|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
to melduję się i ja!!!!!
jestesmy juz w domku ![]() mały nie spał dzisiaj pól nocy, ale nie płakał, wyciagnał mi tylko całe mleko z sysów a potem sie wkurzał, że juz nie ma :P tz niewyspany :d poród opisze potem jak będe miała chwilke ![]() buziaki dla ciotek wizażowych od Piotrusia!!! Jest cudowny!
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
andziotku ja Cię chyba przebije bo mój nie dość że przy suszarce to jeszcze na brzuszku tylko i wyłącznie
spi dalej ale suszarka idzie non stop trzy próby wyłaczenia zakonczyły sie kwękami.ale jest sukces farba na włosy nałozonaa! (no i na pół twarzy ramie troche pleców i dekolt ) boje sie ze on sie tkprzyzwyczai do tej suszary ze nie da rady zasnac bez ![]() kurde chyba go rozpiessczam a tak bardzo tego nie chciałam... ide sprzatac łazienke zanim mam chwile i jeszcze sie suszarka nie spaliła
|
#1893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
anula to ja ci tu odpiszę, bo mi nikt nie wisi na U
![]() skoro sama wypluwa albo zasypia to jest ok, no i znaczy że się najada skoro odpuszcza sobie dalsze ciumkanie |
|
|
|
#1895 |
|
Moderatoreska
|
chłopcy usneli ale pewnie nie na długo bo o 11 powinni jeść więc pewnie szybko się obudzą bo będą glodni
![]() A teraz foteczka nasza wspólna mamusia wyglada okropnie ale co tam, jeszcze bez makijażu![]() u mnie już pada. |
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Witaj !
Cytat:
bo ja nie wiem czy tak ciągle może spać ![]() w nocy niby na plecach śpi, ale w dzień jakoś ciągle macha tymi witkami że się uspokoić nie może, nawet jak śpiącą odkładam to machanie zaraz następuje, a na brzuszku jakoś się utuli i śpi .... |
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
To ja Wam tylko napiszę, że jutro chyba wychodzimy
- przyjaciel przyniósł mi laptopa ![]() Jeszcze dziś jedno badanie kupki i usg brzuszka, ale jeśli nic nie znajdą (na razie wszystkie wyniki w normie), to nas wypiszą. Jak na razie mówią, że ma rzadziej jeść i że to prawdopodobnie kolka (tak, brzydka kupka i męczenie się cały dzień i noc to TEŻ KOLKA ) - bo ma nietolerancję laktozy - lekarz proponuje podawać delicol i masować brzuch.Ale na 100% będzie wiadomo jutro. A i zajęli się tu jego palcem Dostał jakąś maść i opuchlizna zeszła trochę już.
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-06-08 o 11:08 |
|
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
Grazin Twój Sebuś to mega indywidualista lubi dźwięki niekonwencjonalne - kochany chłopczyk.
Ta wystająca nóżka Eweska i żabeczka i mama żabeczki wyglądają cudnie.
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetnie że badania w normie ![]() wracajcie !!!!! |
|
|
|
|
#1900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak u Was bylas u lekarza??anula81moja tez tak czesto ma cos tam marudzi kreci sie na wpol spiaca i ja ja zostawiam po chwili juz pieknie spi,mysle ,ze lepiej nie rozbudzac |
|
|
|
|
#1901 |
|
Wtajemniczenie
|
W imieniu własnym i Pepe dziękujemy
Pepe nagminnie wykopuje nogę ze śpiochów czy pajacy. Udało mi się za ostatnim razem uchwycić ten moment, jak się obudził. Zaczęłam do niego mówić, i udało się ![]() Siedzę sobie z liściem kapusty w cycniku ![]() A Pepe od godziny marudzi
|
|
|
|
#1902 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słodziaki a jacy duzi juz sa ![]() Cytat:
moja połozna mówiłA ze jej córka tylko na brzuchu spała bo inaczej nie chciała. myslisz ze to niebezpieczne ze cały czas tak spi? Cytat:
trzymam kciuki za wyniki Cytat:
|
|
#1903 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Sliczne Wasze dzieciaczki
Cytat:
. Potrafi ciumkac pełne piersi godzine, podam 120ml mm i wypije i dalej je piastki ![]() Cytat:
, od U odpada nieprzytomna i śpi po tym 2 min. i znowu U i znowu jest bezwładna i 5 min. snu. Też mi się wydawało, że jak puszcza piers to najedzona ale jednak nie
|
|
|
#1904 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie mamusie
dolączam i ja 1.06.2011 o 10:55 przyszla na swiat nasza coreczka Daria przez cc. Tatus ja rozpieszcza i nie pozwala mi wkladac jej do lozeczka - chce z nia spac i tak sie mala uczy przebywac na rekach mamy troszke problemy z karmieniem, bo moje cyce sa wielgachne i mala nie moze ich chwycic ale mleka mam duuuuuuuuuuzo a Daria pieknie ssie bol brodawek minal wlasciwie po 2 dniach przystawiania, wiec odnioslysmy sukces choc w szpitalu chciano dokarmiac dziecko uparlam sie ze bede karmic sama i udalo sie jestem z siebie dumna
|
#1905 | |||
|
Wtajemniczenie
|
matall
![]() Chciałam jechać na spacer (po TK'maxie )! No i Cytat:
Spróbuję ją dziś w nocy w niego zapakować Nózia najlepsza ![]() Cytat:
Cześć dziewczynki! Cytat:
Igutka też ciągle na żabkę leży a i tak ma w jednym bioderku dysplazję
|
|
#1906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Wracajcie do nas
|
|
|
#1908 |
|
Moderatoreska
|
Dzięki dziewczyny
![]() Matal najważniejsze że wszystkie wyniki ok ![]() U mnie się rozpadało, zaniosło się, pewnie szybko nie przestanie padać. Marudy śpiące marudzą w łóżeczku ale nie płaczą, pewnie za niedługo usną
|
|
|
|
#1909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja Iga taka sama Ona w dzień czasem zaśnie tak głęboko na kilka godzin ale przeważnie ucina sobie tylko krótki drzemki i czuwa. Witaj Agnieszko Januszowa
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas wicher jakiś
|
|
|
|
|
#1912 |
|
Zadomowienie
|
Eweska jak Ty robisz takie ładne fotki??
Obrabiasz je później w PS czy masz po prostu taką "funkcje" w aparacie ze wychodzą takie mega fajne?
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moria na niego jakos nie działa ta z laptopa suszara... ![]() boze co za maruda z niego oszaleje
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
a my karmimy na spiocha przebieramy sie i idziemy TZta w pracy odwiedzic, wiec odpisze wam pozniej.
ale dzis nie przechwalajac, moje dziecie to Aniolek ![]() buzka ps. dzieki Andziotku ![]() Eweska!! fotki cuudo!!! bez makijazuuu? dzizas... ja tak dobrze nawet w make upie nie wygladam
|
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Mamusie
![]() ja bardzo wyspana mala kapalismy dopiero o 23, potem papu i o 24 poszlismy spac o 3 pobudka na jedzonko i Gabik wyladowal w naszym lozku, spac z nami do 9, z przerwa na karmienie o 6 chcialam zlozyc jej hustawke ale nie umiem ![]() malz wczoraj nie mial sily o 15 bedzie polozna a o 16 na 1 wizyte do pediatry. Czekamy na przesylke wagi... ciekawi mnie ile mala wazy bo takze mam wrazenie, iz mniej mleka Cucciola, do lekarza ide dzis ![]() matallewar; o jak fajnie ze wychodzicie !! suuuuper i ciesze sie, ze wyniki w normie JanuszAgnieszka; Twoje sutki wiedza, ze Darusia musi duzo jesc wiec dlatego nie bola gratuluje samozaparcia i uporu w karmieniu UU ![]() ewesko, jak zwykle sliiiiczne zdj czyli Wiktorek lepiej sie czuje? niedlugo najstarszy ma wakacje to moze tez ciut Cie odciazy? slyszalam, ze we francji 0 stopni ![]() Grazin, ja duzo ostatnio czytalam o lezeniu na brzuszku i wszedzie powtarzała sie informacja, ze dla bezpieczenstwa w nocy dzidzi nie powinno spac w takiej pozycji. Tak tez mowila mi polozna moria, moja niespelna 2-tyg Gabi tez sie kreci i wklada nozki miedzy szczebelki. Odkrywanie to standard. mnie spotkanie pasuje i w krk i w czewie.. obojetnie gdzie - byle sie spotkac wczoraj tz był zbulwersowany, ze czesze mala szczotka - ze za malutka... przeciez to nic zlego, prawda ?
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zosia właśnie przykrywa "dzidzie" w leżaczku ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- ja mam wrażenie że to przez ten brzuszek tak jej się lepiej zasypia, od jakiegoś tygodnia tak ma ![]() wczoraj nawet na noc nie mogła zasnąć na plecach, dopiero jak zasnęła mocno na brzuszku to ją przewróciłam ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- eweska dopiero dojrzałam fotki |
|
|
|
|
#1917 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No u męża jest 9 stopni dzisiaj i pada deszcz a w wyższych partiach gór może być i 0 stopni. Anula dzięki Ta wyglądasz pewnie ślicznie ![]() Chłopcy śpią Bartus już od godziny, Wiktor właśnie usnął, nic chłopcom nie jest, nie mają dolegliwości brzuszkowych na szczęscie ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- merci
|
||
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
andziot, Zosia troskliwy miś
Zazdroszcze Ci tych dwoch dziewczynek ! Dzieci to skarby, załuje ze tak długo zwlekałam z decyzja.. Dziewczyny dobrze to moje Dzieciatko na brzuszku kłade ? Bo chyba jej sie nie podoba ta pozycja, albo zle jest ułozona.. postękuje a czasem wręcz zanosi sie płaczem
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-06-08 o 13:01 |
|
|
|
#1919 |
|
Zadomowienie
|
Anulinka Pepe słodki
mary super, ze noc tak ładnie przespana anula moim zdaniem dobrze karmisz ja też czasami Małej nie biorę na ręce, gdy zaczyna marudzic. Poza tym, gdyby była bardzo głodna lub miałaby mokro na pewno by sie obudziła Aliczka myśle, ze marchewkę to w kazdej postaci można jesć ![]() ewsesko ślicznie wyglądasz matall super, ze wyniki w normie klaterina, antropia, JanuszAgnieszka witajcie daisy dobrze układasz Gabi Byłam jednak u learza z Oliwką, no i w sumie nie są to ani potówki, ani trądzik (który to ma byc tylko na buzi, a u Oliwki są też krostki na dekoldzie i kilka na rączce zauważyłam). Prawdopodobnie moze to abyć jedno z dwóch: albo uczulenie na proszek do prania lub jakiś nasz kosmetyk, który używamy, albo alergia ma jakiś pokarm, który ja jem No wiec mam przez 2 tygodnie nie jeść nabiału i zobaczymy....
|
|
|
|
#1920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogóle strasznie się napina, podnosi głowę - pytałam położną i pediatrę czy to czasami nie wzmożone napięcie mięśniowe, ale twierdza że nie - po prostu silne dziecko
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.

trzy próby wyłaczenia zakonczyły sie kwękami.
) 

) - bo ma nietolerancję laktozy - lekarz proponuje podawać delicol i masować brzuch.
Dostał jakąś maść i opuchlizna zeszła trochę już.

Iga też ma b. silny odruch ssania. Teraz potrafi wsunąć 170ml i ssać namiętnie piąstki
No ale przy butli to ja wiem ile zjadła a przy cycu ni hu hu więc ile chciała tyle ssała...
)! No i