mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-06, 16:10   #4801
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

http://www.abiofem.pl/

Lek jest bez recepty. Ja jestem zadowolona, bo zawsze miałam jakieś drożdżaki itp. rzeczy Teraz mam spokój i nic nie piecze

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 16:18   #4802
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

eh nie dało mi leżeć. Coś mnie dzisiaj nosi. Godika nie dziwię się, że jesteś dziś rozdrażniona. Mnie zaczyna irytować tż bo dzwoni już chyba szósty raz i pytaj jak się czuję - wiem powinnam się cieszyć...

Ona231 teściwa truskaweczki przyniosła prosto z grządki - więc dziękuję.

[QUOTE=marejta;27335300]
Cytat:
Napisane przez ona24 Pokaż wiadomość
A ja sama kupiłam sobie strój jednoczęściowy, żeby maleństwa nie wystawiać na słońce, ale nie wyobrażam sobie całych wakacji spędzić w domu, na pewno pojedziemy gdzieś na urlop czy na jakiś weekend nad morze a do tego jeziorko w niedziele czy sobotę. Wczoraj byliśmy nad jeziorem, nie mówię, żeby leżeć na słońcu kilka godzin (chociaż przed ciążą tak potrafiłam ) ale godzinka czy 1,5 nikogo nie zabije
Aż zazdroszczę - ja żadnych wakacji nie planuję - jak już to tylko jakieś krótkie wypady, o ile tż nie będzie siedział cały czas w pracy. W tym miesiącu mieliśmy się wybrać do Bolestraszyc, ale jak na razie wo widoków nie ma.

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
No co do opieki w UK to zalezy z jakim problemem idziesz Akurat za prowadzenie ciazy to moge im wystawic 5+ , ale jesli chodzi o pediatre to 1!
Moja znajoma ma 3 letniego synka i musiala sie sporo nameczyc, aby wkoncu zajeli sie jej dzieckiem- przez miesiac odsylali ja z kwitkiem, az sama doszla do tego, ze jej syn ma SZKARLATYNE! I przez 2 tygodnie penicyline musiala podawac...Teraz odeslali ja z paracetamolem do domu dla corki co ma zapalenie oskrzeli!.
No i u mnie jak maly mial 41 stopni goraczki to radzili tylko schladzac...a jak sie uparlam na antybiotyk, to stwierdzili, ze skoro juz chce to mi dadza na ptasia grype ( bo to bylo w tym czasie, jak glosno bylo o tej epidemii)...musieli chyba statystyki podniesc. A maly mial infekcje gornych drog oddechowych- przez 3 dni ich pieprzony paracetamol nie pomagal.
To widzę, że jeśli chodzi o opiekę pediatryczną to jej w ogóle nie ma -normalnie masakra. Wypada samemu diagnozować i leczyć dziecko - koszmar.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 16:19   #4803
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Ja chodzę na nfz, do prywatnej przychodni i tu niestety tylko podstawowe czyli mocz, morfologia i nie wiem co jeszcze jest refundowane. Mają taką umowę podpisaną z nfz.

Żurek koniecznie zrobię w tym tygodniu w zależności od chcenia się trudniejszy lub z kosteczki Ona dziękuję za link już zapisałam do zakładek.

Goldika nowa fryzurka powinna poprawiać humorek
Polecam się na przyszłość

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
http://www.abiofem.pl/

Lek jest bez recepty. Ja jestem zadowolona, bo zawsze miałam jakieś drożdżaki itp. rzeczy Teraz mam spokój i nic nie piecze
Za linka dziękuję, pewnie wypróbuję

Chawa to ja aż tak dobrze nie mam. Na własne truskawki się nie załapałam Ale podrzucić możesz bardzo chętnie się poczęstuję

Ggora wychodzi na to, że na wszystko jedyny lek to paracetamol

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-06-06 o 16:20
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 16:21   #4804
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Ja chodzę na nfz, do prywatnej przychodni i tu niestety tylko podstawowe czyli mocz, morfologia i nie wiem co jeszcze jest refundowane. Mają taką umowę podpisaną z nfz.
Z tymi umowami z nfz to porażka. Ja to bym wprowadziła zupełnie inny system ubezpieczeń zdrowotnych, bo fakt jest taki, że jak komuś coś faktycznie dolega to i tak musi iść prywatnie i zapłacić. No chyba, ze ma znajomości - to zmienia postać rzeczy.
Stary 2011-06-06, 16:21   #4805
justi84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
No co do opieki w UK to zalezy z jakim problemem idziesz Akurat za prowadzenie ciazy to moge im wystawic 5+ , ale jesli chodzi o pediatre to 1!
Moja znajoma ma 3 letniego synka i musiala sie sporo nameczyc, aby wkoncu zajeli sie jej dzieckiem- przez miesiac odsylali ja z kwitkiem, az sama doszla do tego, ze jej syn ma SZKARLATYNE! I przez 2 tygodnie penicyline musiala podawac...Teraz odeslali ja z paracetamolem do domu dla corki co ma zapalenie oskrzeli!.
No i u mnie jak maly mial 41 stopni goraczki to radzili tylko schladzac...a jak sie uparlam na antybiotyk, to stwierdzili, ze skoro juz chce to mi dadza na ptasia grype ( bo to bylo w tym czasie, jak glosno bylo o tej epidemii)...musieli chyba statystyki podniesc. A maly mial infekcje gornych drog oddechowych- przez 3 dni ich pieprzony paracetamol nie pomagal.

O nieeee.... ale mi narobilas smaka na kluski slaskie....jutro musza byc na obiad i u mnie Dzis ziemniaczki z kotlecikami z piersi z kurczaka z salata.
Ty uzalezniona od gry, a ja nie moge sie oderwac od serialu Chirurdzy Dobrze, ze na stronie jest limit ogladania, bo bym siedziala 24h

Ciesze, sie ze nie tylko ja tak zaszalalam hihih. Jak mi po miesiacu znajomosci- a jednoczesnie bycia razem- Tż powiedzial, ze chcialbym abym byla jego zona , to myslalam, ze zartuje A jak twoja rodzina przystala na tak szybki slub? Bo u mnie nie bylo lekko, rodzina sie mnie wyrzekla, ze niby za biedny dla mnie, ze za wszesnie, ze studia itp... i sie kilka miesiecy do mnie nie odzywali.Dopiero jak wyladowalam w szpitalu to sobie przypomnieli, ze maja corke i ze mi wybaczaja!!Do dzisiejszego dnia nie jest miedzy nami dobrze- tzn. nie jak miedzy rodzic - dziecko...bardziej traktuje ich jak dalekich krewnych (zbyt wiele lez wylalam, aby wybaczyc).

Dobra, ruszam sie, dzownila przyjaciolka ze szkocji i znow gadalysmy godzine zamiast sprzatac
Moi rodzice byli zaskoczeni ale pokochali tżta "od pierwszego wejrzenia"no może ojciec od drugiegomam 27 lat więc może się cieszyli bo bali się że już mnie nikt nie zechceale z teściami ciężka sprawa, tak jak piszesz niby jest ok, ale niczego nie zapomniałam i nie wybaczyłam
matko właśnie wypiłam 750 g maślanki i małą kawę,żeby móc popracować i doczytać was jeszcze troszkę, chyba mnie zaraz rozsadzi
Stary 2011-06-06, 16:21   #4806
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie kochane

Trzymam kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty

A z kończeniem wątku poczekajcie aż wrócę z pracy Dziewczyny sobie wzięły do serca żeby więcej pisać żebym jeszcze mogła założyć wątek przed urlopem DZIĘKUJĘ:roza :
Stary 2011-06-06, 16:26   #4807
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Może i ja się skuszę, choć częściej mi uczulenie dokucza niż infekcja, ale nie szkodzi się zabezpieczyć.

Ona231 błagam nie każ mi wychodzić z chłodnego domku na taki upał. Jeśli już masz ochotę na świeże truskaweczki to zapraszam do mnie - chyba że poczekasz do wieczora to zajrzę do Ciebie z truskawkami podczas spaceru z psem.
Stary 2011-06-06, 16:29   #4808
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Może i ja się skuszę, choć częściej mi uczulenie dokucza niż infekcja, ale nie szkodzi się zabezpieczyć.

Ona231 błagam nie każ mi wychodzić z chłodnego domku na taki upał. Jeśli już masz ochotę na świeże truskaweczki to zapraszam do mnie - chyba że poczekasz do wieczora to zajrzę do Ciebie z truskawkami podczas spaceru z psem.
Dobra zlituję się nad Tobą, zaczekam, jeszcze swoich trochę mam Wygodna jestem

Aniu chyba nowy wątek możesz założyć, a ten dokończymy
Stary 2011-06-06, 16:33   #4809
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
O dzięki Ci łaskawco A mi się trochę ruchu przyda
Stary 2011-06-06, 16:34   #4810
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane

Trzymam kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty

A z kończeniem wątku poczekajcie aż wrócę z pracy Dziewczyny sobie wzięły do serca żeby więcej pisać żebym jeszcze mogła założyć wątek przed urlopem DZIĘKUJĘ:roza :
trzymamy mocno
cos sie dzisiaj wizyt posypalo ale w czerwcu to dopiero bedzie wiesci z polowkowych

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 16:35   #4811
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
O dzięki Ci łaskawco A mi się trochę ruchu przyda
Nie ma sprawy, jak coś to wal śmiało

Dobra zmykam na razie, potem się jeszcze odezwę
Stary 2011-06-06, 16:38   #4812
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Ja też uciekam - trochę pokrzątam się po domu, bo już nie mogę usiedzieć (ale mnie nosi)
Stary 2011-06-06, 16:48   #4813
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:

Aniu chyba nowy wątek możesz założyć, a ten dokończymy
Może poczekam chociaż do środy może będzie więcej postów wtedy mam urlop i się tym zajmę
Stary 2011-06-06, 16:50   #4814
goldika
Zakorzenienie

trzymam kciuki za wszystkie wizytujace dzis

Kurde jestem objedzona ale ciagle bym cos zjadla lodówka pełna ale nic mi nie podchodzi.
aaa zrobiłam cukinie w bułce tartej. Mi bardzo smakowało ale Tż kręcił nosem jednak woli dostać kawał mięcha niż kilka krążków cukini

Aniu myślę, że jutro wykończymy ten wątek
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 16:52   #4815
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za wszystkie wizytujace dzis

Kurde jestem objedzona ale ciagle bym cos zjadla lodówka pełna ale nic mi nie podchodzi.
aaa zrobiłam cukinie w bułce tartej. Mi bardzo smakowało ale Tż kręcił nosem jednak woli dostać kawał mięcha niż kilka krążków cukini

Aniu myślę, że jutro wykończymy ten wątek
Goldika poczekajcie na mnie weźcie doradźcie zakładać już nowy wątek i jeszcze tego dopisać?
Stary 2011-06-06, 16:56   #4816
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Goldika poczekajcie na mnie weźcie doradźcie zakładać już nowy wątek i jeszcze tego dopisać?
Aniu a kiedy dokładnie wyjeżdżasz? bo zapomniałam
Stary 2011-06-06, 17:03   #4817
magolina
Wtajemniczenie

Kiepsko mi idzie to pisanie

Cytat:
Oj skąd ja to znam, też dlatego nie kupują bo w sumie czas strasznie szybko leci, a wydatki będę znacznie większe
Ja za kawę dziękuję ale jako ktoś chętny na truskawki to zapraszam
Ja chce truskawki nie byłam dzisiaj nigdzie i nie mam

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość

Aż zazdroszczę - ja żadnych wakacji nie planuję - jak już to tylko jakieś krótkie wypady, o ile tż nie będzie siedział cały czas w pracy. W tym miesiącu mieliśmy się wybrać do Bolestraszyc, ale jak na razie wo widoków nie ma.
A my jedziemy ze znajomymi w sierpniu na tydzień do Dąbek i już sie nie mogę doczekać jak małe dziecko

Cytat:
Może poczekam chociaż do środy może będzie więcej postów wtedy mam urlop i się tym zajmę
Oj aniu podejrzewam że jutro to już będzie po I części

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Ja to faceci - mięcho, mięcho, mięcho przynajmniej mój też tak ma

dobra pisze dalej

Aniu załóż może drugą część wątku i wklej link tutaj, bedziemy pisać i jak będziemy sie zbliżac do końca to wrzucimy pod koniec tego tamten link z nową częscia i zaczniemy sie udzielać w tamtej. Chyba nic nie poknocilam??

Edytowane przez magolina
Czas edycji: 2011-06-06 o 17:05
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 17:04   #4818
ania21_21
Zadomowienie

Goldika do wyjazdu to napewno zakończymy bo wyjeżdżam 18 ale teraz mam obawę że skończycie zaczym wrócę z roboty
Stary 2011-06-06, 17:05   #4819
dygotka8
Zakorzenienie

Aniu-pisze ile się da byś mogła założyć nowy wątek
a kiedy do pracy idziesz?

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 17:10   #4820
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Aniu-pisze ile się da byś mogła założyć nowy wątek
a kiedy do pracy idziesz?
chodzę codziennie (oprócz środy mam urlop) i pracuję do 15 jakby coś wstrzymajcie się z postami
Stary 2011-06-06, 17:16   #4821
dygotka8
Zakorzenienie

cieszy mnie fakt,że nie ciągnie mnie dzisiaj za czymś słodkim jak choćby wcozraj...co prawda zjadłam loda dzisiaj,ale bardziej dla ochłody...ale postanowienie mam,że żadnych słodkości nie będę sobie kupowała

zapomniałam dzisiaj o piciu wody......wypiłam może z 0.75 l ale już sobie polałam i zaraz wypiję ze 2 szkalnki..ale podjadłam truskawek to mi sie pić odechciało,płatki z mlekie to też mlekiem się opiłam..ehh

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-06-06 o 17:21
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 17:16   #4822
kami5
Raczkowanie

dziewczyny wy cały czas na necie i co zajrzę to mam sporo do czytania.

UF jakoś mięły te 3 godziny z córeczką koleżanki. Nie było tak źle. Chociaż gdyby wołała na nocnik, to byłoby lepiej. Do tego jeszcze mała ma problemy z zaparciami ( co u dzieci jest dosyć częste). Niestety mała bardzo cierpi.

Tak sobie czasami myślę że moja córcia to wyjątkowy egzemplarz; smoka nie ssała, z butelki nie piła, dosyć szybko chciała sama jeść, gdy chce na nocnik sama po niego idzie. Drugie dziecko też chcę mieć takie
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 17:19   #4823
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
cieszy mnie fakt,że nie ciągnie mnie dzisiaj za czymś słodkim jak choćby wcozraj...co prawda zjadłam loda dzisiaj,ale bardziej dla ochłody...ale postanowienie mam,że żadnych słodkości nie będę sobie kupowała
Ja też chce loda
Stary 2011-06-06, 17:23   #4824
kami5
Raczkowanie

Co do lekarzy w Uk, to macie rację, że tu jest nie ciekawie. Szczególnie jeśli chodzi o dzieci. Pamiętam jak Zuzia miała 2 lub 3 msc i dostała kataru. Zaczęło się od tego że nie chciała jeść. Przestraszyliśmy się i kazano nam jechać na pogotowie. Jakiś niedouczony lekarz powiedział że jest wszystko w porządku i nawet nie kazał odciągać kataru ( pokazaliśmy mu fridę do nosa). Powiedział że samo przejdzie!!!!!
A przecież takie maleństwo oddycha tylko przez nos, więc jak ma niedrożny nos to nie może jeść bo wtedy nie może oddychać. Uważam że tu lekarze są do d....y
Stary 2011-06-06, 17:30   #4825
justi84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
hmmmm... to czuje sie wykiwana bo mi lekarz kazal na cytomegalie powtarzac, a koszt ponad 100 zł
ja miałam na toxo i na cytomegalie, oba kazał powtarzać bo wyszły dodatnie, jeśli wskaźniki nie będą się radykalnie zmieniały to znaczy że nie przechodzę ich teraz tylko miałam wcześniej i to wynik przeciwciał które posiadam.
Stary 2011-06-06, 17:32   #4826
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Co do lekarzy w Uk, to macie rację, że tu jest nie ciekawie. Szczególnie jeśli chodzi o dzieci. Pamiętam jak Zuzia miała 2 lub 3 msc i dostała kataru. Zaczęło się od tego że nie chciała jeść. Przestraszyliśmy się i kazano nam jechać na pogotowie. Jakiś niedouczony lekarz powiedział że jest wszystko w porządku i nawet nie kazał odciągać kataru ( pokazaliśmy mu fridę do nosa). Powiedział że samo przejdzie!!!!!
A przecież takie maleństwo oddycha tylko przez nos, więc jak ma niedrożny nos to nie może jeść bo wtedy nie może oddychać. Uważam że tu lekarze są do d....y
Ja też jestem wkurzona na lekarzy w UK przez trzy tygodnie dochodzili co mi jest zamiast od razu zrobić badania krwi a ja się męczyłam
Stary 2011-06-06, 17:39   #4827
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Ja wciągnęłam pieczone ziemniaczki i nadal jestem głodna Może się skuszę na babkę, którą dziś upiekłam, choć ja słodkie to omijam szerokim łukiem od dobrych 3 miesięcy, wtedy mnie odrzuciło. Lody wcinam pod jednym warunkiem żadnej polewy czekoladowej czy sosu.
Stary 2011-06-06, 17:42   #4828
kami5
Raczkowanie

od wczoraj swędzi mnie skóra na policzku. ŁZS powróciło. Swędzi strasznie aż mam ochotę drapać się cały czas
Stary 2011-06-06, 17:53   #4829
justi84
Raczkowanie

Cytat:
Zostawić Was na weekend, godzinę nadrabiałam

Zaczęłam II trymestr

Zacznę od mojej dzisiejszej wizyty, wszystko pozamykane tam na dole, szyjka długa, macica miękka. No i tyle. Usg nie było Okazało się że robi na co 2 wizycie, więc 1 usg na 2 miesiące Dobrze, że w poprzedni poniedziałek byłam u innego to wiem że jest ok, inaczej bym świrowała. No i schudłam od ostatniej wizyty 1 kg, a jem i to nie koniecznie dietetycznie.

Ja z moim mężem jesteśmy 7 lat razem, z czego w sierpniu minie nam 5 lat po ślubie. Jakoś nie spieszyło nam się z dzidzią. Pierwszą ciąże poroniłam jeszcze przed ślubem, potem był mój strach, studia, potem szukanie pracy i jak tak od razu w nowej pracy zajść w ciążeNa dziecko chyba nigdy nie ma odpowiedniego momentu, niby finansowo nie jest u nas najgorzej, ale wszystko co się da ładujemy w budowę domu, jak będzie dziecko będziemy zmuszeni ją przystopować. Na razie mieszkamy w małym pokoiku w mieszkaniu moich rodziców. Jednak chcemy mieć dziecko, całkowicie świadoma decyzja. Z drugim się wstrzymamy aż do zamieszkania w naszym domku, czyli 4-5 latek, bo po prostu ledwo zmieścimy 1 łóżeczko a co dopiero 2.

Co do zainteresowania moją ciążą, to wiem że moja mama bardzo się cieszy i dba o mnie żebym się nie przemęczała, z tatą mam średni kontakt, choć zawsze życzył nam dziecka a sobie wnuka, więc pewnie też się cieszy. Teściowa nie okazuje radości, ma 1 wnuka, w sierpniu urodzi się następny więc nasze dziecko będzie 3. Za to teść cieszy się szczerze.
Byliśmy teraz na weselu to rodzina męża dopiero się dowiedziała, parę ciotek szczerze pytało jak się czuję i czy wszystko w porządku.
Z koleżanek wiedzą tylko nie liczne, nie powiem że nie interesują się przebiegiem ciąży W sumie duża część rodziny jeszcze nie wie, nie ogłaszamy tego na ambonie
Się rozpisałam To tak na wszelki wypadek żeby nie było że 8 stron a ja się nie udzieliłam i mnie wykreślicie z listy

Mam do Was 2 pytania
1. Ile kosztuje badanie na toxo? Prywatnie nigdy nie robiłam, a teraz będę musiała.
2. Wie któraś jak się robi żurek? Jakiś sprawdzony i prosty przepis Może być link do jakieś stronki, ale sprawdzonej. Na weselu zrobiłam sobie smaka a nie nie mam pojęcia jak się gotuje. Wiem że początek to jak każdą zupę mięsko i warzywa, a może się mylę?
Ja wszystkie badania robiłam prywatnie ale rachunek wyrzuciłam...chyba ze 20 zł ale wpisz sobie w google cennik badań to tam będą przybliżone koszty
Stary 2011-06-06, 18:05   #4830
goldika
Zakorzenienie

zjadlam truskawek i pękam... jeszcze nie są za słodkie ale są takie apetyczne.

Eeeeh dostałam już terminy egzaminów w sesji. Pierwsze dwa za 2tygodnie :/ następne dwa za 3tygodnie... Przynajmniej szybko czas mi zleci do następnej wizyty USG

Aniu w sumie możesz już założyć wątek
Do 15 w pracy... ale czasu Twojego?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości