|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
no dla mnie to widać jest U, bo waga jest mniej więcej podobna
|
|
|
|
#2613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a u Ciebie ciągle to samo. Po co te jadłospisy. Jeśli na prawdę chcesz utyć to jedz więcej. Jeśli nie dajesz rady to znaczy,że nadal jesteś bardzo chora i szpital to bardzo dobra opcja. ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Jeśli waga jest podobna to oznacza,że masz całkowicie "spierniczoną" przemianę materii ,a przy tym organizm się broni. Zdrowa to Ty raczej nie jesteś.
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
nie chcę ciągle słyszeć,że za dużo jem :|
|
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
To nie słuchaj ich. Kto Ci tak mówi? Rodzina? Sorki że pytam ale chorowałaś na bulimię że Ci tak mówią ?
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, głównie w domu ale mam też wstyd przed publicznym spożywaniem.
W domu tak słyszałam wiele razy, zanim się zaczęłam odchudzać-kiedyś miałam troszkę kilo jak to się mówi "więcej" i czasem np. chciałam nałożyć sobie załóżmy sałatkę do miseczki i słyszałam"jeszcze jesteś głodna?nie przesadzaj" "jak nie jesteś głodna, to nie jedz~!" kiedyś od ojca: "nie pij tyle soku bo masz już duży brzuch"(miałam 10-12 moze lat ) nie byłam bulimiczką co prawda szczerze,kiedyś byłam szczęśliwsza |
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2618 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie to jest dziwne, bo zawsze miałam nie najgorszy metabolizm (średni taki).
ale ostatnio prawie nie ćwiczę bo pracuję często do 3 w nocy i nie mam siły w dzień na to wiec spalam znacznie mniej kalorii bo zawsze ćwiczyłam dużo |
|
|
|
#2619 |
|
Zadomowienie
|
Czy ktoś może mi podać medyczne uzasadniene, czemu w trakcie okresu tak bardzo chce się jeść, zwłaszcza slodkie ?
A nom nom nom nom....
|
|
|
|
#2620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z powodu wahania poziomu progesteronu we krwi. Dla pocieszenia dodam ,że można jeść więcej kcal ponieważ organizm więcej ich zużywa.
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak? Dlaczego więcej? (jestem ciekawa czy to kwestia jakiegoś zwiększonego wtedy metabolizmu czy jak..?) |
|
|
|
|
#2622 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie ?
Na co to idzie ? Bo ja wiem tylko tyle, że jak się karmi piersią to organizm dodatkowo spala 500kcal na samą produkcję mleka, ale podczas okresu na co to idzie ?Oby było coś na rzeczy bo : Śniadanie : 2 kromki z goudą + placek z truskawkami II śniadanie : Placek z truskawkami Obiad : na trasie, więc Mac Donald a tam - Fish Mac czy jak mu tam...z rybą w każdym razie , frytki, coca cola lightPodwieczorek : nadal w trasie - coca cola light pół litra Kolacja : 2 kawałki pizzy I przed snem : placek z truskawkami ![]() brzmi koszmarnie
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Organizm więcej energii w tym czasie potrzebuje na różnego rodzaju procesy ,które w nim zachodzą.Przez to też często kobiety czują się bardziej głodne, i osłabione w tym czasie jeśli np. są na diecie. Można jeść więcej->wiadomo bez przesady ! Ale o około 500kcal można sobie zwiększyć limit.
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
tylko że jak się odchudzałam, to nawet nie wiem,ile kcal jadlam-zaokraglalam, więc na oko chyba 450-500 ale nie jestem pewna. Wyglądalo to taknp. 1/2 kronki ciemnego chleba benus pełnoziarnistego, na to np łyżeczka tunczyka, plaster pomidora,czosnek posiekany (ząbek) do tego np. jogurt ale taki żeby kcal miał do 150 max. Obiad-jadłam malą miseczkę zupy na rosołku zrobionej z zamrożonej mieszanki hortex np.-taka mieszanka 400g starczała mi na tydzień czy 5 dni około. Na kolację np. wafel ryżowy z sałatą, pomidorem, łososia kawałeczkiem, itp. generalnie staralam się jeść białko i owoc do tego, 1 kromkę chrupkiego chleba np. z cienką wartwą danio
czasem na śniadanie zamiast chlebka- jogurt i kilka łyżek płatków nawet smakowych i 1/2 szkl. mleka. Niestety, nie umiem ocenić max kaloryczności spożywanych wówczas przez 1,5 roku posiłków. |
|
|
|
#2626 |
|
Raczkowanie
|
Twój metabolizm leży i kwiczy. Dobrze Ci radzę, zacznij o niego dbać, bo jeszcze z rok i będziesz tyła na obecnej diecie, która jest głodówkowa.
never give up on anything just because it takes time to achieve it. time will pass anyway * all i want is everything it's always something more to get and i don't see the reason not to get it. * damaged people are dangerous because they know they can survive anything |
|
|
|
#2627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd masz takie informacje?Cytat:
|
||
|
|
|
#2628 |
|
Zadomowienie
|
Jak to po co ? Ma więcej uwagi niż moja pizza i truskawki
![]() ![]()
Edytowane przez Ilta Czas edycji: 2011-06-07 o 14:59 |
|
|
|
#2629 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój dzisiejszy jadłospis :
- sałatka z ogórem i rzodkiewkami - hod dog ze stacji - pomidorówka
|
#2630 |
|
Rozeznanie
|
Szakal165, swoimi postami skupiasz uwagę całego Krzywego Zwierciadła, a może Ty czerpiesz z tego jakąś motywację? Powinnaś zrobić sobie przerwę od tego forum i zabrać się za siebie, o g a r n ą ć. Niedługo wizażanki po prostu będą ignorować Twoje wypowiedzi, bo ile można?...Od krytyki, aż po ironię. Nic do Ciebie nie trafia, i jak garden_d
pisała, nic nie wskazuję na to, żebyś chciała coś zmienić.Nie wierzę, że można być, aż tak nieświadomym swoich jadłospisów (złych) podkreślam. Edytowane przez Alejka Czas edycji: 2011-06-07 o 15:52 |
|
|
|
#2631 |
|
Zadomowienie
|
Nicka - co tak dramatycznie mało ?
|
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
1. platki z mlekiem
2.jogurt light 3. piers kurczaka grillowana,salatka 4.jablko, cola zero 5. wiejski Patrze na swoj "jadlospis" . Na moj, osoby ktora miala swira zeby bylo zdrowo,pelnowartosciowo,z eby byly nnkt, wegle w obiedzie,zeby r byla pyszna,luzna i zeby czasem nie zjesc za malo. Ehh .
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2011-06-07 o 17:39 |
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie, przyznam, że ostatnio zmieniłam podejście do takich kwestii. Głaskanie, rozczulanie się, okazywanie współczucia- to niestety nic nie daje. Jest mi przykro i wiem, jak część z was czuje się, ale do zrobienia postępów trzeba podejść z DECYZJĄ a nie wahaniem. Niestety. |
|
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba dlatego, ze brak mi sił. I brak mi wiary , że może być lepiej. Całe moje życie legło w gruzach. I znowu robie to co samo,przekładam to na jedzenie. Znowu robie dokładnie to samo, co kilka lat temu . Choć powinnam byc mądrzejsza bo juz raz to przerobiłam. Dlaczego więc nie jestem? Nie oczekuje od nikogo zadnego głaskania/rozczulania sie ani współczucia.
|
|
#2635 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze długi czas po tym, jak się wyleczysz, kiedy przyjdzie kryzys będziesz szukać najbardziej sprawdzonych form radzenia sobie z nimi. Nie ważne czy są dla Ciebie obiektywnie dobre czy złe - ważne, że dawały Ci jakąkolwiek formę ulgi.
Czyli - jeśli miałaś bulimię i ona pozwalała Ci na moment odetchnąć - to wrócą napady objadania się i wymioty. Jeśli anoreksję - to będziesz próbowała zapanować nad tym kryzysem poprzez kontrolę. Kontrolować kryzysu nie możesz, ale jedzenie - tak. Dawało Ci to poczucie ulgi, bo coś jednak kontrolowałaś... i tak dalej i tak dalej. Nie miałaś na terapii alternatywnych form wyładowywania napięcia i walczenia z kryzysami,dolkami i tego typu rzeczami ? Jeśli nie, to polecam z prośbą o powyższe przejść się do psychologa, najlepiej tego, który Cię wcześniej prowadził, bo nie będziesz musiała mu od nowa wszystkiego opowiadać. Edytowane przez Ilta Czas edycji: 2011-06-07 o 18:51 |
|
|
|
#2636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dominika, masz zdrowy rozsądek, więc z niego TERAZ skorzystaj. Cytat:
Nie mówię, że tak jest. To była moja ogólna refleksja.
|
|||
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie rozmiary są bardzo subiektywną sprawą zależną od budowy, rozstawu kości, wzrostu itp. ![]() ja mam 27 właśnie, 171 cm wzrostu, a budowy jestem przeciętnej, ani chuda, ani gruba. dziewczyny, trzymam kciuki mimo wszystko. zawalczcie o siebie trochę, warto. |
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie miałam. Do psychologa teraz nie mam możliwości chodzić. Myślałam, żeby do niej zadzwonić, ale zupełnie nie wiem co mam jej powiedzieć.
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
macie rację,ja próbuję chyba odreagować własne życie poprzez to
|
|
|
|
#2640 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze "nie wiem co", ciągle jestem głodna, nie ogarniam tego jedzenia, dlatego muszę to spisać...
I. 2 garści muesli crunchy na szklance mleka 2%, 2 łyżeczki miodu, kromka mała razowca z masłem, wędliną i serem, kawa II. serek homo naturalny, kromka razowca z masłem i miodem, ok. 100 ml jogurtu pitnego III. rożek francuski z pieczarkami (120g), sok pomidorowy 250ml IV. big milk śmietankowy, 3 herbatniki, znów ok 100 ml jogurtu pitnego, banan, kawa z cukrem V. kromka razowca z serkiem topionym, plastrem wędliny z indyka i plastrami ogórka, kaszka mleczno ryżowa z 3 łyżek czubatych na wodzie, łyżeczka dżemu, 2 łyżeczki miodu VI. mega wyrzuty sumienia...ciągle coś podjadam, chodzę jakaś głodna i przez to myślę o jedzeniu, nie wiem, co robić........chyba na mózg mi padło Strasznie tego dużo wyszło.......
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:07.

Na co to idzie ? Bo ja wiem tylko tyle, że jak się karmi piersią to organizm dodatkowo spala 500kcal na samą produkcję mleka, ale podczas okresu na co to idzie ?