mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-07, 12:35   #4981
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Dziękuje za komplementy. Brzuszek bardzo mi się podoba nie mogę się napatrzeć na niego. Później planuje zrobić film z tych zdjęć Kurcze trochę deszcz popadał a parno jeszcze gorzej niż było.

ja dziś na obiadek robię zupę grochową
Wczoraj na kolacyjkę TŻ wykorzystałam na placki ziemniaczane z młodych ziemniaków ja tylko smażyłam, a on obierał i tarł ziemniaki

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 12:43   #4982
ela3010
Zadomowienie

Obraże się zaraz- wszystkie macie chłodno tylko ja upał, uffffff.

Za to ja mogę się z wami podzielić moją energią, tryskam wprost! Obiad z dwóch dań zrobiłam, zmyłam podłogi, pranie zrobiłam, syna kąpałam tzn wsadziłam go do brodzika w połowie w celu schłodzenia go, kurze starłam i chyba wystarczy na dziś, siadłam z kawką
Na jutro planuję dywan poczyścić na mokro i okna ze dwa umyję, okaże się

Co do płci powinno nam być obojętne zupełnie tylko zdrowie najważniejsze, ale sama mam parcie na córę, w pewnym momencie ciąży wydawało mi się że syn a teraz mam przekonanie że dziewczynka, cudnie, a dowiem się najwcześniej 3 lipca, usg połówkowe mam. Pomiędzy genetycznym a połówkowym nie idę na usg, u mnie nie trzeba się umawiać, idzie się i już, ale nie mam takiej potrzeby, wczoraj posłuchałam serdusia i to mi wystarczy.
Ja chyba ostatnia się dowiem płci bo czy któraś z was ma później usg połówkowe? Jakoś wszystkie piszecie o wizytach w czerwcu

A jeszcze co do płci to na syna jadłam duuuużo słodkiego potem kwaśne, a teraz odrzuciło mnie od słodkiego od początku ciąży i dobrze, nie utyję tyle
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 12:47   #4983
mol_aa
Zadomowienie

Dziewczyny może Wy mi powiecie jak to jest z depilacja nóg depilatorem?? gdzies w necie doczytałam, ze w ciazy niby nie mozna, a ja sobie nie wyobrazam nie depilować nóg depilatorem, maszynek nienawidze, wosk sobie odpuscilam, ale depilator???? co on powoduje zlego, co juniorowi moze zaszkodzic??
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 12:52   #4984
dygotka8
Zakorzenienie

ela-ja mam usg w lipcu,a ty?

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 12:54   #4985
muffinka90
Zakorzenienie

magolina czeresnie a to ja pisalam o tym plynie, akurat mam moj do twarzy na wykonczeniu, wiec sprobuje, bo jakos mi under20 nie pomaga.

ela3010 u mnie tez koszmar, a tak ma byc do weekendu cos czuje, ze te lato mnie zmasakruje...

mol_aa ja uzywam depilatora i jakos nic sie nie dzieje. A moze to chodzi o zyly, ze sa slabsze? Bo wiesz jak to ciazy, zylaki moze wywalic.

Dobra, teraz to juz naprawde ide prasowac chociaz ta temperatura mnie nie nastraja. Cos czuje, ze jak wroce, to nie bedzie juz ''luznych'' postow

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-06-07 o 12:56
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 12:58   #4986
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

magolina ciekawy patent z tym plynem, trzeba by sprobowac, bo cera w ciazy to tragedia
ja też tak robię z tego względu, że od kilku lat chodze do dermatologa bo ciagle mi tam cos na buzi wyskoczy no i pomaga bo te plyny sa delikatniejsze
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 13:04   #4987
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Ja chyba ostatnia się dowiem płci bo czy któraś z was ma później usg połówkowe? Jakoś wszystkie piszecie o wizytach w czerwcu

Oj ja mam 4 czerwca połówkowe chociaż mam ukryta nadzieję, że Cię wyprzedze i na wizycie 22 czerwca sie dowiem co za wariata tam nosze

Kurcze narobiłyście smaka i mnie naszło na truskawki musze sie koło męża pokręcić i podjechac do jego kolegi bo ma pyszne takie słodkie, bo wczoraj siostra Tżta kupiła ale jakieś kwaśne.....a swoje posadziłam dopiero na wiosne to nie dość, że ich mało to takie koraliki są ehhee
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-07, 13:09   #4988
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
co do przeczuc to chociaz na poczatku bardzo chcialam dziewczynke to ciagle mialam przeczucie, ze bedzie chlopiec. Tak sie przyzwyczailam do tego przeczucia ze juz moje dziecko traktuje jako chlopca i bardzo chce zeby byl chlopcem a jak bedzie dziewuszka... to... to nie wiem bede kochac mimo braku siusiaka
Mam tak samo, choć jeszcze nieśmiało wierzę że może jednak dziewczynka, ale pogodziłam się z myślą że pewnie chłopiec. Niestety płeć zależy od faceta, a w rodzinie męża od 3 pokoleń (które znam) 98% dzieci to chłopcy. Dziewczynka by się przydała

Ela nie martw się u mnie powietrza też brak, niby troszkę chłodniej, ale duszno nadal.

Pochwalę się że od 4 dni nie przytulałam kibelka rano i energia mi wróciła. Tak jakby moja psychika była zakodowana że skończyłam I trymestr i czas zacząć odczuwać pozytywne skutki ciąży a nie dolegliwości.
Ale prasować to mi się nadal nie chce
Stary 2011-06-07, 13:13   #4989
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Na pocieszenie dla niecierpliwych ja dopiero kończe 12 tydzień wiec cóż tu mówić o połówkowym usg...

A tutaj wczorajsze wyniki, buziulka i rączka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z komórki 202.jpg (96,6 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z komórki 203.jpg (95,9 KB, 51 załadowań)

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 13:25   #4990
ela3010
Zadomowienie

Dygotka ja mam usg 3lipca, ale ostatnio jestem cierpliwa i się nie wyrywam do przodu, czekam

Gosia i Muffinka a ja myślałam że to tylko u mnie taki skwar dziś, ale ja bardzo dobrze się czuję w tym roku póki co. Z synem w ciąży to leżałam i się gotowałam z gorąca, a teraz szaleję z robotą
Ale jeszcze mnie dopadnie pewnie

Mola nic się nie martw, ja depiluję nogi w ciąży i jest ok, w pierwszej ciąży depilowałam cały czas a syn zdrowy i piękny się urodził. Pod koniec ciąży to częściej nawet bo wiedziałam że po porodzie to ciężko mi będzie ze względu na ból. Więc się nie zamartwiaj

Zmysłkobiety fotki cudne, ja to jestem ślepak jakiś i zazwyczaj mało widzę na takich fotkach z usg ale na tych twoich to super widzę rączkę i buzinkę
Stary 2011-06-07, 13:26   #4991
ggoraa
Zadomowienie

Czesc dziewuszki! Bardzo dziekuje za trzymanie kciukow ! Chyba kciuk Tżta posluchal sie waszych i postanowil z nim zostacoperacja trwala do 7 rano. Palec byl na pograniczu amputacji,ale trafil chyba na uparciucha lekarza, ktory lubi sie babrac w zmielonym miesie i wsadzil mu dwie sruby w palca, oczyscil zmasakrowana rane i teraz trzeba czekac. Pol dloni i kciuk caly sa zmasakrowane- pozszywane na nowo,ale rana bardzo byla zanieczyszczona i boja sie teraz zakazenia.
Tż slaby, dlatego wrocilam do domu, aby spokojnie sie zdrzemnal i odpoczal.

Malenstwo zasnelo wiec i ja sie zdrzemne. Spalam 4 godziny w nocy i stres mnie juz puszcza i zasypian na siedzaco.

Mam nadzieje, ze to ostatni taki niefortunny poniedzialek, ze teraz juz pech se pojdzie do innego kogos
Odezwe sie wieczorkiem- tylko nie goncie tak z watkiem, bo nie mam kiedy nadganiac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-07, 13:33   #4992
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Czesc dziewuszki! Bardzo dziekuje za trzymanie kciukow ! Chyba kciuk Tżta posluchal sie waszych i postanowil z nim zostacoperacja trwala do 7 rano. Palec byl na pograniczu amputacji,ale trafil chyba na uparciucha lekarza, ktory lubi sie babrac w zmielonym miesie i wsadzil mu dwie sruby w palca, oczyscil zmasakrowana rane i teraz trzeba czekac. Pol dloni i kciuk caly sa zmasakrowane- pozszywane na nowo,ale rana bardzo byla zanieczyszczona i boja sie teraz zakazenia.

Malenstwo zasnelo wiec i ja sie zdrzemne. Spalam 4 godziny w nocy i stres mnie juz puszcza i zasypian na siedzaco.

Mam nadzieje, ze to ostatni taki niefortunny poniedzialek, ze teraz juz pech se pojdzie do innego kogos
Odezwe sie wieczorkiem- tylko nie goncie tak z watkiem, bo nie mam kiedy nadganiac
Zobaczysz wszystko będzie dobrze . Kciuk będzie powoli wracał do formy, a to całe wydarzenie może Was znowu do siebie zbliży

Kurcze nic dziś nie zrobiłam Pół dnia obczajałam ciuszki dla siebie na allegro. Zabieram się za obiadek ... dziś młode ziemniaczki z koperkiem, mizeria i kiełbaska z grilla

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 13:51   #4993
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Dziewczyny może Wy mi powiecie jak to jest z depilacja nóg depilatorem?? gdzies w necie doczytałam, ze w ciazy niby nie mozna, a ja sobie nie wyobrazam nie depilować nóg depilatorem, maszynek nienawidze, wosk sobie odpuscilam, ale depilator???? co on powoduje zlego, co juniorowi moze zaszkodzic??

Szczerze mówiąc mi nawet nie przyszło do głowy, żeby go odstawić
depiluję nogi raz w tyg więc raczej bez przesady nic nie będzie
ale to prawda, że żyły w ciąży są jakieś takie drażliwsze, bo chciałam wydepilować sobie plastrami z woskiem bikini i ... szok zamiast ładnie wydepilowanej skóry porobiły mi się krwiaki MASAKRA, nigdy więcej
P.S. upał u mnie nie odpuszcza słabo mi strasznie
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 13:55   #4994
Myszeczka86
Zakorzenienie

Hejka

Nadrobie was wieczorem, tylko tyle przeczytałam o golidice jejciu współczuje

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 14:04   #4995
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ja depilatora sie boje .Uzywalam kiedys golarki elektrycznej do nog,teraz kupuje krem Veet.I jestem zadowolona
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 14:35   #4996
magolina
Wtajemniczenie

Wróciłam z tego banku i spociłam sie po drodze jak świnka całe plecy miałam mokre - masakra, no ale słońce w pełni i grzeje tak że wytrzymać się nie da nie dla mnie takie klimaty.

Czereśni niestety nie było kupiłam kilo truskawek i nektarynki. Do jutra starczy

ggora dobrze, że udało się uratować kciuk odpocznij teraz kochana trochę.

zmyslkobiety super fotki

Ja tak myślę że połówkowe będę miała coś koło 11 lipca, wizyty mam co 4 tyg, teraz mam wizytę 13 czerwca (początek 17 ty) to akurat po 4 tygodniach będę na początku 21 tyg.

Ja używałam kiedyś depilatora ale mam problem z wrastającymi włoskami i niestety znów przerzuciłam sie na maszynki.
Dziewczyny a czym depilujecie pachy?? bo ja tez zwykłą maszynką ale nie wiem jakbym się delikatnie nie ogoliła i dobrej pianki użyła to i tak mam podrażnioną skórę macie jakiś dobry, sprawdzony sposób - nie wiem krem czy cuś
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 14:43   #4997
sozaa
Rozeznanie

zmyslkobiety, ale piekne fotki!!!

Ktoras napisała, że pleć dziecka zalezy od faceta i od tego co częśćiej w jego rodzinie.
Tak i nie....
Wszystko zalezy od hormonow jakie sa w naszym ciele podczas poczęcia dziecka! ostatnio na jakies zajęcia koleżanka czytała książkę jakąś o hormonach i później robila nam z tego wykład na zajeciach. Okazało się, że mężczyźni, ktorzy zyją w stresie, alebo pod wpływem jedorazowej stersującej sytuacji wytwarzaja hormon, dzieki któremu częściej jest dziewczynka! Jako przyklady zostali podani politycy i managerowie wysokiego szczebla, oni częściej mają corkę, oraz pary, które poczynaja nieplanowane dziecko, ale bardzo dlugo staraja się o dziecko (w przypadku pierwszych jest stres aby nie począć dziecka, a w przypadku drugich odwornie, stres, czy tym razem sie uda). Ogólnie rzecz ujmująć, wyluzowani faceci mają większe szanse na syna fajna była ta książka, też cos tam było o baby blues no i o dorastaniu nastolatków. Nie pamietam tytułu, ale jesli ktoś byłby zainteresowany to mogę poszukać!

Pedzicie z tym pisaniem, nie nadążam zz czytaniem a co dopiero odpowiadaniem!

Do nas nadchodzi burza, nareszcie!

Zaraz do domku na dobry obiadek idę, a później ciąg dalszy malowania ścian i nauki.
Pozdrawiam!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 15:01   #4998
kropeczka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Na pocieszenie dla niecierpliwych ja dopiero kończe 12 tydzień wiec cóż tu mówić o połówkowym usg...

Ja też jestem w 12 tyg i 3 dniu..ach mógłby ten czas szybciej lecieć...
Super zdjęcia,można Maluszkowi paluszki u rączki policzyć śliczny!

Edytowane przez kropeczka27
Czas edycji: 2011-06-07 o 15:03
kropeczka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 15:03   #4999
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie
mieliście tyle nie pisać
no dobra ja mam pytanie zakładam wątek i nie wiem co z tą sondą bo od razu każe wpisywać nazwę sondy i opcje można to jakoś ominąć żeby później wrócić do opcji sondy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-07, 15:14   #5000
ela3010
Zadomowienie

Soza a gdzie ty mieszkasz????? Dawaj tę burzę do mnie!!!!

U nas coś się chmurzyło ale przeszło

Magolina ja pachy golę normalną maszynką i mnie nic nie pdrażnia.

Mój tż wrócil z pracy więc zaraz wyjdziemy na dwór na krzesełka, Matik pobryka trochę, popołudnie to może tak nie grzeje.
Stary 2011-06-07, 15:16   #5001
Ona231
Zadomowienie

Dobry

Mamuśki przenosimy się do nowego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=535651 bo ten przekroczył 5000
Stary 2011-06-07, 15:26   #5002
justi84
Raczkowanie

Cytat:

Ja jestem w 10 tygodniu i 4 dniu, więc nawet nie myślałam o połówkowym pod koniec czerwca idę na 3d pomiarowe zarazem,jak Bahamedia też 3 razy idę i płacę kolejno 200, 300 i 200 razem z wizytą...chyba ale z tego co pamiętam to tak. Zazdroszczę wam już większych brzusiów
Zrobiłam sobie młode ziemniaczki z koperkiem schabowego kotlecika i mizerię z ogóreczków- objadłam się straszliwie a jeszcze mus truskawkowo-bananowy wyczarowałam i czeka na mnie w lodówce
Kupiłam sobie dziewczynki krem przeciw rozstępom Pharmaceris foliacti i do biustu z AA Ja i Mama- stosuje to któraś z was? A może coś innego polecacie????

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Ja pachy depilatorem golę a czasem maszynką jak mi się nie chce i jest ok.Nogi też depilatorem, a czy którejś też tak szybko owłosienie w ciąży rośnie? bo ja mam wrażenie że przez noc już mi przybyło go i nie jestem taka całkiem gładka, wkurza nie to:/
Stary 2011-06-07, 15:37   #5003
muffinka90
Zakorzenienie

hej poprasowalam, nogi mam w szyi, a teraz jeszcze obiadek dokanczam: schabowe dla znudzonych

Musze jutro do gina, w zwiazku z ta wizyta piatkowa na IP, tylko po co, jak jest wszystko ok

Cytat:

Slicznosci malutkie, ale cuda u nas w brzuszkach mieszkaja

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość

Cudownie, ze sie udalo, odpoczywaj teraz i juz sie nie stresuj, bedzie juz tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
zmyslkobiety, ale piekne fotki!!!

Ktoras napisała, że pleć dziecka zalezy od faceta i od tego co częśćiej w jego rodzinie.
Tak i nie....
Wszystko zalezy od hormonow jakie sa w naszym ciele podczas poczęcia dziecka! ostatnio na jakies zajęcia koleżanka czytała książkę jakąś o hormonach i później robila nam z tego wykład na zajeciach. Okazało się, że mężczyźni, ktorzy zyją w stresie, alebo pod wpływem jedorazowej stersującej sytuacji wytwarzaja hormon, dzieki któremu częściej jest dziewczynka! Jako przyklady zostali podani politycy i managerowie wysokiego szczebla, oni częściej mają corkę, oraz pary, które poczynaja nieplanowane dziecko, ale bardzo dlugo staraja się o dziecko (w przypadku pierwszych jest stres aby nie począć dziecka, a w przypadku drugich odwornie, stres, czy tym razem sie uda). Ogólnie rzecz ujmująć, wyluzowani faceci mają większe szanse na syna fajna była ta książka, też cos tam było o baby blues no i o dorastaniu nastolatków. Nie pamietam tytułu, ale jesli ktoś byłby zainteresowany to mogę poszukać!

Pedzicie z tym pisaniem, nie nadążam zz czytaniem a co dopiero odpowiadaniem!

Do nas nadchodzi burza, nareszcie!

Zaraz do domku na dobry obiadek idę, a później ciąg dalszy malowania ścian i nauki.
Pozdrawiam!
Tzn, ze moj luby to luzak

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie
mieliście tyle nie pisać
no dobra ja mam pytanie zakładam wątek i nie wiem co z tą sondą bo od razu każe wpisywać nazwę sondy i opcje można to jakoś ominąć żeby później wrócić do opcji sondy?
Aniu wydaje mi sie, ze musisz od razu zaznaczyc, ale nie jestem pewna

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-07, 15:52   #5004
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Dygotka ja mam usg 3lipca, ale ostatnio jestem cierpliwa i się nie wyrywam do przodu, czekam
wątek jeszcze nie jest zamkniety więc piszę jeszcze tutaj:
myślałam elu,że czekasz na tą wizytę bardzo neicierpliwie bo się martwiłaś,że masz ja późno...
ja mam po tobie wizytę więc luzik,a dodatkowo jeszcze prywatnie

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 15:55   #5005
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justi84 Pokaż wiadomość
Ja jestem w 10 tygodniu i 4 dniu, więc nawet nie myślałam o połówkowym pod koniec czerwca idę na 3d pomiarowe zarazem,jak Bahamedia też 3 razy idę i płacę kolejno 200, 300 i 200 razem z wizytą...chyba ale z tego co pamiętam to tak. Zazdroszczę wam już większych brzusiów
Zrobiłam sobie młode ziemniaczki z koperkiem schabowego kotlecika i mizerię z ogóreczków- objadłam się straszliwie a jeszcze mus truskawkowo-bananowy wyczarowałam i czeka na mnie w lodówce
Kupiłam sobie dziewczynki krem przeciw rozstępom Pharmaceris foliacti i do biustu z AA Ja i Mama- stosuje to któraś z was? A może coś innego polecacie????

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Ja pachy depilatorem golę a czasem maszynką jak mi się nie chce i jest ok.Nogi też depilatorem, a czy którejś też tak szybko owłosienie w ciąży rośnie? bo ja mam wrażenie że przez noc już mi przybyło go i nie jestem taka całkiem gładka, wkurza nie to:/

Witaj w klubie też zrobiłam mus truskawkowy i czeka w lodówce a;e tak się najadłam na obiad, że nie wiem czy go dzisiaj wypiję
Co do rozstępów używam tylko i wyłącznie oliwki i nie chcę zapeszać ale...jest OK w poprzedniej ciąży używałam Mustele i dość, że wydałam sporą kase nic a nic nie pomogło więc teraz tylko oliwka bambino i jest good
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości