|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
wiedza to ze szkoly. doswiadczenie swoją drogą najlepiej w czasie nauki podejmowac praktyki, nawet bezplatne i tym sposobem skonczyc szkole z doswiadczeniem zawodowym... ale niewielu o tym mysli w czasie nauki...
moze byc ktos zaraz po szkole, ale uczacej konkretnych umiejetnosci i nie miec doswiadczenia, a i tak prace znajdzie. jak ktos wybiera szkole/uczelnie nie dajaca widokow na przyszosc, to potem ma problem z praca. a sa tez takie zawody, w ktorych im starszy czlowiek tym bardziej wartosciowy na rynku pracy - to zwykle osoby zwiazane z nauką, polityką, sztuką. wtedy trzeba zeby wbic w sciane za mlodu, a potem spijac smietanke
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie z yonka
|
|
|
|
#3273 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po tym pobycie lenki to dopiero wiem jak to jest kiedy dziecko w szpitalu i z całego serca życzę żeby szybko oliwka wyszła. Na szczęście rota dość szybko odpuszcza, pewnie już moment kulminacyjny ma za sobą i już teraz będzie tylko lepiej. I zobaczysz, nadrobi wagę, a może faktycznie jej apetyt wzrośnie ![]() Jestem z wami całym sercem Cytat:
A moja teściowa, zrypana po tych 3 dniach i nocach, pojechała jeszcze działkę rano podlewać i o 7.00 rano dzwoni czy może nie przyjechać, bo ja słaba jeszcze.... ona ma złote serce jak trzeba komuś pomóc Cytat:
albo żeby choć na placyku się sama bawiła o Ci wkońcu powiedzą odnośnie tych szczepień. Daniel już był szczepiony ale jak się teraz naczytałam i byłby przed to pewnie bym też szukała jakiegoś wyjścia.[/QUOTE]
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
pop trzymam kciuki za malutka... normalnie jakas epidemia tyle tych zakazen tu u nas na forum;/
evitka ale ty masz swietna tesciowa gratuluje
|
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
yoonka zgadza sie, ale bardzo czesto zdarza sie tak ze Pani gdzies w biurze nie potrafi obsluzyc sprzetu...no sorry..
a praktyki bezplatne sa obowiazkowe teraz, nawet na studiach zaocznych. Masz tez racje ze sa zawody, gdzie licza sie lata pracy i tak dalej tylko jak te lata zdobyc .... jedno z drugim sie wiaze niestety. ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- a to gdzie i jaka sie wybiera uczelnie tez zalezy od tego jakimi srodkami finansowymi kto dysponuje. Ja chcac jechac do wroclawia czy poznania czy do kazdego wiekszego miasta musialabym miec ok 4.000 miesiecznie , oplacic mieszkania ktore nie sa tanie juz ponad 1000 sam odchodzi, szkola zalezy jaka , platna czy nie, zycie, jedzenie, rachunki.... ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- evitka pozycz tej tesciowej co ??? ja do swojej doplace!!! :P chociaz na miesiac sie zamienimy
|
|
#3276 |
|
Raczkowanie
|
Darusia wyluzuj bo ci żyłka pęknie
nie będę się z Tobą sprzeczała bo to się mija z celem ale będę chciała doczekać momentu kiedy Ty pójdziesz na emeryturę choć życzę Ci jak najlepiej a to chyba od Tżta zależy ile zarabia dziewczyny jaki fotelik polecacie dla większych dzieci ? czy opłaca mi sie kupować fotelik 9 - 25 teraz mamy 9 - 18 ale Danie już główka sięga do końca oparcia a wiem że nie powinna wystawać dla jej bezpieczeństwa czy lepiej kupić juz ten od 15 do 36 ale ona waży koło 11 kg wiec nie wiem czy ten od 15 bedzie dobry |
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
darusia studiowalam we wroclawiu i wcale 4tys nie potrzebowalam, fajnie jakby byly ale nie bylo i dawalam rade za duuuuuuzo miej a tez wynajmowalam mieszkanie i to wcale nie jakies najgorsze, ale wiadomo na spole z kims... zawsze sa akademiki, sa pomoce z uczelni.... mozna zlapac jakas prace dorywcza, zawsze sa jakies wyjscia
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
carolajka no no od tezeta mogl 4 tys ale wybral 1500..ehh....
spdamy do banku , w ogole jaja jak berety sieradz caly w bankach a tylko w jednym mozna otworzyc konto walutowe na funty i to jest jakis marny bank;/
|
|
#3279 |
|
Raczkowanie
|
Yonka masz świętą racje ja mając własną firmę wolę zatrudnić starszą Panią nawet na stanowisko sekretarki u Tżta
która ma jakieś doświadczenie niż sikse która albo z moim Tżtem czmychnie gdzieś na karaiby albo myknie na zwolnienie z powodu ciążyDarusia wsyztko zależy od dobrych chęci ja jak juz kiedyś pisałąm swoją edukacje i obecny status społeczny zdobywałam ciężką pracą pierwszy miesiąc spałam z Tżtem w przytułku potem długo w jednym pokoju dzielonym jeszcze z 3 osobami z czasem sie wszystkiego dorabiałam Tż studiował zaocznie i pracował ja studiowałam dziennie i też wieczorami pracowałam często za kilka marek zmywałam naczynia albo sprrzatałam biura by mieć co jeść i móc odłożyć na normalne życie miałam tez mase bezpłatnych praktyk i nikogo to nie interesowało że nie mamy co jeść w dzień byłam w szkole wieczorem na praktyce w nocy w pracy często spałam po 2 godziny aby wiazac koniec z końcem tym sposobem zdobywałąm doświadczenie i jak na mój sędziwy wiek to mam duzo lat przepracowanych i teraz się nie boję o swój byt wystarczyło zakasać rękawy i zabrać się do roboty a jak bym siedziała na tyłku w domu to też bym mogła nażekac jak to mi nie jest źle i ciężko i jaka to ja biedna nieszczęśliwa < nie odbierz tego tak że Ty narzekasz bo piszę tu o sobie > |
|
|
|
#3280 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
inna para kaloszy. nie lubie dyskryminowania mlodych kobiet tylko za to ze sa mlodymi kobietami. :/
|
|
|
#3281 |
|
Raczkowanie
|
a i jeszcze jak urodziła się Ala to ja dalej studiowałam i pracowałam jak nie mogłam oddać jej do żłobka to zabierałam ją ze sobą na wykłady dzięki Bogu ze była grzecznym dzieckiem i w koszyku prtzesypiała wykład tylko butle jej wtykałam z mlekiem do paszczy by nie płakała i pieluchy zmieniałam w kibelku
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- ale ja nikogo nie dyskryminuję gdyby przyszła młoda kobieta z takim duzym doświadczeniem jak ta starsza to chętnie bym młodą zatrudniła ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- z tym strachem to troche przesada oczywiście z ta ucieczką sobie żartuje gduyby do czegoś takiego doszło chętnie sama bym Tżta sopakowała i wysłała do tej kobiety |
|
|
|
#3282 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo szymek jest grzeczny . ale ja kocham jeździć Agnieszka no właśnie co się martwisz że masz dużo różu przecież TY kochasz zakupy a zaraz przeceny Cytat:
A dziś gadałam ze swoimi paniami od szczepień i kazały mi się zaszczepić tą MMR , bo ja nie przechodziłam odry , a jakbym teraz złapała to mogę nie przejść tego za lekko , więc chyba się zaszczepie , z różyczką w sumie też nie wiem bo miałam kilka krostek i lekarze do końca nie wiedzieli czy to była różyczka choć mam ją w książeczce . Cytat:
Cytat:
Cytat:
I pozazdrościć tym niemieckim na emeryturce sobie po świecie jeżdżą a u nas ludzie na chleb nie mają . Bo przeciez pracują bo muszą . Moja sąsiadka ma emerytkę w roli niani rewelacyjna babka Cytat:
Zamiast iść na debilne studia bez przyszłośći , to by ludzie zdobyli jakiś normalny zawód i by wiecej zarobili Cytat:
Pada u mnei i grzmi ![]() Cytat:
|
|
#3283 |
|
Rozeznanie
|
heh ja sie ciesze, ze najpierw skonczylam studia, a potem mielismy Tosie. zdazylam nawet jakies w miare fajne doswiadczenie zawodowe zdobyc. nie wyobrazam sobie teraz pracowac, miec dziecko i jeszcze studiowac. koszmarek.
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już naukę mam za sobą na szczęście
|
#3285 |
|
Rozeznanie
|
nie zapomnialam, tylko inzynier to jeszcze inna dzialka. Kiedy jest z dobrej branzy to od razu zarabia dobrze. 3 lata doswiadczenia wystarcza np w IT, zeby miec 10tys brutto i powyzej.
|
|
#3286 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki.
Nie było mnie trochę bo mialam mamusie w domku. A w niedzielę spontanicznie pojechaliśmy do Gdańska i Sopotu. O 9 rano stwierdziliśmy, że jedziemy a ao 10.30 już wyjechaliśmy Bylo super. mała zachwycona. Grzeczna... tylko piasek, zabawki i woda...A teraz jak się jej pytam jaka była woda to mówi "brrryyy" i tak się wzdryga ![]() Poza tym tez wszyscy mówią, że "ona taaaaaka madra". Ciekawe czy slodzą czy prawdę mówią ![]() Ostatnio pisalam ze nauczyla się podskakiwać. Teraz jak tylko powiem zrób hopa to skacze i mowi "hopa, hopa, hopa". A jak powiem "zrób tuptusia" to tak śmiesznie tupie nogami ![]() evitka- współczuję przejść z maluszkiem. Dobrze, że już wszystko wraca do normy Biedne te nasze dzieciaczki. zawsze coś musi je złapać... Cytat:
szkoda, ze tak daleko mieszkasz bo ja nie mam teraz się gdzie opalać a kumpele ktore mają gdzie- nie lubią ![]() Cytat:
![]() Nie choruję i nie biorę antybiotyków pewnie już ze 20 lat albo i więcej. Cytat:
i nie mam jakiś wyrzutów, że np. jestem w pracy 12 godzin i prawie jej nie widzę. nadrabiam w dzien wolny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
oczywiscie żartuję choć do najambitniejszych też nie należy Mam co mam- to na co sobie sama zapracowałam.Kilka fotek: 1. Luzara u dziadków 2.na plaży 3. Jem banana 4. z babcią Jolą 5. Ale tu fajowo ![]() 6. Rodzinnie
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
a ja slyszalam o 4 emerytow przyjaciol ktorzy wyjechali do indii i tam sobie zyja zwiedzaja bo nasza emeryturoa nie pozwolila im na normalne zycie w polsce... maja fantazje no nie
![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- wercia sliczniutka a mama jaka laska
|
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawnik dobry w wawie też nie narzeka ![]() Dużo jest u mnie na zadupiu też dorobkiewiczów rynkowych - kolegi kuzyn ma budy z kurczakami na rynku - zawodu zero , w głowie też nie wiele . Ale to są efekty zaczynania handlu w latach 90tych gdzie sprzedawało się wszystko . Mój TZ handlował na studiach obrusami brał od nas z zakładów lniarskich 3 gatunek ( całe auto tego ładował ) i jechał np do poznania na bazar . Po jednym takim wyjeździe miał np na meble do pokoju . Potem były jeszcze opny - też gdzieś tam zdobywane i zamrażarki . Wszystko szło jak woda . Po 2 roku studiów wziął urlopik i pojechał do grecji na zbiory . też się dobrze zarabiało Wercia śliczna , zapraszam do mnie na taras . nasłonecznienie jak w tunezji
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Nie podpuszczam mam wolny pokój i jest gdzie spać
a z torunia 3 h i jesteś u mnie .
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Pop mam pojemniki tzn nie mam ale minka mi juz kupuje
Cale szczescie bo ty teraz masz za duzo na glowie
|
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
ania- niestety... praca
a tak pewnie bym skorzystała
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam emerytom nie zazdroszczę, niech dorabiaja jak im się chce, i jak maja na to zdrowie, oni juz w moim wieku byli, ja dopiero w ich wieku będę, więc nie mogę wiedzieć jak to jest. No i to co się dzieje to pewnie emerytura bedzie taka mizerna że tez będzie trzeba dorabiać. No i druga sprawa że niebardzo taki emeryt młodym prace zabiera, chyba że macie na myśli młodego wojskowego emeryta pracującego jako ochrona, czy że starsza pani dorabia przy pilnowaniu dzieci. A sądzę że i mlody bez problemu prace w ochronie znajdzie, choć pewnie powinien mieć pierwszą grupe inwalidzką(zawsze mnie to śmieszy, inwalida jako ochrona)
Fajny bedzie dzisiaj program rozmowy w toku, jak zdradzić męża i nie dać się złapać
|
|
#3295 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja szczepie jak skończy dwa latka Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja babcia ma emeryture rolniczą 700 zł i jak z tego wyżyć? skoro na leki miesięcznie wydaje 300 zł Lindsley- Michaś słodziak ![]() Asiulek- fajna z Was rodzinka Wercia jak zawsze śliczna![]() Pop- biedna Oliwka oby jej jak najszybciej przeszło ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- a odnośnie studiów to ja np nie widze się na kierunkach technicznych Moja kuzynka studiuje we Wrocławiu i dostaje od rodziców tysiąć zł, do tego pracuje popołudniami i jej stracza.
|
|
|
#3296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to ja jestem w tej grupie. Mam inż przed nazwiskiem i dużo lat pracy w IT. .I nie powiem na pensję nie narzekam. chociaż jak byłaby wyższa też byłoby dobrze. Moja znajoma zarabia miesięcznie dwadzieścia prarę i jest ciągle w długach. Nie ma rodziny więc wszystko wydaje. Ostatnio moja siostra namawiała ją na zapisanie się do takiego fnduszu aby choć 200 zł miesięcznie odkładała. Ale ta sie nie zgodziła bo na fryzjera jej nie starczy a do Fryzjera to ona ze 3 razy w tygodniu chodzi. Sama w domu nie umyje gówy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Asiulek - widać że wyjazd Wam się udał. Wszyscy tacy szczęśliwi. Co prawda siebie to miałaś nam już nie pokazywać. TZ to w pasie chyba jest w stanie cię rękami objąć . Wercia urocza
|
|
#3297 |
|
Raczkowanie
|
tu jest fajnie rozwiązany problem poddasza
http://www.tapety-artfunk.ig.pl/uplo...5/PB091806.JPG |
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co myślicie o takich kółkach http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...645430511.html to są akurat naklejki a jest też taka fototapeta
|
|
|
#3299 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Popadało troszkę ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.

aż ryczeć mi się zachciało jak to wszystko przeczytałam.Całuski dla Lenki
taki osobisty pomagier

Dużo zdrówka dla wszystkich...
Będziesz miała teraz mamusi króliczka, ja mam dwóch skarbów, i są moimi oczkami w głowie. Choć też córcia mi sie marzyła, ale teraz jak widzę ich obydwóch jak sie bawią, kłucą czy cokolwiek robią, to widzę że na każdego jest jakiś plan, i moje chłopaki poza sobą świata nie widzą.
. Wercia urocza