|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Jasne,i tak dzidzi wyjdzie,kiedy bedzie chcialo
.Lekarka moja liczy tak,jak mam w suwaczku,dokladny tydzien i dzien.U wiekszosci widze,ze zaczety tydzien liczy sie jako nastepny,czyli teoretycznie jest u mnie 19.Ale tydzien w ta czy w ta nie robi duzej roznicy.Tylko mnie zaskoczylo,ze Bahamadia ma termin 3 dni po mnie,a juz 20 tydzien [/QUOTE]Nawet nie wiesz jak mnie to zastanawia ![]() Nie wiem czy jest to możliwe ale są 2 rozwiązania, albo: 1. bąbel jest większy niż normalnie, bo nie ukrywam, niskich w rodzinie po obu stronach nie ma, lub 2. lekarz się machnął - chociaż wątpię. Już nie wiem co o tym myśleć ![]() Ale 13.06 kolejna wizyta więc wszystko wyjaśnię, bo tak dłużej być nie może
|
|
|
|
#4952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4953 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe
.A wg. Twoich obliczen,tzn. wg ostatniej @?A wiesz juz co bedzie?Ja mialam przeczucie na dziewczynke,ale teraz kompletnie nie wiem.Chociaz bardziej nadal w kierunku dziewczynki mi idzie ;D
|
|
|
|
#4954 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=OlusiaS;27351116]
Cytat:
![]() Będzie niezły klocuszek, tylko mam nadzieję, że dam radę urodzić siłami natury bo stresa mam strasznego ![]() W takiej sytuacji lepiej aby był chłopak (kolejnego w rodzinie jakoś zniosę) bo dziewczynki był by niezły klocuszek |
|
|
|
|
#4955 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jeszcze nie znam płci, niby w tym mący powinno być widać
![]() Początek ciąży miałam wymioty i zachcianki, ale bez przesady na słodkie, więc niby bankowo dziewczynka ![]() Teraz hmm jadłabym żurek bądź pokrewne zupy czyli przeciwieństwo ;p |
|
|
|
#4957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też bym chciała rodzić naturalnie, a jak będzie zobaczymy. |
|
|
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
aż chyba zaraz sięgnę po kiszonego
mmm pycha Chawa wiadomo, że to co się wykluje nie ma znaczenia, ważne tylko żeby było zdrowe !!! ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- no tak niby wychodzi na to, że jest spory, a ja tylko 1.5 kg przytyłam .... chwilowo znikam, idę wyprać hery
|
|
|
|
#4959 |
|
Wtajemniczenie
|
Bahamadia ja też mam termin badania na 13.06 i już sie nie moge doczekać
Chyba ania nie zdąży z założeniem nowej części szkoda że wczoraj nie założyła i nie wkleiła linka to byśmy wykończyły dziś ten i przeniosły się na nowy
|
|
|
|
#4960 |
|
Zadomowienie
|
Muszę się kawy napić. Może zaglądnę później - no chyba że tż wróci (muszę się nim w końcu nacieszyć).
|
|
|
|
#4961 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w pierwszej ciazy objadalam sie pomidorami i slodyczami.Kwasne tez mi wchodzilo.No i urodzilam chlopca.Jakos nie wierze,zeby smaki prorokowaly konkretna plec
.Teraz slodyczy tak nie jem (no jedynie zelki synciowi podjadam ) i nie mam ukierunkowanego smaku.Po prostu zachcianki.Raz na truskawki,potem byly zupki w proszku,warzywa gotowane,pomidory tez byly .
|
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
to ja nie rozumiem jak to jest z tymi naszymi dziećmi
![]() bo np załóżmy, że w 17tyg dzieci mogą mieć 12-17cm. Tak wyczytałam gdzieś. mój maluch według mojego gina w 17tyg miał na oko ok 17cm (na podstawie wielkości główki to stwierdził). Czyli dosyć duży a termin mi się nie przesunął. i ciekawa jestem czy jakby miał np. 14cm to też wyskoczyłoby, że to 17tydzień? ![]() w sumie mi wszysko jedno, grunt, żeby zdrowo rosło ale teraz taka rozkminka mi się załączyła ![]() Dobra spadam, jadę do Wawki. Chyba maluch znowu mnie trącił
|
|
|
|
#4963 |
|
Zadomowienie
|
Trochę mi się dziś nudzi zrobiłam kolarz z 3 zdjęć z 10tc,13tc i 16tc
|
#4964 |
|
Wtajemniczenie
|
A z ta plcia to faktycznie roznicy nie robi.Byle zdrowe,jak napisalas
.Tylko to sie liczy---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Super brzusio
|
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
brzuszek łdny,taki akurat
![]() to ja mam taki brzuch jak Ty w tej pomarańczoewj/różowej bluzce.....
|
#4966 |
|
Zadomowienie
|
No to też śliczny. Dziś pisałam z koleżanką z pracy co jest z bliźniakami w 18 tc cały czas musi leżeć współczuje za 3 tygodnie zakładają jej krążek bo szyjkę ma skróconą. A jej szkraby już kopią porządnie. A u mnie nic nawet się nie przelewa
9 miesięcy z OliV http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-06-07 o 12:11 |
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz od tego rozmyślania głowa mnie rozboli
![]() ale nie ma co tu gdybać, maluchy mają być zdrowe, a resztę co do tygodnia wyjaśnie na wizycie joamic1 ja mam obecnie brzuszek taki jak Ty w tej łososiowej bluzce, no może jak się najem to troszkę jest większy
|
|
|
|
#4968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4969 |
|
Zadomowienie
|
No wiem właśnie. Podobno im osoba bardziej szczupła tym szybciej ruchy czuje. Może mam więcej wód płodowych które amortyzują kopnięcia malucha
|
#4970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
joamic1 super brzuszek ja mam troszke mniejszy niż Ty w 13 t.c. Nie martw sie ja jestem w 18 t.c i też jeszcze nie czuje żadnych ruchów. Moja gin twierdzi, że dopiero od ok. 20 tygodnia czuć ruchy, a jak ktoś np. czuje w 14 t.c to mu sie tylko wydaje
|
|
|
|
|
#4971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mieliśmy nie robić 3D w sumie troszke ze względów finansowych bo jest drogie a okazało się, że połówkowe będe miała w 3D a cena 250 zł ![]() Czytałam, że dzidzia już wszystko słyszy także bardzo możliwe, że zazdrosna o tatusia hehe |
|
|
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
osoby bardzo szczuplutkie,takie co ważą do 50-52 kg mogą wcześneij czuć ruchy.ja jestem tak jak widać w podisie i też nic nie czuję,ale ja to ważę jakieś 59-60 kg
|
#4973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehehe u mnie to samo :P moja mama miała tak, ze jak w brzuchu spokojnie było to urodził się chłopak, za to ja wariowałam u mnie narazie spokoj, ale licze na wariacje mojej Matyldy ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- boooooski brzuszek
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#4974 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane
![]() Dziś chłodniej co za ulga, po tylu skwarnych dniachWitam nową Mamę i gratulacje Ggoora współczuję Ci tych wszystkich nieszczęsliwych wydarzeń w ostatnim czasie Ale ja myślę że w przyrodzie równowaga musi być, dlatego wkrótce na pewno czeka Cię mnóstwo szczęścia Trzymam kciuki, żeby było lepiej A patent z gumką recepturką też stosuję b. przydatnyJoamic super brzusio
|
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
ja w pierwszej ciąży poczułam ruchy równo w połowie, teraz hmm chyba też
![]() ale to prawda, że osoby szczupłe szybciej je odczuwają, moja teściowa z kolei jest już inaczej zbudowana (bardziej konkretniej, żeby nie urazić ;p) za to mojego wzrostu i ruchy poczuła znacznie później niż tak jak to powinno niby być w połowie ciąży ![]() Co do badania 3D w sumie nie miałam nic do powiedzenia, bo lekarz który mnie prowadzi ma tak że daje skierowanie na to badanie 3razy podczas ciąży: 11-13; 18-22; 30-33. Więc w moim przypadku 3razy wizyty będą kosztować 300zł ![]() (150zł kosztuje 3D) |
|
|
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
Bahamadia_25 cyba 3 usg to 450zł??
u mnie jedno usg 3D czy 4D to koszt 200-250zł jednorazowo
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
No ladnie, to ja na 3 godziny z domu wyszlam, a tu tyyyle stron
dziewczyny- litosci, chociaz do konca sesjiI w ogole to ktora pisala, ze jest chlodniej wczoraj burza, przed chwila urwanie chmury, a dalej nie ma czym oddychac...ggoraa bardzo wspolczuje sytuacji ona24 moj synio tez wredny (po mamusi) i sie na usg nie pokazal (dopiero na tym nieplanowym na IP mial przyplyw dobrej woli ) najwazniejsze, ze zdrowegoldika gratuluje ![]() magolina ciekawy patent z tym plynem, trzeba by sprobowac, bo cera w ciazy to tragedia Bahamadia witam i gratuluje kkkasikkk trzymam mocno kciuki joamic1 ja sie w ogole nie wybieram na 3D. A brzuszek fajny Chawa u mnie wszyscy wrozyli dziewczynke, a my im z Filipkiem numer wycielismy Dobra, ide prasowac, prosze duzo nie pisac, bo watek wykonczycie zanim Ania wroci
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-06-07 o 13:29 |
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
muffinka90
a dziękuję, dziękuję duchota jest straszna. a już poszłam po 8 na zakupy to nie było czym oddychać, a teraz - szkoda gadać
|
|
|
|
#4980 |
|
Wtajemniczenie
|
męczę tą gówniana pracę i już mam dość
muffinka naprawdę polecam, nie pamiętam dokładnie ale Ty chyba pisałaś że masz płyn z ziaji - intima? ja właśnie od niego zaczęłam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

.Lekarka moja liczy tak,jak mam w suwaczku,dokladny tydzien i dzien.U wiekszosci widze,ze zaczety tydzien liczy sie jako nastepny,czyli teoretycznie jest u mnie 19.Ale tydzien w ta czy w ta nie robi duzej roznicy.Tylko mnie zaskoczylo,ze Bahamadia ma termin 3 dni po mnie,a juz 20 tydzien
[/QUOTE]

a termin mi się nie przesunął. 

dziewczyny- litosci, chociaz do konca sesji
wczoraj burza, przed chwila urwanie chmury, a dalej nie ma czym oddychac...