|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
wogóle puściutko, tylko same dzieci ze szkół co mają basen na w-fie, także luzik był![]() Cytat:
![]() Cytat:
śliczne zdjęcie i mąż ma talent![]() Cytat:
a co do sukienki, to bardzo ładna i śmiało możesz w niej iść![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
|
|
|
#2373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to przeczucia Cię nie zawiodły, czułaś, że będzie synek i nie myliłaś się )Równo się pochwaliłyśmy |
|
|
|
|
#2374 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mmm zjadłam sobie pyszny deserek dietetyczny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale dobrze, ze są dokumenty bo to też niemało kosztuje![]() Dalej Cię te pachwiny bolą? Asik gratulacje synka ![]() Możesz ruszać z zakupami
|
|||
|
|
|
#2375 |
|
Zadomowienie
|
aa2 gratuluję synusia
...a wszystkim dziewczynom udanych wizyt Małgosiu ... przykro mi! A swoją drogą... nie ma już chyba uczciwych ludzi... dobrze, że chociaż dokumenty odzyskaliście A ja mam dzisiaj jakiegoś dołka i tyle... Przejdzie... |
|
|
|
#2376 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kolejn y chłoopaczek i super, że się wszystko dobrze rozwija no i jednak Twoje przeczucie nie zawiodło![]() ja chciałam mieć dziewczynkę, ale też miałam przeczucie, że będzie chłopak i też się sprawdziło ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
za wizytę i Amelka jak ładnie urosła a Ty się niepotrzebnie denerwowałaś
|
|
|
#2377 |
|
Rozeznanie
|
Aha i od początku ciąży przytyłam 1,7kg
|
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia gratulacje córeczki
![]() klaski :
|
|
|
|
#2379 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba jakoś dam radę (ginka kazała mi porobić wszystkie badania bliżej kolejnej wizyty)
|
|
|
|
|
#2380 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podłączam się do doła, podołujmy się razem nie dołuj ludzi
|
|
|
#2381 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i mamy kolejnego siuraczka---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Słuchajcie a wogóle to dziś w pracy użądliła mnie osa o masakra byłam z dzieciakami na trawce i dziabnęła mnie w stope bladziucha a te moje dzieciaczki mnie pod pache i zaprowadziły do szkolnej pielegniarki hihi kochane szkraby teraz troche jeszcze boli no i spuchła troszku ale jak myślicie chyba nic maleństwu nie zaszkodzi co??????
|
|
#2382 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
powiem wam w tajemnicy, że czuję że to facet... miał być Michałek ale widzę, że coś popularne to imię... a jak nie to Sara... pieknie brzmi z naszym nazwiskiem |
||
|
|
|
#2383 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moge ci napisac smsa heh Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do reala to właśnei zauwazyłam ze pozmieniali i bez sensu jednym słowem Cytat:
super ze wszystko ok ![]() mój maluch lezał dziś miednicowo-cokolwiek to znaczy ![]() a i łozysko tez mam chyba przodujące -tak zrozumiałam w kazdym razie, no a jak xle to cos tam mówił własnei o łożysku no i że duże , ale nei mówił ze to xle tylko przez to podglądz dziecka był mniej wyraxny ![]() Cytat:
od zrobienia testu przeczówam małego łobuza no i mamy wyczucie he he praktycznie ten sam czas posta
|
|||||||
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Biedna
Cytat:
Jeśli nie jesteś uczulona to myślę, że nic nie powinno zaszkodzić Możesz sobie altacetem posmarować |
|
|
|
|
#2385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na usg dowcipnym podał mi cos mniej ale teraz nie pamiętam czy powyżej 4 czy 3,9 ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- dzidzia przeszlo 500 a ty tylko 1,7kg? Ginaka nic nie mowiła ze tak mało? moja mała ma 340 a ja przybrałam około 4-4,5kg ciekawe co mi powie w czwartek, bo miesiac temu jak mialam 2 na plusie to mowił ze mało
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#2386 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję udanych wizyt ja się jeszcze podenerwuję bo mam dopiero na 19 ![]() aa2 gratuluję synusia, Marcelek śliczne imię, mały napewno będzie przesłitaśny ![]() o matko jak ja Ci zazdraszczam, ja tyję w oczach normalnie, a wieczorami taaaki wielgaśny brzuch mi się robi że sąsiadka jak mnie zobaczyła to zapytała czy ja przypadkiem już nie rodzę przy moim wzroście i wadze istny wieloryb ze mnie jestem tylko dzień za Tobą więc moja pewnie też będzie miała coś koło 600 gr.Małgosia Ty to też masz słodko, nie dość że męczysz się z bólem (ciągle mam to samo więc rozumiem ) to jeszcze strata kaski acelinka wyglądasz super, zrobisz furorę na weselu ![]() lausanne śliczny avatarek Dziewczyny jak wasze szkoły rodzennia, jesteście zadowolone po pierwszych zajęciach??? Ja miałam zrezygnować bo był problem z dojazdem aż zupełnie przypadkiem znalazłam szkołę u mnie na osiedlu. Zajęcia miały się zacząć jutro ale przełożyli na przyszły tydzień i okazuje się że mają jeszcze wolne miejsce chyba się jednak wybiorę. 350zł na ulicy nie leży ale chyba będę się czuła pewniej. Od jakiegoś czasu zaczynam schizować że dostanę tą kruszynę w szpitalu i nie będę wiedziała co z nią dalej zrobić już mi się śni poszukiwanie wdzianka do porodu a myślałam że twarda jestem
|
#2387 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny...ja tylko na chwilkę, aby się z wami przywitać. Trochę mnie nie było ale od jutra będę częściej zaglądać
, bo lekarz wysłał mnie na L4 ze względu na zbyt niskie łożysko, mam sobie odpocząć a za 3 tyg. zobaczymy czy się coś zmieniło ![]() Tak szybciutko chciałam Ci pogratulować Na razie zmykam przyszykować mężusiowi obiadek pierś kurczaka w cieście naleśnikowym, młode ziemniaczki z koperkiem i mizeria mniammm
|
|
|
|
#2388 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dziekuję
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() o rany, a co lekarz na to? nie trzeba więcej przytyć?Cytat:
)Cytat:
Mmm...ale pyszności mu przygotowujesz. Ja zajadam pierogi z serem na słodko produkcji mojej Babci ![]() aa2 Gratuluje synusia!!!
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2011-06-06 o 16:21 |
|||||
|
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj cały wieczór spędziłam z druga cieżarówą, fajnie tak se pogadać i powymieniać doświadczenia
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha udało mi się wreszcie uchwycić jakieś kopniaczki Filipka
Co prawda są w mega odstępach czasowych i są niczym z tym co już potrafi, ale cieszę się jak głupia ponieważ wcześniej nie chciał się dać sfilmować wredzioch |
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski
dzisiaj ja mam dzień na doła zrobiłam tą krzywą cukrową, 75g glukozy, i wyszło mi po 2 godzinach przkroczona norma (jest do 7,8 mmol/l a ja mam 8,2 , po godzinie też w górnej granicy). to juz nie wygląda za dobrze.Natko mogłabyś napisać jakie ty miałaś wyniki tej glukozy? wiem, że juz kiedyś pisałaś, ale nie mam dzis siły szukać...dzięki sorki, że was teraz nie doczytuje...jak dołek się trochę zakopie to nadrobie
|
|
|
|
#2392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a te niektóre kopniaczki to już widać takie mocniejsze Mój też się rusza, ale w porównaniu z Twoim synkiem to mój jest jeszcze za słaby Świetny filmik!!!
|
|
|
|
|
#2393 |
|
Wtajemniczenie
|
cotynato super filmik
ja mam taki busz że chyba się tam jakąś kosiarką zapuszczę
|
#2394 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pod blokiem już sobie parkuje dalej od samochodów inni nie są w ciąży a parkują jak święte krowy to i ja moge, a co ![]() jejciu, współczuje z tym portfelem. Dobrze, że chociaż dokumenty spowrotem wróciły ![]() ja już w tej sukience byłam na weselisku jakieś 2 lata temu, wisiała,w wisiała i się doczekała na kolejne wyjście ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2395 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana Niunia Cytat:
wesela są the best już się nie moge doczekać też obym tylko dobrze się czuła i oby buty były wygodne! ![]() okej, idę w tej - postanowione ![]() zazdraszczam deserku, ja zaraz uderzam do sklepu bo mnie nosi a nic dobrego w domu nie mam zjadłam truskawki ale mi mało Cytat:
![]() kochane dzieciaki ![]() Idę do sklepu bo chce mi się dobroci PAISBRZUCH CHCE JEŚĆ!
|
|||
|
|
|
#2396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
50g glukozy: po 1h 147 mg/dl po 2h 125 mg/dl 75g glukozy: po 1h 191 mg/dl po 2h 161 mg/dl Nie martw się Cytat:
![]() Cytat:
Musiałam pojechać do sklepu i sobie kupić cokolwiek do jedzenia![]() Proszę o kciuki bo wyjeżdżam na egzamin |
|||
|
|
|
#2397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i zdjecie MEGA, prześliczne ![]() aa2 - ale masz mamuśka nosa, no! gratulacje!Cytat:
to wiem, że ważne jest też żeby nie było rozwarcia. Bo może być długa szyjka i moze pojawic sie rozwarcie i wtedy jest gorzej niż z krótka szyjką. Ale spoko spoko damy radę!! Przyłóż sobie kochana cebulę na ugryzienie, powinnien zniknąć obrzęk [ Cytat:
|
||||
|
|
|
#2398 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zapytac zawsze kogos mozna, nawet w przychodniCytat:
Asik gratuluje Marcelka Agus trzymam za słowo
|
|||
|
|
|
#2399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przemylas sobie czyms?Cytat:
ale najlepsze jest to ze mam sasiadke ktora urodzila tydz temu, no wygladala masakrycznie, miala giganta zamiast brzucha i w ogole byla taka pulchna, jak ja zobaczylam 4 dni po porodzie nie wierzylam ze ona byla w ciazy, jak to jest mozliwe ze wszystko tak szybko schodzi? masakra
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z wrażenia zapomniałam jak było dokładnei ale jakby było ni etak coś to by lekarz na pewno mi powiedział wiec chyba jest tak jak psizesz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

wogóle puściutko, tylko same dzieci ze szkół co mają basen na w-fie, także luzik był
. Serce mam zdrowe jak dzwon (padło określenie: serce ma Pani jak mała dziewczynka
, cokolwiek miałoby to oznaczać
) i w sumie to wysokie tętno jest spowodowane najprawdopodobniej li i jedynie ciążą. Wada serca wykluczona
, idę zrobić sobie kawkę
śliczne zdjęcie i mąż ma talent

)

klaski :
. Szukam antidotum na pozbycie się złudzeń
a te moje dzieciaczki mnie pod pache i zaprowadziły do szkolnej pielegniarki hihi kochane szkraby

wypiłam 75, posiedziałam 10 minut i .....
Jeśli nie jesteś uczulona to myślę, że nic nie powinno zaszkodzić
przy moim wzroście i wadze istny wieloryb ze mnie
już mi się śni poszukiwanie wdzianka do porodu
a myślałam że twarda jestem 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)