|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
no to może jak będzie tak daleko to wymienimy się telefonami żeby sobie nasi synowie ponarzekali na takie matki |
|
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
W takim razie jak poniedziałek odpada to każdy inny dzień mi pasuje.
Wy zadecydujcie, wybierają się też dziewczyny z lubelskiego wątKu. Zmalowana zgadzam się z Tobą w sprawach wychowania, u mnie było całkiem podobnie, wybryki odstawiałam, wagary w LO, potem człowiek wydoroślał, i wydaje mi się że tak szybko i nauczył się żyć jak dorosły dojrzały porządny obywatel. Dziubek swoje racje też ma, dekadę temu nikt nie pomyślał żeby dziecko w wieku 15 lat na dicho puścić..ale to były inne realia, a to co teraz wyrabia hołota woła o pomstę do nieba. Nerola Iza to istny skarb, zero narzekać, same pochwały. To chyba za te cierpienia Twoje w ciąży tak Ci się odwdzięcza. |
|
|
|
#2463 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eh a ja jeszcze 18 dni ale wytrzymam musze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Lubelaczki mna sie nie sugerujcie bo wiecie u mnie daleko do lublin (80 km ) wiec ja raczej odpadam ale nie bedziecie mialy zalu ?
|
|
#2464 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tam "ręcami i nogami" jestem za SN, mimo obiecanego bólu, pękniętego lub nacinanego krocza i wysłuchanych setek opowieści porodowych A przy CC to się wszystkiego boję- począwszy od cewnikowania, przez znieczulenie, cięcie po gojenie się ran itp. Jedyny plus to nienaruszone, "dziewicze" krocze ![]() Dlatego bardzo się ucieszyłam, jak gin mi powiedział, że młody jest już główką w dół i marne szanse, żeby sie przekręcił. Ale to moja opinia i nie musisz się z nią zgadzać, bo tak jak pisałam- ważne, jakie masz wskazania do CC. Cytat:
mam nadzieję, że uda się nam wszystkim wychować nasze dzieci na NORMALNYCH ludzi Cytat:
Cytat:
![]() a ten Twój "dziad" to co konkretnie- depresja czy nerwica? Długo leczyłaś to w przeszłości? Cytat:
Wolałam Przystanek Woodstock
|
|
#2465 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chce tylko napislaam ze jak do bidy to bedzie mi trudno wysiedziec jak bedziecie sie zajadac a ja z jablkeim zostane przy stole Cytat:
![]() Cytat:
Jasne ze wiem ze porod SN to nie sielanka i kazdy jest meczacy i bolesny w koncu to najbardziej meczace przezycie fizycvzne w zyciu! Chodzi tylko o to ze lekarz mi to zasugerowal tzn . CC bo stwierdzil ze te wszystkie moje przypadlosci ciazowe raczej w pozytywny sposob nie wplynal na rowoj porodu SN i moge sie ocierpiec a tu moge rachu ciachu i juz. Dla mnei to troche dziwne bo ja u siebi zadnych powaznych wskazan do CC nie zauwazylam no ale jak proponuje................ ... to dlatego sie pytam Was o zadnie czy warto skorzystac z tej mozliwosci czy nie bo nie kazda ma tak mozliwosc wyboru prawda? dlatego pytam... ciekawosc
|
|||
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2467 |
|
BAN stały
|
Zmalowana ostatni raz z pejcza dostajesz.
Następnym razem to pała idzie w ruch i to taka,k5tórej nigdzie nie zmieścisz. Iustyna ja próbowała latami bez leków apotem to doprowadziłam się do takiego stanu,ze z łóżka na czworaka schodziłam. Takze te leki to wybawienie. Maleńką dawkę sobie zaaplikuję i będę się obserwować. Nie miałam na początku brania strasznych skutków.A odstawiennych zadnych bo schodziłam co dzień z ponad 210 granulek do jednej sztuki. A co powoduje nawrót?Sama już nie wiem bo to atakuje wtedy,gdy jestem szczęśliwa,zadowolona.Po czasie.A nie w dnie kiedy mam doła,nerwa...czyli ni w pipę ni w oko. Patik właśnie sobie tak myślimy z T,że nam się tak ładnie rewanżuje malutka!!! Sweet a jakie Ty masz przypadłości ciażowe? Bo ja np.mam: niedomykalność dwóch zastawek arytmię tachykardie 4 poród przy zrostach szyjki i rozciagniętej macicy rozejście spojenia łonowego nerwicę(w tym leki) wielowodzie torbiel na łożysku i po konsultacji z kariologiem nie miałam wskazań do CC. Dlatego nie rozumiem.I jaki odpowiedzialny lekarz da kobiecie wybór:co pani woli SN czy CC? Nosz k***a mać. CC to operacja a dzieci od dawien dawna rodzą sie SN. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-07 o 18:20 |
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
sweet czy w bidzie, czy w jakimkolwiek innym miejscu musisz trzymać dietę, więc ? silna wola Ci potrzebna, i chęci.
![]() Ile pieluch jednorazowych do szpitala? 20 wystarczy chyba, jakby co dowiozą? Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-06-07 o 18:17 |
|
|
|
#2469 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dyscyplina, odpowiedzialność, szacunek dla ludzi i zwierząt co nie znaczy, że przytulac nie będę, bo baty zaraz na mnie spadną ![]() o i od małego ma się nauczyć, żeby miejsca w MPK ustępować ostatnio urodziłabym w autobusie a żaden zakichany "dżentelmen" dupy z siedzenia by nie podniósl. Wchodzę to od razu głowa w okno i udają, że mnie nie ma, ech po prostu krew mnie zalewa wtedy już nawet nie dlatego, że chce usiąść, ale że taka znieczulica panuje Cytat:
![]() lekarze chyba raczej namawiają pacjentki na SN, czy się mylę?
|
|
#2470 |
|
BAN stały
|
Edytowałam poprzedniego posta!!
|
|
|
|
#2471 |
|
Zadomowienie
|
Nerolka śliczna ta Twoja księżniczka
no może nie dziś tak za dwa tyg ![]() Brumek Aania Madzia za wizyty ![]() Patik za wy niki i brak anemii ![]() Dziubek mój Krystianek też tak mocno sie wypina że sie boje że moja skóra ie wytrzyma ja jestem prawie w Twoim wieku i mój synek też będzie mial ciężko ![]() iustyna mam wizyte u mojej gin 15.06 i wtedy dokładnie sie wypytam o ten wymaz i usg Ela za wage Tomka ![]() Natka koszulki bardzo fajne |
|
|
|
#2472 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja sie bez bicia przyznalam ze nie moge bo daleko ![]() szkoda bo fajne z was kobitki Cytat:
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patik właśnie mąż przywiózł naklejki ![]() czy będę szukała innego lokum dla nich ![]() A co do pieluch to ja kupiłam do szpitala tą mniejszą paczuszkę chyba tam jest 43 pieluchy i wezmę całą Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-07 o 18:37 |
|
|
|
|
#2474 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=brunetka2000;273598 57]Wybaczone masz
Patik właśnie mąż przywiózł naklejki ![]() czy będę szukała innego lokum dla nich ![]() A co do pieluch to ja kupiłam do szpitala tą mniejszą paczuszkę chyba tam jest 43 pieluchy i wezmę całą [QUOTE] ja tez mam ta 43 szt paczke i biore cała teraz to sie zastanawiam w jaka torbe sie spakowac ale chyba jakas wielka
Edytowane przez moniczka2123 Czas edycji: 2011-06-07 o 18:42 |
|
|
|
#2475 |
|
BAN stały
|
Ja miałam małą paczkę pieluch ale za dużo ich było,więc możecie wziać na początek z 10 o ile u Was w szpitalach daja.Nam dawali 5 szt. na dobę ale upominały sie o nasze.
|
|
|
|
#2476 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nie rozumiem np tego że Wodaqua ma termin na 9 sierpnia i jest już w 32 tyg a ja na 4 sierpnia i jestem w 31 i w czwartek zaczne 32 t.c. Dla mnie to dziwne liczyc "na zaś" ![]() Cytat:
![]() Na pierwszej "ciążowej" wizycie. później już nie. ![]() Cytat:
nienawidzę tak...Cytat:
Może jestem dziwna, ale ja chce przeżyć własnie ten ból... nie jestem jakąś masochistką ale chce dokładnie to przeżyć... te wszystkie skurcze, czekanie i ten najważniejszy moment w życiu..... a cc to jedna chlodna operacja... jeśli się tylko okaże że mogę rodzić z tym moim spojeniem łonowym SN to będę happy Ta pierwsza sliczna Ja mam 22 lata i takie samo podejście.. moja 13-letnia córka na pewno na dyskoteki chodzic nie będzie.... ja tak byłam wychowywana, oczywiście wściekla na mame bo koleżanki mogły wszystko a ja w wieku 15 lat o 21.00 musiałam być w domu, a teraz jej za to w duchu dziekuję..... Cytat:
Pokaż zdjęcia wózka ![]() Cytat:
Nerolka nie zacytowało mi poprzedniego posta więc piszę tutaj.... Iza jest słodka i cudna Oczywiście pól rzeczy mi nie zacytowało... chyba za duzo pozaznaczałam..... Gratulacje wszystkich wizyt i tygodni! Natka co do tego twardnienia to własnie mi od wczoraj non stop twardnieje.... momentami aż chodzić nie mogę bo boli jakbym miała żywe rany w środku... dotyk pępka mnie nie boli, ale brzuch jest taki dziwny... ciągnie, napina się, źle mi chodzić ![]() Marina Ty mi chyba pisałaś o przepowiadających... to twardnienie brzucha to przepowiadające? byłam święcie przekonana że wlasnie ból jak na @ to skurcze przepowiadające.... Bylam z mama na zakupach... leeedwo chodzę.... Któraś wrzucała blender - genialne urządzenie.... ja robię w blenderze praktycznie wszystko.... sosy, koktajle, szatkuje cebule, robię ciasto na placki ziemniaczane nawet! Mąż za 15 min wróci z pracy jak zobaczy ciuszki dla Lilki to będzie wpier....
|
||||||
|
|
|
#2477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Sweet to dziwne, że bez wskazania lekarz Cię pyta o CC . To ten sam co ostatnio Cię tak nastraszył? Moja przyjaciółka uparła się na CC, lekarz zrobił, bo zapłaciła, ale do ostatniej chwili ją namawiał, prosił żeby się zastanowiła czy nie chce spróbować naturalnie.
|
|
|
|
|
#2478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie to zdecyduj tak żebyś była "zadowolona" bo przecież skoro nie ma wskazań do CC to możesz pozostać przy swojej wersji i rodzić SN ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ktos tu o badaniach cycow mowil aj badam podczas kapieli kazdej swoje cycole i lekarz mowi ze napewno bym cos bym sobie wyczula. no kiedys jak sie jeszcze nie badałam czesto to polecialam do lekarza z guzem na piersi a to sie okazal gruczol mleczny
|
|
#2480 |
|
BAN stały
|
Agulaaa nie siusiaj
i Zarezerwować spodenki? I dziękujemy Wam DaKaro |
|
|
|
#2481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam prośbę
Wiem, że ten temat był już chyba poruszany, ale proszę napiszcie jeszcze raz... Co z wyprawki trzeba zabrać dla dzidziolka do szpitala? Jakie ubranka? Ile pieluch flanelowych / tetrowych? Ogólnie co dla dziecka muszę mieć ze sobą w szpitalu?Powoli zabieram się za pakowanie torby
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak możecie klikajcie codziennie w mój banner w podpisie i głosujcie
będę wdzięczna
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
witam po pracy
Sweet- dziwny lekarz ,ale jeśli zdecydujesz się na CC to ja przykład na to,że CC może zakończyc się szczęśliwie ja się nie boję CC bo już po jednym jestem
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2485 |
|
Zadomowienie
|
[Brumek, Ania i Madzia1k1 gratuluję serdecznie wspaniałych wieści z wizyt
klaski:
|
|
|
|
#2486 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2487 | ||
|
Zakorzenienie
|
chętnie
Cytat:
Cytat:
i robic będzie:P
|
||
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
jesteście kochane
może uda się coś wygrać Wy też możecie wziąć udział w zabawie
|
#2489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie smiała bym z toba konkurowac i zabierac ci glosów powodzonka i wygranej
|
|
#2490 |
|
BAN stały
|
Agulaaa ok.Polecą do Ciebie niebawem
![]() Babonik nie świruj za bardzo z tą pracą. Fajnie,ze już jesteś ![]() Zanka kliknięte
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

no to może jak będzie tak daleko to wymienimy się telefonami żeby sobie nasi synowie ponarzekali na takie matki 
eh a ja jeszcze 18 dni ale wytrzymam
musze 

poniedziałek też

Zakończone: 2
klaski: