Słonko świeci, ptaszek kwili- może byśmy się zaręczyli? zazdrośnic część 37 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-08, 09:53   #2131
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Dot.: Słonko świeci, ptaszek kwili- może byśmy się zaręczyli? zazdrośnic część 37

Hej,
Antii gratuluję prawka
Pony - wszystkiego najlepszego!

A ja byłam u lekarza, mam jakąś infekcję, na razie nie poważną ale uciążliwą. Wciąż mam 37-37,5 co dla mnie jest najgorsze. I jak ja mam się uczyć

A i wczoraj urodziła sie córka przyjaciółki Tż - Luna

Edytowane przez Smerfetka_88
Czas edycji: 2011-06-08 o 09:54
Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:53   #2132
carmelova
Zakorzenienie

Dot.: Słonko świeci, ptaszek kwili- może byśmy się zaręczyli? zazdrośnic część 37

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Karola, a ja Ci zazdraszczam pracy Tż-ta mój to tylko szczotki i łożyska z pracy przynosi - ewentualnie całą wiertarę
yyy... a po co Ci łożyska w domu?
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:55   #2133
justyna_dt
Zakorzenienie

Hahaha, na fb wkleiłam link do pierścionka i napisałam: "Mężczyzno! Wyjdę za Ciebie za taki pierścionek. Bonus: potrafię gotować, piec, prać, lubię także myć podłogi."... i z miejsca mam dwóch chętnych na PW EDIT: Już trzech!

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6

Edytowane przez justyna_dt
Czas edycji: 2011-06-08 o 09:58
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:56   #2134
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Pony, wszystkiego najlepszego! Życzę Ci, żeby praca Ci się udala taka super super, żeby w związku u Ciebie było super i żebyś w ogóle była zadowolona z życia

Frezi To już tak szybko?!?! Nie wierzę, że zaraz będziesz żonką

Co do książek... Doszłam do wniosku, że chyba czas zacząć zbierać na czytnik ebooków. Taki z e-papierem. Bo miejsca w domu brak mi już na książki, stoją w podwójnych rzędach, zajmują prawie całą meblościankę... A tak to kupowałabym w sklepie książki, które z przyjemnością będę czytać, sięgać po nie itd., a czytanie zajmie mi więcej niż jeden wieczór. Z kolei książki, na które będę potrzebować jednego dnia - czytałabym na czytniku...

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:59   #2135
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
oto jak wygląda ostatnie 10 cukierków do wszamania (załącznik) Marsa TŻ zamierza zjeść jako ostatniego, bo mówię mu, że w ten dzień będzie potrzebował dużo słodkiego na uspokojenie

czyli zostało wielkie odliczanie - 10 dni do ślubu
To już SZOK! Życzę Ci, żeby wszystko wyszło cudownie!

Pony, wszystkiego naj naj!
Stary 2011-06-08, 10:01   #2136
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
yyy... a po co Ci łożyska w domu?
Mi po nic, a jemu to nie wiem po co
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Co do książek... Doszłam do wniosku, że chyba czas zacząć zbierać na czytnik ebooków. Taki z e-papierem. Bo miejsca w domu brak mi już na książki, stoją w podwójnych rzędach, zajmują prawie całą meblościankę... A tak to kupowałabym w sklepie książki, które z przyjemnością będę czytać, sięgać po nie itd., a czytanie zajmie mi więcej niż jeden wieczór. Z kolei książki, na które będę potrzebować jednego dnia - czytałabym na czytniku...
Próbowałam e-booków i... to nie dla mnie - książka to książka - ma zapach i fakturę - bez tego nie umiem się cieszyć z czytania
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:04   #2137
karola991
Zakorzenienie

Cytat:
Karola, a ja Ci zazdraszczam pracy Tż-ta mój to tylko szczotki i łożyska z pracy przynosi - ewentualnie całą wiertarę
hehehe to ja bede wysylac wam ksiazki a ty nam łozyska i wiertarki^^ i beda porzadki w domach
Stary 2011-06-08, 10:08   #2138
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
Pony, wszystkiego najlepszego! Życzę Ci, żeby praca Ci się udala taka super super, żeby w związku u Ciebie było super i żebyś w ogóle była zadowolona z życia

czytnik ebooków fajna sprawa Ja na razie na iphonie czytać będę

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:09   #2139
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Mi po nic, a jemu to nie wiem po co

Próbowałam e-booków i... to nie dla mnie - książka to książka - ma zapach i fakturę - bez tego nie umiem się cieszyć z czytania
To prawda Ja uwielbiam wąchać książki nowe przy każdym otwieraniu oraz te stare, które leżą kilka lat a ja do nich wracam. Tylko TŻ mi podrzucił taki pomysł, bo jak widzi, że książka 300 stron zaczynająca się o 15 kończy się dla mnie wieczorem, to nie chce budować mi biblioteki
Zaproponowałam mu więc pierwszą wspólność majątkową : "Ty pół zapłacisz, ja drugie pół. A potem tydzień będziesz mieć go ty, a tydzień ja. Jak się ze mną nie ożenisz, to będzie problem, jak go podzielić. Będziesz miał silną motywację - co ty na to?" Ale chyba nie podziałało

Antii, właśnie doszłam do rozmowy o filtrach. Ja używam 50+ LRP, chrzani mnie to czy się świecę czy nie, bo lato jest Koleżanka się raz zapytała, dlaczego świecę się jak posąg Afrodyty Więc czasem maźnę się pudrem też z LRP i trochę świecę się mniej. A mama kupiła mi jeszcze z Pharmacerisa filtr, więc będę testować...

Choji, a dużą czcionkę masz na iphonie?

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2011-06-08 o 10:15
Stary 2011-06-08, 10:15   #2140
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko TŻ mi podrzucił taki pomysł, bo jak widzi, że książka 300 stron zaczynająca się o 15 kończy się dla mnie wieczorem, to nie chce budować mi biblioteki
Dlatego wymiany to dobra rzecz

Spadam się szykować - do jutra ...no chyba, że dziś będę mniej padnięta niż wczoraj - wtedy do wieczora
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:15   #2141
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam
Pony wszystkiego najlepszego ! spełnienia wszystkich marzeń życzę
Cytat:
Mój ciągle stopery do uszów w domu ma już dużą kolekcję tłumaczy to tym, że po ślubie mu się przydadzą
Do tego często zabieram mu długopisy ponieważ ma fajne
a i ostatnio dostałam od niego rękawiczki takie roboczę
I raz na jakiś czas dostaję jedzenie typu : kociołki z kotlina albo jakieś inne gotowe dania
Frezi gratuluję ostatnich 10 cukierków
Stary 2011-06-08, 10:19   #2142
_Maya_
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
dzien dobry ja już w pracy
jakby któras chciała za darmoche ksiązkę to wysle jakies tytuły ;-)
mam nadzieję, że nie przerazisz się mojej wiadomości - ale sama tego chciałaś aż grzech nie skorzystać z takiej oferty

Glenia czy wczoraj przesyłka dotarła? Pani na poczcie zarzekała się,że do wtorku, do popołudnia już powinna być dostarczona, a ja siedzę jak na szpilkach żebyś Ty wiedziała jakie przeboje miałam z jej wysłaniem
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:25   #2143
Zwies
Zakorzenienie

Med ja mam kindla i jeśli masz format odpowiedni dla kindla to jest spoko. (Bo zmieniasz czcionkę)
Ale jeśli masz pdfa napisanego dość małą czcionką to ciężko jest.

Ogólnie jest to coś dobrego do czytania beletrystyki, a do bardziej poważnych rzeczy to gorzej.

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:25   #2144
Choji
Zakorzenienie

Med, iphona będę mieć na własność dopiero od soboty/niedzieli Ale co do tej pory czytałam to dość przyjemnie mi się czytało.

Gdybym miała mieć każdą książkę przeczytaną na własność to mała biblioteka publiczna by się uzbierała...Już nie mówiąc o majątku na nie wydanym

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:28   #2145
Zwies
Zakorzenienie

Tylko czytanie na telefonie/czymś co ma ekran LCD jest uciążliwe w słońcu

Ja na moim nic nie widzę

Stary 2011-06-08, 10:29   #2146
Gleniusia
Zakorzenienie

Czesć kochane

Poniaczku wszystkiego najlepszego, a zwłaszcza super pracy

Frezi 10 dni? to już za chwilę!

Mayu dostałam awizo na razie, dzisiaj odbiorę - mam nadzieję, że to od Ciebie dam znać wieczorem jak wrócę do domku i jeśli pozwolisz, to oczywiście obfocę i pokażę A jakie przeboje miałaś?
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:31   #2147
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość

Frezi, uuuu, to już nie przelewki

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
frezi a nie wiem czemu. dzisiaj mam cos z netem może cos m sie popsuło^^
o teraz mi zacytowało może coś u mnie się zepsuło

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość

Wy tu o studniówkach, a ja mam jutro
ooo no to będziemy świętować

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość

A ja byłam u lekarza, mam jakąś infekcję, na razie nie poważną ale uciążliwą. Wciąż mam 37-37,5 co dla mnie jest najgorsze. I jak ja mam się uczyć

A i wczoraj urodziła sie córka przyjaciółki Tż - Luna

Cytat:
Hahaha, na fb wkleiłam link do pierścionka i napisałam: "Mężczyzno! Wyjdę za Ciebie za taki pierścionek. Bonus: potrafię gotować, piec, prać, lubię także myć podłogi."... i z miejsca mam dwóch chętnych na PW EDIT: Już trzech!
no to masz już potencjalnych mężów... teraz wystarczy przeprowadzić konkurs i wybrać najlepszego

Cytat:
ojej

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
To już SZOK! Życzę Ci, żeby wszystko wyszło cudownie!
dziękuję

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Frezi gratuluję ostatnich 10 cukierków
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:33   #2148
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Zwies, jeśli zdecyduję się coś kupić, to coś z e-papierem, takim o (niżej)

Podobno ma nie męczyć wzroku i da się czytać w słońcu Zaczynam poważnie chcieć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg u_00904960.jpg (85,9 KB, 18 załadowań)

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2011-06-08, 10:34   #2149
Gleniusia
Zakorzenienie

W ogóle wiecie co? nie dostałam rozgrzeszenia mimo, że Tż dostał, i to nawet dwa razy, bo i u siebie w parafii i w Częstochowie (pod warunkiem, że będziemy żyć w osobnych pokojach i tak zrobiliśmy). A ja byłam u franciszkanów i mi powiedział, że dopóki któreś z nas się nie wyprowadzi do rodziców, to nie dostanę rozgrzeszenia...i smutno mi strasznie, bo ja nie mam jak się przenieść do rodziców, a Tż do swoich nie chce... nawet jak pójdę do innego księdza to i tak chyba muszę powiedzieć, że poprzedni mi nie dał rozgrzeszenia, więc lipa
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Stary 2011-06-08, 10:34   #2150
karola991
Zakorzenienie

ja juz mam biblioteke w domu tż przynosi i przynosi ja wszytski te ktore chce czytam w 1-2 dni a on odklada "na pozniej" oczywiscie potem zapomina ze juz sobie taka przyniosl z pracy i przynosi jeszcze dwie takie same, musze sie ich troche pozbyc bo juz nie ma gdzie ich upychac a w tych kartonach mi sie nie podoba bo mi szpeca pokoj nasz^^ wiec od nas na prezent zawsze wszyscy dostaja ksiązki^^ ah no i tym sposobem mamy za darmo prezenty;-) blizszym znajomym kupujemy jeszcze cos bo wiedza ze ksazek u nas od groma, a jak upatrze jakas rebisowa ksiazke to zazwyczaj siostra tz tez ja chce a sie nie mozemy nimi dzielic bo obie czytamy od razu wiec zawsze sa po dwie^^ dzisiaj przejrze te cale kartony uszykuje wysylke i te pierwsze partie jutro do was dojda, jak mnie nie wyniosa za duzo^^ wiec sie nie zdziwcie jak beda pojedynczo dochodzily bo jako paczka nie wysle, tylko listem w bombelkowych kopertach no i nie zapomnijcie mi potwierdzic ze doszlo, zeby sobie na poczcie nie przywłaszczyli naszych ksiazek
Stary 2011-06-08, 10:36   #2151
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
W ogóle wiecie co? nie dostałam rozgrzeszenia mimo, że Tż dostał, i to nawet dwa razy, bo i u siebie w parafii i w Częstochowie (pod warunkiem, że będziemy żyć w osobnych pokojach i tak zrobiliśmy). A ja byłam u franciszkanów i mi powiedział, że dopóki któreś z nas się nie wyprowadzi do rodziców, to nie dostanę rozgrzeszenia...i smutno mi strasznie, bo ja nie mam jak się przenieść do rodziców, a Tż do swoich nie chce... nawet jak pójdę do innego księdza to i tak chyba muszę powiedzieć, że poprzedni mi nie dał rozgrzeszenia, więc lipa

Ja cię kręcę... Osobiście znam takie przypadki, no ale myślałam, że to tylko tutaj potrafią coś takiego wymyśleć... Jak nie uprawiacie seksu, żyjecie w osobnych pokojach jak przyjaciele to bez przesady... Przecież mieszkając z rodzicami też można grzeszyć

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2011-06-08, 10:43   #2152
upadly_aniol00
Zakorzenienie

A w ogóle śnił mi się dziś mój ślub:
Wielkie przygotowania w domu ....nagle wjeżdża długa biała limuzyna ( jakaś taka stara dziwna) i wjeżdża do naszego garażu ... myślę sobie co jest ....a tata do mnie to nasz prezent dla Was.
Myślę no spoko tylko jak tam wsiąść .
Dzwonię do TŻ ,że dobrze,że tata załatwił samochód bo na nogach byśmy poszli .
I po tym wszystkim w śnie budzę się i myślę ....
Ale to już >? pytam się mamy a ona no tak już było wesele....
Czemu nic z niego nie pamiętam jak to.... taka załamana siedzę i myślę jak to jest możliwe,. że nie pamiętam własnego ślubu , wesela ....
Aż tu nagle myśl ....
" kurde przecież deszczówka miała tak samo ! ....nie pamiętała swojego wesele . Dopiero jak zobaczyła film ze swojego wesela wszystko jej się przypomniało
ufffff dobrze, że za tydzień dostanę film z wesela zobaczę jak wszyscy się bawili i na pewno sobie wszystko przypomnę "
Stary 2011-06-08, 10:43   #2153
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość

Co sądzicie o tej torbie i bluzce?
bluzka tak, torebka nie.
Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość

oto jak wygląda ostatnie 10 cukierków do wszamania (załącznik) Marsa TŻ zamierza zjeść jako ostatniego, bo mówię mu, że w ten dzień będzie potrzebował dużo słodkiego na uspokojenie

czyli zostało wielkie odliczanie - 10 dni do ślubu
AAAAAAAAA
Cytat:

Frezi 10 dni? to już za chwilę!
u Ciebie niewiele dłużej
Cytat:
no bez jaj!
i to jeszcze franciszkanin!
normalnie aż mi ciśnienie podniosłaś z rana...

Dziewczyny, chcę być wrocławianką - przelot do Forli z Wrocka kosztuje 39 zł ale niestety, finansowo z dojazdem wyjdzie nas podobnie, co lot z Katowic...
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:44   #2154
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
Med ja mam kindla i jeśli masz format odpowiedni dla kindla to jest spoko. (Bo zmieniasz czcionkę)
Ale jeśli masz pdfa napisanego dość małą czcionką to ciężko jest.

Ogólnie jest to coś dobrego do czytania beletrystyki, a do bardziej poważnych rzeczy to gorzej.
czyli jesteś zadowolona z kindla? właśnie się zastanawiałam i chciałam z pierwszej ręki usłyszeć opinię
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:46   #2155
najfajniejsza
Zakorzenienie

Pony, spełnienia marzeń, znalezienia superpracy, jeszcze większej dozy miłości od lubego i ogromnego pierdzienia

Jusia, pokaż pierścionek, na który się wyrywa chętnych do ożenku

a mnie się śnił "koszmar" związany z pracą. że puszczałam masę błędów i nikt mnie nie lubił a redakcja mieściła się w jakiejś szkole pokój mojego działu - sala gimnastyczna
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:52   #2156
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Pony, spełnienia marzeń, znalezienia superpracy, jeszcze większej dozy miłości od lubego i ogromnego pierdzienia

Jusia, pokaż pierścionek, na który się wyrywa chętnych do ożenku

a mnie się śnił "koszmar" związany z pracą. że puszczałam masę błędów i nikt mnie nie lubił a redakcja mieściła się w jakiejś szkole pokój mojego działu - sala gimnastyczna
O ten: http://www.siudek.com.pl/pierscionki...ejsze/p101.jpg

A koszmar

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:53   #2157
karola991
Zakorzenienie

eej dziewczyny a sie tak nieskromnie zapytam^^ oprócz klubu macie jakas poczte na ktora sobie wrzucacie jakies prywatne rzeczy?;> bo ja nieogarneta jeszcze jestem i ciagle widze ze tu cos w klubie tu w wyslanych i potem nie wiem o co chodzi.. wezcie mnie;> kupie żelki^^
Stary 2011-06-08, 10:54   #2158
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
bluzka tak, torebka nie.

AAAAAAAAA

u Ciebie niewiele dłużej

no bez jaj!
i to jeszcze franciszkanin!
normalnie aż mi ciśnienie podniosłaś z rana...

Dziewczyny, chcę być wrocławianką - przelot do Forli z Wrocka kosztuje 39 zł ale niestety, finansowo z dojazdem wyjdzie nas podobnie, co lot z Katowic...
wiem, i zaczynam się bać, bo jeszcze tyyle mamy do załatwienia, a czasu coraz mniej:/

sorki za podniesienie ciśnienia, ale mam to samo od wczoraj
Karinka
Maleństwo

Stary 2011-06-08, 10:58   #2159
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Zwies, jeśli zdecyduję się coś kupić, to coś z e-papierem, takim o (niżej)

Podobno ma nie męczyć wzroku i da się czytać w słońcu Zaczynam poważnie chcieć
No kindle jest właśnie na e-papierze

Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
czyli jesteś zadowolona z kindla? właśnie się zastanawiałam i chciałam z pierwszej ręki usłyszeć opinię
Słuchaj - no to nie jest jednak książka. To raz.
Ja na początku miałam problemy, że mi się zawieszał itd.
Generalnie jak masz format "kindlowy" jest spoko -możesz zwiększać czcionkę i jest spox.
Ale jak masz pdfa to już gorzej - mam ten mniejszy i czasami jak jest pdf ze zbyt małą czcionką to naprawdę jest średnio.

No i jak chcesz gdzieś wrócić (bo przykładowo czytasz coś bardziej merytorycznego) to już trochę gorzej - możesz robić zakładki etc, ale to nie to samo co książka.

Ogólnie do czytania czegoś luźnego w formacie kindlowym jest naprawdę spoko.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Glenia Ja też się się stresuję, że się nie wyrobię

Osz i tam jest trochę gadżetów Muzyka, przeglądarka, gry (m.in. Saper) etc

Stary 2011-06-08, 10:59   #2160
karola991
Zakorzenienie

Cytat:
moja siostra taki dostala, a ze z mezem jej sie nie uklada to powiem zeby ci oddala ten pierdzionek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości