|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
powyżej 38 38,5 - tak mi położna i lekarka mówiła
|
|
#1592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,bo Mała chcę ciągle cyca-pewnie jej sie pic chce.Musze pediatrę zapytać,bo generalnie nie powinno się dopajać dziecka na piersi.Mirabilka fajne te piżamki Izabela widziałam Idalkę na nk Ale ładnie już podnosi główkę I ma chyba mate jak moja Lilka.Nie zamawiałas jej czasem na allegro?Ja się zdziwiłam że jest taka mała,bo na zdjęciu wyglądała na dużo większą.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
też słyszłam, że przy piersi to tylko pierś bo mleko matki jest tak skonstruowane, że na początku większa częśc to poprostu woda więc zaspokaja pragnienie, a dopiero później wartościowsze mleko - a przy mm to wiadomo...
Coralady - ja się też zdecyduje raczej - w ciemno trudno, któraś z dziewczyn pisała, że bawełna tej firmy jest oka - a co więcej do szczęscia trzeba
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-06-07 o 10:56 |
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, zważyliśmy go na naszej wadze i jest 6,200
ciekawe co pokaże w przychodni no i ile ma cm ! bo ja go mierzyłam i było 65. i na dodatek robi zielone kupki od 3 dni... ciekawe co powie pediatra zapytam jeszcze o basen. ja niczym nie dopajam, po prostu daje częściej pierś
|
#1596 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
u nas wymieniają rury od wody, wody nie ma dziś i jutro od 8 do 17, a co najlepsze nie uprzedzili o tym ![]() więc dziś nawet wody nie mogliśmy na zapas nabrać, tż pojechał kupić parę zgrzewek... Cytat:
|
|||
|
|
|
#1597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie dopajam. Ale zastanawiałam się nad tym, bo są dwie szkoły. Jedni mówią, że do 6 miesiąca pierś wystarcza. Inni radzą dopajać. I nie wiem co robić. I nie wiem kiedy miałabym dopajać. Karmię na żądanie, więc po prostu daję cycusia. |
|
|
|
|
#1598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja mala dzis tez dobrze pospala chociaz od 3 miala/ my mielismy niespokojny sen bo cos marudzila raz glowe w szczebelki wciskala;p przesunelam ja i zasnela. Poszla spac jakos przed 21 a wstala o 5.30 pozniej pospalysmy razem do 8.30. O 5.30 byla pelna radosci zamiast spac to szczelala usmiechami;p Teraz siedzi i oglada miski na macie
|
|
#1599 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
dziś w nocy mały dał mi popalic wstał o 2 na karmienie i nie spał do 4...krecił się strasznie śmiał się czasem ale to kręcenie to nie wiem co mu bylo... nogami kopał rękami masakra... ale nie bolało go nic...herbatke mu dalam wypil 10ml i wypluwał... i tak przez 2 godziny machał... o 3 wzielam go do nas położyłam pana tetrusia - pieluszke przy policzku i po godzinie usnał...
no i spał do 7 to chociaz tyle...Cytat:
a co do sąsiadki jest cos takiego jak karma - co życzysz komuś źle - wraca do ciebie więc one niech się martwi a ty w durnoty nie wierz mnie też wkurza jak ktoś komentuje dziecko moje a to takie a to siakie ludziom się nudzi... Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tez wieczorem staram sie spokojnie ale jak ten mi sie chichra to jak tu byc obojętnym... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
my odbiliśmy stópkę bez problemu ale my mieliśmy taką masę specjalną do odcisków... Cytat:
Cytat:
ale małemu nic nie było. gratulacje 7tygodnia ![]() małemu na pewno chce się pić że tak je ciągle cycusia Cytat:
|
|
#1600 |
|
Zadomowienie
|
monti u mnie mowili ze od 3 miesiaca mozna juz na basen
|
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopajam koperkiem- chociaz nie wiem czy tak to mozna nazwac, bo mala pije max 2-3 lyki.
ale daje, bo zauwazylam, ze po koperku puszcza ladnie baczki. macie moze linka do siatek centylowych wagi niemowlat? laseczkaa oby sie wam to jedzenie unormowalo... |
|
|
|
#1602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam bodziaki z early days i są ok-ładne kolory,materiał póki co nie ponaciągał się po praniu,więc chyba będziesz zadowolona ![]() http://allegro.pl/7pac-body-early-da...578470183.html Zamówiłabym,a problem w tym,że moja Lila ma tyle ubrań,że nie wiem kiedy to wszystko założy Nawet ostatnio z czystej ciekawości policzyłam i samych sukienek na lato ma 16 .nie wspominając o body z krótkim 18,koszulkach,spodenkach, bluzeczkach itd.Ja chyba w życiu tylu ciuchów nie miałam Ma już dwa pudła nowych rzeczy na jesień/zimę/wiosnę i 3 reklamówy ubranek po córkach znajomych.Muszę sobie odpuścić zakupy dla niej,bo to nie ma najmniejszego sensu,a jedynie kupować coś kuzynowi,który urodzi się w sierpniu,bo wiadomo jaka to przyjemność i kupować coś trzeba
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te zielone kupki hmm jak są wodniste strzeliste to niepokojące więc na pewno wszystko ok ![]() siatki centylowe: http://siatkicentylowe.edziecko. pl/ spacja przed pl
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-06-07 o 11:17 |
|
|
|
|
#1604 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec moze dlatego pospał aż tyle Cytat:
teraz go mierzylam i jednak 68 cm wychodzi, zobaczymy jak go zmierzą w przychodni ;p Cytat:
tylko musze znalezc taki gdzie podgrzewają wode
|
|
#1605 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja mala miala 37,1 ![]() eh czemu ja tyle schizuje boziuu Cytat:
3 mam kciuki za kupki moja robi musztardowe z grudkami ponoc okej jak po mm wiec jest dobrze twoj Fabianek to kawal chlopa juz moja w zeszly poniedzialek wazyla 4170g ciekawe ile dzis
|
|||
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczymy, moze trawe wcina hahaaaa ;-p
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Moja praktycznie miedzy karmieniami zawze spi 15-30min;p i raz z1-2h wiec nie jest zle ale sama dluzej niz 25min sie nie zabawi a w nocy rtez dlugo spi 7-9h:P
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-06-07 o 11:18 |
|
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ,ze mega dlugi jest ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- w piątek 14 . ale zlecialo, musoialam policzyć;d
|
|
#1609 |
|
Wtajemniczenie
|
nam kazali się zabezpieczyć po szczepieniu w paracetamol w czopku (chyba najlepsza wersja podania bo jak maluch płacze to jak mu podać coś w płynie, szkoda że nie wymyślili jeszcze czegoś na kolki w czopkach) no i nam się przydało.
chciałam coś jeszcze napisać mąż zadzownił i zapomniałam
|
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
tak, nam też dała paracetamol
Fabian ma standardowo 37 z hakiem temperaturę, to normalne
|
#1611 |
|
Rozeznanie
|
Monti Alan na drugim szczepieniu ważył właśnie 6200
czyli na 3 miesiące dobra waga. Tylko, że go nie mierzyli a jak ja go mierzyłam to ok 63cm.
|
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
moja kluska ważyła tydzień temu ( ponad 6 tyg) 5200g - masakra i długiiii na (mierze własnie) 61cm a już mnie coś bierze -od 5 nie śpi - usnął na 10 min w marsupi ale jak odklejałam rzepy to się obudził i teraz co robi...marudzi
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-06-07 o 11:53 |
|
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe ile ma cm, nigdy pediatra mi go nie mierzyła.
|
|
#1614 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bodziaki i rampers śliczne (materiał bardzo dobry gatunkowo- sama mam dużo ubranek tych firm) Cytat:
![]() Cytat:
dzięki ![]() Cytat:
![]() ciekawe ile mój waży ważyłam go na wadze i ma ok 6 kg juz a ma dopiero 7 tygodni niedługo dźwig kupię by go podnosić .a ile mierzy to nie wiem . jutro go zważą i poproszę o zmierzenie
|
|
|
#1615 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Mój synek po kąpieli nie je tak dużo, więc dlatego krócej śpi niż Twój maluch. I jeszcze trzeba wziąć pod uwagę pogodę (temperaturę i nadchodzące deszcze i burze) i to też mogło spowodować, że mały tyle spał.
|
||
|
|
|
#1616 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
patrycja też mam podobną ramkę i odbijaliśmy stópkę Nadii jak miała tydzień , niestety glinka po wyschnięciu pękła na pół jak będę szła na szczepienie to wejdę do sklepu i kupie a te farbki to jakieś specjalne muszą być ?? no i czy modelina się później nie będzie odkształcać przy każdym dotyku bo glinka jak zaschnie to już na amen ?? dziewczyno nasprzątasz się za wszystkie czasy Cytat:
ponoć nie trzeba dopajać bo najpierw leci z piersi mleko które zaspokaja pragnienie a dopiero później takie treściwsze, Nadia w te upały częściej domaga się cyca tak co półtorej godz a czasami nawet co godz tylko że krócej je tak jakby zaspokajała pragnienie laseczka Nadusia nie miała gorączki po pierwszym szczepieniu ale i tak kupiliśmy paracetamol w czopkach na wszelki wypadek, musieliśmy też kupić altacet bo małej spuchły nóżki montii ale Fabianek ruszył do przodu 6200 daj znać co ci pediatra powie na zielone kupki
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja przy 38 daje pół dawki
Cytat:
Diatoma wariaci są wśród nas ![]() Laseczkaa ja też mam egzemplarz nieśpiący, śpi dwa razy po 30 min Kąpię ją ok 19 zasypia do 21, wstaje ok 3.30 i potem co 2 godziny i budzi się z reguły ok 7.00 |
|
|
|
|
#1618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Zadomowienie
|
zauważyłam że 2 szczepienie jest u Was po 6tyg, a u mnie po 8 tyg, i wyznaczone mam na 30 czerwca. a pierwsze było 5 maja.
i małemu pokuli obudwa udka
|
#1620 |
|
Wtajemniczenie
|
A moja jutro kończy 2 miesiące i waży prawie 5 kg i mierzy 60cm,a urodziła się z wagą 2960g i mierzyła 52 cm,więc chyba rośnie jak na drożdzach
Żarłok z niej taki,że wcale mnie to nie dziwi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

co podalyscie na zbicie ?
,bo Mała chcę ciągle cyca-pewnie jej sie pic chce.Musze pediatrę zapytać,bo generalnie nie powinno się dopajać dziecka na piersi.
Ale ładnie już podnosi główkę
I ma chyba mate jak moja Lilka.Nie zamawiałas jej czasem na allegro?Ja się zdziwiłam że jest taka mała,bo na zdjęciu wyglądała na dużo większą.

ja też na początku jak karmiłam małego w nocy to oglądałam tv i zazwyczaj leciała właśnie "usterka" i "rozmowy w toku" a parę razy widziałam też "kto cię tak urządził" a i jeszcze "nauka jazdy"
Padam na twarz

więc może coś za coś? 

tylko jak go nakarmię to spokój.

jak będę szła na szczepienie to wejdę do sklepu i kupie a te farbki to jakieś specjalne muszą być ?? no i czy modelina się później nie będzie odkształcać przy każdym dotyku bo glinka jak zaschnie to już na amen ??