|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Jestem niewidzialna dzisiaj
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Dziewczyny- a czy z moją szyją moge pływać w basenie??? To będzie bezpieczne???
|
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednej strony plywanie i umiarkowana aktywnosc sa wskazane, ale z drugiej strony pomimo tego ze z szyjka jest juz ok-byl moment ze sie skrocila; najlepiej jakbys zapytala swojego lekarza prowadzacego bo on jest w stanie najlepiej ocenic ryzyko
|
|
|
#2404 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia no ja też myślę, że lekarz by od razu powiedzial
Lulek ja Cię widze zawsze Aguś nie wiem niestety nie pomogę )Natka kciuki ![]() Cotka co mam obejrzeć filmik to mi ktoś/coś przeszkadza
|
|
|
|
#2405 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mały piłkarz rośnie ![]() Asia gratuluje SYNUSIA MArcel bardzo ładnie, podoba mi się ![]() Cytat:
wydaje mi się, że nie będę żałowaćCytat:
poza tym ta zielona kieca jest super ślicznie w niej wyglądasz Cytat:
wyszło 180 po godzinie i 144 po dwóch za egzamin, bedzie dobrze ![]() Kasiuleczka tobie też gratuluje udanej wizyty i dużej córci ![]() Aga nie wiem jak z tym basenem, musisz zapytac lekarza, ale mysle, że jak nie ma rozwarcia to nie powinno zaszkodzić Małgosia ale beznadzieja z tym portfelem małża współczuję ok, zbieramy się do szkółki rodzenia a po drodze zatankować |
||||
|
|
|
#2406 |
|
Wtajemniczenie
|
"Pewnie często czujesz jak się porusza? Poprzez ruch potrafi już sygnalizować swoje emocje - szybkie, energiczne ruchy mogą być objawami strachu, a wolne, delikatne świadczą o dobrym nastroju - dzidziuś bawi się w Twoim brzuchu. Czasem chwyta pępowinę i oplątuje się nią"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#2407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczynki za wsparcie, trochę to przykrę wszystko bo kaska była na remonet tarasu i życie, a teraz nie wiadomo skąd brać a opłaty , zakupy trzeba robić ![]() Od jutra idę na zwolnienie ale jeszcze zus musze zapłacić za ten mc a to prawie 900zł , porażka po całości ![]() aa i meżowi się samochód zepsuł i wymaga natychmiastowego remontu... także jesteśmy w czarnej du..pie. Spać już nie moge przez to wszsytko, bo cały czas ten pech i pech ![]() Dzidzia napewno to odczuwa, ale weś się człowieku nie denerwuj. Jeszcze mi spadła sprzedaż nic dziwnego, taka pogoda nie nastraja do zakupów internetowych ![]() Dobra koniec podłego nastroju , będzie już tylko lepiej trzeba w to wierzyć.
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- a ogólnie to co tu taki spokój???? to ja od dzis na L4 i co z kim mam pisac?
|
|
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wierzę w to że tak będzie! ba musi byćja jutro idę oficjalnie na L4 więc przybijam z tobą łapkę ![]() Moja przyjaciólka wyleciała dziś do Hiszpani, kazałam jej przywieść mi cudowne wspomnienia
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-06-06 o 19:05 |
|
|
|
|
#2411 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia musi i będzie
Asia ja jestem a to ostatnio rzadkośc więc lepiej wykorzystaj okazję |
|
|
|
#2412 |
|
Zadomowienie
|
Ja najczęściej jak wchodzę to robi się cisza =)
|
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tylko w te tyg co on ma na popołudnie bo wtedy siedze sama ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- ślazaczki a co z naszym spotkaniem???? może tego 10 czerwca??? z tego co wiem Agnyska i Sonia pisały ze im kazda z podanych dat pasowała, Nastaka wiem ze pisała ze akurat bedzie wtedy w Katowicach, Tusia też pisała ze miedzy 7-10 jest ok wiec jak Acelinka tez bedzie mogła to data byłaby ustalona? a i jeszcze Antiopa nie wiem czy chce sie spotkac bo nei pamietam czy pisała? Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2011-06-06 o 19:37 |
|
|
|
|
#2414 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi nawet ginka kazała się na bok położyć no i coś niecoś widziałam chociaż na zwykłym USG lepiej niż na tym 3D. Mam nadzieję, że się mała niebawem odwróciCytat:
Nie strasz mnie z tymi kg Ogólnie patrząc w kartę ciąży zaczęłam z wagą 75 a teraz mam 76,800 (i po drodze 500gram schudłam) No i ogólnie to 1kg teraz od ostatniej wizyty przytyłam Nic na to nie poradzę jem co chcę i kiedy chcę... czasem zdarza się że wieczorem w porze kolacji (około 19) nie jestem głodna a nagle o 22 czuję jak mnie ssie i jem.W sumie to patrzę w kartę ciąży z 1 ciąży i na tym etapie przytyłam 4kg. No ale ginka mówiła nawet, że ładnie przytyłam (od ostatniej wizyty) Cytat:
na necie też piszą, że pewnie przytyłaś już 4-6kg... jasne... No ale ginka by mi powiedziała, że źle. Przecież na diecie nie jestem ani się nie głodzę (i nikt by nie powiedział, że tak maniunio przytyłam)Cytat:
Dzięki ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- cotynato super filmik albo będę czekać aż podrośnie ![]() 2razy mi się zdarzyło, że brzuszek mi lekko "falował" ale takich dużych kopnięć i wygięć jeszcze nie miałam |
||||
|
|
|
#2415 |
|
Zadomowienie
|
A Mi ginka nie mówi nic o długości szyjki. Mam nadzieje że jak będę na wizycie to nie zapomnę ją poprosić o zaświadczenie że mogę uczestniczyć w szkole rodzenia
|
|
|
|
#2416 |
|
Rozeznanie
|
I gin. zapisała mi dziś leki na alergie, sama zauważyła, że jestem pociągająca
i że mam zaczerwienione oczy. Stwierdziła, że po co się tak męczyć jak można sobie ulżyć bezpiecznymi lekami... No zobaczę, może je wykupię ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Mi też nigdy nie mówiła, badała mnie tylko i mówiła, że jest ok a dziś zrobiła USG i mierzyła |
|
|
|
#2417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozpoznanie łożyska przodującego to potencjalnie bardzo groźna sytuacja dla matki i płodu. Termin ten oznacza, że łożysko nie umiejscowiło się w prawidłowo przeznaczonym do tego miejscu, czyli na ścianie macicy. Znajduje się natomiast w okolicy ujścia wewnętrznego szyjki macicy. Powikłanie to zdarza się w 0-0,1 % porodów. Niebezpieczeństwo wynika z ryzyka wystąpienia obfitego krwotoku. Zdarza się to dość rzadko, ale może prowadzić do śmierci. Dlatego po stwierdzeniu łożyska przodującego kobieta musi przebywać w szpitalu pod ścisłym nadzorem położniczym. |
|
|
|
|
#2418 | |
|
Rozeznanie
|
No nic to... synuś śpi (umęczony gorączką i duchotą oraz brykaniem) i mam czas na ploty ale Wy się nie udzielacie to spadam
![]() Do jutra, miłego wieczorku i dobrej nocki ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
jaka ze mnie ciemnota Już jak ja coś palnę to aż mi głupio Dobrze że ktoś potrafi sprostać takie głupoty
|
|
|
|
|
#2419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2420 |
|
Rozeznanie
|
lausanne faktycznie przeczytałam Twojego posta i fragment artykułu i u wujka google wpisałam łożysko na przedniej ścianie - mi się wydawało, że piszę jakby o tym samym a tu taka znaczna różnica
No ale co... nie zauważyłam tej różnicy (nie zainteresowałam się tym) bo nic się nie dzieje - tak ma być i już
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam na pokazie tych ciuchów które szyłam. Wróciłam i mam wrażenie że się zatrułam. Może to przez stres? Brzuch mnie boli jak od jakiegoś zatrucia, rzygać mi się chce. Było tam tak duszno dodatkowo. Idę się chyba prześpię albo posiedzę w toalecie
|
|
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
A do mnie sie nikt nie odzywa
|
|
#2423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2425 |
|
Wtajemniczenie
|
Lula bo w dupkę dostaniesz! Mowiłam juz że ja Cię widzę i czytam.
|
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
![]()
|
|
#2427 |
|
Rozeznanie
|
Ja już uciekam, zaczęłam jeszcze oczy trzeć bo od tej alergii mnie swędzą i jest jeszcze gorzej
|
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, naprawde wspolczuje
|
|
|
#2429 |
|
Wtajemniczenie
|
Lula Ty narzekałas na brak deszczu? wlasnie na jedynce w prognozie mówią ze w srode i w czwartek prawie wszędzie pokropi. Ale i tak będzie bardzo ciepło
![]() Jutro ta wsrętna krzywa cukrowa Zaangażowałam i siostrę (do pilnowania małego) i szwagierkę (do pilnowania mnie ). Niedługo mnie wykluczą z rodziny za nadużycia |
|
|
|
#2430 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
warto dowiedzieć się różnych rzeczy od specjalistek![]() Cytat:
ja też tak chce![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

Musiałam pojechać do sklepu i sobie kupić cokolwiek do jedzenia

mały piłkarz rośnie
obym tylko dobrze się czuła i oby buty były wygodne! 
współczuję 

a to ostatnio rzadkośc więc lepiej wykorzystaj okazję

Mi nawet ginka kazała się na bok położyć no i coś niecoś widziałam
Ogólnie patrząc w kartę ciąży zaczęłam z wagą 75 a teraz mam 76,800 (i po drodze 500gram schudłam) No i ogólnie to 1kg teraz od ostatniej wizyty przytyłam
jak ja Ci zazdraszczam, ja tyję w oczach normalnie, a wieczorami taaaki wielgaśny brzuch mi się robi że sąsiadka jak mnie zobaczyła to zapytała czy ja przypadkiem już nie rodzę
przy moim wzroście i wadze istny wieloryb ze mnie
na necie też piszą, że pewnie przytyłaś już 4-6kg... jasne... No ale ginka by mi powiedziała, że źle. Przecież na diecie nie jestem ani się nie głodzę (i nikt by nie powiedział, że tak maniunio przytyłam)
Dobrze że ktoś potrafi sprostać takie głupoty
już mi się śni poszukiwanie wdzianka do porodu