Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-07, 10:19   #2491
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
a ja się pochwalę, że zaczynam już dziś 7 miesiąc
klask i:

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
a ja miałam dzisiaj kiepską noc ;-/
spałam może ze 3h, nie mogłam sobie miejsca znaleźć i jakoś tak mi ciężko było...

dzień dobry wtorkowo
Gdyby mi sie jakieś totalne głupoty nie śniły to byłoby dobrze

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:23   #2492
KarlaM
Raczkowanie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
To licytuje
WOW!! Tamta była ok... ale ta jest po prostu prześliczna!! Czytałam, że dziewczyny radzą Ci zaproponować tej osobie wcześniejsze zakończenie aukcji - to bardzo dobry pomysł... nie damy się chyba drugi raz oszukać coo?

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
a ja miałam dzisiaj kiepską noc ;-/
spałam może ze 3h, nie mogłam sobie miejsca znaleźć i jakoś tak mi ciężko było...

dzień dobry wtorkowo
BRY BRY
widzę, że powinnam się cieszyć, że moje maleństwo pozwala mi spać... 10h to u nas minimum (z przerwami na siusiu ale to oczywiste). Dzisiaj coś około 3 nad ranem mnie pokopywało ale ładnie poprosiłam i poszło spać... ciekawe czy zawsze będzie takie grzeczne

Poskarżę się jeszcze jaki miałam straszny sen nad ranem - śniło mi się, że moje piersi nie dają mleka, nie miałam butelki ani takiego mleka w proszku... wybrałam się na poszukiwania do sklepów ale nigdzie nie mogłam znaleźć... zadzwoniła do mnie siostra, że mam wracać do domu bo moje dziecko umiera z głodu!!!

Termin mam na 20 październik ale jeszcze dzisiaj pójdę zakupić niezbędne wyposażenie
KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:27   #2493
DzastaW
Zadomowienie

KarlaM współczuje takiego snu. Ja naszczęście nie mam takich snów

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:42   #2494
tusia872
Zadomowienie

Cytat:

gratuluje
Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
WOW!! Tamta była ok... ale ta jest po prostu prześliczna!! Czytałam, że dziewczyny radzą Ci zaproponować tej osobie wcześniejsze zakończenie aukcji - to bardzo dobry pomysł... nie damy się chyba drugi raz oszukać coo?

BRY BRY
widzę, że powinnam się cieszyć, że moje maleństwo pozwala mi spać... 10h to u nas minimum (z przerwami na siusiu ale to oczywiste). Dzisiaj coś około 3 nad ranem mnie pokopywało ale ładnie poprosiłam i poszło spać... ciekawe czy zawsze będzie takie grzeczne

Poskarżę się jeszcze jaki miałam straszny sen nad ranem - śniło mi się, że moje piersi nie dają mleka, nie miałam butelki ani takiego mleka w proszku... wybrałam się na poszukiwania do sklepów ale nigdzie nie mogłam znaleźć... zadzwoniła do mnie siostra, że mam wracać do domu bo moje dziecko umiera z głodu!!!

Termin mam na 20 październik ale jeszcze dzisiaj pójdę zakupić niezbędne wyposażenie
na szczescie to byl tylo sen wiec sie nie martw zanim dzidzia sie pojawi to bedziesz zaopatrzona we wszystko
mi tez sie snia takie glupoty ostatnio ze poszlam sobie na caly dzien i o dziecku zapomnialam albo ze jechalismy z meżem do sklepu i maz zapakował dziecko do bagaznika bo nie bylo fotelika teraz sie smieje ale zaraz po przebudzeniu do smiechu mi nie bylo

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:44   #2495
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
oto moje autko
widziałyscie kiedyś coś takiego???
FAJNE!!!

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Mogę sie tak pokazać na tym weselisku? tyko wiązanie na szyje musze przerobić na normalne albo tak zeby z tyłu to skrzyżowac bo jak sobie ramiączko stanika dam na szyje to mi kark odpadnie
Acelinko, świetna sukienka. Nie dość, że pliski, to jeszcze ta zieleń.... A co najważniejsze przepięknie w niej wyglądasz

Cytat:
taaak, zielony uwielbiam i chyba mi pasuje nie wiem dlaczego, chętnie bym troszke sobie ujęła i oddała potrzebującym np. w tej sukience ten inny materiał który jest między cycorkami mama mi doszywała, bo inaczej byłyby na wierzchu, a teraz w ciąży to już w ogóle
Ja bym chętnie przyjęła. Moje nawet urosły, ale przygarnę jeszcze po pół kilo z miłą chęcią.

Mucka
też by się mogła podzielić

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Mąż mój zgubił portfel, oczywiście z zawartościa dość obfita, kwity mu jakiś gościo przywiózł, ale kasy już nie było.... eh poszła wypłata, kasy brak, jak pech to pech
Dobrze że chociaż kwity odzyskał, wszsytkie uprawnienia, dowody, karty.... aj

Jakieś ostatnio pasmo nieszcześć się nas trzyma, może spróbujecie mi je odczarować ?? tak akysz akysz
Jutro wizyta u gina, ciekawe co mi powie na ten ból który nie ustępuje za nic, jedynie zmiejsza swoją intensywność, to już drugi tydzień będzie non stop..
Małgosiu, to ja odczyniam i za wizytę.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja
jestem po wizycie
bedzie uwaga uwaga : MARCELEK widziałam jaderka i członka wiec na 100 procent męzus strzelił sobie synusia
lekarz powiedział ze wszystko jest ok , wymiary dzidziolka tez wiec mi ulzyło dzidziol wazy całe 413 gram nie dało sie zrobic ładnego zdjęcia twarzy bo sie uparciuch zasłonił -centralnie trzymał rączki na twarzy skubaniec mały!
To super, wreszcie wiemy. I obeszło się bez niespodzianek i zdziwień

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
A ja już po wizycie malutka (?) dobrze się rozwija postawiłam znak zapytania, bo nie wiem czy ona taka malutka waży 579gram i wszystko jest OK - wszystko na swoim miejscu itp. itd.
Szyjkę mi dowcipnie ginka mierzyła i jest długa na 43mm (mam najdłuższą??? Wy pisałyście o 33mm i mniej)
Nagrania narazie nie mam, ginka coś nagrała ale jeszcze na następnej wizycie dogra, bo mała wciąż pupą do świata odwrócona i nic rewelacyjnego się nie nagrało oraz łożysko mam przodujące, dlatego też słabiej czuję ruchy. No ale widziałam jak płyn piła buziaczek otwierała
Mam nadzieję, że do następnej wizyty się obróci w końcu! jakoś po ludzku no a jeszcze niebawem główką do dołu (cesarki nie mam w planach )
Świetne wieści i zwłaszcza dla "małej"

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
no niestety, dziś to już tyłem schodziłam z łóżka
To faktycznie daje Ci w kość ten ból

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
kochana mamy chyba podobne gusta, bo ja też się zakochałam w tej pościeli w deseń marynarski, jest boska

Słuchajcie a wogóle to dziś w pracy użądliła mnie osa o masakra byłam z dzieciakami na trawce i dziabnęła mnie w stope bladziucha a te moje dzieciaczki mnie pod pache i zaprowadziły do szkolnej pielegniarki hihi kochane szkraby teraz troche jeszcze boli no i spuchła troszku ale jak myślicie chyba nic maleństwu nie zaszkodzi co??????
Maluszkowi pewnie nie zaszkodzi, ale Ty cierpisz. Wstrętna osa

Cytat:
Jeszcze nie skończyłam pisać a już się wstydziłam swoich myśli... edytowałam ale wy jesteście szybkie niczym błyskawica.

powiem wam w tajemnicy, że czuję że to facet... miał być Michałek ale widzę, że coś popularne to imię... a jak nie to Sara... pieknie brzmi z naszym nazwiskiem
Na nas zawsze możesz liczyć.
U nas też był Michałek, tak do czwartego miesiąca

A ja mam w domu żywego małego królika. Zostawiła sobie na chwilkę pani (zwana "babą"), która przynosi mi jajka, bo pojechała do szpitala, do chrzestnego. Ja się tak roztkliwiam, głaszczę po uszkach, a baba mówi, że to owszem, wnuczusi do klateczki, obok świnki morskiej, ale jak podrośnie to będzie z niego pieczeń. No i oczywiście mało brakło, a pieczeni by nie było, bo mój pies chciał upolować surowiznę
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:55   #2496
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
A ja mam w domu żywego małego królika. Zostawiła sobie na chwilkę pani (zwana "babą"), która przynosi mi jajka, bo pojechała do szpitala, do chrzestnego. Ja się tak roztkliwiam, głaszczę po uszkach, a baba mówi, że to owszem, wnuczusi do klateczki, obok świnki morskiej, ale jak podrośnie to będzie z niego pieczeń. No i oczywiście mało brakło, a pieczeni by nie było, bo mój pies chciał upolować surowiznę
co za sąsiadka i pies

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:57   #2497
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:

Napoczątku zrobiłam słodką minkę, bo wyobraziłam Sobie małego słodkiego króliczka, a później zaczełam się śmiać z tego że pies chciał złapać =)))

Stary 2011-06-07, 11:07   #2498
Caltea
Zadomowienie

Malgosia1983, Irmith, Egwene6 za dobre wieści z wizyt

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
jak was nadrabiałam to tż podrzucił mi papierowy samolot na którym napisał "kocham Cię" taka mała rzecz a jak cieszy

jutro mam to badanie usg, trzymajcie kciuki
Masz moje , a mężuś kochany

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
To licytuje
Świetna kiecka. Jakby nie mój krasnoludczy wzrost, też bym się w taką zaopatrzyła; kuszą takimi fasonami i feerią kolorów w co drugim sklepie. W sumie to nie wiem, czy się nie skuszę...

Cytat:
ale pustki z rana, ojej

Dzisiaj będzie u mnie bratanek cały dzień, przyjdzie tez chrześniaczka tż z bratową i idziemy z dzieciaczkami do sali zabaw, a potem bratanek ma obiecane że pojedziemy do tż do pracy zobaczyć kopare

Więc zmykam poogarniam troszke mieszkanko i siebie Miłego dnia!
Miłego

Cytat:
ale zleciało....

Macie takie poczucie, że dzień pędzi za dniem bez opamiętania? A na początku ciąży, to każdy tydzień wlókł się jak ślimak. W takim tempie ani się nie obejrzymy, a będziemy tuliły nasze maluszki w ramionach

Cytat:

Karla, nieprzyjemny sen... Ja kiedyś miałam odwrotnie, tzn śniło mi się, że mam dużo pokarmu, ale mój maleńki syn odmawiał cycania piersi powtarzając () w kółko, że "nie i nie".

Zazwyczaj śpię jak niemowlę (dzisiaj spałam ponad 11 godz), ale z przerwą na przepotworny koszmar. Śniło mi się, że dwóch zbirów próbowało pozbawić mnie przytomności poprzez uciskanie tętnicy szyjnej. Obudziłam się z charkotem, tak łapczywie łapałam powietrze. I okazało się, że leżałam na plecach, więc możliwe, że Leoś na coś tam naciskał i faktycznie zabrakło mi powietrza. Masakra, mówię Wam.
Stary 2011-06-07, 11:09   #2499
DzastaW
Zadomowienie

Caltea Mi się teraz dłuuuuuuży czas =/ Ja już bym chciała końcówkę ciąży, a nadal jest początek połowy ciąży =/

Stary 2011-06-07, 11:09   #2500
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
co za sąsiadka i pies
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Napoczątku zrobiłam słodką minkę, bo wyobraziłam Sobie małego słodkiego króliczka, a później zaczełam się śmiać z tego że pies chciał złapać =)))
Króliczek spokojnie siedzi w torbie na wysokim stole, a złajany pies udaje, że w ogóle nie ma sprawy. Ale oczywiście leży tak, żeby torbę mieć na oku. A nóż coś z niej wypadnie
Stary 2011-06-07, 11:12   #2501
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dziewczyny a stosowała któraś albo będzie stosować pasy ciążowe?
Zastanawiam się czy one coś dają... Kiedyś natknęłam się (usłyszałam o nich) jak Cichopkowa te pasy zachwalała... No i ciekawe jaki rozmiar trzeba nosić, jeśli np. będę miała rozmiar 42 to pas zamawiam taki czy rozmiar mniejszy? Interesowała się któraś tym?

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Aha i tak patrzę jeszcze na allegro, że są takie na ciążę i po ciąży, ja się zastanawiam nad tym po ciąży

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

To w sumie powinnam napisać, że chodzi mi o pas poporodowy

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 11:14   #2502
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Caltea Mi się teraz dłuuuuuuży czas =/ Ja już bym chciała końcówkę ciąży, a nadal jest początek połowy ciąży =/
Co Ty mówisz, mi mknie nieubłaganie. I trochę mnie to smuci (wiem, wiem, przyjdzie czas, że będę miała dość, ale jeszcze nie zdążyłam się nacieszyć kopniaczkami, brzuszkiem, myślą, że noszę pod sercem taką kruszynkę). I cieszę się, że rodzę we wrześniu, bo te maluszki urodzone dopiero co są narażone na takie straszne upały, a nasze maleństwa spokojnie przeczekają Afrykę w brzuszku. Choć dla nas to zdecydowanie gorzej...

W poniedziałek odwiedziła mnie koleżanka z dwumiesięcznym synusiem i strasznie narzekała, że Ignaś źle znosi gorąco. Zwłaszcza, że mieszkają w bloku...
Stary 2011-06-07, 11:16   #2503
DzastaW
Zadomowienie

kasiuleczka Ja mam zamiar nosić pas po ciąży (podobno daje jakieś efekty). Ale z rozmiarami to nie wiem, będę kupować pod koniec ciąży więc wtedy się zainteresuje =)

Stary 2011-06-07, 11:16   #2504
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Zastanawiam się czy one coś dają... Kiedyś natknęłam się (usłyszałam o nich) jak Cichopkowa te pasy zachwalała... No i ciekawe jaki rozmiar trzeba nosić, jeśli np. będę miała rozmiar 42 to pas zamawiam taki czy rozmiar mniejszy? Interesowała się któraś tym?

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Aha i tak patrzę jeszcze na allegro, że są takie na ciążę i po ciąży, ja się zastanawiam nad tym po ciąży

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

A to są takie, co mają trzymać mięśnie po porodzie na miejscu? Wydaje mi się, że fajna sprawa, ale nigdy nie miałam, więc nie wiem. W sumie to zawsze wszystko samo wracało na swoje miejsce, ale może z takim pasem wraca szybciej?
Stary 2011-06-07, 11:17   #2505
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Króliczek spokojnie siedzi w torbie na wysokim stole, a złajany pies udaje, że w ogóle nie ma sprawy. Ale oczywiście leży tak, żeby torbę mieć na oku. A nóż coś z niej wypadnie
spryciaż

Cytat:

No właśnie ja mam 2 pasy ciążowe kupione w lidlu użyte chyba raz zupełnie bez sensu jak dla mnie, ale takich pociążowych nie używałam i w sumie to nie wiem po co one? Mają pomóc macicy wrócić do normy???

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 11:19   #2506
DzastaW
Zadomowienie

Caltea z tymi upałami to prawda, ale jak widzę dzieci w wózkach to odrazu marudzę narzeczonemu że Ja też tak chcę. Chciałabym mieć już dziecko przy Sobie. A te dwa tygodnie ostatnie trwają już dla Mnie ponad miesiąc =///

Stary 2011-06-07, 11:21   #2507
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Co Ty mówisz, mi mknie nieubłaganie. I trochę mnie to smuci (wiem, wiem, przyjdzie czas, że będę miała dość, ale jeszcze nie zdążyłam się nacieszyć kopniaczkami, brzuszkiem, myślą, że noszę pod sercem taką kruszynkę). I cieszę się, że rodzę we wrześniu, bo te maluszki urodzone dopiero co są narażone na takie straszne upały, a nasze maleństwa spokojnie przeczekają Afrykę w brzuszku. Choć dla nas to zdecydowanie gorzej...

W poniedziałek odwiedziła mnie koleżanka z dwumiesięcznym synusiem i strasznie narzekała, że Ignaś źle znosi gorąco. Zwłaszcza, że mieszkają w bloku...
Caltea mam tak samo jak Ty, cieszę się moim stanem a wręcz mam wrażenie że za szybko mi ucieka, pewnie i dla mnie przyjdzie czas że będę już bardzo czekać na malutką ale narazie ciesze się tym na co ładnych parę lat czekałam.

Też myślę że lepiej dla naszych maluchów że przyjdą już po upałach, my to my, jakoś je zniesiemy

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-07, 11:21   #2508
Caltea
Zadomowienie

Właśnie mi przypomniałyście, że ja mam taki pas. Dostałam od kuzynki, której przysłała siostra (też moja kuzynka) ze Stanów. Niestety ta moja polska kuzynka poroniła i pozbyła się wszystkich rzeczy przysłanych zza oceanu.
Właśnie go oglądam, firmy Futuro, bielutki, wygląda na nieużywany i w rozmiarze M (wg tabelki na pudełku pas 86,4-101,6cm).
Skoro mam, to spróbuję używać, chyba, że znowu schowam i zapomnę
Stary 2011-06-07, 11:22   #2509
DzastaW
Zadomowienie

Podobno pas ten pozwala wrócić skórze do poprzedniego stanu (że nie jest wisząca). Nie wiem ile w tym prawdy, ale stwierdziłam że warto spróbować wszystkiego =)

Stary 2011-06-07, 11:25   #2510
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Caltea z tymi upałami to prawda, ale jak widzę dzieci w wózkach to odrazu marudzę narzeczonemu że Ja też tak chcę. Chciałabym mieć już dziecko przy Sobie. A te dwa tygodnie ostatnie trwają już dla Mnie ponad miesiąc =///
zleci szybciutko

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Caltea mam tak samo jak Ty, cieszę się moim stanem a wręcz mam wrażenie że za szybko mi ucieka, pewnie i dla mnie przyjdzie czas że będę już bardzo czekać na malutką ale narazie ciesze się tym na co ładnych parę lat czekałam.

Też myślę że lepiej dla naszych maluchów że przyjdą już po upałach, my to my, jakoś je zniesiemy
My jesteśmy dzielne

Tu jest napisane, że jak ból się utrzymuje, to przerwać używanie. Może taki pas stosuje się też po cesarce?
Stary 2011-06-07, 11:29   #2511
DzastaW
Zadomowienie

Pasa tego można używać po cesarce

Z narzeczonym wymyśliliśmy że zrobimy Sobie podróż poślubną (na działkę na tydzień) =))) he he

Stary 2011-06-07, 11:33   #2512
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

A właśnie przypomniało mi się, dziewczyny słyszałyście może o tym że jak się robi badania laboratoryjne prywatnie to są 2 stawki??? Jedna z niższym VAT jeśli się ma skierowanie - nawet od prywatnego lekarza (co ma niby świadczyć o tym że badanie jest do czegoś potrzebne) i druga z wyższym VATem jeśli się badanie robi bez żadnego skierowania na własną rękę. Ja chodzę do gina i laboratorium do Cliniki Mediki i podobno tam tak jest

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-07, 11:34   #2513
DzastaW
Zadomowienie

irmith nie słyszałam o tym

Stary 2011-06-07, 11:38   #2514
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
A właśnie przypomniało mi się, dziewczyny słyszałyście może o tym że jak się robi badania laboratoryjne prywatnie to są 2 stawki??? Jedna z niższym VAT jeśli się ma skierowanie - nawet od prywatnego lekarza (co ma niby świadczyć o tym że badanie jest do czegoś potrzebne) i druga z wyższym VATem jeśli się badanie robi bez żadnego skierowania na własną rękę. Ja chodzę do gina i laboratorium do Cliniki Mediki i podobno tam tak jest
Ooo, nie słyszałam, ja zawsze wszystkie badania robiłam płatne, bez skierowania

Cytat:
Pasa tego można używać po cesarce

Z narzeczonym wymyśliliśmy że zrobimy Sobie podróż poślubną (na działkę na tydzień) =))) he he
Fajny pomysł. Najważniejsze, żeby oderwać się od codzienności i wypocząć

I króliczek pojechal busem na wieś, na niechybną śmierć
Stary 2011-06-07, 11:39   #2515
tusia872
Zadomowienie

Cytat:

ja tez wole sie meczyc w te upały niz patrzec jak moje malenstwo by sie meczyło
widziałam sie ostatnio ze znajoma co ma teraz na poniedzialek termin i mowi ze ma juz dosyc tych upałów a mieszka na poddaszu ale mowi ze nie wyobraza sobie jak bedzie juz maluszek w domu bo teraz jeszcze sobie otwieraja okna z obu stron bo jest troche przeciagu i jest chlodniej a po porodzie to juz nie bede mogli zeby małego nie przewiało
a tu jeszcze całe lato przed nami

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 11:42   #2516
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ja tez wole sie meczyc w te upały niz patrzec jak moje malenstwo by sie meczyło
widziałam sie ostatnio ze znajoma co ma teraz na poniedzialek termin i mowi ze ma juz dosyc tych upałów a mieszka na poddaszu ale mowi ze nie wyobraza sobie jak bedzie juz maluszek w domu bo teraz jeszcze sobie otwieraja okna z obu stron bo jest troche przeciagu i jest chlodniej a po porodzie to juz nie bede mogli zeby małego nie przewiało
a tu jeszcze całe lato przed nami
Dokładnie, szkoda maluszka, chociaż my też się namęczymy jeszcze
Stary 2011-06-07, 11:42   #2517
DzastaW
Zadomowienie

Znalazłam apropo tego pasa:
- po porodach fizjologicznych wzmacnia nadmiernie rozciągnięte powłoki brzuszne,
- po porodach operacyjnych (cięcie cesarskie) zabezpiecza przed wystąpieniem przepukliny pooperacyjnej,
- daje poczucie pewności i bezpieczeństwa.
- umożliwia wczesne wykonywanie ćwiczeń gimnastycznych wzmacniających mięśnie brzucha.
- systematyczne noszenie pasa i wykonywanie odpowiedniego zestawu ćwiczeń gimnastycznych przyspiesza powrót do sylwetki sprzed ciąży.

Moja mama znalazła jeszcze jeden plus tego pasa: będzie Mi cieplej w nerki w zimie =)))

Stary 2011-06-07, 11:44   #2518
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Znalazłam apropo tego pasa:
- po porodach fizjologicznych wzmacnia nadmiernie rozciągnięte powłoki brzuszne,
- po porodach operacyjnych (cięcie cesarskie) zabezpiecza przed wystąpieniem przepukliny pooperacyjnej,
- daje poczucie pewności i bezpieczeństwa.
- umożliwia wczesne wykonywanie ćwiczeń gimnastycznych wzmacniających mięśnie brzucha.
- systematyczne noszenie pasa i wykonywanie odpowiedniego zestawu ćwiczeń gimnastycznych przyspiesza powrót do sylwetki sprzed ciąży.

Moja mama znalazła jeszcze jeden plus tego pasa: będzie Mi cieplej w nerki w zimie =)))
do mnie najbardziej przemawia ten ostatni argument. Będę używała i ja
Stary 2011-06-07, 11:51   #2519
Caltea
Zadomowienie

A ja się jeszcze pochwalę, że kupiłam swojemu Leośkowi eleganckie ubranko na jego pierwsze święta; męską, elegancką koszulę i kamizelkę (licytuję jeszcze kamizelkę z lwem, co by pasowała do imienia).
Muszę pomyśleć jeszcze o muszce, choć może śliniak będzie bardziej wskazany
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kamizelka.jpg (42,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koszula.jpg (96,0 KB, 17 załadowań)
Stary 2011-06-07, 11:59   #2520
DzastaW
Zadomowienie

Caltea śliczne =)
Teraz pomyślałam o świętach i że będę miała problem z tym u kogo je spędzę (zawsze wigilia była u wujka, a pierwszy dzień świąt u Nas). A teraz będę musiała pojechać w wigilię do teściów, a tak uwielbiałam spędzać czas u wujka =/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości