|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
to czytalam sobie forum i sprawdzalam facebooka na telefonie, teraz rano tez tak robie;pCytat:
ja spie z mala gora do 8.40:P i mi starczy.Cytat:
Cos tam powpisywalam i wkleilam kilka fotek ale teraz jakos srednio mi idzie ![]() Zobaczycie, troche sie pomeczycie z cwiczeniami ale wam to na pewno pomoze ![]() Cytat:
a jak nie to moze poszukam tego oiliatumCytat:
![]() Moja wczoraj pierwszy raz obrocila sie z pleckow na brzuch ale reka jej utknela a dzis z brzucha na plecy ;pCytat:
Tatus uspil Lenke a teraz ogladamy ''embarassing FAT bodies '' masakra jacy ludzie w UK sa ogromni ...
|
|
#1562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brak mi słów!!!Eirene no właśnie moja taka maruda jest wieczorem prawie codziennie. cały dzien czasem nie czuje ze mam dziecko a wieczorem nadrabia. przez 2h potrafi mnie doprowadzić do wykończenia ![]() iza no trzeba było sobie radzić w nocy to i TV oglądałysmy. ja zazwyczaj usterke albo powtórki Rozmów w toku bo z butli to chyba szybko idzie karmienie a z cyca to czasem i godzine mi jadła ![]() iweczka trzymam kciuki za ćwiczonka!!! ![]() ahtaga ja smaruje jak pamiętam 50+ z Babydream Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-06-06 o 22:30 |
|
|
|
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ludzie sa niesamowic.... mi sie nigdy(na razie) nic takiego nie przydazylo... moze dlatego ze kazdy patrzy tu w uk na siebie a nie na innych
|
|
#1564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ach glupich ludzi to jednak nie brakuje.....wez powymachuj rekami przed nia nastepnym razem i powiedz ze ty teraz rzucilas na nia urok i niech lepiej uwaza na siebie.....a dar odziedziczylas po swojej babci,ktora rzucala uroki na wredne babsztyle takie jak ona ![]() a tak wogole to |
|
|
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pracy mnie wampirem nazywajągratuluje obrotu
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-06 o 22:42 |
|
|
|
|
#1566 |
|
Rozeznanie
|
diatoma widzę, że miałaś ciężki dzień
Monti pomysłowy ten albumik iweczka ćwiczonka napewno pomogą i wszystko będzie dobrze Castia hehe ja też na początku jak karmiłam małego w nocy to oglądałam tv i zazwyczaj leciała właśnie "usterka" i "rozmowy w toku" a parę razy widziałam też "kto cię tak urządził" a i jeszcze "nauka jazdy" Mój dzień też nie należał do najlepszych Wymieniają u mnie w bloku instalację c.o. no i dzisiaj byli w moim mieszkaniu. Musiała wyjść z małym na 6 godzin z domu. Jak wróciłam to myślałam, że upadnę...syf jak cholera Padam na twarz
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-06-06 o 23:11 |
|
|
|
#1567 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja też ostatnio Franka zabiera do Siebie ale po karmieniu koło 7, wtedy mąż się zbiera a Fran zostaje juz ze mną. I spimy tak do kolejnego karmienia 9/10 i czesto on jeszcze zasypia minimum na godzine poltorej.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Choc mnie ta kolekcja w hm nie urzekla jakos. Ciekawe czy za tydzien juz cos bedzie na przecenach w tych dzieciecych sklepach?Ja najfajniejsze rampersy z dlugim rekawem i nogawkami kupilam za 20 zloty w dwupaku wlasnie w hm I są już za małe na Frana i z takim ciężkim sercem je dziś odłożyłam ![]() Cytat:
Cytat:
Ja bym nigdy nie ryzykowala Frana golego Siura na naszej poscieli bez podkladuCytat:
![]() Zastanawiam sie czy nasze nocne masakry nie sa od tego ze za pozno go klade... Sprobuje jutro wykapac o 19:30 i zobaczy my czy bedzie lepiej. TYlko szkoda mi spacerów bo wychodze po 19 jak jest chlodniej ... no ale trudno.Cytat:
Cytat:
podoba mi się!Cytat:
Mi zawsze bylo szkoda nocy wiec chodzilam spac kolo 1 - 2, ale ranka tez mi bylo szkoda wiec do pracy jak najszybciej i wstawalam o 6/6:30. Ale teraz nie daje rady i spie z malym do 9/10. A karmie tylko na siedzaco, przez pierwsze 2 tygodnie jak nie moglam siadac karmilam na lezaco, a teraz juz nie umiem... a robie to calkiem na spiaco i sobie nie wyobrazam ogladac tv no ale Franek oproznia calego cyca w 15 minut + odbicia najczesciej dwa to 10 minut w sumie w25 minut lezy w lozeczku zawsze - wiec bym się nie naoglądała.
|
|||||||||
|
|
|
#1568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja profilaktycznie zawsze podkład podkładam pod kocyk malej, jak ja na naszym łóżku kładę, gdyby pamp nie wytrzymał. Co do głaskania w roli usypiacza, to moja młoda zawsze się śmieje, jak się ja głaszcze ![]() Kilka razy próbowałam z siebie zrobić skowronka i nie wyszło- rano mam meganiskie ciśnienie i potrzebuje kilku godzin na rozruch- w pracy tak gdzieś do 11 zawsze starałam się robić jakieś rzeczy niewymagające kreatywnego myślenia
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-06 o 23:28 |
||
|
|
|
#1569 |
|
Zadomowienie
|
Mój Mateusz zrobił się od kilku dni strasznym śmeszkiem
. Do tej pory właściwie tylko odpowiadał uśmiechem na mój uśmiech. A od kilku dni jak tylko na mnie spojrzy, to się śmieje. A ja wtedy padam po prostu z miłości i nie mogę się nie uśmiechać, więc tak się chichramy. A przy wieczornym karmieniu starałam się nie uśmiechać do niego, żeby się wyciszył przed snem, ale nie udało mi się. Jak tylko na niego spojrzałam, ten od razu się zaśmiewał i ja razem z nim.
|
|
|
|
#1570 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a okładka z notesu (coś grubszego poprostu) narysowałam Prosiaczka i Królika i zakleiłam taśmą i już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Harrods mi Natala jak nie chce jeść to jest mega happy z tego powodu. Ja jej butelkę do buzi a ta lol na całego o tak ![]() Smieją się Wasze maleństwa na głos już? Bo Natalce wyszło to może dwa razy, narazie jak próbuje się mocniej zaśmiać to kaszel jej wychodzi. A wczoraj jak mąż powiedział "idziemy się kąpać" to wydała mega pisk i uśmiech, nie wiedziałam co się dzieje ![]() aaa i widze że jak leży na macie to fika już nogami tak że obraca się na boczek to może za chwile i obrót na brzusio będzie bo my narazie głowe ćwiczymy "na samolocie" bo inaczej się nie da ![]() dobra kłade się spać spowrotem Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-06-07 o 03:27 |
|||
|
|
|
#1571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Olkowi się coś poprzestawiało, bo zasypia ok 22 i budzi się o 1, 3, 5 a już było tak, że pierwszy sen trwał 5-6 godzin ![]() może dlatego, że nie je mleka z butli? idę dalej spać, bo w końcu zasnął |
|
|
|
|
#1572 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z bioderkami bedize dobrze Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak mala slodko spi |
||||
|
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mój Fabian dzisiaj spał od 19.00 do 6,30
![]() jestem w szoku , o 3 obudził się i zaczął śmiać, podchodzę do łóżeczka a on już spi.. więc spał 11,5 h a ja się martwie bo już raz nie przybierał przez to ,że sie nie budził ale wtedy miał zółtaczkę... a teraz jest zdrowy... ![]() no ale minus taki ,że w dzień już w ogóle nie śpi. nawet na 30 min nie zmrużył oka więc może coś za coś? dzisiaj mamy szczepienie i go zważy pediatra i zmierzy, mam nadzieję,że wszystko ok ! .. a mnie coś okropnie plecy bolą, powyżej nerek, nie wiem,tam korzonki są czy jak? już nie wytrzymuję z bólu..
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też znowu zaczynają plecy boleć od dźwigania małego...a już lepiej było...padaka...
Ktoś pytał o śmiech dziecka. To nasz się już dość dawno śmieje na głos, ale czasami to taki pisko-skrzek, a czasami takie hehehe np. jak go tatuś nosem po brzuszku łaskocze ![]() Dzisiaj była pobudka przed 4 bo mały miał gazy znowu....kiedy mu to przejdzie. Ale zjadł poszedł spać i dopiero o 7 się obudził, oczywiście z powodu gazów i kupska...Póki co zjadł i śpi dalej, ale ja nie przytomna jakaś jestem... |
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
miałam cała serie 4 szt z H&M z kubusiem puchatkiem i jestem zadowolona ( tam to chyba wszystkie body mają dwa guziczki na zastrzask z boku i przynajmniej jest ładnie pod szyjką) dlatego kasa odłożona i czekam na promocje - spodnie z dresu mam też sprawdzone z H&M i rampersy. Fajne były też kogoś dostałam zwykłe polskie ewa klucze- typowo bawełniane i na upały super.
Nie wiem czy się da to zmienic jeszcze - mały w dzień śpi min 3 razy po dwie godzinki czasem nawet 4 razy - ok 20/21 kąpiel karmienie i lulu - budzi się o 2 na karmienie a później od 5 on jest już wyspany i zaczyna się mega aktywnośc do teraz - dopiero usnął w marsupi ( ciekawe czy jak go "odkleje" to się obudzi ) - macie jakiś pomysł? wymęczyc go bardziej za dnia?Czy ma któraś te piżamki albo widziała na żywo: http://allegro.pl/jaba16-pizamka-piz...647231695.html fajne kolorki mają
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-06-07 o 08:16 |
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
diatoma matko,zabic taką to mało! Nie przejmuj sie,Kochana!
![]() Montii niezły agent!
|
|
#1577 |
|
Rozeznanie
|
witam.. jak to jest goraco
|
|
|
|
#1578 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję Wam za pocieszenie
wczoraj byłam okropnie zmęczona i to wszytsko sie skumulowało,ech,już nie chce takich głupichdni ![]() patrycja22, pytałaś wczesniej o karuzele, ja mam z Tiny love,ale naniej jest informacja zeby uzywac do 5 miesiaca. takze generalnie krotko wychodzi. egoego, ja mysle żę Twójj synek właśnie przez cyca sie tak znow budzi, bo to mleko jest mniej sycące, a synek jeszcze mały i w brzuszku sie tez niewiele miesci. ja wczoraj o 22.30 wzielam Tymka z łóżeczka , nakarmilam totalnie na śpiocha-pierwszy raz. odbilam i przez caly czas mial zamkniete oczy , czyli chyba spal. odlozylam i tym sposobem spał do 5, zjadl i potem do 7 potem zawolal jesc dopiero o 8.30 wybombal butle i zasnal
|
#1579 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
montii mamy ten sam album, super jest blackrose my będziemy bawić się w Sosnowcu, szkoda ;P iweczka powodzenia w ćwiczeniach ![]() Cytat:
też oglądam i do tego zaczęłam czytać, super jest Cytat:
hehehe nieźle Cytat:
Cytat:
popieram montii może to ból od ciężaru Fabianka ?? my dziś jak nie będzie padać też na szczepienie lecimy
|
|
#1580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej,
moja Mała jeszcze śpi, więc zajrzałam do Was. U nas nadal nie spadła ani jedna kropl deszczu ![]() Cytat:
po kąpieli zczesuje i nawet ładnie schodzi Cytat:
diatoma, nie przejmuj się taka starą wariatką!!! czekam aż Mała wstanie i bieżemy się za ćwiczenia........ ehhh, boję się tego strszanie ![]() montii, wanilia właśnie kupiłam ten album
Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-06-07 o 09:34 |
||
|
|
|
#1581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zobaczysz czy dobrze przybrał na wadze Moja też dziś ładnie spała- od 20 do 4
|
||
|
|
|
#1582 |
|
Rozeznanie
|
Mirabilka moż spróbuj go troszkę "zmęczyć" w ciągu dnia, więcej atrakcji i wrażeń. U nas to działa. Dużo się dzieje w ciągu dnia i mały przesypia całą noc.
Harrods super uczucie jak mały się uśmiecha podczas karmienia ![]() Monti niezły rekordzista z Fabianka Ale jak dobrze przybiera na wadze to tylko się cieszyć, że tyle potrafi przespać ![]() Wanilia ja nie mam tego albumu ale kupiłam taką ramkę na odcisk rączki i stópki http://allegro.pl/ramka-chrzest-naro...648435396.html ale odbicie stópki i rączki Alanka jak miał miesiąc w glince było nie możliwe (za twarda) i kupiliśmy modelinę i ślicznie to wygląda ![]() U nas syf część druga
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-06-07 o 09:58 |
|
|
|
#1583 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nuna z kg ciezko - waga stoi w miejscu -lekko spada czasem ale to w granicach 0,5 kg niestety diatoma babą się nie przejmuj jejku jak ja wam zazdroszcze przespanych nocy ... u nas tak kolorowo nie jest.malego kapiemy o 19 i zasypia mi dopiero ok 23 czasem wczesniej a po kapieli cale te godziny chce byc przy cycku i jesc potem jak zasnie to budzi sie po 5 godzinach a pozniej to juz zasypia i budzi sie po ok 2 godzinach a pozniej od rana czyli np 5-7 nie chce spac juz od tych godzin zazdroszcze spania do 10, ja juz nie pamietam co to wyspanie - niestety .jutro mamy szczepienie -pierwsze, czy u waszych maluchow po szczepieniu wystapila temperatura co podalyscie na zbicie ?![]() u nas dzis znowu tropik , wczoraj nie padało za to dzis zapowiadają burze , ciekawe czy będą ![]() mały wczoraj skończył 7 tygodni ostatnio nawet na spacerach daje mi popalić, może przez te upały bo budzi się i ryczy i nie da się go uspokoić tylko jak go nakarmię to spokój.
|
|
|
#1584 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
my dzisiaj mamy szczepienie do jakiego momentu temperatura ciala dziecka jest ok???????? |
|||
|
|
|
#1585 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
obudziliśmy się
i Olek gada sobie do sufitu, ale musi leżeć na naszym łóżku, bo w łóżeczku to się drze, chyba mu się tam nie podoba![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
moja pediatra powiedziała, że od 38,5 stopnia trzeba zbijać
|
||||
|
|
|
#1586 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
dzisiaj jak tż wstawał do pracy to mi Idalke obudził, o 4:30 a już mogła rekord pobić no i tak ja rozbudził, że po mleku nie chciała spać, i tak mi się przykro zrobiło, że sama w łóżeczku leży więc (tak jak wczoraj tutaj pisałyście) wzięłam ją do łóżka, ale dla niej to była taka nowość, że się jeszcze bardziej pobudziła, zaczęła gadać i śmiać się ![]() ale udało się ją uśpić i spałyśmy do 8:30 Cytat:
![]() Cytat:
ale nie ma reguły, czasami ją to uśpi a czasami nie ![]() o tym samym sobie wczoraj pomyślałam, że ona może już jest tak zmęczona, że ma problemy z zaśnięciem ![]() Cytat:
![]() zazdroszczę ci daj znać co u pediatry, ale na pewno dobrze przybiera a może jednak nerki, lepiej się przejdź do lekarza nie zaszkodzi Cytat:
a teraz sobie wyobraź że ja mieszkam z taka jedną 80 letnią babką i uśmiechaj się ze szczęścia jak ją będziesz kiedyś mijać ![]() a w przychodni to ... ludzie są nienormalni mnie tez ostatnio spotkały pewne docinki, że moja malutka jest za duża (a jest idealnie na centylu), ze strony innej mamy, bo jej córeczka jest taka drobna z dumą w głosie ![]() wczoraj dowiedziałam się, że musi z malutka jeździć na rehabilitacje bo mała jest za słaba jak na swój wiek
|
|
#1587 |
|
Rozeznanie
|
mam pytanie do dziewczyn ktore karmia tylko piersia, czy dopajacie maluchy czyms w takie upaly???
|
|
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u nas nie było gorączki
|
|
#1589 |
|
Zadomowienie
|
laseczka Tymo też nie gorączkował ale był bardzo niespokojny, i bylam zmuszona mu zaaplikowac czopek-eferalgan 80. i po nim zasnal.
izabella , współćzuje takiej lokatorki, ale ta baba strasznie wscipska sie okazala, bo tż powiedziala ze jego rodzice iles tam lat temu cos taniej kupili i ona to pamieta. i dlatego ma prawo jej córka stawać na posesji u teściów i zastawiać i barmy i furtki! a chodzilo o kawaleczek ziemi odkupiony od spoldzielni 30 lat temu!!!!! ale sie chociaz wyjasnilo czemu stawala notorycznie. przyszly mi wczoraj bodziaki i rampers http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1631539517 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1630188809 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1632850086 super materiał!!!
|
#1590 |
|
Rozeznanie
|
ego nie koniecznie musisz kupować bo jak Twój maluszek ma już 2 miesiące to może Ci się udać. Alankowi nie umiałam odbić bo miała wtedy tylko miesiąc i piąstki miał cały czas zaciśnięte i do tego glinka dosyć twarda i nie chciałam mu na siłe takiej małej stópki i rączki dociskać no a druga wada glinki to to, że się wszystko brudzi do okoła nie mówiąc już o stópce i rączce małego a jak to zaschnie to ciężko zmyć.
diatoma super a rampersik najfajniejszy
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-06-07 o 10:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:07.

to czytalam sobie forum i sprawdzalam facebooka na telefonie, teraz rano tez tak robie;p
ja spie z mala gora do 8.40:P i mi starczy.

brak mi słów!!!

co podalyscie na zbicie ?