|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
hehe czyżbym i ja jutro spała do 12
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1503 | |
|
Zadomowienie
|
raz czasami dwa więc nie dużo i jak tylko się zaczynała denerwować to od razu na plecki
Cytat:
widzę że obie będziemy 18 czerwca imprezować my zostawiamy Nadię teściom Anastazja śliczności castia eirene tylko sobie nie wyśnijcie kolejnej ciąży ,diatoma ale miałaś dzień
|
|
#1504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już to odkryłam jakiś czas temu i od tej pory się wysypiam. Po porannym karmieniu biorę małego do łóżka i wtedy razem śpimy. A jak go odkładałam do łóżeczka, to nie chciał spać. |
|
|
|
|
#1505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłysmy do domu z ogródka,
bo małej już się nudziło w gondoli, u nas strasznie duszno jest, jak ja nie lubię takiej pogody ![]() Cytat:
ale sen ![]() Cytat:
u nas prano ale żadnych innych sygnałów burzy ![]() a chciałabym, żeby popadało
|
|
#1506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie super metoda Mnie tez by pewnie miasta brakowało, na wiec mogłabym tak pojechać na weekend, tydzień- dwa, ale jednak mieszczuch ze mnie. Cytat:
Tego samolociku się jakoś boje, nie czuje się pewnie, trzymając tak Nadię i ona chyba to wyczuwa, bo się wtedy bardzo wierci. Dowiedziałam się, ze mogę bez papierowego skierowania iść na pobranie krwi na tsh, jeśli jest ono w systemie, wiec jutro się wybieram, zobaczę, co się okaże.
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-06 o 17:19 |
||
|
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
widze że więcej nas będzie imprezować 18stego bo i my idziemy na wesele. Natalka zostaje z babcią.
powiem Wam że widze poprawe po tym bebilonie comfort. Musimy poszukac innego mleka z bardzo zbliżonym składem bo finansowo to nas to zje
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
ja raczej 19, bo mam wtedy urodzinki
![]() Bebilon comfort jest drogi, raz tylko kupiłam.
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pewnie też drogie
|
|
#1510 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() wszystkie dzieci śliczne jak słodko sliczny i te włoski Cytat:
i spóźnione 100 lat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czy cos innego w srode idziemy na pierwsze szczepienie to sie dowiem .Cytat:
![]() Cytat:
i kot upolowala ?Cytat:
super a ja dzis bylam u ginekologa na kontroli po porodzie i wszystko ladnie sie goi ![]() a w srode mamy pierwsze szczepienie - ciekawe jak to bedzie
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
u nas pada..no w końcu
![]() mały pod panelem, jakie piski i okrzyki radości ! nauczył się wysoko podnosić nogi i robić nimi wymach i akurat trafia w te stopy na panelu i brzęczy dzwoneczek. ![]() kupiłam dzisiaj album na zdjęcia,taki do uzupełniania danych itp itd pokaże za 18 lat jego dziewczynie i narobię mu wstydu ![]() dzisiaj byłam u gina po recepty i czekałam w poczekalni z panią która miała wpadkę po 16latach, już ma praktycznie dorosłego syna i córcia w drodze.
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
My się wybierałyśmy na wieczorny spacerek, a tu w kilka minut niebo ciemnoszare i wicher
![]() Pozamykałam okna i się dusze teraz w domu. montii- koniecznie wklej tam fotki z kąpieli i z brudna pupa podczas przewijania
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
'my po chrzcinach! wszystko sie udalo mala w kosciele troszke marudzila, ale nie plakala na sali spala ok 30 minut w ciagu 5 godzinnej imprezy od dwoch dni nie spala w dzien w ogole mam nadzieje, ze od jutrra bedzie lepiej bo to jest masakra taki malutek a spac nie chce chyba czula sytuacje malutka spala od 22 do 6 rano pozniej zjadla i znow do 11 odsypiala... teraz dopiero przysnela na dluzej niz 30 minut.. od tej 11 ![]() wrzucam fotke mojej ochrzczonej ksieżniczki
|
|
|
|
#1514 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
śliczności
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a baba ✂✂✂n..... Cytat:
![]() no i oczywiście , że są sklepy Cytat:
![]() u nas burza właśnie przeszła, a mieliśmy iść na spacer do teściów i musimy jechać samochodem
|
||||||
|
|
|
#1515 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć nawet jesli bysmy nie mieli to raczej przez ostatni tydzien za duzo na rozmowy bym nie wydala.Cytat:
![]() A co do piersi to niestety u mnie matka natura chyba się nie wykazała jeszcze. W nocy mam cyce jak balony i nie moge spac na brzuchu ![]() malemu ciezko zlapac. A wieczorem przed spaniem kiedy on potrzebuje najwiecej są miekkie choc maly wczoraj pierwszy raz sie awanturowal, ale potem spal 6 godzin wiec nie wiem czy mógł byc glodny![]() Cytat:
![]() W ogóle Fran się znowu obraził ze smoczkiem, na poczatku wypluwal, a teraz cwaniak zaciska usta Milosc do smoczka jest strasznie zmienna.Cytat:
i między innymi bodziaka jednego. Duzy jak na 62 i taki grubszy ale ok.http://allegro.pl/marksspencer-body-...cm-i1630188863. html BYłam dzis na zalozeniu tej mireny, nawet nie bolalo tak jak myslalam, choc pieszczoty to nie bylo. Okazalo sie ze weszla za nisko za pierwszym razem, wiec musiala ja dopchac ![]() Ogolnie nie czuje ze ja mam. Tyle ze krwawienie jest takie krwiste i moze to trwac kilka dni.Ale potem jest szansa ze okres zupelnie zaniknie. 5 lat bez okresu - marzenie ![]() mi sie nigdy nie podobalo a jak zaszlam w ciaze kolo 11 tygodnia pewnego wieczora powoiedzialam do meza -bedzie Franek - a jeszcze plci nie znalismy ![]() Cytat:
wiec swiadkiem byla ciocia bo jako jedna z niewielu zmiescila w torebeczce dowod![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1517 | |
|
Wtajemniczenie
|
brrrr teraz myślę czy na pewno nie proroczy. o matko, schizę mam na tym punckie
![]() Cytat:
a miałam to zrobic z miesiąc temu ![]() łał po 16 latach omg, no ale będzie miała parkę ![]() ![]() u mnie burza okropna, trzaska strasznie, no i pada. ahhh czuje już swieze powietrze
|
|
|
|
|
#1518 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
osz ty wyrodna matka ![]() kurcze chyba bym nie chciała tak wpaść,chociaż miałam dwie znajome w pracy które wpadły po 40 i zadowolone były, przynajmniej tak mówiły aguś super że się impreza udała Cytat:
taki mały a już wie jak matce na złość zrobić ![]() Cytat:
|
|
#1519 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Dziewczyny, czy smarujecie dzieci kremem z filtrem przed wyjściem na spacer? Nie mogę patrzeć jak słońce świeci na rączki lub buzię (nie mam parasolki, muszę kupic), a z drugiej strony wolałabym nie maziać jej kremami i ciekawa jestem jak Wy robicie.
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, smaruje Eucerinem, szczególnie do nosidełka.
|
#1521 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma rację mąż - niech dzwoni po straż miejską.i oby z bioderkami było wszystko dobrze Cytat:
![]() o właśnie o tych pocałunkach anioła też słyszałam ![]() oł noł masakrycznie się boję tego ![]() Cytat:
a u nas różnie czasem śpi a czasem nie mimo że codziennie bierzemy go do siebie ok 5-6. i jest najedzony, napojony ma sucho a i tak nieraz płącze i się wierci a nic go nie boli... po prostu taka maruda... dziś np od 5 praktycznie spania nie mieliśmy... ale za to spał 8godzinek prawie ![]() Cytat:
Cytat:
fajne powietrze mama wybyła z wnuczkiem na spacerek a ja odpoczywam ![]() ja już mam taki album fajna sprawa ![]() o lol ale wpadka ja też znam panią która ma czwórkę dzieci córki mają ok 25-24 lata, syn23 córki już mają swoje dzieci a ona teraz urodziła synka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ahtaga ja smaruję Linomagiem na słońce z filtrem 30
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-06-06 o 19:14 |
||||||||
|
|
|
#1522 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my w ndz. fajnie malutka spi ![]() Cytat:
![]() fajna tam byla rubryczka, ceny produktów kiedy się urodzilem. np mleka, cukru..ciekawe jakie beda np za 18 lat kiedy mu to pokaze ![]() Cytat:
Cytat:
pisalam wam,ze Fabian fika pod panelem ta nagle cisza a ten spi. ja go ''szturcham'' caluje a on juz zapadł w sen zimowy no to myk do kąpieli, zjadł mleczko i nioslam go juz spiacego,polozylam i wyszlam ale zerkałam przez drzwi jak on zasypia bo nigdy nie obserwowalam zawsze po prostu wychodzilamno to spojrzal w lewo, w prawo, na karuzele, dal rączki na glowke i zasnal i spi od 19..... wcześnie
|
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
Ja smaruję zawsze. Mam kremik Nivea.
|
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to w różowych śpiochach koniecznie no fakt - dziewczynki inaczej na to patrzą ale to zależy mój tż np jest taki że jak mu rodzice dali ostatnio opaskę na rączkę którą miał w szpitalu jak się urodził to się cieszył jak głupi widocznie dorósł już do tego w wieku 18 lat nie wiadomo jakby zareagował może warto poczekać ![]() z tymi cenami produktów to fajny pomysł pokażesz i będziesz mówić : Patrz Fabian, kiedyś to były czasy cukier kosztował tylko 5zł za kilo a teraz... popatrz jak drogo
|
|
#1525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro idę do gin na pierwsza wizytę po porodzie,
i się boję ![]() UWAGA ![]() Idalka przekręciła się pierwszy raz brzucha na plecki ![]() coś od wczoraj mnie rozpieszcza, a już się martwiłam czy wszystko ok. Cytat:
![]() i się okazało że od dziewczyny z mojego miasta mamy taka książkę ale narazie natchnienia brak na uzupełnianie ![]() wpadka po 16 latach ![]() Cytat:
ja niczym, bo odkąd jest slońce na spacer wychodzę tylko na ogródek i nie wystawiam jej na słońce ale gdybym wystawiała to filtr 50 to wg mnie minimum dla takiego małego dziecka
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym chciała obejrzeć taki album mojego TŻ.. kto zauważył pierwszego ząbka..pierwsza przespana noc.. i taka słodka koperta na kosmyk włosów ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- izabela mam nadzieję,że Idalka będzie zadowolona kurcze a mój przekręcił się pare razy..ale odkąd polubił leżenie na brzuchu to już tego nie robi a wcześniej fajnie mu to wychodziło, a teraz nic. może się rozkręci.
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
moja tez juz sie przekreca z brzuszka a na plecki od jakiegos czasu silna dziunia
|
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super sprawa moje dziecko jeszcze śpi a musimy go kąpać
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
u nas właśnie była rehabilitantka....
Mała ma malutki przykurcz, bo główkę częściej obraca w jedną stronę, i jedna rączka jest ciut mniej aktywana, ale jest to "delikatne" jak powiedziała Pani dr. bardzo prawdopodobne, że tak była ułożona w brzuszku dofatkowo zle trzyma gówkę, bo obraca w jedną stronę , wiec w najblizszym czasie jest zakaz kładzenia na brzuszku także mamy komplet ćwiczeń, które musimy wykonyac 6 razy dziennie ale niektóre to uhhhhhh Lenka spłakała się okropnie , a ja nie mogłam już na to patrzeć ![]() w najbliższych dniach bede mniej sie udzielć, bo musimy zająć sie cwiczeniami..... w piątek pani przychodzi na kontrole p.s. montii, tez chce kupic taki album.... jaki kupiłas ??? u Nas raz zagrzmiało, troche powiało i cisza..... ![]() duszno jest okropnie, nie ma czym oddychać |
|
|
|
#1530 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już mnie małż ochrzanił a mamy ochronny z BambinaCytat:
![]() wanilia Rybnik-Kamień ![]() bo miałam kiedyś napisać a zapomniałam, na ciemieniuche polecam Oilatum szampon do włosów - żółte opakowanie. Po dwóch dniach zaczęła super schodzić. ja też chce kupić album ale taki zwykły na wklejane zdjęcia i poopisywać kiedy byly robione i tyle. Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-06-06 o 19:59 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.

a jakie ma fajne usteczka
całe życie mieszkałam w domku a teraz w bloku, ale cóż taki los, szukamy działki, żeby się budować, ale kiedy to będzie, a wczoraj u moich rodziców byliśmy na obiedzie i siedzieliśmy wszyscy cały czas na dworzu w cieniu i mały spał cały czas, a tu na balkonie to wrzeszczy, padł mi dopiero teraz na macie, ale to długo nie potrwa

mam nadzieje ze w koncu sie pojawia.
,

czy cos innego w srode idziemy na pierwsze szczepienie to sie dowiem .
choc maly wczoraj pierwszy raz sie awanturowal, ale potem spal 6 godzin wiec nie wiem czy mógł byc glodny
a miałam to zrobic z miesiąc temu ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)