|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
ja też
Cytat:
Cytat:
jakoś inaczej tego nie widze![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Kubuś śpi, do okulisty jedziemy po 14 ej, boję się, że coś nie tak z tymi oczkami
|
|
#3302 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja mama ma emerytury 970 zł a czynszu 400zł,gdzie inne opłaty i życie?weź tu człowieku nie dorabiaj
PoP to koleżanka trochę płynie ![]() Bao będzie dobrze
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
No płynie. Jak to ona mówi: muszę odreagować jakoś stres.
![]() .Najlepiej jak się z nią gdzieś umawiam na kawę to zawsze ja płace bo ona nie ma pieniędzy. Jak jeszcze byłam w ciąży to umówiłam się z nią na nowym świecie. Przyjechała wystrojana. Mówię do niej - fajna kurtka. A tak kupiłam okazyjnie tylko 3 tys. zapłaciła. Potem jej mówię że ja głodna jestem to może na jakąś pizze wstąpimy a ona że jej nie stać .Bao- Trzymam kciuki za Kubusia wizytę u okulisty. A ja zbieram sie do pociągu. Wieczorem będę siedzieć przy małej.
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za kubusia, na pewno wszystko będzie dobrze
|
|
|
#3305 |
|
Raczkowanie
|
ja mam taka siostrę jest sędziną nie ma rodziny 4 razy w roku siedzi na egzotycznych wyspach u fryzjera i kosmetyczki raz w tygodniu w domu nie miała garnków puki Danutka się nie urodziła jedyne co miała to kieliszki do wina i filiżanki do kawy na pytanie czemu nie zakłada rodziny odpowiada że nie czuje potrzeby i teraz my jej wystarczamy dodam że ostatnio często jej Danute podrzucam
Sara a coś takiego http://www.newbornbabyzone.com/newbo...ry-with-style/ http://www.furniturefashion.com/2008..._wall_art.html http://www.kidecoroom.com/baby-rooms...bychaingtable/ http://modernhomedesigning.com/inter...hildrens-rooms na dole strony i to najlepsze http://www.homedit.com/cartoon-chara...ildren-room-3/ |
|
|
|
#3306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miłej drogi i buziaczki dla Oliwki |
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja z mojego fotelika jestem bardzo zadowolona, jest wysoki, dziecko jest dobrze po bokach zabezpieczone, no i ma te 5-cio punktowe pasy. Jest dość ciężki bo mam porównanie do poprzedniego, ale za to dużo porządniejsze mocowanie, prędzej by mi się rower rozpadł niż by puściło
. Ale jak nie zależy tobie na 5-ciopunktowych pasach, to hamax ma foteliku z większym przechyłem do spania, i pewnie dziecku wygodniej, choc mój też śpi i nie narzekam.---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
Dobrze że może dorobić A wlaśnie moja koleżanka teraz studiuje w poznaniu i mówi że jej starcza 10 zł na jedzenie na tydzień kupi 5 kg ziemniaków i jednego dnia ma frytki, drugiego placki ziemniaczane, innego gotowane itd Albo że z kg mąki jest w stanie sporo naleśników usmażyć, z marmoladą biedronkową, już nie mówiąc o mielonych z parówek
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Carolajka Ty chyba pytałaś o większy fotelik do auta . Mogę Ci poleci recaro jakie mam dla SZymka plus jest taki że to fotelik 9-36 a nie 15 -36 ma w siedzisku wkładkę która to siedzisko zminiejsza , do tego ma 5 punktowe pasy czego nie ma większość fotelików . jest ich kilka modeli ale są bardzo podobne http://allegro.pl/nowy-fotelik-recar...632829535.html są jeszcze też chyba droższe wersje z systemem isofix to już byś musiała popatrzeć . Ole nie raz w nim woziłam i jest ok , SZymek jeździ odkąd Ola się urodziła czyli miał mniej wiecej 1.7. i tez fotelik był ok . ten ostatni projekt piękny ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Plmadzia - ja jak mieszkałam z koleżanką to czesto na zupach jechałyśmy bo też w sumie nie jakiś wielki koszt a można się najeść . frytki też były bo miałam frytkownice.
|
|
#3309 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Byłam dzisiaj w UP i przy okazji lumpek przeleciałam . Niestety nic ciekawego nie było. Upolowałam tylko dla Zosi z nexta jeansy i 2 pary krótkich gatek. Fajne są, już mierzyłam.Co do pracujących emerytów to cytować nie będę żeby nie było że czyjąś wypowiedź komentuję. Proponuję wyluzować i doczekać czasów swojej emerytury i dopiero później się wypowiadać czy dorabiać czy też nie dorabiać. Z mojego podwórka to tak wygląda. Moja mama po 35 latach pracy (w tym 30 to żłobek) teraz dostaje 1000 pln. Jest na emeryturze od 8 lat więc już było kilka podwyżek. Sorry ale tu nie ma wyboru emerytura czy dorobek jak opłaty miesięczne pochłaniają ponad 2/3. Ojciec mojego Tż ciężkko wypracował sobie niezłą emerytrę i co z tego jak mu sporą część zabrali bo się przeisy zmieniły i nie można było dostawać więcej niż... a nie pracowało się wcześniej w mundurówce albo w sądownictwie. To jest sprawiedliwość. Ja sama nie raz się spotkałam z tym że pracodawca wolał zatrudnić emeryta niż mnie zara po szkole. Ale takie były czasy, byłam zła strasznie o takie traktowanie. Patrzyłam na to tylko ze swjego punktu widzenia. Dopiero później to zrozumiałam. Ktoś chciał mieć wykwalifikowanego pracownika, który będzie pracował z marszu na pełnych obrotach a nie będzie go trzeba uczyć a później jeszcze zajdzie w ciążę i czmychnie na L4. Niejedokrotnie też dorabiający emeryci pomagają tak swoim dzieciom na dorobku Cytat:
Zawsze wiedziałam że nasze dzieci są nadzywczaj MĄDRE Na razie nie szczepimy bo nie mamy kasy ale jak będzie to chyba zaszczepimy bo zamierzam Zosię do przedszkola wysłać. No i ma starszego brata chodzącego do szkoły a tam wiadomo ![]() Cytat:
Zdrówkka dla mamy Cytat:
![]() Cytat:
![]() i młoda siksa byłam Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
Już kiedyś słyszałam o mielonych z parówek ale mi szkoda tych z lidla .Ja kombinuję z kurczakiem. Wyciskam z niego wszystko co tylko można ![]() . Nie znalazłam tylko zastosowania dla kości
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Sara gdybyś mieszkała bliżej i znalazła opieke dla Julki na dwa dni po 4 godziny chetnie bym pomalowała
a moje dziecko dzisiaj burza męczyła w nocy nie spała od 1 do 5 rano przy okazji myslałam ze oszaleję bo darła się okropnie
|
#3311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i bigos który rodzice nam gotowali od tamtej pory za bigosem nie przepadam
|
|
#3312 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia-Darusia, prawo do swojego zdania zawsze masz, ale nie obwiniaj emerytów, tylko nasz cudowny kraj, który nie daje im godnie żyć. To jest głębszy problem, oni są tak samo poszkodowani jak młodzi, dla których nie ma roboty. I na pewno byś tak nie mówiła, gdyby to dotyczyło np. twojej mamy, która by dostawała 800zł emerytury A jeszcze nie wiesz czy ciebie w przyszłości dotyczyć nie będzie (i wielu z nas też) Cytat:
ja na nią trochę psioczyłam, ale się można powiedzieć dotarłyśmy [znaczy zrozumiała, że mam rację ]i jestem jej bardzo wdzięczna.A po tym szpitalu to miała taki chrzest bojowy w trudnych warunkach, że teraz wiem, że ze wszystkim sobie poradzi. I jutro raniutko wiozę do teściów lenke i sama mam wolny cały dzień Bo do tej pory to się trochę bałam ją zostawiać, nie że tam z tęsknoty, tylko dlatego, że to moje dziecko dość trudne w obsłudze jest Cytat:
a na różyczkę to można ilość przeciwciał sprawdzić Asiulek, widać, że wyjazd sie udał I fotki jak zwykle urzekające-luzara Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() i parówki z lidla też lubię bardzo A lenka ma chyba traumę poszpitalną jakąś....wczoraj nie spała po południu, no trudno, położyliśmy ją wcześniej trochę i się obudziła dziś o 5.00. Rano wcześniej ją na drzemkę położyłam, bo o 9.00 już spała. O 9.40 się obudziła, to sobie pomyślałam, to dziś mi padnie szybko. Zazwyczaj kładę ja koło 14.30, a teraz myślałam że już po 13 będzie zmęczona. A ona się nie dała położyć(tak się darła i prężyła, że szok) wcale i już przed 16, to była jak pijana ze zmęczenia, oczy biedne, potykała się o własne nóżki, darła się ciągle, wściekła jak osa. I po kąpieli jeść nie chciała,a normalnie jak ją daję tz na karmienie to aż nóżkami przebiera jak butle widzi. A teraz ryk. Pół porcji zjadła, trochę walczyła i padła. I teraz się obudziła z takim rykiem, ze jej uspokoić nie mogliśmy. Obstawiam zęby, bo tak wyglądała jakby chciała przysnąć, ale jakiś ból jej nie dawał. Syropku nie chciała (a normalnie to by cały wydudlała) i dałam jej czopa. Wczoraj w sumie też się wybudzała sporo razy.... A ja w nocy też nie spałam (może z 30 min-1h), bo mnie jeszcze muliło.... Mam nadzieję, że jej się naprawi, bo ja tak nie dam rady funkcjonować-wstawać przed 5.00 i potem cały dzień jęków i ryków małej ze zmęczenia słuchać....
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam dziś dzieciakom farby do malowania palcami . Potem wam pokażę jak wygladały ![]()
|
|
#3314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
A miałam na myśli same kości z których już nic nie da się zrobić ![]() Pokaż dzieciaki koniecznie
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Misiek w pierwszą stronę dużo spał, bawił się, kupiliśmy nowe zabawki... Powrót był gorszy bo upał, klimatyzacji nie mamy a w nocy nie lubię jeździć (słabo widzę). Trochę Misiek marudził.... Nam było ciężko a co dopiero jemu Asiulek no pewnie że Wercia jest "taaaka mądra" i śliczna jak zawsze Fajny wypad nad morze. My też wyskoczymy kiedyś ale póki co nie mogę dojść do ładu w domu. W koncu Cię zaproszę (pod koniec czerwca mam trochę luźniej w domu ) to jak będzie upał możesz sobie leżeć u nas w ogródku a ja w cieniu na hamaku... Tylko kto będzie ganiał za dzieciakami żeby Michaś Werci za włosy nie ciągnął![]() Zajrzałam dziś do Ciebie do pracy bo mnie ulewa uziemiła w galerii ale chyba CIę nie było ![]() Dziś byłam wybierać suknię ślubną z siostrą tz. Jakie cudne były... aż żal że już takiej nie założę Oj będę ryczeć na tym ślubie bo już na przymiarce suknie miałam łzy w oczach
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka w końcu mi zasnela . Usypianie dziecka nie jest łatwe ale Usypianie dziecka podpietego do kroplowki to jakiś horror. Ciagle jej jakies badania robią ale nie wadomo co jej jest. Gorączka raz jest i raz nie ma. Czyści ja dalej. A przy tym jest bardzo ruchliwa. No to tyle z frontu. Dobranoc
|
#3317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja już wczoraj nie miałam kiedy napisać, bo po lekarzu pojechałam do siostry na kawę mrożoną - w tym jest mistrzynią- a później na spacer, gdzie to urzygał mi się bo dałam mu serek danio truskawkowy, a on nie lubi i zafajdał mi całe siedzisko w wózku i siebie - dobrze, że kupiłam mu po drodze spodenki krótkie i bluzeczkę bez rękawów to miałam w co przebrać, ale do domu migiem pojechaliśmy - zasmrodziłam bagażnik w samochodzie U okulisty mały był bardzo grzeczny, jeździł sobie fotelem na kółkach po gabinecie obejrzała te oczka i kazala dalej dawać atecortin przez 5 dni i przyjść na kontrolę. Mówi, że to na bank albo po szczepieniu albo alergiczne, ale skoro nie czerwienieją mu na dworze te oczka ani ich nie trze to raczej po tej wstrętnej szczepionce ).
|
|
#3318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Cytat:
Tylko wiem że ciężko tobie patrzeć jak dziecko nic nie je, i co chwilę te kupki. Statystycznie rotawirus najczęściej trwa 3-4 dni.A max 7 dni, więc już macie końcówkę ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Erwi ostatnio dość grzeczny oby nie zapeszyćWczoraj jak wyszedł z mieszkania to się upierał że chce jechać rowerkiem, a ja go od 2 tyg, od grzejnika nie odpinałam, i miałam problem bo zapiącie na szyfr, a ja zapomnialam numeru dzwoniłam do tz on też nie pamiętał tylko tyle że 2 było, Eryk tez nie zapamiętał![]() Dzisiaj już pozamiatałam, i pomyłam podłogi, no polecam te laczki do mycie podług bo o wiele przyjemniej, bo jak coś przyschnie do podłogi w kuchni(u mnie np te pestki od pomidora) to kilka ruchów stopa i nie ma, a tak bym musiała na kolanach, bo mop rady by nie dał ![]() Jeszcze tylko małe negocjacje w sprawie większego zamówienia do mojego sklepu, i idziemy na długi spacer
|
|
|
#3319 |
|
Raczkowanie
|
Pop a może ona ma jakieś bakterie Colli teraz sie o tym dużo pisze może pod tym kontem powinni lekarze ją przebadać albo juz przebadali biedna malutka oby szybko wydobrzała
a mi dzisiaj z rańca Pani do domu przytaszczyła 6 kobiałek truskawek zmiksuję zamrożę będą jak znalazł dla małej na zimę tylko ja prosiłam żeby były rano a ta mi już o 5 dzwoniła żebym otworzyła bo juz są jedno fajne że nie mają tych zielonych łupinek to nie muszę czyścić teraz zamówiłam jeszcze maliny jagody porzeczki i jeżyny u tej Pani wszystko oprócz jagód z jej ogródka wiec nie pryskane chemią ma też wiśnie czereśnie ale nie wiem czy mogę je podawać małej ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Plmadzia jaki masz sklep ? o jakich laćkach samoczyszczących piszesz ? ja jak Dana zaczynała raczkować kupiłam jej pajaca z takimi frędzlami jak ma mop jak się suwała po ziemi parkiet mi polerowała ona miała radochę ja nie musiałam z polerką latać wszyscy byli zadowoleni
|
|
|
|
#3320 |
|
Wtajemniczenie
|
PoP kurcze myślałam,ze napiszesz,że juz wszystko dobrze
![]() może to rzeczywiście nie rota a lekarze nie rozpoznają nic?jak badania wyszły? Bao dobrze,że z Kubuś nie ma wad ale mogłoby mu to już zejść. Minka a ja tak lubię bigos u mnie z koleji dawno temu jak nie było w domu za wiele to robiliśmy sobie z bratem "zupkę polską" to był rosołek z vegety i kluski łyżką kładzione z mąki i wody![]() Daniel mi się co raz wcześniej budzi Właśnie gdzie jest Mrowak ![]() Carolajka ale masz fajnie,też bym chciała takie pyszne owoce z ogródka ja planuje kupić teraz truskawek i pomrozić,później jak będą jagody,pożeczki,poziomki to dozbieram a co się nie da to kupię i zrobię Danielkowi dżemiki
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-06-08 o 08:53 |
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
CAROLAJKA laczki to dokladnie takie mam http://allegro.onet.pl/najwiekszy-hi...656891374.html Kupilam w kauflandzie za chyba 3 zł
Sklep mam internetowy, tak żeby sobie dorobić jak mam czas, a jak mały grzeczniejszy to mogę coś więcej ![]() No i narobiłyście mi smaka na bigos a ja sama nigdy nie robiłam. Macie jakiś przepis dla lajka bigosowego Chyba że w sklepie kupię taką porcje na raz
|
|
#3322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak się te parowe mopy sprawują? NIe niszczą paneli? Cytat:
![]() W Bieszczadach jagody wymarzły A tam są pyszneMisiek dziś zaszalał... Wstał po 3 i do tej pory nie spał. Ja przysnęłam na może pół godz jak tz go zabrał z pokoju... Poszłam spać po północy... Buuuu...
|
|
#3323 |
|
Raczkowanie
|
a ja się zastanawiam czy jak truskawka uczula to czy uczulenie wyjdzie natychmiast po zjedzeniu czy może uczulenie pojawić się za kilka dni jak to jest ?
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Lind współczuję nocki my dzisiaj spokojnie ją przeszłyśmy a moje dziecko nauczyło się wołać si si jak robi siku łapie się za pieluchę i krzyczy si si i sika kurde jakby zawołała wcześniej to bym ją na nocnik posadziła chyba ściągnę jej gatki i niech z gołą pupą lata może wtedy sama siądzie na nocniku
|
|
|
|
#3324 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zosia wczoraj zjadła czekolade i nie wiem czy nie ma uczulenia na kakao bo nic innego nie jadła. Jej od razu tyłek się robi czerwony, tak samo od pomarańczy.
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
mrówcia napisz co u Ciebie?trzymasz się jakoś?
|
#3326 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rzygania nie zazdroszczę Cytat:
Cytat:
Mi po truskawkach wychodzą bąble na twarzy, szyji i dekoldzie 1-2 dni po zjedzeniu i potrafią się trzymać 2 tygodnie. Może dlatego że słońce mnie też uczula
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Pop biedna Oliwa oby to szybko przeszło .
Plmadzia chyba sobie kupie takie kapcie ? pewnie zatrudniasz starszaka do mycia co ? Ja może SZymka bym zatrudniła pewnie by miał ubaw . Carolajka różnie zwykle po dniu widać , jak ktoś ma alergie . Ja dziś sobie wkońcu żel na stopach zrobiłam , od razu się człowiek lepiej czuje . na 15stą jadę z Szymkienm do nowego przedszkola na integracje mają być jakieś kulki i inne cuda na dworzu ale jak narazie to burza idzie więc nie wiem co z tego wyjdzie
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie dzisiaj dostała zestaw do pobrania wymazu i rejestracji Dawców. Już wszystko zrobiłam, zakleiłam i jutro wrzucam do skrzynki
|
|
#3329 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje dziewczyny za gratulacje
hehe jeszcze nie dowierzam,ze synek bedzie...troche mi dziwnie,bo do coreczki przyzwyczajona jestem i ten siusiak mnie przeraza lekkotz sie smieje,ze moge na nim cwiczyc mycie ![]() co do imienia to mamy trzy opcje: Adrian Dorian i Szymon ewentualnie Natan... u nas pogoda do dupy,niby cieplo a wieje strasznie... tak tak juz mi sie szal zakupowy wlaczy juz mam upatrzona kolyske(ale to takie mini lozeczko,zaraz wstawie Wam linka i wyrazicie swoje opiniePOP duzo zdrowka dla Oliwki,dla Was...kurcze mam nadzieje,ze to nic powaznego dla wszystkich chorowitkow duzo zdrowka EVITKA a jak malutka przeszla chorobe... ANIAP napisz koniecznie jak Szymkowi sie podobalo... APRIL o jej straszne...duuuuzooo zdroweczka CAROLAJKA truskawki ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- http://www.mamasandpapas.com/product...z02700/type-i/ chcemy taka ze wzgeldu takiego,ze mamy strasznie mala sypialnie i lozeczko moze sie nie zmiescic ![]() jak kotoras miala to prosze o opinie
|
#3330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale Was dzisiaj wywiało ![]() sama jestem ![]() Agnieszka mi się z tych imion Szymon podoba
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

jakoś inaczej tego nie widze

Oj będę ryczeć na tym ślubie bo już na przymiarce suknie miałam łzy w oczach
oby nie zapeszyć