|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
Aby nie obudzić Pepe warkotem laktatora elektrycznego wyciągnęłam znowu ręczny i w pół godziny ściągnęłam 120 ml , więc nie jest źle i moje piersi bardzo nie ucierpiały.Następny udój koło 4 rano
|
|
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Graża! No u mnie też rzyg i ulewanie dziś. A rzyg z chlustem prosto na TŻ, zestresował się
|
|
|
|
#1863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,1...yjne_.html?v=2 Grazin jak był prysznic z balsamowaniem to full wypas oby tak dalej, Sebcio pozwól mamusi na chwilkę relaksu
|
|
#1864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tożto najlepszy usypiacz ![]() ja sobie własnie włosy nad łożeczkiem z moim spiąym synem bede suszyc:P dobra ide ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
nawet rzygaja w jednym czasie;p ale u mnie to było tak ze jadł sobie cyca 15 mn po czym wypluł i w pozycji lezac na plecach na moim ramieniu wypłynąl mu gejzer z ust dosłownie mialam wrazenie ze z pół litra tego było tak to dziwnie wygladało ale stwierdziłam ze moze za szybko zjadł i dlatego tak zwrócił... no nie wiem jak to z tym ulewaniem
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
No jakie nie ma nikogo? Ja jestem! Czekam, żeby paść ze zmęczenia, ale spać mi się coś nie chce
![]() I w ogóle BÓŻA u mnie Anulinko, wierzę w Ciebie i jestem przekonana, że ogarnęłabyś kuwetę spokojnie! ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Graaażka, właśnie wczoraj synchronizacja w marudzeniu i nieprzespanych nocach, dziś Dzień Rzyganka. Ciekawe, co nas jutro czeka ![]() Mnie to stresuje, że Ona po takim wymiotowaniu nie powinna jeść od razu. Ale przecież głodne toto, ryk zaraz i jak przetłumaczyć, że "mamunia nie da, bo brzuszek musi odpocząć"
|
|
|
|
#1866 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, że nie usłyszę, jak zapłacze itp. Cytat:
Dziewczyny, ja się powoli odmeldowuję. Butla czeka w lodówce, jak Pepe zawoła. Mam nadzieję, że mój TŻ już siedzi w samolocie na lotnisku w Liverpoolu, bo od ponad 2 godzin się nie odzywa i tak naprawdę nawet nie mam pewności, że zdążył na odprawę ![]() Idę się położyć. Może się uda pospać trochę do następnego karmienia. Spokojnej nocy mamuśki |
||
|
|
|
#1867 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie
.Nie dam rady was nadrobic niestety, Nadia absorbujaca na maksa... Dalej brzuszek boli, ale lek Colief zaczyna dzialac chyba, bo juz nie ma ryku, poplakuje sobie czasem, krzywi sie itp. ale troche latwiej sie daje ja uspokoic (tfutfutfu, nie chce zapeszyc!!) Cytat:
Mary, Anulinka, u mnie jest podobnie... Najpierw byla wiekszosc UU i dokarmianie mm, teraz jest odwrotnie. Ale najwazniejsze jest dla mnie, zeby maluszka ladnie rosla i nie byla glodna po karmieniu (notorycznie bylo tak, ze potrafila wisiec w sumie 1h na U, po czym w placz bo glooodna , teraz wiec daje UU tylko odciagane ze wzgledu na przeciwciala, bede sie starac odciagac jak najdluzej).W UK pewnie beda na mnie krzywo patrzec z tego powodu, tutaj kto nie karmi piersia ten wyrodna matka , no ale coz...Na szczescie TZ wspiera mnie bardzo, pozwala mi wszystkie decyzje dt karmienia UU podejmowac samej, pociesza, tlumaczy, kochany jest... Cytat:
Moja ciagnie rowno i z Aventu, i z TT i Dr Brown's tez. Fajny Mateuszek , slodko sobie spi...Idziemy sie zaraz kapac. Spokojnej nocki wszystkim!!
|
||
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam Was mamusie, ale nie mam siły odpisywać
![]() Gabrysię wykąpałam o 19 i do teraz ją usypiam nie wiem o co chodzi, nakaramiłam po kąpieli i padła, spała ze 40min i koniec, ziewała ogromniasto ale spać nie umie ... na brzuch jakoś mi to nie wygląda .... chyba mamy SKOK w pełnej okazałości do tego zaczyna mnie wkurzać że uspokaja się tylko przy cycku, bujanie, mizianie, przytulanie nie działają ... matall za wyniki badań,swoją drogą - od przekarmiania się robią zielone kupy ???? nie sądzę to że dziecko chce cycusia po jedzeniu nie oznacza że nadal jest głodne, np moja potrzebuje sobie pocyckać jak chce iść spać więc nie myślcie od razu że dzidzia się nie najada i nie dawajcie mm bo każda butelka mm sprawia że mniej karmicie piersią więc mniej mleka się produkuje ... (oczywiście jeśli chcecie karmić tylko UU) żegnam się, bo zgon mam
|
|
|
|
#1869 |
|
Moderatoreska
|
Ale duchota, okna pootwierane a i tak skwar.
Chłopcy śpią, to znaczy Wiktor śpi a Bartuś leży w łóżeczku i jeszcze przysypia ![]() Jak ja lubię jak oni tak fajnie i grzecznie wieczorkiem po kąpaniu i jedzonku usypiają, albo leżą jak Bartuś i przysypia już od ponad 20 minut ![]() Zaraz ja spadam spać, choć mi się nie chce bo była popołudniowa drzemka jak chłopcy spali od 17 do 19
|
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
Anulinko, dobrej nocy! TŻ na pewno zdążył
Camomile, w kupie raźniej [powiedziała mucha ]! Dobrze, że jest ta odchowalnia, przynajmniej można skonsultować się, poradzić i wymienić doświadczeniami Jakby nie patrzeć to w PL też są za karmieniem piersią, wystarczy pobyć w szpitalu i posłuchać położnych... Grunt, że my wiemy, co robimy, innym nic do tego! ![]() Lecę też Słodkich snów!
|
|
|
|
#1871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam ochote go wtedy calowac, calowac, calowac, calowac, calowac i calowac!!!!!
|
|
#1872 |
|
Wtajemniczenie
|
TŻ wrócił
Mam chyba zastój w prawej piersi, bo mnie napierdziela zdrowo i takie zgrubienie mam Nie wiem, co z tym zrobić??Idziemy spać, bo pewnie o 4 Pepe zgłodnieje
|
|
|
|
#1873 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki!
![]() Pytanie na śniadanie Czy Wasze maluchy też się tak kręcą przez sen, że je w łóżeczku w poprzek znajdujecie? U na za każdym razem Iga się do tyłu odkręca, wczoraj to jej noga za szczebelki wypadła O tym, że cała odkryta jest to już nie wspomnę.Szukam od wczoraj porządnego ochraniacza ale nic ciekawego nie znalazłam jeszcze ![]() Cytat:
Cytat:
I nie zamartwiaj się niepotrzebnie i nie płakusiaj ![]() Cytat:
Nas z łódzkiego trochę jest więc oprócz tej Częstochowy to ja będę nawoływać do spotkania bliżej centrum wszystkie mamy A na Czewę też się piszę ![]() A co do odciągania to u mnie to samo, elektryk Medeli wyciąga max 50ml ale siedzę i siedzę i ciągnę. I też karmię UU dwa razy dziennie, najlepiej idzie rano, właśnie mi dziecię wisi 25'tą minutę na cycu. Teraz jest spokojna i ładnie się zachowuje ale później już tak chętnie i ładnie nie ssie, jest bunt i na cyca i na butlę więc nie męczę jej przystawianiem bo się przy tym szklankę powietrza nałyka. Hihih ![]() Cytat:
Iga też ma b. silny odruch ssania. Teraz potrafi wsunąć 170ml i ssać namiętnie piąstki No ale przy butli to ja wiem ile zjadła a przy cycu ni hu hu więc ile chciała tyle ssała...Wyglądało to tak: 19:40 pobudka 19:41 lewy cyc 23 min – drzemka 5m 20:10 prawy cyc 13 min – pielucha 20:40 prawy cyc 10 min – drzemka 10m 21:22 prawy cyc 10 min 21:45 butla 30ml 22:10 śpi Później to już nawet nie miałam kiedy zapisywać tych karmień bo był płacz i nerwy więc pisałam tak: 17:40 pobudka – cyce! lewy-pielucha-prawy-prawy -lewy-pielucha-lewy 20:50 śpi I tak cały czas jak nie spała to jadła. A że w dzień nie zasypiała na dłużej w ogóle tylko wieczorem padała około 21 to szło sobie w głowę strzelić. Morze łez przez to karmienie wylałam, bo tak jak eweska nie mogłam odżałować, że tak ładnie wszystko szło, sutki już mnie nie bolały, Iga się ładnie zasysała a przez jej bóle brzuszka i cudowanie UU mi się zasuszyły. eweska ja też ciągle na diecie tej beznabiałowej. Niby mówię sobie, że od poniedziałku zaczynam jeść nabiał ale z drugiej strony myślę, że może lepiej zaczekać aż mi się kompletnie cyckowanie ukróci. Wczoraj udało mi się tylko raz rano karmić, tak że godzinkę po jedzeniu pospała. Po południu już był bunt, dostała oba cyce a później i tak wsunęła 120 ml mm.
|
|
#1874 |
|
Moderatoreska
|
Moria, Zosia mnie w szpitalu i mój pediatra mówili,że jak się nawet dokarmia to żeby nie dawać wit K, ja się tylko podaje jak dzieciaczki są na samej piersi.
Anulinka gorący prysznic na cyca i masować to zgrubienie, masować i jeszcze raz masować, wiem że może być ból, ale później może być jeszcze gorzej. No i karmić z tego cyca lub odciągać, można też robić okład z kapusty. Mnie się zrobił taki guzek jak miałam nawał, masowałam ale widocznie za slabo że został do tej pory, ciekawe czy zejdzie jak nie będę miała wcale pokarmu bo guzek jest taki jak śliwka, za słabo go rozmasowałam i został choć teraz nie boli, ale czasami jak jest wiecej pokarmu w piersiach to go czuję że troszkę pobolewa. Dzień dobry ![]() U nas nocka ok, chłopcy sobie spali pobudki standardowo o 1-2, o 5 i teraz jeszcze sobie śpią ![]() Ochłodziło się u nas troszkę, jest pochmurno i co nie co popadalo. |
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy jednego zdążysz nakarmić i potem drugi ![]() moria moja się jeszcze nie wierci, śpi spokojnie (w miarę), choć czasem się rozkopie Witanko pochmurno za oknem ... choć słoneczko próbuje się przebić ... co przyniesie dzisiejszy dzień
|
|
|
|
|
#1876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem totalnie niewyspana , bo jak TŻ wrócił, to musieliśmy pogadać, potem Pepe jadł i trzeba było go uspać i jakoś zeszło.Jedzenie już tradycyjnie o północy i 4, a teraz śpi jeszcze na naszym łóżku na brzuchu ( o 4 miał mm, to się chyba najadł ).
|
|
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() mi sie o 4 dopiero sebek zbuntowal i godz płaczu ale w koncu zasnal dostaqlam reprymende od tz ze caly czas maly spi ze mna w łózku (no przepraszam wczoraj do polnocy spał w łózeczku! ) i ze go przyzwyczaje ibnie bedzie miejsca dla tz (teraz spi w drugim pokoju) no ale co ja mam zrobic jak on czasem tylko na mnie zasypia a ja nad nim i nie odłoze go nawet kolo siebie polozyc a co dopiero mowic o odniesieniu do lozeczka ![]() zla matka ze mnie ale na prawde lubie z nim spac. moria sebek tez sie kreci czasem w poprzek lezy potówki mu sie zrobiły
|
#1878 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1879 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki
![]() Tak wychwaliłam mojego Miśka że grzeczny i smacznie spi po 4h no i sie doczekałam!!! Zaczeło sie w sobote, zjadłam 2 różyczki kalafiora do obiadu i od tamtej pory Mały pręży się, drapie po twarzy, ulewa, czasem wymiotuje i co najgorsze ma chyba wzdęcia! Brzuszek wzdęty, kupa nie idzie a purki też nie wychodzą... Niby śpi po 2, 3 h ale jest niespokojny... W poniedziałek była położna i mówie jej o tym a Ona zapytała czy przypadkiem nie podaje dziecku wit K i D??? Ja mówie ze w szpitalu kazały od 8 doby podawać i tak wyszło że właśnie od soboty podaje... Mówi żeby nie podawać dziecku bo 8 na 10 dzieci wymiotuje po tym. I może zrobić rewolucje w brzuszku. Złapałam za tel i zadzwoniłam do znajomego pediatry - też tak powiedział, skoro ja przyjmowałam 3msc przed zajsciem w ciąże kwas foliowy i praktycznie całą ciąże witaminy to zapotrzebowanie małego nie jest widocznie tak duże. Mówił ze spokojnie mozna wykonac badanie na odecność tej witaminy czy przypadkiem nie ma nadmiaru w organizmie. W czwartek idziemy na pierwszą wizyte, Misiek bedzie ważony, mierzony i Pani dr porobi mu badania i ma określić na jakie wit ma zapotrzebowanie i wtedy cos przepisze. A ja sie normalnie załamałam ! Taki był spokojny i grzeczny a tu masz, kłade bidulka na przewijaku trzymam nogi przykurczone przy twarzy i czekamy aż jakies gazy i kupka wyjdzie. Po UU ulewa i ciągnie go na wymioty a jak już zwymiotuje to z takim ciśnieniem że leci na 3 metry. Kupa jak wyjdzie to też z takim wystrzałem ze szok! Herbatka koperkowa w naszym przypadku rónież sie nie sprawdziła - a wręcz pogarsza sytuacje. Bo jak to wyczytałam na internecie jest "pierdopędna" i jelitka nie nadążają z wydalaniem gazów ![]() Także walczymy dalej: -ciepłe pieluchy na brzuszku -ciepła kapiel -masowanie -rowerek -Espumisan -odbijanie po każdym cycu I tak już 4 dni ![]() I zastanawiam sie czy to rzeczywiscie przez tą witamine czy może przez moje menu, może mam "parchate" mleko I wstawiam zdjecie Misia takie z telefonu bo TŻ wziął karte z aparatu i nie mam nic.Dziś ma 2 tyg
![]() Żona Mama Misia ![]() Makijażystka ![]() Edytowane przez Aliczka88 Czas edycji: 2011-06-08 o 09:13 |
|
|
|
#1880 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
Cytat:
Termometr mam jeszcze po Emilce taki elektroniczny, najzwyklejszy, ani do ucha ani do czoła. A drugi to mam jeszcze taki rteciowy Buźke przemywam przegotowaną woda, kilka razy na dzień. A teraz jak mamy problemy z buziulka, to smaruje jej maścia, którą poleciła pediatra, albo posypuję delikatnie maka ziemniaczna (ale i tak policzki są chropowate i w pryszczach) Ale słodziutko śpi Cytat:
za kupkęja nie mam pasa. przy pierwszej ciazy też nie miałam. u mnie waga na razie na 64 kg się zatrzymała, jeszcze ze 3 kg musze zrzucić i będzie gitez Cytat:
za wagę Oleńki. Podejrzewam, ze moja też waży podobnieCytat:
Cytat:
Cytat:
ja, TZ i Oliwka. Tak też spalismy z Emilką i jakos sie później odzwyczaiła. Oli śpi do pierwszego karmienia w łóżeczku, a później jak ja biore nakarmic, to po prostu usypiam (bo w nocy karmię na leżąco) i budze sie dopiero jak Mała znowu piszczy i chce UU. Czasmi uda mi sie ja odłozyć spowrotem do łóżeczka matall trzymam kciuki za zdrówko Edzika A u nas chyba to jest tradzik niemowlęcy Wczoraj troszke posiedziałam w necie i objawy mi własnie pasuja do tradziku. Chyba musze jeszcze raz wybrać sie do lekarza...Ja tez ostatnio sie zastanawiam, czy przypadkiem nie mam mniej mleka w UU, bo Mala marudzi po jedzeniu i często domaga sie UU, no ale moze to przez to, ze jest jej goraco, teraz takie upały... Jak na razie jeszcze sie nie złamałam, często przystawiam do UU, sutki mnie nie bolą, wiec sie nie poddaję i moja Oliwka nie zna jeszcze smaku mleka mm... No ale zobaczymy, jak długo? Aliczko Misio przesłodki trzymam kciuki, zeby wyjaśniło sie, co jest powodem bólów brzuszka.
Edytowane przez bassienka Czas edycji: 2011-06-08 o 09:18 Powód: dopisek |
||||||
|
|
|
#1881 |
|
Rozeznanie
|
Jestem w szoku, mała spała od 21 do 3 ! potem niestety przerwa do 5 ale za to później dospała do 9.
Ja też ciągle myślę o tym pasie, wiecie jaki najlepiej kupić?? u mnie brzuch wielgachny i megaflak, zostało mi 8 kg, 13 spadło przez pierwszy tydzień i teraz waga stanęła, załamana tym jestem poważnie. A po porodzie już jest 5 tygodni. Moria u nas jest to samo, dzidzia łazi po łóżeczku ![]() Dlatego spi teraz w śpiworku cieniutkim, nakładam go na pieluszke tylko i wreszcie jest jej tak dobrze.
POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30 http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png Edytowane przez atiz Czas edycji: 2011-06-08 o 09:43 |
|
|
|
#1882 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tej twardej piersi ściągnęłam w ciągu 10 minut 90ml mleka. Na razie rozmasowałam ją i mniej boli. Kapusta chłodzi się w lodówce.
Nasz Pepe ma dzisiaj 4 tygodnie. Wstawiam "uśmiechniętą" fotkę
|
|
|
|
#1883 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
U nas dziś IDEALNA nocka i życzę sobie takich więcej! Po dwóch kryzysowych, nadeszła taka noc, że Hanka spała od ok. 21:30 do .... 5:30 Zaczęła się kręcić, poszłam po Nią, leżała w poprzek łóżeczka [tak, Moria, Hanka też się obraca na swoim łożu ]. Zjadła z jednej piersi, zasnęła, spała do 7:00, zjadła z drugiej piersi i spała do 9:00 Niestety ten trądzik się nasilił, macha tym łapulkami i sobie roznosi ![]() Z tymi witaminami, to ja podaję D i K [w kapsułkach ], Hanex ma wielką ciemieniuchę ![]() Aliczko, co to za badania, które sprawdzą, jakich witamin Misiowi potrzeba? Wypytaj tam i daj znać Miś śliczny Atiz, pasy mają podobne działanie, ja kupiłam taki rozpinany, bo wygodniej, ale tak to patrzyłam po cenie ![]() Powiem nieskromnie, że moja córka przypomina dwie gwiazdy ekranu TĘ [kiedy ssie smoczka, a jest lekko wkurzona] i TĘ [kiedy nie podpasuje Jej smoczek i chce go wypluć] ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Anulinko! Cudne dziecię |
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
zauwazyłAAM ZE U NAS zaczyna być jakis taki schemat działania juz rano mały wstaje koło 8 i godzine musi pokwękać po czym zasypia przy suszarce
chyba niedługo bede musiała nopwą suszarkę kupić;P kurde jestem zzałamana bo w ten weekend mam ostatnie zajecia w szkole (dodam ze nie bylam w tym semestrze ani razz) i mam dwie prace zrobic do soboty i trzcia jest grupowa i ja nie mam grupy!! wszystkei pełne nie wiem co zronie pójde cchyba błagać o litość... ide zafarbowac ewłopsy bo patrzec nie moge w lustro... trzymajccie kciuki aby sie sebus nie obudził ze dwie godz moe nawet zaczne prace pisac...
|
#1886 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!
u nas nocka bosko! 22:30 spalysmy, potem wiercenie o 00:30 ale spala wiec nie bralam jej i wstala dopiero o 2-giej potem, 6:15 i po odlozeniu do lozeczka wiercenie i stekanie ale przez sen i teraz spi jeszcze!!! nie wiem czy ja budzic czy jak? najgorsze ze mnie boli brzuch nie wiem po czym i czyscilo z lekka rano, boje sie ze mala tez bedzie bolal brzuszek ![]() Cytat:
Cytat:
ja tez czesto przystawiam do piersi w nocy je co 4 godzinki, 3 a w dzien czesciej, sutki mnie bolaly jedynie dzis w nocy bo mala ssala chyba z 25 minut jedna piers i 20 druga... Cytat:
Cytat:
wedrowniczki z tych naszych dziewczyn![]() co do UU to zobaczymy, no mam nadzieje, ze nie gloduje mala noo ![]() PYTANIE na drugie sniadanie )czy to jest ok jak podaje malej jedna U i ciagnie ok 20-25 minut i potem ok 10 z drugiej?? czy mam ja na sile trzymac przy jednej? a co do sciagania to wiesz ja sie martwie tylko dlatego , ze karmie mala tylko UU Cytat:
![]() Moja Zosia u mnie uspokaja sie przy cycu natomiast TZ ma jakies cudowne sposoby uspokajania jej, cmoka, swiszczy, nosi gada ja chyba jestem wyrodna matka bo nie mam cierpliwosci )i jeszcze jedno pytanko... czy jestem wyrodna mama, skoro dziecko np przez sen jeczy i marudzi ale widze ze nie jest calkiem obudzona, wiec klade sie sama z powrotem do lozka i ona spi dalej..i potrafi spac kolejne 2 godziny jak teraz... cyz powinnam ja brac na rece od razu? bo moze ma kupke? a tak to spi juz 4 godzine.... pojecia nie mam.
Edytowane przez anula_81 Czas edycji: 2011-06-08 o 10:05 |
|||||
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
co za mała wsza z tego seby jak jest właczon suszara to spi jak zabity ze go czołgiem nie ruszy a tylko wyłacze suszarke w tej sekundzie zaczyna wymachiwac wszystkimi kończynami...
boże co za dzizeciak:P na prąd nie zarobie przez niego
|
#1888 |
|
Zadomowienie
|
tutaj tez się dzisiaj zamelduję już jako 100 % mamusia
|
#1889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też słyszałam że po K często brzuszek boli ... a co do zapotrzebowań na wit D - to dość drogie badanie, nierefundowane świetne zdjęcie, mężul podszedł i zaczął liczyć nóżki - raz, dwa, trzy ![]() Cytat:
zacisnąć ale doczytałam że już po spaniu twój śpi przy suszarce a moja za to tylko na brzuszku ![]() Cytat:
![]() a to 10min z drugiej - to ona tyle chce i wypuszcza, czy ty wyjmujesz po 10min ??? jak Gabrysia stęka, a się nie budzi to ja też absolutnie (!) nie podchodzę i nie budzę ani nic, przecież my też w czasie snu się wiercimy i stękamy
|
|||
|
|
|
#1890 |
|
Zadomowienie
|
Miśko śpi
pojadł oba UU, beknął i śpi A surową marchewkę moge jeść?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.

, więc nie jest źle i moje piersi bardzo nie ucierpiały.

i tak naprawdę nawet nie mam pewności, że zdążył na odprawę 
, teraz wiec daje UU tylko odciagane ze wzgledu na przeciwciala, bede sie starac odciagac jak najdluzej).

Nie wiem, co z tym zrobić??
O tym, że cała odkryta jest to już nie wspomnę.
No ale przy butli to ja wiem ile zjadła a przy cycu ni hu hu więc ile chciała tyle ssała...