|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
tak wogole to wrocilam z dzialki
po drodze zachaczylismy o obiad u mamy bylam u chrzesniaka mojego kochanego wrocilam wzielam prysznic zjhadlam kolacje zrobilam mezowi kanapki do pracy i herbatke i przyszykowlaam papiery na jutrzejasza wizyte............. prosze o kciuki zeby juz nic wiecje zlego mnie nie spotkalo jutro |
|
|
|
#1922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]()
|
||
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agula Emolium to to samo co Oilatum it. czyli emolienty. one są dla skór problemowych, przesuszonych itd. Więc moim zdanie jak się nic nie dzieje, to nie ma sensu ich używać na zaś ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Co do koszul to ja do porodu biore szpitalną, a po porodze mam jedną na ramiączkach (nie typowo ciążową) i jedną rozpinaną, chce dokupić jeszcze jedną, ale też chyba taką na ramiączkach |
|
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-06 o 07:11 |
|
|
|
|
#1925 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, ale ja jestem wielka
Ogolnie do tego mam schizy ze jak w nocy wstaje czy cos to ze na brzuch upadne i wogole, ![]() Dzisiaj chcialam troche sobie nogi opalic ale moja skora nic. Ani lekkiego sladu. ja jestem jakas dziwna. niegdy nie umialam opalic nog, a np rece czy plecy to na murzyna. |
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek, Scio czyli to typowe takie "lecznicze"? w razie alergii, problemów skornych itd? jak tak to ja takiego nie chce, bo tak jak mowicie po co, jesli nic się nie będzie działo
byłam tylko ciekawa, bo strasznie zachwalali, że położna im to doradziła bo tego używają w naszym szpitalu do kąpania noworodków.
|
|
|
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
Też wolę Adę
. Dobrze, że do finału dostały się takie utalentowane osoby, miło się oglądało.Za wszystkie jutrzejsze wizyty, badania .
|
|
|
|
#1928 |
|
Zadomowienie
|
Dzis podsumowałam co mam i czego brak mi jeszcze z wyprawki i brakuje mi:
rozka koszul do karmienia termometru (a propos to do szpitala tzreba wziac termometr??) plynu do plukania dla maluszka szczoteczki do zebow do szpitala etiu na nia i mydlo reczników do szpitala i papierowych pieluch poporodowych czy tam podkladow linomag zielony tamtum rosa i karuzeli do lozeczka a i jeszcze foli od deszczu do wozka i termoopakowania na butle i to chyba tyle zostalo kupic ![]() reszte mam i chyba kupie bo mam taka mozliwosc za 30 zl do lozeczka plozy zeby w razie cosik bujac malenstwo
|
#1929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja tam kapalam dziewczyny przez jakies 2 miesiace w oilatum i teraz tez tak bede robila. Pierwsza corka zaraz po oliwce nivei (mielismy myc mydelkiem i natluszczac oliwka) dostala wysypki, wiec polozna poradzila odstawic i uzywac wlasnie emolientow, bo one nie dosc, ze myja, to jeszcze natluszczaj skore, wiec juz nic innego nie trzeba stosowac. Druga natomiast po porodzie miala przesuszona skore. Nie wiem jakie bedzie trzecie, ale na bank bede stosowac emolient. One w dodatku sa bardzo wydajne. Ale to moje zdanie. |
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie ta znajoma mówila, ze bardzo wydajny jest, niby kosztuje coś ok 30zł ale na ponad miesiąc spokojnie wystarcza. Za dużo tego wszystkiego, oszaleć można
|
|
|
|
|
#1932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nerolka też ostatnio pisała (jesli dobrze pamiętam), że nie smaruje pupy linomagiem przy każdym przebieraniu więc można pewnie bez pewnych specyfików dac radę a dziecka nie przyzwyczajać niepotrzebnie mysle ze kazda z nas wypracuje sposób i okresli co potrzeba ale to moje skromne zdanie
|
||
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
To teraz będę zlinczowana, zbatowana i zpejczowana
Jesli chodzi o kosmetyki z normalnych drogerii - chodzi własnie o taki płyn z oliwką w jednym: - nivea - od 1 miesiąca życia podobno - J&J odpadają bo strasznie uczulaja ponoć... - dużo pochwał miał HIPP - czy z niego jest taki płyn, czy osobno do kąpieli, osobno oliwka? Bo już się pogubiłam ![]() Z jakich jeszcze kosmetyków znacie żeby stosować od 1 dnia i takie własnie 2w1 ? ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Agula jest jeszcze taki z Ziajki płyn natłuszczający.
Dla mnie używanie emolientów bez przyczyny jest bezsensu, bo po co zabobiegać czemuś co może nie wystąpić. A do mycia malucha wystaczy zwykłe mydełko, tylko po to by zmyć pot. Im mniej kosmetyków tym lepiej. ak skóra jest w porządku to się nawet oliwkować nie powinno. Ale to tylko moje zdanie. \Moniczko termometru nie trzeba do szpitala, codziennie ano i wieczorej beda przychodzic położne ze swoim
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to super wiecie ide spac dobranoc wszystkim
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam za Gienkiem
![]() Na drugim miejscu chciałam mieć Szpaka, a Ada w ogóle mi nie pasowała, więc finał idealnie mi się ułożył ![]() Tzn. ta Ada dla mnie jest świetną wokalistką, najlepszą technicznie, ale ona zupełnie mnie nie chwyta za serce, nie porusza. A tamtych dwóch tak Cóż za wyznanie A o opalaniu, to ja aktualnie nawet słuchac nie chcę. Wczoraj tak się spiekłam, że spać nie mogłam, cały dzien wszystko mnie piecze i szczypie i tylko patrzę co zimnego mogłabym przyłożyć do ciała Nogi, ręce i dekolt są po prostu purpurowe! ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Mam straszny łóżeczkowy dylemat Dziś byliśmy w sklepie pooglądac różne modele na żywo i mam dwa typy, ale za nic nie potrafię się zdecydować. Może Wy macie jakieś doświadczenia z tymi firmami: jedno jest popularne, bo to Drewex model KubaIII z szufladą, a drugie jest firmy Bellamy model Neo. I o tym kompletnie żadnych opinii nie mogę znaleźć...
|
#1937 | |||
|
Raczkowanie
|
No ja się wczoraj też wystraszyłam jak nie zobaczyłam wieczorem kostek
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do kosmetyków to znajomi jak i w szkole rodzenia polecają u nas Oilatum - kupiłam balsam do kąpieli i szampon - a jaki będzie to się dopiero przekonam ![]() Na rozstępy też mam pharmaceris - jak na razie mi pasuje ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1938 |
|
Rozeznanie
|
http://demotywatory.pl/3118803/Choc-...-lata-od-slubu
Och jak ja bym chciala zeby do mnie moj Tz tak powiedzial , Bo czuje sie okropnie gruba I brzydka
|
|
|
|
#1939 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wielkie
za jutrzejsze wizyty, badania i wyniki !Ja już mam dosyć upału, DOSYĆ Brumku zrobiłam postęp - w piątek wracałam autem do domu z małżem i synem z imienin teścia a dzisiaj wracałam z grilla. Pomyliłam gaz z hamulcem przy ruszaniu Jeżu jak ja mam jechać autem to od razu mam skurcze . Ale jak się zdeklarowałam, że od czerwca będę jeździć...
|
|
#1940 |
|
Zadomowienie
|
Natka, świetny ten kocyk i cena jaka atrakcyjna, jutro też zajrzę do 5-10-15.
Youyou, przyłączam się do ochów nad avatarem z synkiem kupidynem. Chociaż poprzedni też był fajowy, a synek paluchem jakby chciał powiedzieć "you !". ![]() A propo dzieci- dzisiejszy tekst z joemonsterowych autentyków: "Wczoraj słyszę, jak mój czterolatek wrzeszczy na cały dom: mamo! Pies gryzie przykrywkę na mniam mniamy! Pędzę zobaczyć, co i jak. A moja Nessie gna przez korytarz i łopocze jak flagą moim stanikiem. ps. Jak łatwo się domyślić jestem fanką karmienia piersią jak długo się da (no, bez przesady, my już dawno sie nie karmimy, ale zachował w łaskawej pamięci maluch)." Beata, super wieści- teraz możesz już odliczać dni do przeprowadzki. Widzę, że jutro sporo wizyt więc : sloneczko, blondynko, scio, sweet. ![]() Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam. Carmela, Sara ma świetne lokum. |
|
|
|
#1941 |
|
Wtajemniczenie
|
A i miałam Wam powiedzieć jaki dzisiaj usłyszałam tekst od mojego syna jak płakał: mamo wytrzyj mi smutki
(chodziło o wytarcie łez). No czasami brakuje mi słów jak coś powie
|
|
#1942 |
|
Raczkowanie
|
Trzy,a, kciuki za jutrzejsze wizyty - powodzenia
No i znikam spać - tzn leżeć bo mała coś ostatnio aktywna gównie w nocy
|
|
|
|
#1943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: Ja też jestem z Ciebie dumna! Wiem, jakie to trudne żeby się przełamać. Ale tak naprawdę to wystarczy. Ja coś Ci się w głowie odblokuje, wsiądziesz, pojedziesz kilka razy, to potem szybko nabierzesz wprawy i zobaczysz akie to przyjemne, ułatwiające życie, jaką daje wolność i satysfakcję A mówię Ci, jak potem jest genialnie, gdy jeździsz lepiej niż nie jeden facet na drodze i masz frajdę jak ich w tyle zostawiasz ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie przed snem (chociaż Wy to już raczej rano je zobaczycie ) - czy szczebelki wyjmowane są RZECZYWIŚCIE ważne w łóżeczku? Od początku zakłądałam że będę mieć takie z wyjmowanymi, bo jak mały podrośnie, to będzie sobie mógł sam wchodzić i wychodzić? Ale teraz spodobało mi się jedno wyrko, które nie ma takiej opcji I zaczęłam się zastanawiać, czy to naprawdę przydatna rzecz? Czy nie jest tak, że gdy dziecko jest na tyle duże, że można te szczebelki wyjąć (zakładam że to ok. 1,5 roku), to niedługo i tak można je przenieść do takiego bardziej dorosłego łóżeczka? Jak jest u Waszych dwulatków na przykład? Korzystają z tego? ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- No i cały czas się zastanawiam nad jakości łóżeczek Drewex... Kto ma, przyznać się? Ale nie tak, że dopiero kupione, tylko już używane w praktyce Mają jakieś wady? Bo przewertowałam internet i niektórzy się zachwycają, że ładne, porządne i funkcjonalne, ale jest też dużo opinii, że ładne... i tyle. Że uroda to jedyna ich zaleta, a mają mnóstwo niedoróbek (np. piszą że poziomy spania są regulowane, a brakuje dziurek albo że są osłonki plastikowe na górne poprzeczki a nie ma) i trzeba reklamować, walczyć z producentem itp.
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Cytat:
Jeszcze widziałam że kilka sztuk jest. Powiem Ci że szału nie robi, sznurki nie są grube, napisane że max obciążenie 7,5 kg. Ale kupiłam bo zwykłą suszarkę balkonową mam, a tą chciałam żeby chociaż te maleńkie ciuszki wieszać ![]() Zbieram się a uczelnię... nie wiem jak wytrzymam pół dnia biegania i załatwiania, a na to się zanosi. Jedyna nadzieja że jak mój kaszel i głos (albo jego brak) usłyszą to się zlitują ![]() A w ogóle zaczynamy 37 tydzień
|
|
|
#1945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My przemeblowaliśmy pokój i juz łożeczko stoi Teraz tylko na szybko przelaciałam po łebkach, nadrobie później a mam co bo znowu cały łikend mnie nie było a Wy piszecie jak szalone Poproszę tylko o kciuki bo mamy dzisiaj wizytę i ciekawe jak tam moja szyjka no i najwazniejsze trzymajcie kciukasy żeby Nasz Klusek już leżał główka do dołu
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#1946 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusie
![]() na szczęście dziś słoń z mojej klatki piersiowej sobie poszedł ![]() aania_20 a Ty jak się czujesz? mam nadzieję, że lepiej. Gratulacje 37 tygodnia ![]() Cytat:
brumek akurat łóżeczka ze szczebelkami nie miałam, bo mamy turystyczne i teraz też go będę używać, ale mi akurat odpowiadało, że Majka nie mogła sama wyjść z łóżeczka. Spokojnie do 2 latek wytrzymała i potem już kupiliśmy większe. Oczywiście za wszystkie dzisiejsze wizyty.Miałam nadzieję, że dziś chłodniej będzie, ale coś się nie zapowiada. Jeszcze 8 nie ma a już jest duszno ![]() Wiatrak od rana odpalony... coś mi upały w ciąży nie służą |
|
|
|
|
#1947 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ada ma super głos ale Gienek tez ma w sobie to coś ![]() Cytat:
wszystko będzie ok, zobaczysz Cytat:
A Twój wózio nie ma wmontowanej folii takiej zwijanej i chowanej w budce gdzieś? bo mój ma i folię i moskitiere chowaną ![]() a termoopakowania nie kupuje na razie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 37 tydzień - ale to leci,i miłego dnia na uczelni, ja w domku i chłodzie siedzę na szczęście i nigdzie się dziś nie wybieram. Pranie robie - teraz pościel wrzuciłam a na następną turę poleci pralka ciuszków Julci - reszta lumpkowych do prania w Loveli i będę mieć wszytsko poprane i gotowe, a jak się przeprowadzimy to tylko je posortuje rozmiarowo i poukładam ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
za wizytę
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-06 o 08:21 |
||||||||
|
|
|
#1948 |
|
Zadomowienie
|
helooo kochane
![]() mam nadzieje ze mnie jeszcze pamietacie ![]() Wpadłam pogratulowac wszytkim rozpakowanym mamuską i życzyć duzo zdrówka wszystkim oczekującym w dwupaku ![]() ![]() A do tego musze sie pochwalić ze dziiaj ujzałam dwie grube kreseczki na teśćie a wiec kolejna aniolkowa mama z lipiec sierpien została zaciazona hihibuziaczki *********
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek My mamy łóżeczko Drewex Laura i się super spisuje żadnych wad używamy już je ponad 2 lata.Wyglądam cały czas tak samo.
A co do rzeczy aptecznych to kupię coś na gorączkę , sól morska, sól fizjologiczną. agula My kupiliśmy te kosmy: http://aukcjewp.wp.pl/mustela-bebe-z...647151978.html dużo osób je poleca ponoć sa b.wydajne. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-06-06 o 08:05 |
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanko:
czy któraś z Was ma łóżeczko firmy Gluck, model Pawełek?? chodzi o wersje standard bez opuszczanego boku i bez szuflady. bo spodobało mi się takie własnie i chciałam zapytać czy któraś z Was już takie kupiła lub się przymierza.. ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-06 o 08:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

Zakończone: 2

. Ale jak się zdeklarowałam, że od czerwca będę jeździć...

klask i: Ja też jestem z Ciebie dumna! Wiem, jakie to trudne żeby się przełamać. Ale tak naprawdę to wystarczy. Ja coś Ci się w głowie odblokuje, wsiądziesz, pojedziesz kilka razy, to potem szybko nabierzesz wprawy i zobaczysz akie to przyjemne, ułatwiające życie, jaką daje wolność i satysfakcję