Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-05, 21:12   #1681
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Hej Kochane!

Moje dziecię śpi a ja zamiast do niej dołączyć oglądam X-Factor Ale chyba wskoczę do łoża bo włączyłam sobie nagrywanie

mimbi nie widać princi i mazianki i wielu mamusiek, pewnie dzieciaki pochłaniają bez reszty.

anula sporo tych krostek ale rzeczywiście, po wpisaniu w googla hasła trądzik niemowlęcy, tak właśnie te zmiany wyglądają.

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
a tu wklejam uśmiech dla wizazowych cioć
Uśmiech przecudowny aż mi się miło na sercu zrobiło, aniołek kochany

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Pochwal się ile schudłaś przy tej eliminacyjnej diecie i gimnastyce przy Iguśce
Ze 20kg już będzie ale ostatnio nadrabiam i więcej jem. Co prawda nadal beznabiałowo ale większe ilości więc nie powinna mi waga już tak lecieć W sumie mam jeszcze kolejne 20kg do zrzucenia ale na pewno nie w takim tempie bo inaczej jo-jo murowane

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
czesc kochane..
jejkuuu jak sie poplakalam dzis, maz pojechal do pracy a Olka ktorys dzien ok 12-13 ma takie chyba kolki ze porazka.. robi sie z bolu i placzu az purpurowa..
violisiu u nas typowych kolek nie ma ale i tak nie raz płakałam razem z moją córą a czasem dopiero gdy ona po kilkunastu godzinach zasnęła to ja padałam na łóżko ze zmęczenia i wyłam, w sumie nie wiedziałam dlaczego, czy dlatego, że mi żal było Małej, że się tak umęczy, czy dlatego, że mnie wszystko boli czy właśnie z poczucia bezradności i bezsilności. Trzymam kciuki za Oleńkę

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dzisiaj przez cały dzień przysypia na minutkę do 15 min. i to lulana, na cycu lub w leżaczku - o łóżeczku można zapomniec Help......
Dziewczonka no ja to Ciebie tylko mocno przytulić mogę bo u mnie to samo, choć ostatnio w mniejszym natężeniu. U nas pomogła huśtawka, taka która buja na boki. Dzięki niej nawet gdy Iga nie śpi w dzień to potrafi sobie w niej trochę spokojnie poleżeć albo przysypia na 10 minut, później budzi się ale zazwyczaj nie płacze tylko zaciesza do karuzelki. U nas najgorzej było właśnie tak od drugiego tygodnia czyli mniej więcej tak jak u Twojej Ali no ale teraz powoooooli wychodzimy na prostą, choć to może za dużo powiedziane

Dziś mieliśmy w aucie taką awarię z córą....echh niby najedzona była, odbiła, zapakowaliśmy do fotelika i wio w trasę no i zaczęła nam popłakiwać ale zapchałam ją smokiem, trzymałam jej w paszczy przez jakieś 10 minut. Niby już przysnęła ale po kilku chwilach jak się rozpłakała.... Jeszcze nigdy takiego płaczu nie słyszałam Nie było gdzie stanąć a ona aż ochrypła z tego płaczu, bałam się, że oddechu nie będzie mogła złapać więc niewiele patrząc wypięłam się z pasów, Igę z fotelika wyciągnęłam, boszzee jaka ona była biedna, wręcz przerażona, przystawiłam ja do cyca i od razu się uspokoiła, zanim mogliśmy stanąć to już sobie popiła i zasnęła więc zapakowałam ją z powrotem do fotelika i jakoś dojechaliśmy ale trzyma mnie do teraz, nie mogę wyrzucić z pamięci widoku jej wymęczonej płaczem buźki i przerażonych oczków. Ja nie wiem ale we mnie się taka moc budzi gdy jej czegoś potrzeba, po prostu wiem, że jeśli by jej to pomóc miało to dam sobie rękę odciąć albo w ogniu stanę aby tylko jej ulżyło. Zamykam się na cały świat i skupiam tylko na tym aby ją chronić

A w domu powrót do normalności, dziecię spokojne w huśtawce, uśmiechy strzelała do karuzelki i do TŻ'ta No a po kąpieli i godzinnej walce przy jedzeniu zasnęła

Grazinku ja najpierw kupiłam leżaczek z wibrą ale u nas się nie sprawdził, mogłam do niego wsadzić Iguśkę na kilka minut a w huśtawce i śpi i dobrze się bawi a ja mam wolne ręce

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-06-05 o 21:17
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 21:16   #1682
matallewar
Zakorzenienie

anula Edzik zrobił dziś już chyba z 20 kup
A co do krostek - też ma w nich całą buzię...

Sania Myślę, że możesz, ale sprawdzaj czy nie ma zimnego/chłodnego karku

My zaczęliśmy używać Dada i są lepsze niż Pampki moim zdaniem.
Pampersy już z 10 razy nam przeciekły, Dady na razie ANI RAZU.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 21:21   #1683
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Przyszłam Was troszkę podczytać, bo u nas na poczekalni pustki
gusia no to zaglądajcie do nas Jeszcze trochę i wszystkie będziemy razem

Stary 2011-06-05, 21:29   #1684
bzyczka1
Zakorzenienie

witam wieczorową porą
my używamy dady i póki co nic nam nie przeciekło a czasami naprawdę dziwię się że pieluchę załatwiła mała istotka a nie stary chłop mamy pakę pampersów 2 i chyba będziemy je na dwór zakładać bo cieńsze są (zwykłe pampki nie premium, premium mieliśmy 1 i super były, ale ta cena ).
Nasze dziecię nakarmione, wykąpane i śpi. Zaraz i ja się zawinę na podusię tylko trzeba jakąś kolację wciągnąć.
Mnie z ciążowych kg zostały 2 mam nadzieję że i one sobie pójdą. Fałd na brzuchu...też żyję nadzieją

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 21:42   #1685
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
no i zapomnialabym zdjecia mojej mordeczki kochane z pryszczykami
Załącznik 4005812

Załącznik 4005813
biedna Zosieńka aż mi sie jej żal zrobiło
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
hej dziewuszki

czasu na wizaż mam naprawdę mało. na chwilę tylko zasiadam do komputera.

współczuję Wam problemów z maluszkami związanych z brzuszkiem

nas dwa razy załamał płacz Marcelka. wczoraj i dziś, ale jakoś ciepła pieluszka na brzuszek, szum morza z youtube, noszenie na żabkę i pomogło... straszne jest to, że maleństwo płacze, a my jesteśmy bezsilni i nie wiemy, co się dzieje

generalnie mały jest grzeczny, tylko mało śpi w dzień a już o łóżeczku to można zapomnieć
w ogóle pochwalę się, że ANI RAZU nie karmiłam małego czymś innym, niż UU suty bolą jak cholera przy zasysaniu, ale Bepanthen pomaga.

trzymam kciuki za Monikę numerkową

Anula ojejkuuuu bidulka, niestety nie wiem, co może pomóc na takie krosteczki

Grazin masz tego syna przystojnego jak nie wiem

co do pampersów.. używamy pampers 2 i są ok. oprócz tego Dada z biedry, które 2razy przeciekły... ale chyba coś źle założyłam, bo dziś spróbowałam znowu Dadę i były siuśki i nie przeleciało

ej czy jak w domu jest 30stopni, to mogę tygodniowego noworodka trzyma W DOMU w samych bodach na KRÓTKI rękaw?
ból przy zasysaniu nieziemski!
ja zawsze robie przy tym mine jakby mnie ktos żelazkiem przypalał i tż mówi "o to widze ze juz zassał":P
dzięuję za komplement w imieniu sebcia
ja mysle ze to wrecz wskazane nie ubierac go w nic wiecej poza bodziakiem... 30 st... masakra
u nas 24,5 a i tak myślę że jest gorąco sebek w body i pod pieluszką flanelową śpi. ale potem go pewnie kocykiem przykryje ale jak na razie kark ciepły.

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Hej Kochane!

Uśmiech przecudowny aż mi się miło na sercu zrobiło, aniołek kochany

Dziś mieliśmy w aucie taką awarię z córą....echh niby najedzona była, odbiła, zapakowaliśmy do fotelika i wio w trasę no i zaczęła nam popłakiwać ale zapchałam ją smokiem, trzymałam jej w paszczy przez jakieś 10 minut. Niby już przysnęła ale po kilku chwilach jak się rozpłakała.... Jeszcze nigdy takiego płaczu nie słyszałam Nie było gdzie stanąć a ona aż ochrypła z tego płaczu, bałam się, że oddechu nie będzie mogła złapać więc niewiele patrząc wypięłam się z pasów, Igę z fotelika wyciągnęłam, boszzee jaka ona była biedna, wręcz przerażona, przystawiłam ja do cyca i od razu się uspokoiła, zanim mogliśmy stanąć to już sobie popiła i zasnęła więc zapakowałam ją z powrotem do fotelika i jakoś dojechaliśmy ale trzyma mnie do teraz, nie mogę wyrzucić z pamięci widoku jej wymęczonej płaczem buźki i przerażonych oczków. Ja nie wiem ale we mnie się taka moc budzi gdy jej czegoś potrzeba, po prostu wiem, że jeśli by jej to pomóc miało to dam sobie rękę odciąć albo w ogniu stanę aby tylko jej ulżyło. Zamykam się na cały świat i skupiam tylko na tym aby ją chronić

A w domu powrót do normalności, dziecię spokojne w huśtawce, uśmiechy strzelała do karuzelki i do TŻ'ta No a po kąpieli i godzinnej walce przy jedzeniu zasnęła

Grazinku ja najpierw kupiłam leżaczek z wibrą ale u nas się nie sprawdził, mogłam do niego wsadzić Iguśkę na kilka minut a w huśtawce i śpi i dobrze się bawi a ja mam wolne ręce
dziękuję
teraz załuje ze tej huśtawki nie kupiliśmy ale juz dupka zbita nie bedziemy chyba kolejnej kupowac

co do patrzenia na płacz dziecka to mam dokładnie tak samo. jak mu sie cos dzieje to aż mi serce pęka a czasem sie pomóc nie da

ja też x factora ogladam zamiast iśc spać

w ogole zjadłam rosół i chyba sie roztopie za chwile.
myślałam ze szpak wygra a tu Genek

cos mam obawy przed nocą bo sebek cały dzien ładnie spał i nawet o dziwo po kąpieli zasnął. co prawda sobie mruczy ale spi...
zobaczymy jak to bedzie.
ja chce taka noc jak wczoraj proszę synku
Stary 2011-06-05, 21:47   #1686
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Miałam dziś magiczny moment! Dokładnie rok temu miałam cudowny wyjazd, z którym kojarzy mi się TEN utwór, a dziś tańczyłam przy nim z moją córeczką

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A co do brzucha... Ja weteranka, ale sposobu nie znalazłam
Ale dałaś milion cudownych rad i może któremuś dzieciaczkowi pomożesz

aha! Zła ciotka jestem! Wszystkiego dobrego dla Edziątka z okazji miesiąca!

Anula, Hanka ma to samo, tylko w mniejszym natężeniu. Moim zdaniem to trądzik niemowlęcy, nie leczy się go raczej, powinien sam zniknąć. Chyba, że Andziot nam coś doradzi na to paskudztwo Właśnie kiedy jest gorąco, to się nasila

Ta herbatka, wnioskując po nazwie, FENIKLU [?], to pewnie z kopru

Co do ulewania, to Hania mało ulewa raczej.

W temacie kup [ ], to moim zdaniem u Zosi nie ma nic niepokojącego. Rzadka kupa, to znaczy lejąca, a jeśli konsystencja musztardy, to luzik. Hanka też robi jedną MEGA kupę jmusztardową dziennie i spokojnie na dwie pieluchy można porcję rozdzielić

Sanieczko, jak fajnie że jesteś! Krótka, ale treściwa wizyta Całusy dla Was!

Matall, zgadzam się z Tobą co do pieluch! Stosujemy na zmianę Dada i Pampers. Pampki już 3 razy przesikała, a Dady ani razu. Dodam, że przewijana jest regularnie. Zdecydowanie zostajemy przy Dada

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 21:49   #1687
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też x factora ogladam zamiast iśc spać

w ogole zjadłam rosół i chyba sie roztopie za chwile.
myślałam ze szpak wygra a tu Genek
Noo ja tak samo, nawet smsiaka wysłałam na Szpaka Ale może i dobrze, bo on Młody i tak karierę zrobi

Stary 2011-06-05, 22:07   #1688
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Noo ja tak samo, nawet smsiaka wysłałam na Szpaka Ale może i dobrze, bo on Młody i tak karierę zrobi
no dokładnie da sobie rade, a maja pewnie zostanie jego menedzerką bo jest w nim zakochana;P

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

ide spac póki mały spi
dobranoc
i życze zeby kazda z nas sie wyspała!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2011-06-05, 22:07   #1689
mary poziomkowa
Zakorzenienie

No to jak Wy tu o X-faktor, to ja jestem ciekawa, czy Lolka rodzi

vege!
Stary 2011-06-05, 22:33   #1690
mimbi
Zakorzenienie

Wy tu o Xfactor, a ja nie mam telewizora A zawodowo zajmuje sie mediami, fajnie nie? Zawsze sie zastanawiam, jak wyjasnie to moim studentom, jak mnie ktory zapyta. W ogole jak sie uda, to od razu po macierzynskim wracam na uczelnie na jeden dzien zajec i reszta w domku z mala, cudnie.

Mary cudnyyyyyy ten utworek!!! Tanczylyscie kujawiaka?
Ja mojej czesto rapuje rozne przeboje, a TZ spiewa o kulawych kozach

Misia dzisiaj spiaca cos, w odroznieniu od wczoraj i przedwczoraj, dzisiaj miala dwa podejscia do kolki, ale trwaly po dwie minuty, chyba dziala ten niemiecki specyfik. Katarek mniejszy, ale TZ nadal wyciaga kilometrowe gile. Dobrze, ze chociaz nie swiszczy juz to dziecie, choc przy kapieli bylo darcie japy, bo glodna byla. Dalej sie przytula do Pana Brokula, ale nie zostaje z nim sama, bo sie boje, ze jak sie w niego przyssie za mocno to sie biedna udusi. I wtedy sie okaze, ze nie tylko krwiozercze ogorki ale sa rowniez mordercze brokuly
Ide w kimono. Jak jutro bedzie taka pogoda, to zostaje w lozku przez caly dzien z dzieckiem przy boku i butelka wody pod pacha. Miśka fochuje dopajanie woda z butelki, probowalam woda z glukoza, sprobuje jeszcze sama wode, a jak sie nie uda, to pojda herbatki pseudokoperkowe tj. dodatek koperku 6%. Jak bedzie starsza to bede jej po prostu sam koper zalewac i dawac do picia, a nie jakies herbatki z sama glukoza.

Jeszcze jedno - widze ze mala powoli zaczyna nas szantazowac placzem, jak ja odkladamy do lozeczka. Chce byc noszona i przytulana, zasypiac na rekach lub przy piersi. Po wlozeniu do lozeczka uruchamia sie czujnik lozkowy i juz ma oczy otwarte - w dzien, bo w nocy to ladnie spi. Nie doczytalam u Tracy co robic w takiej sytuacji, ja oczywiscie bardzo lubie miec ja na rekach, ale czesto mi np. dretwieja i chce ja odlozyc do lozka, a tu zonk. Staram sie byc cierpliwa, dziala metoda z pieluszka, przytulam ja i spiewam, ale i tak widze, jak na mnie lypie okiem z lozka.

Edytowane przez mimbi
Czas edycji: 2011-06-05 o 22:36
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 22:33   #1691
Paulizia
Wtajemniczenie

ha ja na X factorze zaczelam rodzic wiec mam nadzieje, ze Lolcia tez zacznie aha i Mimbi musi sobie znowu nowy kolor trzasnac

ja bylam za Szpakiem

Maly spi, a ja leze z nogami do gory, bo jedyne co mi nie zeszlo to opuchlizna z nog czasem mam wrazenie, ze sie nasila pomagam sobie altacetem i sciana
Tz mi nawet dzis powiedzial, ze trzecia broda mi zeszla... zostala jeszcze jedna
Stary 2011-06-05, 22:41   #1692
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Mimbi, a ja telewizor mam, ale na kilka dni nie mam telewizji, a konkretnie do jutra

Nooo, utwór cudny, dobrze mi się kojarzy, a z Hanią tańczyłyśmy coś na kształt czaczo-walca gibanego

Macie Fride do kataru? Ja mam ten Katarek cały, ale jeszcze nie był używany, bo nie było potrzeby. Jakieś tam zanieczyszczenia gruszką traktuję

Pauliziu, ja mam przed oczami Twoje lachonarskie zdjęcia z fejsa, więc nie świruj, zaraz znowu taka będziesz

Dobraaaa, ja też idę. Prysznicunio zaliczę, a potem łóżko. Pod kołdrą za gorąco, pod prześcieradłem za zimno, macie tak? Dlatego śpię z jedną nogą na kołdrze i jest spoczko, c'nie

vege!
Stary 2011-06-05, 22:49   #1693
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
My dziś na wyścigach konnych bylismy
Rozłożyliśmy się w cieniu na kocyku, dzidzia spała, delikatny wiaterek nas chłodził

Od wczoraj trzymają się jej potówki, dziś troszkę się pociła ale nie aż tak bardzo, ma całą buzię w potówkach, uszka, ramionka i dekolt.

Macie jakiś patent na to żeby zniknęły potówki, podobno mogą swędzieć i przez to może robić się marudna?
wykap ja w kalii
dostaniesz w aptece to takie fioletowe tabsy
mi pomogly tzn malej
kosztja ok 5 zl

my po chrzcinach!
wszystko sie udalo
mala w kosciele troszke marudzila, ale nie plakala
na sali spala ok 30 minut w ciagu 5 godzinnej imprezy
od dwoch dni nie spala w dzien w ogole
mam nadzikeje, ze od jutrra bedzie lepiej
bo to jest masakra
taki malutek a spac nie chce
chyba czula sytuacje
Stary 2011-06-06, 07:28   #1694
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry

Aguś super że macie chrzciny za sobą, my dopiero w sierpniu bo wtedy mężul przyjeżdza na dwa tygobie a 2 lipca przyjezdza tylko na tydzień, a ja sama nie będę wszystkiego szykować z dwójką maluchów i jeszcze bez samochodu, a chciałabym aby dzieciaczki były już ochrzczone a tak będą miały 4 miesiące jak będziemy chrzcić.

U nas nocka spokojna, pobudki o 2,5 i o 7
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 07:59   #1695
mary poziomkowa
Zakorzenienie

hej

u nas dziś rzeźnia, Hanka całą noc dokazywała, ale nie płakała, tylko gadała coś po niemowlęcemu, chrząkała, oczy jak pinć złotych. Spałam może ze 3-4 h

odeśpię może potem, a zaraz jadę na pazury i to mnie trzyma w pionie, bo wodziłabym nosem po podłodze

vege!
Stary 2011-06-06, 08:16   #1696
matallewar
Zakorzenienie

U nas noc całkiem, aczkolwiek znów od 4 zaczęło się marudzenie, trochę przez sen, trochę rozbudzone.
No i 4 pobudki w nocy

Mama pojechała do pracy i zostaliśmy sami, ale wieczorem ma siostra przyjechać i zostać na noc...

Mały siedzi w bujaczku, żebym mogła zjeść śniadanie
A jak zjem, to dokarmię Edzika i ruszamy na małe zakupy - muszę mu herbatkę kupić, sobie też. Mamy tu taki mały sklep z dzieciowymi rzeczami - odkryty przez przypadek

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-06, 08:43   #1697
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry!

marrrry jak to na pazury? A co z Hanutką? Kto Ci pilnuje?
Ja mam na dziś ambitny plan pojechać gdzieś z dzieckiem, może do Ikeii Ale po wczorajszej akcji mam dużego stresa

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Miśka fochuje dopajanie woda z butelki, probowalam woda z glukoza, sprobuje jeszcze sama wode, a jak sie nie uda, to pojda herbatki pseudokoperkowe tj. dodatek koperku 6%. Jak bedzie starsza to bede jej po prostu sam koper zalewac i dawac do picia, a nie jakies herbatki z sama glukoza.
mimbi u nas też było plucie herbatkami typu koperek, rumianek, woda też za bardzo nie podchodziła, niby na kilka podejść trochę wypijała ale nie raz mi się zakrztusiła podczas picia bo zaczynała płakać więc kupiłam herbatkę z Hippa na trawienie, tam jest glukoza i 10% ziół koperek, rumianek, anyż i to pije bez krzywienia więc może i u Was zadziała

Dziewczynki a jaki macie w ogóle system karmienia, kiedy i jaką ilością dopajacie maluchy na mm? Wtedy gdy się przebudzą zanim nastąpi pora karmienia czy po prostu macie zaplanowane z góry, że w ciągu dnia podacie tyle i tyle wody czy herbatki?
U nas teraz przede wszystkim butelka więc próbuję jakiś plan wprowadzić ale raz idzie całkiem nieźle, naje się i ma 3h czuwania a innym razem wypije 30-40ml trochę poleży, pojęczy i znowu głodna i kolejne 30-40ml. Czasem wypije niby sporo a i tak woła szybciej niż po 3h czy wtedy zapchać ją herbatką?

I jeszcze pytanie o wkładkę spłycającą do Maxi Cosi. Wczoraj próbowałam w googlu znaleźć info kiedy ją wyjąć ale niczego konkretnego się nie dowiedziałam. Jedni wyjmowali po miesiącu (bo to niby wkładka dla noworodka) inni po 3'cim miesiącu.
Wkurza mnie ta wkładka bo Iga się nie mieści za bardzo w tej górnej części gdzie jest wałek wokół głowy. Ramiona jej się nie mieszczą, ciężko pasy wyciągnąć, zsuwa się przez to w dół i główkę ma przyciśniętą do klatki piersiowej. Spróbowałam wyjąć tą wkładkę to niby było ogólnie lepiej ale głowa jej się telepała na lewo i prawo a jak zasnęła to właśnie z taką głową zwieszoną w bok na jednym z ramionek
Macie na te foteliki jakiś patent?

Stary 2011-06-06, 09:21   #1698
atiz
Rozeznanie

moria mam ten sam problm, ale dopóki dzidzia ni erzyma sama główki pewnie to lepiej nie ryzykować

agus WIELKIE DZIĘKI spróbujemy

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 09:22   #1699
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
hej

u nas dziś rzeźnia, Hanka całą noc dokazywała, ale nie płakała, tylko gadała coś po niemowlęcemu, chrząkała, oczy jak pinć złotych. Spałam może ze 3-4 h

odeśpię może potem, a zaraz jadę na pazury i to mnie trzyma w pionie, bo wodziłabym nosem po podłodze
to chyba sie z seba zgadali
od 23 30 mialam masakere marudzenie i jeczenie
miałam wrsazenie ze cos go w brzuchu gniecie. cala noc na rekach lub na cycu odlozyłam go o 5 obok siebie...

kazdy miesien mnie boli i mialam wrazenie ze zemdleje nad nim
Stary 2011-06-06, 09:22   #1700
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Aguś super że macie chrzciny za sobą, my dopiero w sierpniu bo wtedy mężul przyjeżdza na dwa tygobie a 2 lipca przyjezdza tylko na tydzień, a ja sama nie będę wszystkiego szykować z dwójką maluchów i jeszcze bez samochodu, a chciałabym aby dzieciaczki były już ochrzczone a tak będą miały 4 miesiące jak będziemy chrzcić.

U nas nocka spokojna, pobudki o 2,5 i o 7

mowia, ze jak sie ochrzci dziecko to tez jest pozniej spokojniejsze
zobaczymy ile w tym prawdy

mala zasnela o 22
wczesniej zjadla 150 ml
i obudzila sie o 6 rano
zjadla 150 i spi na mojej poduszcce w lozku
Stary 2011-06-06, 09:39   #1701
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
moria mam ten sam problm, ale dopóki dzidzia ni erzyma sama główki pewnie to lepiej nie ryzykować
Tak właśnie myślałam, chyba mimo wszystko lepiej jak leży w miarę prosto i jej trochę ciasno niż gdyby nią miało telepać na lewo i prawo.
Dzięki

Grazin Ty to chyba na rzęsach chodzisz może chociaż w dzień uda Ci się odespać.

Stary 2011-06-06, 10:03   #1702
andziot
Zakorzenienie

anula te krostki to wygląda jak trądzik niemowlęcy, skaza to inne zmiany ...
a co do biegunek to bardziej liczy się ilość niż konsystencja, takie maluszki robią rzadkie kupki i to normalne, Twoja Zosia nie robi ich jakoś dużo z tego co piszesz
widzę żę mary Cię już uświadomiła

moria a mozesz dać linka do tej huśtawki co macie ??
tą wkładkę w foteliku się wyjmuje jak dziecko trzyma główkę prosto już

udało mi się kupić dady z promocji

agus gratuluję udanych chrzcin

mary skoro nie płakała to czemu spać nie szłaś ??? niech sobie gada jak lubi ...

a mój Gabulek powiedział już ze 3 razy "aaaa gggguuuuu"

my wczoraj wieczorem wracaliśmy do domu,
dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuga podróż to była,
Gabunia nie mogła zasnąć i co chwilę był ryk ,

do tego zostałam MEGA wyrodną matką,
bo Zosia mówiła że ją boli brzuszek
a ja myślałam że zmyśla, bo cały dzień mówiliśmy że Gabi ma ból brzuszka
i myślałam że udaje, żeby się nią zająć
aż już prawie pod domem zwymiotowała w samochodzie na wszystko dookoła
w domu jeszcze raz był
straszne mam wyrzuty sumienia ...
dziś jest już dobrze, nockę przespała spokojnie,
więc ewidentnie coś jej zaszkodziło ...
ale ja wredna matka nie wierzyłam własnej córce

wracam do regulowania Gabrysi,
mam wrażenie że w domu od razu spokojniejsza się zrobiła ....

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:25   #1703
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

U nas nocka spokojna, mama była z nami, to przeleciało, a Pepe tylko wieczorem nie mógł zasnąć ( pewnie za tatą tęsknił ).
W sumie to chyba ze 6 godzin pospałam, więc całkiem nieźle. Jedliśmy o północy, potem o 3 nad ranem. O 5 Pepe się przebudził, to go wzięłam do łóżka i przytuleni spaliśmy do 7.

Moria, ja wprawdzie nie karmię ( przynajmniej na razie ) mm, ale lecę cały czas z butelką z moim mlekiem i staram się dawać za każdym razem 100-110 ml ( w tym tygodniu planuję już nawet 120 ml, bo Pepe skończy m-c ). Karmimy tak naprawdę na żądanie - przerwy są różne, wczoraj mieliśmy 5 godzinną, a potem 2 razy co 2,5 godziny pił. Zawsze staram się mieć jedną butelkę do przodu odciągniętą, aby mnie Pepe nie zaskoczył swoim głodem Przez karmienie butelką nie jestem bardzo uwiązana w domu i mogę spokojnie wyjść ( co dla mojej kondycji psychicznej jest wręcz wskazane ).

A u nas znowu się chmurzy Wczoraj spacer przepadł , bo cały czas lało, oby dzisiaj nie.

Andziot, niezły powrót. Z tego wynika, że musisz mieć więcej zaufania do swojego dziecka
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:32   #1704
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Tak właśnie myślałam, chyba mimo wszystko lepiej jak leży w miarę prosto i jej trochę ciasno niż gdyby nią miało telepać na lewo i prawo.
Dzięki

Grazin Ty to chyba na rzęsach chodzisz może chociaż w dzień uda Ci się odespać.
jak na razie marudzenia ciag dalszy od 9 nie spi tylko stęka cyca nie chce chyba znowu cods z brzuszkiem
a ja czuje sie fatalnie na oczy nie widze potrzebuje snuuuuuuuuuuu i sspokoju
Stary 2011-06-06, 10:42   #1705
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
ha ja na X factorze zaczelam rodzic wiec mam nadzieje, ze Lolcia tez zacznie aha i Mimbi musi sobie znowu nowy kolor trzasnac
Sorry, ale ja juz sobie nic nie trzaskam, za duzo wrazen, jeszcze mi od stresu laktacja zaniknie

Cytat:

Macie Fride do kataru? Ja mam ten Katarek cały, ale jeszcze nie był używany, bo nie było potrzeby. Jakieś tam zanieczyszczenia gruszką traktuję
Dobraaaa, ja też idę. Prysznicunio zaliczę, a potem łóżko. Pod kołdrą za gorąco, pod prześcieradłem za zimno, macie tak? Dlatego śpię z jedną nogą na kołdrze i jest spoczko, c'nie
Ano mamy fride i odciagamy, te gile sie wcale nie zmniejszaja Ja w ogole wpadam w paranoje jakas, ciagle mi sie wydaje, ze Misia jest na cos chora, bo nagle zbladla, bo oczko jej opada, bo spi, bo nie spi, bo charczy, bo nie charczy, bo sie zakrztusila etc. TZ mowi, ze moja panika spowoduje tylko, ze jak naprawde sie cos wydarzy, to zignorujemy to myslac, ze to znowu moja jazda. Prawda jest taka, ze gile nadal sa, a do tego jeszcze jest goraco, wiec jej pewnie jest mocno niefajnie, ale gile juz by mogly przejsc, w koncu podaje jej te leki non stop, a tu nic. Niebywale, ze z tak malego nosa mozna wyciagac takie dorosle gluty.

Cytat:
hej

Ja nie wiem, czy to dzisiaj byla jakas pelnia niemowleca, czy co, ale u nas byla najgorsza noc ever. Zaczelo sie od tego, ze TZ polozyl sie wczesniej, wiec musialam go obudzic, zeby wstal do malej na pierwsze budzenie w nocy, ktore nie przypadlo kolo polnocy jak zwykle, tylko o 1.30. Przewinal, nakarmil i przyniosl ja do mnie. Mala zaczela krzyczec, wiec patrze - znowu pelna pielucha, to na przewijak. I znowu krzyk, nie wiadomo czemu. I tak od 1.45 do 4.30. Przekladalam ja z boku na bok, butelka nie, cycek nie, przytulic sie nie, lezec nie, nosic nie, w ramach desperacji chcialam ja polozyc sobie na kolanach i jak ja przekladalam, ona zasnela w locie. I spala do 8, TZ poszedl do pracy, ciekawe czy bedzie w ogole kontaktowal, a dzisiaj ma 3 kontrakty do podpisania. Mala wstala, nakarmilam, ubralam w krotki rekawek i znowu ryk, ale tym razem cycek pomogl. Ktos ma jakis pomysl o co kaman??? za goraco jej? Katar? (Ma troche ciepla glowe, czy to goraczka, rany?)

Akcja z przescieradlem przypomina mi moj pierwszy wyjazd do Albanii, gdzie spalam w hotelu z zepsuta klimatyzacja tj. taka, ktora chlodzila w nocy na full, a w calym hotelu nie bylo nic do przykrycia poza przescieradlem, wiec spalam pod recznikami, polarami i w bluzach. W dzien bylo 35 stopni, w nocy mialam jakies 15.

Cytat:

mimbi u nas też było plucie herbatkami typu koperek, rumianek, woda też za bardzo nie podchodziła, niby na kilka podejść trochę wypijała ale nie raz mi się zakrztusiła podczas picia bo zaczynała płakać więc kupiłam herbatkę z Hippa na trawienie, tam jest glukoza i 10% ziół koperek, rumianek, anyż i to pije bez krzywienia więc może i u Was zadziała

Dziewczynki a jaki macie w ogóle system karmienia, kiedy i jaką ilością dopajacie maluchy na mm? Wtedy gdy się przebudzą zanim nastąpi pora karmienia czy po prostu macie zaplanowane z góry, że w ciągu dnia podacie tyle i tyle wody czy herbatki?
U nas teraz przede wszystkim butelka więc próbuję jakiś plan wprowadzić ale raz idzie całkiem nieźle, naje się i ma 3h czuwania a innym razem wypije 30-40ml trochę poleży, pojęczy i znowu głodna i kolejne 30-40ml. Czasem wypije niby sporo a i tak woła szybciej niż po 3h czy wtedy zapchać ją herbatką?
Dzisiaj sprobujemy z herbatka Hippa koperkowa, bo mam z gratisow ze szpitala. Jak przejdzie, to bedzie pic. Polozna mowila, zeby dopajac miedzy posilkami, tylko kurde jak miedzy posilkami, kiedy ona powinna spac wtedy? Przeciez nie bede jej wybudzac. Wiec czekam na jakis moment dogodny, jak sobie guga i nie spi.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

mowia, ze jak sie ochrzci dziecko to tez jest pozniej spokojniejsze
zobaczymy ile w tym prawdy
To moje bedzie rojbrowac do 18stki, bo nie bedzie chrzczona. Rany julek

Czy kolezanka moria czyta PW?!
Sie pytam!

Edytowane przez mimbi
Czas edycji: 2011-06-06 o 10:44
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:55   #1706
matallewar
Zakorzenienie

U nas kupkowa masakra
śluz i zielone grudki
a wczoraj była już taka ładna

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-06, 10:58   #1707
anula_81
Zakorzenienie

Widze, ze noc byla dziwna dla wszystjkich, moje dziecie tez sobie wszystko poprzestawialo
Wczoraj jadla co 2 godziny wlasciwie wiec doszlo jedno karmienie, wieczorem zjadla z dwoch UU i spala jak aniolek od 21:45 do 1 w nocy. Zjadla, odbilo sie i na tym spanie sie skonczylo, jadla do drugiej a o 3 ciej juz bylo marudzenie, przetrzymalam do 3:30 znowu cycus byl, potem o 5:30 i o 7 jeszcze troche na lezaco(choc polozne w szpitalu mowily ze na lezaco sie nia da u mnie bo za maly biust)) i tak zasnela to o 9-tej bylo male stekanie(moze kupa) wiec ja w poplochu bo ona zawsze sie tak budzi, nieprzytomna po 3 chyba godzinach snu pod prysznic, pomalowalam sie itp..a tu dziecko spi do tej pory, wiec nastawilam wywar na zupe, pokroilam warzywa, zjadlam sniadanie, wlosy wysuszylam, pranie nastawilam kurze wytarlam i gotowa do wyjscia jak dziecie nakarmie...
Cytat:
to chyba sie z seba zgadali
od 23 30 mialam masakere marudzenie i jeczenie
miałam wrsazenie ze cos go w brzuchu gniecie. cala noc na rekach lub na cycu odlozyłam go o 5 obok siebie...

kazdy miesien mnie boli i mialam wrazenie ze zemdleje nad nim
mnie tez bola miesnie od noszenia malej, zwlaszcza plecy w dolnej czesci, niestety zawsze mialam z tym problem, ciekawe czy mozna cos zaradzic
Cytat:
Dzień Dobry!

I jeszcze pytanie o wkładkę spłycającą do Maxi Cosi. Wczoraj próbowałam w googlu znaleźć info kiedy ją wyjąć ale niczego konkretnego się nie dowiedziałam. Jedni wyjmowali po miesiącu (bo to niby wkładka dla noworodka) inni po 3'cim miesiącu.
Wkurza mnie ta wkładka bo Iga się nie mieści za bardzo w tej górnej części gdzie jest wałek wokół głowy. Ramiona jej się nie mieszczą, ciężko pasy wyciągnąć, zsuwa się przez to w dół i główkę ma przyciśniętą do klatki piersiowej. Spróbowałam wyjąć tą wkładkę to niby było ogólnie lepiej ale głowa jej się telepała na lewo i prawo a jak zasnęła to właśnie z taką głową zwieszoną w bok na jednym z ramionek
Macie na te foteliki jakiś patent?
Moria ja ja klade normalnie w foteliku bez zadnej wkladki, ale Pebble jest chyba troche mniejszy niz ten co ty masz, ugniatam jej ta poduszeczke tak zeby trzymala glowke i staram sie ja dosc wysoko polozyc i wtedy glowa jej nie leci.

Cytat:
hej

u nas to samo, nie placz, ale marudzenie chrzakanie, jeczenie i takie eeee, leeee, i zgadnij tu czlowieku o co dziecku chodzi
dziekuje Mary za info o krostkach, u nas pojawily sie na szyjce troche nizej, wlasciwie na piersi juz. sama nie wiem czy gnac z tym do lekarza no, rano jest mniejsze a jak jestesmy na sloncu to wtedy sie rozognia.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

my po chrzcinach!
wszystko sie udalo
mala w kosciele troszke marudzila, ale nie plakala
na sali spala ok 30 minut w ciagu 5 godzinnej imprezy
od dwoch dni nie spala w dzien w ogole
mam nadzikeje, ze od jutrra bedzie lepiej
bo to jest masakra
taki malutek a spac nie chce
chyba czula sytuacje
ale wam fajnei! my mielismy robic we wrzesniu ale olewamy, ochrzcimy dopiero na swieta bozego narodzenia
mielismy jechac do PL w lipcu ale urlopowo w pracy TZ sie pozmienialo plus mamy dwa wielkie wesela w ktrorych swiadkujemy we wrzesniu, wiec lipiec byczymy sie z bialymi nocami w Oslo a we wrzesniu PL

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
anula te krostki to wygląda jak trądzik niemowlęcy, skaza to inne zmiany ...
a co do biegunek to bardziej liczy się ilość niż konsystencja, takie maluszki robią rzadkie kupki i to normalne, Twoja Zosia nie robi ich jakoś dużo z tego co piszesz
widzę żę mary Cię już uświadomiła

a mój Gabulek powiedział już ze 3 razy "aaaa gggguuuuu"

my wczoraj wieczorem wracaliśmy do domu,
dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuga podróż to była,
Gabunia nie mogła zasnąć i co chwilę był ryk ,

do tego zostałam MEGA wyrodną matką,
bo Zosia mówiła że ją boli brzuszek
a ja myślałam że zmyśla, bo cały dzień mówiliśmy że Gabi ma ból brzuszka
i myślałam że udaje, żeby się nią zająć
aż już prawie pod domem zwymiotowała w samochodzie na wszystko dookoła
w domu jeszcze raz był
straszne mam wyrzuty sumienia ...
dziś jest już dobrze, nockę przespała spokojnie,
więc ewidentnie coś jej zaszkodziło ...
ale ja wredna matka nie wierzyłam własnej córce

wracam do regulowania Gabrysi,
mam wrażenie że w domu od razu spokojniejsza się zrobiła ....
kochana dziekuje za info
nie jestes wyrodna matka, ja dzisiaj tez nie mialam sily wstac do Zosienki i slyszalam jak jojczy i bylam pewna ze jest glodna, ale zapychalam jeszcze z pol godzinki smoczkiem bo bylam nieprzytomna, a wiedzialam ze jadla troche poltorej godziny wczesniej, a dziecko potem jak sie do cyca przyssalo to mi sie zal zrobilo

Kochana i tak cudnie dajesz rade z dwojka naprawde, ja sobie na razie nie wyobrazam jestes najlepsza mama na swiecie.
co do rozregulowania, ja mam to samo mala w wycieczkach, zakupach, lotniskach od czwartku i tez dzis totalne przestawienie, dlatego pozwolilam jej dluzej pospac, zje jak zwykle kolo 11:30-12 stej i wracamy (mam nadzieje) do starego systemu...ale bez babci juz...

Gabi mowi a gugu??? Ja tez chce by Zosia mowila, w koncu urodzone w ten sam dzien
ide cos zjesc

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 11:02   #1708
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

spice, ale czapeczke zakładasz Hani tylko po kąpieli ??
dokladnie identycznie wazył Gabik gdy z nią wychodziłam 2730
Macie wagę dla noworodków?
Najlepszego z okazji bycia niemowlaczkiem dla Hani !!
A tyle co się urodziła... jak ten czas leci

mary poziomkowa; ja Cie doskonale rozumiem, ze wolałas bys z Hanutką niz impreze
Balowanie jeszcze nieraz zaliczysz, a te chwile, które spedzamy z Maluszkami są nie do zastąpienia !!
Nie działa link, który wrzuciłas
Chciałabym Was tanczace zobaczyc

Dziewczonka; współczuje
Nie pomogę bo jeszcze tego nie przechodziłam z mała
Widze, że Ty takze bierzesz Malutką do łózka swojego?
U mnie tak było w nocy z soboty na niedziele..
Nakarmiłam - spałam, odłozyłam do łóżeczka - płacz
Chciałam być twarda i kilka minut wytrzymywałam, trzymając ją w łózeczku, ale skapitulowałam. Położylismy ją miedzy nami w naszym łózku i błoooga radość
Może u Ciebie podobnie.. po prostu Malutka chce być blisko Was ?

Wam tez Dziewczyny zdarzają się, takie akcje, że bierzecie w nocy dzieciatka do własnych łóżek ?
To jest chyba rozpieszczanie....
Boje się, że potem już w ogole nie zaśnie mi w łóżeczku, ale co mam zrobić Z jednej strony mam wyrzuty sumienia, że uczę ją dziadostawa ale z drugiej nie mogę patrzeć jak dzieciątko płacze bo chce sie przytulic..
Odkładacie je po jedzonku lulu, dopiero gdy zasną na Waszych rączkach ? Czy od razu po jedzeniu ??

mimbi; a jak sie Michalinka czuje ? Troszkę juz lepiej ?
No i u mnie ten szantaż z odkładniem do łózeczka indentyczny, tylko dla odróżnienia w nocy (calusi dzien przesypia w łóżeczku, wolałabym aby bylo na odwrót)
Możesz mi powiedziec jaka to metoda z pieluszka ??

agus jak Oleńka przespała nockę po takich atrakcjach cały dzionek ??

anulko, faktycznie te krostki nie wyglądają ciekawie, ale chyba faktycznie trądzik.. dobrze,ze masz go zdiagnozowanego, skoro Andziotka nasza tez tak mówi..
A co do ulewania, moja mała tylko chwilke bo jedzonku cos tam z buzki uleje, ale to raczej chyba to, co jej zostanie po ssaniu w buzi, jednak ze mna rodzice mieli ten problem.
Nawet kilkanascie minut po jedzeniu, ulewałam własnie takim serkiem do tego stopnia, ze jak mnie nie przypilnowali to miałam ucho zalane
To chyba zalezy stricte od przewodu pokarmowego dzieciątka - jedne ulewają wiecej inne mniej - na pewno nie jest to oznaką jakiejś choroby.
Oj smutno Ci bez mami na pewno ???
Wierzę a do PL w sierpniu, tak ?
Ode mnie jak wczoraj rodzice po jednym dniu wyjezdzali to ryczałam Wstyd mi było troszke bo stara baba a płacze ale to mocniejsze ode mnie
Małz przytulił i powiedział ze za 3 tygodnie wezmiemy malutka do auta i pojedziemy do rodziców na weekend
Ja tez martwię się o kupki. Gabi nawet do 8 potrafi zrobić
No i zdecydowanie bardziej rzadka aniżeli papkowa
Jutro chyba do pediatry idziemy - wezme pampersa

Z miesięcznym dzidziusiem mozna chybn 130 km jechac jak nic sie nie dzieje, prawda?
Andziotko, Ty jesteś tego przykładem
Ojej przykro mi z powodu Zosienki, tez bym miała na Twoim miejscu takie mysli, że może próbuje na siebie zwrócic uwage..
Na pewno szybciutko zapomni o tym zdarzeniu.
Dziś juz wszystko u Was oki ?
Jaka ilośc kupek jest już niepokojąca ?

Wczoraj znów posiedzielismy w ogródku z mała
wszystko ok !!
Ona calutki dzien spi

Czy któremuś z Waszych Dzieciątek ropieje oczko ?
Przemywam solą fizjologiczną ale to juz 3 dzien i nic lepiej

no i nie moge sobie poradzić z odparzeniem w pachwince
boli to dzidziusia?
Juz od piatku smaruje sudocremem i nie widze by znikało
Dobijają mnie wszelkie nieprawidłowosci u Gabika.. tzn to oczko i odparzenie

matall, jak u Was Kochanie?
Jak TŻ ? Na ile przewidują go jeszcze trzymac w szpitalu ?
Mami jeszcze jest z Toba ?

monika z cyferkami
- z całego serduszka trzymam kciuki za Ciebie i Stasia !!

moria, jaką masz hustawkę dla Igusi?
Ja miałam kupic bujaczek ale w koncu własnie kupilismy hustawke.. nie wiem jak sie w praktyce sprawdzi ale to automatyczne bujanie jakoś mnie przekonało
Wzielismy FP Cudowna Planeta
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=8314776
Czekam na przesyłke...

Grazinko, jak nocka ?
Szkoda, ze blizej mnie nie mieszkasz albo ja bliżej Ciebie
Piekna uśmiechnięta buziunia Sebunia
Caluski dla Niego

MoniaK az do 15 min kąpiecie? Ale fajnie
Ja sie boje i mała w wannie moze z 3 minutki
na dodatek nie pozwole TŻ odwracac ją na brzuszek bo martwię sie, że mu sie wyslizgnie.
Stresująca jest dla mnie kąpiel póki co

cucciola, nie smaruje własnie niczym sutków- pewnie moj bład
chyba zaczne to robic, mam bepanthen

Paulizia, jak poszlo karmienie w nocy ?
Nie krwawią Ci sutki ?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 11:27   #1709
matallewar
Zakorzenienie

daisy Mama już nie, ale siostra ma przyjechać na noc
Edzik teraz śpi ze mną po 2 pobudce w nocy. Trudno, potem będę z tym walczyć.

A co u nas?
Tż nic nie wie. Ani co mu jest (podejrzewają nowe zmiany w jelitach, ale nie wiadomo), ani kiedy go wypuszczą
Edzik ma biegunkę - na 20 minut już 6 kup poszło
Ja zmęczona, do tego dopadła mnie alergia - coś pyli - i ledwo oddycham (mam alergię taką, że nos zatyka i w gardle drapie - może się rozwinąć do astmy, to u nas rodzinne )

Więc nienajlepiej

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-06, 11:28   #1710
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

boze sebek cały czas kweka jkeczy steka nie wiem co mu spac nie chce...
tzn przysypia 5 min i steka

oficjalnie mam dosc

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości