DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V - razem zrzuciłyśmy już ponad 250 kg! - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-07, 14:10   #2821
201604301943
Konto usunięte

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)

niedobre jest mieszkanie z kimkolwiek w czasie diety od jakiegoś czasu non-stop w kuchni czyjeś truskawki stoją i pachną! a dziś jeszcze atakowana jestem ciastem ucieranym z truskawkami, chyba przez grzeczność w końcu wezmę kawałek i ptaszki nakarmię w parku
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 14:13   #2822
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
niedobre jest mieszkanie z kimkolwiek w czasie diety od jakiegoś czasu non-stop w kuchni czyjeś truskawki stoją i pachną! a dziś jeszcze atakowana jestem ciastem ucieranym z truskawkami, chyba przez grzeczność w końcu wezmę kawałek i ptaszki nakarmię w parku
lepiej nie
1) powiedzą, że się złamałaś
2) jeszcze się skusisz i co wtedy:P
3) szkoda ciasta
Stary 2011-06-07, 14:13   #2823
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kalae Pokaż wiadomość
ja konczylam zootechnike lat temu pare, badź co bądź błąd straszny ale trudno czasu nie cofne
nie mów że błąd - nigdy nie wiemy co nam się przyda i co nam pozwoli zrobić karierę tak trzeba myśleć!
Stary 2011-06-07, 14:15   #2824
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez metal_fish
i tu akurat mam odwrotne niż ty obserwacje - jak moja matka z ciotką były młodsze to były bardziej podobne, z wiekiem coraz bardziej się od siebie różnią...
Ale ja to widzę po wielu ludziach, a nie tylko po jednej parze rodzeństwa w rodzinie. I po mnóstwie zdjęć i dobrych portretów ludzi z ostatnich 150 lat mniej więcej.
Po tym też często poznaje się dalszych krewnych, jeśli są podobni do tych samych przodków.

Cytat:
faktycznie racja z tym podobieństwo z ministrą
Jedno mi się podobało u tej niby-Fotygi. Żadna sylwetka nie jest zła. Niech każda dziewczyna to sobie zapamięta!!! Raz na zawsze.

Noszę kopertowe bluzki, a jakże. I te gorsety albo inne wdzianka robiące wrażenie gorsetowe. Świetnie to wygląda.

Ale kompletnie nie zgodzę się, że lepsza u klepsydry jest dopasowana spódnica niż rozkloszowana. Idealnie taka spódnica w stylu new look Diora wygląda właśnie na klepsydrze albo kręgielku albo gruszce, które mają wąskie talie. Tylko muszą pamiętać o wysokich obcasach! I odpowiedniej bluzeczce. Gruszka założy inną, a klepsydra jeszcze inną - z innym dekoltem.

Na innych sylwetkach też dobrze, bo taka spódnica sprawia wrażenie, że talia jest wcięta, a jak ktoś jej nie ma, to taka spódnica ją stworzy.

To taki new romantic, ale chodzi o tego typu szycie, bardziej podchodzące pod następny okres w modzie, jednak z zachowaniem proporcji new look w wersji nieprzerysowanej.

A jak klepsydra chce odpocząć od swoich obfitych kształtów, to może założyć coś wbrew sylwetce:

Nie polecam, ale czasem człowiek musi, bo się udusi.

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-06-07 o 14:27
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 14:16   #2825
kalae
Rozeznanie

moze i faktycznie racja, bo na 2 fazie jestem raptem tydzien wiec moze lepiej dluzej przeczekac.

wzasadzie to mi nie najgorzej na tej 2 fazie truskawki jem a malin nie ma to mi starczy hehe a poza tym to wzasadzie normalnie jem z pewnymi wyjatkami choc zjadlabym chleba
kalae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 14:18   #2826
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
moze i faktycznie racja, bo na 2 fazie jestem raptem tydzien wiec moze lepiej dluzej przeczekac.

wzasadzie to mi nie najgorzej na tej 2 fazie truskawki jem a malin nie ma to mi starczy hehe a poza tym to wzasadzie normalnie jem z pewnymi wyjatkami choc zjadlabym chleba
to dołóż truskawki do II fazy i wytrzmaj jeszcze z tydzień, dwa, zależy ile spadnie i chlebek sobie upiecz z otrębów
Stary 2011-06-07, 14:28   #2827
kalae
Rozeznanie

ja nie lubie kopertowych bluzek bo moj biust jest wiekszy niz w rzeczywistosci ale lubie z dekoltem w serek i kwadratowym.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
nie mów że błąd - nigdy nie wiemy co nam się przyda i co nam pozwoli zrobić karierę tak trzeba myśleć!
studia same w sobie calkiem fajne, tymbardziej ze ja lubie biologie i to co sie jej tyczy, no, ale gorzej po studiach. A te studia latwe nie sa i co tydzien kolokwium z materiału albo z jakiegos zagadnienia, ale co mi z tego wyksztalcenia jak pracy nie ma
A swoja droga to jakas paranoja zeby w krakowie nie bylo weterynarii
pielegnarka zwierzeca jakby jestem hihi

Edytowane przez kalae
Czas edycji: 2011-06-07 o 14:29

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-07, 14:28   #2828
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
lepiej nie
1) powiedzą, że się złamałaś
2) jeszcze się skusisz i co wtedy:P
3) szkoda ciasta
1. nie wiedzą że jestem na diecie (nie wie nikt poza rodziną najbliższą - 5 osób )
2. ostatnio jestem zdeterminowana więc nie boje się że się złamię - zwłaszcza że na mnie czeka deser w postaci 'dżemu' rabarbarowego z twarogiem
3. no szkoda... wiem o tym, nie lubię marnować jedzenia
4. już kiedyś tak zrobiłam bo gospodyni była gotowa się obrazić że nie chcę i że pewno nie lubię jej ciasta

Cytat:
Napisane przez Zingiber Pokaż wiadomość
Ale ja to widzę po wielu ludziach, a nie tylko po jednej parze rodzeństwa w rodzinie. I po mnóstwie zdjęć i dobrych portretów ludzi z ostatnich 150 lat mniej więcej.
Po tym też często poznaje się dalszych krewnych, jeśli są podobni do tych samych przodków.

Jedno mi się podobało u tej niby-Fotygi. Żadna sylwetka nie jest zła. Niech każda dziewczyna to sobie zapamięta!!! Raz na zawsze.

Noszę kopertowe bluzki, a jakże. I te gorsety albo inne wdzianka robiące wrażenie gorsetowe. Świetnie to wygląda.

Ale kompletnie nie zgodzę się, że lepsza u klepsydry jest dopasowana spódnica niż rozkloszowana. Idealnie taka spódnica w stylunew look Diora wygląda właśnie na klepsydrze albo kręgielku albo gruszcze, które mają wąskie talie.
ale podobnie widzę u rodzeństwa mojego dziadka - znaczy się jeszcze inaczej, jako dzieci na zdjęciach baaardzo podobni, potem zaczęli się 'różnicować' a starzejąc się znowu robią się podobni choć różnice są większe niż w dzieciństwie... może przez takie sprawy jak choćby kg - np. dziadek jest bardzo szczupły a ma brata który prawie się toczy a to jednak rysy twarzy też zmienia...
dobrze prawi - żadna sylwetka nie jest zła, tylko trzeba ją dobrze ubrać!
lubię kopertowe koszule bo przez ten rodzaj zapięcia w końcu jakaś koszula będzie przyległa w pasie i dopnie się w biuście gorsetowe wdzianko mi się zawsze marzy ale nie mogę dostać rozmiaru, no może poza takim bieliźnianym stricte w sklepach dla biuściastych ale tu nie widzę sensu kupowania bo mnie w nim nikt oglądać nie będzie
Stary 2011-06-07, 14:32   #2829
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalae
ja nie lubie kopertowych bluzek bo moj biust jest wiekszy niz w rzeczywistosci ale lubie z dekoltem w serek i kwadratowym.
Kopertowe są fajne.

Zależy, czy mają wzór, w jakim są kolorze, czy są ciemniejsze niż dół, czy jaśniejsze, jaki dół dobierzemy, etc.
Zależy, gdzie kończy się koperta - czy pod biustem, czy w rejonie talii. Ten drugi typ nie powiększa nadmiernie biustu, tylko właśnie wyrównuje proporcje, a gdy zachodzi na biodra, to miodzio!

Ale takiego materiału i to jeszcze w jasnoróżowym kolorze to bym nie polecała Jeśli już, to powinien mieć dość szerokie lamówki w innym, ciemniejszym kolorze, koniecznie matowe (szczególnie przy dekolcie)... Ale i tak by mi się nie widział. Gdyby założyć na niego rozpiętą czarna marynarkę jednak, to byłoby super.

Biały model już jest OK. Materiał się nie błyszczy, wykrój na ramionach je zwęża, a nie poszerza, jak w różowej bluzce. Biust będzie bardzo zgrabnie wyglądał, będzie megaseksowny, ale nie stanie się za obfity. I na dodatek mamy kołnierz, który czyni cuda - wysmukla szyję i razem z wycięciem w rejonie pach zwęża ramiona i ładnie modeluje całą górę.

A to jest mój ulubiony fason -tak zwykłych bluzeczek, jak i kopertówek (to jest właśnie bluzka wiązana). Na pewno nikt nie powie, że mam w niej niezgrabny i za duży biust - przecież nie noszę różowych satynowych! Bardzo często takie bluzki noszę bez stanika, bo po co ktoś wyższy ma mi rąbek bielizny oglądać? Skoro już zapuszcza żurawia, to niech zobaczy, że nie mam tu nic do ukrycia

Ja nie lubię kwadratowych dekoltów, choć kiedyś nosiłam. Biust się bardzo nieapetycznie spłaszcza, a tułów trafi fason. Paskudne na mnie - teraz.

Serki też bardzo lubię.

Kalae, a co Ty tak się ciągle czepiasz swojego biustu? Aż mi go żal. Nie przesadzaj, kochana. Inna dziewczyna dałaby się posiekać za taki, jakiego jesteś właścicielką. Nie możesz mieć za dużych piersi, bo ja ma większe przecież, a jeśli nie założę masakrycznie obcisłej bluzki albo źle nie dobiorę części stroju, to nie wyglądam jak matka karmiąca.

Ooo, tu coś dla pań tęższych niż nasza laseczka Kalae: http://kobieceksztalty.blox.pl/2008/...enty-Tiny.html

To jest dla chudzinek, żeby zrobić talię i żeby wydawało się, że góra jest obfitsza, a nawet biuściasta:

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-06-07 o 15:37
Stary 2011-06-07, 15:24   #2830
popolka
BAN stały

ahoj
*
byłam u fryzjera i jak zobaczyłam fryzjerkę, która ma mnie ciąć to przypomniałam sobie co mówili z programie "zawody" od jakich fryzjerów uciekać to zrezygnowałam z cięcia tylko poprosiłam o podcięcie końcówek i grzywki choć i tak grzywkę mi skitrała

i na moje nieszczęście pojechałam do CH i teraz mam dylemat którą sukienkę kupić

pierwsza jest biało granatowa i strasznie mi sie podoba tylko boje sie że z cycków będzie mi spadać no i jeszcze wydaje mi sie że nie podkreśla mi talii
druga faworyta tż, ma na jej punkcie hopla, ja uważam że wyglądam w niej, hmm.. jak spod latarni
trzecia, zachwycił mnie kolor tylko gdzie ja w niej pójdę

i która wybrac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P070611_13.18.jpg (68,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P070611_13.23.jpg (81,7 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P070611_13.25.jpg (83,2 KB, 40 załadowań)
popolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 15:28   #2831
kalae
Rozeznanie

nie no ja go lubie biust moj

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

jak ta druga byla na miniaturce to mi sie podobala, ale jak powiekszylam to nie, ciekawa jest ta 3, a 2 tez fajna, i tak wzasadzie nie wiem ktora ci doradzic z tych dwuch, ale ta pierwsza ma lepsza dlugosc

Edytowane przez kalae
Czas edycji: 2011-06-07 o 15:29

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-07, 15:33   #2832
anita9005
Rozeznanie

kochana , za Twoją poradą poszłam na spacer i jest o niebo lepiej ! a wieczorkiem planuje się grzecznie uczyć od razu mam więcej energii

Cytat:
nie pisz tak ! i nie myśl tak o sobie !

wiadomo ze na sesje nikomu sie uczyc nie chce a na letnia to juz w szczegolnosci

glowa do gory

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

albo się nie ucz tylko idź na spacer, nie ma co na siłe

ja mialam swego czasu taka historie, mialam kolokwium z anatomi z krwionosnego, ale sie nic nie nauczylam i wzasadzie mialam nie isc na nie, ale tak wyszlo ze sie znalazlam na sali, wiec juz mi glupio bylo wychodzic, kobieta podyktowala pytania a ze nic nie umialam, napisalam ze serce sklada sie 2 przedsionkow i 2 komor i takie bylo moje kolokwium, wstyd mi bylo, no ale mysle przeciez o krwionosnym nic nie wymodze skoro nieumiem. A kolezanka obok tak sie napisala ze az dodatkawa kartke rwala z zeszytu. I wiecie co jest najśmiejszniejsze ja dostalam niedostateczny, a ona niedostateczny z trzema wykrzyknikami i dwoma szynami
takze nie ma co byc nadgorliwym

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

heh no ok , a łagodzący już kupiłam pantenol i balsam myśle ,że nie długo będzie lepiej

Cytat:
a co tam puszczają? ja nie mam tv więc czekam na twoją relację

nie gadać mi tu takich rzeczy! wahania wagi to norma więc nie ma co się przejmować! smaruj się czymś łagodzącym żeby jak najszybciej przestało piec

co studiujesz jeśli można się spytać? ta anatomia mnie zaciekawiła czy nie jesteśmy koleżankami 'po fachu'

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

z nauką w parku to Cię podziwiam ja bym się nie skupiła raczej

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
hihi,może spadnie mi jeszcze z talii a biust już zostanie i biodra:P a wtedy będzie te 23 cm moooooże:P

jakie steroidy bierzesz?

nie można tak mówić!!!!!!! każdemu zdarzają się wzrosty...

ja mam pecha ostatnio;P chciałam przedwczoraj iść się pouczyć do parku. zachmurzyło się. wczoraj poszłam - zaczęło kropić i zmarzłam. a teraz mówię "jest ładnie, w końcu się poopalam i pouczę" i w tym momencie się zachmurzyło
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 15:37   #2833
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez popolka
która wybrac
Pierwsza na pewno nie.
Druga bardzo fajna i trzecia też - tyko gdzie Ty będziesz w trzeciej chodzić? Do opery?
Stary 2011-06-07, 15:43   #2834
kalae
Rozeznanie

a gruszka moze miec biust duzy? chyba nie
Stary 2011-06-07, 15:46   #2835
anita9005
Rozeznanie

chlebek razowy a lody owszem ale podczas uczt

Cytat:
strasznie duszno dzis

i jakos mi źle, co zjem to zaraz w ubikacji jest jakies rozwolnienie mam (a z tej paniki E.coli to mi rozne mysli przychodza)

ponadto znow malo pije, ale sie poprawiam i juz 2 szklanki wody wypilam.

dzis bylo 63,3 i chyba powoli zaczne wdrazac faze nr 3
tylko skoro stracilam 3 kg to ta 3 ma trwac 3 tygodnie?

chleb zytni moge jesc na 3 fazie? 2 kromki dziennie czy 2 kromki tygodniowo?

a co do miesa wieprzowego to musze go zjesc wtygodni, czy nie ma takiego przykazu, bo szczerze mowiac to nie przepadam.

i teraz pytanie jeszcze jedno czy np. lody normalne mozna, czy cukru narazie dalej nie mozna?

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

oj padalo pod krakowem i to tak ze az strach sie bac bylo
ale dzis taka duchota a jeszcze chmury kraza to nie ma gdzie uciekac powietrze (tak mi sie zdaje) a to od rana tak
Stary 2011-06-07, 15:47   #2836
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalae
a gruszka moze miec biust duzy? chyba nie
Ale w jakim sensie duży?
Że np. 90 cm?

Gruszka musi mieć mały tułów, wąski czy bardzo wąski w stosunku do bioder. I wąskie ramiona. Oczywiście, musi mieć wąską talię. Jeśli jej biust jest okrągły, pełny, ale doczepiony do takiego tułowia, jak opisałam, to też jest gruszka, tylko biuściasta bardziej.
Bo jeśli ktoś jest wąziutki i ma pełne piersi, to one obserwatorowi się wydają duże. Większe niż przy szerokich barkach i szerszej talii.

Jeśli ramiona są szersze (z reguły), piersi spore albo jak u pełniejszej gruszki i generalnie wygląda jak klepsydra z szerszymi, obniżonymi biodrami i mniejszą bombką piersiową u góry, ale ma też pełne uda, to jest to kręgiel. Niby ciąży bardziej w dół. Np. Halle Berry to kręgiel.

http://www.suite101.com/content/how-...d-dress-a81021

Gruszki musiałabym poszukać.
Wydawałoby się po tym zdjęciu i po bałamutnych opisach w necie, że Shakira to gruszka.

Trochę jak gruszka wygląda
, bo tu ma wąską górę. Biust obiektywnie nie jest strasznie mały, ale niknie przy biodrach, które są zgrabne i powabne - nie powiedziałabym, że są jakieś bardzo szerokie. Ale wrażenie całości - gruszeczka. Te piersi są też wysoko, a nie nisko, prawda?

A figa! Popatrzmy bowiem na inne zdjęcia, na których Shakira stoi przodem.

http://www.doktakra.com/shakira3.jpg
http://shakiranude.typepad.com/.a/6a...51ab970b-500wi

To nie może być gruszka, bo ma szerokie ramiona! To raczej jest kręgiel. Wazon chyba nie, bo talia nie jest za wysoko. Uda są podobne do wazonu. Shakira ładnie umie zniwelować różnice między częściami ciała, zmienić proporcje. W miniówce i gorseciku wydaje się nawet, że jest ... klasyczną klepsydrą!

Mimo tak poszerzonych ramion widać, że Davina McCall też ma wąski tułów. Gdyby miała szersze, to od razu mówiłabym, że to kręgiel. Na wazę ma za mały biust chyba, a szerokość ramion to już jest odwrotna do wazy (choć biodra są jak u wazy, a uda jak u kręgla).

Chuda gruszka to Kristin Davis - tak podają, ale musiałaby ręce opuścić. Na szerokie ramiona to jednak nie wygląda i tak.

A to jest dzwon. Dzwon już nie ma takiej talii jak dwa poprzednie typy:

http://answers.yahoo.com/question/in...1125340AAIA7sG
http://www.stardustkids.co.uk/acatal...dy_Shapes.html

Te figury też są podobne, ale jednak inne, prawda? To są przerysowane linie - ale chodzi o wrażenia.

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-06-07 o 16:49
Stary 2011-06-07, 15:47   #2837
kalae
Rozeznanie

ta czarna bardzo fajna jest, chyba bym sie skusila tzn bluzka ta co Zingiber dodala

Edytowane przez kalae
Czas edycji: 2011-06-07 o 15:48
Stary 2011-06-07, 15:53   #2838
anita9005
Rozeznanie

1 odpada hm taka za zwykla
2. fajna
3. bajera ale fakt okazyjna bardziej

Cytat:
Napisane przez popolka Pokaż wiadomość
ahoj
*
byłam u fryzjera i jak zobaczyłam fryzjerkę, która ma mnie ciąć to przypomniałam sobie co mówili z programie "zawody" od jakich fryzjerów uciekać to zrezygnowałam z cięcia tylko poprosiłam o podcięcie końcówek i grzywki choć i tak grzywkę mi skitrała

i na moje nieszczęście pojechałam do CH i teraz mam dylemat którą sukienkę kupić

pierwsza jest biało granatowa i strasznie mi sie podoba tylko boje sie że z cycków będzie mi spadać no i jeszcze wydaje mi sie że nie podkreśla mi talii
druga faworyta tż, ma na jej punkcie hopla, ja uważam że wyglądam w niej, hmm.. jak spod latarni

i która wybrac
Stary 2011-06-07, 15:55   #2839
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
studia same w sobie calkiem fajne, tymbardziej ze ja lubie biologie i to co sie jej tyczy, no, ale gorzej po studiach. A te studia latwe nie sa i co tydzien kolokwium z materiału albo z jakiegos zagadnienia, ale co mi z tego wyksztalcenia jak pracy nie ma
A swoja droga to jakas paranoja zeby w krakowie nie bylo weterynarii
pielegnarka zwierzeca jakby jestem hihi
ogólnie z niewielu miastach jest weterynaria... :/ domyślam się że studia raczej z tej grupy gdzie nauka cały czas a nie tylko w sesji... a jakbyś miała pracę to chciałabyś w zawodzie pracować? szukałaś np. po stadninach koni, do opieki, w schroniskach dla zwierząt?

Cytat:
ahoj
*

i która wybrac
to opisz tę fryzjerkę bo ja też chce wiedzieć od jakiego typu uciekać...
może jakieś fajne np. granatowe ramiączka doszyć do tej pierwszej żeby nie spadała? ta druga niezbyt moim zdaniem :/ no chyba że ci ją TŻ dodatkowo kupi 'do sypialni' jak mu się tak podoba trójka faktycznie super no ale właśnie zależy na jakie okazje potrzebujesz tej kiecy i jaki jest twój styl bo ta dość elegancka jest...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-07, 16:01   #2840
popolka
BAN stały

Cytat:
ogólnie z niewielu miastach jest weterynaria... :/ domyślam się że studia raczej z tej grupy gdzie nauka cały czas a nie tylko w sesji... a jakbyś miała pracę to chciałabyś w zawodzie pracować? szukałaś np. po stadninach koni, do opieki, w schroniskach dla zwierząt?

to opisz tę fryzjerkę bo ja też chce wiedzieć od jakiego typu uciekać...
może jakieś fajne np. granatowe ramiączka doszyć do tej pierwszej żeby nie spadała? ta druga niezbyt moim zdaniem :/ no chyba że ci ją TŻ dodatkowo kupi 'do sypialni' jak mu się tak podoba trójka faktycznie super no ale właśnie zależy na jakie okazje potrzebujesz tej kiecy i jaki jest twój styl bo ta dość elegancka jest...
na pierwszy rzut oka to spojrzałam na włosy, miała tak rozjaśnione, że az białe i do tego czarne odrosty i włosy nieżle przetłuszczone były niedbale związane w kucyk, tipsy i do tego strój niedbały
gdyby nie kupon to bym wyszła
Stary 2011-06-07, 16:21   #2841
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalae
ta czarna bardzo fajna jest, chyba bym sie skusila tzn bluzka ta co Zingiber dodala
Koniecznie się skuś!!!! Polecam.

Wiesz, jeśli chodzi o typy figur, to Trin i Sus zrobiły źle jedną rzecz. Wybrały do reprezentacji nie zawsze te kobiety, co trzeba.

Połowa pań ma po kilka fałd w talii, jakieś iksy w kolanach, etc., a to zaburza proporcje i robi zamieszanie. Uważam, że powinny pokazać po kilka dam jednego typu - jeden szczupły, drugi - że tak powiem - normalny, a trzeci z nadwagą. Wszystkim by to ułatwiło sprawę.

Bo człowiek zapamiętuje obrazki. Zapamięta reprezentantkę, u której słabo widać te ważne linie, bo są zamazane przez wiek czy lekki nadmiar tłuszczu w ważnym rejonie, a potem się pogubi!

Cytat:
Co do sukienek, Popolko, to napiszę szczerze. Wiem, że pierwsza sukienka bardzo Ci się podoba, ale ... Ona Cię strasznie spłaszcza, ma złe proporcje (powinna być albo krótsza góra, albo krótszy dół). A generalnie gdyby góra była z lżejszego materiału, kończyła na poziomie empirowym i była lekko marszczona (najlepiej, gdyby miała ramiączko-rękawki), to byłoby super. Wszystko z tej sukience tracisz, a nic nie zyskujesz.

Tę drugą niech Ci chłopak kupi - racja. Jak mu się tak podoba. Zresztą jakby był domyślny i chciał się Twoim kosztem uszczęśliwić, to by ją kupił. Mnie tak faceci kupowali. Ja wybierałam coś, a jak się gościowi inne podobało, to przy kasie się okazywało, że stoi za mną z bluzką/sukienką w ręce i płaci.

Cytat:
Napisane przez popolka
na pierwszy rzut oka to spojrzałam na włosy, miała tak rozjaśnione, że az białe i do tego czarne odrosty i włosy nieżle przetłuszczone były niedbale związane w kucyk, tipsy i do tego strój niedbały
Szewc bez butów chodzi. Fryzjerka z koszmarną, zaniedbaną fryzurą? To tak, jakby manikiurzystka miała poodpryskiwany lakier, przesuszoną maksymalnie skórę na rękach i jeszcze obgryzała paznokcie.
Zgroza. Antyreklama saloonu

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-06-07 o 16:34
Stary 2011-06-07, 16:40   #2842
anita9005
Rozeznanie

Hej wiecie co postanowiłam wrócić na II fazę , uczty za bardzo mnie kuszą jak na razie myślę,żeby jeszcze tak z 5 kg schudnąć do 52 tak bo teraz z mojego 55,5 zrobiło się 57

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

dobrze zrobiłaś ,że zdecydowałaś się tylko na końcówki

Cytat:
Stary 2011-06-07, 16:44   #2843
k_acha
Raczkowanie

Dziewczyny... zgrzeszylam 2 dni z rzedu , a tyle juz mialam za soba
SZATAN jest w nas dalam sie namowic i co ?
I jestem WSCIEKLA !!!!!!!
Od jutra zaczynam od nowa !!! - POWROT DO I fazy
Tym razem dam rade !
Jak wy to robicie ? tyle pokus wkolo... znow brak mi silnej woli... kiedy widze spadek, zapominam, ze chce zrzucic wiecej i sobie pozwolilam
...za co ?!
...startuje od jutra...
Stary 2011-06-07, 16:49   #2844
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Ale kompletnie nie zgodzę się, że lepsza u klepsydry jest dopasowana spódnica niż rozkloszowana. Idealnie taka spódnica w stylu new look Diora wygląda właśnie na klepsydrze albo kręgielku albo gruszce, które mają wąskie talie. Tylko muszą pamiętać o wysokich obcasach! I odpowiedniej bluzeczce. Gruszka założy inną, a klepsydra jeszcze inną - z innym dekoltem.

Na innych sylwetkach też dobrze, bo taka spódnica sprawia wrażenie, że talia jest wcięta, a jak ktoś jej nie ma, to taka spódnica ją stworzy.
zgadzam się co do spódnicy w dopasowanych zawsze źle się czułam, poszerzały mnie w biodrach :/ a lekko rozkloszowane dużo lepiej! także trzeba nie tylko słuchać stylistów ale mierzyć, mierzyć, mierzyć - najlepiej pod okiem kogoś kto SZCZERZE nam powie jak wyglądamy

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez k_acha Pokaż wiadomość
Tym razem dam rade !
Jak wy to robicie ? tyle pokus wkolo... znow brak mi silnej woli... kiedy widze spadek, zapominam, ze chce zrzucic wiecej i sobie pozwolilam
...za co ?!
...startuje od jutra...
nie wracamy na I fazę - ona jest tylko raz w życiu. dukasz dalej, grzecznie już i bez grzechów. a w ramach rekompensaty za grzech - godzinny spacer.
Stary 2011-06-07, 16:51   #2845
anita9005
Rozeznanie

nie zaczynaj od nowa tylko grzecznie kontynuuj II faze

Cytat:
Tym razem dam rade !
...za co ?!
...startuje od jutra...

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Hej wiecie co postanowiłam wrócić na II fazę , uczty za bardzo mnie kuszą jak na razie myślę,żeby jeszcze tak z 5 kg schudnąć do 52 tak bo teraz z mojego 55,5 zrobiło się 57
Stary 2011-06-07, 16:52   #2846
k_acha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
nie zaczynaj od nowa tylko grzecznie kontynuuj II faze

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

A dlaczego nie moge zaczac od nowa ? Czy to zakazane ? Skutki uboczne sa ?
Stary 2011-06-07, 16:54   #2847
popolka
BAN stały

Cytat:

Co do sukienek, Popolko, to napiszę szczerze. Wiem, że pierwsza sukienka bardzo Ci się podoba, ale ... Ona Cię strasznie spłaszcza, ma złe proporcje (powinna być albo krótsza góra, albo krótszy dół). A generalnie gdyby góra była z lżejszego materiału, kończyła na poziomie empirowym i była lekko marszczona (najlepiej, gdyby miała ramiączko-rękawki), to byłoby super. Wszystko z tej sukience tracisz, a nic nie zyskujesz.

Tę drugą niech Ci chłopak kupi - racja. Jak mu się tak podoba. Zresztą jakby był domyślny i chciał się Twoim kosztem uszczęśliwić, to by ją kupił. Mnie tak faceci kupowali. Ja wybierałam coś, a jak się gościowi inne podobało, to przy kasie się okazywało, że stoi za mną z bluzką/sukienką w ręce i płaci.

Szewc bez butów chodzi. Fryzjerka z koszmarną, zaniedbaną fryzurą? To tak, jakby manikiurzystka miała poodpryskiwany lakier, przesuszoną maksymalnie skórę na rękach i jeszcze obgryzała paznokcie.
Zgroza. Antyreklama saloonu
ja tą druga czarną tż płaci
ja mu powiedziałam, że sie bede wydawac 150zł na to żeby ubrac sukienke tylko kilka razy i to tylko przy nim
ehh ta pierwszaa tak mi sie podoba ale źle w niej wyglądam a ostatnia ehh... po co mi kolejna sukienka wizytowa więcej mam wizytowych niż codziennych

a ja jestem gruszka tak ?
Stary 2011-06-07, 16:56   #2848
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Cytat:
Tym razem dam rade !
...za co ?!
...startuje od jutra...
Nie zaczynamy od nowa.
Lecisz dalej nie grzesząc .
Musisz się liczyć teraz z ewentualnym wzrostem wagi lub nawet zastojem. Niestety ale trzeba odpokutować.
Uderzeniówka jest tylko raz w życiu

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 16:57   #2849
popolka
BAN stały

Patii mam pytanko znasz jakiś dobry peeling do ust?
Stary 2011-06-07, 17:00   #2850
k_acha
Raczkowanie

Cytat:
Patii mam pytanko znasz jakiś dobry peeling do ust?
...ale ktos mi moze powiedziec dlaczego jest ona raz w zyciu ? zaszkodzi mi ? raczej chyba pomoze, co ? nie kumam ;/

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości