|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
A ja się na dzisiaj żegnam. Wczoraj siedzieliśmy do 2 nad ranem nad filmami, a rano pobudka po 8, więc padam z nóg.
Miłych snów |
|
|
|
#2222 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Patik, tez się z nich cieszę
A co do ktg, to tez się dziwię, ale to prywatny lekarz i może dlatego...
|
|
|
|
#2223 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poprzednia dwojke urodzilam w Zeromskim i tam teraz tez chcialabym urodzic, ale jako ze ostatnio mialam cc i moj lekarz pracuje na Galla, to nie wiem, gdzie w koncu wyladuje. Mysle, ze gdybym musiala miec planowa cc, to pojechalabym do niego, jesli nie, to raczej sklanialabym sie ku Zeromskim, bo wiem, jak tam jest. Cytat:
Ja jeszcze przed poczeciem malucha wiedzialam, ze pojde na wychowawczy i to nawet na dosyc dlugi. Bo tym razem nie mam zamairu posylac rocznego dziecka do zlobka, wiec posiedze z nim do 2 lat. No chyba zeby sie cos pozmienialo w miedzyczasie, ale nie licze. Bedzie ciezej z kasa, nie bedziemy jezdzic na wakacje, ale trudno. I tez nie chcialabym wracac do swojej pracy, tylko pod koniec urlopu mam plan, zeby poszukac czegos innego. |
||
|
|
|
#2224 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór dziewczyny.
Ech tyle co zdążę Was nadrobić i zaraz zasypiam, ale muszę być na bieżąco bo bym sobie nie podarowała ![]() Marina u Ciebie to już poważna sprawa ![]() Scio trzymam jutro kciuki i mam nadzieję, że torba jeszcze się nie przyda No i za jutrzejsze wizyty również : Brumek, Beata, Carmela i wszystkie dziewczyny o których zapomniałam ![]() ![]() ![]() Był temat spuchniętych nóg: mnie puchną stopy, ale jeszcze da się wytrzymać, natomiast okropnie mnie bolą. Nałażę się cały dzień, nastoję przy zlewie albo obiedzie, a popołudniu płaczę z bólu. Szczególnie odcinek nogi od połowy łydki i właśnie stopy Jutro MOŻE już przywitam się z nowego mieszkania. Jeśli mi brat internet podłączy... Dobranoc Kochane
|
#2225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mężowi kolezanki pracodawca sie nie zgodził za usg
|
|
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2228 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Czerowny też bardzo ładny kolorek, bo akurat taki w sklepie też był na ekspozycji.Cytat:
żeby waga była ponad 2 kg ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2229 |
|
Rozeznanie
|
Shira- ja. Mam takie pytanko czy Ty moglabys mi kupic ten preparat na kolke, wiem ze dziewczyna kupowalas wczesniej , ale ja nie bylam pewna czy bede miala pieniadze na polskim koncie no I nie wiedzialam czy bede w stani Ci za niego zaplacic. Dzis wiem ze mam I zaraz moge Ci przelac, no ale oczywiscie nie naciskam jesli nie moglabys kupic ,zrozumie
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Agni oglądam Twoje zdjęcia w klubie i jakbym Cię już widziała
Co jest niemożliwe, więc pewnie mi kogoś przypominasz
|
|
|
|
#2231 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wyskoczyl wiec narazie plan ze swieczka wypali a co do zboczenia to ja tez do zboczonych naleze
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli ja nadal sie nie kwalifikuję... |
|
|
|
|
#2233 |
|
Zadomowienie
|
Beata, Carmela, Brumek i wszystkie które jutro potrzebują kciuków
![]() ![]() ![]() A ja cały dzień próbuję was nadgonić i non stop coś Zostały mi jeszcze 3 strony, więc może dam dzisiaj radę
|
#2234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zmartwię Cię, że żeby ją dostać trzeba jednorazowo zrobić zakupy za 150 zł, a nie 100. Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą dobry materac to podstawa nie tylko dla niemowlaka, ale i dla dorosłych.
|
|
#2235 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie doczytałam i trzymam jeszcze kciuki za twoją wizytę Madzia i Scio za ciebie, żebyś nie musiała zostać na oddziale
![]() Marina u ciebie też widzę fajne wieści Oj coś czuję, że teraz się posypiemy już bardzo szybko
|
#2236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Chyba mnie dopadł "nappy brain" . Zamawiałam dzisiaj kuriera. Zamiast 4 paczek wpisałam 3, po czym podałam zły numer domu rodzicówEdytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-06-06 o 22:52 |
|
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Crazy - a skąd wzięłaś informację o tych zniżkach w Smyku? Dotyczą wszystkich sklepów, czy tylko tego konkretnego? Bo szukałam potwierdzenia i nigdzie ani słowa na ten temat nie ma. Obawiam się, że u mnie takiej akcji nie będzie
|
#2238 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2239 |
|
Zadomowienie
|
Dobra za wszystkich cio sie jutro gdzies wybieraja
![]() ja jutro na krew i mocz jade ![]() milych snow wszystkim
|
#2240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- OK ja też już zmykam, mam nadzieje, że po jutrzejszych wizytach też będą same dobre wieści, może nawet tak ekscytujące jak dzisiaj. Ja jutro idę porodówkę zwiedzać, kto wie może jak się zapatrzę to mała nabierze ochoty na wyjście??? Jakby któraś chciała do obstawiania się przyłączyć to zapraszam na PW, bo pewnie późnym wieczorem będę i nie dam rady 11 stron nadrobić (tyle średnio w tygodniu produkujemy). |
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny.
Stwierdziła, ze nie dobrze, że rośnie, ale ona nie z tych co straszą na zapas. Na razie kazała przyjechać na ktg i na wszelki wypadek wziąć torbę (ale chyba taką dla siebie na pobyt), ale jestem na 90% pewna, ze zostawią mnie na oddziale. Bo tzry razy się mnie pytała, czy ten 36 tydzień to w trakcie czy skończony, więc podejrzewam, że myśli o wcześniejszym zakończeniu ciąży. Na razie nie martwie się na zapas. Zobaczymy jutro. Spakuje sobie małą podręczną torbę. Większą najwyżej mi dowiozą. Marinko już blisko
|
|
|
|
#2242 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak znajdziesz to podeslij link lub chociaz nazwę tego specyfiku. Moze i ja bym sie zaopatrzyla
|
|
|
|
#2243 | ||
|
Zakorzenienie
|
tak w ogóle to witam z rana - widze że mamuśki wczoraj wieczorem szybko padły bo mało czytania zostało mi na dziś, ja nie śpię gdzieś od 5 bo ptaszki mi świergoliły za oknem a że okna zamknąć się nie da bo duchota no to nie śpię..
tż do pracy poszedł już a ja siedzę ze śniadankiem przed kompem bo moja wiercipiętka od razu poczuła że się obudziłam i zaczęła się strasznie wiercić - i dopominać o śniadanie no i trzeba było podnieść kufer i naszykować żarełko ![]() a ja Wam smaka zrobię - tż kupił wczoraj 4 kilo truskawek po 3,50 od kolegi z pracy a dzisiaj mam robić pierogi z truskawkami ze śmietanką i cukrem polane.... ach już bym zjadła... ![]() Cytat:
"... jedną z najbardziej zboczonych osób na watku" bo przyznam szczerze że w tym względzie idziemy łeb w łeb ![]() ---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Cytat:
leczo, bigoś, panierowana, w formie placów a'la ziemniaczane, duszona z ziemniaczkami i marchewką
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-07 o 06:32 |
||
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny chyba cosik słabo trzymałyście kciuki
![]() mój mały waży 2300 lekarz powiedział że to b.dużo bo w 30tc powinien ważyć 1500-1700 Zapisał mi leki na opuchliznę.Muszę przejść jakby na dietę cukrzycową tzn wiele rzeczy ograniczyć ![]() Marina trzymam kciuki za szybki poród Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach.Czekamy na relacje ![]() dzisiaj zaczynam 31tc
|
|
|
|
#2245 |
|
Zadomowienie
|
Hejka wpadłam sie tylko przywitac i lece na badania a moze pozniej na jakies malusie zakupy
![]() Nie rodzic mi tutaj pod moja nieobecnosc ![]() MIŁEGO DZIONKA SKARBY W BRZUSZKACH I MAMUSIE
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
ja po wczorajszej wizycie spokojniejsza jestem, z małym po porodzie mam iść na konsultacje do specjalisty, na razie mieści się pęcherz w normie jeszcze Marinko a co w mielcu się niefajnego dzieje ? nic nie wiem, napisz proszę Beatko kiedy się spotkamy? odebrałabym sobie ten specyfik na kolkę |
|
|
|
#2247 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Już mnie chcą na porodówkę wysyłać i wykurzyć z wątku ! heheA tak poważnie myślicie, że to tak szybko nastąpi? Ja się nastawiam gdzieś na 16,17 czewca ![]() Cytat:
![]() iustynko jeszcze jesteśmy w moim domu rodzinnym. Mieszkanie myślę tak od lipca będzie już raczej w stanie do wprowadzenia się. Pewnie to jeszcze chwile potrwa, zanim się zabierzemy, odnajdziemy itd... Jakbym mieszkała, już dawno bym się pochwaliła ![]() Cytat:
![]() Zaraz kawka bo coś ,,oklapłam" Cytat:
![]() I dziekuję ![]() Myślę, że z malutkim wszystko ok, po prostu będzie duży chlopczyk i rośnie jak na drożdzach. A robiłaś krzywą cukrową ? Ja, jak wczoraj zobaczyłam z pomiarów ile ma mój mały, to myślałam, że padnę. Niedługo mnie przerośnie w tym brzuchu chyba Cytat:
A jeśli chodzi o Mielec. Nie chcę siać paniki, ale ponoć nowy ordynator pozmieniał troszkę na oddziale i nie chcą bardzo robić cc. Zdarzyła się już druga sytuacja w tamtym tygodniu w szpitalu, że cesarka została zrobiona za późno, w ostatniej chwili i dziecko zmarło - niedotlenienie... Więc zastanawiam się nad ta Kolbuszową o ile zdążę, bo w sobotę mam iść jeszcze do szpitala do Mielca. A potem mój gin zobaczy co i jak po badaniu...Bo jesli akcja porodowa się zacznie wczesniej, to wiadome - Mielec. A jeśli mój mały faktycznie jest taki duży i pewnie jeszcze podrośnie, to raczej czeka mnie cesarka.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|||||||
|
|
|
#2248 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
![]() A co tu tak cicho? Aż nie podobne to do Was dziewczyny bierzcie sie do roboty bo nie ma co czytać. U mnie dzisiaj pogoda lepsza. Słoneczko nieśmiało wychodzi nawet. Moze będzie ładny dzień. Przynajmniej jeden plus by był. Od kilku dni mam problemy ze spaniem. Nie moge zasnąć a jak juz mi sie uda to albo nie wygodnie, albo cos boli, a to gorąco. I weź tu dogodz babie w ciazy. Moj mąż juz sie ze mnie śmieje, a tu najgorsze jeszcze przed nami. Beata powinnas dostać lanie za te truskawki. W tym roku jeszcze nie jadlam. Drogie są tu. Za małe pudeleczko ( z którego i tak sie nic nie da zrobić) trzeba 2Ł zapłacić, a żeby gdzies luzem na wagę kupić to nie spotkałam. Wiec pewnie obejde sie smakiem. Zmykam szykować sie do pracy. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Pa pa ... |
|
|
|
#2249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Beatka ja mam truskawki pod nosem na podwórku w ogrodzie, ale muszę się wstrzymać jeszcze dzisiaj, a coś mi się robi że nie mogę, potem znowu dzien jedzenia i zobaczę, czy te moje plamy swędzące to truskawki czy meszki...bo ostatnio one bardzo atakują, dziewczyna z okolic trafiła do szpitala po pogryzieniach uczulenie ostre ma.. Za późno wstałam, dzień z notatkami mnie czeka. Muszę odebrać wyniki mocz, morfo i tsh, ciekawa jestem jak tam moje parametry ![]() A tak wogóle to cześć. |
|||
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poszłam dalej spać i własnie obudził mnie szum deszczyku za oknem ![]() No widzisz, ja wiedziałam że wszytsko w porządku i że Ciebie tylko niepotrzebnie nastraszyli a Ty się martwiłaś po porodzie też będzie wszystko ok ![]() A jaki termin proponujesz? chętnie się spotkam z Tobą np. w czwartek po południu, tylko jeszcze nie wiem o której dokładnie będę wolna - jak będę wracac z Rzeszowa z egzaminu, bo w piątek nie bardzo będę mieć czas - bo pakowanie To bym Ci dała Twoje kropelki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

A co do ktg, to tez się dziwię, ale to prywatny lekarz i może dlatego...

) i rozwinąć swój biznes, który by świetnie prosperował i w którym bym się spełniała i zarabiała dobre pieniądze i oczywiście miała czas dla dwójki dzieci 

o 11.30. Ciekawe co tam u maluszka słychać 

ze śmietanką i cukrem polane.... ach już bym zjadła...