Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-07, 12:54   #2551
Caltea
Zadomowienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Ja się obawiam że mały będzie duży, bo sporo ważył ostatnio =/
To tu też się wymądrzę (możecie mnie kopnąć w tyłek jak jestem zbyt nachalna). Z tą wagą na podstawie USG, to naprawdę bywa tak, że rzadko kiedy się sprawdza. Moje córki miały być gigantyczne, a tu normalne 3180 g i 3300g. Nieciekawą sytuację miala moja kuzynka, która urodziła pod koniec marca. Na USG okazało się, że synuś jest olbrzymi (w 36 tyg. miał ważyć ponad 4 kg) i lekarze wywoływali poród na dwa tygodnie przed terminem, żeby dziewczyna mogła urodzić naturalnie. I co się okazało? Że maluszek ważył3 kg i spokojnie mógł w brzuszku posiedzieć jeszcze ze 3 tyg., bo wykazywał lekkie cechy wcześniactwa.
Tak, że spokojnie. Mój Leoś też jest wg gina olbrzymem, ale ja już patrzę na to trochę z przymrużeniem oka
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 12:57   #2552
DzastaW
Zadomowienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Wiem że nie można w 100% wierzyć w tę wagę na usg =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 12:57   #2553
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ale nie bedzie juz żyraffffki w cetki
Dzięki Bogu

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
Caltea juz wszyscy w rodzinie wiedza ze jak chca sobie cos zostawic dobrego to musza schowac tata sie smieje ze lodówke na klucz zamknie bo zawsze mu te najlepsze rzeczy wyjadam
Stary 2011-06-07, 12:58   #2554
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Natka, nie przejmuj się, widocznie Ty już tak masz (plus ograniczenia), że nie bardzo tyjesz w ciąży. Tego akurat kilka z nas bardzo Ci zazdrości. Ostatnio spotkałam koleżankę, mamę półrocznych bliźniaków i mówiła, że w ciąży przytyła tylko 8 kg, bo też miała cukrzycę i ścisłą dietę.

Ja też już dziś po kawie, bo głowa mnie zaczynała boleć (wczoraj umierałam wieczorem i dopiero uratował mnie Apap). No i moje ciśnienie takie jak Twoje.
To ja wam zazdroszczę normalnego jedzenia No w sumie fakt, że nigdy nie miałam tendencji do tycia i nie wiem jakby było gdybym nie miała diety Marzę o deszczu bo siedzę, nie ruszam się a jestem kompletnie mokra
Pociesza mnie jedynie mój robaczek, który non stop się kręci delikatnie O i czkawkę ma

Pocieszam się właśnie tym, że dla normalnego zdrowego człowieka norma cukru na czczo wynosi jakoś do 120mg/dl a ja mam taką normę 1h po posiłku i udaje się to utrzymać

Cytat:
Ja się obawiam że mały będzie duży, bo sporo ważył ostatnio =/
Mój ważył już 1kg czyli raczej będzie większy niż mniejszy.

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
oooo matko 6 kg ja juz przytyłam prawie 7 a u mnie 22 tydzien dopiero
nie martw sie mały bedzie miał prawidłowa wage
Tylko ja od kwietnia byłam na lekkiej diecie a teraz od dwóch tygodni jestem na ścisłej diecie więc nie ma co porównywać

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 13:02   #2555
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
To ja wam zazdroszczę normalnego jedzenia No w sumie fakt, że nigdy nie miałam tendencji do tycia i nie wiem jakby było gdybym nie miała diety Marzę o deszczu bo siedzę, nie ruszam się a jestem kompletnie mokra
Pociesza mnie jedynie mój robaczek, który non stop się kręci delikatnie O i czkawkę ma

Pocieszam się właśnie tym, że dla normalnego zdrowego człowieka norma cukru na czczo wynosi jakoś do 120mg/dl a ja mam taką normę 1h po posiłku i udaje się to utrzymać
Najważniejsze pozytywne myślenie.
Krzywa cukrowa dopiero przede mną, więc nie wiem co mnie jeszcze czeka. Mam nadzieję, że będzie O.K.
Mój synuś ostatnio czkawkę ma rzadko. I przestaje wierzgać jak pokazuję małżowi brzuszek. Mały skacze, odsłaniam brzuch, małż przykłada rękę i . Mówi, że go oszukuję. Tak jest codziennie gdzieś od tygodnia.
Stary 2011-06-07, 13:12   #2556
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale widocznie taka uroda Twojej ciąży zobaczysz ze maly bedzie w sam raz, wszystko jest w porzadku tyle tylko ze tykesz w samym brzuszku a nie gdzies po bokach
Możliwe

Cytat:
Krzywa cukrowa dopiero przede mną, więc nie wiem co mnie jeszcze czeka. Mam nadzieję, że będzie O.K.
Mój synuś ostatnio czkawkę ma rzadko. I przestaje wierzgać jak pokazuję małżowi brzuszek. Mały skacze, odsłaniam brzuch, małż przykłada rękę i . Mówi, że go oszukuję. Tak jest codziennie gdzieś od tygodnia.
Mój robi tak samo Chociaż wczoraj przed egzaminem dziewczyny z mojej grupy załapały się na kopniaczki i były wniebowzięte

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-07, 13:15   #2557
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
No właśnie ja mam 2 pasy ciążowe kupione w lidlu użyte chyba raz zupełnie bez sensu jak dla mnie, ale takich pociążowych nie używałam i w sumie to nie wiem po co one? Mają pomóc macicy wrócić do normy???
to nie o atkie materiałowe pasy chodzi, tylko o takie sztywniejsze mające pomóc wrócić mięśniom brzuch do stanu sprzed ciąży

Cytat:
A ja się jeszcze pochwalę, że kupiłam swojemu Leośkowi eleganckie ubranko na jego pierwsze święta; męską, elegancką koszulę i kamizelkę (licytuję jeszcze kamizelkę z lwem, co by pasowała do imienia).
Muszę pomyśleć jeszcze o muszce, choć może śliniak będzie bardziej wskazany
ale Leoś będzie eleganckim kawalerem

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 13:25   #2558
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Mój robi tak samo Chociaż wczoraj przed egzaminem dziewczyny z mojej grupy załapały się na kopniaczki i były wniebowzięte
Takie cwaniaki-chłopaki rosną

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
ale Leoś będzie eleganckim kawalerem
Od święta

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Właśnie się dowiedziałam, że córcie nie mają dziś angielskiego, bo pani ma konsultacje. Czyli zapowiada się luźny dzień, bez nadrabiania paru ładnych kilometrów. Nie powiem, żebym sie nie ucieszyła
Stary 2011-06-07, 13:28   #2559
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
A to są takie, co mają trzymać mięśnie po porodzie na miejscu? Wydaje mi się, że fajna sprawa, ale nigdy nie miałam, więc nie wiem. W sumie to zawsze wszystko samo wracało na swoje miejsce, ale może z takim pasem wraca szybciej?
Cytat:
kasiuleczka Ja mam zamiar nosić pas po ciąży (podobno daje jakieś efekty). Ale z rozmiarami to nie wiem, będę kupować pod koniec ciąży więc wtedy się zainteresuje =)
Cytat:
No właśnie ja mam 2 pasy ciążowe kupione w lidlu użyte chyba raz zupełnie bez sensu jak dla mnie, ale takich pociążowych nie używałam i w sumie to nie wiem po co one? Mają pomóc macicy wrócić do normy???
Cytat:
Podobno pas ten pozwala wrócić skórze do poprzedniego stanu (że nie jest wisząca). Nie wiem ile w tym prawdy, ale stwierdziłam że warto spróbować wszystkiego =)
Cytat:
Znalazłam apropo tego pasa:
- po porodach fizjologicznych wzmacnia nadmiernie rozciągnięte powłoki brzuszne,
- po porodach operacyjnych (cięcie cesarskie) zabezpiecza przed wystąpieniem przepukliny pooperacyjnej,
- daje poczucie pewności i bezpieczeństwa.
- umożliwia wczesne wykonywanie ćwiczeń gimnastycznych wzmacniających mięśnie brzucha.
- systematyczne noszenie pasa i wykonywanie odpowiedniego zestawu ćwiczeń gimnastycznych przyspiesza powrót do sylwetki sprzed ciąży.

Moja mama znalazła jeszcze jeden plus tego pasa: będzie Mi cieplej w nerki w zimie =)))
No właśnie ja pamiętam jak po porodzie przez kilka dni wstając z łóżka nie mogłam oddychać (miałam trudności z oddychaniem) i ten wiszący brzuch sobie podtrzymywałam i wtedy było ok Położna mi mówiła, że przepona się w ciąży uniosła i teraz "wisi" w tej przestrzeni po maluszku (coś w tym stylu) No i po jakimś czasie wszystko wróciło do normy. Myślę, że po to między innymi jest ten pas, żeby brzucha nie musieć trzymać i go nosić
Ja poczytam jeszcze o tym, dostosuję odpowiedni do siebie i wypróbuję (po porodzie)

Cytat:
Mam kryzys.... chce mi się PĄCZKA!!!
Do tego ciśnienie 95/45
tragedia ogólna, idę sobie popłakać z tej złości i niemocy
Natka jeszcze troszkę, sama wiesz, że ani się obejrzysz i urodzisz będzie koniec diety

Cytat:
To tu też się wymądrzę (możecie mnie kopnąć w tyłek jak jestem zbyt nachalna). Z tą wagą na podstawie USG, to naprawdę bywa tak, że rzadko kiedy się sprawdza. Moje córki miały być gigantyczne, a tu normalne 3180 g i 3300g. Nieciekawą sytuację miala moja kuzynka, która urodziła pod koniec marca. Na USG okazało się, że synuś jest olbrzymi (w 36 tyg. miał ważyć ponad 4 kg) i lekarze wywoływali poród na dwa tygodnie przed terminem, żeby dziewczyna mogła urodzić naturalnie. I co się okazało? Że maluszek ważył3 kg i spokojnie mógł w brzuszku posiedzieć jeszcze ze 3 tyg., bo wykazywał lekkie cechy wcześniactwa.
Tak, że spokojnie. Mój Leoś też jest wg gina olbrzymem, ale ja już patrzę na to trochę z przymrużeniem oka
Ja jak mi wczoraj gin. podała wagę małej (579gram) to pomyślałam - ale klamot ale ginka stwierdziła, że to dobra waga.
Przed 1 porodem lek. na USG podał mi wagę małego coś około 4100 a mój klamot ważył 4230
Mam nadzieję, że tak dużej różnicy (1kg) nikt mi nie wymyśli...

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 13:28   #2560
danika
Zakorzenienie

posiedziałam chwile na polu ale upał taki, że nie da rady, roztopiłam sie

Caltea i Dzasta za narobienie smaka na ogóry, których nie mam i smalczyk, którego nie mam tym bardziej należą się baty

Cytat:
Trochę się martwię, że mały będzie za mały albo za duży bo będzie zbierał na zapas skoro ja mu nie dostarczam tylu kalorii ile trzeba
Moja babcia jest najlepsza "kiedyś się nic nie badało, jadło się normalnie i wszystko było ok! Jak chcesz pączka to zjedz pączka!"
Ogólnie przytyłam 6 kg czyli tak sobie.
no jakas racja w tym co mowi babcia jest moja dr pierwszego kontaktu (też mocno starej daty) jak do niej zadzwoniłam ze mi trzeba skierowanie do diabetologa stwierdziła, że takie przekroczenie normy to żadne przekroczenie i teraz lekarze panikują, bo dawniej to cukrzyca była jak po 2 godzinach była glukoza ponad 200
ale mi da cobym nie panikowała - powiedziałam jej ze i tak pojde, najwyzej prywatnie

Cytat:
To ja wam zazdroszczę normalnego jedzenia No w sumie fakt, że nigdy nie miałam tendencji do tycia i nie wiem jakby było gdybym nie miała diety O i czkawkę ma

a powiedz mi, diabetolog ustalił ci jakoś konkretnie tą dietę (z przykładowymi posiłkami) czy tylko powiedział co jesc a czego nie?

a propos czkawki - położna wczoraj na szkole rodzenia powiedziała, że jak maluch ma czkawke to znaczy ze mu dobrze, czuje się bezpiecznie pod względem zaopatrzenia w tlen i ćwiczy płucka słodko, nie....

a wiecie co, udało mi się zarejestrować do diabetologa na NFZ na TEN piątek okazało się, że dla ciężarówek mają jakies dodatkowe terminy, bo normalnie o na listopad w szoku jestem, że tak szybko

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2011-06-07 o 13:35
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 13:34   #2561
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
1.Caltea i Dzasta za narobienie smaka na ogóry, których nie mam i smalczyk, którego nie mam tym bardziej należą się baty

2.a propos czkawki - położna wczoraj na szkole rodzenia powiedziała, że jak maluch ma czkawke to znaczy ze mu dobrze, czuje się bezpiecznie pod względem zaopatrzenia w tlen i ćwiczy płucka słodko, nie....

3.a wiecie co, udało mi się zarejestrować do diabetologa na NFZ na TEN piątek okazało się, że dla ciężarówek mają jakies dodatkowe terminy, bo normalnie o na listopad w szoku jestem, że tak szybko
1.
2.
3.to prawdziwy cud

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość

Ja jak mi wczoraj gin. podała wagę małej (579gram) to pomyślałam - ale klamot ale ginka stwierdziła, że to dobra waga.
Przed 1 porodem lek. na USG podał mi wagę małego coś około 4100 a mój klamot ważył 4230
Mam nadzieję, że tak dużej różnicy (1kg) nikt mi nie wymyśli...
Bardzo pieszczotliwie

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Ale dziś poszalałam z Wami! Ale pora kończyć. Kość ogonowa strajkuje. Miłego dnia
Stary 2011-06-07, 13:42   #2562
luii
Zadomowienie

Cytat:
U mnie tez tak jest ze mówię meżowi ze teraz maluch skacze ale kiedy on reke połozy to jest cisza....jak rekę odstawi to maluch znowu się rusza
Chyba troche cierpliwosci mu brakuje zeby dłużej zaczekać....

Wklejam zdjecie z połówkowego, coprawda było to 3 tyg temu ale nie potrafiłam skanera uruchomić wczesniej.....nasza dzidzia pokazała wszystko i z kazdej strony
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Untitled.jpg (22,1 KB, 38 załadowań)

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 13:44   #2563
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Takie cwaniaki-chłopaki rosną
strach się bać Jak masz wolne to możesz mi machnąć jeden rozdział pracy licencjackiej

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Natka jeszcze troszkę, sama wiesz, że ani się obejrzysz i urodzisz będzie koniec diety
Marzę o tym dniu i ze względu na to, ze będę mieć małego przy sobie i będzie koniec diety

Cytat:
no jakas racja w tym co mowi babcia jest moja dr pierwszego kontaktu (też mocno starej daty) jak do niej zadzwoniłam ze mi trzeba skierowanie do diabetologa stwierdziła, że takie przekroczenie normy to żadne przekroczenie i teraz lekarze panikują, bo dawniej to cukrzyca była jak po 2 godzinach była glukoza ponad 200
ale mi da cobym nie panikowała - powiedziałam jej ze i tak pojde, najwyzej prywatnie

a powiedz mi, diabetolog ustalił ci jakoś konkretnie tą dietę (z przykładowymi posiłkami) czy tylko powiedział co jesc a czego nie?

a propos czkawki - położna wczoraj na szkole rodzenia powiedziała, że jak maluch ma czkawke to znaczy ze mu dobrze, czuje się bezpiecznie pod względem zaopatrzenia w tlen i ćwiczy płucka słodko, nie....

a wiecie co, udało mi się zarejestrować do diabetologa na NFZ na TEN piątek okazało się, że dla ciężarówek mają jakies dodatkowe terminy, bo normalnie o na listopad w szoku jestem, że tak szybko
Ja robiłam jeszcze takie badanie z krwi, które miało pokazać jak glukoza przyswajała się przez ostatnie 3mc i wyszło idealnie czyli insulina mi nie grozi
Diabetolog powiedziała mi generalnie czego nie wolno jeść A tak to sama sobie steruję dietą widząc jak wyglądają wyniki cukru, poszukałam też na necie przykładowych jadłospisów. Po konkretną dietę to bym chyba musiała do dietetyka pójść Ja mam ten problem, ze nie wiem co jeść między głównymi posiłkami, bo normalnie to bym wcieła jakieś ciastka, owoców dużo albo jogurt a tak to nie wiem
Nieźle ci się udało Ja idę jutro ale prywatnie
A z tą czkawką to faktycznie słodkie

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-07, 13:46   #2564
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
U mnie tez tak jest ze mówię meżowi ze teraz maluch skacze ale kiedy on reke połozy to jest cisza....jak rekę odstawi to maluch znowu się rusza

Wklejam zdjecie z połówkowego, coprawda było to 3 tyg temu ale nie potrafiłam skanera uruchomić wczesniej.....nasza dzidzia pokazała wszystko i z kazdej strony
ŚLICZNOŚCI też chcę taką fotę!

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 13:47   #2565
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Bry dzień

U nas też taki skwar że spać się nie dało, a nasze okno wychodzi na głośna ulice więc mamy do wyboru czy chcemy się wietrzyć czy spać za to moja malutka całą noc dawała czadu jak by jej gorąc zupełnie nie przeszkadzał
oj to tak jak u mnie. mieszkamy przy głównej ulicy, 4 pietro cały dzien słońce. a w nocy albo za głośno, albo za gorąco trzeba wybierac
Cytat:
Króliczek spokojnie siedzi w torbie na wysokim stole, a złajany pies udaje, że w ogóle nie ma sprawy. Ale oczywiście leży tak, żeby torbę mieć na oku. A nóż coś z niej wypadnie
dobry piesek
Cytat:
A ja się jeszcze pochwalę, że kupiłam swojemu Leośkowi eleganckie ubranko na jego pierwsze święta; męską, elegancką koszulę i kamizelkę (licytuję jeszcze kamizelkę z lwem, co by pasowała do imienia).
Muszę pomyśleć jeszcze o muszce, choć może śliniak będzie bardziej wskazany
śliczne, ja też musze dla swojego przystojniaka poszukać koszuli na świeta hihih

A moja stopa dalej spuchnieta, dobrze, że już tak nie boli niestety znajoma pielegniarka powiedziała, że w ciąży się gorzej przechodzi takie ukąszenia wredna osa
a teraz robie sobie pierogi z truskawkami. a wieczorkiem wybieram sie na basen u naj jest masakrycznie gorąco
Stary 2011-06-07, 13:56   #2566
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez egwene6 Pokaż wiadomość
U nas wszystko dobrze - dzisiaj zaczęliśmy 23-ci tydzień więc teraz już definitywnie mamy bliżej niż dalej co mnie bardzo cieszy
Poza tym byliśmy na jeszcze jednym usg i teraz już na 99,9 % (cytat z lekarza) możemy się szykować na synka i córeczkę więc wygląda na to że sprawdza się opcja którą najbardziej chcieliśmy
Okazuje się też że na razie szyjka macicy trzyma mi się na poziomie 3,5 cm a hemoglobina mimo że nadal nie jest na zbyt wysokim poziomem przynajmniej nie spadła przez ostatni miesiąc więc naprawdę nie mam specjalnie na co narzekać.
Zamówiliśmy też już wózek dla maluchów, zaczęliśmy malować ich pokój a jutro jedziemy zacząć wybierać meble i kompletować wyprawkę dla bąbli bo w koncu nie wiadomo jak długo będę jeszcze mobilna

Jutro postaram się wstawić w klubie kilka fotek z usg i ostatnie zdjęcie brzuchola
SUPER gratuluję parki!!!

Cytat:
Nie mogłam się obudzić, spałabym i spała
Ja też nie mogłam się obudzić ... obudził mnie SMS o 10:00 ale z łóżka zwlekłam się dopiero o 11
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 14:16   #2567
81gosia
Zadomowienie

Ja tylko szybki wpis - czytać będę wieczorem

14:00 zapisujemy jako ważną godzinę
Pierwsze świadomie odczówane kopniaczki naszej dzidzi
21 tydzień i 1 dzień

Ps. Może Bożenka nie okaże się Tomkiem :P

teraz wiem, że juz je kiedyś czułam ale bardzo pojedyncze i delikatne, a dziś juz pożądne kopanie mamy odchodzi :P
ide nakarmić malucha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hurray_1.jpg (22,5 KB, 2 załadowań)
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 14:24   #2568
DzastaW
Zadomowienie

luii śliczne =)

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

81gosia gratulacje =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 14:55   #2569
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość

21 tydzień i 1 dzień

teraz wiem, że juz je kiedyś czułam ale bardzo pojedyncze i delikatne, a dziś juz pożądne kopanie mamy odchodzi :P
ide nakarmić malucha

Gratuluje

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Wlasnie sobie umowilam szczegolwe USG dzidzi na 29 czerwca-do tego czasu chyba oszaleje, tak dawno go nie widzialam i sie zgrzalam bo sobie zarezerwowalam wizyte online u ginekologa ktory jest wlasnie glownie ood usg, zreszta mam do niego skeirowanie od swojej gin no i chcialam sobie zarezerwowac wizyte u niej ale tydz wczesniej bo terminy sa tak zawalone ze koniec no i sobie probuje i lipa, komunikat ze nie mozna zarezerwowac dwoch wizyt zadzwonilam do lux medu zeby zapytac co jest grane i ze naprawde musze miec ta wizyte a babka do mnie z twarza ze o co mi chodzi, ona mi dwoch wizyt nie zarezerwuje jutro tam zadzwonie jeszcze raz i sie nie przypucuje ze juz jedna wizyte mam, co za gnidy
Stary 2011-06-07, 14:57   #2570
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość

jaki słodziak

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 14:57   #2571
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Ja też nie mogłam się obudzić ... obudził mnie SMS o 10:00 ale z łóżka zwlekłam się dopiero o 11
Oo to ja wstałam o 8,45 bo szkoda mi przespać czas, który mogę spędzić z tż

Cytat:

21 tydzień i 1 dzień

ide nakarmić malucha
Gratulacjeklas ki:

Mmm najadłam się truskawek z jogurtem naturalnym Nie wiem jak u was ale u nas 1kg kosztuje 6zł

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-07, 15:18   #2572
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

81gosia gratki świadomych kopniaczków teraz nic tylko czekać jak maluszek w nocy imprezkę zrobi i nie da mamusi spać

luii śliczna foteczka

No i zapomniałam co miałam napisać kurcze mogłoby popadać bo ta duchota już mnie męczy

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 15:42   #2573
lausanne
Wtajemniczenie

egwene gatulacje

Cytat:
No i oczywiście mało brakło, a pieczeni by nie było, bo mój pies chciał upolować surowiznę

Cytat:
A właśnie przypomniało mi się, dziewczyny słyszałyście może o tym że jak się robi badania laboratoryjne prywatnie to są 2 stawki??? Jedna z niższym VAT jeśli się ma skierowanie - nawet od prywatnego lekarza (co ma niby świadczyć o tym że badanie jest do czegoś potrzebne) i druga z wyższym VATem jeśli się badanie robi bez żadnego skierowania na własną rękę. Ja chodzę do gina i laboratorium do Cliniki Mediki i podobno tam tak jest
żartujesz a mnie nie chcieli uznać w Luxmedzie skierowania od prywatnego lekarza

ja juz po badaniach było nawet okey, czas zleciał szybko, bo grałyśmy ze szwagierką w grę na komórce, glukoza została w żołądku , wyniki w normie dzięki za kciuki

Cytat:
Do tego ciśnienie 95/45
jeju kochana nasza popłacz sobie i wracaj

Cytat:
5 godz zostalo ale mam jakos zle przeczucia..
nie kracz
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 15:51   #2574
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
żartujesz a mnie nie chcieli uznać w Luxmedzie skierowania od prywatnego lekarza
No właśnie ja na początku jak byłam w ciąży i robiłam początkowe badania właśnie w Luxmedzie to pamiętam że babka w rejestracji też coś wspominała że oni nie uznają skierowania które miałam od prywatnego gina a ja zrozumiałam że chodzi o to że nie honorują na NFZ co dla mnie było oczywiste, w każdym razie to był pierwszy i ostatni raz jak robiłam badania w Luxmedzie bo zapłaciłam górę kasy. Jak porównywałam z innymi prywatnymi placówkami to się okazało że przepłaciłam 60zł może to właśnie o to chodziło że skasowali mnie mimo wszystko z wyższej stawki jak będę w mojej klinice to zapytam czy to prawda z cenami badań. Jeśli tak to wszystkie nas to dotyczy bo stawki VATu narzucane są odgórnie raczej

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-07, 16:07   #2575
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry
jestem i ja
wiecie kurcze dziwnie mi na tym L4 ale jest takj słodko ze z meżusiem z rana moge sobie pobyc ze normalnie chyba sie szybko przyzwyczaje
dzis obudziłam sie o 8 i czytałam ksiązke zeby meża troche pospał, potem wstaliśmy szybkie zakupy , zrobiłam obiadek , napilismy sie kawki no i pojechał do pracy maz stwierdził nawet ze chyba lepiej wstac jeszcze wczesnie bo tak fajnie sobie razem coś porobic

Egwen gratuluje parki
Nastka oj współczuje tej ochoty na paczka

Nastka, Acelinka ja z ta dat a tak strzeliłam , ale myśle ze chyba w takim razie lepiej przełozyć im nas ebdzie wiecej tym lepiej he he tym razem zamierzam cyknąć pare fotek wiec fajie by było jakbysmy były wszystkie

Cytat:
podpisuje sie pod tym rekami i nogami u mojej kolezanki lekarz strasyzł ze jej córcia za mała i biedna miesiac sie stresowała a urodziła to wazyła ponad kilo wiec usg nie daje dobrej wagi

była dzis u mnie siostra i przywiozła mi miseczkę czeresni-własnei je pochłonełam he he

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

aaaaaaaa no i chyba wam nie pisałam ale w końcu juz sie doczekałam tych moich kopniaczków, nie gilgotek i bulgotek ale prawdziwego kopa
w sobote rano jak sie obudziłam to w dole brzucha po lewej poczułam takie jakby szrpniecie-jakby mi w brzuchu coś spadło , no ale pomyslałam ze źle sie przewróciłam i moze kosci tak mi zrobiły he he no ale od soboty wieczorami sa te pukniecia-moze nie jakoś mega dużo ale sa i to na pewno mój mały łobuziak dziś jak była moja siorka to jak wstawałam z kanapy tak mnie strzelił ze sie wystraszyłam he he a to tylko kop teraz juz mam nadzieje ze beda czesciej
Gosia 81 widze ze u ciebei tez sie pojawiły-gratulacje
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 16:10   #2576
lausanne
Wtajemniczenie

chce mi się spać - a musze jechac do Makro wydać caly zasiłek z urzędu Czyli skonczyly mi się wszystkie zapasy jednoczesnie

musze isc powiesic pranie - a mi sie nie chce
i musze sie ubrac i umalowac i takie tam - tez mi sie nie chce
a małz bedzie po mnie za 15 minut

bolał Was palec po tej glukozie? bo mnie boli jeszcze teraz od ósmej i jest trochę spuchnięty albo mi pielęgniarka cos zrobila nie tak albo tak po prostu jest..
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 16:17   #2577
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witam wakacyjnie

Skasowało mi wszystkie posty przez burzę ale z tego co pamiętam:

Caltea - ale będzie mały eleganick
KAsia - jak znajdziesz jakiś fajny pas poporodowy to daj znać, bo ja bede chciała sobie taki kupić
Lula - trzymam kciuki za aukcje
Natka - nie przejmuj się wagą! Ja jem cały czas duużo, nie ograniczam zachcianek i słodyczy - jestem 25+5 i na plusie też 6 kg

Od rana w podróży. Wyjazd o 5, na miejscu byliśmy ok 12. Basen już zaliczony, ale tylko mocze tyłek w jazzuzi, bo boję się pływać... Hotel prześliczny, przy samej promenadzie - dobrze, bo nie musimy daleko chodzić na plaże i do restauracji Mało ludzi, sami rodzice z maluszkami, napatrzeć się nie mogę I widziałam mega super wózek http://allegro.pl/coletto-matteo-woz...647579465.html ZAKOCHAŁAM SIĘ!!!

Na plaży na ręczniczku obok nas opalał się Radzio Majdan z kolegami. Matko jaki on podrywacz!! Każdą fajną dziewczynę zaczepialni! I potem oczywiście ... komentarze, że aż uszy więdły. A najbardziej śmiać mi się chciało z reakcji ludzi. Wzrok na radzia, potem na siebie i oczy jak 5 zł - z boku to wyglądało strasznie zabawnie

Przestało padać - to zbieram sie zaraz na plaże i na gofry

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 16:17   #2578
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
bolał Was palec po tej glukozie? bo mnie boli jeszcze teraz od ósmej i jest trochę spuchnięty albo mi pielęgniarka cos zrobila nie tak albo tak po prostu jest..
Nie mnie bolało zgięcie ręki i cholernie mocno krwawiło bo miałam pobieraną krew ciągle z tego samego miejsca a nie jak inni szczęściarze tylko nakłuwany palec

aa2 a widzisz doczekałaś się kochana

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-07, 16:28   #2579
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Do tego ciśnienie 95/45
jak ci się chce to nie ma przeproś może da radę tak chociaż jednego zjeść

Cytat:
Ja wiem ale co jakiś czas mam taki kryzys No i kurde waga stoi w miejscu od 2 tygodni A teraz niby miałby być największy przyrost
Kochana Ty się nie martw, mi tez waga stoi od dwóch tygodni w miejscu to znaczy tak sobie tłumaczę, bo u gina mi pokazało +10 a w domu nastepnego nia +8 , ale z tego co widze przez dwa tygodnie waga się wahała, ale około + 10 i tak trzymam się

Cytat:
ale słodko fajnie wiedzieć !

Cytat:

21 tydzień i 1 dzień

wkońcu super gratulację!

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
aaaaaaaa no i chyba wam nie pisałam ale w końcu juz sie doczekałam tych moich kopniaczków, nie gilgotek i bulgotek ale prawdziwego kopa
w sobote rano jak sie obudziłam to w dole brzucha po lewej poczułam takie jakby szrpniecie-jakby mi w brzuchu coś spadło , no ale pomyslałam ze źle sie przewróciłam i moze kosci tak mi zrobiły he he no ale od soboty wieczorami sa te pukniecia-moze nie jakoś mega dużo ale sa i to na pewno mój mały łobuziak dziś jak była moja siorka to jak wstawałam z kanapy tak mnie strzelił ze sie wystraszyłam he he a to tylko kop teraz juz mam nadzieje ze beda czesciej
O widzisz wkońcu, super cieszę się razem z Tobą

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 16:42   #2580
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

21 tydzień i 1 dzień

ide nakarmić malucha

Cytat:

No i zapomniałam co miałam napisać kurcze mogłoby popadać bo ta duchota już mnie męczy
u nas pogrzmiało z 5 minut, pokropiło i znowu słońce i upał
Cytat:

ja juz po badaniach było nawet okey, czas zleciał szybko, bo grałyśmy ze szwagierką w grę na komórce, glukoza została w żołądku , wyniki w normie dzięki za kciuki
super, że przeszłaś to bezproblemowo
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzień dobry
jestem i ja
wiecie kurcze dziwnie mi na tym L4 ale jest takj słodko ze z meżusiem z rana moge sobie pobyc ze normalnie chyba sie szybko przyzwyczaje
dzis obudziłam sie o 8 i czytałam ksiązke zeby meża troche pospał, potem wstaliśmy szybkie zakupy , zrobiłam obiadek , napilismy sie kawki no i pojechał do pracy maz stwierdził nawet ze chyba lepiej wstac jeszcze wczesnie bo tak fajnie sobie razem coś porobic

była dzis u mnie siostra i przywiozła mi miseczkę czeresni-własnei je pochłonełam he he

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Asiu i widzisz w końcu się doczekałaś
a siostra kochana, mmmmm czereśnie
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Witam wakacyjnie

Skasowało mi wszystkie posty przez burzę ale z tego co pamiętam:

Od rana w podróży. Wyjazd o 5, na miejscu byliśmy ok 12. Basen już zaliczony, ale tylko mocze tyłek w jazzuzi, bo boję się pływać... Hotel prześliczny, przy samej promenadzie - dobrze, bo nie musimy daleko chodzić na plaże i do restauracji Mało ludzi, sami rodzice z maluszkami, napatrzeć się nie mogę I widziałam mega super wózek http://allegro.pl/coletto-matteo-woz...647579465.html ZAKOCHAŁAM SIĘ!!!

Na plaży na ręczniczku obok nas opalał się Radzio Majdan z kolegami. Matko jaki on podrywacz!! Każdą fajną dziewczynę zaczepialni! I potem oczywiście ... komentarze, że aż uszy więdły. A najbardziej śmiać mi się chciało z reakcji ludzi. Wzrok na radzia, potem na siebie i oczy jak 5 zł - z boku to wyglądało strasznie zabawnie

Przestało padać - to zbieram sie zaraz na plaże i na gofry
Aguś jeszcze raz udanych wakacji i dużo słoneczka a na jak długo jechaliście?

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości