Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-07, 18:00   #2461
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
dziubek, ja też jestem starej daty. zresztą sama dyskotek nie lubiłam i wolałam czas spędzac w kameralnym gronie. i mój syn też będzie miał ze mną przechlapane, bo ja mu czas zapełnię sukcesywnie.

od małego będzie uczony odpowiedzialności, samodyscypliny i szacunku do starszych oraz tego, że nic za darmo się nie dostaje. może zbyt surowo będzie wychowany, ale ja sobie nie wyobrażam mojego dziecka gnębiącego koty i wulgarnie odzywającego się do starszych oraz robiącego mi sceny w supermarkecie, że chce to czy tamto.
no to może jak będzie tak daleko to wymienimy się telefonami żeby sobie nasi synowie ponarzekali na takie matki
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 18:06   #2462
patik87
Zakorzenienie

W takim razie jak poniedziałek odpada to każdy inny dzień mi pasuje.
Wy zadecydujcie, wybierają się też dziewczyny z lubelskiego wątKu.

Zmalowana zgadzam się z Tobą w sprawach wychowania, u mnie było całkiem podobnie, wybryki odstawiałam, wagary w LO, potem człowiek wydoroślał, i wydaje mi się że tak szybko i nauczył się żyć jak dorosły dojrzały porządny obywatel.
Dziubek swoje racje też ma, dekadę temu nikt nie pomyślał żeby dziecko w wieku 15 lat na dicho puścić..ale to były inne realia, a to co teraz wyrabia hołota woła o pomstę do nieba.

Nerola Iza to istny skarb, zero narzekać, same pochwały. To chyba za te cierpienia Twoje w ciąży tak Ci się odwdzięcza.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 18:07   #2463
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Witajcie,

Nadrabiam Was od rana, pędzicie, pędzicie

Nerolka - Izunia jest śliczna. Nie mogłam się napatrzeć, taka do schrupania!

Blondynko - mój Szymon w 30t 0d miał 1731 g i lekarz powiedział, że jest dużym chłopcem, większym o tydzień. Także jestem pełna podziwu wagi Twojego synka, ale zgadzam się z Brumek Ty zaczynasz 32, a nie 31 tc.

Moniczka - też dzisiaj od rana myślę co upichcić dla mojego męża na przyjazd I wiesz co poprostu go spytam na co ma ochotę i to mu przygotuję. Ląduje w Gdańsku w sobotę o 14

Sweet - zgadzam się w 100 % z Brumek - takich rzeczy jak rogaliki nie je się przy cukrzycy. Pamiętaj jedząc tak szkodzisz maluszkowi i wcale dieta cukrzycowa nie jest taka zła Głowa do góry!
Zazdraszczam eh a ja jeszcze 18 dni ale wytrzymam musze

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Mnie jest obojętne gdzie i póki co to mam przyszły tydzień wolny

Ale się wkur***** ;/
Robiłam surówkę i mama mówi, ze chłopak z osiedla( z 16lat) znalazł małą kawkę i psem ją szczuje :/ Ja do okna a on psa spuścił na nią. Myślałam że mnie rozsadzi jak go opier***** to szybciutko do domu uciekł z psem. Za jakieś 15 min mama mówi że już po kawce, dzieciaki tak w wieku 6-8 ją zabiły :| i że ten chłopaczek ich podpuścił. Niech gnoja spotkam, a spotkam na bank to mu taki wykład puszcze że mnie popamięta. Kurde skąd tacy debile się biorą ?

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Mi każdy dzień pasuje poniedziałek też Brama Krakowska jak najbardziej

Sweet do Bidy nie jedziemy A jak nie chcesz się spotkać to nie, nikt cię do tego nie zmusza
Co to za zatargi watkowe
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja mam dokładnie takie same odczucia -zdecydowanie wołałabym SN, no chyba że sytuacja będzie wymagać CC to wtedy tak, dla mnie właśnie CC to poważna ingerencja w organizm, operacja a poza tym po cesarce dłużej się dochodzi do siebie niz po SN.

Mam pytanie bo pojawiło się sporo nowych mamuś odkąd poruszałam ten temat:
czy któraś z Was miała usuwaną torbiel na jajniku? bo ja mam na prawym od początku ciąży taką 57mm więc sporo i gin mi już zapowiedział że jak po porodzie dojdę do siebie to będzie trzeba usunąć cholerstwo trochę się tego boję bo torbiel jest spora.. z tego co wiem to operuje się to laparoskopowo chyba w całkowitej narkozie ale kompletnie nie wiem ile czasu dochodzi się do sił po tym itd.

a może któraś z Was to przerabiała to chętnie zasięgnęłabym jezyka w tej sprawie.
Kochana ja mialam torbielka przed ciaza i sie wchlonal jak zaszlam w ciaze

Lubelaczki mna sie nie sugerujcie bo wiecie u mnie daleko do lublin (80 km ) wiec ja raczej odpadam ale nie bedziecie mialy zalu ?

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 18:08   #2464
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
dziewczyny

mam zastanowic sie nad tym jak rodzic czy SN czy CC
podobno porod SN bedzie dla mnie bardzo bolesny i meczacy i zaproponowano mi CC
ale po CC tez przeciez sie nie czuje najlepiej chyba
i roznie moze byc.....
dlatego nie wiem czy isc na zywiol na SN
czy skorzystac z tej mozliwosci CC
decyzja nalezy do mnie
ale ja nie wiem to moja pierwsza ciaza
i sie nie znam POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
a to zależy jakie masz wskazania do CC- za duża waga dziecka, cukrzyca, wada wzroku, źle ułożony maluch czy coś innego.

Ja tam "ręcami i nogami" jestem za SN, mimo obiecanego bólu, pękniętego lub nacinanego krocza i wysłuchanych setek opowieści porodowych Chcę po prostu poczuć jak to jest urodzić dziecko. Może będę potem narzekać, pluć sobie w brodę że taki miałam pogląd ale chcę to po prostu przeżyć.
A przy CC to się wszystkiego boję- począwszy od cewnikowania, przez znieczulenie, cięcie po gojenie się ran itp. Jedyny plus to nienaruszone, "dziewicze" krocze
Dlatego bardzo się ucieszyłam, jak gin mi powiedział, że młody jest już główką w dół i marne szanse, żeby sie przekręcił.

Ale to moja opinia i nie musisz się z nią zgadzać, bo tak jak pisałam- ważne, jakie masz wskazania do CC.

Cytat:

Ale się wkur***** ;/
Robiłam surówkę i mama mówi, ze chłopak z osiedla( z 16lat) znalazł małą kawkę i psem ją szczuje :/ Ja do okna a on psa spuścił na nią. Myślałam że mnie rozsadzi jak go opier***** to szybciutko do domu uciekł z psem. Za jakieś 15 min mama mówi że już po kawce, dzieciaki tak w wieku 6-8 ją zabiły :| i że ten chłopaczek ich podpuścił. Niech gnoja spotkam, a spotkam na bank to mu taki wykład puszcze że mnie popamięta. Kurde skąd tacy debile się biorą ?
krew mnie zalewa jak takie coś słyszę
mam nadzieję, że uda się nam wszystkim wychować nasze dzieci na NORMALNYCH ludzi

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
teraz gówniarzeria ma za dużo wolnego czasu a za mało pomysłu na jego zajecie, ja dostaję drgawek z nerwów jak słyszę co się dzieje!!!!! samo okaleczanie, narkotyki, gwałty nastolatków itp i się pytam gdzie Ci rodzice !!!!!!!??????za dużo mają dostępu do komputerów, internetu a w nim przemocy, seksu itp i ja winię za to tylko i wyłącznie rodziców no bo kto to widział żeby 13-latka szła na dyskotekę ???!!! ja to chyba starej daty jestem a mój syn będzie miał przechlapane
my z mężem też jesteśmy starej daty pod tym względem moi zdaniem rodzice za mało czasu poświęcają swoim dzieciom tłumacząc się zmęczeniem. Wszystko rozumiem, sama nie raz wracałam z pracy padnięta. Ale jak można z dzieckiem nie pogadać, nie zapytać jak było w szkole, nie przeczytać bajki na dobranoc, choćby przez chwilę z nim nie pobyć. Bo tak to się teraz odbywa- "nie mam czasu, daj mi spokój, pogadamy później". Więc dziecko zajmuje sobie czas TV, komputerem itp. Bo skąd ma czerpać wzorce? Wydaje mi się, że im więcej nakładziemy dziecku do głowy za młodu, tym bardziej nam to zaowocuje później. Ja też święta nie byłam- jak Zmalowana miałam swój bunt ale zawsze gdzieś tam z tyłu głowy miałam to, że nie mogę zawieźć rodziców, że włożyli tyle trudu w moje wychowanie, że nie mogę tego zaprzepaścić. I zawsze miałam nad sobą taki wewnętrzny bacik i sama się dyscyplinowałam.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

U nas była położna i mała ma się znakomicie.
Ani pryszczyka,potówki,nic:ju pi:
Zważyła Ją i przybrała z 2340 g do 2760 g przez 2,5 tyg.
Już jesteśmy zarejestrowane na 22 czerwca na bioderka a 29 czerwca na szczepienie.

Noc miałam do dupy-słabo mi,mdli,boli brzuch.
Dziś to samo.
Jak "to moje" dziadostwo wróci,to się zabiję.A widzę,ze chyba wraca.
Konieczny będzie powrót do leków

Sweet ja nie pomogę bo 4 razy rodziłam SN.
gratki, że mała tak ślicznie Ci się chowa
a ten Twój "dziad" to co konkretnie- depresja czy nerwica? Długo leczyłaś to w przeszłości?

Cytat:
No między nami jest jednak dekada różnicy więc ja myślę jeszcze trochę inaczej i nie wyobrażam sobie 15 na dyskotece , ja dostałam pozwolenie dopiero przed 18 , ale jakoś nie buntowałam się z tego powodu i teraz po pierwsze rozumiem rodziców a po drugie w pewnym sensie jestem im wdzięczna bo może nie byłabym taka jak jestem gdybym zaznała "życia "wcześniej
mnie na dyskotekę (hmm.. raczej wiejską potańcówkę pod gołym niebem bo to było tylko wakacjami, w roku szkolnym był zakaz dyskotek, to był czas na naukę) puścili jak miałam 15 lat ale z odpowiedzialnymi koleżankami i zawsze któryś z ojców po nas przyjeżdżał najpóźniej o północy więc o piciu nie było mowy bo i tak by wyczuli. W sumie cieszę się, że tak wcześnie, bo mi te dyskoteki bardzo szybko przeszły i już wieki 17 lat wolałam inną muzykę i dyskoteki to był obciach Wolałam Przystanek Woodstock
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 18:08   #2465
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Mi każdy dzień pasuje poniedziałek też Brama Krakowska jak najbardziej

Sweet do Bidy nie jedziemy A jak nie chcesz się spotkać to nie, nikt cię do tego nie zmusza
ojejej......... co to znowu za wnioski ze nie chce .....
chce tylko napislaam ze jak do bidy to bedzie mi trudno wysiedziec jak bedziecie sie zajadac a ja z jablkeim zostane przy stole

Cytat:
Ja słyszałam że CC nie jest w sumie bolesne, ale dochodzi się do siebie dłużej i ból jest dopiero po porodzie. Ja się modlę żeby nie było żadnych wskazań do CC właśnie. W końcu to operacja.

Sweet nie wymyślaj to nasze ostatnie spotkanie przed rozwiązaniem i tym razem się nie wymigasz.
hehe no wlasnie bo potem juz nie bedize kiedy chyab ze z wozkami

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
a jakie masz wskazania do CC?

to ża SN będzie bolesny i męczący to chyba oczywiste żadna z nas się chyba nie spodziewa wakacji n sali porodowej

ale nie ma się też co schizować, mój poród był też ciężki ale teraz drugi raz też mam zamiar rodzić SN bo to niesamowite przeżycie i ból się zapomina
co do tego cc to wlasnie pislaam ze i ja jestem raczej sceptycznie nastawiona do tego bo wiem ze moze samo cc nei boli ale potem jest nie za wesolo i jakby nie bylo to operacja i moga byc powiklania!

Jasne ze wiem ze porod SN to nie sielanka i kazdy jest meczacy i bolesny w koncu to najbardziej meczace przezycie fizycvzne w zyciu!

Chodzi tylko o to ze lekarz mi to zasugerowal tzn . CC bo stwierdzil ze te wszystkie moje przypadlosci ciazowe raczej w pozytywny sposob nie wplynal na rowoj porodu SN i moge sie ocierpiec a tu moge rachu ciachu i juz.

Dla mnei to troche dziwne bo ja u siebi zadnych powaznych wskazan do CC nie zauwazylam no ale jak proponuje................ ... to dlatego sie pytam Was o zadnie czy warto skorzystac z tej mozliwosci czy nie bo nie kazda ma tak mozliwosc wyboru prawda? dlatego pytam... ciekawosc
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 18:12   #2466
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Co to za zatargi watkowe
Żadne zatargi po prostu jak nie chce się spotkać to niech napisze normalnie przecież nikt nie będzie miła do niej pretensji, ale ja byłam też na diecie tylko że wątrobowej, a jakoś przyszłam na spotkanie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 18:14   #2467
nerola
BAN stały

Zmalowana ostatni raz z pejcza dostajesz.
Następnym razem to pała idzie w ruch i to taka,k5tórej nigdzie nie zmieścisz.

Iustyna ja próbowała latami bez leków apotem to doprowadziłam się do takiego stanu,ze z łóżka na czworaka schodziłam.
Takze te leki to wybawienie.
Maleńką dawkę sobie zaaplikuję i będę się obserwować.
Nie miałam na początku brania strasznych skutków.A odstawiennych zadnych bo schodziłam co dzień z ponad 210 granulek do jednej sztuki.
A co powoduje nawrót?Sama już nie wiem bo to atakuje wtedy,gdy jestem szczęśliwa,zadowolona.Po czasie.A nie w dnie kiedy mam doła,nerwa...czyli ni w pipę ni w oko.

Patik właśnie sobie tak myślimy z T,że nam się tak ładnie rewanżuje malutka!!!

Sweet a jakie Ty masz przypadłości ciażowe?
Bo ja np.mam:
niedomykalność dwóch zastawek
arytmię
tachykardie
4 poród przy zrostach szyjki i rozciagniętej macicy
rozejście spojenia łonowego
nerwicę(w tym leki)
wielowodzie
torbiel na łożysku

i po konsultacji z kariologiem nie miałam wskazań do CC.
Dlatego nie rozumiem.I jaki odpowiedzialny lekarz da kobiecie wybór:co pani woli SN czy CC?
Nosz k***a mać.
CC to operacja a dzieci od dawien dawna rodzą sie SN.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-06-07 o 18:20
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 18:14   #2468
patik87
Zakorzenienie

sweet czy w bidzie, czy w jakimkolwiek innym miejscu musisz trzymać dietę, więc ? silna wola Ci potrzebna, i chęci.

Ile pieluch jednorazowych do szpitala? 20 wystarczy chyba, jakby co dowiozą?

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-06-07 o 18:17
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 18:17   #2469
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
dziubek, ja też jestem starej daty. zresztą sama dyskotek nie lubiłam i wolałam czas spędzac w kameralnym gronie. i mój syn też będzie miał ze mną przechlapane, bo ja mu czas zapełnię sukcesywnie.

od małego będzie uczony odpowiedzialności, samodyscypliny i szacunku do starszych oraz tego, że nic za darmo się nie dostaje. może zbyt surowo będzie wychowany, ale ja sobie nie wyobrażam mojego dziecka gnębiącego koty i wulgarnie odzywającego się do starszych oraz robiącego mi sceny w supermarkecie, że chce to czy tamto.
ja też jestem za "zimnym chowem"
dyscyplina, odpowiedzialność, szacunek dla ludzi i zwierząt
co nie znaczy, że przytulac nie będę, bo baty zaraz na mnie spadną

o i od małego ma się nauczyć, żeby miejsca w MPK ustępować
ostatnio urodziłabym w autobusie a żaden zakichany "dżentelmen" dupy z siedzenia by nie podniósl. Wchodzę to od razu głowa w okno i udają, że mnie nie ma, ech po prostu krew mnie zalewa wtedy już nawet nie dlatego, że chce usiąść, ale że taka znieczulica panuje

Cytat:
co do tego cc to wlasnie pislaam ze i ja jestem raczej sceptycznie nastawiona do tego bo wiem ze moze samo cc nei boli ale potem jest nie za wesolo i jakby nie bylo to operacja i moga byc powiklania!

Jasne ze wiem ze porod SN to nie sielanka i kazdy jest meczacy i bolesny w koncu to najbardziej meczace przezycie fizycvzne w zyciu!

Chodzi tylko o to ze lekarz mi to zasugerowal tzn . CC bo stwierdzil ze te wszystkie moje przypadlosci ciazowe raczej w pozytywny sposob nie wplynal na rowoj porodu SN i moge sie ocierpiec a tu moge rachu ciachu i juz.

Dla mnei to troche dziwne bo ja u siebi zadnych powaznych wskazan do CC nie zauwazylam no ale jak proponuje................ ... to dlatego sie pytam Was o zadnie czy warto skorzystac z tej mozliwosci czy nie bo nie kazda ma tak mozliwosc wyboru prawda? dlatego pytam... ciekawosc
to chyba pierwszy lekarz o którym słyszę, że sugeruje CC bo SN boli
lekarze chyba raczej namawiają pacjentki na SN, czy się mylę?
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 18:21   #2470
nerola
BAN stały

Edytowałam poprzedniego posta!!
Stary 2011-06-07, 18:23   #2471
Vaniliova11
Zadomowienie

Nerolka śliczna ta Twoja księżniczka ja już chciała bym mieć Krystianka przy sobie no może nie dziś tak za dwa tyg
Brumek Aania Madzia za wizyty
Patik za wy
niki i brak anemii
Dziubek mój Krystianek też tak mocno sie wypina że sie boje że moja skóra ie wytrzyma ja jestem prawie w Twoim wieku i mój synek też będzie mial ciężko
iustyna mam wizyte u mojej gin 15.06 i wtedy dokładnie sie wypytam o ten wymaz i usg
Ela za wage Tomka
Natka koszulki bardzo fajne ja tez szukałam takich które nie są typowo ciążowe
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 18:25   #2472
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Żadne zatargi po prostu jak nie chce się spotkać to niech napisze normalnie przecież nikt nie będzie miła do niej pretensji, ale ja byłam też na diecie tylko że wątrobowej, a jakoś przyszłam na spotkanie
Toż to racja ja sie bez bicia przyznalam ze nie moge bo daleko
szkoda bo fajne z was kobitki

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
sweet czy w bidzie, czy w jakimkolwiek innym miejscu musisz trzymać dietę, więc ? silna wola Ci potrzebna, i chęci.

Ile pieluch jednorazowych do szpitala? 20 wystarczy chyba, jakby co dowiozą?
Ja chyba wezme cale opakowanie

Stary 2011-06-07, 18:36   #2473
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Toż to racja ja sie bez bicia przyznalam ze nie moge bo daleko
szkoda bo fajne z was kobitki
Wybaczone masz

Patik właśnie mąż przywiózł naklejki one są ogromne ciekawa jestem czy mi się wogóle zmieszczą w tym miejscu co chcę czy będę szukała innego lokum dla nich
A co do pieluch to ja kupiłam do szpitala tą mniejszą paczuszkę chyba tam jest 43 pieluchy i wezmę całą

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-06-07 o 18:37
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 18:40   #2474
moniczka2123
Zadomowienie

[QUOTE=brunetka2000;273598 57]Wybaczone masz

Patik właśnie mąż przywiózł naklejki one są ogromne ciekawa jestem czy mi się wogóle zmieszczą w tym miejscu co chcę czy będę szukała innego lokum dla nich
A co do pieluch to ja kupiłam do szpitala tą mniejszą paczuszkę chyba tam jest 43 pieluchy i wezmę całą [QUOTE]

dziekuje kochane moje

ja tez mam ta 43 szt paczke i biore cała teraz to sie zastanawiam w jaka torbe sie spakowac ale chyba jakas wielka

Edytowane przez moniczka2123
Czas edycji: 2011-06-07 o 18:42
Stary 2011-06-07, 18:48   #2475
nerola
BAN stały

Ja miałam małą paczkę pieluch ale za dużo ich było,więc możecie wziać na początek z 10 o ile u Was w szpitalach daja.Nam dawali 5 szt. na dobę ale upominały sie o nasze.
Stary 2011-06-07, 18:51   #2476
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja liczę inaczej tzn mi się nowe tyg zaczynają we wtorek więc dzisiaj zaczynam 31 tc za tydz we wtorek bede miec 31 tc i 7 dni to bedzie rozpoczety 32tc.
No to liczysz ta jak ja chyba Bo nie rozumiem np tego że Wodaqua ma termin na 9 sierpnia i jest już w 32 tyg a ja na 4 sierpnia i jestem w 31 i w czwartek zaczne 32 t.c. Dla mnie to dziwne liczyc "na zaś"
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Kochane cioteczki - wszystkim dziękuję za kciuki. Dużo ich było i pewnie dlatego wizyta taka udana

Ja oczywiście anemię mam, ale już na to ani ja, ani gin nie zwracamy uwagi Poza tym inne wyniki ok - żadnych grzybów, bakterii, toxo ujemna. Pierwszy raz badał mi dokładnie piersi - też wsio ok Na wagę trochę ponarzekał, ale nie za bardzo. Powiedział, że coraz ładniej wyglądam I że jestem jedyną znaną mu ciężąrną, która w przeddzień 8 miesiąca myje samochody
Szyjka super, dno macicy tam gdzie być powinno.

No i najważniejsze - poszliśmy popatrzeć na tętno Tymka. Oczywiście było ładne. Ale dodatkowo uprosiłam jeszcze zerknięcie między nogi (Tymka, nie moje ) i żeby mi wagę podał. Marudził, ale pomierzył i okazuje się że jesteśmy prawie idealnie w 50 centylu
Mały waży 1500 g, czyli idealnie

A ja się cały czas szczerzę teraz od ucha do ucha
No i super, ze wszystko ok
Cytat:
Właśnie dziewczyny Wam też badali teraz piersi ?
Na pierwszej "ciążowej" wizycie. później już nie.

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
I ja się melduję po wizycie.
gratki za wizytę
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
są kobiety co podobno super przechodzą ciążę, nic ich nie boli, nie czują się w żaden sposób ograniczone, a są też takie co wszystko boli i przeszkadza
ja też nie lubię byc taka nieporadna, obolała i zmęczona
musimy wytrzymać jeszcze trochę
Dokładnie, ja w ciąży mogę chodzić, nawet jak boli to nei zwracam uwagi, tylko ta niedołężność.... tego nie wolno, tamtego nie wolno... z wanny mi ciężko wyjść... mąż mnie goli..... czasem z łózka ciężko zejść.... jak mierzylam buty na wesele w sklepach to tż mi je musiał ubierać i zapinać nienawidzę tak...
Cytat:
dziewczyny

mam zastanowic sie nad tym jak rodzic czy SN czy CC
podobno porod SN bedzie dla mnie bardzo bolesny i meczacy i zaproponowano mi CC
ale po CC tez przeciez sie nie czuje najlepiej chyba
i roznie moze byc.....
dlatego nie wiem czy isc na zywiol na SN
czy skorzystac z tej mozliwosci CC
decyzja nalezy do mnie
ale ja nie wiem to moja pierwsza ciaza
i sie nie znam POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witaj w klubie!! Też mam "proszę sobie wybrać" z tym że skierowanie na CC dała mi neurolog chociaż wg niej mogę spokojnie rodzić normalnie....
Może jestem dziwna, ale ja chce przeżyć własnie ten ból... nie jestem jakąś masochistką ale chce dokładnie to przeżyć... te wszystkie skurcze, czekanie i ten najważniejszy moment w życiu..... a cc to jedna chlodna operacja... jeśli się tylko okaże że mogę rodzić z tym moim spojeniem łonowym SN to będę happy
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcia, nie jest to do końca to co chciałam, no ale...
Ta pierwsza sliczna
Cytat:
ja to chyba starej daty jestem a mój syn będzie miał przechlapane
Ja mam 22 lata i takie samo podejście.. moja 13-letnia córka na pewno na dyskoteki chodzic nie będzie.... ja tak byłam wychowywana, oczywiście wściekla na mame bo koleżanki mogły wszystko a ja w wieku 15 lat o 21.00 musiałam być w domu, a teraz jej za to w duchu dziekuję.....
Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
Ja tam "ręcami i nogami" jestem za SN, mimo obiecanego bólu, pękniętego lub nacinanego krocza i wysłuchanych setek opowieści porodowych Chcę po prostu poczuć jak to jest urodzić dziecko. Może będę potem narzekać, pluć sobie w brodę że taki miałam pogląd ale chcę to po prostu przeżyć.

Pokaż zdjęcia wózka
Cytat:
Zmalowana ostatni raz z pejcza dostajesz.
Następnym razem to pała idzie w ruch i to taka,k5tórej nigdzie nie zmieścisz.
posikałam się....
Nerolka nie zacytowało mi poprzedniego posta więc piszę tutaj.... Iza jest słodka i cudna i jeszcze jedno...... te spodnie są boskie!!!!

Oczywiście pól rzeczy mi nie zacytowało... chyba za duzo pozaznaczałam.....

Gratulacje wszystkich wizyt i tygodni!

Natka co do tego twardnienia to własnie mi od wczoraj non stop twardnieje.... momentami aż chodzić nie mogę bo boli jakbym miała żywe rany w środku... dotyk pępka mnie nie boli, ale brzuch jest taki dziwny... ciągnie, napina się, źle mi chodzić

Marina Ty mi chyba pisałaś o przepowiadających... to twardnienie brzucha to przepowiadające? byłam święcie przekonana że wlasnie ból jak na @ to skurcze przepowiadające....

Bylam z mama na zakupach... leeedwo chodzę....

Któraś wrzucała blender - genialne urządzenie.... ja robię w blenderze praktycznie wszystko.... sosy, koktajle, szatkuje cebule, robię ciasto na placki ziemniaczane nawet!

Mąż za 15 min wróci z pracy jak zobaczy ciuszki dla Lilki to będzie wpier....

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 18:52   #2477
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
U nas była położna i mała ma się znakomicie.
Ani pryszczyka,potówki,nic:ju pi:
Zważyła Ją i przybrała z 2340 g do 2760 g przez 2,5 tyg.
Już jesteśmy zarejestrowane na 22 czerwca na bioderka a 29 czerwca na szczepienie.
Pięknie mała rośnie.

Sweet to dziwne, że bez wskazania lekarz Cię pyta o CC. To ten sam co ostatnio Cię tak nastraszył? Moja przyjaciółka uparła się na CC, lekarz zrobił, bo zapłaciła, ale do ostatniej chwili ją namawiał, prosił żeby się zastanowiła czy nie chce spróbować naturalnie.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 18:53   #2478
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie ten Twój lekarz to jakiś dziwny po tym co napisałaś o wizycie i teraz o porodzie to ja nie wiem skąd on się urwał jak dla mnie to zdecyduj tak żebyś była "zadowolona" bo przecież skoro nie ma wskazań do CC to możesz pozostać przy swojej wersji i rodzić SN

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dziubek mój Krystianek też tak mocno sie wypina że sie boje że moja skóra ie wytrzyma ja jestem prawie w Twoim wieku i mój synek też będzie mial ciężko
to już 3 panów będzie musiało sobie psychoterapeutę organizować
Stary 2011-06-07, 19:01   #2479
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Mąż za 15 min wróci z pracy jak zobaczy ciuszki dla Lilki to będzie wpier....
??

A ktos tu o badaniach cycow mowil aj badam podczas kapieli kazdej swoje cycole i lekarz mowi ze napewno bym cos bym sobie wyczula. no kiedys jak sie jeszcze nie badałam czesto to polecialam do lekarza z guzem na piersi a to sie okazal gruczol mleczny

Stary 2011-06-07, 19:02   #2480
nerola
BAN stały

Agulaaa nie siusiaj i
Zarezerwować spodenki?

I dziękujemy Wam DaKaro
Stary 2011-06-07, 19:03   #2481
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam prośbę Wiem, że ten temat był już chyba poruszany, ale proszę napiszcie jeszcze raz... Co z wyprawki trzeba zabrać dla dzidziolka do szpitala? Jakie ubranka? Ile pieluch flanelowych / tetrowych? Ogólnie co dla dziecka muszę mieć ze sobą w szpitalu?
Powoli zabieram się za pakowanie torby

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:03   #2482
zanka205
Zakorzenienie

dziewczyny jak możecie klikajcie codziennie w mój banner w podpisie i głosujcie
będę wdzięczna

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:03   #2483
BABONIK
Zadomowienie

witam po pracy

Sweet- dziwny lekarz ,ale jeśli zdecydujesz się na CC to ja przykład na to,że CC może zakończyc się szczęśliwie ja się nie boję CC bo już po jednym jestem

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:07   #2484
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam prośbę Wiem, że ten temat był już chyba poruszany, ale proszę napiszcie jeszcze raz... Co z wyprawki trzeba zabrać dla dzidziolka do szpitala? Jakie ubranka? Ile pieluch flanelowych / tetrowych? Ogólnie co dla dziecka muszę mieć ze sobą w szpitalu?
kochana najlepiej żebyś się dowiedziała w szpitalu w którym będziesz rodzić co potrzeba bo są diametralne różnice w tym co wymagają szpitale, ja np nie biorę nic oprócz pampersów, chusteczek nawilżanych i kremu do pupy a są szpitale któe wymagają ciuszki rożki i wiele innych rzeczy więc to co napiszemy to swoją drogą a to co Tobie będzie potrzebne to inny temat.
Stary 2011-06-07, 19:09   #2485
BABONIK
Zadomowienie

[Brumek, Ania i Madzia1k1 gratuluję serdecznie wspaniałych wieści z wizyt klaski:

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:10   #2486
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
N apierwszej stonie zanka zawsze umieszcza sklad torby

Cytat:
będę wdzięczna
klik

Stary 2011-06-07, 19:10   #2487
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Agulaaa nie siusiaj i
Zarezerwować spodenki?

I dziękujemy Wam DaKaro
chętnie
Cytat:
Wiele chyba zależy od szpitala.... u mnie np trzeba mieć tylko pampersy i chusteczki mokre dla dziecka, a dla mamy koszule nocne - z tym że do porodu dają szpitalną, kosmetyki i podkłady higieniczne - te duże podpaski... żadnych podkładow na łóżko, rożkow, ubranek dla dziecka, kocyka, no dosłownie nic.
Cytat:
będę wdzięczna
się robi i robic będzie:P

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:11   #2488
zanka205
Zakorzenienie

jesteście kochane
może uda się coś wygrać
Wy też możecie wziąć udział w zabawie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:15   #2489
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
jesteście kochane
może uda się coś wygrać
Wy też możecie wziąć udział w zabawie

Nie smiała bym z toba konkurowac i zabierac ci glosów powodzonka i wygranej

Stary 2011-06-07, 19:17   #2490
nerola
BAN stały

Agulaaa ok.Polecą do Ciebie niebawem

Babonik nie świruj za bardzo z tą pracą.
Fajnie,ze już jesteś

Zanka kliknięte
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości