|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
ehh chciałam cytować i wcięło mi wypowiedź...
może jutro się pojawi ![]() w skrócie. dzięki za odp. ja używam od samego początku zwykłej oliwki i nie mam póki co ani jednego. smaruję brzuch, uda/pupę i biust. wiele osób poleca mi własnie oliwkę i różne olejki, a ja myślę nad czymś typowo przeciw rozstępom, muszę poczytać jeszcze na ten temat dobranoc kobitki
|
#2282 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Ironicznie nie mialo byc, raczej gorzko-smutno. Nie narzucam opinii tylko argument ze blisko domu... Zaden argument, tak jak kolezanka napisala wczesniej, nie ma wiekszego znaczenia jak daleko sie jedzie. Jednak pasy daja wiecej pozytku niz szkody.
Przepraszam Gosiu, jesli Cie urazilam. Przyjaciolki, ktora zginela w samochodzie kolo domu nic mi nie wroci i dlatego zawsze jak slysze argument o nie zapinaniu pasow, bo blisko domu tak reaguje. Przepraszam jeszczs raz.
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2284 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
już mam trochę żyłek w okolicach kolan![]() Cytat:
za podjęcie decyzji, aby wasze plany zostały pomyślnie zrealizowane, A mężuś kiedy wraca?Cytat:
za zdane egzaminy, to teraz odpoczynek a później obrona tak? a już macie wyznaczoną datę?Cytat:
maskaraCytat:
No i weekendzik minął. Postanowiłam, że od jutra zaczynam chodzić na basen zobaczymy na ile mi starczy chęci
|
|
|
#2285 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie przy tej uroczystosci nie ma pospiechu... Młodego ochrzcilismy razem z naszym slubem koscielnym ![]() Z mała tez raczej sie nie bede spieszyc.... Pewnie poczekamy do wiosny albo wakacji zeby juz było ciepełko Cytat:
![]() Pamietam ze ostatni miesiac to juz nie jest wcale przyjemnie dostac kopala pod zebra.... a ile razy w pecherz od Alana dostalam ze az popuscilam ![]() Cytat:
Czasami takie małe jest bardziej płaczliwe niz starsze dziecko.. Chyba tutaj zalezy własnie jakie to dzieciatko jest Cytat:
Cytat:
W pierwszej ciazy smarowałam sie róznymi drogimi cudami i mi i tak wyszly.... Jak ktos ma skore podatna na rozstepy to moim zdaniem i tak wyleza.. Oczywiscie lepiej sie smarowac czymkolwiek (wazne zeby skora była zawsze nawilzona ) wtedy jak nawet wyleza to bedzie ich mniej ja bym nie padła bo tez mam pełnotych dziadow... Duzo starych blizn i kilka nowych fioleciakow ![]() Walizki juz prawie poszykowane..tzn. ciuchy na wyjazd (walizki sie wietrza )W sumie mamy jeszcze 2 dni..ale ja nie lubie wszystkiego odkladac na ostatnia chwile ![]() Ide lulkac...Dobranoc brzuchatki Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-06-06 o 00:16 |
|||||
|
|
|
#2286 | ||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
Dlaczego bronicie kogoś kto jeździ zapiętych bez pasów? To jest niedopuszczalne w każdym przypadku i od już dawno odeszło się od teorii, że ciężarna nie powinna zapinać pasów z powodu wydatnego brzuszka. I argumenty, że to blisko też są od czapy, bo nieszczęścia zdarzają się wszędzie, z resztą to się potwierdziło. Pasy się zapina i koniec, a dla przyszłych matek są adaptery, ew. poduszka pod pupę . Forum jest nie tylko od głaskania, czasem trzeba
|
||
|
|
|
#2287 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was
![]() dziś znowu bedzie u mnie upał... Idę na śniadanie, spacer z psem, a potem to mam całą masę rzeczy do załatwienia ![]() miłego dnia i do później |
|
|
|
#2288 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamuśki
U mnie tak samo, gorąco już jest teraz, a co bedzie potem... ale ja ogólnie uwielbiam taka pogode i narazie mi nie przeszkadza chociaż nie ma problemu co na siebie włożyć...bo trzeba jak najmniej![]() Ja teraz jem śniadanko i trzeba się szykować do pracki Miłego dzionka wszystkim życzę
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas:
- wczoraj była studniówka - dziś jest druga rocznica ślubu. |
|
|
|
#2290 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2291 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Ale u mnie pogoda paskudna - gdzies od 4 rano jest burza, pozniej poszla sobie gdzies dalej a teraz znowu wraca Normalnie nic tylko polozyc sie spac, a tu od rana trzeba przy kompie siedziec ![]() A jeszcze wczoraj siedzialam na lezaczku i sie opalalam po kawalku.
|
|
#2292 | |||
|
Wtajemniczenie
|
napisałam posta i maluch mi skasował
Cytat:
Cytat:
i kciuki za obronęza pozytywne myślenie masz u mnie bavarię. a za grzeczne leżenie - jakiś ciuszek dla młodej Teraz tylko musisz do mnie przyjechac co do skurczy - Asik skurcze jak pisze Aga odczuwasz jako silniejszy ból okresowy albo jakby wlaśnie jakbyś musiała do wc. Więc to raczej na pewno był skurcz. Ale jak byl jeden i się nie powtarza regulanie i często to niczym się nie musisz martwić Cytat:
Sharifa jak to po kawałku? |
|||
|
|
|
#2293 |
|
Rozeznanie
|
Pod parasolem
Najpierw same nogi, a potem gora tak do wysokosci piersi mniej wiecej, bo brzusia wole nie wystawiac na slonce, bo mam uczulenie i nawet z kremem strasznie szybko sie spalam, a bez kremu to juz w ogole nie moge nawet na spacer wyjsc, bo mi moga bable powyskakiwac
|
|
#2294 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje =)
|
|
|
|
#2295 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny! bardzo dziękuję za wsparcie i współczucie z powodu zęba
|
|
#2296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Cytat:
![]() klas ki:Cytat:
Będę spokojniejsza a i tak to wychodzi jakieś 2 tyg przed terminem )
|
||
|
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas dziś wietrznie, ale ja mam wrażenie, że strasznie parno jest, siedzę i pot po mnie spływa, a okna pootwierane ![]() Ja już bym chciała, żeby był sierpień, jakoś dłuży mi się ostatnio czas ciąży... W piątek jedziemy do Zakopanego na 4 dni, w środę wizyta gin
|
|
#2298 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba z domu nie bede wychodzic![]() Cytat:
![]() Cytat:
cały dzien pod parasolem siedziałam i podziwiałam szwagierke jak tak moze leżec plackiem na słoncu
|
|
|
#2299 |
|
Zadomowienie
|
Ja się wczoraj opaliłam na czerwono i to mega głupio, bo mam oznaczenia od butów (wiązane w kostce) i od koszulki =///
|
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() miss hot zazdroszczę Zakopca uwielbiam![]() co do pasów to jak pisałam każdy ma prawo wyboru i niepotrzebna krytyka, każdy ma inne opinie i doświadczenia wiec pozwólmy każdemu decydować o sobie i już a ja mylkam na 12:30 do lekarza prosze o kciki no i biore L4 hehe dziwnie mi z tym
|
|
|
|
#2301 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieje że w weekend będzie taka pogoda jak teraz, bo jadę na działkę i poinformowałam już rodzinkę że nie będzie Mnie w domku tylko nad rzeką będę się opalać =) muszę tylko kupić jakąś czapkę, krem z filtrem i okulary przeciwsłoneczne
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- aa2 trzymam kciuki =) |
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uwielbiam i mam nadzieję, że synkowi też się spodoba
Cytat:
![]() Ja opalona jestem ładnie na brązowo, zresztą mnie słońce szybko bierze, ledwo wyjdę, pochodzę i już jestem czekoladka ![]() Ale dawno o tej porze roku nie miałam tak pięknej opalenizny jak teraz
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
no ładnie wszystki opalone to chyba ja taki bladzioch tylko jestem
no nic nadrobie jak pójde na zwolnienie -przynajmniej nogi bym sobie poopalac chciała bo wyglądam jak mąka
|
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
a oto moje łupy na allegro
![]() to gdzie sa podwójne sztuki zakupiłam z przesyłką za 14 złoty ![]() reszta zakupiona za 7,96 ale nei wiem ile przesyłka bo dopiero bede pisac
|
|
|
|
#2305 |
|
Zadomowienie
|
aa2 bardzo podoba Mi się to body w paski (na ostatnim zdjęciu) =)
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Ja chce pokupować ciuszki i pościel, ale narazie spłacamy wózek, więc wolę nie dawać kolejnego wydatku =/// |
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mi też ![]() na razie zamówiłam takie rzeczy bo w sumie sa uniwersalne po domu bedzie w sam raz-szału nie ma , zobaczę jeszcze jak przyjdzie jak wygląda to wszystko na żywo
|
|
|
|
|
#2307 |
|
Rozeznanie
|
Magialena
![]() już się zaczęłam martwić małą ruchliwością dzieciaczka i co zauważyłam? On się wierci i kopie tylko tak nisko (na linii włosów) że coś tłumi odczucie tych kopniaków. Śmiesznie tak, brzuszek się nawet ruszał a nic nie czułam, a jak przyłożyłam dłoń to szalało szczęście moje
|
|
|
|
#2308 |
|
Zadomowienie
|
w tamtym tygodniu narzeczony powiedział Mi że obrączki są jakieś kanciaste =/// jestem załamana, ale powiedział że przetopi się je dopiero jak będzie kasa na to =/// =((( głupi powód, ale chce Mi się płakać, bo chciałam by było cudownie =/
|
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już dzisiaj po wizycie na nfz. Jak zwykle czuje się zmasakrowana po wzierniku.
Posłuchałam tętna, które było zakłócane przez kopniaki mojego urwisa i jestem w świetnym humorze W ogóle widać że dziecko przybiera na masie ponieważ wczoraj miałam dosłownie fale na brzuchu. Czuć wszystkie przesunięcia, kopnięcia- a co lepsze zaczyna być widać to mega, szczególnie jak się rusza bo kopniaki widziałam wcześniej . Tż patrzył zdumiony jak okolice pępka wesoło falowały Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-06-06 o 10:22 |
|
|
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
mucka Ja miałam kiedyś tak gdy słuchałam serca u gina, było słychać że dziecko się rusza co chwila a Ja nic nie czułam. A później gdy przyłożyłam rękę do brzucha, to okazało się że czuje delikatnie bardzo na ręce i od tego czasu zaczęło się tak często ruszać =)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

przy takiej pracy to w ogole jest masakra, bo to przeciez mozna sie nabawic zylakow; ja sie autentycznie boje ze mi wyjda na stopkach bo u mnie to genetyczne
już mam trochę żyłek w okolicach kolan
za podjęcie decyzji,
aby wasze plany zostały pomyślnie zrealizowane, A mężuś kiedy wraca?
ja chcę chrzcić jak najszybciej
Bo coś mam na pośladkach ale nie wiem czy stare czy nowe

klas ki: