Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-07, 19:17   #2491
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam prośbę Wiem, że ten temat był już chyba poruszany, ale proszę napiszcie jeszcze raz... Co z wyprawki trzeba zabrać dla dzidziolka do szpitala? Jakie ubranka? Ile pieluch flanelowych / tetrowych? Ogólnie co dla dziecka muszę mieć ze sobą w szpitalu?
Powoli zabieram się za pakowanie torby
Spytaj w swoim szpitalu, co jeden to inne wymogi. Ja np biorę tylko pieluszki, nic innego nie potrzeba

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
[Brumek, Ania i Madzia1k1 gratuluję serdecznie wspaniałych wieści z wizyt klaski:
Dziękuję i pozostałym dziewczynom też

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:19   #2492
editka2022
Rozeznanie

czesc dziewczyny niepisalam od paru dni ale ciagle was podczytuje niemam weny nic is eniechce przez te upalu stopy i palce u rak zaczely mi puchnac od tego zaru,a dzis to wogole dzien okrutny strasznie sie czuje najpierw bolal mnie brzuch wzielam nospe i przeszlo ale jakies skurcze mnie lapia dziwne,niby nie bolesne a takie nieprzyjemne strasznie.
Gratuluje udanych wizyt i zaliczonych egzaminow
marina,natka wy to jestescie laski,pieknie wygladacie z tymi brzuszkami na na siebie patrzec niemoge,chcialabym zeby to byla juz koncowka a tu jeszcze 10 tygodni marze urodzic z 3 tygodnie wczesniej.
zdecydowalismy sie na wozek w koncu,glownie dlatego ze ma przekladana raczke,o taki
http://coletto.pl/wozek.php/matteo/12
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:19   #2493
youyou
Zakorzenienie

Oj to ja chyba też starej daty jestem
Choć na dyskoteki nigdy nie chodziłam bo to nie moje klimaty ja szalałam na koncertach
w wieku 15 lat błagałam rodziców o pozwolenie na Przystanek Woodstock, niestety byli nieugięci... Pozwolili nam dopiero rok później jak poszłyśmy do liceum
Swój bunt też przeszłam i to dość silnie ale miałam wpojone zasady przez rodziców i żadnej katastrofy nie zrobiłam

Sweet ja też myślę że ten twój lekarz jakiś niepoważny CC to poważna operacja i jakoś nie widzę u Ciebie poważnych wskazań on Cię tylko non stop straszy
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:23   #2494
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny niepisalam od paru dni ale ciagle was podczytuje niemam weny nic is eniechce przez te upalu stopy i palce u rak zaczely mi puchnac od tego zaru,a dzis to wogole dzien okrutny strasznie sie czuje najpierw bolal mnie brzuch wzielam nospe i przeszlo ale jakies skurcze mnie lapia dziwne,niby nie bolesne a takie nieprzyjemne strasznie.
marina,natka wy to jestescie laski,pieknie wygladacie z tymi brzuszkami na na siebie patrzec niemoge,chcialabym zeby to byla juz koncowka a tu jeszcze 10 tygodni marze urodzic z 3 tygodnie wczesniej.
zdecydowalismy sie na wozek w koncu,glownie dlatego ze ma przekladana raczke,o taki
fajny wózio tylko jak dla mnie mało praktyczny kosz bo te rurki utrudniają do niego dostęp
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:23   #2495
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Kochana ja mialam torbielka przed ciaza i sie wchlonal jak zaszlam w ciaze
jak poszłam do niego z przypuszczeniem że jestem w ciązy gin mówił mi już że ta torbiel już jest i że może się z czasem wchłonąć ale niestety nie wchłonęła się i jest nadal i teraz już wiem że po porodzie czeka mnie zabieg

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:28   #2496
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka wrocilam
bylam na badaniach wyniki w piatek ale na pewno bedzie ok u poloznej mojej bylam srodowiskowej
Posluchalysmy serduszka malenstwa i oczywiscie kopneło pania polozna bo ono nie lubi jak sie je budzi no i lezy glowka w dol ale kregoslup i reszta po prawej przez to mnie kopie jak na prawej stronie sie klade

Kupiłam kocyk niebieski mieciusi w biedronce po 14,99
termometr linomag zielony majtki siateczkowe wklady do majtek podklady poporodowe paste i szczoteczke do szpitala etiu na mydlo i szczoteczke.reczniki papierowe do szpitala cos na te moje rozstepy i plyn do plukania z jelpa no i chyba tyle

i zakupki tez obfite. Chyba już większość jest.

Eh jakas zmeczopna jestem a na pewnoi was dzis nie nadrobie ale sprobuje
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
to co Zanka, nie powinnam miec wyrzutów sumienia?

ja chcę tego dziecka, tylko strasznie nie lubię bólu.

nie lubię byc "niepełnosprawna". lubię wszystko robic sama a nie prosic kogoś o łaskę. A teraz to niestety musze na kimś polegac. och jak ja tego nie lubię.

i jeszcze raz jak mi ktoś powie że ciąża to błogosławiony stan, to chyba
Podpisuję się pod tym obiema rękami. Ba, nawet stopami.

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
I ja się melduję po wizycie.
Synek jest nadal synkiem, Pani doktor powiedziała, że tego nie może się wyprzeć jak oglądała siusiaczka. Wszystko jest w normie, serduszko ładnie i prawidłowo bije. Waży 1750g. Szyjka zamknięta, grzybków nie ma. Na moje narzekanie na ból spojenia łonowego i w pachwinach Pani dr poleciła już teraz się bardziej oszczędzać i odpoczywać. Dostałam zwolnienie do następnej wizyty 5lipca. No i jeszcze bardzo pochwaliła moje wyniki, powiedziała, że jak u sportowca, a miałam robione morfologie, badanie ogólne moczu, ft4 i krzywą cukrową.
Przytyłam 2 kg w przeciągu miesiąca, więc teraz mam 6kg+.
No i najważniejsze Dominik przekręcił się i leży główką w dółKochany synuś
Także jesteśmy bardzo zadowoleni z dzisiejszej wizyty.

A jutro zaczynamy szkołę rodzenia
Wizyta książkowa. Oby jak najwięcej takich wiadomości i wizyt u nas

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
mam zastanowic sie nad tym jak rodzic czy SN czy CC
podobno porod SN bedzie dla mnie bardzo bolesny i meczacy i zaproponowano mi CC
ale po CC tez przeciez sie nie czuje najlepiej chyba
i roznie moze byc.....
dlatego nie wiem czy isc na zywiol na SN
czy skorzystac z tej mozliwosci CC
decyzja nalezy do mnie
ale ja nie wiem to moja pierwsza ciaza
i sie nie znam POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!![/B]
Ale czy Ty miałaś jakieś wskazania? czy po prostu chcesz cc, bo się np. bardzo boisz...
Twój gin Ci zaproponował?

Ja sama myślałam o cc na tzw. życzenie ( na początku ) ale potem jednak przemyślałam sprawę razy kilka i jestem za sn.
Chciałabym urodzić siłami natury, a cc jednak jest to większa ingerencja w ciało kobiety. I ponoć dużo większy ból PO.
Teraz już nie wiadomo jak w końcu urodzę, przez dużą wagę dzidzia. W sobotę się okaże.Ale tak czy siak, wiem, że będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Mnie jest obojętne gdzie i póki co to mam przyszły tydzień wolny

Ale się wkur***** ;/
Robiłam surówkę i mama mówi, ze chłopak z osiedla( z 16lat) znalazł małą kawkę i psem ją szczuje :/ Ja do okna a on psa spuścił na nią. Myślałam że mnie rozsadzi jak go opier***** to szybciutko do domu uciekł z psem. Za jakieś 15 min mama mówi że już po kawce, dzieciaki tak w wieku 6-8 ją zabiły :| i że ten chłopaczek ich podpuścił. Niech gnoja spotkam, a spotkam na bank to mu taki wykład puszcze że mnie popamięta. Kurde skąd tacy debile się biorą ?
O nieee, już mam ochotę wyzabijać takich gnojków !
Gdy słyszę takie rzeczy dosłownie robię się purpurowa!

A ja się objadłam truskawek ( dałam bratu dychę, żeby mi uzbierał, takiego miałam bóla...) Ale chyba nie wypłukałam dokładnie bo mi piasek trzeszczy w zębach
I oczywiście poprawiłam paczką rozpuszczalnej frutelli. Kurde, jak nie jadłam słodyczy, i starałam się uważać na to co jem, to teraz sobie tak popuściłam, że szok...Niedobrze.

Beatko nasze spotkanie aktualne jutro, prawda?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:31   #2497
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
jak poszłam do niego z przypuszczeniem że jestem w ciązy gin mówił mi już że ta torbiel już jest i że może się z czasem wchłonąć ale niestety nie wchłonęła się i jest nadal i teraz już wiem że po porodzie czeka mnie zabieg

a wiesz powinnysmy sie cieszyc ze wogole udalo nam sie zajsc bo torbiele w tym bardzo przeszkadzaja

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:33   #2498
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ja sama myślałam o cc na tzw. życzenie ( na początku ) ale potem jednak przemyślałam sprawę razy kilka i jestem za sn.
Chciałabym urodzić siłami natury, a cc jednak jest to większa ingerencja w ciało kobiety. I ponoć dużo większy ból PO.
Teraz już nie wiadomo jak w końcu urodzę, przez dużą wagę dzidzia. W sobotę się okaże.Ale tak czy siak, wiem, że będzie dobrze.
Też przed zajściem w ciążę, myślałam, żeby mieć CC. Jednak praktycznie na początku ciąży zmieniłam zdanie i jestem za porodem naturalnym, dla dziecka przede wszystkim. Myślę sobie, że tyle milionów kobiet na świecie urodziło naturalnie, to czemu ja mam nie spróbować. Może akurat mój poród będzie lekki.

Zanka klik poszedł.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:33   #2499
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Agulaaa ok.Polecą do Ciebie niebawem

Babonik nie świruj za bardzo z tą pracą.
Fajnie,ze już jesteś

Zanka kliknięte
Jaki mają rozmiar?

Mąż wrócił

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:34   #2500
iustyna1
Wtajemniczenie

Nerolka a może weź na początek tylko trochę dawki i może to już pomoże? Bo jak się pogorszy to i tak będziesz musiała brać leki a Iza i chłopaki woleliby mieć szczęśliwą mamę.

Ja od początku z Wami na wątku nie pisałam ale od pierwszej wiadomości czytałam. Pamiętam jak opisywałaś swoje zmagania. I pisz na bieżąco jak się czujesz!

Ostatnio się pochwaliłam, że w tej ciąży nie mam nowych rozstępów... i tego samego dnia o 2.00 w nocy wyczułam coś na pośladku. Poleciałam do łazienki a tam 2 piękne rozstępy.

To tyle z " w tej ciąży nie mam rozstępów" .

Myślicie, że jak miałam zgagę od kilku miesięcy a od 3 tygodni nie mam to coś (lub ktoś) się obniżyło?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:35   #2501
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Ja oczywiście anemię mam, ale już na to ani ja, ani gin nie zwracamy uwagi Poza tym inne wyniki ok - żadnych grzybów, bakterii, toxo ujemna. Pierwszy raz badał mi dokładnie piersi - też wsio ok Na wagę trochę ponarzekał, ale nie za bardzo. Powiedział, że coraz ładniej wyglądam I że jestem jedyną znaną mu ciężąrną, która w przeddzień 8 miesiąca myje samochody
Szyjka super, dno macicy tam gdzie być powinno.

No i najważniejsze - poszliśmy popatrzeć na tętno Tymka. Oczywiście było ładne. Ale dodatkowo uprosiłam jeszcze zerknięcie między nogi (Tymka, nie moje ) i żeby mi wagę podał. Marudził, ale pomierzył i okazuje się że jesteśmy prawie idealnie w 50 centylu
Mały waży 1500 g, czyli idealnie

A ja się cały czas szczerzę teraz od ucha do ucha
gratuluje wagi Tymka
a co do anemii to też mam a do tego za szybko przybieram na wadze

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj kupiłam dwie koszule dla siebie do szpitala, Dominikowi kupiłam pieluszki flanelowe w smyku i body

Dziewczyny czy któraś z Was ma też takie coś, że przy dotyku w okolicy pępka czuje ból? Bo mam tak od wczoraj +twrdnienia brzucha i nie wiem czym to moze być spowodowane
też odczuwałam kilka dni taki ból
myśleże dotyczył on mięśni
po kilku dniach na szczescie ustąpił

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Mi mój też badał
Witajcie brzuszki

wczoraj byliśmy na wizycie u doktora
nastraszył mnie szpitalem
zbadał kostki, zważył i stwierdził że muszę zmienić diete - mniej soli, lżejsze dania, bo grozi mi gestoza
na dodatek Jasiu jest nieco mały waży 1000g powiniem ok 1150 ale tym lekarz póki co nie kazał sie zamartwiać
ale oczywiste jet ze i tak sie martwie

kurcze a z tą moją waga to mam małe załamanie-przytyłam juz 12 kg stopy i łydki wiecznie opuchnięte.
A staram sie trzymać lekką diete, ponadto gimnastykuje sie kilka razy w tygodniu, jestem aktywna biegam do pracy itd

a tu dupa: jasio mały, ja gruba
ciężko mi jakoś
Stary 2011-06-07, 19:38   #2502
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
A ktos tu o badaniach cycow mowil aj badam podczas kapieli kazdej swoje cycole i lekarz mowi ze napewno bym cos bym sobie wyczula. no kiedys jak sie jeszcze nie badałam czesto to polecialam do lekarza z guzem na piersi a to sie okazal gruczol mleczny
chyba minę musiał mieć nieziemską

a tak serio to uważam że lepiej pójśc i się wygłupić trochę przed lekarzem że panikujemy bez powodu niż iść jak już będzie za późno.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Mąż za 15 min wróci z pracy jak zobaczy ciuszki dla Lilki to będzie wpier....
czemu? że za dużo już masz?

Stary 2011-06-07, 19:39   #2503
zanka205
Zakorzenienie

przed chwilą zmierzyłam brzuch i mam 112 cm

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:45   #2504
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Jaki mają rozmiar?

Mąż wrócił
I jak?? co powiedzial

Cytat:
chyba minę musiał mieć nieziemską

a tak serio to uważam że lepiej pójśc i się wygłupić trochę przed lekarzem że panikujemy bez powodu niż iść jak już będzie za późno.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

czemu? że za dużo już masz?
jestem tego samego zdania

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

Ja 33 tydzien i mam 102

Stary 2011-06-07, 19:45   #2505
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
Fajny wózio
Oj z puchnięciem stóp i rąk to uciążliwe strasznie, mi tez kochana puchną, wyglądają jak serdelki, a o pierścionkach nie ma mowy juz...
I dziękuję za miłe słowa, ale ja mam już 14 kg na plusie i uwierz mi, że patrzec na siebie nie mogę...A paradoks taki, że apetyt coraz większy ( mimo upałów nawet)
I nie narzekaj mi tu ślicznotko, bo piękna dziewczyna z Ciebie, Twoje fotki na nk oglądałam dobre kilka razy pod rząd. Gdybym była facetem...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2011-06-07, 19:47   #2506
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
A ja się objadłam truskawek ( dałam bratu dychę, żeby mi uzbierał, takiego miałam bóla...) Ale chyba nie wypłukałam dokładnie bo mi piasek trzeszczy w zębach
I oczywiście poprawiłam paczką rozpuszczalnej frutelli. Kurde, jak nie jadłam słodyczy, i starałam się uważać na to co jem, to teraz sobie tak popuściłam, że szok...Niedobrze.

Beatko nasze spotkanie aktualne jutro, prawda?
oj to drogo Cię kosztowała taka przyjemność mój tż za 14 zł kupił dwa koszyczki - 4kg od znajomego z pracy ale też trzeba było dokładnie płukać bo miały sporo piasku ale za to pyszne i słodziutkie

aa pierogi z truskawkami były pyyyyyszne

ja ostatnio miałam faze na fruitelle przez dwa dni zjadłam 3 paczki a nie jedną bo w Biedronie kupiłam 4-pak a jedną paczkę dałam takiej małej córeczce znajomych jak przyjechali do nas

A spotkanie oczywiście że aktualne - chyba że urodzisz do jutra jakbyś zaczęła rodzić to daj znać
jutro ok. 11 w "Róży" - może być?
bo potem muszę jeszcze zdążyć obiad ugotować - będzie botwinka z młodych buraczków z grządki - własnie byłam nazbierać sobie żeby mieć gotowe na jutro - oj ciężko się schylać

Stary 2011-06-07, 19:48   #2507
nerola
BAN stały

Agulaaa one są na 4,5 kg.
I mają nogawki roll-up.

Iustynko i Ty to wszystko pamiętasz?
W szoku jestem.

Zmagałam sie sporo.Wiele mi umknęło przez to.Na prawdę wiele.Fazy rozwojowe dzieci,ich radości,smutki,moja radosc z życia.....
Postanowiliśmy zgodnie z T.,że będę brała kilka granulek dla dla efektu placebo.
On wie co się dzieje jak mnie złapie.Widział ból i cierpienie.
I żaden lekarz,oddział tu nie pomógł.
Nie będę tu smęcić.

Póki co,poszło sobie na razie.
Teraz jest nawet dobrze ale za godzinę,w nocy może być totalny odlot.
Oby nie.I tak się nie dam.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:49   #2508
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

a wiesz powinnysmy sie cieszyc ze wogole udalo nam sie zajsc bo torbiele w tym bardzo przeszkadzaja
tak, tylko że ja w ogóle nie wiedziałam że ją mam, jakby nie ciąża to może nadal bym nie wiedziała bo u gina byłam wcześniej ostatni raz jeszcze przed ślubem - a więc prawie półtora roku zanim zaszłam w ciąże objawów żadnych ani dolegliwości nie miałam dopiero na usg jak gin szukał pęcherzyka znalazł tę torbiel.

a poza tym nasze maleństwo nie było do końca zaplanowane więc nie miałam pojęcia że takie coś może w ogóle utrudniać zajście w ciąże.

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-07 o 19:50
Stary 2011-06-07, 19:50   #2509
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
mnie nikt nie pobije mam 116 cm
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:53   #2510
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
tak, tylko że ja w ogóle nie wiedziałam że ją mam, jakby nie ciąża to może nadal bym nie wiedziała bo u gina byłam wcześniej ostatni raz jeszcze przed ślubem - a więc prawie 2 lata temu licząć od dziś objawów żadnych ani dolegliwości nie miałam dopiero na usg jak gin szukał pęcherzyka znalazł tę torbiel.

a poza tym nasze maleństwo nie było do końca zaplanowane więc nie miałam pojęcia że takie coś może w ogóle utrudniać zajście w ciąże.

I moze dobrze nie zamiartwialas sie przynajmniej

Ide jesc truskaweczki
A nasz syneczek kochany dzis jest wiercipietkiem kreci sie wierci i kopie na wszystkie mozliwe sposoby Moj kochany wiercipietek mamusi

Stary 2011-06-07, 19:53   #2511
Marina1
Zakorzenienie

Beatko ok!
Jakbym zaczęła rodzić, napiszę, żebyś nie czekała

O własnie tą frutelle kupiłam w 4-paku w biedronie i dziś zniknęła już druga paka w moim przepastnym brzuchu, więc Cię gonię heh

No przepłaciłam za interes z truskawami, ale niech mały ma na jakieś lody, bo wstyd się przyznać, nie dostał nic ode mnie na dzień dziecka...Ale jak dopadnę jakiejś kasy to mu coś kupię, nie chcę żeby czuł się też odrzucony przez przyjście Igorka, muszę go jakoś dopieścić
Wkońcu na nim uczyłam się zmieniać pampersy
Stary 2011-06-07, 19:53   #2512
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Ja 33 tydzien i mam 102
właśnie zmierzyłam i ja mam 104cm

Stary 2011-06-07, 19:56   #2513
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
mnie nikt nie pobije mam 116 cm

TYlko tobie zostało kochana 22 dnie czy tam dni a mi 55 jeszcze wiec wiesz roznie moze byc

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
właśnie zmierzyłam i ja mam 104cm

Ale chyba 2 tygodnie dalej jestes wiec wszystko ok

Stary 2011-06-07, 19:56   #2514
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Agulaaa one są na 4,5 kg.
I mają nogawki roll-up.

Iustynko i Ty to wszystko pamiętasz?
W szoku jestem.

Zmagałam sie sporo.Wiele mi umknęło przez to.Na prawdę wiele.Fazy rozwojowe dzieci,ich radości,smutki,moja radosc z życia.....
Postanowiliśmy zgodnie z T.,że będę brała kilka granulek dla dla efektu placebo.
On wie co się dzieje jak mnie złapie.Widział ból i cierpienie.
I żaden lekarz,oddział tu nie pomógł.
Nie będę tu smęcić.

Póki co,poszło sobie na razie.
Teraz jest nawet dobrze ale za godzinę,w nocy może być totalny odlot.
Oby nie.I tak się nie dam.
Nerolko
Wiem co to znaczy, nie spadło na moje barki aż tyle problemów, ale rozumiem Cię

Będzie dobrze, to już nie wróci. A kysz!
Stary 2011-06-07, 19:59   #2515
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
I moze dobrze nie zamiartwialas sie przynajmniej

Ide jesc truskaweczki
no ja też tak myśle bo gdybym wiedziała wcześniej to z pewnością sporo nerwów by mnie to kosztowało - jak np. moja kuzynka we wrześniu wychodzi za mąż - ta na której wesele nie będziemy iśc bo daleko od nas i nie będziemy mieć z kim dziecka zostawić i tak bo cała rodzinka idzie - dowiedziałam się właśnie kiedyś od mamy że wykryli u niej problem z jajnikami - bardzo dużo małych cyst na jajnikach - ale to nie PCO tylko jakieś inne schorzenie - jest na lekach teraz i niby się nie pogarsza ale lepiej tez nie jest i gin na wstepie jej powiedział że nie chce jej martwić na zapas ale może mieć problem z zajściem w ciążę - i jeśli będą mieć możliwość żeby jak najszybciej zaczęli myśleć o dziecku - to odstawi jej leki i żeby próbowali.

ona dopiero się denerwuje bo ma zaledwie 24 lata..

Czas edycji: 2011-06-07 o 20:02
Stary 2011-06-07, 20:04   #2516
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
no ja też tak myśle bo gdybym wiedziała wcześniej to z pewnością sporo nerwów by mnie to kosztowało - jak np. moja kuzynka we wrześniu wychodzi za mąż - ta na której wesele nie będziemy iśc bo daleko od nas i nie będziemy mieć z kim dziecka zostawić i tak bo cała rodzinka idzie - dowiedziałam się właśnie kiedyś od mamy że wykryli u niej problem z jajnikami - bardzo dużo małych cyst na jajnikach - ale to nie PCO tylko jakieś inne schorzenie - jest na lekach teraz i niby się nie pogarsza ale lepiej tez nie jest i gin na wstepie jej powiedział że nie chce jej martwić na zapas ale może mieć problem z zajściem w ciążę - i jeśli będą mieć możliwość żeby jak najszybciej zaczęli myśleć o dziecku - to odstawi jej leki i żeby próbowali.

ona dopiero się denerwuje bo ma zaledwie 24 lata..

Widzisz wlasnie lepiej mniej wiedziec i spokojnie spac

Stary 2011-06-07, 20:07   #2517
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Beatko ok!
Jakbym zaczęła rodzić, napiszę, żebyś nie czekała

O własnie tą frutelle kupiłam w 4-paku w biedronie i dziś zniknęła już druga paka w moim przepastnym brzuchu, więc Cię gonię heh

No przepłaciłam za interes z truskawami, ale niech mały ma na jakieś lody, bo wstyd się przyznać, nie dostał nic ode mnie na dzień dziecka...Ale jak dopadnę jakiejś kasy to mu coś kupię, nie chcę żeby czuł się też odrzucony przez przyjście Igorka, muszę go jakoś dopieścić
Wkońcu na nim uczyłam się zmieniać pampersy
mnie to cała paczka tak weszła szybko że nawet nie wiem kiedy
przynajmniej miałaś na kim trenować bo ja - wstyd przyznać - ale nigdy w życiu żadnemu dziecku nie zmieniałam pampersa i nie wiem kompletnie jak to się robi

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Widzisz wlasnie lepiej mniej wiedziec i spokojnie spac
dlatego tym bardziej doceniam to szczęście jakie na nas niespodziewanie spadło

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Ale chyba 2 tygodnie dalej jestes wiec wszystko ok
33tydzień 5 dzien półtora do przodu

Czas edycji: 2011-06-07 o 20:09
Stary 2011-06-07, 20:11   #2518
editka2022
Rozeznanie

marina to tak jak ja twoje
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 20:11   #2519
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Próbuj, próbuj a my będziemy trzymać kciuki żeby to wystarczyło .
Najważniejsze żebyś Ty się dobrze czuła i była szczęśliwa .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 20:15   #2520
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Wiesz co jak kupisz makaron na lasagne, to prawie na kazdym pudelku jest przepis. Generalnie przygotowujesz mieso z sosem jak na spagetti, wiec albo dodajesz gotowy sos albo np z pomidorow w puszcze, jak wolisz. Ja przygotowuje tez sos beszamelowy, czyli mleko z maka i odrobina galki muszkatalowej, platy lasagne troche obgotowuje w osolonej wodzie, przygotowuje plastry sera zoltego. No i ukladam warstwy w naczyniu zaroodpornym: makaron, mieso z sosem pomidorowym, sos beszamelowy, ser i znowu makaron i reszte wartstw, ostatnia warstwe daje beszamel, a krotko przed podaniem daje ser na wierzch, jak sie ladnie roztopi lasagna jest gotowa.
Dziękuję za podpowiedź

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Fajne, chyba się opłaca.
No to kupiłam, ale pewnie dopiero za rok uda mi się je wypróbować, bo teraz raczej ciężko by było po Tatrach śmigać

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no właśnie czasem mam wrażenie że mały szuka innej drogi wyjścia i się wnerwia jak mu nie wychodzi oj złośliwuski z tych naszych pociech
Mój dzisiaj chyba próbował wyjść prawym bokiem, a właściwie to się wykopać. Całe przedpołudnie kopał mnie w prawy bok i wystawiał nóżkę, a co ją pogłaskałam to jakby ją cofał, wymierzał i jeszcze mocniej kopał Cudne uczucie, ale trochę bolesne, szczególnie jak trafia w żebro lub wątrobę jeszcze do tego

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam prośbę Wiem, że ten temat był już chyba poruszany, ale proszę napiszcie jeszcze raz... Co z wyprawki trzeba zabrać dla dzidziolka do szpitala? Jakie ubranka? Ile pieluch flanelowych / tetrowych? Ogólnie co dla dziecka muszę mieć ze sobą w szpitalu?
Powoli zabieram się za pakowanie torby
Madziulka tak jak pisały dziewczyny - co szpital to obyczaj. Ja mam wziąść tylko pieluchy, chusteczki i octenisept, bo całą resztę dają w szpitalu.

A ja po kolejnej SR Tym razem był wykład co po kolei się z nami dzieje jak trafimy na oddział - czyli cała biurokracja Pobiłam rekord prędkości w ciąży - 20 minut zajęło mi przejście chyba z 3-4 km, bo nie chciałam się spóźnić na SR.
Po ćwiczeniach położna badała tętno maluszków i już wiem że nie mogę leżeć na plecach, bo małemu strasznie tętno od razu w dół poszło

W ogóle to gratuluję dziewczynom udanych wizyt

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości