Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-07, 15:03   #2461
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

A tak tak...ignorowanie tez daje efekty...ale (...)

(...) "Oh, niech sie pan nie krepuje, moze pan spokojnie zlapac tutaj z przodu wozka!"...jak sie zerwal do pomocy to malo mu okulary nie spadly...

są sytuacje kiedy dzieci ignoruje - jak próbują na mnie coś wymusić krzykiem lub - Grześ się kładzie gdzie popadnie i kopie nogami

stanowczo reaguję jak postępują w sposób mało odpowiedni - kopanie przez mojego syna w trakcie zmiany pieluchy - traktuje jak zabawę bo ja łapię nóżki , gryzienie również mnie itd - dużo by p[isać

ja nigdy z dziecmi nie przemieszczałam się środkami komunikacji publicznej
ale faktem jest, że znieczulica istnieje wśród społeczeństwa
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 15:07   #2462
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Witam

Cos mi sie opera zpier........ i nie moglam wejsc na wizaz musialm ja odinstalowac i moge wejsc przez inny program ale on nie bardzo mi sie widzi

Ja dzis mialam Kamilke u siebie w pracy ale szalała z dziecmi to jest mały łaobuz sama nie wiedziala czym ma sie bawic i bałagan tylko robila, a jak wlaczylam piosenke zeby dzieci pospiewaly to tak tancowała i sie wygłupiała ze dzieci zamiast spiewac to sie smiały cały czas z niej

Szkoda ze aparatu ne zabralam ze soba

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 16:01   #2463
elalank
Zadomowienie

Spałyśmy z Olką 3 h to chociaż nadrobiłam trochę nocki. Teraz je pomidorówkę i pójdę trochę z nią na dwór, ruszył się lekki wiaterek to może jakoś dam radę się przejść.

co do komunikacji to w sumie ostatnio się zdziwiłam, bo za każdym razem ustąpiono mi miejsca, jechałam chyba 3 razy. A raz jak byłam na badaniach z Olką też mnie przepuszczono na początek kolejki, więc cuda się zdarzają

jo@śka- o ja też jak wiem, że mam słodycze w domu to nie mogę się oprzeć

Pietrusia- nooo na drugi raz koniecznie musisz z aparatem się wybrać

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2011-06-07 o 16:02
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 17:01   #2464
jo@śka
Rozeznanie

karenina - też miałam przebłysk żeby się odezwać ale w sumie jak już usiadłam, to byłam szczęśliwa, że zdążyliśmy na autobus, że już siedzimy itd i odpuściłam...
pietrusia
- to musiał być fajny widok. Następnym razem koniecznie nakręć jakiś filmik Moja Millka nie chce wychodzić z przedszkola jak idziemy po Leona.
elalank - Millka właśnie wstała. Spała prawie cztery godziny!!! Z godzinę ja jej towarzyszyłam, bo wyrzuty sumienia nie pozwoliły mi na więcej Ciekawe o której pójdzie dziś spać...

Edytowane przez jo@śka
Czas edycji: 2011-06-07 o 17:05
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 21:41   #2465
zebra666
Zakorzenienie

Ela jak pisałam- nim Tż by coś zbił z desek i je zdobył małemu mogłaby 18tka stuknąć

Joaśka ja dużo podróżuje autobusami i mogłabym pisać i pisać... Ogólnie to przez te podróże tak cudowałam z wózkami, bo moje plecy nie wytrzymywały... Są wyjątki wśród ludzi, ale nie za często. Czasem mam wrażenie, że patrzą- zrobiłaś se dziecko to se dźwigaj

Karenina do Piotrka tłuamczenie też nie dociera niestety.

Narazie olewam myślenie o piaskownicy... Będzie to będzie nie to nie... Ja boleje nad brakiem pralki Znowu sobie poprałam, popłukałam i powykręcałam. Ciekawe kiedy znienawidze pranie..

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 08:45   #2466
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
są sytuacje kiedy dzieci ignoruje - jak próbują na mnie coś wymusić krzykiem lub - Grześ się kładzie gdzie popadnie i kopie nogami

stanowczo reaguję jak postępują w sposób mało odpowiedni - kopanie przez mojego syna w trakcie zmiany pieluchy - traktuje jak zabawę bo ja łapię nóżki , gryzienie również mnie itd - dużo by p[isać

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ja dzis mialam Kamilke u siebie w pracy ale szalała z dziecmi to jest mały łaobuz sama nie wiedziala czym ma sie bawic i bałagan tylko robila, a jak wlaczylam piosenke zeby dzieci pospiewaly to tak tancowała i sie wygłupiała ze dzieci zamiast spiewac to sie smiały cały czas z niej

Super

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość
karenina - też miałam przebłysk żeby się odezwać ale w sumie jak już usiadłam, to byłam szczęśliwa, że zdążyliśmy na autobus, że już siedzimy itd i odpuściłam..

Samo zycie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

To ten wiek ....

Dzien doberek

bylismy wczoraj na placu zabaw i André w koncu zaprzyjaznil sie z piaskiem...ale jak juz to zrobil to co to byla a przyjazn - wszedzie sobie go powsypywal...wlacznie z prysznicem piaskowym zd samego czubeczka glowy...

A wieczorkem spotkalam sie z kolezankami, male zakupki, jedzonko, kawka i jak zwykle brzuchy bolaly nas ze smiechu... do domu dotarlam po 23...

I kupilam sobie bluzke w Zarze, ale chyba oddam...moze wstawie fotke to doradzicie..?

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 08:58   #2467
DiTu77
Zakorzenienie

Pietrusia - wiadomość miesiąca - gratuluję i trzymam kciuki za maleństwo

Andre i Agusia - cudowni

Karenina - prezent na dzień taty super
Wstaw zdjęcie bluzki - doradzimy

Madzia, coś mi się kojarzy, że wstawiałaś zdjęcie tego basenu nawet, prawda? Zastanawiam się czy taki właśnie kupić... Twoje pociechy zadowolone?

Z dobrych rzeczy u nas taka, że Madzia bez pieluch już... Na noc jej zakładam, ale zawsze sucha. Czasami tylko budzi mnie o 4 nad ranem i drze się "aa - aa"
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:08   #2468
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Ela jak pisałam- nim Tż by coś zbił z desek i je zdobył małemu mogłaby 18tka stuknąć

Joaśka ja dużo podróżuje autobusami i mogłabym pisać i pisać... Ogólnie to przez te podróże tak cudowałam z wózkami, bo moje plecy nie wytrzymywały... Są wyjątki wśród ludzi, ale nie za często. Czasem mam wrażenie, że patrzą- zrobiłaś se dziecko to se dźwigaj

Narazie olewam myślenie o piaskownicy... Będzie to będzie nie to nie... Ja boleje nad brakiem pralki Znowu sobie poprałam, popłukałam i powykręcałam. Ciekawe kiedy znienawidze pranie..

O pralka!moja właśnie też umiera śmiercią naturalną!tż ja już reanimował 3 razy-po 2 latach użytkowania i po skończonej gwarancji urwał się bęben!Sam ją naprawił bo koszt u specjalisty?700zł! no porażka a wystarczyło wymienić uchwyty i coś tam jeszcze wyszło 200zł ale to było 3 lata temu-więc się trzyma.Teraz skrzypi itd czekamy tylko aż się posypieale i tak wytrzymuje ogromne ilości prania naszego bąbelka
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:13   #2469
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
O pralka!moja właśnie też umiera śmiercią naturalną!tż ja już reanimował 3 razy-po 2 latach użytkowania i po skończonej gwarancji urwał się bęben!Sam ją naprawił bo koszt u specjalisty?700zł! no porażka a wystarczyło wymienić uchwyty i coś tam jeszcze wyszło 200zł ale to było 3 lata temu-więc się trzyma.Teraz skrzypi itd czekamy tylko aż się posypieale i tak wytrzymuje ogromne ilości prania naszego bąbelka
To chyba plaga jakaś - mój polar padł po 7 latach użytkowania, przed samą wielkanocą... Facet trzymał ja 3 tygodnie żeby stwierdzić, że do wymiany programator okolo 400zł + robocizna - myślałam, że go zastrzelę...
Kupiłam Boscha - inne życie...
Zebra wspólczucie
Stary 2011-06-08, 09:41   #2470
zebra666
Zakorzenienie

Ditu jak ja zazdroszcze tego odpampersienia! U nas dupa, dupa i jeszcze raz dupa. Na nocniku nie chce siedzieć:\ Raz na tydzień coś więc wysiedzi. Tyle dobrze, że mniej sika w nocy i już nie kupuje nawet na noc pampersów tylko te dady. Pampersy co mi zostały zostawiam na wypady na zakupy do miasta czy do lekarza.

Marta, Ditu ja mam taką starszą od sąsiadów kupioną jak zmieniali. Tak, że nawet możliwe, że to jej kres nadszedł... kurde i nawet nie ma mi kto do niej zajrzeć!
Chciałabym sobie nową kupić... Ale nie ma za co

Stary 2011-06-08, 09:45   #2471
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

hello mamuśki

czytam was na bieżąco, więc wszystko wiem U nas generalnie nic nowego, ja się uczę, tż dużo pracuje, Blanka jest niegrzeczna więc wszystko w normie.. pare dni temu odkryła, że ściany sa po to żeby je mazać więc czeka nas malowanie za jakiś czas ja już tylko nad myśleniem o wakacjach się mogę skupić a to dopiero (a może już? ) za miesiąc, szukamy jakiegoś last minute i leeeecimy, jeszcze jedna znajoma para z nami leci i mam nadzieję, że się uda na 2tyg. no to na tyle....

współczuję zepsutych pralek, u mnie chodzi codziennie więc nie wiem jak by to było jakby nagle przestała działac, masakra
Aniulka, ale Agusia to panienka

ooo, wiem, nie gratulowałam Pietrusi jeszcze!kla ski: ale Wam się szybko udało, zupełnie jak mi przy Blance, pierwszy strzał celny

Karenina, z Andre rozumiem, że lepiej? pokazuj bluzkę z mojego ukochanego sklepu, ja do 24.06 postaram się wytrzymać bez zakupów bo startuje wyprzedaż
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:48   #2472
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Ditu jak ja zazdroszcze tego odpampersienia! U nas dupa, dupa i jeszcze raz dupa. Na nocniku nie chce siedzieć:\ Raz na tydzień coś więc wysiedzi. Tyle dobrze, że mniej sika w nocy i już nie kupuje nawet na noc pampersów tylko te dady. Pampersy co mi zostały zostawiam na wypady na zakupy do miasta czy do lekarza.

Marta, Ditu ja mam taką starszą od sąsiadów kupioną jak zmieniali. Tak, że nawet możliwe, że to jej kres nadszedł... kurde i nawet nie ma mi kto do niej zajrzeć!
Chciałabym sobie nową kupić... Ale nie ma za co
Zebra dzieci są różne. Poza tym podobno chłopcy później Sama jestem w szoku, bo Piotruś się odpampersił jak miała prawie 2,5roku, Madzia jeszcze zanim skończyła półtora Chyba, że jej coś odbije i się odwróci... Wiem, że synka mogłam wcześniej oduczyć Ale tak było wygodniej Kupkę też wołał wcześnie... Siku też czasami wołał, ale w pampersie chodził Oj tam oj tam - na każde przyjdzie pora...

No bez pralki kiepsko
Stary 2011-06-08, 11:52   #2473
magdawikp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Madzia, coś mi się kojarzy, że wstawiałaś zdjęcie tego basenu nawet, prawda? Zastanawiam się czy taki właśnie kupić... Twoje pociechy zadowolone?

Z dobrych rzeczy u nas taka, że Madzia bez pieluch już... Na noc jej zakładam, ale zawsze sucha. Czasami tylko budzi mnie o 4 nad ranem i drze się "aa - aa"
zadowolona Iza - mały jeszcze go nie widział, ale teraz nie mam go gdzie postawić - kącik zagospodarowany zabawkami, domkiem i piaskownicą, to mają mały taki zwykły

zazdroszczę - ja, choc wiem, ze to nie sukces ale pochwalę Grzesia - wytrzymuje juz nawet 5 minut na nocniku

co do pralek - moja miała 13 lat jak wybuchła (byliśmy z Grzesiem 3 dzień w domu po jego urodzeniu) kupiliśmy nową - elektroluxa i tez jestem zadowolona z niej
Stary 2011-06-08, 12:11   #2474
elalank
Zadomowienie

heloł

Olka dziś o 6 30 zrobiła nam pobudkę, ale za to już usnęła, więc przygotowałam obiad, zakisiłam ogóry i teraz odpoczywam.

Pisałam Wam, że wczoraj mnie czyściło? no to dzisiaj ciąg dalszy. Zjadłam aż jedną kromkę chleba, bo boję się wisieć nad wc Obawiam się, że to przedporodowe czyszczenie, a przecież za tydzień mam wizytę u gina i mam dostać skierowanie na CC. No chyba, że maluchowi się odwidzi/ało i się obróciło
Ale mam stracha, wiecie?!

Karenina- pewnie, że wstawiaj fotki

Cytat:
jestem pod wrażeniem!!!

Cytat:
co do pralek - moja miała 13 lat jak wybuchła (byliśmy z Grzesiem 3 dzień w domu po jego urodzeniu) kupiliśmy nową - elektroluxa i tez jestem zadowolona z niej
yy, ale że dosłownie???

Ola - zazdraszczam wakacji

My właśnie ze znajomymi, którzy mają 1-miesięczną córkę, umawiamy się na wrzesień na jakiś wyjazd, ale raczej w PL. Bo nasze maluchy jeszcze za małe na zagraniczne eskapady. A szkoda, bo już mnie nosi na jakiś porządny wyjazd
Ciekawe jak tam Konspi?

Stary 2011-06-08, 12:20   #2475
zebra666
Zakorzenienie

Ela oj myślisz, że ktoś się szykuje na wyjście?

Ditu wiem, że to indywidualna sprawa z nocnikiem... ale jakoś miałam nadzieje, że nam dobrze pujdzie, bo wczas zaczynałam i byłam nawet sumienna z tym sadzaniem. A teraz nie mam chęci już. Siedział 2 razy dzisiaj i nic...

Bez pralki jest mi ciężko- niby 2 dni dopiero prań ręcznych, ale już mnie bolą dłonie od szorowania i ręce od wykręcania, plecy od schylania Zaraz będe Wam tu jojczeć jak staruszka jakaś Napewno da się przeżyć, ale nie ma powodów do radości

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2011-06-08 o 12:22
Stary 2011-06-08, 12:26   #2476
magdawikp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

yy, ale że dosłownie???
no nie wyleciała w powietrze ale spalił mi się silnik poszedł niezły dym

a to na temat pieluch a raczej ich braku
http://dziecko.onet.pl/63658,6,10,wy...1,artykul.html
Stary 2011-06-08, 12:36   #2477
zebra666
Zakorzenienie

Madzia dla mnie to przesada- 3 msc dziecko sadzać, czy wisieć z nim nad nocnikiem... Dlatego ja zaczełam jak naparwde dobrze i pewnie siedział.

Stary 2011-06-08, 12:57   #2478
suonko2
Rozeznanie

Hej

U nas z odpieluchowaniem też las Jak zrobiło się ciepło przestałam zakładać pampersa w dzień, zakładam albo tetrową (żeby Lenka czuła, że ma mokro), albo same majtki jak jest bardzo gorąco i siedzimy na polu. Przez pierwsze kilka dni robiła ładnie siku do nocnika, ale się jej znudziło i za nic nie chce siąść teraz, ale czytałam, żeby nie zmuszać, więc czekam kiedy się jej odmieni . Pampersa w dzień na upały żal mi jej ubierać, zaraz w jego okolicach pojawia się potówka. Kupiłam z 20 par majtek i nieraz starcza to na pół dnia
Pralka u mnie średnio 1,5x dziennie, tzn co drugi dzień 2, a tak to jedna. Jakby mi to ręcznie przyszło prać to bym padła
Dalej nie wiem na co Lenka jest uczulona. Czasem je to samo i raz wysypka większa raz mniejsza... A te rączki ma takie szorstkie... Czasem pojawia się też "pokrzywka". Chyba wybiorę się z nią do alergologa, tylko czy to coś da???
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 13:30   #2479
zebra666
Zakorzenienie

Suonko właśnie z racji braku pralki odechciało mi się zakładania samych majtek... już nie wydalam z praniem

Stary 2011-06-08, 14:07   #2480
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Karenina - prezent na dzień taty super
Wstaw zdjęcie bluzki - doradzimy

Gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
ja już tylko nad myśleniem o wakacjach się mogę skupić a to dopiero (a może już? ) za miesiąc, szukamy jakiegoś last minute i leeeecimy, jeszcze jedna znajoma para z nami leci i mam nadzieję, że się uda na 2tyg. no to na tyle....

Karenina, z Andre rozumiem, że lepiej? pokazuj bluzkę z mojego ukochanego sklepu, ja do 24.06 postaram się wytrzymać bez zakupów bo startuje wyprzedaż

Miesiac szybko minie A ta znajoma para tez leci z maluchem?

Dzieki, ze pytasz
Mysle, ze stanowczo lepiej...w weekend bylo tak sobie, ale to spanie z parujaca woda i olejkiem koperkowym chyba dalo efekty i kaszel znikl a i katar jest na wylocie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Pisałam Wam, że wczoraj mnie czyściło? no to dzisiaj ciąg dalszy. Zjadłam aż jedną kromkę chleba, bo boję się wisieć nad wc Obawiam się, że to przedporodowe czyszczenie, a przecież za tydzień mam wizytę u gina i mam dostać skierowanie na CC. No chyba, że maluchowi się odwidzi/ało i się obróciło
Ale mam stracha, wiecie?!

Wow....chyba cos sie zaczyna....kurcze, przeciez tylko czytam, co u ciebie a mam sama stresa...

Cytat:
a to na temat pieluch a raczej ich braku
http://dziecko.onet.pl/63658,6,10,wy...1,artykul.html

Hmmm...
"Na razie z lekką nonszalancją możemy rzucać w rozmowach, że Hela już robi na nocniczek, a gdy rozmówca okazuje zdumienie, dodajemy z jeszcze większą lekkością, że tak, i to już od pół roku." - tak to mozna wszystko obrocic i byc "dumnym"...trzymac dziecku lyzeczke w reku, kierowac do ust i opowiadac, ze samo je...

A oto moje nabytki...ok, kupilam cos jeszcze niz tylko jedna bluzke..
Ale z tych jestem zadowolona:

Dwie rzeczy z Mango:
Super-lekki material...i marszczy sie w swietny sposob na biuscie i te male kieszonki IMG_4484.jpg
Super material, jest lekko przezroczysta, jedne paski sa fajnie srebrneIMG_4495.jpgIMG_4496.jpg

Taka zwykla letnia IMG_4493.jpg

I ta z Zary...Jest taka zwykla, do jeansow, mily kolor, ale nie przymierzylam jej i nie zauwazylam tych LAT na lokciach... co o nich myslicie..? IMG_4492.jpg

No i nie moglam sie powstrzymac... wszystko przez to, ze Douglas jest zaraz obok Mango...ale ladne kolorki co..? IMG_4499.jpg

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-06-08 o 14:09
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 14:14   #2481
zebra666
Zakorzenienie

Karenina bluzeczki są świetne! Ale ta z zary... kurcze te łaty mnie odpychają...Ja bym oddała.

Natchnełaś mnie na lakierki do paznokci i musze w końcu się po jakieś wybrać, bo nie mam nic ciekawego...

Stary 2011-06-08, 14:29   #2482
magdawikp
Wtajemniczenie

Cytat:

Hmmm... - tak to mozna wszystko obrocic i byc "dumnym"...trzymac dziecku lyzeczke w reku, kierowac do ust i opowiadac, ze samo je...

A oto moje nabytki...ok,

I ta z Zary... (...) i nie zauwazylam tych LAT na lokciach... co o nich myslicie..?

ladne kolorki co..?
dobre

ja bym oddała - łaty nie zbyt ładnie wygladają

ładne kolorki
Stary 2011-06-08, 15:19   #2483
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Wow....chyba cos sie zaczyna....kurcze, przeciez tylko czytam, co u ciebie a mam sama stresa...

A oto moje nabytki...ok, kupilam cos jeszcze niz tylko jedna bluzke..
Ale z tych jestem zadowolona:
się zacznie survival

a mi się podobają te łaty ale jeśli nie masz przekonania, to lepiej oddaj bo i tak nie będziesz nosić

a taki różowy mam z inglota i to mój ulubiony kolor na płytce bardzo ładnie wygląda

Stary 2011-06-08, 17:06   #2484
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

karenina19 bluzki są ładne i nawet ta z zary a co do łat to taka moda i one mi nie przeszkadzają
Dobrze, że Andre ma się lepiejaaaa i laurka piękna

zebra ojjj współczuje Ci prania w rękach

Ola też zazdraszczam

DiTu77 no to Wam też zazdoszcze odpieluchowania kupiłam majtki wczoraj będziemy w samych majtkach chodzić tylko boje się że mi osika np. łóżko

joasia no niestety tacy ludzie żyją ale i są tacy co pomogą choć jest ich mniej

pietrusia kurcze Gratulacje super wiadomość:roz a:

Aniulka Agusia śliczna zresztą widziałam ją na żywo taki cukiereczek
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 18:13   #2485
domi7ks
Zakorzenienie

Cześc Laski

Matko ciężarówki zaawansowane wspólczuje tych upałow Elalank który to tydz u Ciebie? Jeszcze z 2 tygodnie i ciąża będzie donoszona, nie?- dobrze licze?

My tez jesteśmy do tyłu z nocnikowaniem....Polusia jak zrobi siku na panele (albo na dywan) to zaczyna wołać i stoi tak dopóki się jej nie weźmie (boi sie własnego moczu). Pokazujemy jej nocnik, sadzamy szybko, ale ona dalej swoje....
Ale chyba coś czai, że źle robi skoro zaczyna wołać
Tz od poniedziałku wraca do pracy więc się dokładnie wezme za to nocnikowanie i za nią

Ja ostatnio zamówiłam na allegro kilka bluzek TRF, ale nie wiem czy to są Zarowe, tylko Zara ma trf (nie nam sie) - Olalicious uswiadom mnie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 19:52   #2486
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Kamila - mi też się te łaty nie podobają ale reszta fajna a znajoma para nie ma jeszcze dziecka, powoli się przymierzają ale Blankę bardzo lubią i z wzajemnością

Domi, TRF czyli trafaluc to młodzieżowa linia Zary, więc jak najbardziej zara

właśnie wróciłam z takiego masażu antycellulitowego, wykupiłam sobie groupon na 3 -300zł zamiast 1200 ale mnie tyłek boli zobaczymy jakie będą efekty, ale atak zrobiłam mocny - masaże te w salonie, codziennie domowe, kremy 2x dziennie, mam takie spodenki... na moje 1 stadium powinno być ok
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:04   #2487
martaN23
Zadomowienie

My z nocnikiem to nie pogadamy skubaniec ucieka nawet jak chce jej przebrać pampersai tak latam za nią żeby ją przebrać.
U nas tak gorąconiby fajnie a jednak niemyślałam,że się dzis zapalę.Oli znowu nie chciała spać w domu to wzięłam ją na dwór i od 13-16 na dworzemam nadzieję że jutro uśnie to wyjdziemy później jakby znowu tak grzało.
A pralkę to nie wiem jakiej szukać?zresztą do puki nie skończą mi się raty za komodę Oli to nawet mowy nie ma żeby się ta posypałanie zezwalama swoją drogą fajnie że są te raty to można coś kupić-my to zawsze bierzemy na dłużej żeby małe kwoty wychodziły do 50zł max i zawsze co miesiąc wyskrobię jakby co
A bluzki kareninko-fajowe ja dostałam ostatnio bluzkę od tesciowej z okazji dnia dzieckamiło mi było nie powiem.strzelę sobie fotkę to obejrzycie
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:35   #2488
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Cześc Laski

Matko ciężarówki zaawansowane wspólczuje tych upałow Elalank który to tydz u Ciebie? Jeszcze z 2 tygodnie i ciąża będzie donoszona, nie?- dobrze licze?

My tez jesteśmy do tyłu z nocnikowaniem....Polusia jak zrobi siku na panele (albo na dywan) to zaczyna wołać i stoi tak dopóki się jej nie weźmie (boi sie własnego moczu). Pokazujemy jej nocnik, sadzamy szybko, ale ona dalej swoje....
Ale chyba coś czai, że źle robi skoro zaczyna wołać
Tz od poniedziałku wraca do pracy więc się dokładnie wezme za to nocnikowanie i za nią
już leci mi 37+coś tam, więc jest donoszona mogę iść rodzić jakby co

co do nocnikowania to u nas raczej wielki przypadek, jeśli Olce uda się do nocnika, raczej woła jak już gdzieś jest plama pod stołem i mokre majty ale nie martwię się tym ani trochę, nadejdzie ten dzień i u nas

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam z takiego masażu antycellulitowego, wykupiłam sobie groupon na 3 -300zł zamiast 1200 ale mnie tyłek boli zobaczymy jakie będą efekty, ale atak zrobiłam mocny - masaże te w salonie, codziennie domowe, kremy 2x dziennie, mam takie spodenki... na moje 1 stadium powinno być ok
Ty i cellulit?? nie ściemniaj mi tu.
Nie chciałabyś teraz zobaczyć moich ud Po porodzie biorę się za siebie i chyba szczota ryżowa pójdzie w ruch

burza idzieeeeeeeeeeee!!!!!!

Stary 2011-06-08, 21:57   #2489
zebra666
Zakorzenienie

Ola no jakoś ciezko mi uwierzyć w ten celulit

Marta ja mam raty za to co na opał porzycza;liśmy Ponieważ Tż ma umowe do 2012 to żeby wziaść 1,5 tys mamy raty po 150 zł niemal Odczuwamy to tak dotkliwie, że brak słów... A to do marca mamy

Stary 2011-06-09, 07:23   #2490
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
jesteś dla mnie boginią!
ja od dobrego tygodnia w domu nei zakładam pieluch i próbuję sadzać na nocniku ale raczej kończy się to fiaskiem.
nocnik parzy a najlepiej "leje" się na panele i później szybko tupta w tej kałuży
Cytat:
zazdroszczę - ja, choc wiem, ze to nie sukces ale pochwalę Grzesia - wytrzymuje juz nawet 5 minut na nocniku
Nila nawet minuty nie usiedzi

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości