|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
|
|
|
|
#2492 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
WOW!! Tamta była ok... ale ta jest po prostu prześliczna!! Czytałam, że dziewczyny radzą Ci zaproponować tej osobie wcześniejsze zakończenie aukcji - to bardzo dobry pomysł... nie damy się chyba drugi raz oszukać coo?
![]() Cytat:
![]() widzę, że powinnam się cieszyć, że moje maleństwo pozwala mi spać... 10h to u nas minimum (z przerwami na siusiu ale to oczywiste). Dzisiaj coś około 3 nad ranem mnie pokopywało ale ładnie poprosiłam i poszło spać... ciekawe czy zawsze będzie takie grzeczne ![]() Poskarżę się jeszcze jaki miałam straszny sen nad ranem - śniło mi się, że moje piersi nie dają mleka, nie miałam butelki ani takiego mleka w proszku... wybrałam się na poszukiwania do sklepów ale nigdzie nie mogłam znaleźć... zadzwoniła do mnie siostra, że mam wracać do domu bo moje dziecko umiera z głodu!!! Termin mam na 20 październik ale jeszcze dzisiaj pójdę zakupić niezbędne wyposażenie
|
|
|
|
|
#2493 |
|
Zadomowienie
|
KarlaM współczuje takiego snu. Ja naszczęście nie mam takich snów
|
|
|
|
#2494 | |
|
Zadomowienie
|
gratuluje
![]() Cytat:
![]() mi tez sie snia takie glupoty ostatnio ze poszlam sobie na caly dzien i o dziecku zapomnialam albo ze jechalismy z meżem do sklepu i maz zapakował dziecko do bagaznika bo nie bylo fotelika
|
|
|
#2495 | |||||||
|
Zadomowienie
|
FAJNE!!!
![]() Cytat:
. Nie dość, że pliski, to jeszcze ta zieleńCytat:
. Moje nawet urosły, ale przygarnę jeszcze po pół kilo z miłą chęcią![]() .Mucka też by się mogła podzielić ![]() Cytat:
za wizytęCytat:
, wreszcie wiemy . I obeszło się bez niespodzianek i zdziwieńCytat:
![]() To faktycznie daje Ci w kość ten ból Cytat:
. Wstrętna osa![]() Cytat:
.U nas też był Michałek, tak do czwartego miesiąca ![]() A ja mam w domu żywego małego królika. Zostawiła sobie na chwilkę pani (zwana "babą" ), która przynosi mi jajka, bo pojechała do szpitala, do chrzestnego. Ja się tak roztkliwiam, głaszczę po uszkach, a baba mówi, że to owszem, wnuczusi do klateczki, obok świnki morskiej, ale jak podrośnie to będzie z niego pieczeń . No i oczywiście mało brakło, a pieczeni by nie było, bo mój pies chciał upolować surowiznę
|
|||||||
|
|
|
#2496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2498 | |||
|
Zadomowienie
|
Malgosia1983, Irmith, Egwene6
za dobre wieści z wizyt![]() Cytat:
, a mężuś kochany![]() Świetna kiecka , też bym się w taką zaopatrzyła; kuszą takimi fasonami i feerią kolorów w co drugim sklepie. W sumie to nie wiem, czy się nie skuszę...![]() Cytat:
Macie takie poczucie, że dzień pędzi za dniem bez opamiętania? A na początku ciąży, to każdy tydzień wlókł się jak ślimak. W takim tempie ani się nie obejrzymy, a będziemy tuliły nasze maluszki w ramionachCytat:
... Ja kiedyś miałam odwrotnie, tzn śniło mi się, że mam dużo pokarmu, ale mój maleńki syn odmawiał cycania piersi powtarzając ( ) w kółko, że "nie i nie".Zazwyczaj śpię jak niemowlę (dzisiaj spałam ponad 11 godz ), ale z przerwą na przepotworny koszmar . Śniło mi się, że dwóch zbirów próbowało pozbawić mnie przytomności poprzez uciskanie tętnicy szyjnej . Obudziłam się z charkotem, tak łapczywie łapałam powietrze. I okazało się, że leżałam na plecach, więc możliwe, że Leoś na coś tam naciskał i faktycznie zabrakło mi powietrza . Masakra, mówię Wam |
|||
|
|
|
#2499 |
|
Zadomowienie
|
Caltea Mi się teraz dłuuuuuuży czas =/ Ja już bym chciała końcówkę ciąży, a nadal jest początek połowy ciąży =/
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2501 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a stosowała któraś albo będzie stosować pasy ciążowe?
Zastanawiam się czy one coś dają... Kiedyś natknęłam się (usłyszałam o nich) jak Cichopkowa te pasy zachwalała... No i ciekawe jaki rozmiar trzeba nosić, jeśli np. będę miała rozmiar 42 to pas zamawiam taki czy rozmiar mniejszy? Interesowała się któraś tym? ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Aha i tak patrzę jeszcze na allegro, że są takie na ciążę i po ciąży, ja się zastanawiam nad tym po ciąży ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- To w sumie powinnam napisać, że chodzi mi o pas poporodowy |
|
|
|
#2502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, mi mknie nieubłaganie (wiem, wiem, przyjdzie czas, że będę miała dość, ale jeszcze nie zdążyłam się nacieszyć kopniaczkami, brzuszkiem, myślą, że noszę pod sercem taką kruszynkę ). I cieszę się, że rodzę we wrześniu, bo te maluszki urodzone dopiero co są narażone na takie straszne upały, a nasze maleństwa spokojnie przeczekają Afrykę w brzuszku. Choć dla nas to zdecydowanie gorzej...W poniedziałek odwiedziła mnie koleżanka z dwumiesięcznym synusiem i strasznie narzekała, że Ignaś źle znosi gorąco. Zwłaszcza, że mieszkają w bloku...
|
|
|
|
|
#2503 |
|
Zadomowienie
|
kasiuleczka Ja mam zamiar nosić pas po ciąży (podobno daje jakieś efekty). Ale z rozmiarami to nie wiem, będę kupować pod koniec ciąży więc wtedy się zainteresuje =)
|
|
|
|
#2504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2505 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2506 |
|
Zadomowienie
|
Caltea z tymi upałami to prawda, ale jak widzę dzieci w wózkach to odrazu marudzę narzeczonemu że Ja też tak chcę. Chciałabym mieć już dziecko przy Sobie. A te dwa tygodnie ostatnie trwają już dla Mnie ponad miesiąc =///
|
|
|
|
#2507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też myślę że lepiej dla naszych maluchów że przyjdą już po upałach, my to my, jakoś je zniesiemy
|
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie mi przypomniałyście, że ja mam taki pas. Dostałam od kuzynki, której przysłała siostra (też moja kuzynka
) ze Stanów. Niestety ta moja polska kuzynka poroniła i pozbyła się wszystkich rzeczy przysłanych zza oceanu.Właśnie go oglądam, firmy Futuro, bielutki, wygląda na nieużywany i w rozmiarze M (wg tabelki na pudełku pas 86,4-101,6cm). Skoro mam, to spróbuję używać, chyba, że znowu schowam i zapomnę
|
|
|
|
#2509 |
|
Zadomowienie
|
Podobno pas ten pozwala wrócić skórze do poprzedniego stanu (że nie jest wisząca). Nie wiem ile w tym prawdy, ale stwierdziłam że warto spróbować wszystkiego =)
|
|
|
|
#2510 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tu jest napisane, że jak ból się utrzymuje, to przerwać używanie. Może taki pas stosuje się też po cesarce? |
||
|
|
|
#2511 |
|
Zadomowienie
|
Pasa tego można używać po cesarce
Z narzeczonym wymyśliliśmy że zrobimy Sobie podróż poślubną (na działkę na tydzień) =))) he he |
|
|
|
#2512 |
|
Wtajemniczenie
|
A właśnie przypomniało mi się, dziewczyny słyszałyście może o tym że jak się robi badania laboratoryjne prywatnie to są 2 stawki??? Jedna z niższym VAT jeśli się ma skierowanie - nawet od prywatnego lekarza (co ma niby świadczyć o tym że badanie jest do czegoś potrzebne) i druga z wyższym VATem jeśli się badanie robi bez żadnego skierowania na własną rękę. Ja chodzę do gina i laboratorium do Cliniki Mediki i podobno tam tak jest
|
#2513 |
|
Zadomowienie
|
irmith nie słyszałam o tym
|
|
|
|
#2514 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Najważniejsze, żeby oderwać się od codzienności i wypocząćI króliczek pojechal busem na wieś, na niechybną śmierć
|
||
|
|
|
#2515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() widziałam sie ostatnio ze znajoma co ma teraz na poniedzialek termin i mowi ze ma juz dosyc tych upałów a mieszka na poddaszu ale mowi ze nie wyobraza sobie jak bedzie juz maluszek w domu bo teraz jeszcze sobie otwieraja okna z obu stron bo jest troche przeciagu i jest chlodniej a po porodzie to juz nie bede mogli zeby małego nie przewiało ![]() a tu jeszcze całe lato przed nami
|
|
|
#2516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam apropo tego pasa:
- po porodach fizjologicznych wzmacnia nadmiernie rozciągnięte powłoki brzuszne, - po porodach operacyjnych (cięcie cesarskie) zabezpiecza przed wystąpieniem przepukliny pooperacyjnej, - daje poczucie pewności i bezpieczeństwa. - umożliwia wczesne wykonywanie ćwiczeń gimnastycznych wzmacniających mięśnie brzucha. - systematyczne noszenie pasa i wykonywanie odpowiedniego zestawu ćwiczeń gimnastycznych przyspiesza powrót do sylwetki sprzed ciąży. Moja mama znalazła jeszcze jeden plus tego pasa: będzie Mi cieplej w nerki w zimie =))) |
|
|
|
#2518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() . Będę używała i ja
|
|
|
|
|
#2519 |
|
Zadomowienie
|
A ja się jeszcze pochwalę, że kupiłam swojemu Leośkowi eleganckie ubranko na jego pierwsze święta
; męską, elegancką koszulę i kamizelkę (licytuję jeszcze kamizelkę z lwem, co by pasowała do imienia ).Muszę pomyśleć jeszcze o muszce, choć może śliniak będzie bardziej wskazany |
|
|
|
#2520 |
|
Zadomowienie
|
Caltea śliczne =)
Teraz pomyślałam o świętach i że będę miała problem z tym u kogo je spędzę (zawsze wigilia była u wujka, a pierwszy dzień świąt u Nas). A teraz będę musiała pojechać w wigilię do teściów, a tak uwielbiałam spędzać czas u wujka =/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

klask i:

za wizytę
. Wstrętna osa

... Ja kiedyś miałam odwrotnie, tzn śniło mi się, że mam dużo pokarmu, ale mój maleńki syn odmawiał cycania piersi powtarzając (
) w kółko, że "nie i nie".
. Śniło mi się, że dwóch zbirów próbowało pozbawić mnie przytomności poprzez uciskanie tętnicy szyjnej
. Obudziłam się z charkotem, tak łapczywie łapałam powietrze. I okazało się, że leżałam na plecach, więc możliwe, że Leoś na coś tam naciskał i faktycznie zabrakło mi powietrza

, mi mknie nieubłaganie
(wiem, wiem, przyjdzie czas, że będę miała dość, ale jeszcze nie zdążyłam się nacieszyć kopniaczkami, brzuszkiem, myślą, że noszę pod sercem taką kruszynkę

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)