|
|
#4831 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
ufff nadrobiłam
teraz do pracy się muszę zabrać bo się do jutra nie wyrobię
|
#4832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie była burza,taka max 10 minutowa
zrobiłam ten niby żurek na kostce rosołowej...hmmm.lepiej będzie jak go wyleję jak tylko trochę ostygnie...a zamówienie zrobię u mamy bo ja to jak widać beztalencie kulinarne....
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie zanosi się na burzę, mam nadzieję, że przyjdzie
![]() ja nie lubię żurku... w ogóle kwaśne mi nie podchodzi w ciąży. Jem na siłe ogórki bo gin dał takie zalecenie. |
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4836 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja gotuje biala kielbaske(Peklimaru najlepiej nam do zurku smakuje) z ziemniakami,dodaje pieprz,lisc laurowy,ziele,cala cebule i ze 3 przekrojone na pol zabki czosnku.Na koniec dodaje zurek w butelce,ale kujawski i smietane.Mniam,az mi smaku narobilyscie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- U mnie boczkiem przeszly 3 burze,troche popadalo na szczescie,bo wczoraj bylo duszno,ze nie bylo czym oddychac |
|
|
|
#4837 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę zdołowałam się dziewczyny. Odebrałam wyniki, mocz ok poza 4-5 leukocytami wpw ale mieszczę się w normie, TSH wyszło już dobrze, ale we krwi 2 nieprawidłowości : procentowo za wysoki granulocyty i procentowo obniżone limfocyty, ilościowo ok. W sobotę wizyta, ale strasznie się martwię
|
|
|
|
#4838 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też się zanosi na burzę mogło by popadać, bo parno strasznie.
A właśnie TŻ skończył mi farbować włosy już nie mogłam na nie patrzeć. W sobotę u TŻ w pracy piknik rodzinny idziemy co będziemy w domku siedzieć. Zawsze kogoś nowego się pozna ;-)
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
zrobię soebi coś innego do jedzonka tylko wcześniej musze gazy pozmywać,a potem mam w planach pomoczyć nóżki w chłodnej/zimnej wodzie,zrobić piling a potem kremik na stópki
![]() goldika bardzo możliwe że nawet ta sama burza dojdzie do Was...ja nie wiedziałam skąd ona się wzięła??przyszła znikąd aaa,placuszki cukiniowe miałam usmażyć i zapomniałabym..
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brakuje mi pracy... tak pracowalam, zawsze troche pieniedzy wpadlo i do tego lubilam to co robilam. Ale Tż zabronił mi pracowac a jak byłam dzieckiem to z rodzicami jeździłam na takie pikniki z ich pracy. Miłe wspomnienia ![]() Burza przyszla A tak z innej beczki. Postanowilismy mowic prost ludziom, ze o dziecko sie staralismy. Wiekszosc jest w glebokim szoku. Bo przeciez mam TYLKO 21lat. Ale doszlismy do wniosku, ze nie chcemy zeby potem nasze dziecko od kogos uslyszalo, ze bylo z wpadki. ja wiem, ze bylam wpadka i rodzice mi powiedzieli ze slub brali ze wzgledu na ciaze. A teraz jak patrze na ich rozwod to troche mi przykro. Nie chcialabym zeby kiedys tak poczulo sie moje dziecko. |
|
|
|
|
#4841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam pierwszy mega egzamin 17.06 z praktycznej znajomosci jezyka, bedzie hard...
|
|
|
|
|
#4842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Slowo zaznaczone na czerwono- non stop czegos zapominam!!!! Cytat:
Na nas tez na poczatku tak patrzyli! Slub byl zaplanowany a pozniej mowilam przed slubem ze w ciazy jestem to wszyscy mysleli ze wpadka. Tz od wczoraj chodzi ze lzami w oczach! Kurcze jak mi go szkoda, porabany kraj zeby mlody silny czlowiek nie mial gdzie pracowac,ehhh
|
|
|
#4843 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny miałam pierwszą zachciankę dzisiaj od nie wiem kiedy
Naszło mnie na mozarellę z pomidorkiem i oliwą z oliwek - akurat w sobotę kupiłam i zjadłam całą ![]() Może mi przejdzie ta awersja do jedzenia? ![]() byłam w ogródku po truskawki, na szczęscie troszkę znalazła bo myslałam o nich i myślałam. Jutro musze koniecznie z kilogram kupić. Ja na szczęscie wszystkie egzaminy mam już za sobą, teraz tylko dokończyć pisać pracę i obronić się w lipcu. Mam nadzieję że zdążę
|
|
|
|
#4844 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny co myślicie o takim zestawie http://allegro.pl/wyprawka-lozeczko-...631730957.html
czy to dobrej jakości? opłaca się? nie znam się na materacach ,pościeli itp, może któreś z was są bardziej doświadczone bo już coś poczytały, albo te które już mają drugą pociechę w drodze mi doradzą
|
#4845 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kobitki ciężko was nadrobić a ja od soboty miałam problem z netem a tu teraz tyle stron
na szczęście już net chula hehhKurcze chciałam powiesić pranie na balkonie i jak szłam z koszem z praniem coś mnie w brzusiu zabolało....kosz nie był nawet ciężki i dalej mnie boli brzuch nie wiem co sie stało na szczęście niemam żadnych plamień może ból przejdzie. W sobote kuzynka męża urodziła dziewczynke Oj mamuśki kiedy te nasze skarby zaczną się pokazywać już sie nie moge doczekać
|
|
|
|
#4846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podobno na chlopaka je sie kwasne ale mojej siostrze sie nie sprawdzilo
|
|
|
#4847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
ogladacie wiadomości??bo mnie krew zalała i bym się poryczała jednocześnie(ale sie opanowałam żeby głowa bardziej nie rozbolała) mianowicie mówili o gówniarzach którzy zakatowali 14-letniego chłopca!!!najstarszy z oprawców lat 17 i doatnie za to jakieś 2 lata!!!!!!
mówili tez o innym przypadku,gzdie gówniarze też około 17 lat zakatowali jakiegoś starszego faceta kijami bejsbolowymi a jego żonę brutalnie zgwałcili..... i z powodów takich zwyrodnialców odkładałam myśl o dziecku bo to śmiało zniechęca...... Darusiaaa ja też ciągle zapominam-wczoraj poszłam do sklepu po 1 rzecz,a kupiłam chyba ze 4 inne rzeczy a tej konkretnej NIE ![]() a stópki właśnie mi się moczą-szukam jednocześnie jakichś pielęgnacyjnych kremów do stóp na allegro dla mamy ![]() jeszcze muszę umówić się na pedicure-może jutro zadzwonię...jak nie zapomnę ![]() joamci zestaw śliczny,ale jak to się jakościowo prezentuje to trudno po zdjęciah mi poznać....ja to przeglądam inne wątki i tam dziewczyny które już urodziły albo lada chwila mają rodzic wiedzą już lepiej i mozna podpatrzeć magolina ja dziś przechodziłam koło sklepu i wyczułam małosone,ale nie kupiłam-muszę zadzwonić do mamy i zapytać czy robi...albo czy by zrobiła,ale żeby w razie co 2 razy nie pozoliła jak kiedyś się mamie przydarzyło...
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-06-06 o 19:27 |
|
|
|
#4849 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() :sli na:![]()
|
|
|
#4850 |
|
Wtajemniczenie
|
okazalo sie,ze wizyte mialam dzisiaj...wszytko dobrze,dzidzia zdrowiutenka. za 10 dni mam znow usg bo nozek nie chcial pokazac...
bedzie na 100% SYNEK kurcze a ja mam wszystko rozowe pozniej Was poczytam a na razie ide z moja pchla sie pobawic ![]() ANIA 21 mozesz mi wpisac na niebiesko synka ![]() imie prawdopodobnie Dorian
|
#4851 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kupiłam dziś sobie w Biedronie dwa kocyki dziecięce z mikrotkaniny, takiej milusiej. Całkiem fajne - 15 zł kosztują, a ludzie na potęgę brali kołdry letnie też za 15 zł
|
|
|
#4852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam do ciebie prośbę podaj mi tp. twoje bo nie mam dokładnego to chyba jeszcze wpisywałam Gospella
|
|
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ze wzgledow ekonomicznych to cie rozumiem, jakby u nas byla dziewczynka, to musialabym sporo dokupic, bo dostalam spadek po 4 chlopcach![]() Dziewczyny, nadganiajcie, bo tu chlopcy na watku widze rzadza ![]()
|
|
|
|
|
#4854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak wroce do domu to kupie
|
|
|
#4855 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam z apteki i 70 zł poszło Lactacyd, Femisept Uro i Floragyn. Kurcze na ciążówkach też ładnie zarabiają...
Jeszcze jak sobie pomyślę ile jeszcze nas czeka wydatków, ale od razu mi przechodzi jak tylko pomyślę, że to ze względu na kosmitę
|
|
#4856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
narazie samiutka jak palec
|
|
|
|
|
#4857 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane
Ale czytania narobiłyście ![]() Jeśli chodzi o wydatki ciężarnej w aptece to masakra. Ja odkąd zaczęłam realizować recepty ciązowe, to robię zamówienie internetowo. Np. Duphaston kupowany stacjonarnie kposztuje ok. 45zł, a jak zamawiam przez internet to jest to ok 30zł. Naprawdę spora różnica, szczególnie jak się bierze duphaston 3x1, no i poza tym magne b6 i kwas foliowy ![]() Agnieszko gratuluję synka ![]() U nas była burza i teraz jest bosko Aniu nie martw się na pewno niedługo Twoja córcia będzie miała towarzystwo, ja np. czuję że będę miała córę
Edytowane przez marli Czas edycji: 2011-06-06 o 20:37 |
|
|
|
#4858 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Dziewczyny gonicie jak szalone, ale super się was nadrabia. Ja dziś wybrałam się do pracy a tam 7 dzieci, panuje szkarlatyna i różyczka , wystraszyłam się nieźle, dyra odesłała mnie do domu to pojechałam do mamy na kawkę i tak sobie przebimbałam dzień. Wieczorem do gina pojechałam i dał mi l4 do końca czerwca i wogóle już będę na l4. Jutro jeszcze syna nie wysyłam do przedszkola może jeszcze się wykluje jakaś tempka, oby nie, ale we środę już go wyślę.Mam nadzieję że ja też nic nie złapałam od tych dzieciaków ![]() Właśnie widzę że na wątku chłopcy wiodą prym, więc myślę że u mnie panienka mieszka , a leniwa że hej , mało się rusza, ledwo je czuje. Ale słyszałam serdusio dziś więc supcio. A tak wogle to moja dzidzia mieszka na jajniku bo czuję tam ciężar i taki głuchy ból od czasu do czasu, chowa się przed upałem chyba
|
|
|
|
#4859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję wytrzymać do wakacji, te upały to dla mnie koszmar- tylko bym spała, pracy masa więc zabieram ją do domu a i cierpliwość przez hormony już chyba nie ta. gratuluję że słyszłaś bicie serduszka- cudowne uczucie, ja płaczę nawet jak w poczekalni słysze jak gin bada serduszko innej ciężarnej![]() Dziewczyny, od którego tygodnia czuć czkawkę dzidziusia najwcześniej??? Mi się wydaje że synek będzie....najważniejsze żeby było zdrowe, ale jak czuje że synek, to jednak trochę mi przykro że nie córcia-pewnie gdybym czuła córkę byłoby na odwrót
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
rojku koniecznie poczytaj czy w Twojej okolicy są apteki z których można zamawiać też przez interent i odbierać osobiście-ja tak robię.ostatnio byłam też w stacjonarnej ziko i widziłam krem musteli za 62zł czy;li sporo taniej i plastry na opryszczkę w promocji za 17.50,itd.
marli-widzę,że Ty też z wawy u mnie burza przyszła tak niespodziewanie,ale teraz za to jest super!!może masz sprawdzone miejsce gdzie by tu iśc na pedicure i manicure??w razie co to będę wdzięczna za wiadomośc na pw ![]() a ja jeszcze ani razu nie słyszłąm serduszka dziecka,nawet jak byłam prywatnie lekarz nie chciał dać mi usłyszeć dlatego na połówkowe pójdę do innego lekarza-no właśnie muszę pogooglać bo nie wiem gdzie w takim razie czy uzywacie specjalnych płynów do higieny intymnej dla kobiet w ciąży????
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-06-06 o 20:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

teraz do pracy się muszę zabrać bo się do jutra nie wyrobię

i pękam... jeszcze nie są za słodkie ale są takie apetyczne.

Ja mam pierwszy mega egzamin 17.06 z praktycznej znajomosci jezyka, bedzie hard...