|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Kurcze no u mnie jest Afryka, naprawde jutro masz krzywa cukrowa?
|
|
|
#2432 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
dziewczyny krzywą mam około 8 rano. Czy ktoraś się orientuje ile godzin przed badaniem mam nie jesc? i ewentualnie czego nie jeść? zjałam dzis lody i paczke m&msów - czy to wpływa na badanie? jakoś rok temu to olałam, ale tez nie mialam parcia na slodycze
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- jutro o 8 rano
|
|
|
|
#2433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do godz naczczo to nie wiem, mysle ze w ogole nie powinno sie juz jesc rano jak wstaniesz, a dzisiejsze lody i m&msy sie rozloza ze spokojem
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2436 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
co jecie na kolacje? bo ja nie mam pomysłu i chyba kaszke sobie ugotuje na mleczku
|
|
|
|
#2438 |
|
Wtajemniczenie
|
na kolację? bułeczki, twarożek ze śmietana i rzodkiewką, jajeczko na miękko
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko jeszcze dokładam sobie liść sałaty.Co do łożyska...właśnie mam nadzieję, że się podniesie A właśnie...dziewczyny, w którym tyg. robiłyście krzywe cukrowe??? Dostałam skierowanie na badanie ale zapomniałam kiedy mam je zrobić
|
|
|
|
|
#2441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór Kobitki ;-)
Trochę mnie nie było, więc muszę nadrobić czytaniem Was.. Jestem po wizycie u lekarza i moja szyjka nie skróciła się od ostatniego razu Poza tym mały Balonik rośnie jak na drożdzach. Waży 800 gram bykol jeden. Jestem na początku 25 tyg. a lekarz powiedział, że mały jest o "póltora tygodnia" większy... Poza tym test obciążenia glukozą wypadł dobrze, morfologia też same dobre wieści, a tak nie lubiłam poniedziałków ![]() A propos badania krzywej cukrowej...ja normalne jadłam kolację - a też miałam na 8.00 Proponuję zabrać ze sobą coś do zjedzenia i wodę do picia po badaniu... Mój organizm niestety nie przyzwyczajony do braku śniadania zbunotwał się i zaraz po ostatnim pobraniu krwi (czyli po godzinie od wypicia glukozy) pobiegłam do wc zwymiotować... Miazga... ![]() Uciekam do lektury zaległości Miłego wieczoru ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() Ja robiłam w 24 tyg.
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak lula z konopii
|
|
|
#2443 |
|
Wtajemniczenie
|
bruma ja robię w 24 tygodniu, ale nie wiem jak się "powinno", bo też nie pamiętam co dokładnie mówił lekarz
|
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do obciążenia glukozą ja na razie nei robiłam jednak , miałam tylko badany cukier z krwi i wyszedł ok ![]() dzis wyszło ze mam minimalnie niską hemoglobine ale to normalne ponoć no i lekka anemia wiec ide łykac to moje zelazo he he |
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to duzo wazy, ladnie, ladnie![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- I trzymac kciuki bo licytuje coś boho
|
|
|
#2446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie wróciłam z wizyty moja malutka tak uwielbia mojego gina że bezwstydnie zawsze mu pokazuje że nic jej tam nie urosło ![]() Aha łożysko... ja miałam początkowo właśnie przodujące ale już na połówkowym gin nic nie mówił czyli się podniosło. Podobno w 90% przypadków się podnosi więc spokojnie bruma masz jeszcze czas, teraz dzieciaczek będzie już mocno rósł i najprawdopodobniej łożysko też pójdzie w górę
|
|
#2447 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mamy podobnie.. hemoglobinę, erytrocyty i....hema coś tam też mam lekko obniżone i też mi gin powiedział, że jest "ok" w sensie, że to normalne w ciąży... A o anemii nie wspomniał... Łykaj łykaj żelastwo na zdrowie A wyczytałm gdzieś ostatnio, że nie powinno się popijać "jedzenia z żelazem" np. mięsa herbatą z cytryną bo podobno obniża jego wchłanianie .... ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
|
|
#2448 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgosia dobre wiadomości zawsze się dobrze czyta
super ze szyjka się nie skraca Ja się rzygania boję i własnie sobie wmawiam że nikt po glukozie nie choruje ![]() za rady dziękuję tym razem pójde wyposażona odpowiednio![]() Bruma ładne imię dla synka ![]() jak Lula z konopi - no tak... typówka ![]() |
|
|
|
#2449 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pochwal się jak wygrasz :-D Tymczasem trzymamy kciuki ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
Ja z rzyganiem mam od początku przeboje więc mnie to nie rusza ![]() Powodzenia jutro ![]()
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Padniecie teraz-wlasnie sie dowiedzielismy z moim TŻ ze na osiedlu wylaczaja wode od 22 do 4 rano bo jest taka susza, a ja sie dziwilam dlaczego codziennie nie ma wody ok 23 a tu przez susze
|
|
#2451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale żeby aż tak że wodę zakręcają... nieźle
|
|
#2452 |
|
Wtajemniczenie
|
Malgosia dzięki
Rzygania boję sie od dzieciństwa Bardziej mi to na psychice siedzi niz faktycznie przeszkadza fizycznie, ale co tam Rok temu udalo się bez zwracanka to może tym razem też![]() lula a moze napisz czy mozesz bez licytowania kupic co? Żeby potem znow nie było tfu tfu a teraz żegnam panie, idę na tą kolacyjkę, żeby nie bylo za późno ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Sister widzę Cię I Ciebie też żegnam, słodkich snow wszystkim |
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2454 |
|
Rozeznanie
|
Lu super awatar
Aa2 gratuluje ![]() Kasiuleczka gratki dużej córci ![]() Małgosia współczuję straty kasiorki, ja nie chce myśleć o takim nieszczęściu zwłaszcza teraz acelinka zazdroszczę że masz z głowy sukienkę, chociaż ja dziś się zezłościłam, bo siostra która ma wesele uznała że nie musi do mnie przyjechać nas prosić (mieszkam u tż) a zaproszenie da mi jak będę w rodzinnym domu w odwiedzinach (mieszkałyśmy na jednym podwórku)kasiuleczkakuleczk ja jestem jeden dzień za Tobą ![]() cotynato super filmik, moje dziecko trochę dziś ruszało brzuszkiem (miałam nagrać ale byłam goła ) ale bez porównania z Twoimjak was nadrabiałam to tż podrzucił mi papierowy samolot na którym napisał "kocham Cię" ![]() jutro mam to badanie usg, trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
małgosia - super wieści
Lausanne -a masz 50 czy 75? Bo ja dostałam 75, ale zrobie dopiero w przyszłym tyg to będzie 27 tc. Mam nadzieje, że damy radę! Trzymama za ciebie kciuki! Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-06-06 o 21:52 |
|
|
|
#2456 | |
|
Rozeznanie
|
Tak miała na imię pra, pra, pra dziadek mojego Tż-ta. Tak bardzo mi się spodobało to imię, że jakieś 2.5 roku temu postanowiłam, że jak będziemy mieli syna to będzie miał tak właśnie na imię
Cytat:
tego jeszcze nie słyszałam, że ze względu na suszę wyłącza się wodę
|
|
|
|
|
#2457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Noooom ale zdążyłam sie wykąpielkować przynajmniej szybciutko
|
|
|
#2458 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzieki dziewczyny za troske. Stope przemyłam, robiłam okłady. Niestety bardzo spuchła i boli zobaczymy co to bedzie jutro, mam nadzieje, że wróci do normy cieżko mi się chodzi, TŻ stwierdził, że chodzę jak kwazimodo hehe![]() O Bosz u nas jest tak duszno, masakra ale straszny wiatr się zrywa, więc chyba idzie burza
|
|
#2459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie kciuki, nie wiem czy to ich zasługa ale egzaminu nie było bo facet wpisywał wszystkim 3,0 - oczywiście dla ambitniejszych miał testy
![]() Cytat:
raźniej będzie![]() MalgosiaM8 w końcu karta musi się odwrócić Cytat:
A nie chciałabym wam komplikować za bardzo.lausanne zadobry wynik glukozy Nie powinno się jeść 12h przed badaniem
|
||
|
|
|
#2460 |
|
Zadomowienie
|
Kurde obawiam się robienia tej glukozy, bo gdy rano nie zjem to chce Mi się wymiotować i jest Mi bardzo słabo, a tutaj będę musiała wytrzymać bez jedzenia i wypić podobno coś paskudnego =/// dopiero w następnym tygodniu badanie, a Ja się bardzo przejmuje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

Zaangażowałam i siostrę (do pilnowania małego) i szwagierkę (do pilnowania mnie
). Niedługo mnie wykluczą z rodziny za nadużycia
jutro masz krzywa cukrowa?

co do godz naczczo to nie wiem, mysle ze w ogole nie powinno sie juz jesc rano jak wstaniesz, a dzisiejsze lody i m&msy sie rozloza ze spokojem

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ja się rzygania boję i własnie sobie wmawiam że nikt po glukozie nie choruje