Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-06, 21:52   #2221
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

A ja się na dzisiaj żegnam. Wczoraj siedzieliśmy do 2 nad ranem nad filmami, a rano pobudka po 8, więc padam z nóg.
Miłych snów.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 21:52   #2222
wodaqua
Zadomowienie

Dzięki Patik, tez się z nich cieszę A co do ktg, to tez się dziwię, ale to prywatny lekarz i może dlatego...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 21:54   #2223
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Makobratek Pokaż wiadomość
Planujesz rodzić w Żeromskim? Bo ja się waham między Żerosmskim a Rydygierem

Poprzednia dwojke urodzilam w Zeromskim i tam teraz tez chcialabym urodzic, ale jako ze ostatnio mialam cc i moj lekarz pracuje na Galla, to nie wiem, gdzie w koncu wyladuje. Mysle, ze gdybym musiala miec planowa cc, to pojechalabym do niego, jesli nie, to raczej sklanialabym sie ku Zeromskim, bo wiem, jak tam jest.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
ja jak tylko dowiedziałam się o drugiej ciąży to od razu zaczęłam myśleć jak to będzie po macierzyńskim
Jak mi się on skończy to Filip będzie miał niecałe 2 latka więc będzie za mały żeby pójść do przedszkola , a mamy z dwójką takich małych dzieci nie zostawię.

Mam więc wizję że pójde na wychowawczy ok roku, tylko oczywiście martwią mnie finanse i już myślę jak będzie można choć dorobić w tym czasie.

Najbardziej to bym chciała już nie wracać do mojej roboty(to praca bardziej dla bezdzietnych singli ) i rozwinąć swój biznes, który by świetnie prosperował i w którym bym się spełniała i zarabiała dobre pieniądze i oczywiście miała czas dla dwójki dzieci

Ja jeszcze przed poczeciem malucha wiedzialam, ze pojde na wychowawczy i to nawet na dosyc dlugi. Bo tym razem nie mam zamairu posylac rocznego dziecka do zlobka, wiec posiedze z nim do 2 lat. No chyba zeby sie cos pozmienialo w miedzyczasie, ale nie licze. Bedzie ciezej z kasa, nie bedziemy jezdzic na wakacje, ale trudno.

I tez nie chcialabym wracac do swojej pracy, tylko pod koniec urlopu mam plan, zeby poszukac czegos innego.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 21:58   #2224
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dobry wieczór dziewczyny.
Ech tyle co zdążę Was nadrobić i zaraz zasypiam, ale muszę być na bieżąco bo bym sobie nie podarowała

Marina u Ciebie to już poważna sprawa
Scio trzymam jutro kciuki i mam nadzieję, że torba jeszcze się nie przyda
No i za jutrzejsze wizyty również : Brumek, Beata, Carmela i wszystkie dziewczyny o których zapomniałam

Był temat spuchniętych nóg: mnie puchną stopy, ale jeszcze da się wytrzymać, natomiast okropnie mnie bolą. Nałażę się cały dzień, nastoję przy zlewie albo obiedzie, a popołudniu płaczę z bólu. Szczególnie odcinek nogi od połowy łydki i właśnie stopy

Jutro MOŻE już przywitam się z nowego mieszkania. Jeśli mi brat internet podłączy...

Dobranoc Kochane

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 21:58   #2225
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
A my mamy duży sprężynowy (bonelowy), strefowy i jest rewelacyjny. Ani twardy, ani miękki, po prostu plastyczny, nie zapada się ani nie odkształca, z płaską poduszką śpi się super.

Masz na myśli L4? A pracodawca może tego nie uwzględniać?

Nie strasz... Ja odkąd jestem w szpitalu nie bardzo mogę się smarować żeby nie wywołać skurczów i trochę się obawiam o skórę.

U mnie /nad szpitalem/ burzy brak od 2 miesięcy - burza jest chyba wszędzie, gdzie mnie nie ma:/

Wow

Ja jutro przed południem mam usg - mam nadzieję, że mały urósł, ostatnio ważył 1945 g i miał niewielki IUGR, liczę na kolejne 200 g. Mam osobisty plan na rozpakowanie po 37 tc koło 24 czerwca i do tego czasu maluch powinien już mieć te 2,5 kilo

Jutro wizytowy dzień, powodzenia
Ela to nie jest l4 tylko opieka i zależy właśnie od pracodawcy czy uwzgledni czy nie bo nie musi mężowi kolezanki pracodawca sie nie zgodził za usg
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 21:59   #2226
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Dziewczyny wejdzcie na ta strone I tam jest po prawej stronie na dole: co dzieci wiedza o ciazy , super tak sie nasmialm...
http://mymamy.co.uk/

patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 22:10   #2227
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a wiesz że byłby mi już chyba łatwiej!!! teraz już jednak boję się ryzykować i wybierać się w podróż samotnie tym bardziej że brzuchal często twardy i bóle miesiączkowe się pojawiają... no i już bliżej niż dalej do końca 37 tygodnia więc z przykrością muszę zrezygnować ze spotkania

kolejna pozbawia mnie złudzeń...
Nici ze spotkania ale rozumie Cię mnie też jest coraz ciężej dłuższe podróże odpadają a do tego te upały
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 22:11   #2228
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Też mam jutro usg.... o 11.30. Ciekawe co tam u maluszka słychać

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Dzięki za dop. Mnie ta 4 świetnie się prowadziła - taka jak jest zalecane - właściwie bez użycia siły, można powiedzieć, że odpoczywałam Znajomi mają do tego wózka fotelik MC Cabrio Fix w czarnym kolorze i fajnie to gra
(gondolka czerwona). Te pompowane koła to u nas na bank, bo po wsi też będziemy się toczyć. Poza tym przymierzyliśmy do naszej Haneczki, i spokojnie się zmieści Ale jeszcze damy sobie trochę czasu na podjęcie decyzji
4 też jest super! I też bardzo lekko się prowadzi Czerowny też bardzo ładny kolorek, bo akurat taki w sklepie też był na ekspozycji.

Cytat:
Ja jutro przed południem mam usg - mam nadzieję, że mały urósł, ostatnio ważył 1945 g i miał niewielki IUGR, liczę na kolejne 200 g. Mam osobisty plan na rozpakowanie po 37 tc koło 24 czerwca i do tego czasu maluch powinien już mieć te 2,5 kilo
żeby waga była ponad 2 kg

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Jutro MOŻE już przywitam się z nowego mieszkania. Jeśli mi brat internet podłączy...

Dobranoc Kochane
Oooo to super!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 22:19   #2229
madziaranew
Rozeznanie

Shira- ja. Mam takie pytanko czy Ty moglabys mi kupic ten preparat na kolke, wiem ze dziewczyna kupowalas wczesniej , ale ja nie bylam pewna czy bede miala pieniadze na polskim koncie no I nie wiedzialam czy bede w stani Ci za niego zaplacic. Dzis wiem ze mam I zaraz moge Ci przelac, no ale oczywiscie nie naciskam jesli nie moglabys kupic ,zrozumie
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 22:20   #2230
Natka_
Zakorzenienie

Agni oglądam Twoje zdjęcia w klubie i jakbym Cię już widziała Co jest niemożliwe, więc pewnie mi kogoś przypominasz
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 22:22   #2231
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
nie przejmuj się - moje libido w ciąży też szaleje - dobrze że zakazu nie mamy - chociaż teraz już mi się tak nie chce ale jeszcze miesiąc temu... oj działo się
a co lubi? jakieś mięsko bardziej czy w innym kierunku?

ja bym po takiej podróży zjadła coś sycącego ale lekkiego zarazem - może np. pierś kurczaczka w jakimś sosie śmietanowym albo koperkowym z młodymi ziemniaczkami..? i do tego młoda kapustka z marchewka na przykład takie lekkie sezonowe danie, ja takie uwielbiam

no a na deser to wiadomo
Miesko on lubi szczegolnie moje

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Kurczę a Ja na to nie wpadłam !!

Ja też się przyzwyczaiłam, uwielbiam jak śpi sobie tak słodko i budzi się kiedy go całuje takie moje dzieciątko...
Mnie się nie chce prać

No to już stringi na truskawki na cyce i świeczka do pępka

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ale chciało mi się coś dobrego mężuś wpadł na super pomysł i zrobił koktajl z truskawek Wypiłam cały kufel taki do piwa Alicji też smakowało chyba bo zaczęła wariować w brzuchu

Zapomniałam trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty
moniczka2123 mój mąż uwielbia lasagne, ale rzadko robię, więc jakby mój wracał z takiej wyprawy napewno bym mu zafundowała na kolacyjkę. To pomyśl co twój mąż najbardziej lubi jeść i zrób to, może być nawet najprostsze danie, bo liczy się gest
Musze sie dobrze zastanowic bo on raczej wszystko jadalny

Cytat:
bo przepraszam bardzo - ja na wątku jestem jedną z najbardziej zboczonych osób i mam najbardziej kudłate myśli

ja lubię patrzeć jak tż śpi
a pierze pralka a nie Ty nam pozostaje jedynie wywiesić - Nobla dla tego kto wymyślił automat

już to widzę oczami wyobraźni mojej kosmatej
tylko gorzej ja Moniczce pępulek wylazł to ze świeczki nici mój jeszcze nie wylazł i jakoś mu się wcale nie spieszy do tego
Pepolek siedzi narazie nie wyskoczyl wiec narazie plan ze swieczka wypali a co do zboczenia to ja tez do zboczonych naleze

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 22:37   #2232
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ja też już o wychowawczym pomyślałam, ale z innych względów - do pracy po macierzyńskim i zaległym wypoczynkowym powinnam wrócić okolo połowy lutego, ale gdzies w okolicach maja mój mąż będzie miał bardzo konkretny egzamin i bedzie prawdopodobnie na urlopie bezpłatnym i nie będzie wtedy jak małej do babci odstawiac, a jemu nie opieka nad dzieckiem wtedy w głowie będzie... Więc kilka miesięcy chyba też posiedzę na wychowawczym... Swoją drogą, to dostaje się chociaz jakiś marny grosz na takim urlopie?
400 złotych miesięcznie należy się każdej matce, która przebywa na urlopie wychowawczym, a w jej rodzinie dochód na jedną osobę nie przekracza 504 zł.

czyli ja nadal sie nie kwalifikuję...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 22:40   #2233
sygine
Zadomowienie

Beata, Carmela, Brumek i wszystkie które jutro potrzebują kciuków

A ja cały dzień próbuję was nadgonić i non stop coś Zostały mi jeszcze 3 strony, więc może dam dzisiaj radę
Stary 2011-06-06, 22:41   #2234
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Przy okazji podzielę się newsem. Słyszałam ze 7-9 czerwca w smyku ma być promocja 30% mniej na ubrania i buty dla maluchów z kartą stałego klienta. Więc jak któraś kartę ma, albo ma kogoś znajomego to może coś zapolować. Ja chciałam dziś wyrobić sobie taką, ale powiedzieli mi, że po pierwsze trzeba zrobić zakupy na min 100 zł, a po drugie, to aktualnie tych kart nie mają.
Hurra!!! Ja mam taką kartę Zaszaleję może

Ale zmartwię Cię, że żeby ją dostać trzeba jednorazowo zrobić zakupy za 150 zł, a nie 100.

Cytat:
Eeee, no to na bank już waży ponad 2 kg! A jak już tyle waży to jest dobrze!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dobrze powiedziane, wszystko marketing.. "Pan Jezus na sianku"- hehe podoba mi się to stwierdzenie.
Z tym, że marketing rządzi i winduje ceny rzeczy dla dzieci to sie zgadzam. ALE - nie w przypadku materacyków. Moim zdaniem, to akurat jednak z najważniejszych (obok fotelika samochodowego) rzeczy w wyprawce!
Zresztą dobry materac to podstawa nie tylko dla niemowlaka, ale i dla dorosłych.
Stary 2011-06-06, 22:45   #2235
sygine
Zadomowienie

Właśnie doczytałam i trzymam jeszcze kciuki za twoją wizytę Madzia i Scio za ciebie, żebyś nie musiała zostać na oddziale

Marina u ciebie też widzę fajne wieści Oj coś czuję, że teraz się posypiemy już bardzo szybko
Stary 2011-06-06, 22:50   #2236
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Shira- ja. Mam takie pytanko czy Ty moglabys mi kupic ten preparat na kolke, wiem ze dziewczyna kupowalas wczesniej , ale ja nie bylam pewna czy bede miala pieniadze na polskim koncie no I nie wiedzialam czy bede w stani Ci za niego zaplacic. Dzis wiem ze mam I zaraz moge Ci przelac, no ale oczywiscie nie naciskam jesli nie moglabys kupic ,zrozumie
Jest do kupienia na brytyjskim ebay'u, bo kiedyś patrzyłam i pewnie wyjdzie Cię cenowo to samo.

Chyba mnie dopadł "nappy brain". Zamawiałam dzisiaj kuriera. Zamiast 4 paczek wpisałam 3, po czym podałam zły numer domu rodziców. Już 2 maile wysłałam (od 17.00), pomyślą sobie, że coś ze mną nie tak...

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-06-06 o 22:52
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 22:51   #2237
brumek
Zakorzenienie

Crazy - a skąd wzięłaś informację o tych zniżkach w Smyku? Dotyczą wszystkich sklepów, czy tylko tego konkretnego? Bo szukałam potwierdzenia i nigdzie ani słowa na ten temat nie ma. Obawiam się, że u mnie takiej akcji nie będzie
Stary 2011-06-06, 22:53   #2238
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Jest do kupienia na brytyjskim ebay'u, bo kiedyś patrzyłam i pewnie wyjdzie Cię cenowo to samo.
Dzieki Zaraz poszukam
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 22:59   #2239
moniczka2123
Zadomowienie

Dobra za wszystkich cio sie jutro gdzies wybieraja
ja jutro na krew i mocz jade

milych snow wszystkim

Stary 2011-06-06, 23:17   #2240
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Crazy - a skąd wzięłaś informację o tych zniżkach w Smyku? Dotyczą wszystkich sklepów, czy tylko tego konkretnego? Bo szukałam potwierdzenia i nigdzie ani słowa na ten temat nie ma. Obawiam się, że u mnie takiej akcji nie będzie
Żona mojego kolegi wysłała mu sms'a, a on mi przekazał. Nic więcej nie wiem.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

OK ja też już zmykam, mam nadzieje, że po jutrzejszych wizytach też będą same dobre wieści, może nawet tak ekscytujące jak dzisiaj.
Ja jutro idę porodówkę zwiedzać, kto wie może jak się zapatrzę to mała nabierze ochoty na wyjście???
Jakby któraś chciała do obstawiania się przyłączyć to zapraszam na PW, bo pewnie późnym wieczorem będę i nie dam rady 11 stron nadrobić (tyle średnio w tygodniu produkujemy).
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 23:19   #2241
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzięki dziewczyny.

Stwierdziła, ze nie dobrze, że rośnie, ale ona nie z tych co straszą na zapas. Na razie kazała przyjechać na ktg i na wszelki wypadek wziąć torbę (ale chyba taką dla siebie na pobyt), ale jestem na 90% pewna, ze zostawią mnie na oddziale. Bo tzry razy się mnie pytała, czy ten 36 tydzień to w trakcie czy skończony, więc podejrzewam, że myśli o wcześniejszym zakończeniu ciąży. Na razie nie martwie się na zapas. Zobaczymy jutro. Spakuje sobie małą podręczną torbę. Większą najwyżej mi dowiozą.

Marinko już blisko

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 00:14   #2242
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Dzieki Zaraz poszukam
Jak znajdziesz to podeslij link lub chociaz nazwę tego specyfiku. Moze i ja bym sie zaopatrzyla
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 06:28   #2243
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

tak w ogóle to witam z rana - widze że mamuśki wczoraj wieczorem szybko padły bo mało czytania zostało mi na dziś, ja nie śpię gdzieś od 5 bo ptaszki mi świergoliły za oknem a że okna zamknąć się nie da bo duchota no to nie śpię..
tż do pracy poszedł już a ja siedzę ze śniadankiem przed kompem bo moja wiercipiętka od razu poczuła że się obudziłam i zaczęła się strasznie wiercić - i dopominać o śniadanie no i trzeba było podnieść kufer i naszykować żarełko

a ja Wam smaka zrobię - tż kupił wczoraj 4 kilo truskawek po 3,50 od kolegi z pracy a dzisiaj mam robić pierogi z truskawkami ze śmietanką i cukrem polane.... ach już bym zjadła...

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Pepolek siedzi narazie nie wyskoczyl wiec narazie plan ze swieczka wypali a co do zboczenia to ja tez do zboczonych naleze
dlatego napisałam że:
"... jedną z najbardziej zboczonych osób na watku" bo przyznam szczerze że w tym względzie idziemy łeb w łeb

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Makobratek Pokaż wiadomość

A na leczo mam taaaki smak A moje cukinie dopiero od tygodnia posadzone, mam nadzieję że za bardzo w trawsko nie obrosły
ach cukinie..... moje też rosną ale już sa całkiem ładne krzaczki - sadzone gdzieś początkiem maja - więc niedługo będą kwitnąć ale pewnie do końca czerwca będę się musiałą smakiem obchodzić - ja uwielbiam cukinie pod każdą postacią leczo, bigoś, panierowana, w formie placów a'la ziemniaczane, duszona z ziemniaczkami i marchewką

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-07 o 06:32
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 07:27   #2244
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny chyba cosik słabo trzymałyście kciuki
mój mały waży 2300 lekarz powiedział że to b.dużo bo w 30tc powinien ważyć 1500-1700 że możliwe że mam cukrzyce jak mały tak szybko rośnie.
Zapisał mi leki na opuchliznę.Muszę przejść jakby na dietę cukrzycową tzn wiele rzeczy ograniczyć

Marina trzymam kciuki za szybki poród

Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach.Czekamy na relacje

dzisiaj zaczynam 31tc
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 07:30   #2245
moniczka2123
Zadomowienie

Hejka wpadłam sie tylko przywitac i lece na badania a moze pozniej na jakies malusie zakupy

Nie rodzic mi tutaj pod moja nieobecnosc

MIŁEGO DZIONKA SKARBY W BRZUSZKACH I MAMUSIE

Stary 2011-06-07, 07:57   #2246
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

ja po wczorajszej wizycie spokojniejsza jestem, z małym po porodzie mam iść na konsultacje do specjalisty, na razie mieści się pęcherz w normie jeszcze

Marinko a co w mielcu się niefajnego dzieje ? nic nie wiem, napisz proszę

Beatko kiedy się spotkamy? odebrałabym sobie ten specyfik na kolkę

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 08:31   #2247
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Marina! To Ty już jedną nogą na porodówce jesteś. Dziewczyny przyjmujemy zakłady? Ile jej dajemy jeszcze w dwupaku? Do końca tygodnia?
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja obstawiam, że wytrzyma do następnego poniedziałku
Cytat:
też myślałam o tym że od dzisiaj to max tydzień wytrzyma w dwupaku nasza Marinka
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Crazy hah Hazardowe pole się otwiera. Jestem za ! 2 zł na piątek
Marina idą zakłady na Twój poród
Cytat:
Przyjmuję! Ja stawiam na sobotę!
Kto jeszcze?
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Marinka ja stawiam, że się rozpakujesz w... sobotę
Ale z Was łobuziary ! i zostawić tu na chwilę same
Już mnie chcą na porodówkę wysyłać i wykurzyć z wątku ! hehe

A tak poważnie myślicie, że to tak szybko nastąpi?
Ja się nastawiam gdzieś na 16,17 czewca

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
no po prostu mordka mi się cieszy, że już się u nas zaczyna

Jak z przeprowadzką? Dopiero po porodzie czy może już mieszkasz?

iustynko jeszcze jesteśmy w moim domu rodzinnym. Mieszkanie myślę tak od lipca będzie już raczej w stanie do wprowadzenia się. Pewnie to jeszcze chwile potrwa, zanim się zabierzemy, odnajdziemy itd...
Jakbym mieszkała, już dawno bym się pochwaliła

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
gorąco mi się zrobiło od takiej info stresuje się razem z Tobą, teraz z niecierpliwością będziemy czekać na dalszy rozwój akcji
Będę informować o postępach heh, na razie siedzę z miską płatków przed kompem i nic się nie dzieje
Zaraz kawka bo coś ,,oklapłam"

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
mój mały waży 2300 lekarz powiedział że to b.dużo bo w 30tc powinien ważyć 1500-1700 że możliwe że mam cukrzyce jak mały tak szybko rośnie.
Zapisał mi leki na opuchliznę.Muszę przejść jakby na dietę cukrzycową tzn wiele rzeczy ograniczyć

dzisiaj zaczynam 31tc
Za 31 tc
I dziekuję

Myślę, że z malutkim wszystko ok, po prostu będzie duży chlopczyk i rośnie jak na drożdzach.
A robiłaś krzywą cukrową ?

Ja, jak wczoraj zobaczyłam z pomiarów ile ma mój mały, to myślałam, że padnę. Niedługo mnie przerośnie w tym brzuchu chyba

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

ja po wczorajszej wizycie spokojniejsza jestem, z małym po porodzie mam iść na konsultacje do specjalisty, na razie mieści się pęcherz w normie jeszcze

Bardzo się cieszę, że się uspokoiłaś, że pęcherz Maksia w normie. Choć my i tak wiedziałyśmy, że wszystko się wyjaśni. Myślałam o Tobie już dziś rano jak tylko wstałam i miałam pisać, ale zobaczyłam, że się odezwałaś na forum.

A jeśli chodzi o Mielec. Nie chcę siać paniki, ale ponoć nowy ordynator pozmieniał troszkę na oddziale i nie chcą bardzo robić cc. Zdarzyła się już druga sytuacja w tamtym tygodniu w szpitalu, że cesarka została zrobiona za późno, w ostatniej chwili i dziecko zmarło - niedotlenienie...

Więc zastanawiam się nad ta Kolbuszową o ile zdążę, bo w sobotę mam iść jeszcze do szpitala do Mielca. A potem mój gin zobaczy co i jak po badaniu...Bo jesli akcja porodowa się zacznie wczesniej, to wiadome - Mielec.

A jeśli mój mały faktycznie jest taki duży i pewnie jeszcze podrośnie, to raczej czeka mnie cesarka.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 08:34   #2248
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Witam z rana

A co tu tak cicho? Aż nie podobne to do Was dziewczyny bierzcie sie do roboty bo nie ma co czytać.

U mnie dzisiaj pogoda lepsza. Słoneczko nieśmiało wychodzi nawet. Moze będzie ładny dzień. Przynajmniej jeden plus by był. Od kilku dni mam problemy ze spaniem. Nie moge zasnąć a jak juz mi sie uda to albo nie wygodnie, albo cos boli, a to gorąco. I weź tu dogodz babie w ciazy. Moj mąż juz sie ze mnie śmieje, a tu najgorsze jeszcze przed nami.

Beata powinnas dostać lanie za te truskawki. W tym roku jeszcze nie jadlam. Drogie są tu. Za małe pudeleczko ( z którego i tak sie nic nie da zrobić) trzeba 2Ł zapłacić, a żeby gdzies luzem na wagę kupić to nie spotkałam. Wiec pewnie obejde sie smakiem.

Zmykam szykować sie do pracy. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Pa pa ...
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 08:43   #2249
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny.

Stwierdziła, ze nie dobrze, że rośnie, ale ona nie z tych co straszą na zapas. Na razie kazała przyjechać na ktg i na wszelki wypadek wziąć torbę (ale chyba taką dla siebie na pobyt), ale jestem na 90% pewna, ze zostawią mnie na oddziale. Bo tzry razy się mnie pytała, czy ten 36 tydzień to w trakcie czy skończony, więc podejrzewam, że myśli o wcześniejszym zakończeniu ciąży. Na razie nie martwie się na zapas. Zobaczymy jutro. Spakuje sobie małą podręczną torbę. Większą najwyżej mi dowiozą.

Marinko już blisko
Trzymam kciuki, dobrze będzie. Bobas na tyle duży że da radę gdyby była konieczność wcześniejszego zakończenia ciąży.

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

dzisiaj zaczynam 31tc
rzeczywiście duży. Ale miałas robione obciążenie glukozą? i wyszło ze nie masz cukrzycy? ale może się teraz objawiła?

Cytat:
Cześć dziewczyny

to super, widzisz najważniejsze że mieści się w normie

Beatka ja mam truskawki pod nosem na podwórku w ogrodzie, ale muszę się wstrzymać jeszcze dzisiaj, a coś mi się robi że nie mogę, potem znowu dzien jedzenia i zobaczę, czy te moje plamy swędzące to truskawki czy meszki...bo ostatnio one bardzo atakują, dziewczyna z okolic trafiła do szpitala po pogryzieniach uczulenie ostre ma..

Za późno wstałam, dzień z notatkami mnie czeka. Muszę odebrać wyniki mocz, morfo i tsh, ciekawa jestem jak tam moje parametry

A tak wogóle to cześć.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 08:44   #2250
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Cześć dziewczyny

jaki tu spokój z rana
poszłam dalej spać i własnie obudził mnie szum deszczyku za oknem

No widzisz, ja wiedziałam że wszytsko w porządku i że Ciebie tylko niepotrzebnie nastraszyli a Ty się martwiłaś po porodzie też będzie wszystko ok

A jaki termin proponujesz? chętnie się spotkam z Tobą np. w czwartek po południu, tylko jeszcze nie wiem o której dokładnie będę wolna - jak będę wracac z Rzeszowa z egzaminu, bo w piątek nie bardzo będę mieć czas - bo pakowanie

To bym Ci dała Twoje kropelki

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości