|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
a ja chętniej bym spała na gołej podłodze niz na tym materacu.... a nawet nie mam go komu "opchnąć" żeby kupić nowy...Z tego co słyszałam to wchodzenie po schodach przyspiesza poród ale to chyba wtedy jak sam poród juz się zacznie myślę, że jak sobie spokojnie na nim pochodzisz to nic sie nie stanie![]() Cytat:
My kupiliśmy dla małej ten gryka-pianka - kokos. Póki co wygląda na porządny, zobaczymy jak się będzie sprawdzał przy użytkowania ![]() Ale wiadomo ile użytkowników - tyle opinii
|
||
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Kojool - dzięki
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Agula my początkowo chcieliśmy lateksowy, ale w tym miesiącu kasy brak, więc to byłoby rozwiązanie na tydzień, dwa. Ale teraz juz sama nie wiem, może wziąć kokos-pianka. Bo gryka do mnie nie przemawia. Ale jednak skłaniam się ku lateksowemu.
Brumku gdzie będziesz kupować? Dzwoniłam do ginki. Jutro mam się zjawić w szpitalu na ktg i zadecydują co dalej. Na wszelki wypadek mam wziąć sobie torbe
|
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawiozłam auto męża, teraz muszę moje ![]() za dużo dzisiaj tego zdecydowanie ! Mam ochotę na bitą śmietanę z polewą czekoladową i truskawkami |
|
|
|
|
#2105 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam na to jeszcze sporo czasu
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedziala coś dokładniej na te wyniki? |
|
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yyy ale że co, że jak? ten wynik który wyszedł podwyższony coś jest ni e tak? nic więcej Ci nie powiedziała? nie uczę się, tragicznie się czuję..obiad zrobiłam z ledwą bidą..kapuśniak. |
|
|
|
|
#2110 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zanka, gratuluję dobrych wieści z wizyty! ![]() Cytat:
Cytat:
Chyba go zabierzemy, nawet ma piękne garniturowe spodnie w kantkę (z lumpka) ![]() Cytat:
Cytat:
żeby było wszystko ok!!!A właśnie, dziewczyny, jak jest z KTG? Zawsze ma być zrobione? Bo tak sobie myślę czy mam się lekarce upomnieć? Nic nie wspominała że będę mieć w najbliższym czasie... ![]() A ja byłam u lekarza, "tylko" zapalenie krtani. Na szczęście, bo zastanawiałam się czy się nie przypląta jakieś zapalenie płuc. Na razie syropki, no chyba że się pogorszy to się nie obejdzie bez antybiotyku...
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
raczej nie sadzę bo ona ciągle "nie ma na nic czasu"
|
|
#2112 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Już myślałam, że nie skończę was nadrabiać. Od piątku trochę tego było, a u nas jeszcze burze dookoła i wyłączałam komputer... Weekend spędziliśmy w świętokrzyskim. Byliśmy na chrzcinach bliźniaków (parka) i trochę się na patrzyłam dzieciakom Oczywiście wszyscy dookoła tylko "ucz się" Akurat z dziećmi to ja już miałam trochę do czynienia (choć o zajmowaniu własnym tak jakoś boję się myśleć). Taki był upał, że wczoraj nie mogłam swoich nóg rozpoznać. Pierwszy raz nie widziałam swoich kostek. Na szczęście dziś już lepiej
|
|
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Scio;27335966]Agula my początkowo chcieliśmy lateksowy, ale w tym miesiącu kasy brak, więc to byłoby rozwiązanie na tydzień, dwa. Ale teraz juz sama nie wiem, może wziąć kokos-pianka. Bo gryka do mnie nie przemawia. Ale jednak skłaniam się ku lateksowemu.
Brumku gdzie będziesz kupować? Dzwoniłam do ginki. Jutro mam się zjawić w szpitalu na ktg i zadecydują co dalej. Na wszelki wypadek mam wziąć sobie torbe [/QUOTE] zeby bylo ok i torba nie byla potrzebna
|
#2114 |
|
Zadomowienie
|
Jejku, Dziewczyny, jakie Wy płodne!
![]() Nadrabiam i nadrabiam i jestem dopiero na 53 stronie!!! Więc może się odezwę... Od pt puchną mi stopy i łydki przy dłuższym staniu i podejrzewam też że od tego upału... Porobiłam dokumentację ciuszków od kumpeli, więc i Wam wstawię - wiem, że lubicie pooglądać sobie I już żadnych ciuszków nie kupuje, bo chyba i tak mała nie zdaży założyć wszystkiego![]() Obserwowałam u koleżanki, jak ważna jest pomoc męża i anngażowanie go w sprawy maleństwa. Mój pan też się chyba przejął, bo jakoś większe zainteresowanie przejawia tymi sprawami, a jak już przyszły rzeczy z Allegro to stwierdził, że jest zielony co do czego i po co... Nauczymy się
|
|
|
|
#2115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
bo podobno w ostatnich tygodniach najwieksza szansa że wylezą właśnie u tych które ich do tej pory nie miały ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
A u nas jakos sie zmienilo powietrze bo gdzies grzmi i chyba burza przeszla nareszcie jest czym oddychac
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Scio trzymam kciuki żeby Cię nie zostawili jednak w szpitalu
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() żeby poszedł bezproblemowo
|
|
|
#2119 |
|
Zadomowienie
|
A teraz druga część wyprawki
![]() Kupiliśmy sobie Czesławowe DVD, ale jeszcze nie obejrzeliśmy, bo mężulek nie ma czasu, więc czekam i się cieszę tym czekaniem... Kurka, tyle tego dostaliśmy, że jeszcz mi sie nie zmieściły zdjecia... |
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj właśnie skończyłam pranie ciuszków dla małej i do przeprowadzki będe mieć już poprane gotowe wszystko ![]() tylko poukładać ![]() właśnie muszę je poskładac bo leżą w miednicy zebrane ze sznurków
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqua ooo sporo tego, ale wszystko takie śliczne
jak mi się nic nie chce...
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
no ale to właśnie też chyba wina szyjki bo puściła i wody odeszły
|
#2123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie nie puściła, pessar lekarz wyciągnął na porodówce, przez 6 h szyjka się nie skracała ani się nie rozwierała
dostałam dopiero czopek i zastrzyka na tą szyjkę żeby szybciej poszło skurcze dopiero po oxy się zaczęły więc to kompletnie nie wina szyjki
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
No i koniec zdjątek.
W zasadzie z wyprawkowych rzeczy mamy już wszystko, poza aptecznymi sprawami, kilkoma kosmetykami i wózkiem+fotelik. Bardzo mi się podoba Maxi Cosi Mura 4 - zdaje mi się, że któraś kupiła.... Poproszę o opinie - mnie się na żywca spodobał, klikami się składa, rozkałada, montuje. Moja teściowa wyszukała mi flanelowe i tetrowe pieluchy nówki 1981 r. - po moim mężulku, ale nie zdążył ich użyc Ach i jeszcze podpatrzyłm fasolkę do karmienia motherhood - jak dla mnie rewelacja bo odciąża kręgosłup, więc muszę do listy dopisać. Wiem, że możnabt zwykłą poduszkę podłożyć, ale ja muszę mieć komfort w tych prawach. Dobra, wracam do nadrabiania... Nie wiem kiedy znów będę
|
|
|
|
#2126 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Agula, Youyou no zobaczymy we czwartek, czy Wasze przewidywania sie sprawdza.
Cytat:
Cytat:
Poczekaj, moze i nas to dopadnie... Cytat:
Cytat:
Ja planuje robic miesiac po terminie, bo wtedy Zuzia bedzie miec 3 latka i chcemy polaczyc imprezy. Cytat:
![]() Cytat:
Ania nie wiem jak jest w innych szpitalach, ale w Zeromskim normalnie umawiasz sie w poradni w okolicach terminu i robia. Ja jezdzilam zazwyczaj od 38tc co tydzien, przy Zuzi wlasnie w dzien terminu wyszlo zle, na drugi dzien musialam powtorzyc - znowu zle, wiec dostalam skierowanie do szpitala. Wiec nie wiem, czy to jest mus, ze robisz ktg, ale dla mnie to wazne badanie. Oczywiscie, ze sporo dziewczyn nie ma go robionego, bo rodza wczesniej. U nas pada... |
||||||
|
|
|
#2127 |
|
Zadomowienie
|
Kasiahexe, Gratuluję dwóch kresek i życzę spokojnych 9 miesięcy.
Brumek, ja też chciałam łóżeczko z wyjmowanymi szczebelkami, ale zakochałam się w drewex hippo, które już czeka w piwnicy na złożenie. Spodobało mi się to, że ma osłonki takie jakby gumowe, więc jak dziecko będzie je gryzło to na pewno nie naje się farby. ![]() Kajool, ja wysłałam tż do 5-10-15 i też kupił kocyk. Jest naprawdę super, taki mięciutki i lekki. AgaGuersney, a ja myślę, że będzie chłopak. Pamiętam jak na początku mówiłaś, że masz dwie córeczki i teraz miło by było mieć synka a nam już gin powiedziała, że będziemy mieć chłopca to sobie pomyślałam, że z racji tego, że u nas pierwsze to bym ci oddała chłopca a sama wzięła dziewczynkę. I co? W 23 tygodniu okazało się, że będzie córeczka co cały czas się potwierdza, więc ten mój synek do ciebie musiał powędrować. ![]() Wodaqua, super ciuszki- faktycznie masz ich sporo. |
|
|
|
#2128 | |
|
Raczkowanie
|
Witam w kolejny upalny dzień!!!
Musze się pochwalić, że póki co to te upały znoszę całkiem dobrze. Nogi mi nie puchną, a że się trochę ciężej oddycha to wiadomo nie trzeba być w ciąży, żeby tego nie czuć. Najgorzej mnie wkurza takie gadanie ludzi, jak usłyszą, że termin mam na sierpnia, to mówią: "O boże to straszne w tych największych upałach będziesz jeszcze chodzić w ciąży". Każdy tak tylko straszy a na to przecież i tak nie mamy żadnego wpływu. Ja i tak się bardzo cieszę, że będę rodzić latem, bo z kolei nie wyobrażam sobie ubierania się teraz w zimie... Jutro mam na 12 wizytę, wiec proszę Was o kciuki, mam nadzieje że będzie usg bo jak nie to ![]() A i chciałbym się podzielić z Wami stronką na której można śledzić aktualnie burzę. Na górze jest odbiornik z Gdańska a niżej z Łodzi. Ten z Gdańska nie działa, bo zatrzymał się na 2002r., ale z Łodzi jak najbardziej się sprawdza. Szczególnie Zmalowana powinna się cieszyć na tą stronkę bo uwielbia przecież burzę ![]() Beatka to super, że wszystko się układa po Twojej myśli. Od razu mi sie przypomina przeprowadzka nasza do naszego mieszkanka, Było to dokładnie rok temu i byłam tym bardzo podekscytowana. Carmela Soprano, mieszkanko Sary całkiem pokaźne, chyba ma tam komfortowy apartamencik ![]() Cytat:
![]() Super wiadomości, oby tak dalej!!!
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem...
Igor waży 4050 g, mam rozwarcie na 1,5 palca, i w 2 tyg przytyłam 3 kg... Jestem w szoku... W sobotę mam iść do szpitala na badania, ktg itd... Lekarz polecał mi szpital w Kolbuszowej do rodzenia, podobno w Mielcu dzieje się teraz niefajnie... A od soboty ( o ile nie urodzę ) 15.06 mam iść do innego gina, bo moj idzie na urlop.W ogóle to się ze mną pożegnał, bo być może nie donoszę dzidzia do soboty... Byc może będę mieć cc ( okaże się w tą sobotę, o ile wcześniej nie urodzę ) bo dziecko jest b.duże... Jestem strasznie podekscytowana tą wizytą i nie wiem w co ręce włożyć dosłownie... Uff Idę Was poczytać, może się uspokoję trochę...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2130 |
|
Raczkowanie
|
Oj skleroza zapomniałam dodać tej stronki z burzą:
![]() http://gdziejestburza.pl/
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.

a ja chętniej bym spała na gołej podłodze niz na tym materacu....
a nawet nie mam go komu "opchnąć" żeby kupić nowy...
ale to chyba wtedy jak sam poród juz się zacznie

Zakończone: 2

moje ulubione lody ale szkoda że takie małe
jak dla mnie - i po jednym zjadła bym drugiego 

. a zdjęcia w konkretnych wątkach chciałam wstawic,a nie w ogólnym bałaganie. oj jednak ja to typ czytającej papierowe książki (a nie elekttroniczne) przy świeczce, a nie przy halogenach. i ta technologia dobija mnie.
żeby było wszystko ok!!!

ochydnie wyglada to
bo podobno w ostatnich tygodniach najwieksza szansa że wylezą właśnie u tych które ich do tej pory nie miały