|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
i pozostałym dziewczynom też
|
|
|
#2492 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny niepisalam od paru dni ale ciagle was podczytuje niemam weny nic is eniechce przez te upalu stopy i palce u rak zaczely mi puchnac od tego zaru,a dzis to wogole dzien okrutny strasznie sie czuje najpierw bolal mnie brzuch wzielam nospe i przeszlo ale jakies skurcze mnie lapia dziwne,niby nie bolesne a takie nieprzyjemne strasznie.
Gratuluje udanych wizyt i zaliczonych egzaminow ![]() marina,natka wy to jestescie laski,pieknie wygladacie z tymi brzuszkami na na siebie patrzec niemoge,chcialabym zeby to byla juz koncowka a tu jeszcze 10 tygodni marze urodzic z 3 tygodnie wczesniej. zdecydowalismy sie na wozek w koncu,glownie dlatego ze ma przekladana raczke,o taki http://coletto.pl/wozek.php/matteo/12 |
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Oj to ja chyba też starej daty jestem
![]() Choć na dyskoteki nigdy nie chodziłam bo to nie moje klimaty ja szalałam na koncertach ![]() w wieku 15 lat błagałam rodziców o pozwolenie na Przystanek Woodstock, niestety byli nieugięci... Pozwolili nam dopiero rok później jak poszłyśmy do liceum ![]() Swój bunt też przeszłam i to dość silnie ale miałam wpojone zasady przez rodziców i żadnej katastrofy nie zrobiłam ![]() Sweet ja też myślę że ten twój lekarz jakiś niepoważny CC to poważna operacja i jakoś nie widzę u Ciebie poważnych wskazań on Cię tylko non stop straszy
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2496 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Twój gin Ci zaproponował? Ja sama myślałam o cc na tzw. życzenie ( na początku ) ale potem jednak przemyślałam sprawę razy kilka i jestem za sn. Chciałabym urodzić siłami natury, a cc jednak jest to większa ingerencja w ciało kobiety. I ponoć dużo większy ból PO. Teraz już nie wiadomo jak w końcu urodzę, przez dużą wagę dzidzia. W sobotę się okaże.Ale tak czy siak, wiem, że będzie dobrze. Cytat:
Gdy słyszę takie rzeczy dosłownie robię się purpurowa! A ja się objadłam truskawek ( dałam bratu dychę, żeby mi uzbierał, takiego miałam bóla...) Ale chyba nie wypłukałam dokładnie bo mi piasek trzeszczy w zębach I oczywiście poprawiłam paczką rozpuszczalnej frutelli. Kurde, jak nie jadłam słodyczy, i starałam się uważać na to co jem, to teraz sobie tak popuściłam, że szok...Niedobrze. Beatko nasze spotkanie aktualne jutro, prawda?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|||||
|
|
|
#2497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wiesz powinnysmy sie cieszyc ze wogole udalo nam sie zajsc bo torbiele w tym bardzo przeszkadzaja ![]()
|
|
#2498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Zanka klik poszedł .
|
|
|
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż wrócił
|
|
|
|
|
#2500 |
|
Wtajemniczenie
|
Nerolka a może weź na początek tylko trochę dawki i może to już pomoże? Bo jak się pogorszy to i tak będziesz musiała brać leki a Iza i chłopaki woleliby mieć szczęśliwą mamę
Ja od początku z Wami na wątku nie pisałam ale od pierwszej wiadomości czytałam. Pamiętam jak opisywałaś swoje zmagania Ostatnio się pochwaliłam, że w tej ciąży nie mam nowych rozstępów... i tego samego dnia o 2.00 w nocy wyczułam coś na pośladku. Poleciałam do łazienki a tam 2 piękne rozstępy To tyle z " w tej ciąży nie mam rozstępów" .Myślicie, że jak miałam zgagę od kilku miesięcy a od 3 tygodni nie mam to coś (lub ktoś ) się obniżyło?
|
|
#2501 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gratuluje wagi Tymkaa co do anemii to też mam a do tego za szybko przybieram na wadze Cytat:
wczoraj byliśmy na wizycie u doktora nastraszył mnie szpitalem zbadał kostki, zważył i stwierdził że muszę zmienić diete - mniej soli, lżejsze dania, bo grozi mi gestoza na dodatek Jasiu jest nieco mały waży 1000g powiniem ok 1150 ale tym lekarz póki co nie kazał sie zamartwiać ale oczywiste jet ze i tak sie martwie kurcze a z tą moją waga to mam małe załamanie-przytyłam juz 12 kg stopy i łydki wiecznie opuchnięte.A staram sie trzymać lekką diete, ponadto gimnastykuje sie kilka razy w tygodniu, jestem aktywna biegam do pracy itd a tu dupa: jasio mały, ja gruba ciężko mi jakoś
|
|
#2502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio to uważam że lepiej pójśc i się wygłupić trochę przed lekarzem że panikujemy bez powodu niż iść jak już będzie za późno. ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
przed chwilą zmierzyłam brzuch i mam 112 cm
|
#2504 | |
|
Zadomowienie
|
I jak?? co powiedzial
Cytat:
Ja 33 tydzien i mam 102
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj z puchnięciem stóp i rąk to uciążliwe strasznie, mi tez kochana puchną, wyglądają jak serdelki, a o pierścionkach nie ma mowy juz... I dziękuję za miłe słowa I nie narzekaj mi tu ślicznotko, bo piękna dziewczyna z Ciebie, Twoje fotki na nk oglądałam dobre kilka razy pod rząd. Gdybym była facetem...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tż za 14 zł kupił dwa koszyczki - 4kg od znajomego z pracy ale też trzeba było dokładnie płukać bo miały sporo piasku ale za to pyszne i słodziutkie ![]() aa pierogi z truskawkami były pyyyyyszne ![]() ja ostatnio miałam faze na fruitelle przez dwa dni zjadłam 3 paczki a nie jedną bo w Biedronie kupiłam 4-pak a jedną paczkę dałam takiej małej córeczce znajomych jak przyjechali do nas ![]() A spotkanie oczywiście że aktualne - chyba że urodzisz do jutra jutro ok. 11 w "Róży" - może być? bo potem muszę jeszcze zdążyć obiad ugotować - będzie botwinka z młodych buraczków z grządki - własnie byłam nazbierać sobie żeby mieć gotowe na jutro - oj ciężko się schylać
|
|
|
#2507 |
|
BAN stały
|
Agulaaa one są na 4,5 kg.
I mają nogawki roll-up. Iustynko i Ty to wszystko pamiętasz? W szoku jestem. Zmagałam sie sporo.Wiele mi umknęło przez to.Na prawdę wiele.Fazy rozwojowe dzieci,ich radości,smutki,moja radosc z życia..... Postanowiliśmy zgodnie z T.,że będę brała kilka granulek dla dla efektu placebo. On wie co się dzieje jak mnie złapie.Widział ból i cierpienie. I żaden lekarz,oddział tu nie pomógł. Nie będę tu smęcić. Póki co,poszło sobie na razie. Teraz jest nawet dobrze ale za godzinę,w nocy może być totalny odlot. Oby nie.I tak się nie dam. |
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
objawów żadnych ani dolegliwości nie miałam dopiero na usg jak gin szukał pęcherzyka znalazł tę torbiel.a poza tym nasze maleństwo nie było do końca zaplanowane więc nie miałam pojęcia że takie coś może w ogóle utrudniać zajście w ciąże.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-07 o 19:50 |
|
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I moze dobrze nie zamiartwialas sie przynajmniej Ide jesc truskaweczki ![]() A nasz syneczek kochany dzis jest wiercipietkiem kreci sie wierci i kopie na wszystkie mozliwe sposoby Moj kochany wiercipietek mamusi
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko ok!
Jakbym zaczęła rodzić, napiszę, żebyś nie czekała ![]() O własnie tą frutelle kupiłam w 4-paku w biedronie i dziś zniknęła już druga paka w moim przepastnym brzuchu, więc Cię gonię heh No przepłaciłam za interes z truskawami, ale niech mały ma na jakieś lody, bo wstyd się przyznać, nie dostał nic ode mnie na dzień dziecka...Ale jak dopadnę jakiejś kasy to mu coś kupię, nie chcę żeby czuł się też odrzucony przez przyjście Igorka, muszę go jakoś dopieścić ![]() Wkońcu na nim uczyłam się zmieniać pampersy
|
|
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2513 |
|
Zadomowienie
|
TYlko tobie zostało kochana 22 dnie czy tam dni a mi 55 jeszcze wiec wiesz roznie moze byc ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Ale chyba 2 tygodnie dalej jestes
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem co to znaczy, nie spadło na moje barki aż tyle problemów, ale rozumiem Cię Będzie dobrze, to już nie wróci. A kysz!
|
|
|
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona dopiero się denerwuje bo ma zaledwie 24 lata..
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-07 o 20:02 |
|
|
|
|
#2516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzisz wlasnie lepiej mniej wiedziec i spokojnie spac
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przynajmniej miałaś na kim trenować bo ja - wstyd przyznać - ale nigdy w życiu żadnemu dziecku nie zmieniałam pampersa i nie wiem kompletnie jak to się robi ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- dlatego tym bardziej doceniam to szczęście jakie na nas niespodziewanie spadło ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- 33tydzień 5 dzien
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-07 o 20:09 |
|
|
|
|
#2518 |
|
Rozeznanie
|
marina to tak jak ja twoje
|
|
|
|
#2519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najważniejsze żebyś Ty się dobrze czuła i była szczęśliwa
|
|
|
#2520 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to kupiłam, ale pewnie dopiero za rok uda mi się je wypróbować, bo teraz raczej ciężko by było po Tatrach śmigać ![]() Cytat:
Cudne uczucie, ale trochę bolesne, szczególnie jak trafia w żebro lub wątrobę jeszcze do tego ![]() Cytat:
A ja po kolejnej SR Tym razem był wykład co po kolei się z nami dzieje jak trafimy na oddział - czyli cała biurokracja Pobiłam rekord prędkości w ciąży - 20 minut zajęło mi przejście chyba z 3-4 km, bo nie chciałam się spóźnić na SR.Po ćwiczeniach położna badała tętno maluszków i już wiem że nie mogę leżeć na plecach, bo małemu strasznie tętno od razu w dół poszło W ogóle to gratuluję dziewczynom udanych wizyt
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

Wiem, że ten temat był już chyba poruszany, ale proszę napiszcie jeszcze raz... Co z wyprawki trzeba zabrać dla dzidziolka do szpitala? Jakie ubranka? Ile pieluch flanelowych / tetrowych? Ogólnie co dla dziecka muszę mieć ze sobą w szpitalu?

klaski:
i pozostałym dziewczynom też 

CC to poważna operacja i jakoś nie widzę u Ciebie poważnych wskazań
on Cię tylko non stop straszy

Zakończone: 2
.