|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
a mojej znajomej 3 tyg temu robił cesarkę razem z Orłem i też była bardzo zadowolona
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie jest obojętne gdzie i póki co to mam przyszły tydzień wolny
Ale się wkur***** ;/ ![]() Robiłam surówkę i mama mówi, ze chłopak z osiedla( z 16lat) znalazł małą kawkę i psem ją szczuje :/ Ja do okna a on psa spuścił na nią. Myślałam że mnie rozsadzi jak go opier***** to szybciutko do domu uciekł z psem. Za jakieś 15 min mama mówi że już po kawce, dzieciaki tak w wieku 6-8 ją zabiły :| i że ten chłopaczek ich podpuścił. Niech gnoja spotkam, a spotkam na bank to mu taki wykład puszcze że mnie popamięta. Kurde skąd tacy debile się biorą ?
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Natka świetne te koszulki
![]() Podasz dokładna nazwę tych kremowych? Cytat:
a jakie masz wskazania do CC? to ża SN będzie bolesny i męczący to chyba oczywiste żadna z nas się chyba nie spodziewa wakacji n sali porodowej ![]() ale nie ma się też co schizować, mój poród był też ciężki ale teraz drugi raz też mam zamiar rodzić SN bo to niesamowite przeżycie i ból się zapomina
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka i spółka: w poniedziałek prawdopodobnie będę w lbn u promotorki, pewnie mi zejdzie u niej tak do 14. Mniej więcej 14.30 możemy się spotkać, może pod bramą krakowską a potem wybierzemy jakiś ogródek na deptaku?
Ale to moja propozycja.. piszcie jakie dni Wam pasują. Dołączam do grona narzekających. Tylko mnie dobić... Depresja mnie jakaś łapie do tego.. Natka śliczne koszulki |
|
|
|
#2436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to mam tak, że wszystkie biedne zwierzęta bym wzięła a tych co im robią krzywdę za jaja na drzewie powiesiła.
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam że CC nie jest w sumie bolesne, ale dochodzi się do siebie dłużej i ból jest dopiero po porodzie. Ja się modlę żeby nie było żadnych wskazań do CC właśnie. W końcu to operacja.
iustyna ja tak samo. Szlag mnie po prostu trafia. Dzisiaj kawka, jutro kot, a pojutrze człowiek ? Sweet nie wymyślaj to nasze ostatnie spotkanie przed rozwiązaniem i tym razem się nie wymigasz.
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-06-07 o 17:25 |
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poniedziałek też Sweet do Bidy nie jedziemy Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-07 o 17:29 |
|
|
|
|
#2440 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana, no ja bym chyba tego gówniarza na policję zgłosiła.Przecież to jest karalne. a takie małe dzieci (6-8lat) to przez kolano przełożyc i
![]()
|
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pytanie bo pojawiło się sporo nowych mamuś odkąd poruszałam ten temat: czy któraś z Was miała usuwaną torbiel na jajniku? bo ja mam na prawym od początku ciąży taką 57mm więc sporo i gin mi już zapowiedział że jak po porodzie dojdę do siebie to będzie trzeba usunąć cholerstwo trochę się tego boję bo torbiel jest spora.. z tego co wiem to operuje się to laparoskopowo chyba w całkowitej narkozie ale kompletnie nie wiem ile czasu dochodzi się do sił po tym itd.a może któraś z Was to przerabiała to chętnie zasięgnęłabym jezyka w tej sprawie.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-07 o 17:35 |
|
|
|
|
#2443 |
|
BAN stały
|
Zmalowana podniosłaś mi ciśnienie swoim postem.Co za debil.A te dzieci 8 letnie już swój rozum do cholery też mają.
Brak mi słów!!!! Gratuluję wizyt.Super wieści ![]() U nas była położna i mała ma się znakomicie. Ani pryszczyka,potówki,nic:ju pi: Zważyła Ją i przybrała z 2340 g do 2760 g przez 2,5 tyg. Już jesteśmy zarejestrowane na 22 czerwca na bioderka a 29 czerwca na szczepienie. Noc miałam do dupy-słabo mi,mdli,boli brzuch. Dziś to samo. Jak "to moje" dziadostwo wróci,to się zabiję.A widzę,ze chyba wraca. Konieczny będzie powrót do leków ![]() Sweet ja nie pomogę bo 4 razy rodziłam SN. |
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
dziubek79 mnie też rusza takie coś. I generalnie nie jestem jakaś "krzykliwa", ale czasami obowiązkiem jest zareagować.
A co do wychowania to i masz rację i nie. Bo ja np. od 15 r.ż mogłam chodzić na dyskoteki no i wiadomo, że alkohol się też pojawiał. Ale jakby mi mama zabroniła to byłoby gorzej bo zakazany owoc ciągnie jeszcze mocniej. Zwłaszcza, że ja uparta jak osioł W szkole wiecznie miałam kłopoty zwłaszcza gimnazjum łobuzowałam, a LO wagary. Ale to jakoś minęło i zmieniło się zupełnie już w czasie LO. A teraz super oceny na studiach, jakiś tam rozum swój mam.Ale z drugiej strony teraz jest tak, że rodzice obowiązek wychowania zrzucają na szkołę, a sami umywają ręce i zbierają laury. A już jak coś złe to wina szkoły. Generalnie nie ma już takich przyjaźni rodzic-dziecko, bo rodzic nie ma czasu, bo się nie chce, bo tysiąc innych spraw. Bo jak dziecko przy komputerze to chwila spokoju, a spacer czy jakieś wypady to od święta ( a i to dobrze!). Się rozpisałam :P A no i oczywiście nie chcę generalizować, bo sytuacje są naprawdę różne. Aha no i wiem że temat był miliony razy (nerolka nie bij :P), ale wybieram się po kosmetyki dzisiaj dla Dzidziola do Rossmana i powiedzcie mi co muszę mieć na już ? I co w rossmanie najlepiej brać. Wiem,ze polecacie hippa ale tam chyba nie ma ?
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-06-07 o 17:39 |
|
|
|
#2445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tak sie właśnie zastanawiam czy nie zrobić prywatnie w 37 tc do lekarza chodze na nfz
|
|
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super a może nie wraca tylko jakieś chwilowe zachwianie samopoczucia?? oby |
|
|
|
|
#2447 |
|
Zadomowienie
|
Beatko, ja miałam torbiel na lewym jajniku wielkości 55mm. usunięto mi ją laparoskopowo, czyli kamerka przez pępek, a gaz i narzędzia otworami z boku. pod pełną narkozą. w londynie wyszłam 2 godziny po obudzeniu się i zrobieniu siusiu. czyli jakieś 3 godzinki po całej operacji.W Polsce może to zając kilka dni. opatrunek na pępek i te dwie dziurki. szwy samowchłaniające się, więc nie było problemu. tabletki przeciwbólowe. pierwszy raz dostałam coś na bazie morfiny, ale były za silne, bo po 3 dawce zaczęłam miec zwidy i lęki. sam paracetamol był ok. Zwykle dają zwolnienie na 2 tygodnie, ja doszłam do siebie po półtora za pierwszym razem i po 5 dniach za drugim razem. nic strasznego. da się przeżyc. mam nadzieję, że nie stwierdzą u Ciebie endometriozy przy okazji. jak to mnie się przytrafiło.
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest hipp jest , sama go tam kupowałam ![]() ja kupiłam oliwkę, płyn do kąpieli i kremik do buzi, oprócz tego kremik z filtrem 50 ale to już z marki rossmanowskiej bo z hippa nie było Sweet ja mam podobne zdanie jak dziewczyny, CC to operacja i mnie przerażą przecinanie tylu powłok brzusznych, że już nie wspomnę o samym znieczuleniu w kręgosłup... brrrr masakra , pewnie część osób powie, że jak poczuję bóle porodowe to szybko zmienię zdanie ale na razie przeraża mnie to wszystko bardziej niż poród SN. Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-06-07 o 17:46 |
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Ta w kropki to Muzzy- to jest taki kolor blady róż z szarymi kropkami, na zdjęciu wyszedł jakiś inny.
Ta z tą krową to Vienetta Secret. A ta z rękawkami to Vanilla model 614- tak ta pani też wpisała w zamówieniu i na metce było napisane tylko "Vanilla"-próbowałam ją znaleźć na allegro, ale nic nie znalazłam Kupiłam je w takim zwykłym sklepie z bielizną, gdzie jest bielizna z różnych firm. Nawet nie, bardzo zależało mi na takich które później ubiorę. Bo te takie typowe dla karmiących to mi się ani trochę nie podobają, bo gdzie ja potem w takim czymś bym wyszła Ona ciut droższa, ale naprawde bardzo fajna-myślę że warto
|
|
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana będzie dobrze - a "dzidostwem" się nie martw, może to tylko chwilowy gorszy dzień..
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
A lepiej hippa czy babydream ?
![]() Dostałam takie nosidełko granatowo błękitne od koleżanki http://allegro.pl/nosidelko-chicco-s...653485161.html Problem polega na tym, że zgubiła gdzieś zapięcia te szelki takie. A muszę Dzidziola ze szpitala przynieść 3 min drogi ?
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na już: ja biorę - białego jelenia w płynie do mycia od pierwszych dni życia - chyba można, prawda? płynna parafina mleczko do ciała Hipp jesli sucha skóra będzie Bambino z tlenkiem cynku sudocrem w razie "w" i linomag ten w tubce zielony
|
|
|
#2453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2454 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Miałam usg w 30/31 tc. A jak byłam w 33 na wizycie to mi nie robił usg bo mówił, że w 37 zrobi to dokładne i pobierze ten wymaz na paciorkowca i mam się wcześniej nie rozsypać bo to ważne badanie . Chodzę prywatnie.A co z pobraniem od Ciebie tego wymazu na paciorkowca? Kiedy to chce zrobić? U mnie w książeczce ciąży jest nawet rubryka na usg po 36 tc. W ogóle jakie u nas są ceny: 90 zl za wejście, 60-80 usg, 30 cytologia ... A to wcale nie duże miasto.
|
|
|
#2455 |
|
BAN stały
|
Zmalowana jak nie bij.I mam się zlitować?
No dobra,ostatni raz: Hipp albo Babydream(tez ma prosty ładny skład). Ponoć ładnie przybiera jak na wcześniaka i na samym cycu. Dziewczynki to chyba jednak "dziadostwo" bo i słabosć,mdłości,niemoc jedzenia,odloty na łóżku w nocy,zawroty głowy,ból żołądka...czyli powtórka z rozrywki. Boję się jak cholera. Nie mogę się temu dać bo już po nas będzie. Brunetko no nie ta data bo to przez aparat co mu baterie wylatają ![]() Ale to Iza.I Ty też masz całuski od Niej!!! Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-07 o 17:53 |
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
Ukłony
Co by trochę przyjemności złapać hahI nie myśl o żadnych dziadostwach, bo nie pozwolimy się im dobrać do Ciebie ![]() Lecę na zakupy
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sweet, a nie gniewaj się, ale ten Twój lekarz jest jakiś dziwny. Straszy cię że będzie bolało (a kogo nie?) i dlatego zaleca CC, ale wcześniej też kilka razy Cię nastraszył... jakoś chyba nie miałabym bezgranicznego zaufania do niego...
|
|
|
#2459 |
|
Zadomowienie
|
dziubek, ja też jestem starej daty. zresztą sama dyskotek nie lubiłam i wolałam czas spędzac w kameralnym gronie. i mój syn też będzie miał ze mną przechlapane, bo ja mu czas zapełnię sukcesywnie.
![]() od małego będzie uczony odpowiedzialności, samodyscypliny i szacunku do starszych oraz tego, że nic za darmo się nie dostaje. może zbyt surowo będzie wychowany, ale ja sobie nie wyobrażam mojego dziecka gnębiącego koty i wulgarnie odzywającego się do starszych oraz robiącego mi sceny w supermarkecie, że chce to czy tamto. |
|
|
|
#2460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.

żadna z nas się chyba nie spodziewa wakacji n sali porodowej 

do lekarza chodze na nfz