mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-07, 07:30   #4891
ela3010
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Hej kochane, ja na l4, więc czas od rana mam

Ggora masakra, trzymam kciuki za ciebie i męża, będzie dobrze. A to że dzidzia niespokojna to tylko dlatego że ty w stresie, ale jak tu się nie denerwować, oby kciuk udało się uratować, musi być dobrze. Sciskam Cię kochana, daj znać jak będziesz miała czas

Justi właśnie mój lekarz o takim badaniu nawet mi nie wspomniał więc zła jestem trochę, eh.

Zaraz idę z synem na rower póki chłodno w miare a potem do domku i sprzątanko zacznę bo zabić się można
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 07:30   #4892
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Biegnę sie pochwalić, że z nami wszystko jak należy dziękujemy za trzymanie kciuków. Pan doktor poszalał i zrobił 8 zdjęć Maleństwo bardzo chętnie pozowało i w związku z tym mam zdjęcie buzki i moment w którym do mnie macha, jakby mówił "cześć mamo, naprawdę jestem" - ciągle nie mogę uwierzyć, żę sie udało i będe MAMĄ
DObranoc kochane
gratuluje ja mam tylko jedno wyrazne zdjecie i mam je ustawione jako tapeta w tel i Tz tez moglabym ciagle na nie patrzec

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Dziewczyny...nie mam juz normlanie sily..... powiedzicie czy ktos juz tak bardzo nienawidzi mojej rodziny, ze rzucil jakas klatwe?????
Wlasnie wrocilam ze szpitala.... pisalam wam , ze Tż pojechal na dzialke pomoc tesciowi ciac drzewo.... stara krajzega przejechala mu po prawej rece...pocharatala palce, niewiadomo czy kciuk sie da uratowac ... puscily mi nerwy i sie zryczalam jak bobr. Od 16 siedzial na izbie przyjec, dopiero o 19 zabrali na oddzial i dopiero o 21:45 na operacje, ktora potrwa do rana.

Pomijajac fakt, ze czas gral na niekorzysc- bo to przeciez tkanki umieraja, nerwy pocharatane.... obsluga w spzitalu gburowata i chamska. Bandze mu przeciekaly krwia, normlanie rzezna!

Boje sie starsznie, ze jutro zobacze go bez kciuka prawego- mozna rzec, nie koniec swiata, moglo byc gorzej, owszem- moj dziadek zawodowy kierowca tak zyl. Ale dla mnie to jest zbyt duzo. Tydzien temu w szpitalu z Filipem, teraz Tz.... a kto za tydzien???? Chyba ktos tak mi zazdrosci tej ciazy , ze chce abym jej z tych nerwow i emocji niedonosila! Jest mi smutno i zle, nie wiem czy zasne. O 6 musze wstac, do szpitala mam 35 km, jade z tesciem. Tesciowa bedzie siedziec z malym.

Modlcie sie aby skonczylo sie to wszystko mniej zle niz wyglada w obecnej chwili, no i aby moja pirania ( tak nazywam nowa dzidzie, bo sie rzuca w brzuchu) to jakos zniosla....ide jesc.
o boze Ggoraa jak mi przykro aż się przeraziłam tym wszystkim. Mam nadzieję, ze udalo sie poskladac dlon, bez kciuki da sie zyc ale wiem ze to wielka tragedia. To nie sprawiedliwe, ze to wszystko Ciebie spotyka... badz silna pirania musi to wytrzymac!
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 07:48   #4893
mol_aa
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Nie było mnie tutaj tylko 2 dni, a tyle stron do nadrobienia, pędzicie z predkościa światła
ggorra wierze, ze wszystko bedzie dobrze i pamietaj po cieżkich chwilach zawsze przychodza te mile
milego dnia mamuski, dzisiaj znowu zapowiada sie upał
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 07:56   #4894
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ggorra trzymam kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!! oby sie wszystko udalo po waszej mysli !

My myslimy o wyjezdzie caly czas, ciezko tak, klocilismy sie, chcialam w nerwach zeby jechac na jak najdluzej ale mimo to jest mi cholernie przykro ...ehh
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 08:06   #4895
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Nie było mnie tutaj tylko 2 dni, a tyle stron do nadrobienia, pędzicie z predkościa światła
ggorra wierze, ze wszystko bedzie dobrze i pamietaj po cieżkich chwilach zawsze przychodza te mile
milego dnia mamuski, dzisiaj znowu zapowiada sie upał
oj pędzimy
i ciągle mamy o czym tutaj gadać!

chyba skocze dzis na jakies zkaupy ciuchowe. Chcialabym jeszcze ze dwie sukienki. Ale jak na zlosc dzis za oknem wcale tak ladnie nie jest a chcialam sie ubrac w kiecke no ale do 13 moze zrobi sie ladniej.
Stary 2011-06-07, 08:10   #4896
janeczka7891
Zadomowienie

hej dziewczyny
ggora przykro mi ;( trzymam kciuki.

Dziewczyny ja mialam super pobudke z takim przerazeniem ze szok
spie sobie a tu naraz takie lup w kuchni, szklo sie trzaska. Dwie półki zlecialy mi i wszystko sie potrzaskalo masakra ;( cale szczescie ze tam akurat nie stalam i nie robilam sniadania wszystko poszlo w mak. Moglabym polka dostac i musze czekac az ktos mi to zawiesi ale sie boje zeby to sie nie powtorzylo ;(

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

My myslimy o wyjezdzie caly czas, ciezko tak, klocilismy sie, chcialam w nerwach zeby jechac na jak najdluzej ale mimo to jest mi cholernie przykro ...ehh
znam to z wlasnego doswiadczenia okropne uczucie 3maj się
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 08:11   #4897
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a ja mam szczerze mowiac dosc upalow i mam nadzieje ze nie bedzie tak goraco, wczoraj m8ielismy isc konto walutowe otworzyc i takie tam ale przez ten skwar nie chcialo mi sie malej brac i mam nadzieje ze dzis bedzie chlodniej.
A.Camus
Stary 2011-06-07, 08:17   #4898
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam szczerze mowiac dosc upalow i mam nadzieje ze nie bedzie tak goraco, wczoraj m8ielismy isc konto walutowe otworzyc i takie tam ale przez ten skwar nie chcialo mi sie malej brac i mam nadzieje ze dzis bedzie chlodniej.
ja tez nie lubie upalow... jestem zla bo wiosna w Polsce juz w ogole nie istenieje... z zimy wskakujemy praktycznie w lato O.o

janeczko o kurde... dobrze, ze nic sie Tobie nie stalo.
Stary 2011-06-07, 08:26   #4899
mol_aa
Zadomowienie

goldika ja ostatnio szukałam jakis krótkich spodenek ciązowych - totalna masakra. Niby było cos w h&m, ale wszystkie spodnie jakie były czy krótkie czy długie powyzej rozmiaru 40 znalazłam fajna strone internetowa z ciuchami dla ciezarowek 9fashion, troche ceny kosmiczne, ale przy wiekszych zakupach bardziej sie opłaca. Moja ciocia od nich zamawiała i byla bardzo zadowolona z jakosci
Stary 2011-06-07, 08:27   #4900
ona24
Zadomowienie

Witajcie alee pędzicie
Dziekuję wszystkim dziewczynom za trzymanie kciuków, ale niestety mój "mały złośliwiec" siedział po turecku i nie chciał nic pokazać a następna wizyta dopiero za miesiąc Na szczęście poza tym dzidzia rozwija się prawidłowo, USG miałam robione tym razem przez brzuch, ale nie dostałam zdjęcia. Teraz muszę czekać do 7 lipca

agnieszka gratuluje synka

ggoraa współczuję z powodu wypadku Tż'ta

Edytowane przez ona24
Czas edycji: 2011-06-07 o 11:21
ona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 08:35   #4901
goldika
Zakorzenienie

oj ja teraz nie zalozylabym krotkich spodenek jakos wydaje mi sie, ze uda mi zwiotczaly... i nie nadaja sie na pokazywanie
a sukienki kupuje tak 5cm przed kolona i zakrywaja to co trzeba. Do tego jest sporo sukienek nie-ciazowych ktore nadaja sie dla ciezarnych. Bo sa fajnie odciete pod biustem, a reszte maja luzna. Moze nie nadadza sie na duze ciazowe brzuszki ale na takie juz widoczne beda ok [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

kurcze zastanawiam sie czy moge juz czuc ruchy dziecka od wczoraj mam takie dziwne uczucie. Jakby ktos od srodka (w brzuchu) stukal. Teraz przed chwila tez poczulam jakies pukniecie, ale dziwi mnie bo przy kazdym tym odczuciu czuje jakby... hmmm nie jest to bol... ale tak jakby ktos mnie mocno tracil.
Kurde... wyobrazcie sobie, ze ktos dźgnie Was palcem w ramie albo reke. To takie uczucie specyficzne to wlasnie czuje w brzuchu.
Czy moze powinnam sie tym zmartwic i isc do lekarza?
Stary 2011-06-07, 08:37   #4902
mol_aa
Zadomowienie

sukienki i tuniki są rewelacyjne w ciazy z reszta legginsy ciazowe tez, bo niestety nie ma wyboru dla ciezarówek w spodniach. Ostatnio Tz smiał sie ze mnie, bo spodnie sprzed ciazy załozyłam, nie dopinałam guzika w tradycyjny sposób - tylko na gumke recepturke oczywiscie nie było widać, bo była tunika .
A tak w ogóle to mam teraz dla Was wiecej czasu, skonczyłam prace mgr i taki spokoj mnie ogarnał, ze nie musze od rana siedziec z kompem i materiałami i pisac, pisac, bo promotor chce wiecej.
Stary 2011-06-07, 08:43   #4903
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
sukienki i tuniki są rewelacyjne w ciazy z reszta legginsy ciazowe tez, bo niestety nie ma wyboru dla ciezarówek w spodniach. Ostatnio Tz smiał sie ze mnie, bo spodnie sprzed ciazy załozyłam, nie dopinałam guzika w tradycyjny sposób - tylko na gumke recepturke oczywiscie nie było widać, bo była tunika .
A tak w ogóle to mam teraz dla Was wiecej czasu, skonczyłam prace mgr i taki spokoj mnie ogarnał, ze nie musze od rana siedziec z kompem i materiałami i pisac, pisac, bo promotor chce wiecej.
sposob n gumke recepturke zapamietam to sobie
ja powinnam jechac wlasnie na wyklad... ale ponoc zamkneli jakas droge ktora jezdze na uczelnie i musialabym objazdami jechac wiec zostalam w domu.
A do tego powinnam uczyc sie na czwartkowe kolokwium i nadchodzaca sesje. Ale jakos nie mam zapalu.
Ja zawsze powtarzam material na ostatnia chwile i 4 dostaje wiec jeszcze nie panikuje
Stary 2011-06-07, 08:57   #4904
mol_aa
Zadomowienie

Na pierwszym roku strasznie przezywałam kazde kolokwium czy egzamin, a teraz na koniec juz w ogole sie nie denerwowałam egzaminami, moze tez ze wzgledu na juniora. Cała rodzinka zauwazyła, ze jakos sie wyciszylam przez juniora, troche odpusciłam z moim "adhd" ale to było tylko w I trymestrze. Energia wrócila, moge gory przenosic , nie mam juz drzemek popoludniowych, ktore były obowiazkowe na poczatku. tylko teraz chodze spac bardzo, bardzo szybko 21, czasami w porywach 22
Stary 2011-06-07, 09:04   #4905
domi7ks
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

kurcze zastanawiam sie czy moge juz czuc ruchy dziecka od wczoraj mam takie dziwne uczucie. Jakby ktos od srodka (w brzuchu) stukal. Teraz przed chwila tez poczulam jakies pukniecie, ale dziwi mnie bo przy kazdym tym odczuciu czuje jakby... hmmm nie jest to bol... ale tak jakby ktos mnie mocno tracil.
Kurde... wyobrazcie sobie, ze ktos dźgnie Was palcem w ramie albo reke. To takie uczucie specyficzne to wlasnie czuje w brzuchu.

to ruchy, gratulacje

ggora przykro mi ale ostatnio pech Cię nie opuszcza Mam nadzieje, ze po operacji da si e odraztowa c kciuka, dawaj nam znac

Ja mam o 17 usg

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 09:11   #4906
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Na pierwszym roku strasznie przezywałam kazde kolokwium czy egzamin, a teraz na koniec juz w ogole sie nie denerwowałam egzaminami, moze tez ze wzgledu na juniora. Cała rodzinka zauwazyła, ze jakos sie wyciszylam przez juniora, troche odpusciłam z moim "adhd" ale to było tylko w I trymestrze. Energia wrócila, moge gory przenosic , nie mam juz drzemek popoludniowych, ktore były obowiazkowe na poczatku. tylko teraz chodze spac bardzo, bardzo szybko 21, czasami w porywach 22
mnie raczej takie rzeczy nie ruszaly matura... luzik, egzaminy luzik. W ogole ja malo emocjonalna jestem... no dobra bylam. Bo ciaza troche to zmienila szybciej sie denerwuje i jestem placzliwa bardziej. Ale luz co do studiow zostal.

Domi niesmialo przyjmuje gratulacje chociaz dla mnie to ciagle niezwykle. Ale wygooglowalam sobie ruchy dziecka i podobnie opisuja dziewczyny swoje pierwsze odczute ruchy maluszka.
Jeeej w ciagu 3 dni zaliczylam piersze mleko i pierwsze ruchy

Ide się kąpać i ubrać. Zjadłam od rana już z 7 delicji
Stary 2011-06-07, 09:17   #4907
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
ja tez nie lubie upalow... jestem zla bo wiosna w Polsce juz w ogole nie istenieje... z zimy wskakujemy praktycznie w lato O.o

janeczko o kurde... dobrze, ze nic sie Tobie nie stalo.
dokładnie wczoraj tesciowej powiedzialam ze nie mamy wiosny tylko od razu lato ja lubialam sie wylegiwac na sloncu no ale teraz to tylko jak wyjde z psem na spacer to glowa mnie zaczyna bolec od tego ciepła:/

No nic sie nie stalo a jak potem to zamiatalam to ta jedna polka stala oparta o sciane i spadla mi na noge obłed jakis ;( juz nic mi sie dzis nie chce.
Zły dzień i tyle....
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 09:29   #4908
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny...nie mam juz normlanie sily..... powiedzicie czy ktos juz tak bardzo nienawidzi mojej rodziny, ze rzucil jakas klatwe?????
Wlasnie wrocilam ze szpitala.... pisalam wam , ze Tż pojechal na dzialke pomoc tesciowi ciac drzewo.... stara krajzega przejechala mu po prawej rece...pocharatala palce, niewiadomo czy kciuk sie da uratowac ... puscily mi nerwy i sie zryczalam jak bobr. Od 16 siedzial na izbie przyjec, dopiero o 19 zabrali na oddzial i dopiero o 21:45 na operacje, ktora potrwa do rana.

Pomijajac fakt, ze czas gral na niekorzysc- bo to przeciez tkanki umieraja, nerwy pocharatane.... obsluga w spzitalu gburowata i chamska. Bandze mu przeciekaly krwia, normlanie rzezna!

Boje sie starsznie, ze jutro zobacze go bez kciuka prawego- mozna rzec, nie koniec swiata, moglo byc gorzej, owszem- moj dziadek zawodowy kierowca tak zyl. Ale dla mnie to jest zbyt duzo. Tydzien temu w szpitalu z Filipem, teraz Tz.... a kto za tydzien???? Chyba ktos tak mi zazdrosci tej ciazy , ze chce abym jej z tych nerwow i emocji niedonosila! Jest mi smutno i zle, nie wiem czy zasne. O 6 musze wstac, do szpitala mam 35 km, jade z tesciem. Tesciowa bedzie siedziec z malym.

Modlcie sie aby skonczylo sie to wszystko mniej zle niz wyglada w obecnej chwili, no i aby moja pirania ( tak nazywam nowa dzidzie, bo sie rzuca w brzuchu) to jakos zniosla....ide jesc.
Mam nadzieję, że uratują palca. Mój tata miał podobną sytuację, ciął coś piłą tarczową bez osłony i jakoś odruchowo ją złapał bo się włączyła nie wtedy co trzeba (niby głupie, ale widocznie taki odruch). Dwa palce trzymały się mu na skórze. Zszyli mu oba. Ten co był bardziej zmasakrowany się nie rusza, ale oba są na miejscu, chociaż czasem sam mówi, że ten co się nie rusza mu przeszkadza i myśli, że mogłby mu być wygodniej jakby go nie miał.
Oby było jak najlepiej może być
Stary 2011-06-07, 09:33   #4909
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
okazalo sie,ze wizyte mialam dzisiaj...wszytko dobrze,dzidzia zdrowiutenka. za 10 dni mam znow usg bo nozek nie chcial pokazac...
bedzie na 100% SYNEK
kurcze a ja mam wszystko rozowe
Aga gratuluje synka ja też mam przeczucie na syna ale zobaczymy

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
gdzie ty szare mydło kupujesz??nigdy mydła nie używałam do higieny intymnej ...

muffinko mi lekarz powiedział,że to wcale nie jest dla dziecka dobre-pewnie mu o dopplera chodziło...
Ja jak byłam na którymś usg to lekarz włączył bicie serduszka i mówi że posłuchamy chwilkę bo nie będziemy dziecka męczyć
Ja do higieny intymnej używam zelu do higieny intymnej w płynie Biały Jeleń. Oglądałam kiedyś na TVN Style program SOS uroda i tam te kobietki zachwalały wszystki produkty z serii Biały Jeleń od mydła szarego począwszy aż po proszek do prania, z ciekawości w rossmannie kupiłam ten żel go higieny i jestem z niego mega zadowolona.
Wyobraźcie sobie że ja żel do higieny intymnej używam też do twarzy zamiast tradycyjnego żelu - łagodzi podrażnienia (mam problemy z cerą), ma naturalne PH i jest super. Poleciła mi to pewna pani dermatolog, polecam

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Biegnę sie pochwalić, że z nami wszystko jak należy dziękujemy za trzymanie kciuków. Pan doktor poszalał i zrobił 8 zdjęć Maleństwo bardzo chętnie pozowało i w związku z tym mam zdjęcie buzki i moment w którym do mnie macha, jakby mówił "cześć mamo, naprawdę jestem" - ciągle nie mogę uwierzyć, żę sie udało i będe MAMĄ
DObranoc kochane
Gratuluję udanej wizyty

Cytat:

Trzymam kciuki kochana za Tż oby udało się uratować kciuk, wiem że Ci ciężko bo ileż można znieść, Trzymaj się kochana

Cytat:
Nie dziwię Ci się bo mi też byłoby przykro
Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mialam super pobudke z takim przerazeniem ze szok
spie sobie a tu naraz takie lup w kuchni, szklo sie trzaska. Dwie półki zlecialy mi i wszystko sie potrzaskalo masakra ;( cale szczescie ze tam akurat nie stalam i nie robilam sniadania wszystko poszlo w mak. Moglabym polka dostac i musze czekac az ktos mi to zawiesi ale sie boje zeby to sie nie powtorzylo ;(
Ja to bym chyba zawału dostała, jestem strasznie strachliwa

Cytat:
gratuluję, ja tez już nie mogę się doczekać pierwszych ruchów

Cytat:
He he ja też używam sposobu na gumkę - recepturkę do wszystkich spodni i spodenek, do tego tuniczka i nie widać gumeczki
Zazdroszczę ukończenia pracy magister. ja się jeszcze męczę, ale mam nadzieję że w piątek uda mi się już pojechać żeby mi babka sprawdziła

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
hej
Ja mam o 17 usg
Trzymam kciuki za wizytę

Wypiłam kawkę a teraz idę na jakies śniadanko choć na nic nie mam ochoty, ale w brzuszku burczy
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 09:39   #4910
goldika
Zakorzenienie

domi trzymam kciuki za usg ale przeciez musi byc dobrze. U nas wszystkich musi byc juz tylko dobrze

co do przeczuc to chociaz na poczatku bardzo chcialam dziewczynke to ciagle mialam przeczucie, ze bedzie chlopiec. Tak sie przyzwyczailam do tego przeczucia ze juz moje dziecko traktuje jako chlopca i bardzo chce zeby byl chlopcem a jak bedzie dziewuszka... to... to nie wiem bede kochac mimo braku siusiaka
Stary 2011-06-07, 09:46   #4911
kropeczka27
Raczkowanie

ggoraa współczuje i trzymam kciuki żeby wszystko pozytywnie się zakończyło! Trzymaj się!

Goldika zazdroszcze pierwszych ruchów Dzidzi,ja już się nie mogę doczekać kiedy poczuje swoje Maleństwo
kropeczka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 09:51   #4912
ela3010
Zadomowienie

Ja ledwo się zwlokłam z podwórka, taki upał. Ale jestem z siebie zadowolona bo dzidzia dotleniona, ja też, syn oczywiście najwięcej bo się nabiegał za piłką. Tylko na rowerku nie umie jechać, nie pedałuje, a złości się okropnie!!!
Byliśmy w sklepie, drobne zakupy i do domku. Teraz biorę się za obiadek, dziś serwuje zupkę koperkową i placki ziemniaczane, i bałagan muszę ogarnąc i zabić się można.

Darusia współczuję rozstania, też znam to uczucie. Oby wam szybko zleciało. Będziemy towarzyszyć Tobie żeby nie było Ci smutno

Wyłączam kompa i idę brać się za robotę, Matik mój usiadł przy bajce, zmęczyłam go z samego rana
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 09:57   #4913
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Witam wszystkie kobitki na forum

Czytając Wasze wpisy postanowiłam, że się przyłączę

Termin porodu mam na 09.11.br ale wydaje mi się, że nastąpi wcześniej, ponieważ jakieś 2 tyg wcześniej poczułam ruchy ... widocznie jest to możliwe, może po prostu dzidzia jest ciut większa od normy
Ruchy poczułam dokładnie 23.05. śmieszne uczucie na początku miałam wrażenie jakby mnie motylek muskał po wnętrznościach
Cudowne uczucie nie do opisania
pzdr.
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:00   #4914
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wiecie ze to nie mile:P
ale ciesze sie ze sama nie jestem...
od jutra bedziemy sobie same radzily....szkoda no ale nie ma czasem wyjscia, jejku jak my bysmy chcieli uciekac z pl.!!!!!
oby mu sie udalo znalesc normalna prace nie sezonowa!

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

mnie sie wydaje ze przedwczoraj jak lezalam troche na brzuchu to poczulam kuksanca, niby mozna w 2 ciazy szybciej ale raczej nie wierze ze az tak szybko..
A.Camus
Stary 2011-06-07, 10:09   #4915
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
dziewczyny patrzylam dzis wozki i wiecie co taki chce miec : http://allegro.onet.pl/hitreec-z-fot...2.html#gallery nie aż tak dużo kosztuje i 3 funkcyjny. ma fajne koła pompowane a na zime to najlepsze takie co myslicie???
Szczerze fajowy wózek bardzo mi się spodobał. I kolorystykę ma bardzo ładną ;-)

Ale dziś pospałam 9,45 super nareszcie pospałam. Pogoda nawet przyjemna po takich upałach chłodno przyjemnie.
Ggora trzymam kciuki za TŻ.
Płynu używam Lirene aloesowy zadowolona jestem.
Czasami myślę, kurcze mdłości przeszły czuje się super, a co u mojego maleństwa słychać? Jak kibelek przytulałam to wiedziałam ze ok. Teraz wyczekuje motylków - dziewczyny a jak u Was czujecie już coś?

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:10   #4916
OlusiaS
Wtajemniczenie

Witajcie.
U mnie dzisiaj tez na szczescie chlodniej i tak ma sie przez kolejne kilka dni utrzymac.
Zastanawialyscie sie,co u Zosisamosi.Na watku mam styczniowo-lutowych pisala,ze byla u gina i potwierdzil ciaze.Chyba w koncu to do niej dotarlo,ze zostanie mama .
Odnosnie ruchow-gratuluje kolejnym mamusia .Mi sie wydaje,jakbym mniej tych ruchow czula :/.Nie wiem,jaki moze byc tego powod,czy macia podniosla sie do gory,czy co.Bo najbardziej czulam,jak siedzialam,jakby dziecko cos uciskalo i strasznie sie wtedy wiercilo.A od 2-3 dni moge juz normalnie siedziec.Mam nadzieje,ze wszystko jest ok
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:11   #4917
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć mamusie

Ja coś padnięta jestem przez te upały, w nocy spać nie mogę i śpię dopiero nad ranem

Ggoraa trzymam kciuki!!! Trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze !!!

Witam nową mamusię

Co do płynu do higieny intymnej, to ja od dłuższego czasu używam lactacyd i przy nim zostaję na razie

Dziś o 19:40 mam usg, mam nadzieję, że potwierdzimy dziewczynkę, bo coś za dużo chłopców robi się na forum

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:12   #4918
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie ze to nie mile:P
ale ciesze sie ze sama nie jestem...
od jutra bedziemy sobie same radzily....szkoda no ale nie ma czasem wyjscia, jejku jak my bysmy chcieli uciekac z pl.!!!!!
oby mu sie udalo znalesc normalna prace nie sezonowa!

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

mnie sie wydaje ze przedwczoraj jak lezalam troche na brzuchu to poczulam kuksanca, niby mozna w 2 ciazy szybciej ale raczej nie wierze ze az tak szybko..

U mnie to w ogóle jest dziwny przypadek
Jak byłam mąc temu u lekarza stwierdził, że jest to 13 tydz, w tym samym dniu miałam badanie 3D i Pani doktor stwierdziła, że oczywiście wszystko jest ok, dziecko prawidłowo się rozwija, ale po głębszej analizie wygląda jej na 14-15 tydz
Więc sugerując się wynikami badania doktorki wszystko się zgadza ...

kkkasikkk 3mam kciuki za dziewczynkę
U mnie cała rodzina liczy również na kobietkę, bo chłopców mamy za dużo

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2011-06-07 o 10:14
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:15   #4919
OlusiaS
Wtajemniczenie

Aahh,GGorra napisz,jak tylko wrocisz co z TZ!Mam nadzieje,ze wszystko poszlo dobrze.Szwagier mojego TZ odcial sobie maly palec w pracy,tzn wisial na skorze.Jeden lekarz chcial go usunac,drugi stwierdzil,ze sprobowac zawsze trzeba.I palec sie przyjal i jest w pelni funkcjonalny.Powodzenia wam zycze

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie kobitki na forum

Czytając Wasze wpisy postanowiłam, że się przyłączę

Termin porodu mam na 09.11.br ale wydaje mi się, że nastąpi wcześniej, ponieważ jakieś 2 tyg wcześniej poczułam ruchy ... widocznie jest to możliwe, może po prostu dzidzia jest ciut większa od normy
Ruchy poczułam dokładnie 23.05. śmieszne uczucie na początku miałam wrażenie jakby mnie motylek muskał po wnętrznościach
Cudowne uczucie nie do opisania
pzdr.
Witamy serdecznie
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:17   #4920
dygotka8
Zakorzenienie

rojku ziko jest u Ciebie?to super-zwykle ceny są takie same jak te w necie.pamiętaj,że jesli zamawiasz przez net to za przesyłke płacisz 3 zł za odbiór osobisty -chyba,że mieszkasz w Krakowie to za darmo mozna odebrać.

ggora-przeraziłam się strasznie,nawet nie wyobrażam jak Ty się denerwowałaś/denerwujesz.....trzymam kciuki,żeby wszytsko było dobrze

magolina ja bardzo lubię Białego jelenia-co prawda kupuję tylko mydło.

janeczko jakby mi tak póki spadły to zawał murowany...oj bidulko-współczuję...

dziewczyny czy umawiać sie specjalnie na usg pomiędzy usg genetycznym a połówkowym zeby poznać płeć??

w superphamr jst jakis smoczek z termometrem wbudowanym-piszę,może którąś to zainteresuje??

a placuszki cukiniowe-te tarte z bloga to smażę na oleju żeby zapach był neutralny i smak oczywiściemniam
no i odsączam z tłuszczu oczywiście

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-06-07 o 10:26
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości