|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Dziubek na mnie nie licz z wpychaniem się w kolejkę
![]() Marina, ale wiadomości zaczyna się czuć, że coś u nas na wątku powolutku rusza. Ale adrenalina. Wyobrażam sobie co czujesz wodaqua ja już oglądałam Czesia z każdej możliwej strony Ja dzisiaj cały dzień siedziałam w sumie notatkach. Jest taki upał, że nie ma czym oddychać nawet :/
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Marina no to teraz wszystkie czekamy na Twojego synka
trzymam już kciuki za jutrzejsze wizyty ![]() ja idę do lekarza za 2 tyg. mam zrobić badania, krew, mocz, odczyn Wassermana i Coombsa ciekawe czy na następnej wizycie pobierze ten wymaz co powinno się w 36.t.c. robić
|
#2163 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dołączam się, mnie też....
![]() Cytat:
doczytałam właśnie że często robi się dopiero w okolicach terminu porodu, zwłaszcza jak nie ma wcześniej wskazań.. ![]() Cytat:
Trzymam kciuki!No i facet jak się patrzy z tego Igorka ![]() Cytat:
Ja też nie narzekam, dobrze znoszę na razie, a ludzie chyba już tak mają... jak się czymś cieszysz to od razu probują to zepsuć... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Niech sobie posiedzi spokojnie w brzuszku ![]() ![]() ![]() ![]() Też mam jutro usg.... o 11.30. Ciekawe co tam u maluszka słychać
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejna pozbawia mnie złudzeń... |
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Zamierzam zaciskać uda dopóki nie nadejdzie moja kolej
|
#2166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówił, że palcem dotknąl glówki małego. Odradzał próbowanie z ciekawości ![]() A o bara bara nawet nie spytałam z tego wszystkiego! ale chyba nie będziemy próbować, zresztą mój mąż jest ciągle cały blady, że to JUŻ. I jakoś dziwnie się zachowuje. Jakby się zahamował w rozwoju Chyba doszło do niego, że ta mała istotka musi się urodzić kiedyś . ![]() Cytat:
Kurcze, miałam dużo więcej postów zaznaczonych, a w okienku mi zniknęły...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
|
|
|
#2167 | ||
|
Zadomowienie
|
Nie wiem gdzie mi ten dzień uciekł
. Byłam u internisty, później na zakupach (w końcu coś dla siebie kupiłam), później obiad dla męża i ta godzina już...Margaret mały ma jeszcze chwilkę, może się odwróci ![]() Cytat:
![]() Mąż bardzo chce lecieć w grudniu gdzieś, po Świętach, ale to wszystko zależy od tego jak się mały/mała będzie chować. W sumie też nie mam parcia teraz na wakacje, dopiero byliśmy w kwietniu, a teraz dużo wydatków (planujemy zakup mieszkanka), więc na razie nie myślimy konkretnie. Wypełnił bez problemu, nawet nie zapytał jak się czuje . No cóż, już się przyzwyczaiłam do opieki zdrowotnej tutaj...Cytat:
za wizytę
|
||
|
|
|
#2168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() kciuki za Ciebie również i za wszytskie pozostałe wizyty bo widze że jutro robimy wizytowy rajd sporo z nas jutro swoich ginów odwiedzi ja chyba zaraz padam do wanny i kąpiel robie ![]() bo normalnie dzisiejszy upał mnie wykończył ale jeszcze bym coś zjadła...
|
|
#2170 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Prawda jest, ze jak sie w kwietniu pokazala wiosna, to praktycznie caly dzien bylysmy na zewnatrz. Ale rodzilam tez pod koniec wrzesnia i nie prawda jest, ze takie dzieciaki cala jesien i zime sa w domu. Wychodzilam z nimi tak samo, oczywiscie, ze jak lalo to nie, ale latem przeciez tez jest niekorzystna pogoda, wiec dla mnie pod tym katem roznicy nie ma. Natomiast lubie chodzic z brzuchem w lecie (to juz drugi raz), bo mozna sie obnosic z brzuchem, trzeba jakos sie ubrac (a pod kurtke w zimie, to byle co mozna wlozyc) A to, ze upaly, to sprawa drugorzedna, bo i bez brzucha potrafia byc uciazliwe. Ale pewnie inaczej bym mowila, gdybym miala jakies dolegliwosci. aaa no i lato - wszyscy w pracy - a ja na L4, takie dluzsze wakacje, to dopiero plus! Cytat:
Popytaj jutro, moze wie jak to jest w Waszym szpitalu? Ja bym jednak w okolicach terminu jezdzila, ale ja po "przejsciach". I kciuki za wizyte! |
||
|
|
|
#2171 |
|
Zadomowienie
|
o jakie wieści??
Marinko- trzymam oby poszło jak najszybciej i najłatwiej...kawał chłopa z Igorka ,ciekawe kiedy się zacznie... bo czop to franca lubi odchodzic nawet 2 tyg przed porodem,...mam nadzieje,że tyle czekac nie będziesz.ja po pracy umieram,plecy mi pękają...a ja tylk siedze w pracy... masakra...
|
|
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
zaciśnięte ![]() Beatko, trzymam, żeby było 2kg! ![]() To i Tobie należą się mocne kciukasy ![]() ![]() Cytat:
|
|
#2173 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
matko nie strasz ![]() Cytat:
no fajny fajny ale do mne ijakos nie dociera ze to juz teraz zaraz ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- zanetka - no gdzie ty za miedze sie wybierasz......jak to przeciez nad morze mamy jechac Marinka - Igorek bedzie lada moment .....boisz sie? |
||||
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc.
Ja się tylko witam, nie daję rady Was nadrabiac póki co Ciagle jestem zalatana![]() Kupilismy dzisiaj lodówkę i pralke -juz nie mogę się doczekac.Mam mały problem z psem i będę musiała przez 3 dni zbierac próbki jego kału , ale jak trzeba to trzeba.Idę zaraz właśnie z nim na spacer. ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- MARINKA trzymaj się i informuj Nas na bierząco ![]() |
|
|
|
#2175 |
|
Zadomowienie
|
DaKaro, Kajool, dzięki za info. Dziś odwiedziałm panią dr i stwierdziłą, że uszy mam czyste i że to najprawdopodobniej trąbka Eustachiusza ma jakieś dysfunkcje. nie mogą mi dac leków, bo jestem w ciąży. dała mi tylko spray do nosa i powiedziała, że może pomóc. prawdopodobnie od lotu samolotem, albo przeziębienia. tylko że przeziębiona nie byłam
. Spróbuję tym sprayem i zobaczę.ech...![]() marina - wow!!!!! no to chyba będzie teraz Twoja kolej. trzymaj się. A ja chyba jestem jakaś wyrodna - bo ja kupiłam zwykły piankowy materac. ja się na takim wychowałam, moja mama na sienniku, a Pan Jezus na sianku. Moje dziecię też wytrzyma, a jak podrośnie to dopiero dostanie porządne łóżko i porządny materac. za wszystkie dzisiejsze wizyty i powodzenia jutro!!
|
|
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
AgaGuernsey- jestem codzień od poniedziałku do soboty, daj znac jak będziecie się wybierac do Wiśnicza,żebym była o danej godzinie w Magdalence.mj nr 535494240.
Aania- mam nadzieje,że choróbsko w końcu minie a czuje,że Czesiowi się bez nas grupa posypała...zaczęły się u mnie truskawki i zaczyna padac...pewnie wszystko zacznie gnic ![]() miłego wieczoru życzę |
|
|
|
#2177 |
|
Zadomowienie
|
Marinko jak czop odchodzi to wiesz jest tylko jedna pozycja dozwolona tzw. na wilka
Ten czop zabezpiecza przed infekcjami i jak odejdzie, to coz lepiej uwazac.A ja zapomnialam napisac, ze juz nie wracam do pracy, mam l4 do konca ciazy. I tak niezle popracowalam do 36 tygodnia
|
|
#2178 |
|
Zadomowienie
|
Marina! To Ty już jedną nogą na porodówce jesteś. Dziewczyny przyjmujemy zakłady? Ile jej dajemy jeszcze w dwupaku? Do końca tygodnia?
![]() Kasiahexe - ogromne gratulacje! Zanka - za dobrą wizytę.U mnie dziś dzień p.t. "obcy atakuje". Mała weszła mi chyba do pęcherza, nogami lewy bok rozpiera, a dupką prawe żebro próbuje mi wyłamać. Ja tego nie rozumiem, jak mnie to żebro boli, to jej dupsko nie?? No przecież ile można? |
|
|
|
#2179 |
|
Zadomowienie
|
moje kochane skarbnice wiedzy moze byscie mi doradzily cos nietrudnego w przygotowaniu co mezulkowi na powrot upichcic??
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Crazy, a o co walczymy w tych zakładach? Bo nie wiem czy liczyć prawdopodobieństwo ?
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
ja poprzednio rodziłam wiosną (koniec kwietnia) i zdecydowanie mi lepiej było. właśnie przez upały bo ja je cieżko ogólnie znoszę. byłam całe dnie z małym na powietrzu. ale ma to też swoje minusy - poszedł do złobka jesienią, czyli w okresie zachorowań największych, no i chorował aż niemiło... teraz, jak dobrze pójdzie, to dam do żłobka własnie na wiosne (bo ok lutego chyba kończą mi się wszystkie urolpy itd.). mimo wszystko teraz zaczynam ostro myśleć czy nie wziąć 1-2 mies chociaż wychowawczego, bo przecież mogłabym na ładną pogodę właśnie zażłobkowac, żeby nie miec powtórki z rozrywki... widzicie co ja już planuje? a dziwicie sie ze ja torbę mam spakowaną i czekam na wasze błogosławieństwo
|
|
|
|
#2182 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawa za wytrwalosc! Ja poprzednio pociaglam tylko do 32tc. Cytat:
Wcinam truskawy...mniam... |
||
|
|
|
#2183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę masz 2 tyg, ciekawe czy wyjdzie mały Igorek na czas Proszę ![]() Proszę bardzo ![]() Kolejne ![]() Cytat:
Cytat:
Beatka Ja też sobie pozwoliłam zapisać Twój nr tel i jak się coś będzie ze mną działo to dam Ci znać ![]() Mój mąż na szkoleniu i dzisiaj śpię sama ![]() Jutro może się zabiorę za pranie, bo nic a nic nie mam wyprane
|
|||
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2185 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spytam na pewno, ciekawa jestem... a fajne takie dłuższe wakacje, no nie? Cytat:
Ja bym chciała żeby w ogóle mąż wolne dostał, choćby urlop okolicznościowy, o więcej nie marzę nawet. Mają w pracy zakaz wolnych dni od połowy czerwca do 10 lipca, i nie ma zmiłuj, żaden powód nie jest wystarczający . Teraz ma kilka dni wolnego ale rodzić nie zamierzam dzidzia muszę przekonać żeby w weekend się zjawiał, jak mąż w domu będzie ![]() Ale w sumie od końca lipca, cały sierpień ma urlop, więc nie najgorzej ![]() Cytat:
a jak basen, pomaga coś?Miałam pytać kiedy jesteś, ale doczytałam że codziennie, to na pewno wpadnę! ![]() Cytat:
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej przygotuj mu siebie podaną z bita śmietaną i truskawkami - z pewnością się nie oprze i będzie słodko ![]() Kochana moja - musiałam nie mogłam się powstrzymać
|
|
|
#2187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w ogóle gratuluję udanej wizyty! ![]() Ja już też mam zwolnienie z pracy (wreszcie ), szkoda że jeszcze uczelnia na głowie, ale to już trudno, jakoś zniosę..
|
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja okropnie nie lubię sama spać - przyzwyczaiłąm się już spać z tż-tem i bez niego mi pusto w łóżku. a ja pranie Julki mam już wyprane i spakowane ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- też myślałam o tym że od dzisiaj to max tydzień wytrzyma w dwupaku nasza Marinka
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-06 o 20:39 |
|
|
|
|
#2189 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super pomysl z ta bita smietana i truskawkami zaserwuje mu to na pewno wieczorem ![]() To nie to ze ja zyc bez seksu nie umiem poprostu moj poped w ciazy jest mega wielki i nic na to nie poradze ![]() Ale po 13 godzinach podrozy musze mu dac cos zjesc zeby nie umarl z glodu na mnie albo w trakcie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
Najbardziej to on lubi mnie
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.

doczytałam właśnie że często robi się dopiero w okolicach terminu porodu, zwłaszcza jak nie ma wcześniej wskazań..
Trzymam kciuki!

Niech sobie posiedzi spokojnie w brzuszku
teraz po kolei będziemy pisać takie wiadomości

ale jeszcze bym coś zjadła...

ochydnie wyglada to
, ale jak trzeba to trzeba.
Spytam na pewno, ciekawa jestem...
. Teraz ma kilka dni wolnego ale rodzić nie zamierzam