Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-06, 08:34   #1951
BABONIK
Zadomowienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

dzień dobry

ja w drodze do pracy

ale wspaniała wiadomośc KASIAHEXE wspaniale trzymam mocno za Wasze zdrowie!!!!!!!!!!! ale wspaniale

Aania- jestem dziś w Magdalence od 10 do 18 więc jak będziesz w Bochni przypadkiem to zapraszam,niestety z jogi nici i gratuluję37 tygodnia

miłego dnia dziewczyny

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 08:35   #1952
agulaaabar
Zakorzenienie

Witam poniedziałkowo!
U mnie już upał nieziemski....

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
helooo kochane

mam nadzieje ze mnie jeszcze pamietacie

Wpadłam pogratulowac wszytkim rozpakowanym mamuską i życzyć duzo zdrówka wszystkim oczekującym w dwupaku

A do tego musze sie pochwalić ze dziiaj ujzałam dwie grube kreseczki na teśćie a wiec kolejna aniolkowa mama z lipiec sierpien została zaciazona hihi

buziaczki *********
Pewnie że pamiętamy! szczere gratulacje i szczęśliwych 9 miesiecy
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

agula My kupiliśmy te kosmy:

http://aukcjewp.wp.pl/mustela-bebe-z...647151978.html

dużo osób je poleca ponoć sa b.wydajne.
Właśnie czytałam o Mustela
Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
zgadzam się w całej rozciągłości. Co prawda o jedno dziecko mniej mam doświadczenia, ale to naprawdę bardzo wygodne. Jeżeli chodzi o Oilatum to wystarczy mała zakrętka na całą wanienkę i już. I chyba wolę od razu tak, bo niestety jak Majce coś na skórze zaczęło wyskakiwać, to potem bardzo długo nam zajęło doprowadzenie ciałka do normalności. No ale wiadomo, to tylko moje zdanie, a i tak każda z nas wypracuje sobie własny system.
No i same powiedzcie jak tu nie zwariować zamknąć oczy, wziąć z półki co sie weźmie i używać, innego wyjścia nie widzę

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 08:42   #1953
agni82
Zadomowienie

dzień dobry w poniedziałkowy poranek.

u mnie leje od wczoraj. temperatura około 17 stopni, więc w sam raz dla mnie. Ponieważ brak upałów tak jak u Was, więc nic mi nie puchnie, nic nie skurcza, ot tylko oddychac ciężko i jak chodzę to trochę słabo się czuję, momentami pot mnie zlewa. Boję się więc sama wychodzic i dziś już ostatnie rzeczy idziemy z T. dokupic, bo ja raczej sama już się nie ruszę daleko. Do porodu 53 dni (z przeczuciem na tydzień wcześniej), więc torbę do szpitala spakuję w przyszłym tygodniu.

ostatnie dwa dni ciągnę na melisie, bo jakoś mnie wszystko rozstraja, ale meliska z ogrodu cioci pomaga

wczoraj zjechałam mego T. za to, że nie chowa chleba to torebki i potem robi się suchy i jak robił mi śniadanie to położył jajko smażone na kanapkę. no i dziś chyba musze przeprosic, bo powody błache.

A wiecie od czego mogą zatykac się uszy? nie są zatknięte cały czas. jeden dzień sie zatykają, innego dnia nie, i to zatknięcie to nie jest takie stałe tylko kilku minutowe ale nawracające. próbowałam już oliwki i zakraplałam - nic. wczoraj nawet T. miał jakieś specjalne krople i gruszką mi potem wodę wpuszczał, ale moje uszy perfekcyjnie czyste, więc to nie woskowina. dodatkowo muszę oczyszczac nos rano, ale nie mam kataru. miała któraś z Was coś takiego????

wszystkim potrzebującym dzisiaj wielkie

łóżeczko mamy East coast, więc nie wiem nic na temat innych.

a kosmetyki: bambino- mydełko, oliwka i krem pielęgnujący.

z leków to tylko te kropelki na kolki, a reszty nie będę kupowac, bo nie wiadomo, czy będzie taka potrzeba, a data przydatności nie koniecznie jest długa.

no beatko, ja to już bym była spakowana

kasiahexe, pamiętamy i gratulację. dużo zdrowia
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 08:55   #1954
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
no beatko, ja to już bym była spakowana

kasiahexe, pamiętamy i gratulację. dużo zdrowia
ja już powoli sie pakuje tylko na razie nie mam za bardzo w co
koło środy przywiezie mi kurier komplet garnków które zamówiłam i je zawieziemy do moich rodziców to sobie od razu wezmę takie duże torby podróżne to spakuje ubrania a resztę w pudła i w piatek będę się pakować bo w czwartek jadę na egzamin więc nie będzie czasu

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 08:57   #1955
agadus
Wtajemniczenie

witam wszystkie mamusie

zaczynam dzisiaj 34 tydzień, kurcze jak ten czas leci szybko jeszcze troche a już będzie po porodzie ale teraz mam problem z córką ma 4,5 roku i od jakiegoś czasu nie chce chodzic do przedszkola jak po nią przychodzę to mówi że fajnie było ale jak ja zostawiam to płacze i mówi że nie chce w przedszkolu wszystko jest w porządku ale coś mi się zdaję że Oliwka zaczyna być zazdrosna o mnie i czuje że dzidziuś juz niedługo się urodzi niby się cieszy gada z brzuszkiem głaszcze i całyje nawet mówi dobranoc przed snem ale jest zazdrosna o mnie nawet nie chce zostać na placu zabaz z mężem tylko mamusia i mamusia poradźcie coś

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 09:02   #1956
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja już powoli sie pakuje tylko na razie nie mam za bardzo w co
koło środy przywiezie mi kurier komplet garnków które zamówiłam i je zawieziemy do moich rodziców to sobie od razu wezmę takie duże torby podróżne to spakuje ubrania a resztę w pudła i w piatek będę się pakować bo w czwartek jadę na egzamin więc nie będzie czasu
A jak tam szanowna mamusia z perspektywa Waszej wyprowadzki? bo ciekawa jestem jak na to reaguje

Czas na zmiany !
Stary 2011-06-06, 09:10   #1957
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

kasiahexe cudownie gratulacje!!!!!!!!!!!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 09:12   #1958
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
A propo dzieci- dzisiejszy tekst z joemonsterowych autentyków:

"Wczoraj słyszę, jak mój czterolatek wrzeszczy na cały dom: mamo! Pies gryzie przykrywkę na mniam mniamy!

Pędzę zobaczyć, co i jak.
A moja Nessie gna przez korytarz i łopocze jak flagą moim stanikiem.

ps. Jak łatwo się domyślić jestem fanką karmienia piersią jak długo się da (no, bez przesady, my już dawno sie nie karmimy, ale zachował w łaskawej pamięci maluch)."

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Poproszę tylko o kciuki bo mamy dzisiaj wizytę i ciekawe jak tam moja szyjka no i najwazniejsze trzymajcie kciukasy żeby Nasz Klusek już leżał główka do dołu
za wizytę i żeby Dzidzia była główką w dół

Kasiahexe gratulacje Kochana, życzę Ci spokojnych 9 m-cy A czy pamiętamy? Jasne, że tak!

A my dzisiaj zaczynamy 35 tydzień !

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-06-06 o 09:13
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 09:16   #1959
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

Ale mi się dziś ciężko spało... pociłam się jak osioł

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja byłam za Gienkiem
Na drugim miejscu chciałam mieć Szpaka, a Ada w ogóle mi nie pasowała, więc finał idealnie mi się ułożył
Tzn. ta Ada dla mnie jest świetną wokalistką, najlepszą technicznie, ale ona zupełnie mnie nie chwyta za serce, nie porusza. A tamtych dwóch tak
oooo ja miałam identycznie, finałowy układ własnie taki jak chciałam ta Ada niby ładnie śpiewa ale totalnie mnie nie ruszała a wręcz irytowała tą przesadną słodkością

Cytat:
Mam straszny łóżeczkowy dylemat Dziś byliśmy w sklepie pooglądac różne modele na żywo i mam dwa typy, ale za nic nie potrafię się zdecydować. Może Wy macie jakieś doświadczenia z tymi firmami: jedno jest popularne, bo to Drewex model KubaIII z szufladą, a drugie jest firmy Bellamy model Neo. I o tym kompletnie żadnych opinii nie mogę znaleźć...
My mamy łóżeczko Drewexu właśnie Kuba II moim zdaniem Drewex to porządna firma, łóżko jest solidne, ładnie wykonane i gdyby nie Lilka dla której trzeba było Filipa z niego wyeksmitować to byśmy jeszcze go trochę używali.

Wyjmowane szczebelki zaczęły nam się przydawać jakoś po roku. Był taki okres że Filip budził się często w nocy i chciał do nas, to w końcu przysunęliśmy jego łóżeczko do naszego i nad ranem sam sobie przyczłapywał

a potem to nauczył się sam wchodzić i wychodzić więc było bezpieczniej bo jakby nie miał możliwości to by się wspinał po ściankach.

Wyjmowane szczebelki nie są więc niezbędne ale ułatwiają czasami życie
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 09:20   #1960
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

jeszcze 2 tyg i porodówka stoi otworem

Zapomnialam się pochwalić... dostałam zaproszenie na wieczór panieński muszę wymysleć jakiś fajny prezent....

Czas na zmiany !
Stary 2011-06-06, 09:28   #1961
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
To ja
Na prawdę polecam jak tylko któraś ma możliwość pojechania nad morze, bo upału nawet się nie czuje przez letni przyjemny wiaterek. Mama mnie się pytała jak zniosłam ten upał wczoraj, a ja się bardzo dobrze czułam, bo nad morzem jest zupełnie inne powietrze. Zazdroszczę Ci CarmelaSoprano, że mieszkasz w Gdańsku i możesz częściej korzystać z takich uroków.
a ja tez wczoraj nad morzem - w miescie taka duchota a tam tak fajnie. jak maż sciagnie z telefonu zdjecia to [pokaze wam walenia na plazy

lekarstwa dla noworodka - ja kupie tylko jakies czopki. reszta to i tak dla takiego malucha za silne, zwykle wszystko za zaleceniem lekarza. poza tym mam po synu sporo lekow. my mamy apteke niby pod nosem ale w nocy czy w weekend to jest jedna czynna i sa tam straszne kolejki (raz czekalam godzine!)

brunetka - mam ale nie wypowiem sie ws suszarki, bo lezy pol roku i czeka na montaż

agulaaabar - syn mnie ostatnio pyta dotykajac pod kolanem "mama, a co to TO niebieskie?" wiec i chyba u mnie wychodza coraz mocniej żyły (ale na szczescie nie ma jeszcze żylaków)

emolienty - mój dobrze reagowal (pocczatki azs miał) ale na główce zrobiła sie mega ciemieniucha od oliatum wiec zrezygnowalismy na rzecz smarowania kremem po kąpieli

a tak poza tym - ja dziecko okazjonalnie smarowalam i oliwka i sudocremem (alurat to mialam do tyłka) i calkiem dobrze mu bylo. dopiero jak mial problemy ze skóra zaczelam regularnie (ale to wina alergii, potem na lekach bylismy i minelo)

brumek - u mnie roczniakowi musialam wyciagnac szczebelki bo chcial góra przechodzic. z tego co wiem ja sama gora wygodzilam po kołderce (wchodzilam na nia i sturlalam sie na podłoge), wiec tata wyciął dziure piłą w łóżeczku i bylo git. moj mial łóżko dorosłe jako 2latek. zawsze wczesniej zwyczajnie mozna materac na ziemii polozyc (tak uczylismy go zeby nie spadal bo czesto znajdowalismy go np. na srodku pokoju ). zmienilismy na dorosle tylko dlatego że juz mu sie tyłek średnio miescił w tej dziurze po szczebelkach

przypomniala mi sie anegdota - kiedys jeszcze za studenta jechalam z obecnym mezem do moich rodzicow pociagiem. i na jednej stacji jakis gosciu zagadal do meza "ale ty swojej (znaczy mi) nie dawaj duzo żrec po slubie, bo zobaczysz jak sie spasie..." na to jego kolega "hej, ale twoja byla w ciazy jak sie z nią żeniłeś, to co sie dziwisz!" "ano racja..."

kasiahexe -GRATKI!!!!!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 09:35   #1962
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Kasia Gratulacje

Brumku ja co prawda pierworódka, ale sporo jeszcze pamiętam z dzieciństwa mojego brata. W kązdym razie moja mama wyjęła szczebelki tuż po roczku jak jakimś cudem mój brat wylazł górą. Dobrze, ze stało tuż obok wersalki, więc miał miękkie lądowanie. Więc wszystko zależy jaki będzie Tymek, czy będzie umiał się grzecznie bawić, czy raczej poszukiwał przygód

Ja już po badaniach. Pani w labie mnie pocieszyła, bo powiedziała, ze jedyna w miare łatwa do kłucia żyła jest już zmasakrowana i mam na niej zrosty od częstego pobierania i mam nie dać się już w nią kłuć. Super

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 09:38   #1963
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
A do tego musze sie pochwalić ze dziiaj ujzałam dwie grube kreseczki na teśćie a wiec kolejna aniolkowa mama z lipiec sierpien została zaciazona hihi

Gratuluje kochana! To chyba bedziecie z Inutil na jednym watku, co?

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agula jest jeszcze taki z Ziajki płyn natłuszczający.

Dla mnie używanie emolientów bez przyczyny jest bezsensu, bo po co zabobiegać czemuś co może nie wystąpić. A do mycia malucha wystaczy zwykłe mydełko, tylko po to by zmyć pot. Im mniej kosmetyków tym lepiej. ak skóra jest w porządku to się nawet oliwkować nie powinno.
Ale to tylko moje zdanie. \

Moniczko termometru nie trzeba do szpitala, codziennie ano i wieczorej beda przychodzic położne ze swoim

Ja mydelkom mowie nie! Nie nawidze stosowac ich na sobie, wiec tym bardziej dziecka nim nie myje.

A termometru rzeczywiscie nie trzeba. U Was faktycznie polozne mierza temp.? Dzieciom, czy matkom? Bo u nas ani jednym ani drugim.

Cytat:
Mam straszny łóżeczkowy dylemat Dziś byliśmy w sklepie pooglądac różne modele na żywo i mam dwa typy, ale za nic nie potrafię się zdecydować. Może Wy macie jakieś doświadczenia z tymi firmami: jedno jest popularne, bo to Drewex model KubaIII z szufladą, a drugie jest firmy Bellamy model Neo. I o tym kompletnie żadnych opinii nie mogę znaleźć...
Cytat:
Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie przed snem (chociaż Wy to już raczej rano je zobaczycie ) - czy szczebelki wyjmowane są RZECZYWIŚCIE ważne w łóżeczku? Od początku zakłądałam że będę mieć takie z wyjmowanymi, bo jak mały podrośnie, to będzie sobie mógł sam wchodzić i wychodzić? Ale teraz spodobało mi się jedno wyrko, które nie ma takiej opcji
I zaczęłam się zastanawiać, czy to naprawdę przydatna rzecz? Czy nie jest tak, że gdy dziecko jest na tyle duże, że można te szczebelki wyjąć (zakładam że to ok. 1,5 roku), to niedługo i tak można je przenieść do takiego bardziej dorosłego łóżeczka? Jak jest u Waszych dwulatków na przykład? Korzystają z tego?
Na temat lozeczek sie nie wypowiem, bo mam inne, ale jesli chodzi o wyjmowane szczebelki, moge zabrac glos. My takowe posiadamy i faktycznie pierwszej corce wyjelismy, zeby sobie mogla sama wchodzic i wychodzic z lozeczka, ale bardziej jako zacheta do uzywania go, bo ona jakos w ogole nie chciala w nim spac. Natomiast drugiej nie wyjmowalismy, bo istaniala duza obawa, ze zamiast spania, beda wedrowki po domu. A w wieku 15 mcy dostala juz "dorosle" lozko. Wiec jak widzisz jest to rzecz przydatna, aczkolwiek nie niezbedna.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A w ogóle zaczynamy 37 tydzień

za nowy tydzien i dla innych dziewczyn rozpoczynajace nowe tygodnie rowniez!

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Aania- jestem dziś w Magdalence od 10 do 18 więc jak będziesz w Bochni przypadkiem to zapraszam,niestety z jogi nici i gratuluję37 tygodnia

miłego dnia dziewczyny

Chyba za 2 tyg wybieramy sie do Wisnicza, wiec jak co to bym wpadla na chwile.

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
No i same powiedzcie jak tu nie zwariować zamknąć oczy, wziąć z półki co sie weźmie i używać, innego wyjścia nie widzę

Agula dokladnie! Zaufaj swojej intuicji, kup, to co Ty uwazasz za sluszne, w razie czego, to przeciez bedziesz mogla zmienic kosmetyki, to nie jest przeciez majatek.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie

zaczynam dzisiaj 34 tydzień, kurcze jak ten czas leci szybko jeszcze troche a już będzie po porodzie ale teraz mam problem z córką ma 4,5 roku i od jakiegoś czasu nie chce chodzic do przedszkola jak po nią przychodzę to mówi że fajnie było ale jak ja zostawiam to płacze i mówi że nie chce w przedszkolu wszystko jest w porządku ale coś mi się zdaję że Oliwka zaczyna być zazdrosna o mnie i czuje że dzidziuś juz niedługo się urodzi niby się cieszy gada z brzuszkiem głaszcze i całyje nawet mówi dobranoc przed snem ale jest zazdrosna o mnie nawet nie chce zostać na placu zabaz z mężem tylko mamusia i mamusia poradźcie coś
Kurcze, moze faktycznie ona odczuwa zazdrosc juz teraz? Moja Wiki byla malutka jak czekalismy na Zuzie i zachowywala sie identycznie, z ta roznica, ze nie chodzila do przedszkola. Nie wiem co Ci poradzic, chyba duzo cierpliwosci, zaangazowania w to co robi corcia i nie wspominanie na kazdym kroku o dziecku?

Ja jeszcze gnije w lozku, ale musze wyjsc do sklepu poki nie ma upalu, a potem posprzatac, bo w sobote nie mialam kiedy.

Jeszcze raz kciuki zaciskam za wszystkie dzisiejsze wizyty! Ja czekam do czwartku na USG. Moze sie dzidziol w koncu ujawni?
Brumek co Twoja kula mowi?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 09:41   #1964
Vaniliova11
Zadomowienie

Hej Brzuchatki ale upał jak mi gorąco Brumek chętnie Ci prześle pare stopni
Trzymam kciuki za wizyty a dziś dużo ich
Jade dziś do zus ale mi sie nie chce
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 09:42   #1965
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Aga a ja mydełkiem dziecięcym (tym z babydream) wyleczyłam sobie trądzik Bo wszytskie inne kosmetyki za bardzo wysuszały i się koło zamykało.
Ale każda z nas musi sama wypracować sobie sposób - indywidualnie, no bo wszystkie dzieciaczki są inne i co innego będzie im służyć
Mam znajomą która w ogóle nie używa kosmetyków, myje w siemieniu, na dupsko mąka, jak skóra przesuszona to oliwa z oliwek i dziecko ma się super

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 09:48   #1966
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
klask i: Ja też jestem z Ciebie dumna! Wiem, jakie to trudne żeby się przełamać. Ale tak naprawdę to wystarczy. Ja coś Ci się w głowie odblokuje, wsiądziesz, pojedziesz kilka razy, to potem szybko nabierzesz wprawy i zobaczysz akie to przyjemne, ułatwiające życie, jaką daje wolność i satysfakcję
A mówię Ci, jak potem jest genialnie, gdy jeździsz lepiej niż nie jeden facet na drodze i masz frajdę jak ich w tyle zostawiasz

Rany, jakie dzieci są mądre Takie ich powiedzenia, niby tylko słodkie i śmieszne, a mają w sobie samą prawdę i to taką przemyślaną

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie przed snem (chociaż Wy to już raczej rano je zobaczycie ) - czy szczebelki wyjmowane są RZECZYWIŚCIE ważne w łóżeczku? Od początku zakłądałam że będę mieć takie z wyjmowanymi, bo jak mały podrośnie, to będzie sobie mógł sam wchodzić i wychodzić? Ale teraz spodobało mi się jedno wyrko, które nie ma takiej opcji
I zaczęłam się zastanawiać, czy to naprawdę przydatna rzecz? Czy nie jest tak, że gdy dziecko jest na tyle duże, że można te szczebelki wyjąć (zakładam że to ok. 1,5 roku), to niedługo i tak można je przenieść do takiego bardziej dorosłego łóżeczka? Jak jest u Waszych dwulatków na przykład? Korzystają z tego?

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

No i cały czas się zastanawiam nad jakości łóżeczek Drewex... Kto ma, przyznać się? Ale nie tak, że dopiero kupione, tylko już używane w praktyce Mają jakieś wady? Bo przewertowałam internet i niektórzy się zachwycają, że ładne, porządne i funkcjonalne, ale jest też dużo opinii, że ładne... i tyle. Że uroda to jedyna ich zaleta, a mają mnóstwo niedoróbek (np. piszą że poziomy spania są regulowane, a brakuje dziurek albo że są osłonki plastikowe na górne poprzeczki a nie ma) i trzeba reklamować, walczyć z producentem itp.
Brumeczku ja myślę że szczebelki rzecz potrzebna, jak mały urośnie (rok czasu..) to zechce sam wychodzić, a jak nie będzie miał jak to zacznie się wspinac górą, i wtedy może być problem, ale zawsze można trochę zniszczyć i wyciąć szczebelki piłą..jak robił tata 83moni.

Drewex ma podobno super łóżeczka, ale koleżanka ma kolor taki musztardowy, nie naturalne drewno, i po roku czasu łóżeczko wygląda brzydko, bo odpryskuje farba i się wyciera, do tego córka gryzie..i ta farba u niej w buzi. Więc najlepiej naturalne drewno, żadnych lakierowanych kolorowych.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim

Ja sobie kupiłam w Biedronce, przecenioną po 9,99 Jeszcze widziałam że kilka sztuk jest. Powiem Ci że szału nie robi, sznurki nie są grube, napisane że max obciążenie 7,5 kg. Ale kupiłam bo zwykłą suszarkę balkonową mam, a tą chciałam żeby chociaż te maleńkie ciuszki wieszać

Zbieram się a uczelnię... nie wiem jak wytrzymam pół dnia biegania i załatwiania, a na to się zanosi. Jedyna nadzieja że jak mój kaszel i głos (albo jego brak) usłyszą to się zlitują

A w ogóle zaczynamy 37 tydzień
nie boisz się już sama chodzić?

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Heh to mój ciągle chodzi i sie smieje że rok temu ożenił się z chudzinka a teraz ma grubaska Ale to oczywiscie w zartach i ja sie nie przejmuje

My przemeblowaliśmy pokój i juz łożeczko stoi
Teraz tylko na szybko przelaciałam po łebkach, nadrobie później a mam co bo znowu cały łikend mnie nie było a Wy piszecie jak szalone

Poproszę tylko o kciuki bo mamy dzisiaj wizytę i ciekawe jak tam moja szyjka no i najwazniejsze trzymajcie kciukasy żeby Nasz Klusek już leżał główka do dołu

kciuki zaciśnięte.
Cytat:
helooo kochane

mam nadzieje ze mnie jeszcze pamietacie

Wpadłam pogratulowac wszytkim rozpakowanym mamuską i życzyć duzo zdrówka wszystkim oczekującym w dwupaku

buziaczki *********

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie

Nie wiem co Ci poradzić, może dzieciatki nasze się wypowiedzą, ja nie mam jeszcze doświadczenia. A może spotkało ją coś przykrego w przedszkolu i tak się to objawia?

Byłam u krwiopijców. Pani powiedziała że ślicznie mi w ciąży
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 09:49   #1967
sygine
Zadomowienie

Witam Mamuśki
Ale upał już za oknem - 33 stopnie w cieniu A co to będzie później
Muszę nadrobić wczorajsze posty
Ale za wszsytkie które mają wizyty, badania, egzaminy - mocno zaciskam
Stary 2011-06-06, 09:55   #1968
83monia
Zakorzenienie

kciuki za wszystkich i wszystko zaciskam

DEMOT NA DZIŚ http://demotywatory.pl/3135631/Kobiety

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:01   #1969
agulaaabar
Zakorzenienie

Dokładnie tak, każda musi do swojego malucha dopasowac
Z kosmetyków i tak planuje tylko coś do kapieli, krem na słońce i coś do tyłka. z aptecznych kupie tylko jakieś gaziki itp bo bałabym się i tak takiemu maleństwu sama cos podać więc po co....

Śniadanie zjedzone, biorę sie za malwanie drzewa na ścianie

Czas na zmiany !
Stary 2011-06-06, 10:02   #1970
kasiahexe
Zadomowienie

Dziekuje moje kochane *******

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Gratuluje kochana! To chyba bedziecie z Inutil na jednym watku, co?
tak dokładnie ona poczatek stycznia a ja lutego
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:18   #1971
moniczka2123
Zadomowienie

Witajcie kochane !!

My dziś
zaczynamy 33 tydzień

56 dni do porodu 7 tygodni

Ale za to mezulek wraca do nas za 19 dni nareszcie jedynka z przodu jeszcze troszke i bedzie znow obok

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:22   #1972
brunetka2000
Zakorzenienie

Dziś Światowy Dzień Pocałunku więc przesyłam wszystkim buziaki
Szkoda, że wcześniej nie doczytałam to bym męża wycałowała za wszystkie czasy
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:28   #1973
madziaranew
Rozeznanie

Witam dziewczyny. U was upaly a u nas zachmurzone niebo, nie jest az tak zimo, mozna sobie swobodnie na spacerek wyjsc.
Wczoraj wieczorem zaczelo mnie pod pacha strasznie bolec, nasmarowalam amolem, nie przeszlo.reki do gory nie moge podniesc, wyczuwalne twarde ,wielkosci wisni, strasznie boli. Wiem ze mogadishu byc to wezly , moze mnie przewialo? Tz kazal mi sic do lekarza , ale ja mam jutro wizyte z polozna, wiec poczekam.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziś Światowy Dzień Pocałunku więc przesyłam wszystkim buziaki
Szkoda, że wcześniej nie doczytałam to bym męża wycałowała za wszystkie czasy
Och ja tez bym wycalowala Tz O wiele mocniej niz zawsze
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:30   #1974
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Dziekuje moje kochane *******

tak dokładnie ona poczatek stycznia a ja lutego
ale się cieszę zobaczysz że zleci migiem i będziesz tulić swoje maleństwo

Stary 2011-06-06, 10:31   #1975
madziaranew
Rozeznanie

Ogladalam ddtv no I mowili o pepowinie, ja bylam pewna ze to flaczek , na a okazuje sie ze to troche twarde... Taka ciekawostka
Stary 2011-06-06, 10:32   #1976
Marina1
Zakorzenienie

Hej laski!

Trzymam kciuki za Wasze wizyty, będzie potem co czytać

Sama jestem ciekawa, co u mojego Igora, co gin dziś powie, zostało nam równo 14 DNI do planowanego terminu...
Ale wiecie co, mam przeczucie, że przenoszę. Każdy mi to tez mówi...

Beatko i super, widzisz dopiełaś swego i za tydzień o tej porze będziesz juz po pierwszej nocy w swoim własnym gniazdku...ahh...:rolleye s:

Za każdy nowy tydzień
Kurcze, już takie poważne tygodnie...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:33   #1977
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
aania_20 a Ty jak się czujesz? mam nadzieję, że lepiej. Gratulacje 37 tygodnia
Średnio, szczerze mówiąc. dzięki że pytasz Kaszel nie przechodzi, płuca sobie wypluję wreszcie...do tego głos mi siadł i najlepiej mi szeptem mówić... ide po południu do lekarza.

Cytat:
za 37 tydzień - ale to leci
Dziękuję
Jakie garnki kupiłaś?

Cytat:
Witaj, pewnie że pamiętamy! I powodzenia!

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

Ja się też nie wybieram, Czesio musi się bez nas obejść
Do Bochni dziś też pewnie nie pojadę, za dużo mam załatwień i ledwo mówię, więc nie bardzo pogadamy... :/

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

nie boisz się już sama chodzić?
Nie, na razie nie

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:35   #1978
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
A jak tam szanowna mamusia z perspektywa Waszej wyprowadzki? bo ciekawa jestem jak na to reaguje
nie komentuje ale widzę po niej że nie bardzo jej na rękę że już się wyprowadzimy, bo ona chyba myślała że dopiero gdzieś w połowie lipca - no na pewno bym czekała do tego czasu

na szczęście już skończyła z tekstami typu: odchodzicie ode mnie, jak ja sobie dam radę. Chyba się kobita pogodziła z sytuacją

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Zapomnialam się pochwalić... dostałam zaproszenie na wieczór panieński muszę wymysleć jakiś fajny prezent....
ale bym poszła na jakiś wieczór panieński ale niestety się nie zanosi

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Jeszcze raz kciuki zaciskam za wszystkie dzisiejsze wizyty! Ja czekam do czwartku na USG. Moze sie dzidziol w koncu ujawni?
Brumek co Twoja kula mowi?
kurcze, ja zapomniałam na śmierć że Ty jeszcze nie znasz płci maleństwa
oby się ujawniła w czwartek

Stary 2011-06-06, 10:37   #1979
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
nie komentuje ale widzę po niej że nie bardzo jej na rękę że już się wyprowadzimy, bo ona chyba myślała że dopiero gdzieś w połowie lipca - no na pewno bym czekała do tego czasu

na szczęście już skończyła z tekstami typu: odchodzicie ode mnie, jak ja sobie dam radę. Chyba się kobita pogodziła z sytuacją

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

ale bym poszła na jakiś wieczór panieński ale niestety się nie zanosi
No najwyzszy czas, zeby się pogodziła z tą sytuacja Kurcze super, że to już tak nie długo

Własnie myślę nad jakimś ciekawym prezentem dla obydwojga

Czas na zmiany !
Stary 2011-06-06, 10:39   #1980
madziaranew
Rozeznanie

[QUOTE=Marina1;27329175]Hej laski!

Trzymam kciuki za Wasze wizyty, będzie potem co czytać

Sama jestem ciekawa, co u mojego Igora, co gin dziś powie, zostało nam równo 14 DNI do planowanego terminu...
Ale wiecie co, mam przeczucie, że przenoszę. Każdy mi to tez mówi...

Beatko i super, widzisz dopiełaś swego i za tydzień o tej porze będziesz juz po pierwszej nocy w swoim własnym gniazdku...ahh...:rolleye s:
Za każdy nowy tydzień
Kurcze, już takie poważne tygodnie...[/QUOTE

O Boze Marina to przeciez tylko dwa tygodnie.
Cholera ja nie wiem jakie uczucia beda mna tragic kiedy bedzie tak blisko porodu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości