|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
dzien dobry paniom
![]() własnie zjadam sniadanko, zaraz kolega ma przyjechać do mnie z jakimis papierami z pracy, które trzeba natychmiast podpisać ![]() o chyba niuni mojej smakuje bo zaczęła kopać ![]() Cytat:
![]() Małgosiu super, że wizyta udana a mały pewnie jeszcze zdąży kilka obrotów wykonać przed porodem
|
|
|
|
|
#2672 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Za chwilę spiszę wyprawkę z pierwszej strony i zacznę powoli kompletować =)
|
|
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
pracowałam tak przez 2 lata ale w moim zawodzie niestety jak człowiek chce się rozwijać musi iśc między ludzi. A po za tym chce zrobić uprawnienia budowlane, bez pracy w biurze nie da rady. Został mi jeszcze równy rok i rok na budowie. Pewnie budowe zrobię po maciżyńskim. Akurat budowa ruszy tego co projektuje i do domu będę miała 10 minut, a nie 40 do godziny jak teraz.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie mi się podoba projektowanie, szczególnie wnętrz ale niestety kompletne ze mnie beztalencie plastyczne i słabo z wyobraźnią przestrzenną.
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
Ja to tylko dorabiam Sobie przez chwilę. Kurdę będę miała problem ze znalezieniem pracy, bo jestem bez matury i nigdzie nie pracowałam na umowę =/ ale jakoś Sobie poradzę, w końcu dla chcącego nic trudnego =)
|
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
A ja odliczam dni do sierpnia, postanowilam ze w sierpniu ide na L4, jeszcze tylko czerwiec i caly lipiec i odpoczne
|
|
#2677 |
|
Zadomowienie
|
lullaby to oby jak najszybciej mijały Ci te miesiące =)
|
|
|
|
#2678 | |
|
Zadomowienie
|
No ja własnie przez te 2 lata dorabiałam wnętrzami ale było kiepsko, bo nikt mnie nie znał. W burze pracy nie mogłam zalapać mimo 5 lat praktyki. Dopiero kolega zadzwonił, że mają wakat na drugim końcu miasta - 2 dni później juz pracowalam. Teraz czasem coś wpada dodatkowo już z polecenia, to jest ok, a jak nie ma, to nie narzekam. Siedząc w biurze przynajmniej nie mam stresu, że na rachunki mi nie starczy. Regularna wypłata, to jednak dobra rzecz. Maz za mna łazi i się podśmiewa "Czemu ja nie poszedłem na architekturę? Przynajmniej bym zarabiał jak żona. A tak niewiele ponad minimalną krajową
"---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki, mam nadz ze damy z Mikim rade
![]() Cytat:
w formie pocieszenia oczywiscie
|
|
|
#2680 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() , co by Ci nie powiedziały, że widzą starego chłopa (przepraszam, w Twoim wypadku starą babę ) z długimi włosami . Są tu takieJuż niedługo nasze maluszki otworzą oczka ![]() Cytat:
. Jeżeli piszesz na temat składowania odpadów niebezpiecznych, to służę pomocą, a nawet malutką ściągą w postaci mojej pracy magisterskiej![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
? Nie wiedziałamA przypadkiem nie podstawiłaś palca wsazującego? Ponoć z niego najbardziej i najdłużej boli ![]() Aga! Zazdroszczę Ci wakacji, ale nie na tyle, żeby nie życzyć Ci słońca i mnóstwo wypoczynku . Radzia już mniej![]()
|
||||||
|
|
|
#2681 |
|
Zadomowienie
|
witam
oooo dzis byla wizyta i zaczela sie nieciekawie pani polozna nie umiala znalezc tętna płodu chyba przez pól godziny mi jezdzila po brzuchu i nic az zawołała doktora ptał czy czuje ruchy powiedzialam ze tak ale nie az tak czesto i zaraz usg mi zrobil.... nic nie widzialam bo nie moglam nawet sie ruszyc chyba jakas gruboskorna jestemprzykro mi ze nie widzialam mojego malenstwa bo musialam leżec a u mnie w przychodni niestety nie ma takiego duzego ekranu na szczescie wszystko dobrze z mała i nic jej nie dolega no i rosnie szybko wazy juz 650 gram a na koniec dostalam skierowanie na obciazenie glukoza ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- aa2 GRATULUJE strasznie sie ciesze ze wreszcie poczułas mocne kopniaczki
|
|
#2682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2683 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale się nie przyznalam![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Miłego wypoczynkuUfff!!! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Na zimę taki kocyk wręcz niezbędny . Śliczne
|
||||||
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj w koncu zabiore sie za ukladanie maluszkowych ciuszkow
i jutro bedziemy miec z Mikim juz 24 tydz
|
|
#2685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my ostatnio słuchaliśmy serduszka na szkole rodzenia i faceci mieli znaleźć - moj nie dał rady i sie biedny zestresował a położna myk myk myk i po 10 sekundach juz było małą słychać ![]() a ta glukoza naprawdę nie jest taka straszna, dasz radę żeby tylko wyniki wyszły dobrze---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2686 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ale dobrze że się okazało że wszystko w porządku
|
||
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Czas chyba uwiecznic znowu brzuchol bo ostatni raz byl w 19 tyg
|
|
#2689 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Z takim dopingiem i kciukami tylu ciotek MUSI zmienić pozycję![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
? A ta dziewuszka, którą ściągali ze schodów i wywlekali z karocy ... Cytat:
![]() Cytat:
, ale na szczęście wszystko w porządku. Ale musialaś się wystraszyć bidulkoCytat:
![]() ![]() Kurczę, zaraz chyba lunie , a ja sobie beztrosko powiesiłam pranie na polu. Najbardziej nie znoszę takiego gonienia z praniem tam i z powrotem . Muszę kukać w okno, czy aby nie zaczęło już padać
|
||||||||
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
u nas chyba zaraz bedzie burza...ciemno się zrobiło, wieje, az okna musiałam pozamykać
nawet fajnie, że się ochłodzi trochę bo chciałam sie jutro po wizycie przejsc do ciucholandu i pewnie się wybiorę poza tym musze kupic baterię do glukometru - kumpela mi pożyczyła, przynajmniej nie muszę kupować
|
|
|
|
#2691 |
|
Rozeznanie
|
zamówiłam dzisiaj tą pościel i koc, pochwalę się jak przyjdą
i przypomniało mi się lekarz coś mówił że mam łożysko na przedniej ścianie też, ale już dzięki wam wiem że to nic złego |
|
|
|
#2692 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Ciebie lunie a u mnie taka susza wszedzie ze szok
|
|
|
#2695 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no strachu sie najadłam do teraz jak sobie pomysle to mi lezki plyna do oczu ze z moja kruszynka moglo by sie cos dziac teraz ja głaszcze caly czas i mowie zeby juz mamie nie robiła takich numerów i chyba slyszy bo mnie seria kopniaczkow obdarzyłaCaltea no jest jest 26 tydzien
|
|
|
#2696 |
|
Rozeznanie
|
lullaby_ml
za jutrzejsze "wejście" w 24tydz.danika za jutrzejsze 25tyg caltea za wczorajsze "wejście" a 26tydzja więcej nie dorzucę ale też się pochwalę, że za 2 dni zacznę 24tydz |
|
|
|
#2697 |
|
Zadomowienie
|
u mnie juz leje
w sumie to sie ciesze bo od razu powietrze inne bo rano jak szłam do gina to taki zaduch był ze masakra a teraz az miło
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Licytacja idzie pełną parą to Tobie również gratulejszyn![]()
|
|
|
#2699 |
|
Rozeznanie
|
też muszę fotkę brzusiowi zrobić
![]() a i mała miała dzisiaj czkawke - fajniusio było ![]() Idę dalej sprzątać |
|
|
|
#2700 | |
|
Zadomowienie
|
No i lunęło
. Jestem cała mokra...Jak chcesz to mogę Ci pożyczyć deszczu? ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię
Mierzyłam 54 cm.

w formie pocieszenia oczywiscie
zadzwonilam do lux medu zeby zapytac co jest grane i ze naprawde musze miec ta wizyte a babka do mnie z twarza ze o co mi chodzi, ona mi dwoch wizyt nie zarezerwuje
jutro tam zadzwonie jeszcze raz i sie nie przypucuje ze juz jedna wizyte mam, co za gnidy
? Nie wiedziałam
pani polozna nie umiala znalezc tętna płodu chyba przez pól godziny mi jezdzila po brzuchu i nic az zawołała doktora

Czasami głupie ukłucie boli bardziej niż jakaś rana
tyle że słyszałam serduszko
żeby tylko wyniki wyszły dobrze
ale dobrze że się okazało że wszystko w porządku