|
|
#4921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Dziś rano się przebudziłam (4,30) do wc musiałam iść i zobaczcie jak super było za oknem :
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Bahamadia nie wiem skąd ale kojarzę Cię
a raczej Twojego avatarka. witam na naszym wątku Kasik kciuki za usg zycze dziewczynki w takim razie ![]() Ja nie umawiam sie na usg miedzy genetycznym a polowkowym. Jakos nawet nie tesknie za bardzo do natepnej wizyty. Odkad wiem, ze toxo nie jest juz grozna to jestem luzak. ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Dygotko chyba Darusiaa pisala, ze te smoczki z termometrem to srednio sie sprawdzaja bo maluchy czesto je wypluwaja. Ale sama nie wiem, nie mam takiego smaczka ani dziecka "na zewnatrz" ![]() joamic piekne niebo |
|
|
|
#4923 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki
![]() u nas delikatny deszczyk pada jak fajnie troszke chłodu ![]() kochane czy możliwe jest żeby dziecko szczypało matke od środka??? normlanie mam czasem uczucie jakby ten mały skubaniec miał igłe albo coś i tak mnie kolał od środka... wczoraj miałam zabawną sytuacje i zauważyłam, ze to juz nie pierwszy raz tak sie dzieje np wczoraj mówie do Tż, że go kocham a tu jak mnie coś w brzuchu nie pitolnie hehe mówie Ciebie też skarbie i spokój hehe....już sie brzdąc dopomina.....tak samo jest jak czasem drażnie sie z Tż to też mnie na ziemie zaraz sprowadzi mały hehe to musi byc widocznie syn...ach ta męska solidarność
|
|
|
|
#4924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehehe mam tak samo :P cał weekend zaliczenia, a ja zamiast sie uczyć zyje piatkową imprezą urodzinową kumpeli :P jakos daaaamy rade :P
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#4925 |
|
Zadomowienie
|
Dziś jestem w złym humorze. Pół nocy nie spałam przez ból pleców, a wszystko przez psa, bo się z moją sunią ponaciągałam jak jej opatrunek wieczorem robiłam - tak jakaś niedobra wczoraj była.
Tż pojechał do elektryka samochodowego z autkiem i znów jestem sama. Z wypadu nad rzeczkę i tak by nic nie było bo u mnie zachmurzone. Ok biorę się do odczytywania... |
|
|
|
#4926 |
|
Zadomowienie
|
a ja jeszcze w piżamie nie chce mi się ubierać.
Dziewczyny kiedy zapisujecie się na 3D?
|
#4927 | |
|
Zadomowienie
|
eh nie mam siły czytać - mam nadzieję, że wybaczycie....
joamic też bym chciała być jeszcze w piżamce - pewnie bym się wkopała znowu do wyrka, ale mam taki nawyk, że jak wstaję to się od razu ubieram. ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4928 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
goldika pisałaś,że kupowaś lactovaginal,a nie lepszy lacibios femine??ja przynajmneij wolę bo przynajmniej lacibios jest doustnie
![]() a ten smok to Darusiaaa dawałś dziecku tylko jak podejrzewałas gorączkę czy cały czas mogło go ciumkać?? napiłabym się kawy,ale nie mam niczego do niej słodkiego ![]() zastanawiams ię czy wychodzić z domu czy siedzieć...tak fajnie jest słońce nie przypieka.... ja pisałam chyba wczoraj czy przedwczoraj że dla mnie usg połówkowe może być zwykłe 2D,ale i tak muszę się prywatnie umówić.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-06-07 o 10:51 |
|
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec chyba chodzi o to zeby to wlasnie dopochwowo bylo. Malo komfortowe to jest ale czego nie robi sie dla dzidziusia.
|
|
|
|
|
#4931 |
|
Zadomowienie
|
Oj ja też bym się napiła - chyba dzisiaj bez kawy nie przeżyję. Słodyczy u mnie też brak, no chyba żeby wyczarował coś z banana
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- godika oj żebyś wiedziała, czego się nie robi.... a z czasem jeszcze bardziej będziemy się poświęcać dla dzidziusia. No ale tak powinno być i obyśmy czerpały z tego satysfakcję |
|
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
goldika a to jak lekarz nie dał wyboru to faktycznie trzeba się pomęczyć. ja od stycznia miałam ciagle jakies tabl.dopochwoow aż miałam serdecznie dosyć...
Chawa ja bym zjadłą delicje(ale nie wedloskie bo one są megasłodkie) goldika smaka mi narobiła
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Chawa, Dygotka - mam delicje wiśniowe, zapraszam
kurcze powinnam sie szykowac... w sumie wlosy ulozylam, make up jest na miejscu... pozostalo przebrac sie i ruszyc tylek na autobus. |
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=goldika;27349658]Bahamadia nie wiem skąd ale kojarzę Cię
a raczej Twojego avatarka. witam na naszym wątku Może z forum fryzjerskiego jestem elastyczna ![]() Ciekawa jestem jak tam moje maleństwo, a wizyta dopiero 13.06. bo doktorka w tym tyg nie ma Ciekawe ile już mierzy 05.05. bąbelek miał całe 8 cm P.S. mam dzisiaj strasznego lenia, od godziny nie mam siły żeby pójść wymyć głowę ;/ a czas leci wszystko przez tą pogodę, mogłoby popadać...ehhh Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-06-07 o 11:02 |
|
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
ja lactovaginal biore juz 7tyg bezprzerwy... ze dwa razy zapomnialam, albo po prostu zasnelam bez.
Bo rovamycyne biore ciagiem 3xdziennie codziennie. Chociaz gin zalecil mi brac 3tyg +2tyg przerwy. Ale ten doktorek specjalista od toxo powiedzial, ze taki system nie daje 100% gwarancji wiec wole sluchac kogos kto specjalizuje sie w tym. Ale mojemu ginowi sie nie przyznalam, boje sie ze urazilabym go tym, ze nie zaufalam mu i dodatkowo jezdze do innego lekarza. |
|
|
|
#4936 | ||
|
Zadomowienie
|
godika dla mnie tylko kawusia, za delicje bardzo dziękuję - są dla mnie za słodkie (biszkopcik+galaretka może być, ale czekoladka już nie). Chyba, że któraś z Was na ochotnika będzie czekoladkę zlizywać
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Też mam lenia, a tyle miałam dzisiaj zrobić...---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
Też mam lenia, a tyle miałam dzisiaj zrobić...
|
||
|
|
|
#4937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wiesz,że ja jakoś strasznie z wawy do ciebie nie mam to żebyś się nie zdziwiła ja wolę pomarańczowe deilcje![]() Bahamadia_25 a w którym tygodniu jesteś?? idę się ogarnąc troszkę
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-06-07 o 11:07 |
|
|
|
|
#4938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwszym razem źle przeczytałam nazwę antybiotyku, który podałaś i zaczęłam się dziwić, ze leki na gruźlice podaje się też przy tokso...eh oczopląsu już dostaje
|
|
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
Bahamadia chyba z fryzjerskiego właśnie
![]() Dygotka ja też wole pomarańczowe, Tż woli malinowe. Więc kompromisem wyszło, że kupiliśmy wiśniowe Nie zebrałam się jeszcze net mi się rozłączył... nienawidze iPlusa. No ale umowa podpisana więc muszę przecierpieć do listopada z nim.
|
|
|
|
#4940 |
|
Zadomowienie
|
dygotka to chyba te delicje nam na razie koło nosa przejdą
![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- goldika ja neta mam w erze i jestem bardzo zadowolona - idzie po kablach tp, a transfer mam wyższy niż w tp oferowano i taniej |
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=goldika;27350607]Bahamadia chyba z fryzjerskiego właśnie
![]() Czasu dużo więc skacze tu i tam Jestem w 2gim trymestrze więc pamięć się poprawia Obecnie jestem w 20 tyg |
|
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas niestety nie ma zadnego kablowego internetu. Z Tp nie mozemy wziac bo nie mamy telefonu stacjonarnego :/
|
|
|
|
|
#4943 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Bahamadia_25;273507 32]Hmmm,ja mam termin na 6.11,a jestem w 18t2d.Jakos nadal nie rozumiem tych obliczen.A kiedy mialas ostatnia @??
|
|
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Bahamadia_25;273507 32]
Cytat:
![]() potem na mineralnym... po mineralnym na ciążowym. Nie umiem pogodzić dwóch na raz tutaj za dużo się dzieje i pisze, żeby mieć jeszcze czas na innejuz 20? no no... pewnie maluch już jest wielki
|
|
|
|
|
#4945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- [QUOTE=OlusiaS;27350834]Nie przejmuj się bo ja też nie. Liczę sobie sama na podstawie ostatniej miesiączki - a ostatnie usg utwierdziło mnie w przekonaniu, że liczę dobrze. |
|
|
|
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=OlusiaS;27350834]
Cytat:
Nawet nic mi nie mów, im więcej się wgłębiam w forum to ja sama już nie wiem jak to jest ![]() A biorąc pod uwagę mój przypadek to już w ogóle, ale od początku ![]() Doktorek liczył mi termin od pierwszego dnia ostatniej więc od 02.02. jemu termin wyszedł na 09.11., ale jak byłam u niego 05.05. stwierdził, że jestem w 13tyg więc wypadałoby, że jesteśmy mniej więcej w tym samym tygodniu. Lecz jak poszłam do doktorki w tym samym dniu (05.05) na badanie 3D stwierdziła, że bąbel wygląda jej na 14-15 tydzień. Więc wg jej obliczeń jestem w 20 tyg i by się zgadzało, bo 23.05. poczułam pierwsze ruchy ![]() Bądź mądra ... Ale już 13.06 idę na wizytę więc wszystko wyjaśnię
|
|
|
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
moje wszystkie USG potwierdzaja termin porodu liczony wedlug ostatniej miesiaczki. Co do dnia. Gin mowi ze to bardzo dobrze ale nie wiem jakie to ma znaczenie.
|
|
|
|
#4948 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Chawa;27350920]Przy kablowym sygnał nie ginie - taki plusik. Ale jak telefonu stacjonarnego nie masz to faktycznie lipa.
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
.Lekarka moja liczy tak,jak mam w suwaczku,dokladny tydzien i dzien.U wiekszosci widze,ze zaczety tydzien liczy sie jako nastepny,czyli teoretycznie jest u mnie 19.Ale tydzien w ta czy w ta nie robi duzej roznicy.Tylko mnie zaskoczylo,ze Bahamadia ma termin 3 dni po mnie,a juz 20 tydzien
|
|
|
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=goldika;27350888]
Cytat:
ja do tej pory też, ale chyba się przeniosę, bo będę duuużo w tyle ![]() rośnie rośnie, aż nie mogę się doczekać jak się dowiem ile już ma wzrostu
|
|
|
|
|
#4950 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Bahamadia_25;273510 45]
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

a raczej Twojego avatarka. witam na naszym wątku
zycze dziewczynki w takim razie 

jak na razie zwykłe usg mi wystarczy.Ale może mi się jeszcze zmieni

jestem elastyczna