Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-06, 22:27   #1561
tajka88
Zakorzenienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
jak mi mały wstawał ok 4 to grzebałam w telefonie coś, a teraz jak wstaje ok 6 to biore go do siebie i karmie na śpiocha albo wstaje już bo czasem o dziwo jestem o 6 wyspana i ide na tv juz
Ja kiedys jak mala wstawala w nocy to czytalam sobie forum i sprawdzalam facebooka na telefonie, teraz rano tez tak robie;p
Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
mnie straszyli szczególnie kolkami, a te nas totalnie ominęły
co do wysypiania, to pod koniec ciąży spalam o wiele gorzej, bo ani się przekręcić, ani wygodnie ułożyć, nogi popuchnięte, tak, ze nawet jak już byłam na L4, to wstawałam 7-8 (kładłam się spać o 3), a teraz odsypiam zaległości Zastanawiam sie, co to za klimat w ogóle z tym straszeniem przyszłych mam.
Jak dla mnie spanie dluzej niz do 9...gora10;p to marnowanie dnia ja spie z mala gora do 8.40:P i mi starczy.

Cytat:
taki : http://www.matras.pl/wydawnictwa-oko...o-dziecka.html jest super, polecam, oczywiscie wersja dziewczynka rowniez
Amy mamy taka http://www.just4ugifts.co.uk/Baby-Ch...-s-Record-Book
Cos tam powpisywalam i wkleilam kilka fotek ale teraz jakos srednio mi idzie
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
u nas właśnie była rehabilitantka....
Zobaczycie, troche sie pomeczycie z cwiczeniami ale wam to na pewno pomoze
Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

bo miałam kiedyś napisać a zapomniałam, na ciemieniuche polecam Oilatum szampon do włosów - żółte opakowanie. Po dwóch dniach zaczęła super schodzić.
My mamy ciemieniuche ale raz nalozylam oliwe i jest lepiej jutor zrobie to samo a jak nie to moze poszukam tego oiliatum
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

UWAGA
Idalka przekręciła się pierwszy raz brzucha na plecki
coś od wczoraj mnie rozpieszcza,
a już się martwiłam czy wszystko ok.
Gratuluje

Moja wczoraj pierwszy raz obrocila sie z pleckow na brzuch ale reka jej utknela a dzis z brzucha na plecy ;p
Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Hej! Dziewczyny,[B] czy smarujecie dzieci kremem z filtrem przed wyjściem na spacer?.
Na razie nie ale krem mam kupiony 50+ firmy Simple

Tatus uspil Lenke a teraz ogladamy ''embarassing FAT bodies '' masakra jacy ludzie w UK sa ogromni ...

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 22:28   #1562
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Eirene coś mi się tenlink z butelkami nie otwiera, nawet jak dopisałam

mam dosc tego dnia, ta baba zaczepila potem tż jak wracal z pracy, i powiedziala ze zyczy mu jak najgorzej i splunela!!!!!!!! co znaczy ze chciala rzucic klatwe-urok, swinia ma 80lat małpa jedna! czytalam ze musza obie strony wierzyc zeby sie klatwa przyjela. ale i tak mam obawy, i jeszcze powiedziala do tż ze jak komus tak kiedys zle zyczyla jak teraz jemu to mial wypadek samochodowy. no ręce mi opadły!!!!!!

teraz sie boje

a w przychodni sie stare baby pukaly ze takie grube dziecko,no ludzie zero kultury, no taki zascianek ze mam ochote sie stad wyprowadzic jak najdalej!!!
brak mi słów!!!

Eirene no właśnie moja taka maruda jest wieczorem prawie codziennie. cały dzien czasem nie czuje ze mam dziecko a wieczorem nadrabia. przez 2h potrafi mnie doprowadzić do wykończenia

iza no trzeba było sobie radzić w nocy to i TV oglądałysmy. ja zazwyczaj usterke albo powtórki Rozmów w toku
bo z butli to chyba szybko idzie karmienie a z cyca to czasem i godzine mi jadła

iweczka trzymam kciuki za ćwiczonka!!!

ahtaga ja smaruje jak pamiętam 50+ z Babydream

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-06-06 o 22:30
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 22:31   #1563
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

teraz sie boje

a w przychodni sie stare baby pukaly ze takie grube dziecko,no ludzie zero kultury, no taki zascianek ze mam ochote sie stad wyprowadzic jak najdalej!!!
Nie martw sie glupia baba nie ma czegos takiego jak klatwy... tak czy saik nie wiem jak mozna komukolwiek zle zyczyc....

ludzie sa niesamowic.... mi sie nigdy(na razie) nic takiego nie przydazylo... moze dlatego ze kazdy patrzy tu w uk na siebie a nie na innych

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 22:37   #1564
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:

mam dosc tego dnia, ta baba zaczepila potem tż jak wracal z pracy, i powiedziala ze zyczy mu jak najgorzej i splunela!!!!!!!! co znaczy ze chciala rzucic klatwe-urok, swinia ma 80lat małpa jedna! czytalam ze musza obie strony wierzyc zeby sie klatwa przyjela. ale i tak mam obawy, i jeszcze powiedziala do tż ze jak komus tak kiedys zle zyczyla jak teraz jemu to mial wypadek samochodowy. no ręce mi opadły!!!!!!

teraz sie boje

Ach glupich ludzi to jednak nie brakuje.....wez powymachuj rekami przed nia nastepnym razem i powiedz ze ty teraz rzucilas na nia urok i niech lepiej uwaza na siebie.....a dar odziedziczylas po swojej babci,ktora rzucala uroki na wredne babsztyle takie jak ona

a tak wogole to
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 22:41   #1565
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Ja kiedys jak mala wstawala w nocy to czytalam sobie forum i sprawdzalam facebooka na telefonie, teraz rano tez tak robie;p
Jak dla mnie spanie dluzej niz do 9...gora10;p to marnowanie dnia ja spie z mala gora do 8.40:P i mi starczy.

Amy mamy taka http://www.just4ugifts.co.uk/Baby-Ch...-s-Record-Book
Cos tam powpisywalam i wkleilam kilka fotek ale teraz jakos srednio mi idzie

Zobaczycie, troche sie pomeczycie z cwiczeniami ale wam to na pewno pomoze

My mamy ciemieniuche ale raz nalozylam oliwe i jest lepiej jutor zrobie to samo a jak nie to moze poszukam tego oiliatum

Gratuluje

Moja wczoraj pierwszy raz obrocila sie z pleckow na brzuch ale reka jej utknela a dzis z brzucha na plecy ;p

Na razie nie ale krem mam kupiony 50+ firmy Simple

Tatus uspil Lenke a teraz ogladamy ''embarassing FAT bodies '' masakra jacy ludzie w UK sa ogromni ...
z tym spaniem, to zależy od człowieka, ja jestem raczej sowa i rano po prostu slabu funkcjonuje, niezależnie o której się położę, za to wieczorem i w nocy W pracy mnie wampirem nazywają I dla mnie to znowu kładzenie się o 22 czy 23 to marnowanie nocy jest Szczególnie w takie upały od rana mam salon nagrzany, to wole sobie w sypialni poleżeć, tam zawsze trochę chlodniej.

gratuluje obrotu
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-06-06 o 22:42
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 23:07   #1566
patrycja_22
Rozeznanie

diatoma widzę, że miałaś ciężki dzień nic się nie przejmuj tym babskiem i jakimiś głupimi klątwami a poza tym jak ktoś komuś źle życzy to to wraca do niego z podwojoną siłą. Głowa do góry kochana jutro będzie lepiej

Monti pomysłowy ten albumik

iweczka ćwiczonka napewno pomogą i wszystko będzie dobrze

Castia hehe ja też na początku jak karmiłam małego w nocy to oglądałam tv i zazwyczaj leciała właśnie "usterka" i "rozmowy w toku" a parę razy widziałam też "kto cię tak urządził" a i jeszcze "nauka jazdy"

Mój dzień też nie należał do najlepszych Wymieniają u mnie w bloku instalację c.o. no i dzisiaj byli w moim mieszkaniu. Musiała wyjść z małym na 6 godzin z domu. Jak wróciłam to myślałam, że upadnę...syf jak cholera Od 15 do 21 jechałam na szmacie Padam na twarz

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-06-06 o 23:11
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 23:09   #1567
marsylia
Wtajemniczenie

Ja też ostatnio Franka zabiera do Siebie ale po karmieniu koło 7, wtedy mąż się zbiera a Fran zostaje juz ze mną. I spimy tak do kolejnego karmienia 9/10 i czesto on jeszcze zasypia minimum na godzine poltorej.

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Ja szukam ubranek na all powyżej 68 - bo będę miała deficyt - a jak się w h&m na wysprzedażach nie obkupimy to all pójdzie w ruch - co do babaluno to też miałam i doszłam do jednego - nigdy więcej body które przy szyjce są "zakładane" tak jak babaluno albo early days - TYLKO na guziczki albo coś - bo jak widzę moje w takim dekolcie to
a jakie body polecasz?

Cytat:
dokladnie
to u mnie wersja light była haha bo mi mowili,że do roku sie nie wyspie na pewno....ta (co nie zmienia faktu ze moglby spac wiecej i wiecej :d ) ale worów pod oczami nie mam

ja tez licze na wyprzedaże w h&m...kupie duzo ciuchow na zapas.. o ile beda promocje takie fajne jak rok temu...
Cytat:
W nocy czytacie coś albo tv ogladacie
jestem w szoku,
ja jak mała mi się budzi (aktualnie koło 4) to szybko ja karmie i odkładam do łóżeczka, i idę spać
Wszystkie liczymy na wyprzedaze Choc mnie ta kolekcja w hm nie urzekla jakos. Ciekawe czy za tydzien juz cos bedzie na przecenach w tych dzieciecych sklepach?
Ja najfajniejsze rampersy z dlugim rekawem i nogawkami kupilam za 20 zloty w dwupaku wlasnie w hm I są już za małe na Frana i z takim ciężkim sercem je dziś odłożyłam

Cytat:
ja jak był mniejszy nie karmiłam na leżąco..jakoś nie umiałam. a teraz? tylko tak..leżymy i jemy

marsylia nie wiem.. jak chcesz to jutro zmierze
Monti jakbyś mogla będę Ci bardzo wdzieczna bo sie zastanawiam czy jest wieksza od rainforestu

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Slodziutka ta twoja ksiezniczka

Montii ja na odwrot jak mala sie urodzila to na lezaco karmilam a teraz juz nie

Moja mala dala dzis czadu..masakra....taka kupe zasadzila ze cale spiochy i body w kupie..jakby malo tego bylo oczywiscie przebierak tez.....a wiec odkladam ja na lozko aby przemyc przebierak bo na brudnym nie bede jej ubierac...a ta zaczyna sikac na koldre.....a z koldry splynelo na przescieradlo takich perypeti to jeszcze z nia nie mialam
sama się matka prosilas Ja bym nigdy nie ryzykowala Frana golego Siura na naszej poscieli bez podkladu

Cytat:
Jestem dzisiaj padnięta, idę już spać
ta pogoda mnie wykończyła

moja dzisiaj zasypiała przez 40 minut,
sama już nie wiem dlaczego ostatnio tak ciężko jej to idzie
i jak by jej pomóc
wchodzę po półgodzinie do sypialni myślałam, że śpi a ona gada sobie, ja do niej spij córeczko a ona się śmieje
U nas dzis masakra i znow uspokajalam Franka w marsupi, ale jak tylko przysnal wyjelam go i wlozylam do lozeczka, tak zeby jeszcze kontaktowal i się obudził i zasypial juz w lozeczku na dobre, chodzilam do niego kilka razy zeby wlozyc smoczek, ale w koncu podeszlam poglaskalam 2 razy po glowce i zasnal. Choć jak Twoja jest taka rozesmiana to watpię zeby glaskanie cos dalo

Zastanawiam sie czy nasze nocne masakry nie sa od tego ze za pozno go klade... Sprobuje jutro wykapac o 19:30 i zobaczymy czy bedzie lepiej. TYlko szkoda mi spacerów bo wychodze po 19 jak jest chlodniej ... no ale trudno.

Cytat:

teraz sie boje

Diatoma glupia baba - ale zlo powraca pamietaj

Cytat:
Ach glupich ludzi to jednak nie brakuje.....wez powymachuj rekami przed nia nastepnym razem i powiedz ze ty teraz rzucilas na nia urok i niech lepiej uwaza na siebie.....a dar odziedziczylas po swojej babci,ktora rzucala uroki na wredne babsztyle takie jak ona

a tak wogole to
bardzo dobry Plan podoba mi się!

Cytat:
z tym spaniem, to zależy od człowieka, ja jestem raczej sowa i rano po prostu slabu funkcjonuje, niezależnie o której się położę, za to wieczorem i w nocy W pracy mnie wampirem nazywają I dla mnie to znowu kładzenie się o 22 czy 23 to marnowanie nocy jest Szczególnie w takie upały od rana mam salon nagrzany, to wole sobie w sypialni poleżeć, tam zawsze trochę chlodniej.

gratuluje obrotu
Gorzej jak chcesz polaczyc skowronka z sowa Mi zawsze bylo szkoda nocy wiec chodzilam spac kolo 1 - 2, ale ranka tez mi bylo szkoda wiec do pracy jak najszybciej i wstawalam o 6/6:30. Ale teraz nie daje rady i spie z malym do 9/10.

A karmie tylko na siedzaco, przez pierwsze 2 tygodnie jak nie moglam siadac karmilam na lezaco, a teraz juz nie umiem... a robie to calkiem na spiaco i sobie nie wyobrazam ogladac tv no ale Franek oproznia calego cyca w 15 minut + odbicia najczesciej dwa to 10 minut w sumie w25 minut lezy w lozeczku zawsze - wiec bym się nie naoglądała.

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 23:27   #1568
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
diatoma widzę, że miałaś ciężki dzień nic się nie przejmuj tym babskiem i jakimiś głupimi klątwami a poza tym jak ktoś komuś źle życzy to to wraca do niego z podwojoną siłą. Głowa do góry kochana jutro będzie lepiej

Monti pomysłowy ten albumik

iweczka ćwiczonka napewno pomogą i wszystko będzie dobrze

Castia hehe ja też na początku jak karmiłam małego w nocy to oglądałam tv i zazwyczaj leciała właśnie "usterka" i "rozmowy w toku" a parę razy widziałam też "kto cię tak urządził" a i jeszcze "nauka jazdy"

Mój dzień też nie należał do najlepszych Wymieniają u mnie w bloku instalację c.o. no i dzisiaj byli w moim mieszkaniu. Musiała wyjść z małym na 6 godzin z domu. Jak wróciłam to myślałam, że upadnę...syf jak cholera Od 15 do 21 jechałam na szmacie Padam na twarz
Uwielbiam Usterkę, ale ostatni raz oglądałam dzień po porodzie w szpitalu, byl odcinek o masażystach-sadystach

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Ja też ostatnio Franka zabiera do Siebie ale po karmieniu koło 7, wtedy mąż się zbiera a Fran zostaje juz ze mną. I spimy tak do kolejnego karmienia 9/10 i czesto on jeszcze zasypia minimum na godzine poltorej.

a jakie body polecasz?

Wszystkie liczymy na wyprzedaze Choc mnie ta kolekcja w hm nie urzekla jakos. Ciekawe czy za tydzien juz cos bedzie na przecenach w tych dzieciecych sklepach?
Ja najfajniejsze rampersy z dlugim rekawem i nogawkami kupilam za 20 zloty w dwupaku wlasnie w hm I są już za małe na Frana i z takim ciężkim sercem je dziś odłożyłam

Monti jakbyś mogla będę Ci bardzo wdzieczna bo sie zastanawiam czy jest wieksza od rainforestu

sama się matka prosilas Ja bym nigdy nie ryzykowala Frana golego Siura na naszej poscieli bez podkladu

U nas dzis masakra i znow uspokajalam Franka w marsupi, ale jak tylko przysnal wyjelam go i wlozylam do lozeczka, tak zeby jeszcze kontaktowal i się obudził i zasypial juz w lozeczku na dobre, chodzilam do niego kilka razy zeby wlozyc smoczek, ale w koncu podeszlam poglaskalam 2 razy po glowce i zasnal. Choć jak Twoja jest taka rozesmiana to watpię zeby glaskanie cos dalo

Zastanawiam sie czy nasze nocne masakry nie sa od tego ze za pozno go klade... Sprobuje jutro wykapac o 19:30 i zobaczymy czy bedzie lepiej. TYlko szkoda mi spacerów bo wychodze po 19 jak jest chlodniej ... no ale trudno.

Diatoma glupia baba - ale zlo powraca pamietaj

bardzo dobry Plan podoba mi się!

Gorzej jak chcesz polaczyc skowronka z sowa Mi zawsze bylo szkoda nocy wiec chodzilam spac kolo 1 - 2, ale ranka tez mi bylo szkoda wiec do pracy jak najszybciej i wstawalam o 6/6:30. Ale teraz nie daje rady i spie z malym do 9/10.

A karmie tylko na siedzaco, przez pierwsze 2 tygodnie jak nie moglam siadac karmilam na lezaco, a teraz juz nie umiem... a robie to calkiem na spiaco i sobie nie wyobrazam ogladac tv no ale Franek oproznia calego cyca w 15 minut + odbicia najczesciej dwa to 10 minut w sumie w25 minut lezy w lozeczku zawsze - wiec bym się nie naoglądała.
jakie pseudo - Fran goly siur
ja profilaktycznie zawsze podkład podkładam pod kocyk malej, jak ja na naszym łóżku kładę, gdyby pamp nie wytrzymał.

Co do głaskania w roli usypiacza, to moja młoda zawsze się śmieje, jak się ja głaszcze

Kilka razy próbowałam z siebie zrobić skowronka i nie wyszło- rano mam meganiskie ciśnienie i potrzebuje kilku godzin na rozruch- w pracy tak gdzieś do 11 zawsze starałam się robić jakieś rzeczy niewymagające kreatywnego myślenia
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-06-06 o 23:28
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 23:34   #1569
Harrods
Zadomowienie

Mój Mateusz zrobił się od kilku dni strasznym śmeszkiem . Do tej pory właściwie tylko odpowiadał uśmiechem na mój uśmiech. A od kilku dni jak tylko na mnie spojrzy, to się śmieje. A ja wtedy padam po prostu z miłości i nie mogę się nie uśmiechać, więc tak się chichramy. A przy wieczornym karmieniu starałam się nie uśmiechać do niego, żeby się wyciszył przed snem, ale nie udało mi się. Jak tylko na niego spojrzałam, ten od razu się zaśmiewał i ja razem z nim.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 03:25   #1570
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
jejku padam na twarz. córa dała mi popalić od 18 jak nie spi ciagiem w ciagu dnia ze 2h tylko tak łapie drzemki na 15 minut to jest wieczorem nie do zniesienia. zasnąć ze zmęczenia nie może tylko marudzi i płacze o byle co. masakra
te ciepło chyba daje tak popalić maluchom, bo Natalka wieczorami teraz jak jest ciepło to już od 18 marudzi a nawet i wcześniej. Teraz to nawet ciężko z zasypianiem bo jest taka wymęczona, bo w ciągu dnia jak na godzine przyśnie to jest dużo
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
oby oby życzę nam tego

a z czego robisz zakładki?
a okładka z notesu (coś grubszego poprostu) narysowałam Prosiaczka i Królika i zakleiłam taśmą i już
Cytat:

teraz sie boje

nie wierz w takie coś! A w ogóle to brak mi słów na takich ludzi
Cytat:

jak to "fachowcy" tylko syf potrafią zrobić najlepiej

Harrods mi Natala jak nie chce jeść to jest mega happy z tego powodu. Ja jej butelkę do buzi a ta lol na całego o tak

Smieją się Wasze maleństwa na głos już? Bo Natalce wyszło to może dwa razy, narazie jak próbuje się mocniej zaśmiać to kaszel jej wychodzi. A wczoraj jak mąż powiedział "idziemy się kąpać" to wydała mega pisk i uśmiech, nie wiedziałam co się dzieje

aaa i widze że jak leży na macie to fika już nogami tak że obraca się na boczek to może za chwile i obrót na brzusio będzie bo my narazie głowe ćwiczymy "na samolocie" bo inaczej się nie da

dobra kłade się spać spowrotem

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-06-07 o 03:27
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 06:39   #1571
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

teraz sie boje

o matko jaka su...a, normalnie się nią nie przejmuj

a Olkowi się coś poprzestawiało, bo zasypia ok 22 i budzi się o 1, 3, 5 a już było tak, że pierwszy sen trwał 5-6 godzin
może dlatego, że nie je mleka z butli?

idę dalej spać, bo w końcu zasnął
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 07:42   #1572
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
wkurzylam sie!
jak szłam do samochodu z małym, zaczepila mnie taka babcia stara, ze moj mąż wczoraj ochrzanił jej córke! bo ta stoi nam w bramie i zastawia. ja jej mowie ze nie mam czasu a ta mnie za reke i no ale to pani mąż! niech pani coś zrobi. ja sie na nia spojrzalam i mowie, ze to jest teren prywatny i nic tej pani nie usprawiedliwia bo stawia auto notorycznie! a ta dalej ze jej corka insuline przyjezdza robic itd.
ja ta pania znam z przychodni akurat i wiem ze sama sobie robi. no ale nie ważne.
az w koncu mowi do mnie ze ja córce pozwolilam tam stawiac bo znam pani tesciowa! no rece mi odpadly. a tż wczoraj powiedzial ze jak jeszcze raz stanie to zadzwoni po straz miejska
co za babsko dzwon na straz i sie nie przejmoj
a z bioderkami bedize dobrze

Cytat:
kurde....co on jakis niepowazny jest?????
przecież potem w niedziele nie znajdziesz innego chrzestnego!
ludzie to naprawde są dziwni...
ano dziwni i jeszcze tekst walnal ze psotara sie jeszce raz poprosic ksiedza o to zaswiadczenie i ma nadzije ze mnie nie wysteruje z tymi chrzcinami !!!!

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
kurde a ja jestem jakas dziwna...ja nie umiem na wsi mieszkać :/ ja całe życie mieszkałam w bloku teraz jestesmy u tż na wsi i brakuje mi miasta
ja bym mogla mieskzac na wsi , wlasny ogrodek powolne zycie eh dobrze ze za marzenia nie karaja

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
witajcie
'my po chrzcinach!
wszystko sie udalo
mala w kosciele troszke marudzila, ale nie plakala
na sali spala ok 30 minut w ciagu 5 godzinnej imprezy
od dwoch dni nie spala w dzien w ogole
mam nadzieje, ze od jutrra bedzie lepiej
bo to jest masakra
taki malutek a spac nie chce
chyba czula sytuacje
wrzucam fotke mojej ochrzczonej ksieżniczki
ale ci fajnie ze juz po ja dopiero sie szykuje na najgorsze,
jak mala slodko spi
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 07:47   #1573
Montii
Zakorzenienie

dziewczyny mój Fabian dzisiaj spał od 19.00 do 6,30
jestem w szoku , o 3 obudził się i zaczął śmiać, podchodzę do łóżeczka a on już spi.. więc spał 11,5 h
a ja się martwie bo już raz nie przybierał przez to ,że sie nie budził ale wtedy miał zółtaczkę... a teraz jest zdrowy...
no ale minus taki ,że w dzień już w ogóle nie śpi. nawet na 30 min nie zmrużył oka więc może coś za coś?
dzisiaj mamy szczepienie i go zważy pediatra i zmierzy, mam nadzieję,że wszystko ok !

.. a mnie coś okropnie plecy bolą, powyżej nerek, nie wiem,tam korzonki są czy jak? już nie wytrzymuję z bólu..

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 08:08   #1574
Tity
Zakorzenienie

Mnie też znowu zaczynają plecy boleć od dźwigania małego...a już lepiej było...padaka...
Ktoś pytał o śmiech dziecka. To nasz się już dość dawno śmieje na głos, ale czasami to taki pisko-skrzek, a czasami takie hehehe np. jak go tatuś nosem po brzuszku łaskocze
Dzisiaj była pobudka przed 4 bo mały miał gazy znowu....kiedy mu to przejdzie. Ale zjadł poszedł spać i dopiero o 7 się obudził, oczywiście z powodu gazów i kupska...Póki co zjadł i śpi dalej, ale ja nie przytomna jakaś jestem...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 08:09   #1575
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:

a jakie body polecasz?
miałam cała serie 4 szt z H&M z kubusiem puchatkiem i jestem zadowolona ( tam to chyba wszystkie body mają dwa guziczki na zastrzask z boku i przynajmniej jest ładnie pod szyjką) dlatego kasa odłożona i czekam na promocje - spodnie z dresu mam też sprawdzone z H&M i rampersy. Fajne były też kogoś dostałam zwykłe polskie ewa klucze- typowo bawełniane i na upały super.

Nie wiem czy się da to zmienic jeszcze - mały w dzień śpi min 3 razy po dwie godzinki czasem nawet 4 razy - ok 20/21 kąpiel karmienie i lulu - budzi się o 2 na karmienie a później od 5 on jest już wyspany i zaczyna się mega aktywnośc do teraz - dopiero usnął w marsupi ( ciekawe czy jak go "odkleje" to się obudzi ) - macie jakiś pomysł? wymęczyc go bardziej za dnia?

Czy ma któraś te piżamki albo widziała na żywo:
http://allegro.pl/jaba16-pizamka-piz...647231695.html fajne kolorki mają

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-06-07 o 08:16
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 08:36   #1576
87czarna
Zakorzenienie

diatoma matko,zabic taką to mało! Nie przejmuj sie,Kochana!

Montii niezły agent!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 08:50   #1577
gosiawolna
Rozeznanie

witam.. jak to jest goraco wczoraj bylismy u tz babci bo ciocia z usa przyleciala i sie u niej zatrzymala na tydzien. i wracalismy w burzy ale lekka byla i nie padalo. mam pytanie czy przed szczepieniem wasze dzieci ogladal lekarz??? bo mam wyniki krwi i chciala bym zeby zpbaczyl. w szpitalu krystian mial 127 zelaza, a teraz hemoglobina ma 9,8 a to tez jest zelazo i ta hemoglobina jest zaa niska a w szpitalu mial za duzo zelaza, niewiem jak to patrza na to...
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 09:09   #1578
diatoma
Zadomowienie

dziękuję Wam za pocieszenie
wczoraj byłam okropnie zmęczona i to wszytsko sie skumulowało,ech,już nie chce takich głupichdni

patrycja22, pytałaś wczesniej o karuzele, ja mam z Tiny love,ale naniej jest informacja zeby uzywac do 5 miesiaca. takze generalnie krotko wychodzi.

egoego, ja mysle żę Twójj synek właśnie przez cyca sie tak znow budzi, bo to mleko jest mniej sycące, a synek jeszcze mały i w brzuszku sie tez niewiele miesci.

ja wczoraj o 22.30 wzielam Tymka z łóżeczka , nakarmilam totalnie na śpiocha-pierwszy raz. odbilam i przez caly czas mial zamkniete oczy , czyli chyba spal. odlozylam i tym sposobem spał do 5, zjadl i potem do 7 potem zawolal jesc dopiero o 8.30 wybombal butle i zasnal

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 09:15   #1579
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Hej! Dziewczyny, czy smarujecie dzieci kremem z filtrem przed wyjściem na spacer? Nie mogę patrzeć jak słońce świeci na rączki lub buzię (nie mam parasolki, muszę kupic), a z drugiej strony wolałabym nie maziać jej kremami i ciekawa jestem jak Wy robicie.
ja smaruje co wyjście na spacer a mam nivea z filtrami mineralnymi ale strasznie toporny w rozsmarowaniu jest i zawsze cała buzia Nadii biała jest, kolejny raz bym go nie kupiła

montii mamy ten sam album, super jest będziesz odbijać stópkę i rączke Fabianka?? my chcemy ale nie mamy pomysłu jak to zrobić :P

blackrose
my będziemy bawić się w Sosnowcu, szkoda ;P

iweczka powodzenia w ćwiczeniach

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ja czytam ebooki ale coś ostatnio mi sie przy nich i tak spać chce to wolę tv włączyć

dobra lecę się myjać i czekamy na grę o tron

też oglądam i do tego zaczęłam czytać, super jest

Cytat:

Moja mala dala dzis czadu..masakra....taka kupe zasadzila ze cale spiochy i body w kupie..jakby malo tego bylo oczywiscie przebierak tez.....a wiec odkladam ja na lozko aby przemyc przebierak bo na brudnym nie bede jej ubierac...a ta zaczyna sikac na koldre.....a z koldry splynelo na przescieradlo takich perypeti to jeszcze z nia nie mialam

hehehe nieźle

Cytat:

teraz sie boje

matko co za babsko, następnym razem to ty jej napluj na nogi, może się przestraszy jak w takie rzeczy wierzy

Cytat:
Błagam cie nie, wierz w takie rzeczy, bo to jest czasem jak samospełniająca się przepowiednia i się człowiek nakręca niepotrzebnie czy interpretuje różne zdarzenia jako efekt jakiej "klątwy"
a na te babsko szkoda słów

popieram

montii może to ból od ciężaru Fabianka ?? my dziś jak nie będzie padać też na szczepienie lecimy

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 09:21   #1580
iweczka
Zakorzenienie

Hej,
moja Mała jeszcze śpi, więc zajrzałam do Was.
U nas nadal nie spadła ani jedna kropl deszczu

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

bo miałam kiedyś napisać a zapomniałam, na ciemieniuche polecam Oilatum szampon do włosów - żółte opakowanie. Po dwóch dniach zaczęła super schodzić.

.
też mam ten szampon i polecam
po kąpieli zczesuje i nawet ładnie schodzi

Cytat:
ja jak był mniejszy nie karmiłam na leżąco..jakoś nie umiałam. a teraz? tylko tak..leżymy i jemy

marsylia nie wiem.. jak chcesz to jutro zmierze
ja na leżąco nauczyłam się karmić jakies 2-3 tygodnie temu, wczesniej kompletnie mi to nie szło

diatoma, nie przejmuj się taka starą wariatką!!!

czekam aż Mała wstanie i bieżemy się za ćwiczenia........
ehhh, boję się tego strszanie

montii, wanilia właśnie kupiłam ten album

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-06-07 o 09:34
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 09:34   #1581
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
a Olkowi się coś poprzestawiało, bo zasypia ok 22 i budzi się o 1, 3, 5 a już było tak, że pierwszy sen trwał 5-6 godzin
może dlatego, że nie je mleka z butli?
możliwe, mm jest bardziej sycące i dłużej się trawi...

Cytat:
jestem w szoku , o 3 obudził się i zaczął śmiać, podchodzę do łóżeczka a on już spi.. więc spał 11,5 h
a ja się martwie bo już raz nie przybierał przez to ,że sie nie budził ale wtedy miał zółtaczkę... a teraz jest zdrowy...
no ale minus taki ,że w dzień już w ogóle nie śpi. nawet na 30 min nie zmrużył oka więc może coś za coś?
dzisiaj mamy szczepienie i go zważy pediatra i zmierzy, mam nadzieję,że wszystko ok !
o wow

zobaczysz czy dobrze przybrał na wadze

Moja też dziś ładnie spała- od 20 do 4 potem podrzemałyśmy jeszcze do 7.30
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 09:55   #1582
patrycja_22
Rozeznanie

Mirabilka moż spróbuj go troszkę "zmęczyć" w ciągu dnia, więcej atrakcji i wrażeń. U nas to działa. Dużo się dzieje w ciągu dnia i mały przesypia całą noc.

Harrods
super uczucie jak mały się uśmiecha podczas karmienia uwielbiam to

Monti niezły rekordzista z Fabianka Ale jak dobrze przybiera na wadze to tylko się cieszyć, że tyle potrafi przespać

Wanilia ja nie mam tego albumu ale kupiłam taką ramkę na odcisk rączki i stópki http://allegro.pl/ramka-chrzest-naro...648435396.html ale odbicie stópki i rączki Alanka jak miał miesiąc w glince było nie możliwe (za twarda) i kupiliśmy modelinę i ślicznie to wygląda A Ty do albumu to może taką farbą dla dzieci akwarelową pomaluj małej stópkę i rączkę i odbij

U nas syf część druga dzisiaj kaloryfer w łazience montują... i znowu trzeba będzie sprzątać

Czas edycji: 2011-06-07 o 09:58
Stary 2011-06-07, 10:08   #1583
laseczkaa
Zadomowienie

hej
Cytat:
witajcie
'my po chrzcinach!
wszystko sie udalo
mala w kosciele troszke marudzila, ale nie plakala
na sali spala ok 30 minut w ciagu 5 godzinnej imprezy
od dwoch dni nie spala w dzien w ogole
mam nadzieje, ze od jutrra bedzie lepiej
bo to jest masakra
taki malutek a spac nie chce
chyba czula sytuacje

malutka spala od 22 do 6 rano
pozniej zjadla i znow do 11
odsypiala...

teraz dopiero przysnela na dluzej niz 30 minut..
od tej 11
wrzucam fotke mojej ochrzczonej ksieżniczki
gratuluje udanych chrzcin - mała wygląda bosko

Cytat:
Hej! Dziewczyny, czy smarujecie dzieci kremem z filtrem przed wyjściem na spacer? Nie mogę patrzeć jak słońce świeci na rączki lub buzię (nie mam parasolki, muszę kupic), a z drugiej strony wolałabym nie maziać jej kremami i ciekawa jestem jak Wy robicie.
ja nie smaruje - gdzies czytalam zeby dzieciom do 6 miesiecy nie smarowac... jak najmniej chemii - a my nie smarujemy bo jak takie upaly ja mam wozek + parasolke i ona chroni ewentualnie pieluszke daje

Cytat:

UWAGA
Idalka przekręciła się pierwszy raz brzucha na plecki
coś od wczoraj mnie rozpieszcza,
a już się martwiłam czy wszystko ok.

Cytat:
u nas właśnie była rehabilitantka....
Mała ma malutki przykurcz, bo główkę częściej obraca w jedną stronę, i jedna rączka jest ciut mniej aktywana, ale jest to "delikatne" jak powiedziała Pani dr.
bardzo prawdopodobne, że tak była ułożona w brzuszku
dofatkowo zle trzyma gówkę, bo obraca w jedną stronę , wiec w najblizszym czasie jest zakaz kładzenia na brzuszku
także mamy komplet ćwiczeń, które musimy wykonyac 6 razy dziennie
ale niektóre to uhhhhhh
Lenka spłakała się okropnie , a ja nie mogłam już na to patrzeć
w najbliższych dniach bede mniej sie udzielć, bo musimy zająć sie cwiczeniami.....
w piątek pani przychodzi na kontrole
trzymam kciuki za ćwiczenia

Cytat:

taki : http://www.matras.pl/wydawnictwa-oko...o-dziecka.html jest super, polecam, oczywiscie wersja dziewczynka rowniez
super, też mysle o takim albumie

nuna z kg ciezko - waga stoi w miejscu -lekko spada czasem ale to w granicach 0,5 kg niestety

diatoma babą się nie przejmuj szkoda nerwów

jejku jak ja wam zazdroszcze przespanych nocy ...
u nas tak kolorowo nie jest.malego kapiemy o 19 i zasypia mi dopiero ok 23 czasem wczesniej a po kapieli cale te godziny chce byc przy cycku i jesc potem jak zasnie to budzi sie po 5 godzinach a pozniej to juz zasypia i budzi sie po ok 2 godzinach a pozniej od rana czyli np 5-7 nie chce spac juz od tych godzin zazdroszcze spania do 10, ja juz nie pamietam co to wyspanie - niestety .
jutro mamy szczepienie -pierwsze, czy u waszych maluchow po szczepieniu wystapila temperatura co podalyscie na zbicie ?

u nas dzis znowu tropik , wczoraj nie padało za to dzis zapowiadają burze , ciekawe czy będą

mały wczoraj skończył 7 tygodni
ostatnio nawet na spacerach daje mi popalić, może przez te upały bo budzi się i ryczy i nie da się go uspokoić tylko jak go nakarmię to spokój.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:11   #1584
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
agus87 ale slodko spi
Cytat:
Slodziutka ta twoja ksiezniczka

Montii ja na odwrot jak mala sie urodzila to na lezaco karmilam a teraz juz nie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
co za babsko dzwon na straz i sie nie przejmoj
a z bioderkami bedize dobrze

ano dziwni i jeszcze tekst walnal ze psotara sie jeszce raz poprosic ksiedza o to zaswiadczenie i ma nadzije ze mnie nie wysteruje z tymi chrzcinami !!!!

ja bym mogla mieskzac na wsi , wlasny ogrodek powolne zycie eh dobrze ze za marzenia nie karaja

ale ci fajnie ze juz po ja dopiero sie szykuje na najgorsze,
jak mala slodko spi
Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej

gratuluje udanych chrzcin - mała wygląda bosko

ja nie smaruje - gdzies czytalam zeby dzieciom do 6 miesiecy nie smarowac... jak najmniej chemii - a my nie smarujemy bo jak takie upaly ja mam wozek + parasolke i ona chroni ewentualnie pieluszke daje

trzymam kciuki za ćwiczenia

super, też mysle o takim albumie

nuna z kg ciezko - waga stoi w miejscu -lekko spada czasem ale to w granicach 0,5 kg niestety

diatoma babą się nie przejmuj szkoda nerwów

jejku jak ja wam zazdroszcze przespanych nocy ...
u nas tak kolorowo nie jest.malego kapiemy o 19 i zasypia mi dopiero ok 23 czasem wczesniej a po kapieli cale te godziny chce byc przy cycku i jesc potem jak zasnie to budzi sie po 5 godzinach a pozniej to juz zasypia i budzi sie po ok 2 godzinach a pozniej od rana czyli np 5-7 nie chce spac juz od tych godzin zazdroszcze spania do 10, ja juz nie pamietam co to wyspanie - niestety .
jutro mamy szczepienie -pierwsze, czy u waszych maluchow po szczepieniu wystapila temperatura co podalyscie na zbicie ?

u nas dzis znowu tropik , wczoraj nie padało za to dzis zapowiadają burze , ciekawe czy będą

mały wczoraj skończył 7 tygodni
ostatnio nawet na spacerach daje mi popalić, może przez te upały bo budzi się i ryczy i nie da się go uspokoić tylko jak go nakarmię to spokój.
dzieki dziewczyny
my dzisiaj mamy szczepienie

do jakiego momentu temperatura ciala dziecka jest ok????????
Stary 2011-06-07, 10:18   #1585
ego_ego
Wtajemniczenie

obudziliśmy się i Olek gada sobie do sufitu, ale musi leżeć na naszym łóżku, bo w łóżeczku to się drze, chyba mu się tam nie podoba

Cytat:
napewno wszystko ok, przecież on już duży jest to ma prawo chyba tak spać

Cytat:
egoego, ja mysle żę Twójj synek właśnie przez cyca sie tak znow budzi, bo to mleko jest mniej sycące, a synek jeszcze mały i w brzuszku sie tez niewiele miesci.
Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
możliwe, mm jest bardziej sycące i dłużej się trawi...
no właśnie też mi się tak wydaje, ale wczoraj zjadł na noc cyca i butle i spał tylko 3 h, tyle tylko, że w dzień nie je prawie wcale teraz z butli, a wcześniej to co 3 godziny mu dawałam, dzisiaj mu będę dawać chociaż troszeczkę z butli i zobaczymy

Cytat:
Wanilia ja nie mam tego albumu ale kupiłam taką ramkę na odcisk rączki i stópki http://allegro.pl/ramka-chrzest-naro...648435396.html ale odbicie stópki i rączki Alanka jak miał miesiąc w glince było nie możliwe (za twarda) i kupiliśmy modelinę i ślicznie to wygląda A Ty do albumu to może taką farbą dla dzieci akwarelową pomaluj małej stópkę i rączkę i odbij

U nas syf część druga dzisiaj kaloryfer w łazience montują... i znowu trzeba będzie sprzątać
właśnie chciałam tąramkę kupić, bo zawsze o tym myślałam, że zrobię, a tu mały ma już prawie dwa m-ce a ja nawet tego nie kupiłam, czyli muszę od razu zakupić modelinę?

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
jak byłam na szczepeiniu to zapytałam o to pediatry i kazała kupić paracetamol w czopkach, w aptece trzeba powiedzieć, że to dla takiego malucha

Cytat:
do jakiego momentu temperatura ciala dziecka jest ok????????
moja pediatra powiedziała, że od 38,5 stopnia trzeba zbijać
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:23   #1586
iizabelaa
Zakorzenienie

hej

dzisiaj jak tż wstawał do pracy to mi Idalke obudził,
o 4:30 a już mogła rekord pobić

no i tak ja rozbudził, że po mleku nie chciała spać,
i tak mi się przykro zrobiło, że sama w łóżeczku leży więc (tak jak wczoraj tutaj pisałyście) wzięłam ją do łóżka,

ale dla niej to była taka nowość, że się jeszcze bardziej pobudziła, zaczęła gadać i śmiać się

ale udało się ją uśpić i spałyśmy do 8:30

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
iza no trzeba było sobie radzić w nocy to i TV oglądałysmy. ja zazwyczaj usterke albo powtórki Rozmów w toku
bo z butli to chyba szybko idzie karmienie a z cyca to czasem i godzine mi jadła
godzina ... no tak to się nie dziwie, że coś trzeba było robić

Cytat:

ja też głaszczę po policzku i daję smoka (to nasz stały zestaw)
ale nie ma reguły,
czasami ją to uśpi a czasami nie

o tym samym sobie wczoraj pomyślałam,
że ona może już jest tak zmęczona, że ma problemy z zaśnięciem

Cytat:

.. a mnie coś okropnie plecy bolą, powyżej nerek, nie wiem,tam korzonki są czy jak? już nie wytrzymuję z bólu..
super, że tak długo spał
zazdroszczę ci

daj znać co u pediatry,
ale na pewno dobrze przybiera

a może jednak nerki, lepiej się przejdź do lekarza nie zaszkodzi

Cytat:

teraz sie boje

przestań, przecież nie wierzysz w głupoty
a teraz sobie wyobraź że ja mieszkam z taka jedną 80 letnią babką
i uśmiechaj się ze szczęścia jak ją będziesz kiedyś mijać

a w przychodni to ...
ludzie są nienormalni

mnie tez ostatnio spotkały pewne docinki, że moja malutka jest za duża (a jest idealnie na centylu),
ze strony innej mamy, bo jej córeczka jest taka drobna z dumą w głosie
wczoraj dowiedziałam się, że musi z malutka jeździć na rehabilitacje bo mała jest za słaba jak na swój wiek
Stary 2011-06-07, 10:24   #1587
gosiawolna
Rozeznanie

mam pytanie do dziewczyn ktore karmia tylko piersia, czy dopajacie maluchy czyms w takie upaly???
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:25   #1588
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
jak byłam na szczepeiniu to zapytałam o to pediatry i kazała kupić paracetamol w czopkach, w aptece trzeba powiedzieć, że to dla takiego malucha
u nas tak samo kazała w razie czego kupić czopki Paracetamol lub Viburcol,
ale u nas nie było gorączki
Stary 2011-06-07, 10:42   #1589
diatoma
Zadomowienie

laseczka Tymo też nie gorączkował ale był bardzo niespokojny, i bylam zmuszona mu zaaplikowac czopek-eferalgan 80. i po nim zasnal.

izabella
, współćzuje takiej lokatorki, ale ta baba strasznie wscipska sie okazala, bo tż powiedziala ze jego rodzice iles tam lat temu cos taniej kupili i ona to pamieta. i dlatego ma prawo jej córka stawać na posesji u teściów i zastawiać i barmy i furtki! a chodzilo o kawaleczek ziemi odkupiony od spoldzielni 30 lat temu!!!!! ale sie chociaz wyjasnilo czemu stawala notorycznie.

przyszly mi wczoraj bodziaki i rampers
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1631539517
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1630188809
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1632850086

super materiał!!!

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:43   #1590
patrycja_22
Rozeznanie

ego nie koniecznie musisz kupować bo jak Twój maluszek ma już 2 miesiące to może Ci się udać. Alankowi nie umiałam odbić bo miała wtedy tylko miesiąc i piąstki miał cały czas zaciśnięte i do tego glinka dosyć twarda i nie chciałam mu na siłe takiej małej stópki i rączki dociskać no a druga wada glinki to to, że się wszystko brudzi do okoła nie mówiąc już o stópce i rączce małego a jak to zaschnie to ciężko zmyć.

diatoma super a rampersik najfajniejszy

Czas edycji: 2011-06-07 o 10:44
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości