|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 |
Konto usunięte
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
niedobre jest mieszkanie z kimkolwiek w czasie diety
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 1) powiedzą, że się złamałaś 2) jeszcze się skusisz i co wtedy:P 3) szkoda ciasta ![]()
![]() |
#2823 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Po tym też często poznaje się dalszych krewnych, jeśli są podobni do tych samych przodków. Cytat:
![]() Noszę kopertowe bluzki, a jakże. I te gorsety albo inne wdzianka robiące wrażenie gorsetowe. Świetnie to wygląda. Ale kompletnie nie zgodzę się, że lepsza u klepsydry jest dopasowana spódnica niż rozkloszowana. Idealnie taka spódnica w stylu new look Diora wygląda właśnie na klepsydrze albo kręgielku albo gruszce, które mają wąskie talie. Tylko muszą pamiętać o wysokich obcasach! I odpowiedniej bluzeczce. Gruszka założy inną, a klepsydra jeszcze inną - z innym dekoltem. ![]() Na innych sylwetkach też dobrze, bo taka spódnica sprawia wrażenie, że talia jest wcięta, a jak ktoś jej nie ma, to taka spódnica ją stworzy. To taki new romantic, ale chodzi o tego typu szycie, bardziej podchodzące pod następny okres w modzie, jednak z zachowaniem proporcji new look w wersji nieprzerysowanej. ![]() A jak klepsydra chce odpocząć od swoich obfitych kształtów, to może założyć coś wbrew sylwetce: ![]() Nie polecam, ale czasem człowiek musi, bo się udusi. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-07 o 14:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2825 |
Rozeznanie
|
moze i faktycznie racja, bo na 2 fazie jestem raptem tydzien wiec moze lepiej dluzej przeczekac.
wzasadzie to mi nie najgorzej na tej 2 fazie truskawki jem a malin nie ma to mi starczy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2827 | |
Rozeznanie
|
ja nie lubie kopertowych bluzek bo moj biust jest wiekszy niz w rzeczywistosci
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
![]() A swoja droga to jakas paranoja zeby w krakowie nie bylo weterynarii pielegnarka zwierzeca jakby jestem ![]() Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-06-07 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2828 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() 2. ostatnio jestem zdeterminowana więc nie boje się że się złamię - zwłaszcza że na mnie czeka deser w postaci 'dżemu' rabarbarowego z twarogiem ![]() 3. no szkoda... wiem o tym, nie lubię marnować jedzenia ![]() 4. już kiedyś tak zrobiłam bo gospodyni była gotowa się obrazić że nie chcę i że pewno nie lubię jej ciasta ![]() Cytat:
![]() dobrze prawi - żadna sylwetka nie jest zła, tylko trzeba ją dobrze ubrać! lubię kopertowe koszule bo przez ten rodzaj zapięcia w końcu jakaś koszula będzie przyległa w pasie i dopnie się w biuście ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zależy, czy mają wzór, w jakim są kolorze, czy są ciemniejsze niż dół, czy jaśniejsze, jaki dół dobierzemy, etc. Zależy, gdzie kończy się koperta - czy pod biustem, czy w rejonie talii. Ten drugi typ nie powiększa nadmiernie biustu, tylko właśnie wyrównuje proporcje, a gdy zachodzi na biodra, to miodzio! ![]() ![]() ![]() Ale takiego materiału i to jeszcze w jasnoróżowym kolorze to bym nie polecała ![]() Biały model już jest OK. Materiał się nie błyszczy, wykrój na ramionach je zwęża, a nie poszerza, jak w różowej bluzce. Biust będzie bardzo zgrabnie wyglądał, będzie megaseksowny, ale nie stanie się za obfity. I na dodatek mamy kołnierz, który czyni cuda - wysmukla szyję i razem z wycięciem w rejonie pach zwęża ramiona i ładnie modeluje całą górę. ![]() A to jest mój ulubiony fason -tak zwykłych bluzeczek, jak i kopertówek (to jest właśnie bluzka wiązana). Na pewno nikt nie powie, że mam w niej niezgrabny i za duży biust - przecież nie noszę różowych satynowych! Bardzo często takie bluzki noszę bez stanika, bo po co ktoś wyższy ma mi rąbek bielizny oglądać? Skoro już zapuszcza żurawia, to niech zobaczy, że nie mam tu nic do ukrycia ![]() ![]() Ja nie lubię kwadratowych dekoltów, choć kiedyś nosiłam. Biust się bardzo nieapetycznie spłaszcza, a tułów trafi fason. Paskudne na mnie - teraz. ![]() Serki też bardzo lubię. Kalae, a co Ty tak się ciągle czepiasz swojego biustu? Aż mi go żal. Nie przesadzaj, kochana. Inna dziewczyna dałaby się posiekać za taki, jakiego jesteś właścicielką. Nie możesz mieć za dużych piersi, bo ja ma większe przecież, a jeśli nie założę masakrycznie obcisłej bluzki albo źle nie dobiorę części stroju, to nie wyglądam jak matka karmiąca. Ooo, tu coś dla pań tęższych niż nasza laseczka Kalae: http://kobieceksztalty.blox.pl/2008/...enty-Tiny.html To jest dla chudzinek, żeby zrobić talię i żeby wydawało się, że góra jest obfitsza, a nawet biuściasta: ![]() ![]() Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-07 o 15:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
BAN stały
|
ahoj
![]() * byłam u fryzjera i jak zobaczyłam fryzjerkę, która ma mnie ciąć to przypomniałam sobie co mówili z programie "zawody" od jakich fryzjerów uciekać ![]() ![]() i na moje nieszczęście pojechałam do CH i teraz mam dylemat którą sukienkę kupić ![]() pierwsza jest biało granatowa i strasznie mi sie podoba tylko boje sie że z cycków będzie mi spadać no i jeszcze wydaje mi sie że nie podkreśla mi talii ![]() druga faworyta tż, ma na jej punkcie hopla, ja uważam że wyglądam w niej, hmm.. jak spod latarni ![]() trzecia, zachwycił mnie kolor ![]() ![]() i która wybrac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Rozeznanie
|
nie no ja go lubie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- jak ta druga byla na miniaturce to mi sie podobala, ale jak powiekszylam to nie, ciekawa jest ta 3, a 2 tez fajna, i tak wzasadzie nie wiem ktora ci doradzic z tych dwuch, ale ta pierwsza ma lepsza dlugosc Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-06-07 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2832 | |||
Rozeznanie
|
kochana , za Twoją poradą poszłam na spacer i jest o niebo lepiej !
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- heh no ok , a łagodzący już kupiłam pantenol i balsam myśle ,że nie długo będzie lepiej ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- z nauką w parku to Cię podziwiam ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2833 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Druga bardzo fajna i trzecia też - tyko gdzie Ty będziesz w trzeciej chodzić? Do opery? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Rozeznanie
|
a gruszka moze miec biust duzy? chyba nie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | |
Rozeznanie
|
chlebek razowy
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2836 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Że np. 90 cm? Gruszka musi mieć mały tułów, wąski czy bardzo wąski w stosunku do bioder. I wąskie ramiona. Oczywiście, musi mieć wąską talię. Jeśli jej biust jest okrągły, pełny, ale doczepiony do takiego tułowia, jak opisałam, to też jest gruszka, tylko biuściasta bardziej. Bo jeśli ktoś jest wąziutki i ma pełne piersi, to one obserwatorowi się wydają duże. Większe niż przy szerokich barkach i szerszej talii. Jeśli ramiona są szersze (z reguły), piersi spore albo jak u pełniejszej gruszki i generalnie wygląda jak klepsydra z szerszymi, obniżonymi biodrami i mniejszą bombką piersiową u góry, ale ma też pełne uda, to jest to kręgiel. Niby ciąży bardziej w dół. Np. Halle Berry to kręgiel. ![]() http://www.suite101.com/content/how-...d-dress-a81021 ![]() ![]() Gruszki musiałabym poszukać. Wydawałoby się po tym zdjęciu i po bałamutnych opisach w necie, że Shakira to gruszka. ![]() Trochę jak gruszka wygląda, bo tu ma wąską górę. Biust obiektywnie nie jest strasznie mały, ale niknie przy biodrach, które są zgrabne i powabne - nie powiedziałabym, że są jakieś bardzo szerokie. Ale wrażenie całości - gruszeczka. Te piersi są też wysoko, a nie nisko, prawda? A figa! Popatrzmy bowiem na inne zdjęcia, na których Shakira stoi przodem. http://www.doktakra.com/shakira3.jpg http://shakiranude.typepad.com/.a/6a...51ab970b-500wi To nie może być gruszka, bo ma szerokie ramiona! To raczej jest kręgiel. Wazon chyba nie, bo talia nie jest za wysoko. Uda są podobne do wazonu. Shakira ładnie umie zniwelować różnice między częściami ciała, zmienić proporcje. W miniówce i gorseciku wydaje się nawet, że jest ... klasyczną klepsydrą! Mimo tak poszerzonych ramion widać, że Davina McCall też ma wąski tułów. Gdyby miała szersze, to od razu mówiłabym, że to kręgiel. Na wazę ma za mały biust chyba, a szerokość ramion to już jest odwrotna do wazy (choć biodra są jak u wazy, a uda jak u kręgla). ![]() Chuda gruszka to Kristin Davis - tak podają, ale musiałaby ręce opuścić. Na szerokie ramiona to jednak nie wygląda i tak. ![]() A to jest dzwon. Dzwon już nie ma takiej talii jak dwa poprzednie typy: ![]() http://answers.yahoo.com/question/in...1125340AAIA7sG http://www.stardustkids.co.uk/acatal...dy_Shapes.html Te figury też są podobne, ale jednak inne, prawda? To są przerysowane linie - ale chodzi o wrażenia. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-07 o 16:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2837 |
Rozeznanie
|
ta czarna bardzo fajna jest, chyba bym sie skusila
![]() Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-06-07 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2838 | |
Rozeznanie
|
1 odpada hm taka za zwykla
2. fajna 3. bajera ale fakt okazyjna bardziej Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
może jakieś fajne np. granatowe ramiączka doszyć do tej pierwszej żeby nie spadała? ta druga niezbyt moim zdaniem :/ no chyba że ci ją TŻ dodatkowo kupi 'do sypialni' jak mu się tak podoba ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2840 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() gdyby nie kupon to bym wyszła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz, jeśli chodzi o typy figur, to Trin i Sus zrobiły źle jedną rzecz. Wybrały do reprezentacji nie zawsze te kobiety, co trzeba. Połowa pań ma po kilka fałd w talii, jakieś iksy w kolanach, etc., a to zaburza proporcje i robi zamieszanie. Uważam, że powinny pokazać po kilka dam jednego typu - jeden szczupły, drugi - że tak powiem - normalny, a trzeci z nadwagą. Wszystkim by to ułatwiło sprawę. Bo człowiek zapamiętuje obrazki. Zapamięta reprezentantkę, u której słabo widać te ważne linie, bo są zamazane przez wiek czy lekki nadmiar tłuszczu w ważnym rejonie, a potem się pogubi! Cytat:
Tę drugą niech Ci chłopak kupi - racja. Jak mu się tak podoba. Zresztą jakby był domyślny i chciał się Twoim kosztem uszczęśliwić, to by ją kupił. Mnie tak faceci kupowali. Ja wybierałam coś, a jak się gościowi inne podobało, to przy kasie się okazywało, że stoi za mną z bluzką/sukienką w ręce i płaci. ![]() Cytat:
Zgroza. Antyreklama saloonu ![]() Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-07 o 16:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2842 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- dobrze zrobiłaś ,że zdecydowałaś się tylko na końcówki |
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny... zgrzeszylam 2 dni z rzedu
![]() ![]() SZATAN jest w nas ![]() I jestem WSCIEKLA !!!!!!! Od jutra zaczynam od nowa !!! - POWROT DO I fazy ![]() Tym razem dam rade ! Jak wy to robicie ? tyle pokus wkolo... znow brak mi silnej woli... kiedy widze spadek, zapominam, ze chce zrzucic wiecej i sobie pozwolilam ![]() ...za co ?! ...startuje od jutra...
#2844 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2845 | |
Rozeznanie
|
nie zaczynaj od nowa tylko grzecznie kontynuuj II faze
Cytat:
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Hej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2846 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2847 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ja mu powiedziałam, że sie bede wydawac 150zł na to żeby ubrac sukienke tylko kilka razy i to tylko przy nim ![]() ehh ta pierwszaa tak mi sie podoba ale źle w niej wyglądam ![]() ![]() a ja jestem gruszka tak ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lecisz dalej nie grzesząc . Musisz się liczyć teraz z ewentualnym wzrostem wagi lub nawet zastojem. Niestety ale trzeba odpokutować. Uderzeniówka jest tylko raz w życiu
![]() |
#2849 |
BAN stały
|
Patii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Raczkowanie
|
...ale ktos mi moze powiedziec dlaczego jest ona raz w zyciu ? zaszkodzi mi ? raczej chyba pomoze, co ? nie kumam ;/
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.