Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-06, 11:43   #1471
tajka88
Zakorzenienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Ja też nie lubie spacerować..tzn jak jest tż to w trójkę..na miasto idziemy i jest ok..ale jak on ma dniówkę i ja mam sama chodzić jak kołek... oj nie.. wolę wsiąść w auto i jechać nad wodę chociaz to wyprawa bo i mate i leżaczek ale lepsze to niz chodzenie w kółko.. bo u mnie to nie ma gdzie spacerować;/ chcialabym miec swoj ogród zazdroszcze
A ja lubie spacerowac sama i z TZtem, oczywiscie z tztem wiecej;p ale my uprawiamy turystyke rekreacyjna czy jak to tam po polsku(hiking). Dzis niestety brzydko i szaro, wiec nie ide nigdzie.
Moze jak TZ przyjdzie to zostawie go na polgodzinki albo godiznke zeby pospal na spokojnie bo on pada zleksza...

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 11:46   #1472
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
czy Wasze maluchy też boją się innych ludzi? Bo wczoraj na chrzcinach na dzień dobry musieliśmy z 15 minut Naalkę uspokajać jak zoabczyła tyle obcych twarzy. Zdarza się że nawet jak moja mama przyjedzie i się nachyli to już jest płacz

a powiedzcie mi jak częśto przebieracie dzieciaczki? Bo my za każdym razem po kąpieli czyli raz dziennie i nie wiem czy nie robie sobie sztucznego prania bo jak nie zapoci to tym ciuszkom nic nie jest
Nasz się nie boi. Raczej się cieszy i zadziwia jak zobaczy nową twarz. Do pani doktor się ostatnio uśmiechał na szczepieniu, jak przyjechała druga babcia to też
A przebieramy go raz dziennie, chyba, że się zafajda tak jak przed chwilą....:brzy dal:

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
bo ja za spacerami nie przepadam
Eh, aż się wstydzę czasami do tego przyznawać, ale też nie lubię....jak mam sama iść to taak mi się nie chce. Jak z mamą idę przy okazji to super, albo z psem. A tak to wolę na męża poczekać. Teraz mam dobrą wymówkę, bo w dzień i tak jest za gorąco na spacery, więc czekam na wieczór...
Śliczna mała
Montii matka natura faktycznie jest mądra Za pierwszym razem jak Leoś przespał noc, myślałam, że mi piersi wybuchną i w ogóle na początku budziłam się w mokrej piżamie, a teraz jak się budzę to są pełne tak akurat

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 12:05   #1473
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
maly sprycioszek

u nas tez nic sie nie dzieje a uzywam chusteczek od poczatku

dziewczyny szczepic Rafała jak mam chrzest w nniedziele?
Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
My też od początku używamy chusteczek i pupka jest śliczna .
z tymi odparzeniami to chyba tez czasem kwestia skory jest. My teraz używamy chyba najtańszych chusteczek z Babydream i nic nie ma.

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
witam w kolejny upalny dzień
miałam iść z Nadią na szczepienie ale oczywiście zaspałam zegarek nastawiony na 7 ale go wyłączyłam i poszłam spać dalej, ojj ja durna baba no nic pójdziemy jutro

śniło mi się że karmiłam piersią dzieci znajomych bo miałam tyle pokarmu że normalnie mi leciało z cycków jak z kranu i jak się obudziłam w nocy to byłam cała zalana wkładki mi przeciekły i na bluzce miałam dwie wielkie mokre plamy z mleka, nie mówię już o pościeli którą musiałam przebierać o 3 nad ranem no co to ma być kolejny nawał czy co, no chyba zwariuje

coraz lepiej nam idzie leżymy już bez stękania i coraz rzadziej zdarza się nam marszczyć czółko z wysiłku

Iza zamiennik bephantenu - dermopanten (na doz pl koszt 7.10 zł)

o matyldo jaki słodziak
jaki sen
no to super, jak sobie patrze na osiągnięcia twojej Nadii czy Idalii to od razu nabieram nadziei, ze mojej maleńkiej tez się uda.

Cytat:
czarna bardzo ładna ta spacerówka

a Nivea przeciwodparzeniom? albo z Hippa ma fajną konsystencję

marsylia ale przystojniaczek

kasiapruszkow mi odradzali szczepienie w czwartek/piątek jak w niedziele miałam chrzest. A kiedy chcesz szczepić Rafałka?

czy Wasze maluchy też boją się innych ludzi? Bo wczoraj na chrzcinach na dzień dobry musieliśmy z 15 minut Naalkę uspokajać jak zoabczyła tyle obcych twarzy. Zdarza się że nawet jak moja mama przyjedzie i się nachyli to już jest płacz

a powiedzcie mi jak częśto przebieracie dzieciaczki? Bo my za każdym razem po kąpieli czyli raz dziennie i nie wiem czy nie robie sobie sztucznego prania bo jak nie zapoci to tym ciuszkom nic nie jest

mała już po śniadaniu, leży na macie wcześniej była znowu pogadanka z mamusią to się robi gaduła
Moja mała nigdy nie bala się obcych ludzi, na początku po prostu się na nich patrzyła, a teraz już się śmieje, jeśli ktoś zaczyna do niej zagadywać.

Ubranka to minimum raz, al e czesciej dwa razy dziennie, jeśli się czym s zaleje, przesika, zaślini czy przepoci zwyczajnie, bo w taki upal o to nietrudno.

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
My miałyśmy wczoraj Dzień Marudy chyba przez ten upał. Mała w ogóle nie spała w ciągu dnia- 15 min po cycku, 15 min w wózku, 15 min w aucie, tyle. O 19 dała taki koncert, że już myślałam, że to kolka- ale chyba nie, bo kąpiel ją uspokoiła, po 20 cycuś, do łózeczka, usnęła sama przed 21 i spała do 4 potem do 7.30 i do 9. Teraz je i robi kupę

Zosia ma znamie na czole:
myslimy, ze to moze pieprzyk taki duzy bedzie, bo maz ma w identycznym miejscu....
mała smiechulka

Cytat:
Jeszcze się nie obudziła

więc pochwalę się naszym wczorajszym wyczynem ale jestem zadowolona
pięknie trzyma już główkę

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
dzień dobry,ależ mi się humor popsuł, bo nie móój faworyt wygrał xfactor!
no ale cóż!

Tymo też jakos wiecej śpi i mysle ze to przez pogode! aczkolwiek im starsze dzieciaczki tym powinny wiecej spac w nocy wiec chyba dobrze sie rozwijaja nasze malenstwa.
ja tez bede korzystala ze spacerowki dopoki mały sie bedzie miescil, natomiast my mamy z cienkiego materialu i jest mu chłodniej niż w łóżeczku! całe szczescie bo jakby zima byla to by dziecko w tym wózku napewno zmarzłó!
u Tymka w pokoju jest w tym momencie 26.8 stopni! i jestesmy ciagle w dużym bo tu 24.5 także napewno jest różnica. właśnie odpłynął na macie
aha i postępuje tak jak jest w tej książce język niemowląt i powiem wam że łątwiej wszytsko przewidzieć!

Izabella, my po chusteczkach chyba mielsimy odparzenia i pampki i niezawsze nawilzalam pupke. a teraz zawsze woda i plyn do kąpieli-zużywam wszelkie próbki i wszytskie są ok. natomiast jak robi kupke to z grubsza uzywam chusteczek a poprawiam wodą. no i na wyjscie zawsze mamy chusteczki w torbie i jest ok. natmoiast do smarowania używamy maść robioną, duże pudło wyszło nas 20 zł, i mam je już 2 misiace , dziś idziemy na bioderka to bede chciala receptke na kolejna, jest przede wszytskim bardzo tlusta no i wydajna, bo uzywam jej za kazdym razem przy zmianie pieluchy. I myśle ze to bedzie jednak sie najbardziej kalkulowało.
a kto był twoim faworytem?

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
wczoraj jak zaczęłam pisać wieczorem na wizazu, to padł mi laptop od kilku dni coś się z nim działo, aż padł na amen pozostał nie w100% sprawny komp stacjonarny, więc będą pewnie większe wydatki

wracając do naszego nieszczęsnego kleszcza - w sobotę udało się wyjąć tą główkę, ale dopiero za drugim podejściem, jak Anika bardzo mocno spała. za pierwszym razem obudziła się, więc musiałam przerwać "operację" zanim udało się wydobyć tą główkę. za drugim razem w końcu wyszła a teraz już nie ma śladu po kleszczu i oby tak zostało

znowu walczymy z odparzeniem na szyjce w fałdkach pod buzią ma tam chyba wyjątkowo wrażliwą skórę, bo na pupie jeszcze nic nie było, a tam już drugi raz
ciesze sie, ze sie udalo z kleszczem.

U mojej Nadii tez pojawiło sie odparzenie w fałdce pod szyjka, posmarowałam Sudocremem i znikło. To chyba dlatego, ze tam łatwo się dzieci poca i nie ma praktycznie dostępu powietrze.

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Wanilia dobrze ze my mamy szczepienia na 16, ale jakos sie boje isc z malym sama a maz w pracy bedzie... no i ciagle nie wiem czy brac 5w1 czy refundowane - juz mi slabo od czytania o tych i o tych.

A co do obcych ludzi. BYlismy wczoraj na spacerze, no i Franek zaczal plakac. Ale juz tak nieciekawie. wiec stanelam z wozkiem i chcialam go uspokoic. Wzielam na rece a tam taka baba i facet wychodza z takich ogrodków przy blokach. Spojrzeli na mnie jakbym conajmniej próbowała mu ręce wykrecać i podchodzi do mnie ta baba wyciera brudne łąpska w jakiś fartuch i mówi do mnie "No da Pani" chyba jej nie zrozumiałam na początku nawet, a ona znowu No da go Pani"i mi łapska w strone Franka wyciąga
Mowie do niej że chyba zartuje - a ta pinda znowu No da Pani, czemu nie. Czy ludzie są pogrzani

A i przypomniało mi się jak ostatnio czekaliśmy na windę z tz i Franek. Wida zjezdza jeszcze zamknieta i slyszymy taki tekst. "Moze loda zrobisz? Zrób loda nie bądź taka" otwierają się drzwi a tam taki facet kolo 50tki i laska kolo 30 lat. Facet kompletnie zalany laska tez nietrzezwa
My z męzem na Siebie wsiadamy do tej windy oni wyszli i tylko mąż do mnie powiedzial " Myslisz ze dobrze slyszalem" a ja na to "Mysle ze tak"I nie ciagnelismy tematu dalej dopoki wczoraj nie spotkalismy znowu w windzie tej kobiety z mezem i dzieckiem i tym facetem... no i wygląda z rozmowy jakby to byl jej tesc
A na zebraniach nam mówią że mieszkamy prawie w apartamentowcu jak przychodzi do ustalania skladek na fundusz remontowy

Pięknie. U nas dziś aż takich rewelacji nie bylo ale od 21:30 do 3:30 spal, potem zasnął ale trzeba bylo trzymac raczke i wkladac smoczek bo znowu byl problem z bakami wiec przez godzinę z wyciagnieta reka spalam do lozeczka. Pospal do 6:30 potem do 8:30 i wzielam go do nas i pospal jeszcze do 10. Wiec nie ma tragedii. Ale od rana maruda walczylismy znowu z 40 minut zeby zasnal a plakal z zamknietymi oczami - te upaly sa straszne.

A Idalka boska

kolezanka Zosia tez pieknulka

Dziewczyny które miały body babaluno, myslicie ze warto je kupowac? bo wlasnie się nie moge zdecydowac.
Marsylia, nie stresuj sie, ja byłam sama na szczepieniach i było jak najbardziej oki

Co za sąsiedzi

Nadia dziś spala trochę ponad 8 godzin i to po zjedzeniu zaledwie 60 ml. w sumie nawet się nie domagała jedzenia po przebudzeniu, tylko gadała z żabą z karuzelki, ale ze mało wczoraj wieczorem zjadła, to już wstałam.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 12:13   #1474
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
ale wtedy w ciągu dnia już nie śpią pewnie, to już nie wiadomo, co lepsze
jeden na pewno oprócz 11 h snu ma jeszcze 2 dżemki po ok 40 minut w dzień
a reszta to się nie orientuję

Cytat:
znowu walczymy z odparzeniem na szyjce w fałdkach pod buzią ma tam chyba wyjątkowo wrażliwą skórę, bo na pupie jeszcze nic nie było, a tam już drugi raz
ja zauważyłam, ze mojej tez tam czasami robi się różowa skóra,
wtedy po kąpieli smaruje Bephantenem,

moja nie lubi, grzebania w fałdkach szyi, bo zawsze po kapieli w wanience, jeszcze raz przecieram tam te fałdki na mokro, potem na sucho potem krem i już jest zdenerwowana

Cytat:

Dziewczyny które miały body babaluno, myslicie ze warto je kupowac? bo wlasnie się nie moge zdecydowac.
wg mnie nie warto

body ich są bardzo szerokie, i strasznie szerokie pod szyją,
prawie z ramionek małej spadały, więc ich nie ubieram jej

a Idalka nie jest szczuplutka

teraz mamy 7 pak z Early Days i wg mnie o wiele lepsze są,
ale może akurat ta seria co ja kupiłam była taka niewymiarowa

Cytat:
Ja też nie lubie spacerować..tzn jak jest tż to w trójkę..na miasto idziemy i jest ok..ale jak on ma dniówkę i ja mam sama chodzić jak kołek... oj nie.. wolę wsiąść w auto i jechać nad wodę chociaz to wyprawa bo i mate i leżaczek ale lepsze to niz chodzenie w kółko.. bo u mnie to nie ma gdzie spacerować;/ chcialabym miec swoj ogród zazdroszcze
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Eh, aż się wstydzę czasami do tego przyznawać, ale też nie lubię....jak mam sama iść to taak mi się nie chce. Jak z mamą idę przy okazji to super, albo z psem. A tak to wolę na męża poczekać. Teraz mam dobrą wymówkę, bo w dzień i tak jest za gorąco na spacery, więc czekam na wieczór...
Śliczna mała
dobrze że nie jestem sama

Cytat:
Z tym też masz fajnie. Mateusz śpi w wózku tylko jak jedzie, jak się zatrzymuję i chcę gdzieś usiąść, to od razu się budzi i denerwuje.
ojj z moja to też różnie bywa,
oczywiście najpierw muszę z 10 min. pochodzić wokół drzewa
aż zaśnie

a potem jest rożnie zależy jaki ma sen,
czasami potrafi dłużej pospać,
a czasami co 10 minut muszę wózkiem choć 2 metry przejechać
i tak w kółko
Stary 2011-06-06, 12:32   #1475
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze się nie obudziła

ale śłicznotka a jakie ma fajne usteczka

Cytat:
wczoraj jak zaczęłam pisać wieczorem na wizazu, to padł mi laptop od kilku dni coś się z nim działo, aż padł na amen pozostał nie w100% sprawny komp stacjonarny, więc będą pewnie większe wydatki

wracając do naszego nieszczęsnego kleszcza - w sobotę udało się wyjąć tą główkę, ale dopiero za drugim podejściem, jak Anika bardzo mocno spała. za pierwszym razem obudziła się, więc musiałam przerwać "operację" zanim udało się wydobyć tą główkę. za drugim razem w końcu wyszła a teraz już nie ma śladu po kleszczu i oby tak zostało

super, że się udało

ojj jak ja bym chciała mieć swoje podwórko całe życie mieszkałam w domku a teraz w bloku, ale cóż taki los, szukamy działki, żeby się budować, ale kiedy to będzie, a wczoraj u moich rodziców byliśmy na obiedzie i siedzieliśmy wszyscy cały czas na dworzu w cieniu i mały spał cały czas, a tu na balkonie to wrzeszczy, padł mi dopiero teraz na macie, ale to długo nie potrwa
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 12:35   #1476
diatoma
Zadomowienie

traicionera - Szpak

ja też nie lubie sama chodzić na spacery z małym na moim betonowym osiedludlatego ostatnio mi przyszedl mega rachunek za telefon, a tż sie zdziwił ze zawsze wydzwaniam w podobnych godzinach-czyli jak jestem na spacerze. takie oto sobie zajecie znalazlam.

Izabella moje babluno tez jakies mega szerokie. oni chyba takie szyja, teraz omijam te aukcje jak widze. a czekam na 2bodziaki i rampersa ktore zamowilam. mam nadzieje ze bede zadowolona.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 12:50   #1477
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
traicionera - Szpak

ja też nie lubie sama chodzić na spacery z małym na moim betonowym osiedludlatego ostatnio mi przyszedl mega rachunek za telefon, a tż sie zdziwił ze zawsze wydzwaniam w podobnych godzinach-czyli jak jestem na spacerze. takie oto sobie zajecie znalazlam.

Izabella moje babluno tez jakies mega szerokie. oni chyba takie szyja, teraz omijam te aukcje jak widze. a czekam na 2bodziaki i rampersa ktore zamowilam. mam nadzieje ze bede zadowolona.
tez byłam za nim
ale trzeba przyznać, ze duet Loska- Maleńczuk wyszedł super

Ja mieszkam w bloku, ale mam o tyle dobrze, ze piec minut drogi i mam park fajny, a 15-20 las.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-06, 13:45   #1478
diatoma
Zadomowienie

kurcze,
chcialam jechac do przychodni wózkiem, ale taki sie wiatr zerwal ze boje sie burzy. wiec chyba samochodem musze pojechac
a dzis nawet na dwor nie poszlam z nim bo stwierdzilam ze do przychodni skoczymy to sie spacer zaliczy i dupa

12. 09. 2015 Tosia
Stary 2011-06-06, 13:46   #1479
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
kasiapruszkow mi odradzali szczepienie w czwartek/piątek jak w niedziele miałam chrzest. A kiedy chcesz szczepić Rafałka?
no wlasnie nie wiem co zrobic w sorde mam to szcepienie i dzis bylam na pobraniu krwi i zapytalm sie czy nie przelozyc pielegniarki a ta jak spojzala w kalendarz to mowi ze dopiero 20 jst termin i zebym w srode przyszla i lekarka stwierdzi czy szczepic czy nie...

a z ubraniami to ja mam po kapieli pizamke dla Rafcia albo pajaca jak chlodniejsza noc bo stwierdizlam ze on sie rozkopuje a nieraz nad ranem jest chlodniej a rano jak jzu sie obdzudzi tak na dobre to mu zmienaim na body + skarpetki albo bluzke+ kr. spodenki + skarpetki
weic przeieranki 2x na dobe albo wiecej jak sie zafafluni

Cytat:
Jeszcze się nie obudziła

brawo Idalka silna dziewuszka juz jestem i sliczna

Cytat:
Z tym też masz fajnie. Mateusz śpi w wózku tylko jak jedzie, jak się zatrzymuję i chcę gdzieś usiąść, to od razu się budzi i denerwuje.
u mnie to samo a na jutro zapisalm si ena odrosty do fryca i ide z wozkeim az sie boje jak maly bedize tam koncertowal... a ja siedze z balejazem ok 3h

Cytat:

oj no to dobrze ze sie udalo z tym kleszcem w koncu,
a odparzenia na syzjce to i Rafal ma tam poprostu powietrze sie niedostaje

Cytat:
A i przypomniało mi się jak ostatnio czekaliśmy na windę z tz i Franek. Wida zjezdza jeszcze zamknieta i slyszymy taki tekst. "Moze loda zrobisz? Zrób loda nie bądź taka" otwierają się drzwi a tam taki facet kolo 50tki i laska kolo 30 lat. Facet kompletnie zalany laska tez nietrzezwa
My z męzem na Siebie wsiadamy do tej windy oni wyszli i tylko mąż do mnie powiedzial " Myslisz ze dobrze slyszalem" a ja na to "Mysle ze tak"I nie ciagnelismy tematu dalej dopoki wczoraj nie spotkalismy znowu w windzie tej kobiety z mezem i dzieckiem i tym facetem... no i wygląda z rozmowy jakby to byl jej tesc
A na zebraniach nam mówią że mieszkamy prawie w apartamentowcu jak przychodzi do ustalania skladek na fundusz remontowy
o ja nie moge co za rodzinka
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 14:13   #1480
wanilia83
Zadomowienie

dziewczyny widzę że wasze dzieciaczki rekordy w spaniu pobijają mi by cycki po 10 lub 9 godz na pewno eksplodowały

Cytat:
Jeszcze się nie obudziła

pięknie

marsylia my wzięliśmy 5w1 żeby zaoszczędzić Nadii bolesnych wkuć, za pierwszym razem byłam z mężem a teraz idę sama

baba która chciała wziąć od ciebie Franka jakaś powalona

historia z windą

blackrose mu Nadie przebieramy po kąpieli lub jak jej się uleje, czasami wychodzi parę razy dziennie

traicionera
uda się na pewno, cierpliwości, ja też się strasznie martwiłam a tu z dnia na dzień taki postęp

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 14:14   #1481
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Wanilia dobrze ze my mamy szczepienia na 16, ale jakos sie boje isc z malym sama a maz w pracy bedzie... no i ciagle nie wiem czy brac 5w1 czy refundowane - juz mi slabo od czytania o tych i o tych.

A co do obcych ludzi. BYlismy wczoraj na spacerze, no i Franek zaczal plakac. Ale juz tak nieciekawie. wiec stanelam z wozkiem i chcialam go uspokoic. Wzielam na rece a tam taka baba i facet wychodza z takich ogrodków przy blokach. Spojrzeli na mnie jakbym conajmniej próbowała mu ręce wykrecać i podchodzi do mnie ta baba wyciera brudne łąpska w jakiś fartuch i mówi do mnie "No da Pani" chyba jej nie zrozumiałam na początku nawet, a ona znowu No da go Pani"i mi łapska w strone Franka wyciąga
Mowie do niej że chyba zartuje - a ta pinda znowu No da Pani, czemu nie. Czy ludzie są pogrzani

Pięknie. U nas dziś aż takich rewelacji nie bylo ale od 21:30 do 3:30 spal, potem zasnął ale trzeba bylo trzymac raczke i wkladac smoczek bo znowu byl problem z bakami wiec przez godzinę z wyciagnieta reka spalam do lozeczka. Pospal do 6:30 potem do 8:30 i wzielam go do nas i pospal jeszcze do 10. Wiec nie ma tragedii. Ale od rana maruda walczylismy znowu z 40 minut zeby zasnal a plakal z zamknietymi oczami - te upaly sa straszne.

A Idalka boska

kolezanka Zosia tez pieknulka

nienormalna...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 14:23   #1482
Natka3008
Rozeznanie

Witam, dawno nie pisałam, ale starałam się czytać.

W końcu dotarłam z córeczką do okulisty, bo wciąż łzawiło jej oczko. Okazało się, że ma zatkany kanalik łzowo-nosowy i musimy uciskać w kąciku oczka by przerwać błonkę i oczywiście mamy kropelki, aby zaprzestać ropieniu. Zobaczymy, jeśli to nie pomoże to potrzebny będzie zabieg przerwania tej błonki.

My w środę wybieramy się na drugie szczepienia, ciekawa jestem ile mała urosła i ile waży

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 14:28   #1483
Castia
Wtajemniczenie

ahoj

iza my używamy do pupci maści pośladkowej. płacę za takie pudełeczko jakby wielkości kremu 5zł i jest super. konsystencja typu Bepanthen.
tylko trzeba mieć receptę ja od urodzenia kończę dopiero pierwsze pudełeczko. teraz byłam na drugiej szczepionce i wzięłam sobie receptę na następne.
Idalka ma fajną okrąglutką buzinkę
też lubię te bodziaki. fajne są i ładne

blackrose ja to przebieram Malwika czasem kilka razy dziennie jak bardzo ulewa a po kąpieli to obowiązkowo. ale czasem śmiga cały dzień w jednych bodach. nie założyłabym jej tych samych ciuszków po kąpieli co siedziała w nich cały dzień muszą być czyste. taki dzieciaczek też się poci.

aaaaa mi się dziś sniło że byłam już w drugiej ciąży!!!!! boscheee obudziłam się cała mokra

moja też ma dzień śpiocha dziś. wstała o 11 i teraz śpi od 13 gdzieś już. i like it!!!!

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-06-06 o 14:30
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 14:31   #1484
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
dziewczyny widzę że wasze dzieciaczki rekordy w spaniu pobijają mi by cycki po 10 lub 9 godz na pewno eksplodowały

pięknie

marsylia my wzięliśmy 5w1 żeby zaoszczędzić Nadii bolesnych wkuć, za pierwszym razem byłam z mężem a teraz idę sama

baba która chciała wziąć od ciebie Franka jakaś powalona

historia z windą

blackrose mu Nadie przebieramy po kąpieli lub jak jej się uleje, czasami wychodzi parę razy dziennie

traicionera
uda się na pewno, cierpliwości, ja też się strasznie martwiłam a tu z dnia na dzień taki postęp
a ile razy dziennie kładłaś Nadie na brzuszku?

castia- co za sen
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-06, 14:34   #1485
Natka3008
Rozeznanie

A tak wogóle 18 czerwca wybieramy się na wesele mojego brata, szukam jakieś ładnej sukienki dla mojej Nastusi. Może któraś z mamuś znalazła coś ładnego na allegro

A to moja Anastazja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00818.jpg (98,4 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00820.jpg (92,1 KB, 39 załadowań)

Cyprian
29.10.2016 r.
Stary 2011-06-06, 14:39   #1486
traicionera
Zakorzenienie

Śliczna dziewczynka i chyba już jej oczka brązowieją
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-06, 14:53   #1487
Natka3008
Rozeznanie

Chyba tak, bo wcześniej miała bardziej granatowe

Cyprian
29.10.2016 r.
Stary 2011-06-06, 14:53   #1488
miamore999
Zakorzenienie

hej dziewczyny

Cytat:
a moja mała wcale nie chce spać na spacerach :/ a ja uwielbiam łazić z nią

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

:

Oli też ma takie naczynka jakby popękane na powiekach czytałam że to się nazywa uszczypnięcia bociana i że schodzi do roku jakoś

moja też takie coś ma

Cytat:
A próbowałaś Alantan Plus maść? Polecam. Ja na początku używałam, ale młody nie ma problemów z pupką, więc teraz używam Nivea oraz Hipp (kupiłam przed porodem, to zużywam). U mnie najpierw w szkole rodzenia polecali ten Alantan, później w szpitalu polecali, później położna środowiskowa pochwaliła. I jak wylądowaliśmy w innym szpitalu, to też tam tego używali.
używałam ten maści i faktycznie dobra

a my sobie własnie z małą pospałyśmy 2 godzinki odkryłam, że jak leżę koło niej to dłużej śpi i pierwszy raz zasnęła na kanapie bez bujania itd. tylko ja leżałam koło niej, w tle leciały kołysanki i mruczałam jej pod nosem i zasnęła ale jaja
Stary 2011-06-06, 14:55   #1489
traicionera
Zakorzenienie

miamore- ja takim sposobem śpię sobie codziennie do 11-12
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-06, 14:59   #1490
Eirene1987
Zakorzenienie

witam my dziś cały dzień pod drzewkiem na ogrodzie

kurcze mój mały zjadł wczoraj na kolację 70ml, budzę się o 2 ten się kręci no to ja dawaj naszykowałam butlę i czekam na rozwój akcji ale nic no to mówię położę się na chwilę bo pewnie zaraz się obudzi jak się położyłam to wstałam o 4 spał prawie 8 godzin masakra za to od 5 marudzenie już...

Cytat:

Dodaje zdjecie dzisiejsze bo dawno nic nie wrzucałam
śliczności

Cytat:
dziewczyny szczepic Rafała jak mam chrzest w nniedziele?
ja bym nie szczepiła tak od środy no nie wiem bałabym się

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
My miałyśmy wczoraj Dzień Marudy chyba przez ten upał. Mała w ogóle nie spała w ciągu dnia- 15 min po cycku, 15 min w wózku, 15 min w aucie, tyle. O 19 dała taki koncert, że już myślałam, że to kolka- ale chyba nie, bo kąpiel ją uspokoiła, po 20 cycuś, do łózeczka, usnęła sama przed 21 i spała do 4 potem do 7.30 i do 9. Teraz je i robi kupę

Zosia ma znamie na czole:
myslimy, ze to moze pieprzyk taki duzy bedzie, bo maz ma w identycznym miejscu....
sliczna
a dzien marudy to my mamy codziennie od jakiegoś czasu spokój jest tylko na dworze i to też nie zawsze no i jak je...

Cytat:

mój jest zaciekawiony raczej nowymi osobami.
a przebieram po kąpieli w nocną piżamkę czyli pajacyk albo śpioszki i rano zawsze ubieram nowe ciuszki no i w ciągu dnia to jak się posika czy uleje

Cytat:
Hej,

po raz kolejny stwierdzam, że dzieci są nieprzewidywalne,
dzisiaj w nocy była pobudka o 5,
i mała pospała do 8,
o 8 włączyłam jej karuzele i leżała,
o9:30 stwierdziłam, że już wstanę i zorbie jej mleko,
poszłam do kuchni,
wracam,
a ona śpi i śpi nadal

a to już 5 godzin od poprzedniego jedzenia
\

no to fakt dzieci są nieprzewidywalne to tak jak ja mslałam wczoraj że szybko będzie pobudka a tu 8godzin spania

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
dzień dobry
my się dopiero obudziliśmy i mały produkuje jeszcze kupę
ale już zaczyna stękać
w nocy często się budził, ale po cycu usypiał, także dziś pierwsza noc bez butli
a w czoraj przez cały dzień zjadł z butli ok 150ml tylko, czyżby mu przestała smakować butla?
Dziewczyny dzieciaczki wszystkie piękne, a ja nie mam czasu, żeby zgrać z aparatu zdjęcia

idę bo już mu się smerfne hity nudzą
to dobrze że cyca woli

Cytat:
my w sumie używamy bardzo mało chusteczek,
tylko jak mała zrobi kupę a robi raz dziennie, to ten największy bałagan wycieram chusteczkami a potem myje pupę wacikiem z wodą lub płynem Mustela
ja to samo raz lub dwa dziennie tylko chusteczek używamy

Cytat:

Iizabelaa
normalnie śliczna ta twoja córa nawet Oli się wpatrywał w nią jak zaczarowany takie ma oczka śliczne takie kochane widac taka minka : mamusiu jaka ja jestem kochana i śliczna

Cytat:
u Tymka w pokoju jest w tym momencie 26.8 stopni! i jestesmy ciagle w dużym bo tu 24.5 także napewno jest różnica. właśnie odpłynął na macie
u nas w pokoju 27-28... ale nie czuć aż tak bardzo... jest przewiew od okna to trochę chłodniej

Cytat:

obie sytuacje masakra skąd się tacy ludzie biorą??? z tym lodem to już w ogóle

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
tez byłam za nim
ale trzeba przyznać, ze duet Loska- Maleńczuk wyszedł super
a ja byłam za Gienkiem raczej od początku. Szpak mnie zaczął denerwować w którymś odcinku zaczął robić z siebie mega gwiazdę a Gienek taki skromny raczej facet także ja tam się cieszę Ada też mi sie podobała.

moje dziecko zasnęło przy kołysankach!!! już się kręci ale 5 minut pospał i z gołą du pcią

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 15:03   #1491
aja1
Zakorzenienie

Iza super wyczyn

Śliczne mamy dziewczynki na wątku

Marsylia no niezła ta baba

A u nas szykuje się mega burza, jest nie do wytrzymania od samego rana i właśnie zrobiło się szaro i parno i grzmi...........
Młoda nie do wytrzymania przez ten upał.
a i przyszła zawieszka, nie wiedziałam, ze taka duża , ale fajna

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 15:13   #1492
iweczka
Zakorzenienie

Hello,
U nas noc do kitu, wstawałam do Małej 4 razy
sypialnie mamy od wschodu i jest tam strasznie duszno, podejrzewam, że dlatego tak słabo śpi
czekam na ciut chłodniejsze dni
a dziś odwiedziłam fryzjera, ściełam włoski, walnęłam balejaż i odrazu lepiej
mała rzecz, a cieszy

czarna, fajny ten wózeczek
]

Cytat:
Dziewczyny

moje dziecko ma bardzo wrażliwą pupę, muszę ją grubo smarować przy każdej zmianie pieluszki
bo inaczej od razu jest cała czerwona itp
chyba ma jakiś ostry mocz

Nie chciałabym używać kremów o konsystencji Sudocremu bo wkurza mnie, że potem trzeba to tak skrupulatnie wymywać,

Czy znacie coś o konsystencji jak Bephanten tylko, żeby tańsze było?
też nie lubie sudocremu i polecam linomag maść, jest tłusty i u Nas się sprawdza
mam też Hipp na odparzenia i też jest OK.
bepanthen też mi sie własnie skończył(taki mały a taki drogi) i teraz używam linomagu

marsylia, słodziak z Franka
jej ale mi się podoba to imię.....

Cytat:
my też będziemy jeszcze trochę jeździć w gondoli,
bo małej jest wygodnie,
zresztą nam wózek głównie do spania w ogrodzie jest używany

bo ja za spacerami nie przepadam

u nas też upał
chciałam iść do lumpka ale chyba przy tej temperaturze zrezygnuje

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------
u nas też wózek jest od spania na dworzu, spacerów powoli mam dość bo strasznie bolą mnie nogi. zaczęło się w ciązy i dalej mnie trzyma
ciągle mam uczucie cięzkosci nóg!!!

Cytat:

.
bosheee no czub z tej baby, wyciągać łapy do dziecka.
szczerze, to ja się boję takich ludzi, bo nie wiadomo czy to czasem nie jakas nawiedzona czy co...

a teksty z windy- padłam

Cytat:

to dobrze, heh widzisz 9 h sie nie martwilam a 10 juz schiz

Nie, bo laktacja juz mi sie unormowala w dzien po 4 h mam mega piersi i bolą już ( np uczelnia ) a w nocy mam juz mało mleka bo on sie nie budzi spi średnio te 8 h, czasem 7 a dzisiaj np 10.

i to samo dziala w drugą stronę, znajoma poszla do pracy na caly etat, karmila tylko wieczorami i nocą. caly dzien nie musiala odciagac, za to w nocy ruszała produkcja mleka. taka to mądra nasza matka natura
dopiero nad ranem mam pelniejsze piersi

a ja dziś rano nie mogłam odciągnąć mleka, 40 min walczyłam laktatorem i zeszło 30 ml
już miałam czarne mysli ze pokarm mi zanika i zeschizowana siedziałam u fryzjera, że dziecko będzie glodne.
ale na szczescie zasnęła i spała na dworku
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 15:13   #1493
Eirene1987
Zakorzenienie

mój Oli nadel śpi z siurakiem na wierzchu chyba tak mu wygodniej niż w pampersie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
aaaaa mi się dziś sniło że byłam już w drugiej ciąży!!!!! boscheee obudziłam się cała mokra
mi się to samo śniło. że leżę sobie na łóżku i czuję ruchy i mówię do męża kochanie oni zostawili jeszcze jedno dziecko w brzuchu zaszłam w ciążę jak byłam w tamtej ciąży czy to możliwe? i się okazało że tak

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
A tak wogóle 18 czerwca wybieramy się na wesele mojego brata, szukam jakieś ładnej sukienki dla mojej Nastusi. Może któraś z mamuś znalazła coś ładnego na allegro

A to moja Anastazja
ale śliczna i jak główkę trzyma już fajnie jej kiedy mój tak będzie trzymał

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 15:27   #1494
iweczka
Zakorzenienie

castia, ale sen.......
oby nie proroczy, ale podobno sny są na odwrót

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
ojj jak ja bym chciała mieć swoje podwórko całe życie mieszkałam w domku a teraz w bloku, ale cóż taki los, szukamy działki, żeby się budować, ale kiedy to będzie, a wczoraj u moich rodziców byliśmy na obiedzie i siedzieliśmy wszyscy cały czas na dworzu w cieniu i mały spał cały czas, a tu na balkonie to wrzeszczy, padł mi dopiero teraz na macie, ale to długo nie potrwa
i my szukamy działki....ale idzie nam bardzo cięzko
a nawet beznadziejnie :/

Cytat:
kurcze,
chcialam jechac do przychodni wózkiem, ale taki sie wiatr zerwal ze boje sie burzy. wiec chyba samochodem musze pojechac
a dzis nawet na dwor nie poszlam z nim bo stwierdzilam ze do przychodni skoczymy to sie spacer zaliczy i dupa
a u Nas skwar że paść można

Cytat:

A to moja Anastazja
śliczna dziewczynka
Stary 2011-06-06, 15:31   #1495
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:

to dobrze, heh widzisz 9 h sie nie martwilam a 10 juz schiz

Nie, bo laktacja juz mi sie unormowala w dzien po 4 h mam mega piersi i bolą już ( np uczelnia ) a w nocy mam juz mało mleka bo on sie nie budzi spi średnio te 8 h, czasem 7 a dzisiaj np 10.

i to samo dziala w drugą stronę, znajoma poszla do pracy na caly etat, karmila tylko wieczorami i nocą. caly dzien nie musiala odciagac, za to w nocy ruszała produkcja mleka. taka to mądra nasza matka natura
dopiero nad ranem mam pelniejsze piersi

a no wlasnie montii mialam cie zapytac...ty karmisz tylko piersia tak??? Niczym nie dokarmiasz ani nie przepajasz??? Bo u mnie tylko piers,mala nic innego nie zna a wieczorem jak po kapieli mam ja karmic to moje piersi sa mieciuskie niby mleko leci ale nie tak szybko i ona sie wkurza a pokarm jest.... ty tez tak masz???Zastanawiam sie, moza mala sie nie najdada i nie spi tak dlugo jak twoj maly?? Zazdroszcze ze fabianek tak dlugo spi,moja mala rekord to 6,5 h

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2011-06-06 o 16:14
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 16:17   #1496
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
A to moja Anastazja
ale slicznotka

kurcze wlasnie nie wiem co zrobic z tym szczepieniem
najblizszy byl wolny termin 20 czerwca moze sie przepisze eh no sama nie wiem

a i kolejna marna wiadomosc cos chrzesny malego nawala, juz zapowiedzial ze przyjedzie bez zony, i ma problem zaswiadczenie ze swojej parafii wziac - zaczelam sie zastanawiac czy mnie nie wysteruje i nie przyjedzie wcale....jego siostra rodzona tak zrobiula na moim slubie - powiedziala ze bedzie a nie przyjechala moze to u nich rodzinne
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 16:24   #1497
diatoma
Zadomowienie

wrócilam z bioderek, Tymek wciąż nie ma elementów kostnień, dr powieddział ze dziecko ma czas do 8 miesiaca. i za 2 miesiace mamy przyjsc na kontrole mam nadzieje ze w koncu sie pojawia.

u mnie na niebie dzieje sie koniec świata!

wkurzylam sie!
jak szłam do samochodu z małym, zaczepila mnie taka babcia stara, ze moj mąż wczoraj ochrzanił jej córke! bo ta stoi nam w bramie i zastawia. ja jej mowie ze nie mam czasu a ta mnie za reke i no ale to pani mąż! niech pani coś zrobi. ja sie na nia spojrzalam i mowie, ze to jest teren prywatny i nic tej pani nie usprawiedliwia bo stawia auto notorycznie! a ta dalej ze jej corka insuline przyjezdza robic itd.
ja ta pania znam z przychodni akurat i wiem ze sama sobie robi. no ale nie ważne.
az w koncu mowi do mnie ze ja córce pozwolilam tam stawiac bo znam pani tesciowa! no rece mi odpadly. a tż wczoraj powiedzial ze jak jeszcze raz stanie to zadzwoni po straz miejska!
potem zostawilam Tyma przed grazaem w wozku, wyjezdzajac zamknely sie drzwi bo byl wiatr i przylozyly w samochono szkurde! na to wszytsko maly sie rozbeczal. po prostu miodzio. ja to sie tak spocilam ze poo plecach mi sie lało!

12. 09. 2015 Tosia
Stary 2011-06-06, 16:38   #1498
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Anika skończyła wczoraj dwa miesiące i z tej okazji zaczęła gaworzyć I tak pięknie się uśmiecha kiedy się do niej zagaduje Bardzo dziękuję za komplementy pod adresem Aleksa Wszystkie dzieciaczki śliczne

Traicionera,

Ego, ale musiałaś się wystraszyć

Izabela, Anika ma dużo naczyniaków, na czole, na powiekach i nosku (już jaśnieją i powinny zniknąć), no i ciemne na karku i główce (te mogą zostać). Neonatolog mówiła że nawet w literaturze medycznej naczyniaki na karku nazywane są dziobnięciami bociana a te na czole i powiekach pocałunkami anioła. Moje dziecię wyjątkowo hojnie obdarzono

Patrycja, główka się zaokrągli, mój Aleks też miał strasznie spłaszczoną, u Aniki też już widzę początki ale ona bardziej kręci główką więc może aż tak nie będzie. Aleks głowę ma teraz kształtną ale jednak po tym spłaszczeniu pozostała mu lekka asymetria twarzy, widoczna kiedy patrzy się na niego w lustrze. I to już zostanie.

Marsylia, Aleks rozwija się prawidłowo więc mam nadzieję że jednak tsh ma w normie ale faktycznie muszę zbadać. Jest niski i drobny jak na swój wiek ale to raczej geny. Pogadam z pediatrą a swoją drogą sprawdzę obydwoje, po porodzie robią badania przesiewowe na niedoczynność ale na ile to starcza to nie wiem.

Bosti, całe szczęście że dałaś radę wyjąć tą główkę, oby już było ok

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 16:41   #1499
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
a no wlasnie montii mialam cie zapytac...ty karmisz tylko piersia tak??? Niczym nie dokarmiasz ani nie przepajasz??? Bo u mnie tylko piers,mala nic innego nie zna a wieczorem jak po kapieli mam ja karmic to moje piersi sa mieciuskie niby mleko leci ale nie tak szybko i ona sie wkurza a pokarm jest.... ty tez tak masz???Zastanawiam sie, moza mala sie nie najdada i nie spi tak dlugo jak twoj maly?? Zazdroszcze ze fabianek tak dlugo spi,moja mala rekord to 6,5 h
tak, pod wieczór już mam bardzo miekkie w ciagu dnia dosc pełne a im blizej wieczoru to mniejsze ale wiem ,ze mleko leci.

c

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 16:45   #1500
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
ale slicznotka

kurcze wlasnie nie wiem co zrobic z tym szczepieniem
najblizszy byl wolny termin 20 czerwca moze sie przepisze eh no sama nie wiem

a i kolejna marna wiadomosc cos chrzesny malego nawala, juz zapowiedzial ze przyjedzie bez zony, i ma problem zaswiadczenie ze swojej parafii wziac - zaczelam sie zastanawiac czy mnie nie wysteruje i nie przyjedzie wcale....jego siostra rodzona tak zrobiula na moim slubie - powiedziala ze bedzie a nie przyjechala moze to u nich rodzinne
kurde....co on jakis niepowazny jest?????
przecież potem w niedziele nie znajdziesz innego chrzestnego!
ludzie to naprawde są dziwni....

Cytat:
wrócilam z bioderek, Tymek wciąż nie ma elementów kostnień, dr powieddział ze dziecko ma czas do 8 miesiaca. i za 2 miesiace mamy przyjsc na kontrole mam nadzieje ze w koncu sie pojawia.

!
mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze
u nas zapowiadali deszcz...ale póki co grzeje, że 5 minut nie da rady wysiedzieć na dworzu.
jest 30 stopni!!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości