![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy raz samolotem
Hej! Za sam bagaż nie płacisz dopoki nie przekroczysz limitu. Ja miałam z 2kg nadbagaży i odemnie 150zl chcieli! Ale przepakowałam się do podręcznego
![]()
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
ja z moich lotow wiem tyle ze (lecialam do paryza i do chicago) ze za kazdy kilogram nadwagi placisz tyle co za nowy bagaz czyli 100$
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Melduję, że na trazie z i do Włoch nie ma żadnych ograniczeń co do bagażu podręcznego.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Przyczajenie
|
W sobotę wróciłam z Grecji
![]() ![]() Pozdrawiam bardzo serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
100$ to opłata za nadbagaż ale tylko w lotach transatlantyckich. W Europie obowiązuje opłata w Euro i nie jest tak wysoka, poza tym zawsze można się dogadać, przepakować co nie wchodzi w grę na trasach do Stanów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Niestety kradzieże zdarzają sie wszędzie...a na naszym lotnisku Okęcie już nie wspomne. Przykre ale prawdziwe. Co do rozpoznania swojej walizki to tez bywaja problemy poniewaz w tej chwili większośc walizek to czarne z kółeczkami
![]() Miłych lotów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja proponuje pozytywne nastawienie i wszystko będzie o.k. Może to dziwne, ale bardzo lubię latać samolotem...strach zawsze jakiś w podświadomości jest, ale wspominam miło taką formę podróżowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Lot samolotem jest naprawdę świetnym przeżyciem,aczkolwiek teraz bałabym się bardziej niż wtedy,gdy leciałam ostatni raz...a nóż by nas ktoś porwał
![]() ![]()
#189 |
Zadomowienie
|
a ja lubie latac
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
a ja mam takieog pecha ze zawsze na srodku..albo zaraz za skrzydlem.. albo na wprost silnika ;P
na wprost silnika nawet bylo fajnie ..natknela mnie taka mysl ' jak cos sie stanie..zgine najszybciej i najmniej bolesnie (chyba) ' ;P tia..to tzreba leczyc ;P |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no w sumie moze i prawwda...jakby cos sie dzialo to tez bym wolala szybko i bezbolesnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Przyczajenie
|
byleby przy oknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
BAN stały
|
no prawda najlepiej jest przy oknie bo tak to nie ma na co patrzec
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() ja tam lubie latac, ale tylko z tylu samolotu i przy oknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Rozeznanie
|
swoj pierwszy rejs samolotem odbylam ponad miesiac temu - na trasie praga - helsinki. potwornie sie balam i jak na pierwszy raz bylo troche pechowo, jak przyznal sam TZ, ktory lata conajmniej pare razy do roku i z poczatku nabijal sie nieco z mojego strachu.
podroz tam byla calkiem w porzadku oprocz poczatkowej kulminacji przerazenia ktora staralam sie ukrywac, a TZ, musze pochwalic, stanal na wysokosci zadania i troskliwy byl bardzo co jak na niego jest niemalze wyczynem ![]() ![]() ![]() ![]() oczywiscie namietnie ogladam katastrofy lotnicze na tvn i chyba szybko w samolocie nie zagoszcze:P i nie wiem czy moj strach przed lataniem jest tak do konca tylko i wylacznie obawa przed wypadkiem, katastrofa, smiercia. nawet az tak bardzo o tym nie myslalam. a poniewaz ja boje sie nawet szybszej jazdy samochodem to doszlam do takiego wniosku: otoz wydaje mi sie ze generalnie lek wywoluja u mnie sytuacje kiedy nie mam kontroli nad swoim wlasnym cialem. kiedy nie wiem co sie ze mna dzieje: przyspieszenie samochodu, start windy... no i oczywiscie lot. aha i jeszcze zebyscie mogly sie ze mnie posmiac ![]() lot tam byl niemal pelny i nie dostalismy miejsc obok siebie... mozecie sobie wyobrazic moja frustracje i przerazenie. TZ, kiedy wszyscy zajeli juz miejsca, wypatrzyl ze pare miejsc z przodu siedzialo tylko dwoch ludzi i to nie obok siebie (przy oknie i od przejscia) wiec podszedl do tego pana zapytal czy leci sam i czy nie zgodzilby sie na zamiane miejsc. ja juz siedzialam i trzesacymi sie paluchami zapielam pas. podczas gdy on rozmawial z tym panem i kiwal na mnie reka zebym przyszla ja uswiadomilam sobie ze nie wiem jak wypiac sie z pasa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
Wlanie tak sie zastanawiam nad pewną rzeczą. Jak lecialam z Warszawy do Iraklionu mialam przy sobie podreczną torbę i przy kontroli wlozylam ja do plastikowego koszyka,ale zauwazylam ze duzo osob przechodzi sobie e swoimi rzeczami w ręku
![]() Mam jeszcze jedno pytanko. Lecial ktos ostatnio do Londynu? Ja lece jutro i nie wiem jak jest z bagazem podrecznym? Pozdrawiam ![]() ![]()
Przepraszam za brak polskich znakow ![]() Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2006-10-10 o 19:50 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
BAN stały
|
Cytat:
POWODZENIA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
26.10 lecę pierwszy raz do Anglii i już minie stres powoli bierze ![]()
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
Ja niedługo tez lece po raz pierwszy, na szczęscie nie bedzie to długi lot bo tylko do Lublany, ale i tak jestem trochę przerażona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
wyznaczone zawsze, ale można się zamieniać jeśli sąsiad jest miły :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Przyczajenie
|
przy rezerwacji zawsze pytaja jakie chfesz meisjce..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Przyczajenie
|
ja w ogóle nie mam wypełnionego tego małego odcika biletu który jest do oderwania (tzn. seat, gate itd.) domyślam się, że pewnie dopiero na lotisku to zrobią... ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
no to lecialam juz 2 razy samolotem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
o matko drei wspolczuje Ci! Ja sporo latalam samolotem ale moje ostatnie 3 loty byly koszmarem. Kiedy lecialam sama z Niemiec do Polski ( niby taki krotki odcinek ) samolot ladowal z tak wielka predkoscia ze bylam swiecie przekonana, ze spadam w dol. Cisnienie w uszach mialam tak wielkie jak nigdy wczesniej. Silniki wyly jak oszalale. Kiedy wyjrzalam przez okno malo sie nieporyczalam. Zamknelam oczy i czekalam co sie stanie. Kiedy wracalam po tygodniu z Pl do Niemiec niedlugo po starcie w nasz samolot uderzyl piorun. Przez cala dlugosc samolotu bylo widac tylko wielki blysk. Ogromne turbulencje i deszcz. Bylam juz prawie pewna ze cala z tego niewyjde. Na szczescie przemila pani stewardessa zabrala mnie do siebie i zajela sie mna. Powiedziala, ze pilot jest strasznie zly, gdyz czeska wieza kontrolna wydala zgode na lot, co bylo niedopuszczalne w srodku burzy. Gdyby burza byla wieksza szanse na przezycie bylyby znikome. Od tego czasu bede leciala TYLKO w sytacjach awaryjnuch.
![]() |
#207 |
BAN stały
|
W maju leciałam do Meksyku...prawie 11 godzin w samolocie, już nie liczę przesiadek. MAKABRA. Pod koniec płakałam, bo tak mnie kolana napieprzały.
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() pomylek byc nie moze ![]()
![]() |
#209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jesli chodzi o startowanie to dla mnie jest to najgorszy moment (zawsze sciskam mocno mojego TZ za reke i zamykam oczy), pozniej turbulencji tez nie znosze a jak juz podchodzi do londowania to jakas taka ulge odczuwam.
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.