|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jasny podkład - zbiorczy
Gosha wspominam milo, tylko wlasnie to jego rozowienie
![]() ja ostatnio uzywam Pharmaceris Ivory + zoltawy puder na policzki+ krzemionka i jestem bardzo zadowolona. mam krycie i jakas tam ochrone przed UV ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio testowałam rózne podklady i skruszona wracam do Revlona Colorstay, pod względem krycia i efektu na twarzy nie ma sobie równych chociaz kolory troche mi nie pasuja. Kupilam tez Gosh odcien 12 - bardzo ladnie wtapia sie w cere, nie jest rózowy , ma odcien żółty ale dziwnie zachowywał sie na nosie - policzki idealne a nos taki jakby wysuszony, ale zuzyje go mieszajac go z Revlonem.
Polecam do wypróbowania.
#3903 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b Czas edycji: 2011-06-01 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Wtajemniczenie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;27246056]czyli co mam ich nawet nie pytać o pozwolenie ?
![]() ![]() ![]() ![]() Pewnie ![]()
#3905 |
Zadomowienie
|
A powiedzcie jak odcienie Bourjois Healthy mix?
Pod uwagę biorę 2 - light vanilia i vanilia Czy wpadają w róż? Ktoś używał? Ma dobre opinie na KWC. Zastanawiam się nad nim, tyle pozytywnych opinii ale i trochę neutralnych, tj: - że zbytnio nie kryje. Mi zależy na kryciu umiarkowanym średnim, bez efektu maski, mat mnie nie interesuje. Długo się utrzymuje? Jak myślicie będzie nadawał się dla suchej cery?
#3906 |
Raczkowanie
|
Do suchej jak najbardziej. On zostawia taki glow, satynowe , w każdym razie daleko mu do matu. Różu w tych kolorach chyba nie ma ani troszkę, są (moim zdaniem ) całkowicie w tonacjach żółci
![]() według mnie Burżujek jest właśnie taki, jak opisujesz ![]() a krycie imho właśnie średnie Edytowane przez LadyElfiee Czas edycji: 2011-06-03 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że krycie średnie. Mam nadzieję, że będzie w sam raz na lato. Długo utrzymuje się na buźce? Chodzi mi o taką średnią temperaturę do 20 stopni, bo wiadomo, że jak upał 30 stopni na dworzu to każdy podkład spłynie...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3908 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]() |
#3909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jaki masz rodzaj skóry?
![]() |
#3911 |
Zadomowienie
|
Kurcze, to dziwne, że się waży. Boję się, że podkład healthy mix będzie kolejnym nie wypałem... ale tyle pozytywnych opinii na jego temat i jak tu się nie skusić...
#3912 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja skóra twarzy nie jest sucha.
![]() |
#3913 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
BAN stały
|
Ja mam Bourjois healthy mix 52 i niestety mnie nie zadowolił, zero krycia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
BAN stały
|
A podklad joko dobrze kryje np. tradzik i przebarwienia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Are you talking to me?!
|
Nie
![]()
#3918 |
Konto usunięte
|
A jak z kryciem Misshy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Zakorzenienie
|
milk
![]() ja najbardziej do tej pory lubię mishę... kolor mógłby być lepszy, ale... cóż.
#3920 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Zakorzenienie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;27322610]a jak z kryciem ?[/QUOTE]
może być, aczkolwiek raczej ogólnie upiększa niż zakrywa- ja też nie mam sporo do zakrywania, tylko jakieś naczynka czy co, ale nigdy jakoś tego nie kamufluję specjalnie... nakładam dla ogólnego efektu ![]() Kryje lepiej niż HM, ale na pewno słabiej niż Revlon.
![]() |
#3924 |
Are you talking to me?!
|
Zgadzam się z Chaigatą. W przypadku Misshy bardziej chodzi o upiększenie niż zakrycie niedoskonałości. Ogólnie Missha PC bardzo przypomina mi podkład Luminous Silk Armaniego; u mnie daje identyczne wykończenie, trwałość też jest podobna (no może Missha bardziej włazi mi w zmarszczki mimiczne) tylko cena jest kilkakrotnie niższa...
Ostatnio testuję też podkład Rouge Bunny Rouge i... cieszę się, że nie kupiłam go w ciemno... Nie jest absolutnie wart tych 202 zł... Swatche niedługo zamieszczę....
#3925 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale dziewczyny mówią jeszcze o Skin79 - może to będzie ok? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Skin 79 nie próbowałam. Jakiś paskudnie ciemne mi się wydają te BB kremy ![]()
Edytowane przez quench Czas edycji: 2011-06-06 o 10:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Konto usunięte
|
dziewczyny może Wy mi pomożecie?
Potrzebuję taniego podkładu (max 30zł), jasnego, wpadającego w żółć i matującego. Wiem, że będzie ciężkoz tej półki cenowej, przejrzałam już wszystkie szafy w naturze. Zazwyczaj znajduję dla siebie coś droższego bez problemu, ale teraz jestem w dołku finansowym ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3928 |
Iga
|
Mam Mineral Mousse Revlona
Plusy: -odcień najjaśniejszy boski idealnie się stapia -super się rozprowadza -dobrze matuje -Wieczorem wygląda tak samo jak po nałożeniu o 6 rano bez poprawek w ciągu dnia (gdy raz przypudruje) Minusy: Mam suchą skórę - strasznie podkreśla suche skórki w szczególności w okół nosa Po miesiącu stosowania cera szybciej mi się zaczyna błyszczeć (ale gdzieś koło 17 od nalozenia o 6 rano) Mam wrażenie że zapycha bo porobiło mi się trochę zaskórników ![]() Zastanawiam się nad PhotoReady 001 Ivory - czy nie ma różowych pigmentów? I jak z trwałością i kryciem?? Drugi jaki mam na oku to Colorstay, ale podobno tworzy maskę i jest bardzo ciężki. Do tego nie podoba mi się dozowanie. Trzeci zaś - Xperience 40 MaxFactora - napiszcie coś o nim. Jaki jeszcze inny polecacie?? Chodzi mi o to żeby nawilżał, nie podkreslal suchych skorek, nie zapychal i moze miec srednie krycie. No i zeby byl super jasny. Edytowane przez Electra123210 Czas edycji: 2011-06-06 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Are you talking to me?!
|
Electra, jeśli chodzi o PhotoReady to jest raczej chłodny beż. Coś w stylu ivory klasycznego Color Staya. Nie jest to w każdym razie żółtek...
Natomiast poruszyłaś pewną kwestię, która już od jakiegoś czasu mnie irytuje. Mianowicie ciężkość i maskowatość Color Staya. Ten podkład jest kryjący (chociaż i tak przy Illamasqua RF to cienki bolek) ale nie jest ciężki w sensie tłustej konsystencji, mazania się itp. Jak ktoś inteligentnie go nałoży i dobrze dobierze kolor, nie uzyska też strasznej maski. Owszem, jak zaszpachluje się twarz nakładając na nią 1/3 butelki , to teatralny efekt jest gwarantowany. Ale przy rozsądnej aplikacji Color Stay daje bardzo ładny efekt. Aha- Color Stay może wysuszać, bo zawiera w składzie alkohol. Co do Max Factora - to kolor 40 jest różowy. 45 (zdaje się raw silk) jest żółtszy ale i ciemniejszy. Dodatkowo owa 40 całkiem nieźle oksyduje - staje się zbyt różowa nawet jak dla mnie - a ja wręcz preferuję chłodne odcienie ![]()
#3930 | |
Iga
|
Cytat:
Czyli wygląda na to, że wybiorę PhotoReady...nie wiem tylko jak z błyszczeniem u niego - znalazłam kilka opinii, że niby twarz się strasznie świeci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.