki nie są za 5000, to możemy jechać, ale że sami ustalimy, gdzie lecimy, i tyle. Ja na to, że tak, sami. Mama: ”A przestańcie, lecicie do Rzymu i już, to najlepsze wyjście”, P.: ”Nie, polecimy w jeszcze inne miejsce. I już”. No i powiedziałam, że sami zdecydujemy i jak ten Rzym wyjdzie o wiele taniej, to pewnie tak, ale wolałabym go zwiedzać wypoczęta. Ale kwas pozostał :P |
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta te ze zdjecia to sa tylko przyklady, to nasze wyglada zupelnie inaczej, jak dla mnie super pamiatka i naczyn nia wycierac nie bede ![]() Przez pierwsze 2 km truchtalam, potem mnie zlapal skurcz w prawej lydce (i odcisk mi sie masakryczny zrobil ) wiec musialam go rozchodzic i dosyc szybkim marszem szlam 2 km i ostatni kilometr znow przetruchtalam. Wiem, ze moze sie wydawac, ze to powoli, ale nie mialam zadnego treningu, bylo jakies 26 stopni, slonce caly czas i polowa trasy pod wiatr. Tak czy siak jestem z siebie dumna
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Simply, absolutnie nie myślę, że to jakoś za wolno, tym bardziej że pisałaś o tym skurczu, ale tak jakoś się zaczęłam zastanawiać. Biegnąc na pewno bym nie wyrobiła przed 60 minutami ode mnie do mamy. Bo na pewno złapałby mnie skurcz i zadyszka i zrobiłabym sobie kwadrans przerwy. Nieu miem i nie lubię biegać. Dlatego podziwiam
|
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Naj, doskonale Cię rozumiem, bo wiem jak takie nazucanie swoejgo zdania moze byc wkurzające...;/
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh.. czasem myślę, że powinnam się stąd wyprowadzić gdzieś gdzie życie jest tańsze.. |
|
|
|
|
#1510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze jak P. mi dogryzł a propos wakacji, że jestem marudna i leniwa (bo to prawda), a ja mu odburknęłam, że na wakacje się leci odpocząć ;P to mama na pewno przy najbliższej okazji mi powie, że on mnie nie szanuje. ech... ![]() Cytat:
to że dziś mogę sobie na to pozwolić, nie znaczy, ze za 5 lat będę mogła. A kraje, w których jest Euro, niedawno przeszły spory kryzys, co też mnie akurat stresuje. Ale ja jestem trzęsiportkiem, jeśli chodzi o jakiekolwiek umowy z bankami
|
||
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle to w moim przypadku życie mocno weryfikuje moje plany..wszystko wygląda i dzieje się zupełnie inaczej niż bym się tego spodziewała..a szkoda..
chyba mam dzisiaj dzień na narzekanie.. |
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też różnie bywa, ale staram się cieszyć tym, co mam w ogóle zauważyłam, że ludzie, których dawno nie widziałam, dziwią się, gdy pytając mnie, co u mnie, mowię, że bardzo dobrze. Bo tak jest - mam fantastycznego faceta, wspaniałe życie rodzinne, niezłą pracę, jestem zdrowa, nikt w mojej rodzinie też nie jest poważnie chory, nie mam długów - czego chcieć więcej?
|
|
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówiłam, że muszę ponarzekać
|
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po drugie, na pewno mieli małe poślizgi w realizacji planów, nawet Gwizdak - najbardziej bezproblemowa osoba na forum - miała małe problemy niezlaeżne od niej, np. nie ta podłoga, brak L4 itp. nigdy nie jest tak, by wszystko szło perfect
|
|
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niektórym łatwo przychodzą te rzeczy, które mi sprawiają trudności ![]() moje życie nie wygląda idealnie nawet z boku..wszyscy wiedzą jaka jest sytuacja z cz. rodziną, jak jest między nami..nie raz widzieli jak wszystko przeżywam..poza tym jest jedna sprawa dotycząca mojej rodziny, która sprawia, że moje życie, jak i moich bliskich, nigdy idealne nie będzie..ale nie ma co..muszę iść do przodu..wiem, że jak znajdę mieszkanie to będzie lepiej, bo w końcu nie będę czuła się jak intruz..a potem będę myśleć co dalej..umowę o pracę mam do października więc zobaczymy jak będzie wtedy z pracą, bo to mnie przeraża, ale mam nadzieję, że Cz. stanie wtedy na wysokości zadania
|
|
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, melduję, że paintball wcale nie był najgorszy
tylko dopadła mnie alergia i kichałam i płakałam cały czas, jakieś kropki mi powychodziły, masakra... Ale po prysznicu już lepiej ![]() Simply, ale fajne te zaproszenia!
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i że ogólnie Ci się ułoży jusia, czyli żyjesz?
|
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
te zaproszenia na fotkach na mejlu jakoś lepiej wyglądają
oryginalny pomysł. Przynajmniej takie zaproszenie nie będzie leżeć w szufladzie a Ty wyglądasz promiennie na mecie. Ja bym pewnie pluła krwią, ledwo do autobusu dobiegam Jejku, chyba też wyznaczę sobie jakiś cel, tylko nie biegowy...
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
powiem wam że 7 na rękę za godzinę nie jest warte stania przez 8-10 godzin. Dziewczyny opowiadały że nie płacą za nadgodziny i że szefowa ukryła w zeszłym miesiącu 3 garnitury przed inwentaryzacją żeby im mniej kasy zapłacić i ma już założoną sprawę w sądzie więc zmieniła nazwę firmy
nie chcę się w to pakować ale nie mam gdzie pracować
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1522 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Odstawiłam się na koncert jak stróż w Boże Ciało, ale to z tęsknoty za Pauliną, trzeba wyglądać
![]() Będzie bosko, czuję to, lecę, 3majcie się
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Simply fajne te zaproszenia
![]() byliśmy na długim spacerze - na lodzie i piwku po drodze zaliczyliśmy pchli targ, ale nic ciekawego w starociach nie było.Teraz czeka mnie jeszcze prasowanie - właśnie zbieram siły
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
maja, z boku to wygląda tak, że kończysz studia - masz wykształcenie, masz pracę - umowa do października ale możliwe, że przedłużą a jak nie to już masz wpisaną ciekawą pozycję w CV, szukasz mieszkania do wynajęcia - stać Cię na to a to już super. a tak jak już mówiłąm i jak dziewczyny piszą, myślę że po zamieszakniu razem wszytsko się ułoży i pójdzie z górki
|
|
|
|
#1526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi przykro, że nie wyszło mam nadzieję,że szybko cos znajdziesz Cytat:
|
||
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa i co zrobisz? pójdziesz tam czy zrezygnowałąś?
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa nie pakuje sie w takie bagno
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno tam nie pójdę
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Najka współczuję sytuacji z mamą. A jeszcze bardziej współczuję Wam tego, co będziecie przeżywać przez nią podczas organizacji (nieuchronnego i rychłego) ślubu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

no i nie wiem, dla mnie to normalny, tylko mocniejszy alkohol, fajnie pali w gardle, ma ładny posmak i jak się zagryzie cytryną, to jest smaczny
jazd po nim nie miałam ani nikt z obecnych
więc dół jeszcze gorszy

dziś sie z nią z P. prawie pokłóciliśmy. nawet nie czuję się winna, bo racja była po naszej stronie, a ze ona narzuca swoje zdanie, to jej sprawa, ale ogólnie nie lubię takich kwasów. potem będzie mi wypominać przez pół roku. 

01.08.2013
) wiec musialam go rozchodzic i dosyc szybkim marszem szlam 2 km i ostatni kilometr znow przetruchtalam. Wiem, ze moze sie wydawac, ze to powoli, ale nie mialam zadnego treningu, bylo jakies 26 stopni, slonce caly czas i polowa trasy pod wiatr. Tak czy siak jestem z siebie dumna

Jejku, chyba też wyznaczę sobie jakiś cel, tylko nie biegowy...
nie chcę się w to pakować ale nie mam gdzie pracować
13.03.2008