mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-07, 10:25   #4921
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Dziś rano się przebudziłam (4,30) do wc musiałam iść i zobaczcie jak super było za oknem :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Clipboard01.jpg (61,3 KB, 32 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:28   #4922
goldika
Zakorzenienie

Bahamadia nie wiem skąd ale kojarzę Cię a raczej Twojego avatarka. witam na naszym wątku

Kasik kciuki za usg zycze dziewczynki w takim razie

Ja nie umawiam sie na usg miedzy genetycznym a polowkowym. Jakos nawet nie tesknie za bardzo do natepnej wizyty. Odkad wiem, ze toxo nie jest juz grozna to jestem luzak.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Dygotko chyba Darusiaa pisala, ze te smoczki z termometrem to srednio sie sprawdzaja bo maluchy czesto je wypluwaja. Ale sama nie wiem, nie mam takiego smaczka ani dziecka "na zewnatrz"

joamic piekne niebo
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:32   #4923
basiula19
Zadomowienie

Witam mamuśki

u nas delikatny deszczyk pada jak fajnie troszke chłodu

kochane czy możliwe jest żeby dziecko szczypało matke od środka??? normlanie mam czasem uczucie jakby ten mały skubaniec miał igłe albo coś i tak mnie kolał od środka...

wczoraj miałam zabawną sytuacje i zauważyłam, ze to juz nie pierwszy raz tak sie dzieje np wczoraj mówie do Tż, że go kocham a tu jak mnie coś w brzuchu nie pitolnie hehe mówie Ciebie też skarbie i spokój hehe....już sie brzdąc dopomina.....tak samo jest jak czasem drażnie sie z Tż to też mnie na ziemie zaraz sprowadzi mały hehe to musi byc widocznie syn...ach ta męska solidarność
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:34   #4924
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
sposob n gumke recepturke zapamietam to sobie
ja powinnam jechac wlasnie na wyklad... ale ponoc zamkneli jakas droge ktora jezdze na uczelnie i musialabym objazdami jechac wiec zostalam w domu.
A do tego powinnam uczyc sie na czwartkowe kolokwium i nadchodzaca sesje. Ale jakos nie mam zapalu.
Ja zawsze powtarzam material na ostatnia chwile i 4 dostaje wiec jeszcze nie panikuje

hehehehe mam tak samo :P cał weekend zaliczenia, a ja zamiast sie uczyć zyje piatkową imprezą urodzinową kumpeli :P

jakos daaaamy rade :P

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:35   #4925
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Dziś jestem w złym humorze. Pół nocy nie spałam przez ból pleców, a wszystko przez psa, bo się z moją sunią ponaciągałam jak jej opatrunek wieczorem robiłam - tak jakaś niedobra wczoraj była.
Tż pojechał do elektryka samochodowego z autkiem i znów jestem sama. Z wypadu nad rzeczkę i tak by nic nie było bo u mnie zachmurzone.
Ok biorę się do odczytywania...
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:39   #4926
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

a ja jeszcze w piżamie nie chce mi się ubierać.
Dziewczyny kiedy zapisujecie się na 3D?

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:47   #4927
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

eh nie mam siły czytać - mam nadzieję, że wybaczycie....
joamic też bym chciała być jeszcze w piżamce - pewnie bym się wkopała znowu do wyrka, ale mam taki nawyk, że jak wstaję to się od razu ubieram.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

u nas delikatny deszczyk pada jak fajnie troszke chłodu

kochane czy możliwe jest żeby dziecko szczypało matke od środka??? normlanie mam czasem uczucie jakby ten mały skubaniec miał igłe albo coś i tak mnie kolał od środka...

wczoraj miałam zabawną sytuacje i zauważyłam, ze to juz nie pierwszy raz tak sie dzieje np wczoraj mówie do Tż, że go kocham a tu jak mnie coś w brzuchu nie pitolnie hehe mówie Ciebie też skarbie i spokój hehe....już sie brzdąc dopomina.....tak samo jest jak czasem drażnie sie z Tż to też mnie na ziemie zaraz sprowadzi mały hehe to musi byc widocznie syn...ach ta męska solidarność
hehe dzidziuś zazdrosny, jak już w brzuszku tak dokazuje to co będzie później...
Stary 2011-06-07, 10:49   #4928
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
a ja jeszcze w piżamie nie chce mi się ubierać.
Dziewczyny kiedy zapisujecie się na 3D?
Ja chyba nie będę szła na 3D jak na razie zwykłe usg mi wystarczy.Ale może mi się jeszcze zmieni
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:50   #4929
dygotka8
Zakorzenienie

goldika pisałaś,że kupowaś lactovaginal,a nie lepszy lacibios femine??ja przynajmneij wolę bo przynajmniej lacibios jest doustnie

a ten smok to Darusiaaa dawałś dziecku tylko jak podejrzewałas gorączkę czy cały czas mogło go ciumkać??

napiłabym się kawy,ale nie mam niczego do niej słodkiego

zastanawiams ię czy wychodzić z domu czy siedzieć...tak fajnie jest słońce nie przypieka....

ja pisałam chyba wczoraj czy przedwczoraj że dla mnie usg połówkowe może być zwykłe 2D,ale i tak muszę się prywatnie umówić.

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-06-07 o 10:51
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:53   #4930
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
goldika pisałaś,że kupowaś lactovaginal,a nie lepszy lacibios femine??ja przynajmneij wolę bo przynajmniej lacibios jest doustnie

a ten smok to Darusiaaa dawałś dziecku tylko jak podejrzewałas gorączkę czy cały czas mogło go ciumkać??

zastanawiams ię czy wychodzić z domu czy siedzieć...tak fajnie jest słońce nie przypieka....

ja pisałam chyba wczoraj czy przedwczoraj że dla mnie usg połówkowe może być zwykłe 2D,ale i tak muszę się prywatnie umówić.
mi gin powiedzial, ze biorac Rovamycyne na toxo musze dopochwowo obowiazkowo brac lactovaginal dlatego biore wiec chyba chodzi o to zeby to wlasnie dopochwowo bylo. Malo komfortowe to jest ale czego nie robi sie dla dzidziusia.
Stary 2011-06-07, 10:57   #4931
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Oj ja też bym się napiła - chyba dzisiaj bez kawy nie przeżyję. Słodyczy u mnie też brak, no chyba żeby wyczarował coś z banana

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

godika oj żebyś wiedziała, czego się nie robi.... a z czasem jeszcze bardziej będziemy się poświęcać dla dzidziusia. No ale tak powinno być i obyśmy czerpały z tego satysfakcję
Stary 2011-06-07, 10:58   #4932
dygotka8
Zakorzenienie

goldika a to jak lekarz nie dał wyboru to faktycznie trzeba się pomęczyć. ja od stycznia miałam ciagle jakies tabl.dopochwoow aż miałam serdecznie dosyć...
Chawa ja bym zjadłą delicje(ale nie wedloskie bo one są megasłodkie) goldika smaka mi narobiła

Stary 2011-06-07, 10:58   #4933
goldika
Zakorzenienie

Chawa, Dygotka - mam delicje wiśniowe, zapraszam

kurcze powinnam sie szykowac... w sumie wlosy ulozylam, make up jest na miejscu... pozostalo przebrac sie i ruszyc tylek na autobus.
Stary 2011-06-07, 11:00   #4934
Bahamadia_25
Zakorzenienie

[QUOTE=goldika;27349658]Bahamadia nie wiem skąd ale kojarzę Cię a raczej Twojego avatarka. witam na naszym wątku

Może z forum fryzjerskiego jestem elastyczna

Ciekawa jestem jak tam moje maleństwo, a wizyta dopiero 13.06. bo doktorka w tym tyg nie ma
Ciekawe ile już mierzy 05.05. bąbelek miał całe 8 cm

P.S. mam dzisiaj strasznego lenia, od godziny nie mam siły żeby pójść wymyć głowę ;/ a czas leci
wszystko przez tą pogodę, mogłoby popadać...ehhh

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2011-06-07 o 11:02
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 11:02   #4935
goldika
Zakorzenienie

ja lactovaginal biore juz 7tyg bezprzerwy... ze dwa razy zapomnialam, albo po prostu zasnelam bez.
Bo rovamycyne biore ciagiem 3xdziennie codziennie. Chociaz gin zalecil mi brac 3tyg +2tyg przerwy. Ale ten doktorek specjalista od toxo powiedzial, ze taki system nie daje 100% gwarancji wiec wole sluchac kogos kto specjalizuje sie w tym.
Ale mojemu ginowi sie nie przyznalam, boje sie ze urazilabym go tym, ze nie zaufalam mu i dodatkowo jezdze do innego lekarza.
Stary 2011-06-07, 11:05   #4936
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

godika dla mnie tylko kawusia, za delicje bardzo dziękuję - są dla mnie za słodkie (biszkopcik+galaretka może być, ale czekoladka już nie). Chyba, że któraś z Was na ochotnika będzie czekoladkę zlizywać

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
P.S. mam dzisiaj strasznego lenia, od godziny nie mam siły żeby pójść wymyć głowę ;/ a czas leci
Witaj w klubie Też mam lenia, a tyle miałam dzisiaj zrobić...

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Witaj w klubie Też mam lenia, a tyle miałam dzisiaj zrobić...
Stary 2011-06-07, 11:05   #4937
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Chawa, Dygotka - mam delicje wiśniowe, zapraszam

kurcze powinnam sie szykowac... w sumie wlosy ulozylam, make up jest na miejscu... pozostalo przebrac sie i ruszyc tylek na autobus.
widzę,że się wylogowałaś z wizażu więc chyba się zebrałaś,a jeśli nie to sposób jest taki:wyłącz komputer

a wiesz,że ja jakoś strasznie z wawy do ciebie nie mam to żebyś się nie zdziwiła ja wolę pomarańczowe deilcje

Bahamadia_25 a w którym tygodniu jesteś??

idę się ogarnąc troszkę

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-06-07 o 11:07
Stary 2011-06-07, 11:09   #4938
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
ja lactovaginal biore juz 7tyg bezprzerwy... ze dwa razy zapomnialam, albo po prostu zasnelam bez.
Bo rovamycyne biore ciagiem 3xdziennie codziennie. Chociaz gin zalecil mi brac 3tyg +2tyg przerwy. Ale ten doktorek specjalista od toxo powiedzial, ze taki system nie daje 100% gwarancji wiec wole sluchac kogos kto specjalizuje sie w tym.
Ale mojemu ginowi sie nie przyznalam, boje sie ze urazilabym go tym, ze nie zaufalam mu i dodatkowo jezdze do innego lekarza.
Lekarze są na tym punkcie przewrażliwieni - wiesz podważa się ich kompetencje.
Pierwszym razem źle przeczytałam nazwę antybiotyku, który podałaś i zaczęłam się dziwić, ze leki na gruźlice podaje się też przy tokso...eh oczopląsu już dostaje
Stary 2011-06-07, 11:11   #4939
goldika
Zakorzenienie

Bahamadia chyba z fryzjerskiego właśnie

Dygotka ja też wole pomarańczowe, Tż woli malinowe. Więc kompromisem wyszło, że kupiliśmy wiśniowe

Nie zebrałam się jeszcze net mi się rozłączył... nienawidze iPlusa. No ale umowa podpisana więc muszę przecierpieć do listopada z nim.
Stary 2011-06-07, 11:15   #4940
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

dygotka to chyba te delicje nam na razie koło nosa przejdą

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

goldika ja neta mam w erze i jestem bardzo zadowolona - idzie po kablach tp, a transfer mam wyższy niż w tp oferowano i taniej
Stary 2011-06-07, 11:17   #4941
Bahamadia_25
Zakorzenienie

[QUOTE=goldika;27350607]Bahamadia chyba z fryzjerskiego właśnie

Czasu dużo więc skacze tu i tam
Jestem w 2gim trymestrze więc pamięć się poprawia

Obecnie jestem w 20 tyg
Stary 2011-06-07, 11:21   #4942
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
dygotka to chyba te delicje nam na razie koło nosa przejdą

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

goldika ja neta mam w erze i jestem bardzo zadowolona - idzie po kablach tp, a transfer mam wyższy niż w tp oferowano i taniej
my mamy 2 w iPlusie. Ja swoj, mama swoj. I czesto tracimy zasieg u nas niestety nie ma zadnego kablowego internetu. Z Tp nie mozemy wziac bo nie mamy telefonu stacjonarnego :/
Stary 2011-06-07, 11:22   #4943
OlusiaS
Wtajemniczenie

[QUOTE=Bahamadia_25;273507 32]
Cytat:

Obecnie jestem w 20 tyg
Hmmm,ja mam termin na 6.11,a jestem w 18t2d.Jakos nadal nie rozumiem tych obliczen.A kiedy mialas ostatnia @??
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 11:24   #4944
goldika
Zakorzenienie

[QUOTE=Bahamadia_25;273507 32]
Cytat:

Obecnie jestem w 20 tyg
kiedys siedizalam tylko na wlosowym
potem na mineralnym...
po mineralnym na ciążowym.
Nie umiem pogodzić dwóch na raz tutaj za dużo się dzieje i pisze, żeby mieć jeszcze czas na inne

juz 20? no no... pewnie maluch już jest wielki
Stary 2011-06-07, 11:28   #4945
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
my mamy 2 w iPlusie. Ja swoj, mama swoj. I czesto tracimy zasieg u nas niestety nie ma zadnego kablowego internetu. Z Tp nie mozemy wziac bo nie mamy telefonu stacjonarnego :/
Przy kablowym sygnał nie ginie - taki plusik. Ale jak telefonu stacjonarnego nie masz to faktycznie lipa.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

[QUOTE=OlusiaS;27350834]
Cytat:

Hmmm,ja mam termin na 6.11,a jestem w 18t2d.Jakos nadal nie rozumiem tych obliczen.A kiedy mialas ostatnia @??
Nie przejmuj się bo ja też nie. Liczę sobie sama na podstawie ostatniej miesiączki - a ostatnie usg utwierdziło mnie w przekonaniu, że liczę dobrze.
Stary 2011-06-07, 11:31   #4946
Bahamadia_25
Zakorzenienie

[QUOTE=OlusiaS;27350834]
Cytat:

Nawet nic mi nie mów, im więcej się wgłębiam w forum to ja sama już nie wiem jak to jest
A biorąc pod uwagę mój przypadek to już w ogóle, ale od początku

Doktorek liczył mi termin od pierwszego dnia ostatniej więc od 02.02. jemu termin wyszedł na 09.11., ale jak byłam u niego 05.05. stwierdził, że jestem w 13tyg więc wypadałoby, że jesteśmy mniej więcej w tym samym tygodniu.
Lecz jak poszłam do doktorki w tym samym dniu (05.05) na badanie 3D stwierdziła, że bąbel wygląda jej na 14-15 tydzień.
Więc wg jej obliczeń jestem w 20 tyg i by się zgadzało, bo 23.05. poczułam pierwsze ruchy a wg jej obliczeń term wypada w połowie października
Bądź mądra ...
Ale już 13.06 idę na wizytę więc wszystko wyjaśnię
Stary 2011-06-07, 11:32   #4947
goldika
Zakorzenienie

moje wszystkie USG potwierdzaja termin porodu liczony wedlug ostatniej miesiaczki. Co do dnia. Gin mowi ze to bardzo dobrze ale nie wiem jakie to ma znaczenie.
Stary 2011-06-07, 11:32   #4948
OlusiaS
Wtajemniczenie

[QUOTE=Chawa;27350920]Przy kablowym sygnał nie ginie - taki plusik. Ale jak telefonu stacjonarnego nie masz to faktycznie lipa.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość

Nie przejmuj się bo ja też nie. Liczę sobie sama na podstawie ostatniej miesiączki - a ostatnie usg utwierdziło mnie w przekonaniu, że liczę dobrze.
Jasne,i tak dzidzi wyjdzie,kiedy bedzie chcialo .Lekarka moja liczy tak,jak mam w suwaczku,dokladny tydzien i dzien.U wiekszosci widze,ze zaczety tydzien liczy sie jako nastepny,czyli teoretycznie jest u mnie 19.Ale tydzien w ta czy w ta nie robi duzej roznicy.Tylko mnie zaskoczylo,ze Bahamadia ma termin 3 dni po mnie,a juz 20 tydzien
Stary 2011-06-07, 11:34   #4949
Bahamadia_25
Zakorzenienie

[QUOTE=goldika;27350888]
Cytat:
kiedys siedizalam tylko na wlosowym
potem na mineralnym...
po mineralnym na ciążowym.
Nie umiem pogodzić dwóch na raz tutaj za dużo się dzieje i pisze, żeby mieć jeszcze czas na inne

juz 20? no no... pewnie maluch już jest wielki

ja do tej pory też, ale chyba się przeniosę, bo będę duuużo w tyle
rośnie rośnie, aż nie mogę się doczekać jak się dowiem ile już ma wzrostu
Stary 2011-06-07, 11:34   #4950
OlusiaS
Wtajemniczenie

[QUOTE=Bahamadia_25;273510 45]
Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość

Nawet nic mi nie mów, im więcej się wgłębiam w forum to ja sama już nie wiem jak to jest
A biorąc pod uwagę mój przypadek to już w ogóle, ale od początku

Doktorek liczył mi termin od pierwszego dnia ostatniej więc od 02.02. jemu termin wyszedł na 09.11., ale jak byłam u niego 05.05. stwierdził, że jestem w 13tyg więc wypadałoby, że jesteśmy mniej więcej w tym samym tygodniu.
Lecz jak poszłam do doktorki w tym samym dniu (05.05) na badanie 3D stwierdziła, że bąbel wygląda jej na 14-15 tydzień.
Więc wg jej obliczeń jestem w 20 tyg i by się zgadzało, bo 23.05. poczułam pierwsze ruchy a wg jej obliczeń term wypada w połowie października
Bądź mądra ...
Ale już 13.06 idę na wizytę więc wszystko wyjaśnię
Ahaaa.To juz wszystko jasne,ale to wtedy termin przesunie CI sie na koniec pazdziernika.Albo po prostu dzidzi jest takie duze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości